• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Minden ami Alcara városában történik

A kalózok, orgyilkosok, és gyönyörű nők városa. Kalózfészekből lett gorviki kolónia.

Moderátorok: Zsoldoskapitány, Admin

Hozzászólás küldése
165 hozzászólás • Oldal: 6 / 11 • 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11

Re: Minden ami Alcara városában történik

HozzászólásSzerző: Wolftern » 2008.08.27. 22:58

Wolftern

A poharamból a sört teljesen kiiszom, majd odamegyek Adórához. Mikor odaadom neki a pénzt mosolygok, majd, figyelmesen tovább hallgatom, amit mond

-És megkérdezhetném, hogy merre lakik ez a Erya úrnő? Ha lehetne, beszélnék a fogadó tulajdonosával...

<Szolgálatot? Ez érdekes, vajon mi jó származik egy ilyen nagy hatalmú embernek, ilyen kissebb emberekből? Az biztos, hogy nem sok.>

-Igen erre magam is rájöttem. Egyébként a küldetésem az lenne, hogy a lovag rendemnek visszaszerzek egy igen fontos tárgyat ereklyét. A páncélomtól, meg nem igazán akarok megszabadulni, mert édesapámé volt, és számomra ez minden ami megmaradt tőle.

<Nem finnyáskodom, csak ez egy családi ereklye, amitől nem szívesen válok meg. De ha beszéltem ezzel az Erya úrnővel, megnézem azt a szabót, hátha van valamilyen másik vértje is... Esetleg az az egy reményem van, hogy tetszem, ennek az úrnőnek, és akkor még könnyebb dolgom van. Bár nem említette Adóra, hogy fiatal lenne, így hát még sem reménykedehetek. Lesz ami lesz.... Ellenben csak most látom milyen szép vagy Adóra. Háhá>
WOLFTERN

Veni, vidi, vici az egyik legismertebb latin szállóige, jelentése: "Jöttem, láttam, győztem." Ez volt Julius Caesar üzenete Róma Szenátusának Kr. e. 47-ben II. Pharnakész pontusi király felett aratott győzelemről a Zelai csatában. Az üzenet tömör határozottságával Caesar a győzelem nagyságát akarta érzékeltetni és egyben saját katonai tehetségét és fölényét a Szenátussal és vetélytársaival szemben

sir Gerard Wolftern -Quiron Pentád
Ordwick Atar -Krán
Hafar Hasszabi -Taba el Ibara
Wolftern
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 343
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2008.08.29. 9:58

(Drin)

Kerek szemekkel bámulja a ládikát.
<Nem hiszem, hogy ne tudnám kinyitni, kérdés miért ne vitte magával a gazdája? Be kellene lógni Rurkhoz, és megtudni ki lehetett itt előttem, talán van róla valami feljegyzése, bár lehet olvasni sem tud....Ha hamar kellene távoznom, vagy terhelő lenne, ha nálam találnák, akkor lehet én is itthagynám, de mi van ha szabadulni akart tőle? Áh, biztos csak túl babonás lettem a tengeren. Bár az illető vissza fog jönni érte, ha még él, én már addig nem leszek itt.>
Óvatosan letelepszik a ládikó mellé, és nekilát kinyitni, lesz ami lesz.
Ne légy ma ez,
holnap emez,
s jövőre ismét
mást szemezz.
Érc légy, mely
mindig egy marad,
ne törmelék - dirib-darab.

(Henrik Ibsen)
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1273
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Zsoldoskapitány » 2008.08.29. 12:34

_________________________________________________________________________________
JK: Drin (tolvaj) és Zanazan (alidari harcos)
Esemény: Szállás
Helyszín: Vidám Fiúk vendégfogadó
Időpont: napközben
A helyszínen eltöltött játékidő: 1. nap
________________________________________________________________________________

(Drin)

Azt már látod, hogy nem lesz könnyű menet. A bronzláda lakatja tömör acél, a zárszerkezet nyílván valami puhább fém, de igen jó minőségű; a te fogalmaid szerint is "valamirevaló" lakat.
Leverni, lefeszíteni nem érdemes, mert kiszúrod, hogy a láda fedlapjának pereme alatt több rugós tűcsapda van, amit ha hatástalanítás nélkül leversz, működésbe lép.

Dobj Csapdahatástalanítást és Zárnyitást!

(Zanazan)

Rurk az egyik asztalnál ül és egy vendéggel beszélget.

-De igen. Ti vagytok az első vendégeim akik mosodai szolgáltatás után érdeklődnek; mondtam is neki, ide ugyan nem jár mosónő; hiába is keresni. De a külvárosban, ott ahol az erdei patakok vize befolyik a városba, egy nagy kanális gyüjti össze; annak a partján mindig van egy csomó némber mángorlókkal, meg dézsákkal; ott biztos talál valami nyomorultat, aki elvállalja ezt a dolgot pár rézért.

-Még nem jött vissza? -Hát, őszintén szólva nincs túlságosan közel, de ennyi idő alatt azért meg lehet járni.
Zsoldoskapitány
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 341
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Zsoldoskapitány » 2008.08.29. 12:42

_________________________________________________________________________________
JK: Wolftern (ereni lovag)
Esemény: A fogadónál
Helyszín: Smaragd Oázis
________________________________________________________________________________

Adora felnevet.

-Erya úrnővel nem lehet csak úgy találkozni! Egy puccos kastélyban él a Villa-negyedben; de ha nincs meghívód, vagy nem az urakkal mész, esélyed sincs hogy bekerülj oda. De a megbízottjait el lehet érni.

-Három fogadó és több játékbarlang tulajdonosa; nem minden piszlicsáré ügyet igazgat, ő csak élvezi a jövedelmét, de az üzlettel nem ő foglalkozik. Legalábbis mindennel nem.

-Szeretnél a pártfogoltja lenni? -Hát jó, megbeszélem a dolgot a fogadó ügyvezetőjével, Pasco-val. -Keresd meg Pascot késő este, addig felvezetem neki az ügyet.
Zsoldoskapitány
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wolftern » 2008.08.29. 12:52

Wolftern

-Köszönöm. Addig, megyek és szétnézek a városban.

Poharamat, leteszem a söntéspultra, és elindulok kifele a fogadóból. Az utcán, úgy figyelek, mint a sasok. Közben páncélkovácsot, vagy ha nincs, akkor fegyverkovácsot, illetve szabót, vagy valamilyen alkimista boltot keresek.

<Na most, hogy ilyen jól elnézelődgetek, és elvileg a pártfogó problémát is megoldottam, remélem a nyomára bukkanhatok, annak az ereklyének.
WOLFTERN

Veni, vidi, vici az egyik legismertebb latin szállóige, jelentése: "Jöttem, láttam, győztem." Ez volt Julius Caesar üzenete Róma Szenátusának Kr. e. 47-ben II. Pharnakész pontusi király felett aratott győzelemről a Zelai csatában. Az üzenet tömör határozottságával Caesar a győzelem nagyságát akarta érzékeltetni és egyben saját katonai tehetségét és fölényét a Szenátussal és vetélytársaival szemben

Ordwick Atar -Krán
Wolftern
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Zsoldoskapitány » 2008.08.30. 6:19

Esemény: A fogadónál

Kilépsz a fogadóból. Az utcán minden rendben lévőnek tűnik.
A környező házak csendesek.

Valami hátrataszít és térdre is esel. Egy acélhegyű számszeríj lövedék szakítja át a mellvért gallér-részének acélperemét,-fémes recsegéssel; centikre hibázva el a torkodat. A lövés szemből jött valahonnan; de ott csak házsort látsz.
Zsoldoskapitány
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.08.30. 9:03

(Zanazan)

-Hm, köszönöm-elgondolkodva megyek Sophie szobájához, bekopogok rajta, bízva abban, bebocsát. Ha nem jön válasz, vagy megkér, inkább később zavarjam, sóhajtva Drin szobáját veszem célba, ám ha a bajvívó nő behív:
-Szia, tudunk most beszélni? Aggódok kicsit...Nabil elment mosni valami kanálishoz, és még nem tért vissza. Egyedül, dzsadként bármibe keveredhetett. Vagy te nem így gondolod?
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wolftern » 2008.08.30. 9:05

Wolftern

<Most aztán tényleg nagy bajban vagyok.>

A házak közé megyek, hogy a számszeríjász ne lásson. Szorosan a falhoz húzódok. Megnézem, hogy a nyílat, ki tudom-e venni a páncélom-ból. Ha nem akkor letöröm, ha igen akkor kiveszem, majd a pajzsom és a kardom is elővezem. Utána megnézem, hogy hogyan tudnék elmenekülni, úgy hogy az íjász ne lásson. A fogadó felé mennék. Közben a környező fákat figyelem, ne hogy megint dobóhálóval bénítsanak meg, vagy átlőjjék a lábam is. Nagyon figyelek.

<Úgy látom, tényleg nem szabad itt mászkálni. Ha ezt túlélem, a páncélomat lecserélem, valami kisebb vértre, hogy ne legyek annyira feltűnő.>
WOLFTERN

Ordwick Atar -Krán
Wolftern
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2008.08.30. 10:09

(Drin)

<Ejj, azt hiszed kifogsz rajtam? A tűs csapdának nem lenne sok értelme, ha nem lenne mérgezett, úgyhogy ha elrontom lehet habzó szájjal fogok itt fetrengeni.>
Előre felkészül, hogy mit is tegyen, ha megszúrnák a tűk, és nem lenne már sok ideje a cselekvésre. Keres valamit, amire ráeshetne, lesodorhatna, hogy zajt tudjon csapni, ha lesz még annyi lélekjelenléte zuhantában. Így talán a közelben lévő Zanáék benéznek hozzá, és tudnak tenni valamit, ha tudnak...Nem sokat vacilál azonban az előkészülettel, ellenálhatatlan a vágya hogy kinyissa végre.

Csapdaleszerelés:1k100 = 41 [41]
Zárnyitás:1k100 = 32 [32]
Ne légy ma ez,
holnap emez,
s jövőre ismét
mást szemezz.
Érc légy, mely
mindig egy marad,

(Henrik Ibsen)
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Zsoldoskapitány » 2008.08.31. 13:30

Esemény: Merénylet

Fojtott káromkodás hallatszik az egyik tetőről az elhibázott lövés után. A merénylő féltérdre emelkedik, félreteszi az íjpuskát -nincs ideje újracsévélni, míg eltünsz- rövid íjat ránt, felhúzza az ideget és lő.

Résen vagy, pajzsfedezéken csattan a lövedék.

A merénylő eltűnik a tetőről.

Fejét csuklya, arcát fekete kendő takarta, afféle övkendőt hordott, mint amit a gorvikiak oldalán látsz. Kék nadrág volt rajta és fehér ing; valószínűleg hirtelen, spontán jött az ötlet, hogy próbát tesznek veled, hisz gondos tervezés esetén nem efféle majomparádéba öltözik az ember, ha felcsap merénylőnek és előre tervez.

Kérdés ugyan hány gorvikival kerültél kapcsolatba az alatt a kis idő alatt, míg itt voltál.
Zsoldoskapitány
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Zsoldoskapitány » 2008.08.31. 13:44

(Zanazan)

Kopogásodra Sophie "Szabad!" -hangját hallod.

A bajvívólány félmeztelen hajol egy dézsa fölött és éppen hajat mos, úgy hallgatja a mondandódat, nem is néz rád, leköti az a művelet, hogy a halojalból és egyéb illatszerből álló kotyvaláékot a sörényébe dolgozza és átöblítse; mivel Sophienak hosszú haja van, ez eltart jó darabig.

-Igen? ...-eh...-pff...Nem is tudtam, hogy Nabil maga mossa a cuccait. Ebben a városban én bármit el tudok képzelni, de azért még ne fuvassuk meg a harci kürtöket. Nabil nagyfiú már nem egy elveszett gyerek a nagyvárosban, tud magára vigyázni. Őszintén szólva az alapján amit az ork felvezetett, nem hinném hogy itt nagyobb biztonságban vagyunk mint egy sötét kapualjban az utcán...

-Kérlek önts vizet a kancsóból a fejemre, de lassan...

- De ha ez megnyugtat, ha megtöröltem a fejem utánanézhetünk a lovagodnak, szóljunk Drinnek is; akkor legalább hárman veszhetünk el.

(Drin)

Sikerült a lakat zárszerkezetét megpiszkálni annyira, hogy elengedje a szárat és levehesd.
A csapda mechanizmusát azonban nem sikerült hatástalanítanod. Ez nem azt jelenti hogy működésbe lépett -akkor fog ha felnyitod a láda tetejét- de továbbra is aktív.
Mit teszel?

(Off: Nem láttam a felszerelési tárgyaid között zárpiszkáló-felszerelést. Tűk, kapók, reszelők, horgok..., stb. Van neked ilyesmi? :roll:)
Zsoldoskapitány
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.09.02. 9:41

(Zanazan)

Töltöm a kancsót, hallgatom:
-Jó, kicsit elsiettem, még várhatunk, hátha befut, és feleslegesen keltettem a pánikom.
Törülközőt is adok neki, hogy belecsavarhassa a haját.
-Addig is, maradhatok nálad egy kicsit? Beszélgethetünk? Úgy láttam, nincs túl jól kedved. Mi nyomaszt?
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Zsoldoskapitány » 2008.09.02. 15:37

Sophie befejezi a haja öblögetését és törölközőbe csavarja a fejét. A Sólyomhold szimbólumotól most se vált meg, ezüstláncon fityeg a nyakában -illetve a hátán, mert odafordította, hogy ne lógjon a mosdótálba.

Visszigazgatja a medált és felvesz egy gyűrött vászoninget, amit az utazózsákjából már a rozoga szekrénybe pakolt.

-Semmi...semmi...-mondja rosszkedvűen- ...csak ez az ügy. Fogalmam sincs hogy fogom megtalálni ebben a dzsumbujban Bronte lovagot. Ez az ember...cáfolhatatlan bizonyítékokkal rendelkezik egy shadoni Inkvizítorról. Eredeti tanúvallomások, és eredeti jegyzőkönyve egy perről...-dobol a lány az ujjaival az asztalon.

-Tudod nem önszántaból lettem Arel papja, hagytam el a hazám és istenem. A családom... apám a shadoni királynő Liana Pentangelin nevelője -pontosabban egyik tanára- volt. Világlátott, művelt ember volt, pap és egyetemi tanár. Tudom ez itt nem olyan nagy dolog, de Sahdonban egyetemen tanítani, meglehetős nagy kiváltság. Apám valástörténész és teoretikus kutató volt. Benne volt abban az egyházi bizottságban, amelyik Shadonban megmondja az egyházi dogmákat, és hittételeket. Az utóbbi időben...úgy tíz éve már...apám elkezdett reformokat szorgalmazni. Az eretneknek kikiáltott személyek kritikusabb vizsgálatát és az iskoláztatás általánossá tételét.

-Nem tudom mennyit tusz Shadonról, de ez elég neház ügy arrafelé. Apám több inkvizítornak is a tyúkszemére lépett, sok ellenséget szerzett, de a királynővel való kapcsolata miatt nem merték bántani.

-Végül odáig fajult az ügy hogy el akarták veszejtni mindenáron, akár a családjával együtt. -kibámul az ablakon egy kicsit-

-Életemben nem gondoltam volna hogy erre képes az inkvizíció hatalomféltésből. Az egyik birtokunkon volt egy elhagyott vadászház. Felröppent a hír hogy valami új szektát követnek a falubeliek. A kiérkező vizsgáló inkvizítor és testőre rengeteg halottat és valami szertartás nyomait találták.

-Apámat hozták ki a dolog felelősének és...máglyahalálra ítélték. Jószágait, birtokait elkobozták. Anyám és az öcsém Pyarronba menekültek.

-Érted már miért kell megtaláljam ezt a veteránet!? Ugyanis mit tippelsz ki volt az esetet vizsgáló inkvizítor testőre? Rolf Bronte lovag, a Dúlás és a corma-dinai háborúk veterán kitüntetettje! Minden tanúkihallgatáson ott volt, beszélt a túlélő falusiakkal, mindenről tudott, ami azon az átkozott helyen történt!

-Apám halála után valamiért ezt a lovagot azonnal leszerelték a testőri gárdából és az Inkvizíció magas pénzjutalommal, kitüntetéssel nyugdíjazta, még birtokot is vett neki idegenben, távol Shadontól, Predocban! Mit gondolsz miért akarták a lovagot eltűntetni, Miért akarták ekkora vagyonnal befogni a száját? A lovag tudta, hogy az egész vizsgálat szinjáték volt, a jegyzőkönyveket meghamísították! Mit gondolsz egy többszörösen kitűntetett veterán miért nem élvezi a jól megérdemelt nyugdíját megbecsülésben és tiszteletben? Miért dekkol ezen a lepra helyen bűnözők és gyilkosok között egy koszfészekben? Nem hinném hogy attól fél megöletik, Bronte személyesen harcolt kráni légiókkal a dúlás idején, nehéz ezt a fickót csak úgy megölni! Szerintem vezekelni jött ide. Bronte híresen fanatikus volt, ezért is szolgálta az Inkvizíciót. Azt hiszem meghasonlott az elveivel és most...elvonult a világ elől a tudásával.

-Én viszont meg akarom keresni, mert feltett szándékom hogy visszatérek Shadonba és személyesen rakok máglyát minden egyes görénynek aki apám elveszejtésében részt vett!
-Az az ember tudja kik voltak azok! Ezért kell őt megtaláljam!

Sopihe ökölbe szorítja a kezeit és az ablakon kifele bámul.
Zsoldoskapitány
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.09.02. 20:24

(Zanazan)

Ráteszem kezem öklére.
-Nem is tudtam, hogy van egy öcséd...
Arra nézek, amerre ő.
-Nyugi. Attól, hogy felhúzod magad, nem fogunk sikeresebben járni, csak könnyebben beléd köthetnek a helyiek. A történet örök: nem a vallással van a baj, hanem az azt kisajátító és hirdető emberekkel. Tudom, ez rohadtul nem dob fel, és nem támasztja fel az apád. Ő már Dartonnál van, ő meg jó fej. Legalább is mifelénk erről regélnek, személyesen meg nem bizonyosodtam felőle...
Felszisszenek. Ez irtó gyatrán alakul.
-De béna vagyok! Bocs, Sophie, próbálok együtt érző lenni, nagyon igyekszem, csak nincs benne rutinom. Nem akarom azt, hogy szarul érezd magad, se azt, csak blablával tömöm a fejed. Lila gőzöm sincs Shadon hitéletéről, de ennyi elég is volt belőle, igen merevnek tűnik.
Témát váltok:
-Van valami nyom azon kívül, hogy keressük Alcarában? Ugye nem változtatott nevet? Nem ijesztgetni akarlak, csak kéne valami, amin elindulhatunk. Nem akarok a közös megbeszélés elébe menni, csak találgatok. A harag rossz tanácsadó, épp ezért kéne... Jó vicc, egy Arel papnőnek hadoválok higgadtságról. Bocs, vedd úgy, ezt meg se hallottad...
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2008.09.02. 20:35

(Drin)

Félkészen kell abbahagynia a munkát, mert megáll a tudománya.
<Csesszemeg! Nem akarom magam megszúratni, és be kell látnom máshogy nem megy...Én kinyitom, nem érdekel. Kinyitom, legfeljebb megszúr, és...Várjunk csak!>
Mivel a zár már úgyis nyitva, hátha nem tartja sok a doboz fedelét, Drin két kést vesz a kezébe, és egy rongyot csavar a kézfejeire, aztán a kések hegyével megpróbálja szétfeszíteni.
<Nagyon remélem, hogy nem lő ki, csak nem ér el a tű?>

//Nem, sajna nincs, kezdő tolvaj klasszikus hibája, ez van, ha még sosem játszottam ezzel a kaszttal. :o//
Ne légy ma ez,
holnap emez,
s jövőre ismét
mást szemezz.
Érc légy, mely
mindig egy marad,

(Henrik Ibsen)
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter