• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Megbeszélés

Jelentkezés, megbeszélés, tájékoztatás

Moderátor: Admin

Téma lezárva
414 hozzászólás • Oldal: 13 / 28 • 1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 28

Re: Megbeszélés

HozzászólásSzerző: Lernun » 2008.08.23. 15:11

Nyugi Quator lesz ez több is. Én pl meg Lorin meg gondolom még sokmindenki a ráérünk még csoporthoz tartozunk :D De jövőhétre megy a pénz meg a kari ne aggódj.
Lernun Shovilan-Vérszín hold alatt(zárt)
Ronin wri Cossagor-Szövetség(zárt)
Lernun
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 368
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kijoe » 2008.08.23. 16:21

Üdv!

Quator no para! Én most utaltam... :D
persze a kari az még csak fejben van meg... :D
Saguru No Ószei Ics'an Navariszen! - „Ha sárkányra vadászol, ne csodálkozz, ha találsz is egyet!”
Kijoe
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 297
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2008.08.23. 16:44

Üdv!

Quator

Én befizettem ... a többi nem érdekel/zavar ... legfeljebb családias lessz a légkör ;)...

Más:
felmerült bennem, mint alacsony költségvetésű bárdban, hogy az azonnal gyógyító (ÉP,FP) italok helyett beszereznék a karinak pár herbalizmussal előállított kencét, tinktúrát, lötyit. Ezek ugyan jóval hoszabb regenerálódást biztosítanak csak, ám áruk töredéke az mágiával előállítottaknak, és nem követelnek vallási elhivatottságot.
Mivel a képzit nem fogom megtanulni így a marad a vásárlás.
Kérnék olyan ármeghatározást ami akár szintenként bontva(pl:egy adag 3. fokú herbalizmussal készíthető) ad valamely irányt...
hasonlókép érdekelne a drogok, ajzószerek és mérgek(pl:al bahra kharem)beszerezhetősége/ára...

Köszönöm Herold
Tisztelettel: Herold Bardelot
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1139
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.08.24. 10:23

Üdvözletem!

Quator:
-A befizetést amint tudom megejtem... akkor már 10+ de szerintem mindenki aki a modul megalkotásán dolgozott be fogja fizertni a maga részét.... mert nem kevés energiát öltünk bele...

Herold Bardelot:

Az ötleted jó, némi idöre lessz szükség amig a KM ek és ösz bölcsek tanácsa erröl dönt...

Egyebek közt engem az érdekelne az előző találkozón ez miként zajlott le illetve ott milyen szabályok voltak érvényben.Erre vonatkozólag.

Nem ismerem pontosan az árakat az UT szerint... azt tudom hogy ETK ban lehetőség volt erdőjárás képzettséggel akár ingyen is gyűjteni gyógynövényeket. Aról nem is beszélve amikor az embernek volt egy saját ültetvénye :) Persze a dolgokat tovább komplikálja hogy UT ben nem találtam erdőjárás képzettséget... persze lehet én vagyok a vaksi...

Aról se feletkezünk meg hogy a gyógyulás szabályai szerint a herbalizmus csak a gyógyulás folyamatát gyorsítja fel, ahogy a többi orvosi képzettség is...

150 mana max szabály:
Lehet hogy a tervezetet végleg eltöröljük, és valami más kerül a helyére.

Dreemer
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 514
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.08.25. 15:17

*Egy kissé részegen támolygó zavarodott szemű alak tűnik fel ismét a város kapujában arcán részegségnek nyoma sincs... valami mástól részegedett le... ó igen a tudástól!*

*Felérvén a dobogóra hangos szavával kihirdeti a következőket... közben kész csoda hogy nem hull alá, hiába no a részegekre külön isten vigyázz...*

-A mesélők és azbáj alkotok tanácsa megvitatta a mágikus holmik dolgait és a következőkre jutottak:

-A max 150 manás tervezettet végleg eltörlik!

-Minden egyszerű halandó annyi mágikus tárgyat vásárol amennyit bír, vagy amennyire kedve szottyan!

-Minden mágia tudor aki képes tárgyakat alkotni, megteheti hogy mágiája által tárgyakat alkot DE arra legyen tekintettel a vas szigorú :twisted: (vagy vaj szívű.. időjárás függvényében :) ) KM-ek a nekik nem tetsző, túlzottnak tartott holmikat semmivé teszik a "varázstárgy lehúzása" nevezetű eddig mágia tudorok által meg nem értett mágikus beavatkozással! (a beavatkozás sajátossága hogy a legnagyobb isteni ereklyék sem tudnak ellenállni neki :!: )

-Minden varázstárgy mellet legyen feltüntetve hogyan és miként került a karakter birtokába!

-A gyógyító növények (avagy gyógy nővények) ártáblázatáról egy tervezet előkészítése folyik ami hamarosan ki lesz hirdetve!

*A hírhozó munkáját bevégezvén, lefordul a pódiumról hogy egy sarokban békésen megpihenjék... hiába rá fér egy kis alvás :) *

Modulírók és KM-ek
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.08.25. 16:44

Dreemer!

Az első találkozón nem vetődött fel ez a kérdés. Nem volt igény ilyen kencékre - szóval erre nem tudok okosat mondani...

UT-ben nincs erdőjárás képzettség - szét van tagolva több képzettségre.

Nekem pedig olyan kérdésem lenne, hogy politikailag milyen ez a Ginbár állam? Hová tartozik? Egyáltalán lehet-e tudni ilyeneket az államról?
Csak azért kérdezem, mert helyi karaktert szeretnék alkotni.

Yvett
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.08.25. 18:30

Üdv!

Három kérdésem lenne.

A gyógyital limit még mindig 50 ÉP/csapat?

A mágikus tárgyakhoz elég, ha az van odaírva "csiná'tam"? Ugyebár az áldás meg szertartás az annyira nem heroikus epic-küldetés csak két varázslat. 8)

A gyógynövényeket nem herbalizmussal tudja a karakter megismerni és leszedegetni az erdőben? Illetve ehhez kapcsolódóan mennyire legyen részletes a gyógynövénymennyiség a karakterlapon és hol?
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lernun » 2008.08.25. 18:37

Hali
lenne egy kérdésem. Mi az arénamester?? :shock: Most vettem észre. Valaki világosítson fel. Köszi
Lernun
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.08.25. 18:44

Lernun

Ez nem a találkozó/verseny topicba való. 8) Ezért kéretik a csevegőben kérdezni általános dolgokat.

Egyébként az Arénamester egy különálló HM-i státusz lesz a Colosseum-hoz, mint helyszín, ahol majd, ha kész tömény harc lesz halálhörgéssel sé siralommal...
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lernun » 2008.08.25. 18:58

Bocsesz. Most kezdtem keresni hova tűnt a csevegőből a reagom. Hát ide :lol:
Lernun
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.08.25. 20:14

Üdvözletem!

Elöre bocsájtom perpillanat a nátha kinoz és szédülök kissé, lehet butaság lessz egy két dolog amit leirok.. legfeljebb korigálok :)

Yvett de Crei:

Az első találkozón nem vetődött fel ez a kérdés. Nem volt igény ilyen kencékre - szóval erre nem tudok okosat mondani...

Köszönöm hogy segiteni probálsz... már dolgozunk ennek a lekezelésén...

UT-ben nincs erdőjárás képzettség - szét van tagolva több képzettségre.

Erdöjárást szinte helyetesiti a vadászat nem? Vagy mej képzettségekre gondoltál amelyek együt adják az erdö járást?
Nekem pedig olyan kérdésem lenne, hogy politikailag milyen ez a Ginbár állam? Hová tartozik? Egyáltalán lehet-e tudni ilyeneket az államról?
Csak azért kérdezem, mert helyi karaktert szeretnék alkotni.

Hmm szerintem ezt PM ben fogom megválaszolni részletesen...

Amit mindenki tudhat:
A Modul jelenlegi állása szerint:

-Mindenképpen önnálo kisméretű városállam, amej önálo politikát folytat
-Pyar isteneket imádják benne hivatalosan... a többit meg ki tudja...
-Ginbár a fövárosa :)

Quator ar Zaraquer:

A gyógyital limit még mindig 50 ÉP/csapat?

igen

A mágikus tárgyakhoz elég, ha az van odaírva "csiná'tam"? Ugyebár az áldás meg szertartás az annyira nem heroikus epic-küldetés csak két varázslat. 8)

A csináltamnak jobban örülünk :)
Komolyra fordítva az alapanyag árat is tessék feltüntetni...
Áldást hogy miért kap valaki az értelem szerüen az elötörténetéböl látszani fog szerintem... elég ha tudjuk hogy a felszerelés mely része van megáldva és mennyi ideig, no meg mej isten áldotta meg...
A gyógynövényeket nem herbalizmussal tudja a karakter megismerni és leszedegetni az erdőben? Illetve ehhez kapcsolódóan mennyire legyen részletes a gyógynövénymennyiség a karakterlapon és hol?

Jelenleg a gyógynövényekkel kapcsolatos dolgok megvitatás alatt állnak. Alapvetöen véleményem szerint ez a MAGUS olyan része ami szinte sosem volt rendesen kidolgozva... irányadónak azt tudom mondani a jelenlegi ismereteim alapján:

-Minden gyomnak lesz ára.
-Jelnlegi tervezet szerint a gyogynövények tipusokba lesznek rendezve, hogy mi mit gyogyit.. nem akarjuk tul variálni...
-Azt jonak tartanám a karilapon feltüntetni hogy honan van a növény, szedés vagy a akrakter vette...
-Tekintetbe véve hogy ez felszerelés az annak feltartott helyen szerintem jó lessz :)

Ha a gyogynövény mizériával kapcsolatban valakinek javaslata ötlete van kérem ossza meg velünk... nem egyszer felemrültek ojan dolgok amik KM eknek nem jutottak az eszükbe...

Köszönettel:
Dreemer
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.08.26. 9:01

Üdvözletem!

Friss hírek a gyomnövények kedvelőinek :)
A gyógynövény az tényleg nincs sehova lírva, mármint, hogy mennyibe kerül. De ha részletesen bele megyünk, akkor az sem mindegy milyen kenőcs, vagy növényi őrlemény kell nekik. Hisz valamelyik gyulladásra, míg a másik vérzéscsillapításra, és a harmadik pedig fertőzés ellen van. Én szerintem, ha van képzettsége, akkor az ingyen van, ha meg veszi a főzetet, vagy kenőcsöt, akkor:

2 szeres gyógyulás 10 réz/ 1 adag

3 szoros gyógyulás 60 réz/ 1 adag

4 szeres gyógyulás 1 ezüst./ 1 adag

Szerintem négyszeresnél magasabb ne legyen.

Mérgek, fertőzések, és betegségek ellen:

+1 egészség a próbához 20 réz/ 1 adag

+2 egészség a próbához 50 réz/ 1 adag

+3 egészség a próbához 1 ezüst/ 1 adag

Ez a jelenlegi ár tervezet. Továbbá a herbáliák felosztása. Örömmel fogadunk minden észrevételt!

Dreemer
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2008.08.26. 15:02

Üdv!

Örülök a válaszoknak és köszönöm őket.
Az előző talin volt három domvikita a csapatban nem láttam szükségét ilyesmire figyelni :D .
A mostaniban viszont egy darab ranagolita lessz, szal vele inkább nem gyógyítattom magam...

Csak hogy tovább borzoljam a már amúgy is rongyos Km-i idegeket:
-a statikus pajzsok bérbe építhetőek-e? Nem tartom valószínűnek, hogy minden egyes "shadoni közkatonának" lenne/lett volna pszi képzése, így nem gondolom teljesen elképzelhetetlennek, hogy léteztek a háború előtt/alatt/után olyan személyek akik ilyesfajta szolgáltatást is nyújtottak a póriasabb néprétegnek. Arra, hogy vki ne Sonnort kérje meg egy jó kis stat pajzs felhúzására szeretnék kérni/javasolni egy befektetett Yp/pénz(nem akartam aranyat írni hátha olcsóbb lessz :D ) arányt.

A gyógyfüvekről: szerintem teljesen elég lett volna olyan szabályozás hogy a 1/2/3/4/5 fokú képzivel rendelkező herbalista/pap/vajákos, mi pénzért készít el egy adagot, abból amire képes, aztán hogy a Jk mit vesz azon az áron az már az Ő dolga. A szinteknél le van írva mire milyen szorzó jár.
Hasonló képp pl a mérgek/ellenméregek is ugyanolyan áron van, tehát a méregkészítő képzijének szintjétől függjön ne csak attól hogy mit kérsz(itt azért már vannak leírva árak is a könyvekben). Vélhetően egy jobban képzett egyén drágábban dolgozik, bár kétlem, hogy valaki csináltatna drágább cuccost.

Herold
Tisztelettel: Herold Bardelot
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1139
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Eldwyr » 2008.08.26. 20:22

Üdv!

Ahogy látom elég szépen jönnek a válaszok a felmerült kérdésekre, így én is felteszem a sajátjaimat a karakteremmel kapcsolatban.

Nem egyszerű és első olvasatra talán egy kicsit vadnak tünhte az ötlet, de egy jó előtrivel szerintem megáll a lábán a koncepció.

Adott egy elf sereneya, aki még Sirenarban nagy hangsúlyt fektet az íjászatra (mesterlövészet 3 szint), és csak az elf tőr használatát tanulja meg. Majd miután a képzése befejeződik, mint minden rendes kasztbéli neki indul a világnak, ahol egy harcművész kontra bárki küzdelem láttán elhatározza, hogy el kell sajátítania a pusztakezes harc művészetét. Hosszas mester keresés (2 év) és még hosszab tanulási fázis (35 év) után, eljut a Shien-Ka-To harcművészeti iskola 4. szintjéig, ami 30 kp-ba kerül (ez a fegyverhasználat 4 szintnek felel meg). Ezen felül alkarvédőt visel, ami beépített pengékkel van megspékelve ( három pont/kar/csúszka egyszerre történő megnyomásával/húzásával pengéket kipattannak/visszahúzódnak)

A karakter alap koncepciója a puszta kezes küzdelemre fektetett hangsúly. Remélem a fentiek még csapják ki a biztosítékot a KM tanácsban.

Várom megtisztelő válaszotokat.
Eldwyr

Grokht Hrghtma
Eldwyr
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 527
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2008.08.27. 9:03

Üdv

A kérdésem a találkozó szerezőihez szól. Sokkal inkább bejelentés.

Nagy valószínűséggel a III. Csapat a találkozón mindösszesen csak négy tagot fog számlálni.
Az ok, hogy egyik tagunk a jelentkezés óta nem adott magáról életjelet és a pm üzenetét sem vette át, amiben felkértük írjon a megbeszélésbe.
Továbbra sem zárjuk ki a lehetőségét, hogy részt vesz a játékon, de jelenleg nem tarjuk túl valószínű leg; figyelembe véve, hogy nem tudjuk, elérné és nem ad életjelet magáról.

Pelso
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
414 hozzászólás • Oldal: 13 / 28 • 1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 28

Vissza: II.OM találkozó/verseny