• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

A főváros

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
66 hozzászólás • Oldal: 2 / 5 • 1, 2, 3, 4, 5

Re: Eren a főváros

HozzászólásSzerző: Kék Herceg » 2008.08.29. 7:49

_________________________________________________________________________________
JK: Kordal da Grongal (Garmacor)
Esemény:A Krad akadémia
Helyszín: A Krad akadémia
Időpont: napközben
A helyszínen eltöltött játékidő: 1. nap
________________________________________________________________________________

A foyosón álldogálva sok ember megfordul, egyszer egy ismerős arc közeledik a tetem vége felől. Mikor közelebb ér felfedezed, hogy tanítód az. Közelebb lépked, és nyújtja a jobb karját. A másik keze tele van. Ahogy elnézed naplók vannak benne.
-Kordal. Örülök, hogy visszajöttél, de még csak most végeztél. Mi járatban vagy?
Közben nézelődsz, de még mindig nem látod sehol, atyád barátját, és mentorod.
Egy jó katona nem azt kérdi az ellenségről hányan vannak, hanem hogy hol? - spártai szállóige
Kék Herceg
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 330
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2008.08.29. 8:21

Kordal

tanítómat meglátva széles mosoly terül el az arcomon és megrázom a felém nyújtott jobbot
- Örülük hogy látom. A dékán úr hivatott ezért jöttem vissza. Omardra várok hogy bevezessen hozzá. Nem látta véletlenül?
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kék Herceg » 2008.08.29. 8:26

_________________________________________________________________________________
Esemény:A Krad akadémia
Helyszín: A Krad akadémia
________________________________________________________________________________

Dehogy nem! Mikor megérkezett egyből sietett a dékánhoz, még arra se volt ideje, hogy beugorjon Elenához, hogy Köszöntse, születése napján.
*Azt tudod, hogy Ellena a titkár nő, akinek udvarol Omard. A nő egy felkapaszkodott polgár, és annyi idős, mint mentorod.
Egy jó katona nem azt kérdi az ellenségről hányan vannak, hanem hogy hol? - spártai szállóige
Kék Herceg
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2008.08.29. 8:43

- Köszönöm akkor még biztos a dékán úrnál van. Nem tudja esetleg mi történt mire föl ez a sok változás és kapkodás?

Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kék Herceg » 2008.08.29. 9:31

Esemény:A dékán szobája
Helyszín: A Krad Akadémia

-Nem tudom, hisz még senki nem tud semmit, de estére biztos tudni fogjuk. Na jól van én most megyek, mert a mai napra sok dolgom van még. Sok sikert, és ha az akadémia fele jársz nézz, be és oszd meg velünk tapasztalataidat... És természetesen, én is szívesen láttlak bármikor.

Majd a 60-as évek felé erősen közelítő férfi, elindul a folyosó vége felé ahonnan jöttél. Mivel úgy véled, hogy Omard biztos a dékánnál van, ezért a lépcső irányába lépkedsz. Az épület közepénél jársz, mikor elágazik a folyosó. Az elágazás egy "+" jelet ábrázol. A keresztező hosszú folyosón nagyon sok lovagot, és papot látsz. Talán, még amikor itt tanultál, sem voltak ennyien. Készülődik valami. Ebben biztos vagy... Mikor a lépcső aljához érsz, Omard megjelenik a lépcső végénél, és várja, hogy felérj.
-Épp, itt volt már az ideje, hogy megérkezz. Gyere! A dékán azt mondta sietnünk kell. Az emeletre érve, tőled jobbra, a dékán dolgozó szobája előtt, a Felső Lovagrend két tagját pillantod meg. Kezükben a sisakuk, és erv nyelven beszélgetnek egymással. A két férfi teljes vértben van, a vértük mellkasán a hercegi címer látható, és csak ebből tudod megállapítani, hogy a Felső Lovag Rend tagjai. Biztos a dékánra várnak. Közeleb érsz a szóbához. A dékán ajtaja nyitva van. Mentorod belép az ajtón, és várja, hogy kövesd őt.
Kék Herceg
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2008.08.29. 10:24

- Köszönöm mester és természetesen a tapasztalataim megosztom önnel tudom milyen fontos ez önöknek.
a sok lovagot látva kicsit elcsodálkozom majd amikor meglátom Omart felé indulok és követem a lovagokat néma biccentéssel köszöntöm és sietek tovább Omar után és követem őt a dékán szobájába
<Oh Krad mi folyik itt ami így felbojgatta az akadémiát?> teszem fel magamban a kérdést és várom hogy a dékán megszólítson

Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kék Herceg » 2008.08.29. 10:42

Mikor belépsz, a dékán az asztala mögött ül, és a hatalmas ablakon keresztül nézi a kertet. Közelebb lépkedsz az asztalhoz, és észre veszed, hogy a dékán nem a kertet figyeli, hanem a gyakorlótéren lévő fiatalok okítását. Közben atyád barátja, becsuklya az ajtót és mögéd lép.
-Üdvözöllek Kordal. Shani da Grongal fia. Úgy hallom édesapád nevéhez, méltó ember vagy. Ha ez így van akkor, kérlek mondd meg nekem a választ... Mi az? Éjszaka leszáll, nappal elszivárog, nem állat, és még csak nem is varázslat.
Ekkor a dékán a székével feléd fordul. Haja és szakálla őszes. Arcán márcsak, néhány ránc árulkodik a fiatalságáról. A szoba tele van mindenféle szekrénnyel, polcukon sok-sok papírral. Az asztalra nézel, Krad isten jelképe a kezdet és vég nélküli mindenség apró mása; az Aranykör; van az asztalra festve, kerületén a kontinens mindazon városai láthatók, ahol Kradnak temploma áll. Az asztalon nem sok minden található; egy háromágú gyertya tartó, egy tinta tartó, és sok-sok papír.
Kék Herceg
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2008.08.29. 10:57

- Üdvözlöm dékán úr.
- Köszönöm a dícséretet igyekszem méltóvá válni apám nevéhez.
- A kérdésre a válasz úgy sejtem a sötétség lenne.
- Amit ma az akadémián láttam hallotam az alapján legalábbis az közeledik ha jól sejtem.

Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kék Herceg » 2008.08.29. 11:34

A dékán megdöbbenve látja, hogy ily hamar, tudtad a választ.
-Valójában a ködre gondoltam, de a sötétségre is igaz. Tényleg jól vág az eszed. *A melletted álló Omardra nézel, akinek egy gyenge mosoly jelenik meg az arcán. Ez örömmel telt el, hisz nagyon ritkán mosolyog, és általában, mindig beleköt valamibe. Úgy véled, hogy édesapád biztos, megbízta, hogy vigyázzon rád, és egyengesse utad. Mindig szigorú volt veled szemben.
-Igazad van. Eren városai sötétségbe burkolóznak. És egyre jobban az átláthatlanság veszi erejét. Délen, a határon nomád törzsek előörsei, jelentek meg. És állítólag portyáznak is az ország területére. Nyugaton rosszabb a helyzet, mert hírt kaptam, hogy a Gattor hágónnál hatalmas seregek gyülekeznek, és már nem egyszer támadás érte az erődöt. Beszéltem a Felső Lovag Rend vezetőivel, tegnap este, és azt mondták, hogy összeszedik a csapatokat, de nem küldhetik az egész sereget nyugatra. Itt ez a levél - nyújtja át Omardnak - Ezt a levelet vigyétek el a helyőrség parancsnokához; Krachul di Dwarla főkapitányhoz. És várjátok meg, hogy megírja a választ. Ha megírta, azonnal juttassátok vissza, nekem. Sajnos én nem mehetek, mert fontos feladatok várnak itt rám. De még az este folyamán elküldtem, néhány lovagot, és papot, hogy segítsenek az erőd védelmében. Most pedig induljatok azonnal, mert nincs késlekedni való időnk.
Közben mentorod, közelebb lép és átveszi a levelet.
-Tiszteletre méltó dékán. Este azonnal útnak indulunk. Addig Kordalal beszerezzük a szükséges kellékeket. A dékán bólint, majd feláll az asztaltól, és rádnéz.
-Tudom, hogy édesapád halála mennyire fájdalmas, de ismét el kell menned oda, hisz elég jól kiismered magad azon a környéken.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Kék Herceg 2009.05.02. 22:12-kor.
Kék Herceg
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2008.08.29. 11:53

Omard mosolya egy kicsit megnyugtat ahogy a dékán látható döbbenete is
a hírek hallatán elkomorulok egy kicsit
- Természetesen számíthat rám megteszem amit tudok.
majd egy kicsit mosolygósabban
- Kérem ne vegye sértésnek, de a nap mindig felkel és elűzi a ködöt és a sötétséget is.
- Nem hinném hogy atyám halála hiábavaló lett volna. Talán pont most látjuk hasznát hogy a történtek miatt a terület térképére szinte maradéktalanul emlékszem.
majd Omard felé fordulok
- Omard mester bocsássa meg hogy vitába szállok, de nekem csak élelemre van szükségem úgyhogy részemről akár egy fetályórán belül indulhatunk. Járt már a hágónál? Mert ha nem akkor megpróbálok valami térképszerűséget rajzolni önnek amíg várakozok, hogy nélkülem is boldoguljon.

Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kék Herceg » 2008.08.29. 12:17

Esemény:A küldetés

-Igen tudom, de ez a feladat veszélyesebb, mint amilyennek gondolod. *gondterhesen sóhajt, majd folytatja.
-Épp ezért javasoltak téged az akadémia rektorai, és Omard is. Ő mondta, hogy te és atyád eléggé sokat jártatok arra, így biztos minden kis ösvényre, rejtekhelyre emlékszel... Igazából még nem harcoltál vad és kegyetlen barbárok ellen, akik élve felfalnak. Nem is akartalak ilyen veszélyes küldetésre elküldeni. Omard mester, megnyugtatott, hogy vagy olyan jó, mint édesapád volt. Adok egy lehetőséget, hogy bizonyíts! Bár nehéz szívvel küldelek, Omarddal-e veszélyes kalandra, de az ország védelme mindennél fontosabb... Az ifjoncok, még nem készültek fel teljesen. Megkaptátok a lovagi, illetve a papi címeteket, de ez nem jelenti azt, hogy legyőzhetetlenek vagytok. *Sóhajt eggyet, és visszaül a székébe. Odafordulsz Omardhoz, aki rádmordul.
-Fiam, lehet, hogy neked nincs szükséged sok mindenre, de nekem van még egy kis elintézetlen ügyem. *Ezek után, megenyhül a hangja-Erről beszél a tiszteletre méltó dékán, hogy fiatalok vagytok még, és meggondolatlanok. Mi lesz, a hágónál, a hidegben? Nem kellene valamilyen melegebb ruhát is beszerezned. Vagy ha véletlen harcra kerül sor, a lovadat nem kellene fel vértezni? Illetve az út egy hétig tart, és a pénzkészletedből teljesen kifogsz fogyni. Sőt a határoknál, biztosan, mert ott minden kétszer drágább. Szerintem csak este bírunk indulni, de az is lehet, hogy csak reggel. *Fordul oda a dékánhoz, mikor befejezte a fejmosást.
-Akkor ne késlekedjetek! Induljatok a dolgotokra. *feláll a székből és kikísér titeket. Mikor kiértetek a szobából, kézfogással elköszöntök a dékánntól, és elindultok lefelé. Az ajtóban várakozó két lovagot, beimitálja a dékán a szobába.
-Uraim, kérem fáradjanak beljebb!

//Egyébként édesapádat, a hágó környékén ölték meg, és ott segítettél Omarnak is. Szóval tudja merre kell menni.//
Kék Herceg
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2008.08.29. 12:56

- Tudom dékán úr ez fel sem merült bennem hogy legyőzhetetlenek lennénk, de ez fontosabb mint a mi biztonságunk.
- Omard mester nem feledkeztem meg ezekről de tudja jól az anyagi erőforrásaim szűkösek. Én azokkal számoltam az pedig egyenlőre csak az élelem beszerzését teszik lehetővé.
- Köszönöm dékán úr. Krad vigyázza lépteit.
amikor kimegyünk
- Omard mester ezek szerint ha jól sejtem ezeket a felszereléseket ön intézi vagy tudok esetleg valamit segíteni?
- Ha van rá lehetőség akkor szeretnék bemenni a könyvtárba és átnézni a lehető legrészletesebb térképet, hogy felelevenítsem az emlékeim.

Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kék Herceg » 2008.08.29. 13:18

Mikor elmondod, a papnak, hogy kevés a pénzed halkan válaszol.
-Jól van.

-Krad és Kyel vigyázza utatok. -szólal meg a dékán. Majd elindultok a kijárat felé.
Miközben mentek kifelé az épületből, beszélgetsz Omard-dal aki látod, hogy gondolkozik, és alig figyel rád.
-igen fiam, a felszereléseket én intézem, de a lovadat neked kell elintézned, hisz a tied. Nem szólok bele, mit csinálsz, de ahogy a tiszteletre méltó dékán is mondta, elég veszélyesek a barbárok. És nem ártana szegény Szél-nek sem némi védelem... Estig van idő, szóval, nyugodtan menj a könyvtárba és tanulmányozd a térképeket. Én addig elintézek mindent. Este, mikor a nap lemegy az udvaron találkozunk.
Kiértek az épületből. Te a könyvtár felé veszed utad, Omard pedig, kisétál a nagykapun. Közben egyre gyengébb a napsütés. Közben a szellő hajadat lóbája.

// A lovadat, elneveztem, mivel nem találtam a nevét. De ha másképp hívod, akkor kérném bejegyezni az előtörténetes topicba. Ha más nevet adsz, akkor majd javítok a reagon. :) Még annyi, hogy azt tudod, hogy itt az akadémián nem aggatnak a lovakra páncélt. Ahhoz el kell menned a város egyik páncél kovácsához. Elég jól ismered a várost, szóval ezt rád bízom. Mit találsz ki és, hogy hol. De nem kötelező, ráaggatni páncélt.//
Kék Herceg
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2008.08.29. 13:55

először a könyvtár felé indulok aztán rádöbbenve, hogy a kovácsoknak is idő kell Szélért megyek az istálóba
Gyorsan kivezetem és a kovácsokhoz indulok odaérve betérek az elsőhöz amelyikről tudom hogy jóban van Krad egyházával és a kovácshoz megyek
- Adjon isten. Sürgősen szükségem lenne a segítségére.
- Váratlanul veszély útra kell mennem és szükségem lenne a lovam számára páncélzatra.
- Volna egy olyan problémám is, hogy most nem fogom tudni azonnal kifizetni az árát csak amikor visszatérek.
- Tudna nekem segíteni.

Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kék Herceg » 2008.08.29. 14:10

Helyszín: A Krad Akadémia/istállóban

Már éppen lépnél be a könyvtárba, mikor eszedbe jut, hogy a kovácsoknak idő kell, hogy Szél-re ráfaragják a páncélzatot. Visszamész az istállóba. Az istálló, mindkét oldala nyitva van. A szellőből erős huzat lett. Meg kell, hogy erőltesd magad, hogy odaérj a 3. box-hoz. Közben a szél a köppenyedet, annyiralóbálta, hogy le kellett vetned. A lovad boxához érve, meglepetten látod, hogy nincs sehol. Egyszer az istálló végén, feltűnik Derat. Mintha a lovad is látnád a kinti karámban, szaladgálni.
Kék Herceg
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
66 hozzászólás • Oldal: 2 / 5 • 1, 2, 3, 4, 5

Vissza: Eren városa