• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Laurana (Cassandra Revarae)

A megunt, elhagyott, elhunyt karakterek "otthona"...

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
7 hozzászólás • Oldal: 1 / 1

Laurana (Cassandra Revarae)

HozzászólásSzerző: Laurana » 2008.08.27. 17:30

Részlet Noret Revarae dorani magiszter naplójából:

Psz. 3689, az engesztelés havának 8. napja

Megérkeztem El Hamedbe, ha minden jól megy nem is kell sokáig maradnom.
Talán a Tanács úgy érezte, levegőváltozásra van szükségem, és ezért engem küldtek, de ahogy látom a sok nincstelent az utcákon, önkénytelenül is eszembe jut…
Több mint egy év telt el, de még mindíg nem tudom túltenni magam a feleségem halálán, még mindíg motoszkál bennem a gondolat, hogy talán megelőzhettem volna a kórt, mely elragadta tőlem. Úgy szerette a gyerekeket…
Azt hiszem tán e gondolat vezetett az árvaházba, gondoltam adománnyal kedveskedem az emlékének. Épp a ház vezetőjével beszélgettem, mikor valami egészen furcsa dologra lettem figyelmes, úgy éreztem, mintha az egyik gyermek elméje körül pajzsok tornyosulnának. 7-8 éves, vézna leányka, egyedül ült az egyik sarokban, kezeivel valamilyen bábut formázott. Kérdeztem felőle a vezetőtől, de semmi érdemlegeset nem tudtam meg, azt mondta, szülei családok közti viszály áldozatai, és hogy kis korában került ide. Kíváncsivá tett a dolog, nem igazán tudtam elképzelni, mégis honnan származhatnak a pajzsok, így megvizsgáltam az auráját, és egyértelműen kiderült, hogy nem hétköznapi gyerek, az biztos. Gondoltam beszélek vele, megkérdeztem hát, hogy mit szeret játszani. Furcsa választ adott, azt mondta, nem szokott vele senki játszani, pedig ahogy körülnéztem, jól szórakoztak a többiek. Megkérdeztem, a sakkot ismeri-e, azt válaszolta nem, de szívesen megtanulja, úgyis csak unatkozik. Elmagyaráztam neki a szabályokat, figyelmesen hallgatta, majd megkérdezte, játszom-e vele egyet. Gondoltam miért ne, legalább tényleg meglátom, mennyire értelmes. Nem akartam elvenni a kedvét, nem kezdtem erősen, de csakhamar rá kellett jönnöm, hogy ez nagy hiba volt, és miután bevettettem mindent, is csak egy döntetlent sikerült kicsikarnom. Pedig először játszott életében… Gondolataimba mélyedve távoztam, és azt hiszem rájöttem, mit kell tennem. Úgyis gondolkodtam már rajta, hogy kérvényezem, hogy taníthassak, nincsenek már kedvemre a hosszú utak. Magammal viszem Doranba, vétek lenne itt hagyni egy ilyen tehetséget itt hagyni, a Tanács sem fog mást mondani…

Részletek Cassandra Revarae dorani akolita naplójából:

Psz. 3694, az engesztelés havának 8. napja

Pedig már azt hittem, valami érdekes könyv…
De csak üres lapok sokasága. Olybá tűnik, apám azt szeretné, ha én is naplót vezetnék, mint ő, ezért adhatta nekem. És miután kiemelt abból a mocsokból, az a legkevesebb, hogy igyekszem nem csalódást okozni.
A mai is csak átlagos nap volt. Már megint kitűnt, hogy mennyire más vagyok, mint a többiek, csak én tudtam fölemlni azt a kőtömböt pusztán a gondolataim segítségével…
És persze megint úgy néztek rám, azokkal a hideg szemekkel. Bár ez már az árvaházban is így volt, velem nem játszottak, mindíg túl hamar átláttam a szabályokat, és könnyedén fölébük emelkedtem. Így hát inkább csak ültem egyedül, apró bábukat formázva az agyagból, azon töprengtem, mi lenne, ha életre kelnének…

Psz. 3699, a beavatottak havának 19. napja

Még mindíg nem tudom mit tegyek, annak ellenére, hogy előrébb járok tanulmányaimban, mint a többiek. Már mindenkinek van konkrét elképzelése, hogy mit válasszon, de én nem tudok dönteni, ugyanúgy szeretem a mágia minden ágát…

Psz. 3699, a felemelkedők havának 2. napja

Sétálgattam este a városban, és oly annyira lekötött a beslő utam keresés, hogy csak késve vettem észre, hogy már majdhogynem ismeretlen környéken járok, melyet talán kissé sötét, de bizsergető aura vesz körül. Felemeltem a tekintetem, és ott magasodott előttem tiszteletet parancsolóan a Szarvtorony. Úgy hallottam, senki nem megy a közelébe, félnek aurájától, de engem mégis mintha hívogatott volna. Kissé olyan volt mint én, kimagasodva az átlagból, mégis egyedül, magányosan…
De mindemellett tiszteletet, és hihetetlen mennyiségű ősi tudást és hatalmat sugárzott…
Azt hiszem megtaláltam végre a saját utamat, bevonulok a Szarvtoronyba…
Laurana
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 431
Vissza a tetejére

Re: Laurana (Cassandra Revarae)

HozzászólásSzerző: Laurana » 2008.08.27. 18:42

Név: Cassandra Revarae
Kaszt: varázsló
Kor: 21 év
Nem: nő
Jellem: rend
Faj: dzsenn
Kezdő helyszín: Doran
Tsz: 1
Tp: 0

Tulajdonságok:

Erő: 10 ( 10 KAP )
Gyorsaság: 11 ( 11 KAP )
ÜGyesség: 15 ( 15 KAP )
Állóképesség: 12 ( 12 KAP )
Egészség: 12 ( 12 KAP )
Szépség: 14 ( 14 KAP )
Intelligencia: 22 (20+2) ( 29 KAP )
Akaraterő: 19 ( 25 KAP )
Asztrál: 19 ( 25 KAP )
Érzékelés: 18 ( 21 KAP )

Összesen 174 KAP, marad még 375-174 = 201 KAP

Alapértékek:

KÉ alap: 2 ( 2 KAP )
TÉ alap: 15 ( 15 KAP )
VÉ alap: 70 ( 70 KAP )
CÉ alap: 0 ( 0 KAP )
HM/szint: 4 ( 12 KAP )

Összesen 99 KAP, marad még 201-99 = 102 KAP

Ép alap: 3 ( 6 KAP )
Fp alap: 4 ( 4 KAP )
Fp/szint: 4 ( 12 KAP )

Kp alap: 5 ( 5 KAP )
Kp/szint: 8 ( 16 KAP )

Mp alap: 10
Mp/szint: 10

Összesen 22+21 = 43 KAP, marad még 102-43 = 59 KAP

Öszesített értékek:

KÉ: 2 (alap) + 5 (ügyesség) + 1 (gyorsaság) + 1 (HM) = 9
TÉ: 15 (alap) + 0 (erő) + 5 (ügyesség) + 1 (gyorsaság) + 0 (HM) = 21
VÉ: 70 (alap) + 5 (ügyesség) + 1 (gyorsaság) + 3 (HM) = 79
CÉ: 0 (alap) + 5 (ügyesség) + 0 (HM) = 5

Ép: 3 (alap) + 2 (egészség) = 5
Fp: 4 (alap) + 2 (állóképesség) + 9 (akaraterő) + 4 (Fp/szint) = 19

Kp: 5 (alap) + 8 (Kp/szint) = 13, + 12 (intelligencia), + 5 (ügyesség)

max Mp : 10
összes Pszi pont: 3 (alap) + 12 (intelligencia) + 1 (faji bónusz) =16
pajzsokban: 8 (4+4)
szabadon felhasználható: 8

AME: 19 (asztrál) + 16 (statikus pajzs) + 4 (dinamikus pajzs) = 39
MME: 19 (akaraterő) + 16 (statikus pajzs) + 4 (dinamikus pajzs) = 39

Képzettségek:

magasmágia - térmágia ( 3 KAP\ 0 Kp\ 3. szint )
magasmágia - időmágia ( 3 KAP\ 0 Kp\ 3. szint )
magasmágia - szimpatikus mágia ( 3 KAP\ 0 Kp\ 3. szint )

magasmágia - nekromancia ( 2 KAP\ 0 Kp\ 2. szint )

legendaismeret - erv ( 2 KAP\ 0 Kp\ 2. szint )
legendaismeret - dzsad / dzsenn ( 3 KAP\ 0 Kp\ 3. szint )
történelem - erv ( 2 KAP\ 0 Kp\ 2. szint )
történelem - dzsad / dzsenn ( 2 KAP\ 0 Kp\ 2. szint )

kultúra - dzsad ( 0 KAP\ 0 Kp\ 3. szint )
élőnyelv - dzsad ( 0 KAP\ 0 Kp\ 3. szint )
helyismeret - Doran ( 0 KAP\ 0 Kp\ 3. szint )

élőnyelv - közös ( 3 KAP\ 0 Kp\ 3. szint )
élőnyelv - erv ( 3 KAP\ 0 Kp\ 3. szint )

holt nyelv - kyr ( 3 KAP\ 0 Kp\ 3. szint )
holt nyelv - aquir ( 2 KAP\ 0 Kp\ 2. szint )
holt nyelv - godoni ( 3 KAP\ 0 Kp\ 3. szint )

írás / olvasás ( 3 KAP\ 0 Kp\ 3. szint )
számtan ( 3 KAP\ 0 Kp\ 3. szint )
mértan ( 3 KAP\ 0 Kp\ 3. szint )

pszi - kyr ( 5 KAP\ 0 Kp\ 5. szint )

alkímia ( 2 KAP\ 0 Kp\ 2. szint )
anatómia ( 3 KAP\ 0 Kp\ 3. szint )
balszamozás ( 2 KAP\ 0 Kp\ 2. szint )
élettan ( 2 KAP\ 0 Kp\ 2. szint )

szobrászat ( 1 KAP\ 0 Kp\ 1. szint )
hazárdjáték (sakk) ( 1 KAP\ 0 Kp\ 1. szint )

Összesen 59 KAP, marad 59-59 = 0 KAP

Kinézet:
169 cm magas, vékony, dzsad kinézetű nő, bőre kreolos, orra enyhén horgas, hullámos hosszú haja fekete, szemei barnák.

Jellem:
Alapvetően rend jellemű, csendes, visszahúzódó, inkább szemlélődő, töprengő típus. Nehezére esik a beilleszkedés, inkább könyvei társaságát élvezi, mint a környezetéét. Tiszteli azokat, akikről úgy érzi magasabb szinten állnak mint ő, nem néz le másokat, ha csak nincs rá alapos oka, próbál előítéletektől mentes, toleráns életet élni. Nem az a "segítsünk mindenkin és váltsuk meg a világot" típus, de ha szükségét érzi, vagy ha a segítségét kérik, akkor megteszi, amit lehet.

Felszerelés:
3 rend ruházat (akolita egyenruha)
szappan
tükör
fésű
napló
tinta, penna
sakktábla bábúkkal
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Laurana 2008.08.30. 10:53-kor.
Laurana
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Altemor an Sibassin » 2008.08.28. 15:06

Az előtörténet jó lett, szépen kidolgoztad, bár az a kőemelgetős dolog kicsit furcsán hangzik...
Persze nem elképzelhetetlen, így akár maradhat is, de azért nem kell a srácnak olyan hiperszupernek lennie, de tehetséges lehet. Ha érted, mire gondolok, kicsit nehéz megfogalmazni... Mindegy, az előtörténettel nincs gondom, bár a jellemén kicsit lehetne bővíteni... Például, hogy hogy viszonyul a társadalomban alatta vagy fölötte állókhoz, a renden belül alacsonyabbakhoz vagy magasabb rangúakhoz, hogy önző e, vagy inkább önzetlen és segítőkész, stb.

A statisztikáknál nem találtam hibát, a KAP rendben van, a Kp-t meg nem költötted el, de mondtad, hogy későbbre van.
Tisztelettel: Altemor an Sibassin, Artemor an Sibassin fia, Vinidius Artemora egyenes ági leszármazottja, az Emlékezés Tornyának főmagisztere, egyben a dorani Nagytanács elnöke

<<DORAN>>
Altemor an Sibassin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 232
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Laurana » 2008.08.30. 10:54

A jellemet kibővítettem, ha még valami kérdésed lenne, szólj :)
Laurana
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Laurana » 2008.10.05. 17:33

Karakterlap UTK szerint:

Tulajdonságok:

Erő: 10
Gyorsaság: 11
Ügyesség: 13
Állóképesség: 11
Egészség: 12
Karizma: 12
Intelligencia: 20
Akaraterő: 19
Asztrál: 16 (+1 a 4.fokú pszi miatt)
Érzékelés: 12

Összesen 135 pont

Hátterek:

Faj : 1 KAP
Holtak szeme : 1 KAP
Manaháló : 2 KAP
Varázslórendek (Doran) : 10 KAP
Mágikus fogékonyság : 0 KAP
Pszi érzékenység : 0 KAP

Összesen 14 KAP, szintenként elosztható 50-14 = 36 KAP

1. szinten elköltött KAP-ok:

Mp: 18 KAP => 7 mana
Kp: 18 KAP => 18 Kp

Összesített értékek:

KÉ: 11(gyorsaság) + 12(érzékelés) = 23
TÉ: 10(erő) + 11(gyorsaság) + 13(ügyesség) = 34
VÉ: 60 + 11(gyorsaság) + 13(ügyesség) = 84
CÉ: 13(ügyesség) + 12(érzékelés) = 25

Max Ép: 12(egészség) = 12
Max Fp: 19(akaraterő) + 11(állóképesség) = 30

Kp: 10(iq) + 18(KAP) - 28(elköltött) = 0

Max Mp: 6(KAP) + 1(magasmágia 3.fok) = 7

Max Pszipont: 20(iq) + 2(pszi 4.fok) + 1(faji bónusz) = 23

Pszi pajzsok:
Statikus(asztrál): 13
Statikus(mentál): 13
Dinamikus(asztrál): 9
Dinamikus(mentál): 5

AME: 38
MME: 37

Szabadon felhasználható Pszipont: 9

Képzettségek:

Írás/olvasás: 3.szint ( 0 Kp )

Nyelvtudás (dzsad): 3.szint ( 0 Kp )
Nyelvtudás (közös): 2.szint ( 0 Kp )
Nyelvtudás (erv): 3.szint ( 0 Kp )

Ősi nyelv (kyr): 3.szint ( 0 Kp )
Ősi nyelv (dzsenn): 2.szint ( 6 Kp )

Kultúra (dzsad): 3.szint ( 0 Kp )
Kultúra (erv): 2.szint ( 2 Kp )
Történelem (dzsad): 2.szint ( 3 Kp )
Történelem (erv): 2.szint ( 0 Kp )
Legendaismeret (dzsad): 2.szint ( 3 Kp )
Legendaismeret (erv): 2.szint ( 3 Kp )
Lélektan: 1.szint ( 1 Kp )
Helyismeret (Doran): 3.szint ( 0 Kp )

Politika/diplomácia: 2.szint ( 0 Kp )
Udvari etikett/intrika: 2.szint ( 0 Kp )

Számtan/mértan: 3.szint ( 0 Kp )

Magas mágia (tér, idő, szimpatikus): 3.szint ( 0 Kp )
Pszi (kyr): 4.szint ( 0 Kp )

Élettan: 1.szint ( 1 Kp )
Nekromancia: 1.szint ( 1 Kp )

Rúnamágia: 2.szint ( 6 Kp )

Szerencsejáték (sakk): 1.szint ( 1 Kp )
Művészetek (szobrászat): 1.szint ( 1 Kp )

Összesen 28 Kp, marad 28-28 = 0 Kp.

Kinézet:
169 cm magas, vékony, dzsad kinézetű nő, bőre kreolos, orra enyhén horgas, hullámos hosszú haja fekete, szemei barnák.

Jellem:
Alapvetően rend jellemű, csendes, visszahúzódó, inkább szemlélődő, töprengő típus. Nehezére esik a beilleszkedés, inkább könyvei társaságát élvezi, mint a környezetéét. Tiszteli azokat, akikről úgy érzi magasabb szinten állnak mint ő, nem néz le másokat, ha csak nincs rá alapos oka, próbál előítéletektől mentes, toleráns életet élni. Nem az a "segítsünk mindenkin és váltsuk meg a világot" típus, de ha szükségét érzi, vagy ha a segítségét kérik, akkor megteszi, amit lehet.

Felszerelés:
3 rend ruházat (akolita egyenruha)
szappan
tükör
fésű
napló
tinta, penna
sakktábla bábúkkal
Laurana
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Laurana » 2009.08.21. 20:05

Órarend: előadás gyakorlat
Laurana
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Altemor an Sibassin » 2009.09.03. 10:54

A Szarvtorony saját órái
Nekromancia
Óraadó tanár: Alyr Archon. A legendákkal övezett félelf, aki a Halál tudományát választotta magának. Ő az ÉSZ titkosszolgálatának vezetője, valamint a Szarvtorony főmagisztereinek egyike. Állítások szerint megjárta Calowynt, hatalma a toroni boszorkányurakéval vetekszik, és a szerelmet nem ismeri.

Nekromancia gyakorlat
Óraadó tanár: Cassius del Arnomassis. 50 éves forma, különleges, fonott szakállat hord, és a lábbelijén kis csengők vannak. Több pletyka kapott szárnyra arról, hogy mivégre ezek a csengők, de a magiszter úron kívül persze senki sem tudhat biztosat...Ahogy arról sem, hogy meddig is jutott kísérletei során ez a lángelme, akit már most a legnagyobb mesterek között tartanak számon a hozzáértők.

Élettan
Óraadó tanár: Deneid Elihor. Fiatal kora ellenére az anatómia és az élettan kiválósága ez a délről érkezett hölgy. Tudni vélik egyesek, hogy a még oly távoli Pyarronból származott el, ahol a neves Lar-Dori iskolában növendékeskedett, azonban egészen hamar kiderült, hogy a hölgy érdeklődése nem fér össze a fekete-fehér pyarronita világképpel. Befolyásos apja révén elérte, hogy "áthallgathasson" Ynev másik végére, a szintén híres Dorani Varázslóiskolába, azután szakmai elhivatottsága végleg ott fogta. Az élő test rejtelmeit kutatja, és del Arnomassis magiszterrel a Principum titkait fejtegetik. Rossznyevek szerint nem csak hivatásbeli érdekek fűzik össze őket, habár majdnem 3 évtized a korkülönbség közöttük.

Lélektan
Óraadó tanár: Mannarek Asu-Simbel. A középkorú magiszter a lélek nagy ismerője, és az ÉSZ titkosszolgálatának visszavonult tagja, a megtévesztés mestere. Bárkiről megmondja, hogy mikor hazudik, mikor mond igazat. Az emberek szeméből kiolvassa legféltettebb titkaikat is. Az bal orcáján forradás nyúlik el, amelyet egy szerelmes nő hasított egy tőrrel: így próbálta kifejezni a gyűlöletét, amiért Asu-Simbel elcsábította, és kihasználta őt egy megbízatása alatt.

Az iskola főépületében tartott órák
Diplomácia
Óraadó tanár:Lividius del Ryennin. Jólöltözött, kellemes ember, mindig nagyon választékosan beszél. Stílusában keveredik a világlátottságA dorani diplomáciai küldöttség oszlopos tagja, Észak-Ynev szinte összes kultúráját ismeri, a nemesi udvarok kapuja sosem marad zárva előtte. Állítólag északfölde minden nagyobb nyelvét beszéli, és szót ért az önérzetes ereniekkel éppúgy, mint a törpékkel, vagy a nálk is furcsább szokásokat maguknak tudó toroniakkal.

Rúnamágia
Óraadó tanár:Kloe Borgann Tonosin. Az idősödő hölgy a rajzolatok mestere, néhány új rajzolatot is kiötölt hosszú élete folyamán. Állítólag elf vér is csörgedezik az ereiben - ezt erősíti az is, hogy a legtöbb mostani magisztert is ő tanította. Az órái elég nehezen érthetők, sok utánajárást és utánaolvasást igényel, ha az ember maradéktalanul szeretné megérteni. A Doran mágikus védműveiért felelős 9 tagú testület oszlopos tagja, néhány megoldás, amellyel a védművek jobban illeszkednek a manaháló helyi sajátosságihoz, az ő elméjét dicséri. Megválogatja, kikre szán időt, aki nem tünik elég értelmesnek, azt egyszerűen faképnél hagyja. Általában nagyméretű pergameneket hordoz utána a segédje, Grutull Graomir. Ő egy 30éves forma, szétszórt varázsló, aki évtizedek óta az egyik legigéretesebb elme a rajzolatok művészetében - legalább is Tonosin magiszter szerint.

Rúnamágia gyak.
Óraadó tanár:Lapadin Moreis. Frissen felavatott magiszter, a 30on lehet túl éppen, aki nagyon fontosnak tartja a felnövekvő generáció kinevelését. A mágikus művészetekben nem egy tűzrőlpattant lángelme, adeptuskorában is inkább szorgalmasnak tartották, semmint tehetségnek. Kitartása azonban egyedülállóvá tette több tekintetben is: nem létezik olyan tanítvány, akinek a fejébe ne tudná verni a Művészet alapjait, azonkívül a mágia szinte minden ágában járatos legalább alapszinten. Hihetetlen ráérzéssel oktatja a tanítványait, megtalálja a nekik legmegfelelőbb okítási módot.

Numerológia
Óraadó tanár:Danar Deneis. Szórakozott, őszes hajú magiszter, akit épp csak megérintett az öregség szele. Nagy kedvvel bújja északfölde történelmét, a vulgármágia hagyományait kutatja. Jópár vajákos praktikát ismer, amik gyakran bizonyulnak meglepően használhatónak bár a Művészet világképébe nehezen illeszthetők. A Kyr hagyományok ápolásának adott új lendületet 2 évtizeddel ezelőtti feltűnése a magiszterek sorában, és az addig mellékes tudásként kezelt számok hagyománya, és csillagászat újra nagyobb súllyal került az oktatás mérlegére.

Asztronómi/Asztrológia
Óraadó tanár:Benesh Deneis. Danar kiköpött mása, bár nem ikektestvérek - 3 év van közöttük. Benesh, a kisebbik fivér a csillagokban mélyedt el, az egyttállásokat tanulmányozva a nagyobb égi fordulatok jeleit keresi. A Dorani nagytanácsban adnak a szavára, a szóbeszéd szerint Doran nagyjai is érdemesnek látják a régi Kyr hagyomány őrzőjének szerepére, nevezetesen, hogy a csillagokból olvassa ki a jövőt.

Csillagászat gyak.
Óraadó tanár:Benesh Deneis

Magasmágia
Óraadó tanár:Lapadin Moreis
Tisztelettel: Altemor an Sibassin, Artemor an Sibassin fia, Vinidius Artemora egyenes ági leszármazottja, az Emlékezés Tornyának főmagisztere, egyben a dorani Nagytanács elnöke

<<DORAN>>
Altemor an Sibassin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 232
Vissza a tetejére

Hozzászólás küldése
7 hozzászólás • Oldal: 1 / 1

Vissza: Temetõ