• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Megbeszélés

Jelentkezés, megbeszélés, tájékoztatás

Moderátor: Admin

Téma lezárva
414 hozzászólás • Oldal: 12 / 28 • 1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 28

Re: Megbeszélés

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.08.17. 19:14

Üdv!

Csak egy kis segítő szándékú észrevétel a gólem kérdéshez:

Halottmozgatás Bélyeg 52MP
5.TSZ-es varázsló max MP 50
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.08.17. 19:37

Üdvözletem!

Feltehetőleg a mágikus ketyerék miatti szabálytervezetet újra kell gondolni.. ha van új tervezett vagy ennek módosítása akkor majd nyilatkozunk felőle...

köszönöm az észrevételeket!

Az élöholté s gólem szolgák... erről még nincs tervezet.. valamikor a közeljövőben lesz..

Dreemer
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 514
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2008.08.18. 6:09

Yvett ezt a kérdést nekem kéne megválaszolni, hanem a M.A.G.U.S. fejlesztőinek. Mivel ha én adok, választ annak pártatlanságában nem lehet bízni. Amúgy az élő holtat szörnynek és nem mágikus tárgynak tekintem. A gólemet is főleg ennek tekintem, miután benne van már a lélek. Tudom, hogy maga a teste továbbra is mágikus tárgy. A BM által keltet meg ugyanaz az energia mozgatja mint a többi „természetes” élő holtat.

Továbbra is tartom magom hozzá, hogy ezt nem nekem kell megválaszolni mivel ez az én részemről egyoldalú döntés volna.

A gólemes hozzá szólást köszönjük. Megfeledkeztünk az OM-ÚT azon hiányosságáról,-legalább is én biztosan- hogy csak a harcos karaktereknek kedvez azzal, hogy a Mp nem vásárolhatom magam, hanem meg van kötve, mint a régi szabály rendszerben.
Felmerül, akkor bennem a kérdés miért nem vásárolhat a varázsló Mp-ot ha amúgy, mint egy harcosnak minden egyebet magának kel el pontból megvenni?
Tegyük hozzá a kérdés úgy merült fel bennem, hogy játszottam a legújabb kiadású szabály könyvel. Valamint ha jól halottam az oldal felügyelői már dolgoznak ezen a kis apróságon. Mondjuk, ez annyira nem fontos a szabályok azért vannak, hogy elfogadjuk, vagy figyelmen kívül hagyjuk.

Az eredetileg feltett kérdést amúgy is csak a miheztartás véget tettem fel. Tudni szerettem volna, hogy van e valamilyen korlát, amihez tartanunk kell magunkat.
Ez felőlem lehet a 150 Mp korlát is nekem aztán édes mindegy. Mindösszesen szeretnék életben maradni, amihez nekem szükségen van megbízható testőrökre. Én tudtommal nem maradok életben egymaga egy könnyen, nem úgy, mint a harcosok.
Akár van ilyesmire külön keret akár nincs, nekem megfelel. Mivel úgy tűnt már döntés születet hasonló témában tudni szerettem volna, hogy ez is ide tartozik vagy nem. A jelek szerint korai volt a kérdés vagy csak túl egyoldalúan értelmezek bizonyos témák esetében.

A mihamarabbi állásfoglalást előre is köszönöm.

Pelos
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.08.18. 10:20

Üdvözletem!

Pelso:
Mindösszesen szeretnék életben maradni, amihez nekem szükségen van megbízható testőrökre. Én tudtommal nem maradok életben egymaga egy könnyen, nem úgy, mint a harcosok.

Nem ismerem a karakteredet de biztos hogy testőrök nélkül nem életképes? Továbbá nem tudod a partid harcos tagjait rávenni hogy ügyeljenek a karaktered testi épségére?

Szigorúan KM szemszögéből nézve az hogy valakinek testőrei vannak, legyenek azok élőholtak vagy emberek felvet egy sor kérdést...

Csak KM nézőpont:
-Akkor most ezeket a + NJk-kat is nekem kell mozgatni?
-Harc esetén a testőr NJK és szörnyek összecsapás menne? (közelharcos ellenség esetén)
-A testőrök gondolkodhatnak is.. akor mi van ha valami eszükbe jút ami a jk nak nem? Ekkor előfordulhat hogy a JK helyet végzik el a feladatot?
-A testőrködő NJK tehát valami hátér történetük is kéne hogy legyen személyiségről nem is beszélve, elviekben ezt a JK ne ismerheti... elvégre mindenikek vannak/lehetnek titkaik akkor ezt nekem kéne kidolgozni?

Csapat egyensúly szemszögéből:
-Ha a varázstudónak lehet bármilyen testőre akkor nekem miért nem? Vetődhet fel a kérdés a JK felől...
-Ha a varázslónak valami módon mágiával hűségessé tett testőre van akkor az nem is lehet áruló... míg ha másnak is lehet testőre akit nem bűvöltek meg mágiával akkor az lehet árúló is...
-Minden jk csak +1 njkt hoz magával akkor az +5 harcost jelentene akik meg nem hozzák az njk kat azok meg csak 5 en lenének...
-Csak varázslóknak engedélyezni megint nem lenne fair dolog...főképp ha olyan mágus van aki amúgy is nagyon jó a rombolásban...
-Menyire lehet jó harcos egy njk? ETK irányadója szerint a kalandozók a legjobb harcosok, és ugy általában ök a legkeményebbek mig egy közönséges testör nem ér soket ellenük. Akik meg igazán erös testörök, akár egy aklandozót is megesznek vacsira azok sokat kérnek a szolgálataikért...
-Mi van ha az NJK testör kalandozó? Akkor mijen szintű legyen? És egyáltalán menyire befolyásolhassa az eseményeket???
-A testörök nem ingyen dolgoznak... valami okuk van rá hogy segtik az jk kat... mondjuk egy boszi esetében ez elég triviális lehet :) de egy tolvaj esetében már nem enyire egyszerű a helyzet...

Játékos szemszögéből:
-Neki van erősebb testőre vagy nekem?
-Akkor most a felszerelésre a mágikus tárgyakra, a lovamra vagy a testörömre költsem a pénzt?
-Osztozkodni a testőrrel? na neee!

Egyenlőre ehhez a témához ennyi jutott eszembe... nem le beszélni akarlak a dologról csak szemléltetni hogy menyi problémát vet fel... amit át kel beszélni... jogos volt a felvetésed ezen nem gondolkodtunk el...

Dreemer

U.i.: A helyedben úgy alkotnám meg a karaktert hogy testőrök nélkül is legyen valami esélye a túlélésre... ha nem lenének testőrök engedve akkor is nagyobb átalakítás nélkül is életképes maradhat.
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2008.08.18. 15:53

Ehhez a gólem/élőholt dologhoz annyit tennék hozzá, hogy mint Quator is mondta, hogy a halott mozgatás bélyeg 52 Mp. Míg a varázsló 50 Mp-ot kap.

A boszorkánymester 42 Mp-tal rendelkezik, mert 6. szintű. Az élőholt teremtés igaz 22 manna, de az értelemmel felruházás 45 Mp. Így szinte értelmetlennek látom az élőholt testőrt, mivel a harc értékei szinte nullák, és csak egyszerű utasításokat képes végre hajtani. Arról ne is beszéljünk, ha ne agy isten egy pyarroni inkvizícióval találkoztok, elég nehéz lesz kibeszélni az élőholt csapattagot.

Tehát ezek kilőve.

A testőr dolgot még megbeszéljük, de szerintem nem engedünk indításkor testőrt. Majd játékközben, ha lesz rá alkalom, lehet felbérelni, de az már szerepjáték, és ott engedett.
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.08.18. 19:59

A széles nyilvánosság észrevételeit kérném ki a következőről:

A következő szabályok csak indulásra vonatkozzanak:
-maximális mágikus tárgyak száma/fő
-Testörökre vonatkozó szabályozás-bármi is legyen az indulás elöttre írva

Dreemer
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.08.18. 21:49

Mágikus tárgyak:
- ha veszi valaki mágikus tárgyat akkor limitnek ott az idnuló aranya (pl. tolvajnak nem jön ki egy mászókesztyű, vagy a rejtőzés köpenye... gyógyitalt vehetne, de: ha leszabályozzátok a db számot teszem fel 3-ra, akkor pl. lehet nála 1 db 5 Ép-s ital és 2 db 20 Fp-s ital - ez így 3 db... :roll:)
- csapaton belül pedig szerintem egyszerűbb a helyzet a mágiahasználókkal.
A társaknak ugye csak akkor alkothat, ha ismeri régóta és megindokolja, hogy miért adta neki azt a mágikus cuccot - lehet tovább limitálni: egy embernek egy tárgyat természetesen a max.Mp-ja határáig (ugye ez más boszinál, bm-nél, varinál, stb.)
És ez él a mágiahasználóra is! - vagyis nem vehet egy könyvet és teleírhatja az egészet laponként varázslattal, hanem saját maga részére is csak egy rúnázott tárgyat alkothat meg.
- a gyógyitalok limitjét pedig én azt tartanám jónak, amit tavasszal is használtunk. Nem azért, mert azt mi találtuk ki, hanem mert szerintem az egy korrekt limitálás ilyen szintű karakterek esetébe csapatszinten.

Testőr:
Most akkor a karakter játszik vagy a testőr?...
Ebből a kérdésből egyértelmű, hogy én nem pártolom ezt az ötletet induláskor - legyen az élő testőr, élőholt(?) vagy bármi más.
A kaland folyamán már más a helyzet, de azt szerepjátszani kell, és van alapja, oka, stb.

Kicsit más:

Két héttel a nevezési díj beküldésének határideje lejárta előtt mindösszesen a következő személyek juttatták el hozzám a nevezési díjat:
- Terda Radovik
- Quator Zaraquer
- Nibur Sakraf
- Herold Bardelot
- Eldwyr
- Ralog Gebbro

Versenykiírás - Yvett de Crei írta:- a verseny minimum 20 fő jelentkezése és elküldött nevezési díja esetén tud csak létrejönni
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.08.19. 9:52

Üdv!

Varázstárgyak: Szerintem, amit Yvett írt teljesen jó. A gyógyital csapat szinten max 50 ÉP-nyi (1ÉP=2Fp alapon persze lehet átváltani is). Minden másra meg limitet jelent az induló pénz. A csapaton belüli gyártás szerintem is megfelelő az 1*maxMP-nyi/fő, persze csak, ha van alapja a bizalomnak, hogy oda is adja a tárgyakat a készítő másnak.

Testőrök: Szerintem se lenne fair, ha csak úgy boldog boldogtalant összeírna mindenki, mint régi hű szolga. A mágikus "bestiák" meg már lettek fejtegetve, hogy nemigazán lehetségesek a jelenlegi MP-kből. Ha mindenképp testőrre van szüksége a karakternek majd játékban kijátszva a szerepét felfogad embereket. Szerintem tavasszal se volt rájuk szükség. (Azaz lehet a végén lett volna, de valahogy senkinek sem hiányoztak. :) )

Fizetés: Ezek szerint kiscsoportos kalandozások lesznek. 8)
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.08.19. 10:18

A fáradhatatlan futár ismét útra kelt egy újabb zűrös állapotnak vessen véget üzenetével:

-A nagy szabály alkotók újabb döntése hirdettetik ki:
Nem lehet indulásnál senkinek semmijén NJK testőre.
Ezen kívül ha a játék közben nem tilalmas valamiféle NJK csatlósra szert tenni. Ez csak a karaktereken múljék.

KM-ek, és modul írók
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.08.19. 15:43

Nem tudom szerintem ha a gólem lélektelen akkor mágikus tárgy ha viszont van lelke van személyes aurája és akkor már nem tárgy.Szerintem...
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.08.19. 16:57

Togar:

Nem tudom szerintem ha a gólem lélektelen akkor mágikus tárgy ha viszont van lelke van személyes aurája és akkor már nem tárgy.Szerintem...

Szerintem ezekről fölösleges vitázni...
-a bestáriumban nem szerepelnek tágyak csak élőlények és szörnyetegek
-a betáriumban szerepel mind agolem mind a zombi tehát a fejlesztök szerint ezek élölénynek vagy legkevesebb szörnynek tekinthetők //igaz a bestibe minden nem emberi lény bestiának számi, igy az elfek is de ez most nem érdekes//

Másik érdekes dolog a golem lélek nélkül nem fog ugy mozogni ahogy a testől elvárható lenne (kivéve ha valami módon mozgató műágiát nem bocsátanak rá). Emiatt tárgyként nem nagyon lelehet kezelni maximum lélekre váró testként vagy szoborként. Bár a 150 manapont limitbe mindenképpen bele fog számitani!

Dreemer
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.08.19. 17:19

1. Élőlény nem lehet mert nincs bennük az élet principíuma...
2. Maradjunk a szörnyél...
3. Miről beszélgettek, ha Mp-ilag nem jön ki sehogy ... és ki lett hirdetve, hogy nem lehet njk segítőt hozni induláskor?
Bár a 150 manapont limitbe mindenképpen bele fog számitani!
Vagy lehet én vagyok valahol lemaradva - ezt olvasva ez merült még fel bennem.
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.08.19. 22:07

A Részvételi lista topikban jelezni fogom ezentúl, hogy kiktől kaptam meg a nevezési díjat. Nekik a nevüket kiemelem vastagított betűvel. Ha valaki elküldte volna, de a neve nem szerepel így, az kérem szóljon rám pm-ben - lehetőleg adja meg a dátumot amikor az utalást eszközölte.

Kösz!

Yvett
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2008.08.21. 13:20

Sziasztok!

Azt felvetném kizárólag a 150 Mp limit kapcsán, hogy például egy sámánpap ennél jóval magasabb össz Mp értékű kikitut is hordhat magánál, tápolás és mindenféle szemrebbenés nélkül. A nomád sámánok sem a két szép szemükért kaptak annyi egyedi varázstárgy készítési lehetőséget, hanem mert használják.

Mozaikmágus: ha annyi esze van hogy teleír egy könyvet akkor meg is érdemli, ezen a szinten még csak halvány reménye sincs arra, hogy megvédje magát a szimpatikus hatások ellen és egy lap nagyon könnyen elveszhet....

Meglátásom, nagyon okossan kellen balancolni ezt a kérdést, vagy kategorikusan lehúzni....

Herold
Tisztelettel: Herold Bardelot
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1139
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.08.22. 20:59

Üdv!

Kivételesen nem csak a KM-eket kérdezném.

Megnéztem a részvételi listát és eddig 8-an perkáltunk. (Meg gondolom Yvettnek se lesz nehéz "befizetni" saját magának. 8) )
Tehát eddig 9-en vagyunk, akik úgy néz ki komolyan gondolták ezt a találkozó dolgot. Tudom messze van még szeptember 1. (1 hét) meg minden, de azért lehet nem kellene az utolsó pillanatra hagyni ennyire mindent.

Kérdésem csak az lenne, hogy mi lészen, akkor, ha továbbra se fizet senki más?

Valszeg két lehetőség lenne:
1, Elmarad a tali.
2, Akik komolyan gondolták és fizettek, azok hátha eljönnének kiscsoportos találkozóra is és max pótoljuk pár száz forinttal a terembért.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
414 hozzászólás • Oldal: 12 / 28 • 1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 28

Vissza: II.OM találkozó/verseny