• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Megbeszélés

Jelentkezés, megbeszélés, tájékoztatás

Moderátor: Admin

Téma lezárva
414 hozzászólás • Oldal: 11 / 28 • 1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 28

Re: Megbeszélés

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.08.13. 17:59

Pelso:

Köszönöm hogy válaszoltál a kérdéseimre... ezzel sokat segítettél..

Dreemer
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 514
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.08.14. 10:34

Üdvözletem!

újabb szabály van születőben mint tegnap megírtam a mágikus tárgyakat illetően!

A szabályzat jelenlegi tervezete a következő:

Minden játékos karakter(továbbiakban JK) maximum 150 mana pontnyi varázstárggyal kezdheti meg a játékot. A mana pontok alatt itt a karakternél található valamennyi(összes) mágikus tárgyba foglalat mamapontok összességét kell érteni. Ez alól kivételt képez a papi áldás. Minden egyéb mágiával átitatott tárgy (kivéve mitril és abit fegyverek amik eleve mágikusak) beleszámit a mana limitbe! (pl varázstekercs, szimbolum mágia-kisugárzás jele)

Példa:
Egy karakter szeretne 1 fokon rúnázott rövid kardokkal harcolni. Emlékeim szerint ez 63 mp ba kerül egy kard esetén. mivel a karakter 2 kaezes harcot folytat mindkét kardját szeretné runázi. ennek semmi akadálya 2X63=126 ezen tul még tarthat magánál 150-126=24 mp bol készült varázstárgyakat. Például 10 ép-s gógyitalt (20 mana) és 4 fp gyogyitalt (4mp) Ennél többet viszont már nem!

Jelen szabály minden karaktere vonatkozik! Továbbá a varázstudó karakterek készíthetnek másoknak is varázstárgyakat, vagy mágiával itathatják át tárgyaikat, DE ehhez elégé meg kell bízniuk bennük amit az előtörténetben meg kell indokolni!

Továbbá minden mágikus tárgynak van egy elő állítási költsége, ezt a tárgyat megalkotonak vagy annak kel kifizetni akinek készül. Azoknál a tárgyaknál ahol mágikusá tesznek valamit pl rúnázás páncélra természetesen a tárgyat előzőleg meg kellet venni.

A jelnlegi szabályok csak tervezetek, ha valakinek van ötlete vagy felfedez bennük hiányiságokat kérem írja meg mi hamarább hogy korrigálhassuk azokat, és lezárjuk a kiskapukat!

Dreemer
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.08.14. 12:39

Üdv!

Akkor ez azt jelenti, hogy minden karakter kap 150 MP-t úgymond, amit a tárgyaiba belefoglalhat attól függetlenül, hogy varázshasználó kaszt tagja-e, illetve a 150 MP nem is kerül pénzébe csak a "hordozótárgyak", amikbe ez bele van foglalva?

Pl: Van nálam egy kulacs, amibe sikerült tiszta forrásvizet tölteni. Ez kuaccsal együtt 4r. (enyi a kulacs ára, ha jól rémlik) Ezek után azt mondjuk, hogy 2l-es a kulacsom és 1 adag gyógyital 1 dl. Ekkor lehet a karaktermél 20 adag 3 ÉP-s gyógyital össz 4 réz beszerzési árért? (3ÉP=6MP, 6MPx20dl=120 MP)

Ha a fenti példa helytálló, akkor 19 adag 3ÉP-s gyógyital és egy mágikus-aura varázsjeles kalapács is lehet szegény barbárnál mindössze a kulacs és az átlag kalapács áráért? :)

Két észrevételem, mondjuk úgy "megérzésem" van ezzel kapcsolatosan, ha jól értelmeztem Dreemer szavait.
1, Vagy nagyon durva lesz a kaland és esélye sincs a csapatnak még 5x150MP mellett se. 8)
2, Vagy annyira nem lesz semmi előny a mágikus tárgyakból, hogy nyugodtan lehet a karaktereknél sok a játékosok megnyugtatására. :)

Mindkét esetben nagyon kíváncsian és jó hangulatban várom a modult. :wink:
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2008.08.14. 12:54

Nem, ez azt jelenti, hogy max 150 manapont értékű tárgyat vásárolhat/készíthet/stb. Alanyi jogon nem jár.
Eiresin Wyntumal - Pathfinder
Con Larrodan
Admin
Admin

Hozzászólás: 3216
ZK Karakter: Eiresin Wyntumal
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nibur Sakraf » 2008.08.15. 10:38

Tehát, ha jól értem, akkor továbbra is áll a MP*1,5 arany ár+tárgy, de max 150 manáig, még akkor is, ha van varázsló a csapatban?
"Az elme hatalmas dolog. Mindegy, hogy kiben vagy miben hiszel, néha maga a hit az, ami mindent megváltoztat..."

"Egy nap 24 óra. Egy ládában pedig 24 üveg sör fér el. Ez nem lehet véletlen!"

H’yssadin Sychín: viewtopic.php?f=126&t=1415
Nibur Sakraf
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 928
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.08.15. 15:54

Tehát, ha jól értem, akkor továbbra is áll a MP*1,5 arany ár+tárgy, de max 150 manáig, még akkor is, ha van varázsló a csapatban?

Nagyrészt jól érted :)

vagy csak én értelek félre :)

A lényeg jelen szabályozásnak a 150 manás része az induláskor birtokolható maximális mágikus tárgyakra vonatkozik. A tárgy alkotás és vásárlás maradna a régiben. A varázsló/boszi stb, által készitett tárgyak átadására pedig ugye új szabály lenne ami eddig nem volt :)

Félre értése k elkerülése véget újra leírom a 150 manás dolgot.. mert elsőre rosszul írtam le ugy tünik, nem elég egyértelmű.

Tehát mindenki aki mágiksu holmikat ad a kariának induláskor fogja magát megnézi menyi mana pont kellet a nála lévö tárgyak megalkotásához. ha egynél több tárgya van akkor a manapontokat összeadja amik a tárgyakban vannak, és ügyel hogy ne haladják meg a 150 manás limitet...

Ennek az az értelem elvileg hogy mindenki megközelitöleg azonos erejü tárgyakal jöhessen ha akar. Ne az legyen pl hogy mindenki csak 1 tárgyat hozhat meg ijenek... legtöbször a tárgyak készitésére használt mana megmutatja menyire erös egy tárgy ezért elönyösebb igy limitálni az indulásnál hozuott mágikus holmikat.

Dreemer
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.08.16. 22:29

Én pusztán érdeklődés szinten kérdezném:
minek a 150 Mp-os limit, ha senki nem tudja kihasználni?
Meg kell venni a tárgyat - és még 1,5x-ös áron kifizetni a belefecolt Mp-ot.
A lovag, aki 250 arannyal kezd tud csak mit kezdeni ezzel a limittel úgy, hogy esetleg nem vesz vértet magának - a többi kaszt meg lehet fintorogva nézné, hogy: némmár, ő meg kitudta használni a limitet.
A barbárról alig ejtek szót a maga 20 aranyas kezdésével - neki még egy mágikus arura varázsjelre sem telik.
Szerintem ezt így felesleges limitálni, de ti tudjátok, hisz ti vagytok a KM-ek.

A varázstárgyak csak anyagi dologban voltak "limitálva" az első talin.
A varázsitalok (gyógyitalok) másképp, ha megtalálom, bemásolom ide.
Edit: megtaláltam:
Yvett de Crei írta:
GYÓGYITALOK-ra vonatkozó szabályzati tétel:

Csapatonként 50 Ép-t gyógyító össz mennyiségű gyógyital lehet. (Lényegtelen, hogy olyan a csapat összeállítása, hogy nincs benne pap, vagy esetleg 2 pappal rendelkezik. Ezt a mennyiséget nem lehet meghaladni.)
Fp-s itallal is rendelkezhetnek természetesen, de ez esetben 1 Ép 2 Fp arányban jelenik meg az össz mennyiség kiszámolásánál.

Példák:
- csak Ép-t gyógyító italok vannak a csapatnál: 50 Ép az össz gyógyító hatás, a kiszerelés tökmindegy számunkra
- csak Fp-t gyógyító italok, vannak a csapatnál: 100 Fp-t gyógyító itóka lesz a karaktereknél (2Fp=1Ép - tehát így is 50 Ép-re jön ki) - a kiszerelést szintén tökmindegy számunkra
- Ép-t, Fp-t gyógyító lötyik vegyesen: Pl.!: összesen 20 Ép-t begyógyító ital, kiszerelés tökmindegy és hozzá 60 Fp-t gyógyító lötyi, kiszerelés szintén tök mindegy a részünkről (természetesen az Ép/Fp arányt nem szabjuk meg, de az össz 50 Ép-t nem haladhatja meg az össz.gyógyítóhatás!)

Ha pap csinálja a gyógyitalt természetesen azért nem kell fizetnie, hisz vízből a szent szimbólummal istene segítségével készíti el a "csodaszert"

(Mivel eddig én voltam aki kérdezte, hogy csapaton belül lehet-e varázstárgyat csinálni úgy gondolom más csapatban ez a kérdés fel sem merült, mert nincs igény rá - bár nem néztem a többi csapat kaszti összeállítását. Az miatt, hogy csapaton belül a varázshasználó feltuningolja a többieket nem kell szerintem görcsölni - hogy ez miatt az a csapat előnyre tesz szerrt - mert nem hiszem hogy sok varázsló lenne a karik között, valamint a többi mágiahasználók közül sokan fognak Szimbólummágiával rohangálni.
Én egyéb okok miatt letettem a varázslóról, szóval részemről ez a kérdés tárgytalan már...)
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.08.17. 10:40

Yvett de Crei

Elgondolkodtató...

Köszönöm hoyg ezekre a dolgokra felhivtad a figyelmet, ezek fényében átkel tervezni a szabájzaat tervezetet, ha nem törölni...

egy kérdésem lenne az elöző találkozó alaklamával sokan hasznűltak mágiksu tárgyakat és azoknak volt jelentösége?

köszönettel:

Dreemer
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2008.08.17. 11:04

Üdv.

Én csak annyit tennék hozzá, hogy ezt a 150 mp-os limitet a mágikustárgyak készítése miatt találtuk ki, nem a megvehetők miatt, hisz annak ott van a pénz mint határ. Viszont, ha van egy varázsló a csapatban, aki tud varázstárgyat csinálni, akkor ő felaggatja a csapatot ,és magát cuccokkal. Ráadásul a varázsló így megteheti azt, hogy készít egy könyvet, melynek minden lapja egy varázstekercs. Ezáltal szinte végtelen hatalomra tesz szert. Ezt próbáltuk szabályozni.
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2008.08.17. 11:18

Sziasztok.

Élvezettel várom a legújabb állásfoglalást a varázstárgyak és gyógyitalok terén. Addig is feltennék egy a csapatom számára lényeges kérdést.

Állásfoglalást kérek az gólem és élőholt tartás korlátai mellet.
A magam részéről mindig is úgy gondoltam, hogy az ésszerűség határain belül alkotom meg figuráim, de ennek ellenére a jelek szerint meg kell, kérdezem, milyen korlátokhoz tartsam magam az élőholt testőr megalkotásánál, valamint társam a gólem elkészítése során?
Tehát ezek benne vannak a 150 MP határban vagy ennek külön korlátai vannak?
Természetesen nekem megfelel az utólagos engedélyezés és elutasítás is.
Ügye még mindig pyr 3705 az évszám?

Pelso
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.08.17. 14:40

Dreemer!
Az előző talin a saját csapatomról tudok nyilatkozni varázstárgy terén. Ott csak egy mágikus aura varázsjellel ellátott nyílpuska volt - a három szent szimbólum mellett :roll: (egy pap, két paplovag, egy tolvaj és egy bajvívó összeállításnál - a tolvajnak volt a "varázsfegyvere".)
A többi csapatról én nem tudok nyilatkozni.
A nyílpuskának volt szerepe a kalandban - elég jól a taljahoz szögezte az egyik ellenfelet vele a játékos :)

Thor!
Én azt a szöveget nem úgy értelmeztem, hogy csak a csapaton belüli aggatásra érvényes a 150 Mp-os limit. Így már más a helyzet egy kicsivel.
Így is gubancolható - vagy csak én nem értettelek meg benneteket - ha a varázsló aggat a karira tárgyat az lehet max. 150 Mp-nyi, vagy ebbe bele kell számolni az esetlegesen vásárolt mágikus italok Mp-ját is, hiába, hogy azért meg kifizettem az aranyárat?

(Pelso!
Halkan és zárójelben jegyzem meg, hogy egy gólem vagy élőhalott testőr mágikus tárgynak minősül - de erről majd a KM-ek döntenek.)
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2008.08.17. 15:19

Nézhetjük innen is. Viszont egyiket sem ott taglalják a szabálykönyvek. Tudtommal a mágikus tárgyaknak nincs öntudatuk.

Még mielőtt bárki írná, tudom, hogy ez csak szőrszálhasogatás és rendkívül leegyszerűsítve igaz, hogy varázstárgyak.

De hát itt mindenki ezt teszi, én miért ne tenném
.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.08.17. 16:53

Pelso, ha nem tárgy/eszköz akkor te minek mondanád/titulálnád ezeket a mágikusan megalkotott "valamiket"?
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2008.08.17. 17:28

A kérdés még igaz is a gólem esetében. Kivéve annak legfontosabb alkotó eleme esetében.
A lélek tudtommal nem minősül annak.
A kérdés főleg amúgy is az élő holtakra vonatkozott meg, hogy a varázsló milyen korlátok közé van szorítva, ha gólemet szeretne alkotni.
Legjobb tudomásom szerit a BM az élet egyik alkotó elemét képező energiát idézi meg. Ez az energia képes a test mozgatására, irányítására valamint egy kezdetleges mesterséges intelligencia, ami nagyjából egy rovar szintjén van.
A kérdésem azért él mivel a hatalom amulett elveszi minden az eddigi szabályok alapján meghatározott keretemet.
A kérdést amúgy azért teszem, fel nehogy később leszóljanak, azért mert túl léptem a megengedet korlátokon. Amik a mágia használóknak talán esetenként még szűk is lehet még.
E miatt is várom az újbóli állás foglalást.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.08.17. 17:46

Nem kaptam a kérdésemre választ - de tudom, hogy nem is fogok erre választ kapni tőled.
Nem is firtatom tovább a dolgot, majd a KM-ek eldöntik ezt a kérdést.
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
414 hozzászólás • Oldal: 11 / 28 • 1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 28