• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Megbeszélés

Jelentkezés, megbeszélés, tájékoztatás

Moderátor: Admin

Téma lezárva
414 hozzászólás • Oldal: 16 / 28 • 1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 28

Re: Megbeszélés

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.09.01. 10:09

Üdv!

Tudtommal a BM-tetoválások leírása egyik OM-UT-ben használatos szabálykönyvben sincs benne és a rúnák (HM stílusok cikk kivételével) valamint modulgyűjtemények nem használatosak. Így, ha OM-UT szabályait nézzük nem lehetségesek.

A csapatok létszáma: Remélem nem mondja komolyan senki, hogy alig két héttel a leadási határidő vége előtt még fel akarjátok darabolni a meglévő csapatokat?!? :shock: :? Itt a saját kis csapatocskánkat tudom példának hozni. Yvettel és Niburral a kiírás óta próbálunk összehozni valami csapatot és végre sikerült. Ha most azt mondjátok, hogy egy hirtelen felosztással kukázzhatjuk a belefektetett munkát, akkor .... (maradjunk annyiban, hogy nem írok csúnyákat) Főképp, hogy gyakorlatilag a 6 (hirtelen 7) csapatból ahogy néztem a mi hármasunk áll a legelőrébb az előkészületekkel. (Azért csak ne mi legyünk már büntetve, hogy két ember eltűnt és semmilyen csatornán nem ad életjelet magáról a versenyt illetően.)
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2008.09.01. 11:44

Quator!

Igen, értem mit mondasz, és ezért írtam oda, hogy ez csak az én véleményem. És egyet értek abban is, hogy már nagyjából összeszoktatok, ezért ezt még át kell rágni. Nekünk azt is szemelőt kell tartani, hogy a csapat kis létszámmal is végig tudja-e vinni a modult, vagy sem. De megpróbáljuk a legjobb megoldás kiokoskodni. Azon is gondolkodnunk kell, ha egy csapat nem lesz, akkor egy KM is fölösleges lesz, és az meg nem olyan jó.
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.09.01. 11:59

Thor

Szerintem egy KM már most fölösleges. Az igazából naív ábránd, hogy lesz 7. csapat másfél hét alatt, főleg befizetéssel együtt. Jelenleg még a 6 (sőt talán az 5) csapat is kérdéses a befizetések és ezáltal a hivatalossá vált jelentkezések alapján.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2008.09.01. 12:55

Üdv

Quator
Kedves, hogy az OM-UT szabályzatára hivatkozva semmisnek nyilvánítod a BM tetoválásokat.
Legjobb tudomásom szerit az OM-UT szabálykönyvében a karaktergenerálás az, ami saját a maradék, már ami a karakterek hátér tudását és játékszereit illeti a korábbi szabálykönyvek beollózása. Így én csak az igény teljes hiányának vélem a BM tetoválások ki maradását az OM-UT szabályzatából.

Az élőholt tartásról gond nélkül lemondtam Mp hiány miatt. Még arról a +1 Mp-ról is lemondtam, amit az újabb szabályrendszerekben megkaptam volna. A BM tetoválásokról meg nem fogok le mondani, csak azért mert a szabályok alkotásánál ki maradt az ollózgatás során.

Javítsatok, ki ha tévedek szinte mindenki kard fogatóval van. Mivel sokkal könnyebb belőlük masszív karaktert alkotni. Magamból ki indulva legalább is. Jelenleg is csak egy mágiaforgató figurám van jelen az oldalon a három közül. Valamint a nyílt kalandra is nagy valószínűséggel, fejvadásszal fogok menni, amikor rá szánom magam.

Ezek után egyáltalán nem csodálom, hogy nincs benne az OM-UT szabály rendszerében mivel senki sem foglalkozott vele.

Elenben úgy gondolom, nem tévedek, mikor azon a véleményen vagyok, hogy nyugodtan helyet kaphatott volna, mivel elég régóta forog közkézen a játékosok között. Azt már meg sem kéne említenem, hogy a legutóbbi két szabálykönyvben is helyet kapott. Így nem értem miért kellene pont itt ki tiltatni. A magam részéről még a tetoválások számának ésszerű korlátozásával sincs bajom.

Viszont ha még ettől is megfosztanak, akkor már komolyan nem éretem, mégis mivel játszadozzak. Tudom, hogy van játékszerem még ép elég. Elenben nem szeretnék le mondani egy játékszeremről sem, csak azért mert senki sem foglalkozott vele eddig az oldalon mivel nem volt rá igény.

Thor
Kár. Még annyi sem biztos a kalandból, hogy hegyvidék, völgy vagy netalántán tenger van e a város közelében? Vagy az, hogy Ordanhoz, a Hat Városhoz vagy Pyaronhoz van közelebb?

A csapatszámával kapcsolatban egyet kell, értsek Quator-ral. Viszont én azért még érdeklődve szemlélem, hogy vajon lesz jelentkező a VII csapatba. Amúgy mire alapozzátok, hogy ti áltok a leg előrébb? Ez mondjuk az esetben igaz, ha az előző találkozó figuráit használjátok. Viszont az is tény, hogy nem az öregek alkotta csapatott kéne elsőnek felbontani, hanem azokét, akik nem amúgy is mindegy.

Most szögezném, le nem beszélek senki nevében sem. A saját csapatom nevében sem.

Pelso
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.09.01. 13:06

Thor írta:1.)A tavaszi kiírás szerint pszi mesterrel nem lehet jönni, ezért most sem lehet ezzel a kaszttal játszani a találkozón.

És mégis hol van tiltva a kiírásban, hogy Pszi-mesterrel nem lehet játszani? :o
Én nem találtam, ezért bátorkodtam írni. Arról nem beszélve, hogy a Pszi feltüntetésnél ott van a siopa rendszer - márpedig azt más kaszt nem használja.

Ha le van írva a tavaszi kiírásban valahol, hogy tiltott a kaszt, akkor bocsánat, én vagyok vak - de ha nincs?... Akkor nem értem ...
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.09.01. 13:07

Pelso!

Tetoválásismeret (esetleg), Tetoválás, Szimbólummágia, mágiaismeret 4.fok - és meg van oldva a problémád. :wink:
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.09.01. 13:14

Pelso

A Csevegő Szabályzavar topicjában vesd fel nyugodtan a BM tetoválások OM-UT-ba bevételét. Amíg ott, illetve a HM-ek között nincs teljes egyetértésben elfogadva és bevezetve az OM-UT szabályzatába, hogy használható és honnan lehet nézni, addig nem használható. Ennek egyszerű oka, hogy a találkozó az OM-UT rendszerére lett kiírva és sem ETK-ra, sem ÚTK-ra. A találkozó KM-jei pedig ez alapján nézik a karaktereket tudtommal.

Yvett

Tudtommal nincs a tavaszi kiírásban pszi-mester tiltás. Annyi, hogy az a kaland 3694-ben játszódott, így nehezen juthattak fel Masgar-ba pszí mesterek pyarronból, de így se volt tiltva, mint mondod még a szintenkénti pszipont-kapása is meg volt adva.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2008.09.01. 13:54

Yvett

A tavaszi kiírásban a pszimester nincs felsorolva azok a kasztok között, amivel lehetett játszani. Ha ez csak azért van, mert nem lett akkor kidolgozva, hogy mennyi pénzt, és milyen felszerelést kap az a kaszt, akkor lehet én értettem félre. Ha pedig azért, mert nem engedtétek, akkor az a mostani találkozóra is igaz.
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.09.01. 13:58

Thor

A tavaszi találkozó pénz/felszerelés felsorolásában az illúzionista, nomád sámán, szerzetes, "fajspecifikus kasztok" sem szerepelnek. Ennek egyszerű oka, hogy azok feltűnésére kicsi az esély és így azokkal nem egészítettük ki anno a pénzes táblázatot. Ettől függetlenül tiltva egyik kaszt sem volt.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kijoe » 2008.09.01. 14:01

Üdv!

Szóval akkor mennyi arannyal indul a pszi-mester? :D
Saguru No Ószei Ics'an Navariszen! - „Ha sárkányra vadászol, ne csodálkozz, ha találsz is egyet!”
Kijoe
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 297
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.09.01. 14:02

Kijoe

1-gyel. :P :lol:
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kijoe » 2008.09.01. 14:13

Kösz a nagylelkűséged Quator! :D
Saguru No Ószei Ics'an Navariszen! - „Ha sárkányra vadászol, ne csodálkozz, ha találsz is egyet!”
Kijoe
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kijoe » 2008.09.01. 18:01

Üdv!

Szóval akkor mennyi az az annyi? Fontos lenne, mert szeretnék lassan elkészülni a karivel.
Kijoe
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2008.09.02. 6:09

Üdv

Köszönöm a hozzá szólásokat.
Yvett a korlátozások megfelelnek annak a korlátozásnak, amit én is használok.
Tetoválás – szakma, a mágia ismeret szint nem rossz ötlet.
A kérdés amúgy nem ép erről szolt mivel ezt egyértelműen alap dolognak tartottam. Fel sem merült bennem, hogy nem alkalmazhatom megfelelő korlátozás és észerő összeállítás mellet.

Hüm, írni a csevegőbe a tetoválás szabályozása miatt. Csábító. Mi hamarább megfogadom.

Pelso
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2008.09.02. 15:49

Egy apró problémám van. Ha Holar játékos, akkor hogyan tud belépni a modulírok rejtett fórumába?
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
414 hozzászólás • Oldal: 16 / 28 • 1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 28

Vissza: II.OM találkozó/verseny