• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Minden ami Alcara városában történik

A kalózok, orgyilkosok, és gyönyörű nők városa. Kalózfészekből lett gorviki kolónia.

Moderátorok: Zsoldoskapitány, Admin

Hozzászólás küldése
165 hozzászólás • Oldal: 4 / 11 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11

Re: Minden ami Alcara városában történik

HozzászólásSzerző: Zsoldoskapitány » 2008.08.18. 7:56

_________________________________________________________________________________
JK: Drin (tolvaj) és Zanazan (alidari harcos)
Esemény: Alcara utcáin
Helyszín: Belváros
Időpont: napközben
A helyszínen eltöltött játékidő: 1. nap
________________________________________________________________________________

(Drin)

Sophie nem vesz tudomást a beszólásodról, gondterhelten mered előre.

(Mindenki)

Az utca düledező gubacsházak között kanyarog, míg végre elhagyjátok a kikötőt, és valamiféle rendezettebb városkép tárul a szemetek elé. Ez alatt azt kell érteni, hogy itt is földút van, de több; emeletes kőház ad otthont különböző kézművescéhnek. Kovács, szatócs, pék, és még néhány iparosmester cégérét látni az épületekhez rögzített rudakon.

Vidám Fiúk a neve annak a kocsmának amit észrevettek, hogy vendégfogadó lehet az abból következtetitek ki, hogy túl nagy felsőszintje van ahhoz, hogy pusztán a tulajdonos lakja.

Mindenesetre a hely nem mond ellent a cégérének, az ivóból vidám tangóharmónika szól, amit részeg gajdolás kísér.

A helységbe lépve semmiben se különbözik más városok füstös kocsmáitól- a törzsközönségét tekintve sem- csak itt nincsenek városőrők, de sok tengerész van akik kártyáznak, vagy kockáznak.

Fehér bőrű, piros szemű udvari ork mosogat egy rakat szennyes poharat.
Bár a vízbe merítés és a pultra tevés jobb szó rá.

-Szobát szeretnénk. -mondja neki szemrebbenés nélkül Sophie. -Én egy külön egy ágyasat, a többiek meg majd mondják az igényeiket. -mondja pyarul.

Az ork olyan szélesen vigyorog, hogy hihetetlen. Egyébként nagyon szépen ápolt fehér agyarai vannak, az egyik szemfogán arany korona. fekete varkocsa bőrszalagokkal hosszú rastába fonva. Arca egyik felét kígyózó, nonfiguratív tetoválás foglalja el.

- Üdvözlöm asszonyom. A nevem Rurk és rengeteg kiadó szobánk van. A szállás 3 réz egy éjszakára, egy étkezés ugyanennyi. Meddig maradnak?

Egy félrészeg matróz, -akinek feltűnt Sophie- hozzá dörgölődzik és az arcába liheg.

-De helyre segges egy szuka vagy te...

Mielőtt Sophie reagálhatott volna, Rurk mosolya vicsorrá alakul, megfogja a matróz fejét -fél kézzel, az óriási lapáttenyér átéri az ember fejét- és iszonyatos erővel belefejelteti a pultba. A matróz feje rémísztőt csattan és aléltan összerogy.

Rurk újra mosolyog.

-Elnézést...az incidensért. (Ezt a szót használta,: incidens) -Mit mondott meddig akar maradni?

Sophie a földön fekvő matrózra néz és szintén visszamosolyog az orkra és pár ezüstöt dob a pultra.

-Szóljon ha már nem elég.

Rurk bólint, besepri a pénzt és egy rozsdás kulcsot ad a bajvívólánynak.

-A fölső szint...negyedik szoba jobbra.

-És önök? Önök is szeretnék élvezni a Vidám Fiúk vendégszeretetét? -fordul felétek Aranyagyar Rurk, rátok villantva a szemfogait. Ami akár mosoly is lehet orkéknál.
Zsoldoskapitány
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 341
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wolftern » 2008.08.18. 13:52

Wolftern

<Meg kellene tanulnom gorvikiul.>

-Nem igazán szeretem a vizet. Ha lehet inkább a partról nézelődöm. Azért jöttem ebbe a fogadóba, mert úgyhalottam, hogy olcsó és jó a kiszolgálás is. De álmomban sem gondoltam volna, hogy egy hajó lesz a fogadó. Egyébként elég veszélyes ez a város. Nem tudnál valakit, aki segítene nekem. Egy fontos dolog miatt vagyok itt, csak sajnos nem értek gorvikiul, meg nem is tudom mi merre található.

Követem a szolgálólányt a középfedélzetre. Mikor a szobába érek a pajzsomat és a köppenyemet lerakom a székre. Majd odamegyek az ablakhoz, és megnézem mit láthatok Alcarából. Ha a szolgáló elmegy, megköszönöm a segítségét, becsukom az ajtót és lefekszek az ágyra.

<Hmm... szép szoba.>
WOLFTERN

Veni, vidi, vici az egyik legismertebb latin szállóige, jelentése: "Jöttem, láttam, győztem." Ez volt Julius Caesar üzenete Róma Szenátusának Kr. e. 47-ben II. Pharnakész pontusi király felett aratott győzelemről a Zelai csatában. Az üzenet tömör határozottságával Caesar a győzelem nagyságát akarta érzékeltetni és egyben saját katonai tehetségét és fölényét a Szenátussal és vetélytársaival szemben

sir Gerard Wolftern -Quiron Pentád
Ordwick Atar -Krán
Hafar Hasszabi -Taba el Ibara
Wolftern
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 343
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.08.18. 16:10

(Zanazan)

Az első benyomás nem épp bíztató a helyről, de aztán az agyaras ipse sokat dob rajta. Széles vigyorom támad, feltámad bennem a kérdezhetnék, amit nehéz megállni. A közjáték a marokkal véghezvitt ártalmatlanná tétellel egyenesen bejött nekem.
-Akár ha Azimot láttam volna - vigyorgok Nabilra.
Szemöldököm felszalad, cikornyás szó röppent ki az agyaras szájból, olyan, amit, be kell vallani, én se nagyon értek. Alkalomadtán Sophiet megkérdezem, ez valami helyi bandaduma volt, vagy figyelmes kedvesség, esetleg idegen nyelv egy eleme?

-Ilyen páratlan problémamegoldás után nem vitás, jó helyen vagyunk. Nekünk kettőnknek egy szobát adjon-szorongatom Nabil karját.
Végignézek Rurkon elismerően:

-Dögös fogdísz. A tetkó se rossz. Mit jelent? -fulladok bele saját közvetlenségembe.-És ezek a szemek! Mint két rubin!
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2008.08.18. 20:54

(Drin)

Az ilyen fogadók kifejezetten szívderítőek a fiatal férfi számára. Utazásai alkalmával már találkozott udvari orkkal, bár nem nagyon tudja mi is a különbség a vad orkhoz képest, inkább úgy veszi a kettő ugyanaz, csak az életmódjuk más, minthogy emberből is többféle van. Nincs semmi ellenvetése a kocsmáros személye ellen, részint mert jó fickónak látszik, és nem lenne tanácsos kivívnia haragját. Ez a kis bemutató elveszi a kedvét a mesterségének gyakorlásától, meg a csapatot sem kellene bajba sodornia.
<Azt hiszem épp most üresedett meg az egyik hajón a matróz helye...ennek annyi, olyat koppant.>
- Hé Sophie, ... <nem osztanád meg velem a szobád? :D áh, olyan lepukkant szegény mióta kikötöttünk. > ... semmi, csak majd átmegyek hozzád, mert van néhány kérdésem. Ne aggódj, semmi veszélyes.
- Rurk, a hölgy melletti szobát, ha szabad. Tetszik a fogadód, mennyiért méred a piát?
Ne légy ma ez,
holnap emez,
s jövőre ismét
mást szemezz.
Érc légy, mely
mindig egy marad,
ne törmelék - dirib-darab.

(Henrik Ibsen)
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1273
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Zsoldoskapitány » 2008.08.19. 9:30

_________________________________________________________________________________
JK: Wolftern (ereni lovag)
Esemény: A fogadónál
Helyszín: Smaragd Oázis
________________________________________________________________________________

A szolgálólány visszafordul és elgondolkodik:

-Hát... ervül nagyon kevesen beszélnek errefelé, de a pyart az beszélik általában, mert tengerjáró népek alapították a várost. Ha pyarul beszél, akkor meg tudja értetni magát, más kérdés, hogy szóbaállnak -e a helyiek idegennel.

-Errefelé nem egészsége idegenvezetőnek szegődni. Vagy ki ilyet csinál maga is a zavarosban akar halászni.

-Ezt a várost Gorvikból bevándorolt famíliák uralják. Javaslom szerezzen pártfogókat a helyi vezérek között, különben nem lesz hosszú életű egyedül itt. Ezt komolyan mondom.

-Az ajtaját zárja be és ékelje ki, gyakoriak a rablógyilkosságok. Sebesült és gyenge. Egy gyerek is ki tudná fosztani. A páncélja sokat ér.
Zsoldoskapitány
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Zsoldoskapitány » 2008.08.19. 10:21

Esemény: Szállás
Helyszín: Vidám Fiúk vendégfogadó

(Drin, Zanazan)

Sophie bólint és elindul fölfelé.

-Ha kipihentem magam, majd én is beszélni akarok mindhármótokkal az ügyemről.

Rurk rátok vicsorít:

-Rendben. Köszönöm az elismerést. A dorani fajnemesítés átka... -A tetoválás? ...Hát a korg tetoválómester aki csinálta, esküdött, hogy távoltartja a rontást, de nekem azért kellett, mert tetszik. Ha kisnaccsád is szeretne egy ilyen fogdíszt meg tudom adni a lódoktor elérhetőségét...

-Szóval maguk egy pár, a másik fickó és a szőke hölgy külön alszanak.

-Mielőtt elfoglalnák a szállást: tudniuk kell, hogy ezt a várost gorviki családok vezetik. Itt mindenki tartozik valakihez, vagy elég erős hozzá, hogy megőrizze a függetlenségét. Szóval...azt javaslom keressenek pártfogókat erre, ha életben akarnak maradni. Nem mindenki gorviki, én például egy aszisz kufárnak fizetek...mondjuk így adót, de túlnyiomó részt gorviki száműzöttek. A barátja különösen vigyázzon a seggére, itt rühellik a dzsadokat. Még azt hiszik hogy Dsidoni kém, aztán felkoncolják...

-A biztonságukért nem vállalok felelősséget, ha éjjel arra ébrednek, hogy magukra törik az ajtót, vagy besurranó turkál a zsákjukban, tudják be, hogy ez egy ilyen hely.

-Az ajtók vasaltak, és jófajta zár van mindegyiken, de...gyakran magamnak is fejeket kell betörjek, mikor ki akarnak fosztani, szóval mondják meg a szőkének is, hogy túl jó a segge ahhoz, hogy ne próbálnák közbirtokká tenni.
Zsoldoskapitány
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.08.19. 10:40

(Zanazan)

Elgondolkodva nézek Sophie után. Nincs jó passzban, valami nyomasztja azon túl - vagy pont azért-, hogy múltjával kapcsolatos. Nem részletezte idáig, pontosan mi is űzte el Shadonból, és késztette hitmegingásra.
-Ilyen kicsi fogakra, mint nekem, kár lenne pazarolni az aranyat -villantom ki vigyorogva fogaim-, de azért kösz az ajánlatot.
Szépen meghallgatom a figyelmeztetést. Amint megkapjuk a szobánkat, félrevonom Nabilt, ha Drin odakeveredik, őt se hajtom el:
-Szereznünk kell helyi cimbit. Szerinted Sophie fickója megtenné annak, vagy máshol kell keresnünk a tagot, aki védelmi pénzért félig ránézne a seggünkre? Bevallom, nem dob fel az ötlet, hogy farkastörvények között érméket kell kipengetni a túlélésért, de úgy érzem, igénybe kell vennünk ezt a szolgáltatást valahol. Kevesen vagyunk, helyismeret nuku, itt mindenki dögevőként lesi az olyat, mint mi. Nem vagyok beszari, patkányemberek meg miegymások után nagyon nem, de ha a nyugalmunkért fizetni kell, megfontolom. Persze ez nem garancia arra, hogy tökéletesen mentesítjük magunkat vele a zaklatások alól, ilyet nem is képzelek, de már annyival elég lesz foglalkoznunk, aki így ránk esik. Sophie konkrét üggyel hívott ide minket, erőinket nem a folyton mardosó helyiekre kéne pazarolnunk.
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wolftern » 2008.08.19. 18:27

Wolftern

<Na igen... ezért akarok gorvikiul tudni. Mondjuk abba igazad van, hogy a helyiek felől akár lehetek Chei is. Még akkor sem állnak velem szóba.>

-Igen! Észre vettem, hogy ez a város nem a tisztaságáról és rendjéről híres. Jobban hasonlít egy bűntanyára... Értem, akkor másik megoldást kell találnom, a feladatom elvégzéséhez. Köszönöm a pontos tájékoztatást.

<Hmm? Akkor nagy bajban vagyok. Még szerencse, hogy a tolvajokkal elbírtam bánni. Pártfogókat?... Az a lovag mondott valamit... De hogy ő legyen a pártfogóm?>

Elköszönök a szolgálólánytól, bezárom a szoba ajtaját, és az asztalt az ajtó elé tolom. Utána lefekszem, hogy pihenjek egyet.

<Majd délután jobban szétnézek, addig is alszom eggyet.>
WOLFTERN

Veni, vidi, vici az egyik legismertebb latin szállóige, jelentése: "Jöttem, láttam, győztem." Ez volt Julius Caesar üzenete Róma Szenátusának Kr. e. 47-ben II. Pharnakész pontusi király felett aratott győzelemről a Zelai csatában. Az üzenet tömör határozottságával Caesar a győzelem nagyságát akarta érzékeltetni és egyben saját katonai tehetségét és fölényét a Szenátussal és vetélytársaival szemben

Ordwick Atar -Krán
Wolftern
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2008.08.19. 20:19

(Drin)

Félrehúzódik Zanáék mellé, mintha számítanának rá, kényelmesen odafér, és meghallgathatja a beszélgetést.
- Patkányemberek? Azok, mik a túrók?...Nem tudni kiféle is az illető, és eltarthat egy darabig amíg megtaláljuk. Ezzel az erővel akár Rurk védelmezőjét is lepénzelhetnénk, gyanítom most az ő vadászterületén vagyunk. Nekem mindegy fizetünk-e, de szerintem az se jelent teljes biztonságot. Ha hírünk menne, hogy velünk nem érdemes kibabrálni, vagy valami...Tudjátok a hírnév néha többet jelent, ha rögtön fizetgetni akarunk, még gyávának, gyengének tűnünk.
Ne légy ma ez,
holnap emez,
s jövőre ismét
mást szemezz.
Érc légy, mely
mindig egy marad,
ne törmelék - dirib-darab.

(Henrik Ibsen)
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1273
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Zsoldoskapitány » 2008.08.20. 18:29

Esemény: Szállás
Helyszín: Vidám Fiúk vendégfogadó

-Nos, szerintem kezdetnek foglaljuk el a szállást, cuccoljunk le, utána ráérünk szétnézni, meg azon agyalogni, milyenek itt a közállapotok. -teszi hozzá a magáét Nabil.

-Egyébként tudtommal még senki nem szállt ránk, és nem lógnak rólunk fürtökben a rosszfiúk. Az biztos hogy kóstolgatni fognak minket, de amíg nem köpünk komolyan valaki levesébe, nem hinném hogy a szokásos kötekedőkön, meg szerencsét próbáló foszogatókon, meg hurkosokon kívűl olyan nagyon komolyan rettegnem kéne.
Zsoldoskapitány
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Zsoldoskapitány » 2008.08.20. 18:35

Végre alkalmad nyílik rá, hogy kipihendd az útonálókkal az összecsapést.

A kajütablak egy házikó sorra néz, ahol cserzővarga és tímárműhely és kötélverő üzemel. Ez utóbbiból három is van.

Sokáig forgolódsz, mert a szervezeted nincs beállva a nappali alvásra, így csak fekszel és próbálsz pihenni.

A sebeid sajognak, de sikerült pihenéssel töltened tetszőleges számú órát, te döntöd el mennyit akarsz pihenni.
Zsoldoskapitány
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wolftern » 2008.08.20. 20:42

Wolftern

<Azt hiszem itt az idő, hogy szétnézzek a városban... >

Felkelek az ágyból és felveszem a pajzsomat, majd becsukom az ablakot, eltolom az ajtótól az asztalt, és kinyitom. Kinézek és megkeresem Adorát.

-Ismét Üdv. Hol találhatok olyat aki a sebeimet eltudná látni? És olyan helyet ahol lehet ruhát venni. Elgondolkodtam a dolgon amit a szobába mondott, és valószínű, hogy a tolvajok akik megtámadtak, a páncélomból gondolhatták, hogy gazdag vagyok.

<Először szereznem kell egy csuhát amivel eltakarom a páncélom, utána valamilyen pártfogót. De hogy és ki lenne az?>

-Adora! Még egy kérdés. Errefelé az emberek mit szoktak csinálni? A gyilkoláson és a rabláson kivül?

<Vajon mit vársz? Hogy azt mondja, hogy sakkoznak, netán védenceket keresnek?... Mégis csak fel kellene keresnem azt a lovagot.>
WOLFTERN

Ordwick Atar -Krán
Wolftern
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Zsoldoskapitány » 2008.08.21. 13:49

Adorát a legnagyobb meló közben találod, az Oázis tömve van; és mellette még két szolgáló és inas hordja ki a grogot és az étkeket.
Szusszani sincs ideje, nemhogy bájcsevegni, így várnod kell.

A csapos a pult mögött méri az italt; mindenki a vendégekkel van elfoglalva.

Részegek a tumultusban neked löknek egy fiatal szőke lányt, aki a karjaidba esik.

-Bocsánat...-dünnyögi és fürgén összeszedi, magát és odébbál a tömegben.
Zsoldoskapitány
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wolftern » 2008.08.21. 18:40

Wolftern

<Ümmm... Akkor várnom kell.>

Mikor nekem lökik a lányt, megfogom nehogy elessen, majd odamegyek a pulthoz.

-Jó napot. Egy korsó sört kérnék.

Ha megkaptam a sört, kifizetem, és keresek egy helyet ahova leülhetek. Közben figyelek a felszerelésemre és főképp a pénzemre. Ha találtam helyet leülök és nézelődök.

<Akkor nézzük milyen ebben a városban egy átlagos ember?... A páncélomat akkor is le kell vettnem, hogy jól beolvadjak. De ezt nem tartom jó ötletnek... Az a tolvaj miért pont ide jött, azzal az átkozott ereklyével? Ja már meg van. Pont ezért, mert itt nincsenek törvények.>
WOLFTERN

Ordwick Atar -Krán
Wolftern
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Zsoldoskapitány » 2008.08.22. 8:43

Nos, a sör kifizetésekor tűnik fel: a neked lökött ártatlan leány mégsem lehetett olyan ártatlan, ugyanis valaki megoldotta az erszényed és két arannyal megkurtított. (OFF: Nem akarok szemét lenni és nem az egészet vitte el. 8) )
A trükkös tolvaj most valószínűleg jót röhög a markába az északi lovagiasságon, valószínűleg nem te vagy az első palimadár akit eképp vert át.
Nos miután -késve- felfedezted, hogy kizsebeltek, odafigyelsz a pénzedre, így efféle atrocitásnak már nem vagy kitéve, de a helykereséssel baj lesz, ugyanis az Oázis még mindig tele van, részeg gajdolástól zeng, csak a söntéspultnál ülve tudod meginni a sörödet.
Zsoldoskapitány
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
165 hozzászólás • Oldal: 4 / 11 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11

Vissza: Alcara