• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Megbeszélés

Jelentkezés, megbeszélés, tájékoztatás

Moderátor: Admin

Téma lezárva
414 hozzászólás • Oldal: 14 / 28 • 1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 28

Re: Megbeszélés

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.08.27. 9:33

Üdvözletem!

Ahogy elnézem nyár vége van :arrow: felélénkültek az emberek :)

Herold Bardelot:
Csak hogy tovább borzoljam a már amúgy is rongyos Km-i idegeket:
-a statikus pajzsok bérbe építhetőek-e? Nem tartom valószínűnek, hogy minden egyes "shadoni közkatonának" lenne/lett volna pszi képzése, így nem gondolom teljesen elképzelhetetlennek, hogy léteztek a háború előtt/alatt/után olyan személyek akik ilyesfajta szolgáltatást is nyújtottak a póriasabb néprétegnek. Arra, hogy vki ne Sonnort kérje meg egy jó kis stat pajzs felhúzására szeretnék kérni/javasolni egy befektetett Yp/pénz(nem akartam aranyat írni hátha olcsóbb lessz :D ) arányt.

Érdekes felvetés... A Valamikor talán a héten születni fog rá valami szabály tervezet... Sok a dolgunk...

Amit hozzátennék, személyes vezetésű asztali játékaimban erre van mód, az árak nem ennyire fixek, viszont az emberek átverési rátája nem alacsony :) Arol van szó hogy lehet venni pszi statikus pajzsot, csak hát más kérdés hogy meg is kapod e pontosan azt amit szeretnél... ha kapsz egyáltalán valamit...

Ez nem jelenti azt hogy ez lesz érvényben csak ez az én "szabályozásom" erre a kérdéskörre.
A gyógyfüvekről: szerintem teljesen elég lett volna olyan szabályozás hogy a 1/2/3/4/5 fokú képzivel rendelkező herbalista/pap/vajákos, mi pénzért készít el egy adagot, abból amire képes, aztán hogy a Jk mit vesz azon az áron az már az Ő dolga. A szinteknél le van írva mire milyen szorzó jár.
Hasonló képp pl a mérgek/ellenméregek is ugyanolyan áron van, tehát a méregkészítő képzijének szintjétől függjön ne csak attól hogy mit kérsz(itt azért már vannak leírva árak is a könyvekben). Vélhetően egy jobban képzett egyén drágábban dolgozik, bár kétlem, hogy valaki csináltatna drágább cuccost.

ehh ennyire nem ismerem az ide vonatkozó szabályozást... sajna ennek a felét ah megértettem... sebaj majd tovább képzem magamat :)

Eldwyr:

Adott egy elf sereneya, aki még Sirenarban nagy hangsúlyt fektet az íjászatra (mesterlövészet 3 szint), és csak az elf tőr használatát tanulja meg. Majd miután a képzése befejeződik, mint minden rendes kasztbéli neki indul a világnak, ahol egy harcművész kontra bárki küzdelem láttán elhatározza, hogy el kell sajátítania a pusztakezes harc művészetét. Hosszas mester keresés (2 év) és még hosszab tanulási fázis (35 év) után, eljut a Shien-Ka-To harcművészeti iskola 4. szintjéig, ami 30 kp-ba kerül (ez a fegyverhasználat 4 szintnek felel meg). Ezen felül alkarvédőt visel, ami beépített pengékkel van megspékelve ( három pont/kar/csúszka egyszerre történő megnyomásával/húzásával pengéket kipattannak/visszahúzódnak)

Nem nem csapja ki... nálam nem :) A Kráni fejvadász / boszorkány / boszorkány mester típusú karakterek után amikkel találkoztam asztal mellet ez igazán semmiség :) :vigyor: :angel:

Komolyra fordítva a szót, nem tudom az ETK-ban született megkötés mely szerint az elfek nem tanulhatnak emberek által alkalmazott harcművészeteket, mert nem képesek alkalmazni a slan pszit... feltételezem vannak akik ezt jobban tudják nálam.... kíváncsi vagyok az ö álláspontjukra hogy elf tanulhat e harcművészetet utána érdemes csak közelebbről megvizsgálni az egyensúlyi kérdéseket.

Másrészt ez egy olyan jellegű kérdés amiben véleményem szerint a karakterek egyeztetése idején kell majd a KM-ednek ítéletet mondania.
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 514
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.08.27. 10:27

Üdv!

Pelso

Bár én nem vagyok szervező, de a tavaszi találkozó alapján szerintem nem lesz kizáró ok a 4 fő-s csapat. Tavasszal is volt ilyenre példa.

Dreemer

Az ETK szerint elf harcművész nem lehet a slan pszi megtanulásának tilalma miatt. Viszont a harcművészeti stílust azt szerintem megtanulhatja, mint mindenki más, ha megfelelő sztorija van rá és rákölti a Kp-t. Természetesen indulásból nem nagyon van lehetősége ilyenre sztem, de későbbi szinteken a mozdulatokat, technikát megtanulhatja csak slan pszije nem lesz.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2008.08.27. 10:32

Köszönöm

Nem is számítottam rá, hogy ki lennénk e miatt zárva. Mindösszesen előre bejelentettem.
Valamint ha valaki valamit tudna Garlthuk-ról azt meg köszönném

Pelso
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.08.27. 11:09

Quator ar Zaraquer:
Az ETK szerint elf harcművész nem lehet a slan pszi megtanulásának tilalma miatt. Viszont a harcművészeti stílust azt szerintem megtanulhatja, mint mindenki más, ha megfelelő sztorija van rá és rákölti a Kp-t. Természetesen indulásból nem nagyon van lehetősége ilyenre sztem, de későbbi szinteken a mozdulatokat, technikát megtanulhatja csak slan pszije nem lesz.

huh nem vagyok valami jártas a harcművészetekben.. ami a szabályokat illeti...
jól értem ezek szerint bárki képes a mozdulat sorokat megtanulni, de a Slan pszi alkalmazása nélkül is eredményesen fog velük tudni harcolni?

Ezek szerint bárki alkalmazhat harcművészeti technikákat? Ezt jó tudni...

Másik kérdésem hogy ez megközelítőleg milyen harcérték bónuszokat jelenthet?

Dreemer
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.08.27. 11:17

Dreemer

Igen jól érted. :wink:

Harcművészeti stílusokat ld rúna cikk. (Hirtelen nem jut eszembe a megfelelő link, de az OM Linktár topicjában benne van. Talán Domb weboldala.) Illetve az enoszuke kiegből csak azokat átvette az OM-UT.

A stílust fegyverhasználatként lehet felvenni és alapvetően a stílusnál szereplő értékeket adja.

Pl: Dart-nid-kinito
KÉ: 7
TÉ: 10
VÉ: 19
Sebzés: 1k3+1

A slan pszi nélkül is eredményesen használhatja a karakter az elsajátított stílust, de chi-harcot és hasonlót nem tud hozzá társítani.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.08.27. 16:42

A harcművészeti stílusokhoz hozzáfűznék annyit, hogy bár az ütéstechnikát szinte bárki elsajátíthatja (aki kifizeti rá a megfelelő Kp mennyiséget, anno ezt úgy határoztuk meg, hogy az értékek fokonként megegyeznek a Fegyverhasználat képzettség fokonkénti Kp értékével) - de! talál-e olyan mestert, aki hajlandó megtanítani számára ezeket a fogásokat, harci stílust...

Viszont azt mondom, hogy miért ne találhatna? Nem minden mester (vagy mondjunk simán magasabb TSz-ű harcművészt) van odáig és vissza a Dorchaért... nem minden mester küzd a "jók" oldalán, s nem minden mester vélekedik egyetemesen eme tudás illetéktelenek kezébe való adásáról...

Szóval egy megfelelő előtörténettel szerintem a HM stílusokat lehet tanulni csak megfelelő tanító személye szükségeltetik hozzá - le kell írni, hogy ki és miért is adta tovább ezt a "féltve őrzött" tudást a karakternek.

Nem rejtem véka alá - ezen gondolatok miatt az én karakterem is járatos lesz az egyik HM-i stílusban. :roll:
(Vagyis lesz, ha ezt a KM-ek elfogadják, hogy lehet...)
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kijoe » 2008.08.27. 18:00

Üdv!

Hohó!
Most olvasom a harcművészeti stílusokról az értekezést, ha ez tényleg, így van akkor elgondolkozok egy új karin..;)
Saguru No Ószei Ics'an Navariszen! - „Ha sárkányra vadászol, ne csodálkozz, ha találsz is egyet!”
Kijoe
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 297
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.08.27. 19:37

Köszönöm az eddigi megjegyzéseket és ki igazításokat.

Ellenőrzés képen jól értek e mindent...

-Mindenki tanulhatja - a JK csodálatos költői tehetségről tesznek tanúbizonyságot ha valamit meg kell magyarázni :)
-Annyiba kerül egy foka mit az azonos fokú fegyver használat
-A Harcérték módosítok is egyeznek a fegyverhasználat esetén adottakkal...
-Honnan tudom a "fegyver" alap értékeit meg amik alapján kapja a bónuszt az illető?
-Ezt a fegyvert nem lehet egyszerűen mágikussá tenni.. hisz az illető testét használja többnyire erre...

Dreemer

U.i.:
Az ügyben várhatóan a héten vagy a következőhéten határozat születik, és ki lessz hirdetve...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Dreemer 2008.08.27. 19:58-kor.
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.08.27. 19:55

Dreemer

Sorrendben:

-Igen.
-Igen.
-Igen.
-Rúna magazin "Slan - legendák és valóság" című cikke és az Enoszuke kiegészítő az elfogadott helyek, ahol a fellelhető stílusok "alap" harcértékeinek utána tudsz nézni. 3.fokon ha jól rémlik nem kap tulajdonság bónuszt, emrt, mint az öklnek, úgy a stílusnak sincs tulajdonság követelménye.
-A mágikussá tétel alapvetően nem lehetséges "normál" rúnafegyveres módszerekkel. (Viszont egy mágikus aura varázsjeles kesztyű vagy lábbeli már megoldja ezt a kérdést sztem. 8) )
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Eldwyr » 2008.08.28. 18:22

Dreemer!

Elküldtem pm-ben a linket, ahol utánna tudtok olvasni a HM stílusoknak.

A karakter a Shien-ka-to stílust tanulta.

Köszi,
Eldwyr

Grokht Hrghtma
Eldwyr
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 527
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enriquel » 2008.08.28. 20:50

Sziasztok!

Én tényleg nem akarok belekontárkodni, de a harcművészeti stílusok tanulását bárkinek meg lehetne engedni. Ugyanakkor el kell gondolkodni rajta, hogy egy olyan ember, aki nem az Utat követi, meddig is fog eljutni a tanulásban. Én még anno kidolgoztam a HM stílust, mint alapképzettséget, 5. fokú rendszerre, ha valakit érdekel, akkor be is copyzom nektek, esetleg lehetne használni. Jómagam is tanulok - IRL - harcművészetet és a tapasztalataim alapján alkottam meg, öt különböző fokozatra a képzettséget. Ha érdekli a társaságot közkinccsé teszem.
Enriquel
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 257
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.08.28. 21:32

Köszönöm a sok sok segítséget... utána is nézek a dolgoknak...

az hogy engedélyezve lesz vagy sem nem csak rajtam múlik...

Nem tudom mikorra tudjuk megszülni a dolgokat, kérlek várjatok türelemmel...

Erqviel:
Személy szerint engem érdekelne mit alkottál... csak tapasztaltabb leszek :)

Dreemer
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.08.29. 9:14

Figyelem!

Közkívánatra a nevezési díj beküldésének a határideje módosul a következő időpontra:

2008. szeptember 10.

Ezt a határidőt viszont mindenkitől (mondom így:) követelem betartani! Egyéb szervezési munkálatokhoz elengedhetetlen számomra, hogy a névsor teljes legyen és később se változzon semmit!

Yvett
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.08.29. 9:32

Üdvözletem!

Sokak számára szomorú hírt hozok:

A KM ek tanácsa a következő határozatot hozta:

Mivel a harcművészeti stílus és a Slan pszi összetartozik. Ezért csak annak engedélyezett a stílus tanulása aki bírja a Slan pszit.(Tehát csak harcművészek tanulhatnak stílust).

KM-ek
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enriquel » 2008.08.29. 11:25

Ez nem akkora probléma, hiszen az egyik rúnában lehet válogatni jópofa harcművészeti stílusok közül, amik kifejezetten nem slaneknek van kitalálva. Gondolok it az Aszisz box, Varjúvecsernye, Fiesta Ramiero stb. stílusokra.
Enriquel
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 257
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
414 hozzászólás • Oldal: 14 / 28 • 1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 28

Vissza: II.OM találkozó/verseny