• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Minden ami Alcara városában történik

A kalózok, orgyilkosok, és gyönyörű nők városa. Kalózfészekből lett gorviki kolónia.

Moderátorok: Zsoldoskapitány, Admin

Hozzászólás küldése
165 hozzászólás • Oldal: 5 / 11 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11

Re: Minden ami Alcara városában történik

HozzászólásSzerző: Wolftern » 2008.08.22. 9:15

Wolftern

(OFF: Egyébként gondoltam, hogy valami ilyesmi lesz, mert egy Ranagolféle városban vajon milyenek lehetnek az emberek? :D És ha az összes pénzem is elvitte volna, nem szólhatnék, mivel mikor kiléptem nem mondtam, hogy figyelek az erszényemre. Csak miután már megírtad a köv. reagot. pff :?)

<Na igen ez az én formám. Egy ártatlan mosoly és már el is szédülök. Minnél gyorsabban keresnem kell valakit... Nem akarok a kelleténél tovább maradni ebben a koszfészekben.>

Megiszom az italomat a söntéspultnál, és közben nem csak az átlag embereket keresem, hanem azt a szőke lányt is aki meglovasította az aranyaimat.

<Vajon hol lehet az a szépség?... Hmm? Adorának igaza van. Amíg látják, hogy gazdag vagyok addig, mindig áldozata leszek az ilyeneknek.>
WOLFTERN

Veni, vidi, vici az egyik legismertebb latin szállóige, jelentése: "Jöttem, láttam, győztem." Ez volt Julius Caesar üzenete Róma Szenátusának Kr. e. 47-ben II. Pharnakész pontusi király felett aratott győzelemről a Zelai csatában. Az üzenet tömör határozottságával Caesar a győzelem nagyságát akarta érzékeltetni és egyben saját katonai tehetségét és fölényét a Szenátussal és vetélytársaival szemben

sir Gerard Wolftern -Quiron Pentád
Ordwick Atar -Krán
Hafar Hasszabi -Taba el Ibara
Wolftern
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 343
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.08.22. 16:43

(Zanazan)

-Jó, jó, ebben is van valami, no meg ne Sophie nélkül jussunk döntésre. És ha lehet, ne emlegess hurkosokat, miegymásokat, mert lehet, pont ezzel vonzod hozzánk a bajt :P :) Szusszanjunk egyet.
Ezután elfoglalom szobánkat, megválva lábbelimtől, hogy lábujjaimat is megtornáztassam, akkor is, ha nem illatos :lol:
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Zsoldoskapitány » 2008.08.25. 8:39

_________________________________________________________________________________
JK: Drin (tolvaj) és Zanazan (alidari harcos)
Esemény: Szállás
Helyszín: Vidám Fiúk vendégfogadó
Időpont: napközben
A helyszínen eltöltött játékidő: 1. nap
________________________________________________________________________________

Mindenki elfoglalja a szállását. Az emeleten van. Mi tagadás a szobák és az ágynemű tisztasága elég kétes, és jónéhány csótány is szétszalad az ajtó nyílására, ba az ágy és a szekrény rései alá; de Alcarában vendégfogadóból megtalálni a "legjobbat", -helyismeret nélkül- eléggé időigényes vállalkozás; ami még sikerrel sem kecsegtethet; lévén a szobák szinvonala valószínűleg a matróznépség igényszintjéhez van igazítva; amihez képest ez a szoba egy Ellana főszentély "tiszta szobája" is lehetne.

Drin szobájáról is átlag ugyenez mondható el, csak egyszemélyesben.

Nabil segít zanazannak lehúzni a csizmát, majd ő is inget, alsóruhát vált.

Összeszedi és batyuba köti a szennyes ruhákat.

-Megkérdezem Rurkot van itt valami mosónő errefelé, akinek le lehet passzolni a koszos cuccainkat.

-Sophie pár óráig még úgyis pihen addig elintézem ezt...

(Drin)
A szobád mint írtam korábban nem különbözik minőségre a többiekétől.

(Dobj k100-zal! -majd megtudod miért. 8) )
Zsoldoskapitány
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 341
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Zsoldoskapitány » 2008.08.25. 8:51

_________________________________________________________________________________
JK: Wolftern (ereni lovag)
Esemény: A fogadónál
Helyszín: Smaragd Oázis
________________________________________________________________________________

Nos AZ a lány már rég ungon-berken túl jár; annál azért több esze volt, hogy a zsebelési akciója után ott maradjon a helyszínen.

A fogadó törzsközönsége -mily meglepő- első, és második ránézésre is tengerésznépség lehet. Viszont hallasz itt aszisz, pyar sőt erv szót is. Az igaz hogygorviki családok írányítják a várost de a tengerhajózás; mint olyan nemzetközi vállaklkozás; és am atrózok is elég vegyes nációhoz tartoznak -bár ez nem zárja ki, hogy szolgáljanak a gorvikiaknak.
Pénzért mindenre kapható népségnek tűnnek, szedett-vedett durva csürhe; amilyet bármelyik kikötői lebujban láthat az ember.

Gorviki ficsúr figyel tűnődve a kompániájával. Vigyorognak, össze-összesúgnak. Feliosmered: ez az a gyerek, aki szíven szúrta a másikat a viadlaban.

Az ifjú haját valamilyen olajjal keni, füléban brillköves függő, derekán abraselyem kendő és pugoss. Öltözete finom brokát és nemesi ing.

Feláll odamegy hozzád és megszólít:

-Üdvözlet. Gustavo Primo vagyok,a méltóságos Gonzanga báró siedonja. Mily urat szolgálsz és ki vagy te idegen?
Zsoldoskapitány
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.08.25. 10:26

(Zanazan)

Látva a csótányokat, amelyik nem elég fürge, megpróbálom eltaposni.
-Tömegszállás. És nekik még fizetni se kell azért, hogy itt lehetnek-nézem a menekülő állatokat.
Átöltözés közben megsimítom Nabil hátát.

-Rendben, menj csak-nyúlok el az ágyon. Azon gondolkozom, hogyan venné Sophie, ha kis idővel átnéznék hozzá. Nem volt jó bőrben...
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2008.08.25. 11:03

(Drin)

<Remek kis szoba ez, a legtöbb ember nem érdemel többet, és egy utazónak elég is. Lényeg hogy legyen egy búvóhely, de ez nem lesz jó, és Rurk se tenne semmit. Magamnak kell keresnem egyet, ahoz pedig szét kellene nézni a városban, felfedezni a környék épületeit, és a tetőket.>
Ilyesmin morfondírozik, miközben kevéske cuccát ledobja a földre.

1k100 = 3 [3]
Ne légy ma ez,
holnap emez,
s jövőre ismét
mást szemezz.
Érc légy, mely
mindig egy marad,
ne törmelék - dirib-darab.

(Henrik Ibsen)
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1273
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wolftern » 2008.08.25. 12:24

Wolftern

Mikor látom, hogy közelít, kezemet a kardomhoz teszem.

<Vajon minek jön ide? Tán valami baja lehet? Hamarosan úgy is megtudom, és ha kell akkor én is végzek vele, mint ő a másikkal.>

A kérdésén meglepődök, de nem mutatom ki, legalábbis próbálom. Közben kardomtól elveszem a kezem, és végig hallgatom.a ficsúr mondandóját. Mikor végzett, a gorviki tudásomhoz képest, tisztelet tudóan válaszolok.

-Jó napot. A nevem sir Gerard Wolftern, ereni nemes. A Rendíthetelenség Fehérpajzsa lovagrend tagja vagyok, és nem szolgálok senkit. A rend megbízásából vagyok itt.

Mikor elmondtam, figyelem a reakcióit

<Remélem nem röhög ki, mint a másik fogadóban, a lovag.>
WOLFTERN

Veni, vidi, vici az egyik legismertebb latin szállóige, jelentése: "Jöttem, láttam, győztem." Ez volt Julius Caesar üzenete Róma Szenátusának Kr. e. 47-ben II. Pharnakész pontusi király felett aratott győzelemről a Zelai csatában. Az üzenet tömör határozottságával Caesar a győzelem nagyságát akarta érzékeltetni és egyben saját katonai tehetségét és fölényét a Szenátussal és vetélytársaival szemben

Ordwick Atar -Krán
Wolftern
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Zsoldoskapitány » 2008.08.26. 19:05

(Drin)

A holmid pakolgatása közben észreveszed hogy az egyik padlódeszka nyikorog és meg van lazulva mikor rálépsz. A termetes ács-szeg -amivel rögzíteni szokták az efféle padlóburkolatot-, hiányzik a palló fejéből.

(Zanazan)

Nabil bólint; futó csókot nyom az ajkadra és elindul.

-Nemsoká jövök, csak leszaladok Rurkohoz ezekkel...valahol tán ő is mosatja a gatyáját...remélem...-bizonytalanodik el mikor kilép az ajtón; de a fegyveréért visszajön.

-Nyugi nem keresem a balhét de azt hiszem ennyi óvatosság nem árt.

Elnyúlsz az ágyon; a szobába felhallatszik az ivó részeg gajdolása, a soknyelvű karattyolás, meg az kupacsörgés.

A plafonon egy jó méteres darabon kiszáradt és lepergett a meszelés, régi beázás nyoma.

Semmi rendkvűli nem történik.
Zsoldoskapitány
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Zsoldoskapitány » 2008.08.26. 19:13

-Soha nem halottam róluk. -mondja a gorviki faarccal. (közös nyelven beszél)

-De az felettébb ...meglepő, hogy ugyan mi a fenét keres a rendíthetetlenség dicső lovagja egy ilyen helyen. Habár nekünk is van lovagrendünk; bár önök neneveznék rendnek a saját fogalmaik szerint azt hiszem...-villantja rád hiénamosolyát.

-Szóval Erenből jött...-végigméri a pajzsodat és a páncélod díszítéseit.

Pislog egyet; kifejezéstelen tekintettel elfordul; aztán hirtelen:

-Alászolgája...

Sietve távozik, int a kíséretének és elhagyják a fogadót.
Zsoldoskapitány
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wolftern » 2008.08.26. 19:25

Wolftern

<Ez gyors volt.>

-Kérem.

Elköszönök a fickótól, aztán félig kiiszom a poharamból a sört, majd megnézem Adóra hogy áll. Ha úgy látom, hogy van egy kis ideje, akkor odamegyek, és megkérdezem, néhány dologról. Közben erszényemből előveszek, 1 ezüstöt és úgy adom Adórának, hogy ne lássák, legalábbis próbálom.

-Üdv ismét. Lenne néhány kérdésem. Először az, hogy ki lenne az akire gondoltál pártfogóként? A második, hogy küldetésen vagyok, és hol lehetne itt elkezdeni a keresgélést. A harmadik kérdésem pedig, milyen ruhát vegyek fel, hogy ne tűnjek annyira ki... Köszi a segítséget.
WOLFTERN

Ordwick Atar -Krán
Wolftern
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.08.26. 22:26

(Zanazan)

Mélázok, ilyen zajban fogok majd tudni éjjel aludni? Beleképzelek a foltba ami éppen az eszembe ötlik, aztán mikor megunom, töprengek. Drint még nem ismerem, fogalmam sincs, mire számíthatok felőle. Sophie igen komolyra vette a figurát, így függetlenül attól, hogy szándékában áll részleteket tárni elénk a nap folyamán, el akarom csípni egy szóra, de nem azért, hogy kibújjak a közös kupaktanács alól, hanem hogy dumcsizzak vele. Már ülnék is fel, hogy mégis korábban átlógok hozzá, de eszembe jut, Nabil lement, nem lenne jó, ha üres szobára térne vissza. Vigyázni kell a cuccainkra is. Megvárom, míg visszaér, aztán majd indulok.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2008.08.26. 22:47

(Drin)

<Nahát, csak nem egy rejtett pénzecske, vagy lehet csapda?>
Drin egyáltalán nem paranoiás, de azért óvatosan közelít a hiányos deszkához. közelről is megnézi, aztán óvatosan felhúzza, épp résnyire hátha alá tud kukkantani.
Ne légy ma ez,
holnap emez,
s jövőre ismét
mást szemezz.
Érc légy, mely
mindig egy marad,
ne törmelék - dirib-darab.

(Henrik Ibsen)
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1273
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Zsoldoskapitány » 2008.08.27. 20:37

Egy órát legalább kell üldögéljél a söröcskéd mellett, mire a felszolgálólánynak lesz rá ideje, hogy hosszabb csevejbe elgyedjen veled. Az ezüstöt meglátva mosolyogva biccent és elteszi a pénzt.

- Igen; azt hiszem nem vagy annyira elveszett ember.

-Pártfogók? Ó könnyű olyat találni. Legtöbbször nem pénzt kérnek a védelemért cserébe, hanem információt vagy valamilyen szolgálatot.

-Ennek a fogadónak a tulajdonosa például Erya úrnő, de ne hidd hogy csak ez az egy érdekeltsége és jövedelme van a városban.

-A probléma az lovagom, hogy errefelé nem éppen olyan erkölcsök dívnak mint azt otthon megszokhattad. Itt mindennaposak a szívszúró-viadalok, mindenkinek van testőre és mindent egy elv határoz meg: mindennek megvan az aranyban mért ára.

-Nem fogsz tudni támogatókat szerezni, ha finnyáskodsz megtenni amit kell.

-Sorolhatnám neked, hogy kik lakják és uralják-e várost, de mondd nem mindegy neked melyik farkast szolgálod a másik ellenében? -Mert itt nem tallálsz ám olyan urat akit tiszteletből, vagy kötelességtudatból szolgálhatsz.

-Küldetés? Ha beavatnál egy két részletbe, talán meg tudom mondani hogy ismerek-e valakit aki a legtöbbet konyítja a témához...Ha nem tudom miről van szó, nem tudok segíteni sem. Feltételezem sokra nem mész vele, ha azt mondom ismerem a legjobb lócsiszárt a városban, ha nem arra van szükséged...

-Ruha? Esélytelen, hacsak nem gondolod úgy, hogy megválsz a mellvérttől és a pajzstól. Így kilóméterekről, szél ellenében is virít rólad, hogy nem idevalósi vagy. A Selyem úton van egy úriszabó; aki a nagyfejűeknek varrja a ruhát. Amúgy meg az errefelé honos holmikat beszerezheted bármelyik bőrősnél, vagy kelmésnél.
Zsoldoskapitány
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Zsoldoskapitány » 2008.08.27. 20:45

(Drin)

A deszka alatti padlórésben egy kb 30cm*30 cm-es bronz ládikát találsz. Egy lakatpánt van rajta egy vaskos vaslakattal.
Nyilvánvaló, hogy valami rejtekhelynek használta a szoba előző tulajdonosa, kérdés miért hagyta itt a holjmiját, ha már így eldugva tárolta...

(Zanazan)

Eltelik egy óra is legalább; de Nabil még nem tért vissza; és egyenlőre Sophie sem adta jelét, hogy ficeregne, valószínű még ő is a szobájában pihen.
Zsoldoskapitány
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.08.27. 21:13

(Zanazan)

Megunom a döglést.
-Hol marad már? Egy óra kell ahhoz, hogy mosodát leljen? Ah, adják az istenek, hogy nem keveredett a származása miatt bajba!
Felcihelődök, fegyver az oldalamra, vagyonkám szintén, uzsgyi lefelé kedvenc udvari orkomhoz :D
Amint meglátom, no meg persze egy szóra el tudom kapni, rátérek:

-Mond csak, dzsad származású társam nem láttad? Mosás miatt ugrott le, hogy érdeklődjön nálad, de már jó ideje távol van.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
165 hozzászólás • Oldal: 5 / 11 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11

Vissza: Alcara