• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Megbeszélés

Jelentkezés, megbeszélés, tájékoztatás

Moderátor: Admin

Téma lezárva
414 hozzászólás • Oldal: 10 / 28 • 1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 28

Re: Megbeszélés

HozzászólásSzerző: Pelso » 2008.08.08. 20:20

Szia

Lassan már öröm veled vitatkozni. El sem tudod, képzelmi milyen jól szórakozom.

Amit írtál el fogadom. Viszont vedd figyelembe, ahogy legutóbbi írásomban írtam nem értem miért zaklatják a modul írókat fölösleges kérdésekkel.
Azzal nem értek egyet, hogy a feltett kérdés olyan világrengetően fontos lenne. A pontos helyszín nélkül én megvagyok, a maradék meg már tisztázott és lent a KM- kel is meg lehet beszélni. Nem beszélve a karakterek elbírálásánál.
Amúgy a vallással kapcsolatos írásom igaz. Az a szerencsétlen paraszt nem ismeri a többi istent. Mondjuk a kultúra, nyelv, és helyismeret mellet ez is lehetne mindenkinek 1-es szinten ingyen vagy a kútlíra része a falu istenségek ismerete.
Tény, hogy engedélyezett a mágikus fegyver, de én mégsem itt beszélem meg milyet szeretnék ki hozni az x aranyos keretemből.
KM-kén én magam írom a történeteim és tudtommal ti is KM-ek vagytok. Ettől függetlenül én csak leszögeztem kettőtökön kívül jóval többen is írhatnák a kalandot. Bocsánat ha ezzel netalántán megsértettelek.

Ó majd elfelejtettem.
Nyugodtan írd le, amit csak akarsz. Jól bírom a kritikát. Viszonylag. Azért adjuk hozzá írtam már neked már durvább kritikát. Ennél fogva ne fogd vissza magad.

Pelso
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.08.09. 8:07

Üdv!

Dreemer

Csak a tavaszi tapasztalatokra tudok hagyatkozni, illetve arra, hogy mi lenne az "illő". Ha valaki nem ad életjelet vagy épp csak nem foglalkozik a modullal, kérdésekkel, akkor őt úgy kell tekinteni, hogy semleges és akik tényleg aktívok azok döntenek. Nincs se joga, se helye utólag hőbörögni a többi KM-nek, modulírónak. Ugyanis ezek a kérdések nem most hirtelen merültek fel és tudtommal senki nem volt/van olyan hosszú szabadságon, hogy valamikor ne tudott volna állást foglalni, ha akart volna.
Az életből tudok hozni példát: A hivatalos reagálási idő max 5 nap.
Így emiatt szerintem nem nektek Thorral kellene prinokodnotok, hanem egyszerűek ketten eldöntitek, megvitatjátok és a többiek meg elfogadják, ha eddig nem szóltak.

Varázstárgyak, áldott tárgyak, vallásismeret: Köszönöm. Örömmel tölt el, hogy legalább te és Thor, azaz az aktív KM-ek, modulírók, értékelitek jobbító szándékomat.

Elnézést ha ez utal sértőn fogalmazok, nem szándékom megsérteni téged. De amit kimondok finomabban nem tudom mondani.
Mint jövendőbeli játékosa a találkozónak a találkozóra készülő modult, és annak készítőit bírálod a részletek ismeretének közel teljes hiányában. Annak alapos oka van hogy csak most határozzuk meg a kezdő helyszínt, ahogy annak is hogy ott tart a modul ahol tart! Nem a babérjainkon ülünk és várjuk a jó szerencsét, hanem dolgozunk a modulon. Csak éppen ennek semmi külső jele nincs, ez akár helyénvaló is lehet. A Játékosoknak nem kell tudni mi vár rájuk...

Nem sértődtem meg, mert normális stílusban és emberi hangnemben írtál. Ezt is csak köszönni tudom.

Reagálni annyit szeretnék, hogy ha ezt leírjátok, hogy a kezdőhelyszín változása a modul egyéb részeitől szervesen függ, akkor érthetővé válik a pár nap további halasztás.
Ehhez annyi, hogy ezért érdemes időnként a JK-k felé is mondani információkat. (Félre ne érts nem a kalandról, modulról. Csupán arról, hogy hol tart az ügy nagyjából és mikorra várható az érdemi információ.

A kezdő helyszínt és a többit is azért hoztam fel ismét, mert belátható szerinte, hogy nemcsak a KM-eknek van szüksége időre a kidolgozáshoz, hanem a JK-knak is. Most viszont érdemben megrekedtem/tünk, mint JK-k, mert nincs meg az az információ, ami összekapcsolni hivatott a különálló karaktert a modullal és ezáltal a többi csapattaggal.

Elnézést kérek az aktív modulíróktól, KM-ektől, nem őket akartam bírálni, mert tudom milyen az, ha csak 2-3 ember "húzza a szekeret".

Mégegyszer köszönöm Dreemer az emberi hangnemet!

Pelso

Több dolog van, amit úgy látom nem értettél meg. A hsz-ed nem törlöm, mert Dreemer hozzászólása fényében nincs értelme figyelembe vennem, hogy miket írsz.

A moderátorok, azaz én nem élek vissza a befolyásommal. Ha így lenne már rég nem lenne olvasható az első minősíthetetlen stílusú hozzászólásod sem. (Bár még annak törlése is jogos lett volna.)

Azt látom, hogy nem vagy tisztában vele, hogy októberben a II. OM-találkozó/verseny lesz megrednezve. Ennek logikus magyarázata, hogy már volt egy. Amiben volt "szerencsém" írni a modult és szervezni a találkozót. Így talán van belelátásom a tapasztalatok és a játékosok visszajelzései alapján, hogy miket is kellene a játékosok tudtára hozni.

Az előtörténettel kapcsolatban két lehetőség van. Vagy nem nézted meg a karakterlapot vagy nem értelmezted. Két "rész" van rajta előtörténetileg.
Az egyik, hogy a karakter személy szerint mit is csinált, hogy alakult a fejlődése, személyisége. Ez már rég kész csak be kell pötyögnöm a gépbe is.
A másik, ahol azt kell leírni, hogy a csapat közösen hogy került össze és jutott a kaland konkrét kiinduló helyszínére. Nos ehhez kérdeztem rá ismételten a kezdő helyszínre.
Azt azért megkérdezném, hogy szerinted ebben mi a ráerőltetés a részemről? Tudtommal sem azt nem írtam, hogy én ide vagy oda akarom a kezdést, sem azt, hogy hogy kezdődjön vagy bármi hasonlót.

Remélem azt azért siekrül elkülönítened, hogy az előtörténetre vonatkozó kérdésemnek semmi köze a varázstárgyakhoz.

Varázstárgyak: Mivel Thor az, aki válaszolni is válaszol, ha kérdezik ezért kérdeztem őt. Ha elolvasod első hsz-em rájösz majd, hogy én általánosan kérdeztem a modulírókat, KM-eket. Közülük Thor volt az, aki válaszolt is.
Az ilyesmit pedig két dolog miatt nem "majd lent" kell megbeszélni szerintem.
Az első ok, hogy lehet más is ezen gondolkodna csak épp mondjuk hirtelen ez nem jut eszébe. Akkor miért szerezzek bármiféle előnyt azzal, hogy az ötleteimet megtartom "majd lentre" és nem mondom előre, hátha más is használhatja az ötletemet karakteralkotásnál? Ráadásul, ha itt általánosan van elfogadva valami ötlet, akkor azt minden KM-nél használhatjék a játékosok és mindenkinek egyenlő esélye lesz.
A másik ok, hogy "majd lent" nem lesz ideje a KM-nek ezzel foglalkozni. Persze gyorsan rábólint vagy épp gyorsan nemet mond. Egyik döntés se lenne átgondolt, ha ott szembesülne az "agymenésekkel". Azzal, hogy jóelőre, még az alkotás fázisában felvetem az ötleteimet és próbálok rájuk állásfoglalást kérni azt szeretném, hogy ott már ne legyen ilyen gond.

A vallásismerettel kapcsolatban leírtam a meglátásomat a karakterem példáján a modulírónak. Talán nem tettem rosszul, hogy kifejtettem nézetemet a szabályrendszer ismeretében. Úgy emlékszem, hogy nem erősködtem csupán leírtam és igen, ha azt mondják, hogy akkor is kell a vallásismeret elfogadom. Csak tudod, amit ismét nem olvastál el valószínűleg, hogy normális hangnemben a felvetését mindenki "megvédheti" a KM-ek előtt. Én ezt tettem a vallásismeret kritériummal kapcsolatban.

A felvetett kérdések pedig, ha felvetődtek valószínűleg fontosak lehetnek. Ha neked nem azok, akkor ne foglalkozz velük és ne szólj bele egyik oldalon sem. Fenntartom, hogy merő unalomból nem kellene más dolgába beleszólni.

Az eddigi stílusodon pedig nincs mit értékelni. Nem mentség, hogy első szuszra írtad. Moderáld magad máskor.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.08.09. 9:19

Üdvözletem!

Quator ar Zaraquer:

Sajátos sorrendben fogok válaszolni a felmerült dolgokra, remélem ez nem az átláthatóság rovására fog menni.

Reagálni annyit szeretnék, hogy ha ezt leírjátok, hogy a kezdőhelyszín változása a modul egyéb részeitől szervesen függ, akkor érthetővé válik a pár nap további halasztás.
Ehhez annyi, hogy ezért érdemes időnként a JK-k felé is mondani információkat. (Félre ne érts nem a kalandról, modulról. Csupán arról, hogy hol tart az ügy nagyjából és mikorra várható az érdemi információ.

Nem egyeztünk meg azzal kapcsolatban eddig hogy a Jk tájékoztatása mi módon mennyen végbe. Ezért sem írtam semmit eddig a dolgok állásáról.
A további okok amik miatt úgy gondoltam hogy helyesebb lenne nem írnom a modullal kapcsolatban:
-A kiadott információk alapján valami elkészül, aztán a változások miatt újra kell azt tervezni/csinálni és ez rengeteg bosszúságot eredményez.
-Nem akartam vita alapot adni arra hogy hogyan végzik a modul írok a munkájukat. Emiatt kialakuló esetleges viták ne vonják el a figyelmet a készülő modulról.

A kezdő helyszínt és a többit is azért hoztam fel ismét, mert belátható szerinte, hogy nemcsak a KM-eknek van szüksége időre a kidolgozáshoz, hanem a JK-knak is. Most viszont érdemben megrekedtem/tünk, mint JK-k, mert nincs meg az az információ, ami összekapcsolni hivatott a különálló karaktert a modullal és ezáltal a többi csapattaggal

Megértem a problémát, addig nem tudsz ahogy alószínűleg mások sem tudnak tovább lépni amíg nem tudják pontosan hol zajlanak az események.

Azt tervezem megbeszélem a többi KM-mel és íróval aki aktív a lehető legrövidebb időn belül hogy hogy is legyen továbbiakban, a mágikus holmikkal és a döntés hozatallal az eddig nem tisztázott kérdésekben.
Továbbá javasolni fogom megbeszélésre a modul állapotáról való tájékoztatást.

Pelso:

Lassan már öröm veled vitatkozni. El sem tudod, képzelmi milyen jól szórakozom.

Nem jókedvemben vitatkozok, hanem mert szeretném ha nem félreértések miatt alakulna ki vita, fölöslegesen. Egyszóval tiszta vizet szeretnék a pohárba önteni.

Amit írtál el fogadom. Viszont vedd figyelembe, ahogy legutóbbi írásomban írtam nem értem miért zaklatják a modul írókat fölösleges kérdésekkel.

Mi fölösleges és mi nem? Ez csak nézőpont kérdése...
Komolyra fordítva a szót, szerintem a zaklatás és a figyelem felhívása egy problémára két külön dolog. Márpedig Questor útobit tette meg, amihez véleményem szerint nagyon helyesen (és követendő módon) egy lehetséges megoldást is javasolt. Ezt nem neveznem zaklatásnak, biztos vagyok benne hogy még akad pár tisztázásra váró kérdés amire mi KM ek és írok nem gondoltunk, nem tűnt föl nekünk.

A helyszínel kapcsolatos kérdés pedig jogos, ere az adatra szüksége van hogy megalkothassa a karterét.

Azzal nem értek egyet, hogy a feltett kérdés olyan világrengetően fontos lenne. A pontos helyszín nélkül én megvagyok, a maradék meg már tisztázott és lent a KM- kel is meg lehet beszélni. Nem beszélve a karakterek elbírálásánál.

Akkor te szerencsés és ügyes vagy hogy efféle rugalmas előtörténetet tudsz össze álltani, fogadd elismerésem!
Kivánxcsi vagyok hogy az erlötrténeted egy nagyon szélsőséges helysínre is elegendő lenne e: példának okáért ha véletlenül egy Kráni külső tartományban kéne kezdeni (EZ EGY LÉGBŐL KAPOTT PÉLDA!!!)
Amúgy a vallással kapcsolatos írásom igaz. Az a szerencsétlen paraszt nem ismeri a többi istent.

Bennem van a hiba, nem tudom hogy most az általa imádott istenre a z általa imádott phanteon isteneire(ha van ilyen), vagy a környéken felelhető más istenek neveire gondolsz.

Utána néztem UT-ben a vallás képzettségnek, ami a leg érdekesebb hogy 1 fokon kellene minden parasztnak ismernie. Különben nem lenne lehetséges hogy a vallás hitételeit ismerje :) Szerintem nagyon ostobán van ez megoldva... KM ként ugy intézném hogy a szükséges vallási ismeretek a kultúrkör ismeretébe tartoznak mert a vallás a kultúra része.

KM-kén én magam írom a történeteim és tudtommal ti is KM-ek vagytok. Ettől függetlenül én csak leszögeztem kettőtökön kívül jóval többen is írhatnák a kalandot. Bocsánat ha ezzel netalántán megsértettelek.

Különös.. nem megbántani akarlak csak a saját szavaiddal szembesítelek(igaz kissé rövidített mondat formájában):

nem értem miért zaklatják a modul írókat

Nem tudom mi számít ezek után zaklatásnak... Mert a mondat azon része
többen is írhatnák a kalandot.
Úgy érzem beleszólás mások dolgába.

Valóban Thorr és jómagam is KM, feltételezem a többiknek jó okuk van rá hogy nem dolgoznak a modulon. Ezt talán tülök kéne megkérdezni.

Engem nem sértettél vagy bántottál meg.

Dreemer
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 514
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2008.08.10. 10:07

Thor

Köszönöm Quatornak a kérdéseket, Pelsonak pedig a modulírók védelmét.

Remélem nem haragudtok meg egymásra.
Nem kell ezt ennyire véresen komolyan venni, legalább is nekem ez szórakozás, és nem kötelezettség. Mint az előző reagban is megírtam, elnézést kérek mindenkitől, hogy semmi jelét nem adtuk annak, hogy a modult írjuk. Mint Dreemer is megírta, jövő hétre meglesz a kezdés pontos helye.

Áldott tárgy: Ezt a dolgot szerintem nagyon nehéz mindenki számára jól lefixálni. Azzal egyet értek, hogy a földművelő parasztnak nincs nagy vallás ismerete, de neki nem is áldja meg a pap a kaszáját. Ha harcba mennek, akkor is csak akkor áldja meg kifejezetten a fegyverét a földművesnek, ha másképp nem tudja a falut megvédeni, vagy a szörnyet legyőzni. De én úgy gondolom, hogy azért mert boldogulni akar a nagyvilágban, azért nem kap áldott fegyvert, esetleg egy manna nélküli áldást kap a paptól, és ennyi.

Viszont, ha az illető kedves az istennek, vagy a papnak, és szívvel, lélekkel a kiválasztott istenének az útmutatásait, tanait követi, esetleg még áldoz is neki, akkor semmi akadálya az áldott fegyvernek.

Ráadásul egy papnak számolnia kell azzal, hogy ha rossz illetőnek áldotta meg a fegyverét, akkor számíthat istenének a rossz indulatára. Már csak ezért is többször meggondolja, ha egy idegennek kell megáldani a fegyverét. A lélektan képzettség például segít a papnak eldönteni, hogy az illető például tényleg a pyarroni egyházat követi.

Én azért gondoltam a vallás ismeret egyes szinthez, mert pénzt nem kérek senkitől, de viszont így mindenki áldott fegyverrel fog rohangálni. Ha viszont képzettség pontba kerül, lehet nem kell neki.

De egyet értek Dreemerrel, tehát akkor ez is lesz a vége. Ha valaki áldott tárgyat akar, az indokolja meg az előtörténetében, hogy miért is szolgált rá. Persze a papoknak, paplovagoknak nem kell megindokolni.

Varázstárgyak készítése:

Természetesen ezeket az extra cuccokat a tavaszi kiírás alapján mindenki által elfogadott szabályok szerint lehet megvenni.

Én nem vagyok ellene a csapaton belüli varázs tárgyak készítésének. De egyetértek Dreemerrel, hogy ezt több KM, és JK beleszólásával kell eldönteni. Mert tőlem maradhatunk a tavaszi felállásnál, hogy aki mágikus tárgyat tud készíteni, az csak is magának tud csinálni.

Lehet tőlem az is, hogy mindegyik csapattagnak csinálhat varázstárgyakat. Leszűkíthetjük úgy is, hogy csak egyet készíthet fejenként a varázsló.

Én leírom a saját verziómat, erre majd remélhetőleg a többi KM is ír, esetleg JK-k észrevételt, és amelyik verziót többen elfogadják, az legyen.

Saját gondolatom: Én engedélyezem a csapaton belül a varázstárgyak készítését. Tehát csak az elkészítésének az árát kell kifizetni. Persze mivel kevés a manna, ezért nem lesznek nagyon erősek.
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.08.10. 10:36

Thor:
Saját gondolatom: Én engedélyezem a csapaton belül a varázstárgyak készítését. Tehát csak az elkészítésének az árát kell kifizetni. Persze mivel kevés a manna, ezért nem lesznek nagyon erősek.

Ebben a kérdésben egyet értünk. Félreértések elkerülése végett az ára alatt a felhasznált anyagok árát értjük nem pedig a varázstárgy végleges kereskedelmi árátát! (remélem nem zöldségeket írok :) )

Akkor már csak egy kérdés van:

5-7 szinten a következő kasztok képviselői képesek mágikus hatásokkal felruházni illetve mágikus erejű tárgyakat megalkotni (záró jelben egy két kiemelt példa):

-Boszorkány
-Pap
-Boszorkány mester
-Bárd<-Hatalom amulettje (amennyiben engedélyezve van neki)
-Varázsló (30 mp +varázslat költsége elegendő a mágikus tekercsek elő állítására (ETK szerint Runa mágia MF is kell hozzá))

Dreemer
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.08.10. 12:32

Üdv!

Dreemer, Thor

Köszönöm a visszajelzéseket!

Akkor az eddigiek alapján megírom az előtörténetet és a közös előtörténetnek pedig majd a helyszín ismeretében fekszünk neki jobban.

A varázstárgykészítés szerintem annyi megkötést tartalmazhaz, hogy csapaton belül mondjuk csak bizonyos manamennyiségű tárgy lehetséges. Például egy csapattársra egy adag max MP. Tehát a varázsló nem rúnázhatja végig még a gatyákat is, csak mindenkitől egy tárgyat.
(Bár nálunk úgy tűnik mégsem lesz varázsló és így nem leszünk mozgó magic-shop. 8) :) )
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.08.10. 12:43

Sziasztok!
Bár nem tudom a JK-nak milyen beleszólásuk van (én lerendezném simán a KM-ek között ezeket a kérdéseket, és akinek tetszik tetszik, akinek nem így járt alapon).
A véleményem leírom, mivel "kértétek".

Varázshasználó készíthessen varázstárgyakat csapaton belül, természetesen az alapanyag árát ki kell fizetni annak a karakternek akié lesz az adott tárgy.
Én most azt nem firtatom, hogy kinek mennyi Mp-ja van és az mire elég. Ezt majd kisakozza a játékos magának.
Ezt is csak úgy engedélyezném, ha már legalább egy éve együtt kalandoztak - mert lássuk be, egy két hetes ismeretségre nem lesz olyan botor a varázsló, hogy vele szimpatikus viszonyban álló tárgyat osztogasson bárkinek (bárkinek, hisz rövid idő alatt nem ismerheti meg a "társát").
Az előtörténetben pedig szerepeljen leírva, hogy kinek miért adott a varázshasználó varázstárgyat.

Dreemer írta: Akkor már csak egy kérdés van:

5-7 szinten a következő kasztok képviselői képesek mágikus hatásokkal felruházni illetve mágikus erejű tárgyakat megalkotni (záró jelben egy két kiemelt példa):

-Boszorkány
-Pap
-Boszorkány mester
-Bárd<-Hatalom amulettje (amennyiben engedélyezve van neki)
-Varázsló (30 mp +varázslat költsége elegendő a mágikus tekercsek elő állítására (ETK szerint Runa mágia MF is kell hozzá))
Most akkor ETK szerint játszunk, vagy UT szerint?

UT szerint ahhoz, hogy tapasztalati úton készülő varázstárgyakat az adott kaszt tagja létrehozzon kell a Szimbólummágia 2.foka minimum, bár ekkor a Manaigény 2x. A 3.foknál normál a Mp igény.
Magasmágia művelőinek viszont elengedhetetlen a legalább 3.fokú, de inkább a 4.fokú Szimbólummágia képzettség.
Vagyis akár magasmágiát művel valaki, akár tapasztalati mágiát űz, a varázstárgyak készítése képzettséghez kötött, csak az tudhatja, aki valamilyen (de megfelelő!) Szimbólummágia képzettséggel rendelkezik.
(A félreértések elkerülése végett: én kizárólag varázstárgyak készítéséről írok, és nem a varázsitalokról. Úgy gondolom evidens, hogy adott varázsitalt szimbólummágia ismeret nélkül is képes előállítani az adott mágiahasználó.)

Yvett
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2008.08.11. 6:31

Üdv.

Végig olvastam, amiről lemaradtam és be értem maga.
Annyi már világos, mint zöld tag az oldalon ezek szerint kutyába se vesztek.
Dreemer minden eddigi vitánkat azért kezdeményeztem, mert úgy éreztem fölösleges atrocitásnak voltam kitéve. Ez mégsem változtat tényen élveztem mikor képernyőre vettetem az okfejtésem. És én ezt élveztem a legjobban. A véleményem kifejtését és, hogy rá megfelelő választ kaptam, amire akár még írhattam is. Nem beszélve arról, hogy korábbi levelezéseinkre gondoltam.

Nem aggódj, nem vagyok egy könnyen sértődékeny ezért is írtam, hogy ne fogd vissza magad.

Hümm- Kráni külső tartományok.
- Abból ki indulva, hogy egy praktikuságra hajló figurát írtok, aki katonai szolgálatokat teljesít, jöjjön bárhonnan is. Zsoldosként igen könnyen szolgálhatok a pyaroni végvárakon, amik a Kráni hegyek mentén sorakoznak.
- Mint mindenre kapható zsoldos könnyen kapcsolódok bármilyen kalandba.
Kivéve az olyat ahol a kocsma előtt megölnek valakit és a KM szerint a fogadó lakóinak kell nyomozni. Ilyetén tervekhez szerintem be kell zárni a kalandozókat egy Drakula kastélyba.

Ha már a légibből kapott példáknál tartunk vitánkat elindító írásom több mint felét ilyen légből kapott példák teszik ki.

Ettől függetlenül kitartok azon állításom mellet, hogy fölösleges dolgokon vitatkozunk.
Jelenleg én is ezt teszem
E miatt nem is várok rá reakciókat.
Quator kérlek, ne bujkálj mások mögé.
Nehéz elhinni, de tisztában vagyok vele, hogy a második találkozó lesz ősszel.
Mivel amúgy is történeteknél és varázstárgyaknál tartunk, megragadom az alkalmat és elmondok egy történetet.
A közzel múltban volt szerencsém megírni és lemesélni eddigi életem legjobban sikeredet egy alkalmas történetét. – Eddig csak élet utakat meséltem főleg vagy nem lett olyan jó a történet, mint akartam. – A történetem végig játszásához nem volt szükség mágikus fegyverzetre. Én mégis engedélyeztem mivel a karakterek már amúgy is rendelkeztek vele.
Katasztrofális következményekkel járt a történet kárára. A történet harci csúcspontja az volt mikor az élőholt szakácsnét két körig tatot megfojtani – letépte végül a fejét – a barbár karakternek. A két kő gólememre mindösszesen egy harci kőrt pazaroltak. Az acél gólemnek meg csak azért nem mentek neki, mert már aránytalanul nagynak találták a lehetséges károsodást a fegyvereiken. A fő ellenségeket is alig tudtam megmenteni előlük, hogy a sztori folyjon rendesen tovább.

Az itteni tapasztalatok és még néhány korábbi hasonló eset után vallom fölösleges mágikus fegyverekkel ellátni a karaktereket vagy engedélyezni mivel csak a kaland leiskolázását vonják maguk után.
E miatt még inkább vallom, hogy a mágikus fegyverzet kérdése lényegtelen, mert ha a kaland megoldásához szükséges akkora KM-ek és Modulírók a történet során úgyis ellátnak vele.
Remélem a modulírók rendesen felkészültek ezek kivédésére.

Amúgy öröm látni, hogy az olyan csapatoknak, akik az előző versenyen részt vettek az a legfőbb gondja, hogy a modul íróktól szerezzenek engedélyt olyasmire, amit amúgy is el kell még bíráltatni.
Legalábbis gondolom, hogy a karakter bírálat erre való.
Számomra sokkal égetőbb gond, hogy még mindig akad olyan, aki még csapat társaival sem közli gondolatait és karakter terveit. Nem, hogy még a te és mások építő jellegű közös kérdéseit olvasgassa. Azon meg már meg sem lepődnék, ha valaki már végzet is volna mindennel, és még csak bele sem nézet, hogy itt min folyik a társalgás.

Ettől függetlenül gratulálok neked, hogy már csak ezt a pár feltett kérdésedet kell tisztáznod.

Pelso
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.08.11. 10:49

Üdvözletem!

Quator ar Zaraquer:
A varázstárgykészítés szerintem annyi megkötést tartalmazhaz, hogy csapaton belül mondjuk csak bizonyos manamennyiségű tárgy lehetséges. Például egy csapattársra egy adag max MP. Tehát a varázsló nem rúnázhatja végig még a gatyákat is, csak mindenkitől egy tárgyat.

Ha jól értem arra gondolsz hogy maximálni kellene egy csapat által a varázstárgyak készítésére használható manna menyiségét?

Yvett de Crei
Ezt is csak úgy engedélyezném, ha már legalább egy éve együtt kalandoztak - mert lássuk be, egy két hetes ismeretségre nem lesz olyan botor a varázsló, hogy vele szimpatikus viszonyban álló tárgyat osztogasson bárkinek (bárkinek, hisz rövid idő alatt nem ismerheti meg a "társát").

A szimpatikus mágia miatti korlátozást feltételezem csak varázslókra érted. Tudtommal a többi gyakorlati mágiahasználó közül elenyésző számban vannak akik tisztában vannak a szimpatikus mágiával, vagy annak veszélyeivel. Ezért feltételezem rájuk nem értetted a 2 hete ismeri megkötést...

Most akkor ETK szerint játszunk, vagy UT szerint?

Az ETK ra azért hivatkoztam ,mert tudtommal az OM-UT szabályrendszere, ahogy az UT is, az ETK-ban szereplő varázstárgyakat is engedélyezi, illetve azokat használja.
Másod sorban azért is hivatkoztam az ETK ra, mert varázstárgyak legnagyobb része itt van...

UT szerint ahhoz, hogy tapasztalati úton készülő varázstárgyakat az adott kaszt tagja létrehozzon kell a Szimbólummágia 2.foka minimum, bár ekkor a Manaigény 2x. A 3.foknál normál a Mp igény.
Magasmágia művelőinek viszont elengedhetetlen a legalább 3.fokú, de inkább a 4.fokú Szimbólummágia képzettség.
Vagyis akár magasmágiát művel valaki, akár tapasztalati mágiát űz, a varázstárgyak készítése képzettséghez kötött, csak az tudhatja, aki valamilyen (de megfelelő!) Szimbólummágia képzettséggel rendelkezik.
(A félreértések elkerülése végett: én kizárólag varázstárgyak készítéséről írok, és nem a varázsitalokról. Úgy gondolom evidens, hogy adott varázsitalt szimbólummágia ismeret nélkül is képes előállítani az adott mágiahasználó.)

Köszönöm hogy vetted a fáradságot és ezt le írtad. UT rendszerben asztal mellet még sosem játszottam és a mágia rendszer tárgyalkotás fejezetét ennyire nem ismertem eddig.

Pelso:
Annyi már világos, mint zöld tag az oldalon ezek szerint kutyába se vesztek.

Itt egy súlyos félre értés lesz. Az én szótáramban ha valakit nem vesznek figyelembe az 2 dolgot takarhat:
1) Bármit mond meg sem halhatják, úgy tekintenek rá mintha nem is létezne.
2) Meghallgatják de nem nagyon veszi figyelembe mit mond.

Jelen esetben figyelembe veszem amit mondasz, az is egy vélemény. Az más kérdés hogy nem értek veled sok mindenben egyet, és ha más író társaim is ezen az állásponton vannak akkor nem lesz a javaslataidból semmi.

Az hogy sok általad le irt dolgot figyelmen kívül hagyok annak tudható be hogy csak a mesét érintő dolgokkal foglalkozok, és az Írókat és KM-ket érintő dolgokkal. Minden egyebet módszeresen figyelmen kívül fogok hagyni ebben a topickban, mondja bárki is... (különleges kivételek mindig akadhatnak!)

Hümm- Kráni külső tartományok.
- Abból ki indulva, hogy egy praktikuságra hajló figurát írtok, aki katonai szolgálatokat teljesít, jöjjön bárhonnan is. Zsoldosként igen könnyen szolgálhatok a pyaroni végvárakon, amik a Kráni hegyek mentén sorakoznak.
- Mint mindenre kapható zsoldos könnyen kapcsolódok bármilyen kalandba.

Szerintem az előtörténetedet nagyon ügyesen építetted föl. Elismerésem, mert nem sok karaktert lehetne úgy megcsinálni hogy efféle extrém helyekre ilyen könnyen keveredjen :)
Mivel amúgy is történeteknél és varázstárgyaknál tartunk, megragadom az alkalmat és elmondok egy történetet.
A közzel múltban volt szerencsém megírni és lemesélni eddigi életem legjobban sikeredet egy alkalmas történetét. – Eddig csak élet utakat meséltem főleg vagy nem lett olyan jó a történet, mint akartam. – A történetem végig játszásához nem volt szükség mágikus fegyverzetre. Én mégis engedélyeztem mivel a karakterek már amúgy is rendelkeztek vele.
Katasztrofális következményekkel járt a történet kárára. A történet harci csúcspontja az volt mikor az élőholt szakácsnét két körig tatot megfojtani – letépte végül a fejét – a barbár karakternek. A két kő gólememre mindösszesen egy harci kőrt pazaroltak. Az acél gólemnek meg csak azért nem mentek neki, mert már aránytalanul nagynak találták a lehetséges károsodást a fegyvereiken. A fő ellenségeket is alig tudtam megmenteni előlük, hogy a sztori folyjon rendesen tovább.

Ez érdekelne, kérlek ha van időd és erőd írd le részletesebben miféle tárgyakkal lett felszerelve a csapat, és alapvetően megközelítőleg menyire erős volt.
Feltételezem az ellenfelek, amiket felvonultattál ellenük eleve olyan erősek voltak hogy nem kellet volna csak így legyőzniük, ha nem hoznak mágikus holmiakt.

Amúgy öröm látni, hogy az olyan csapatoknak, akik az előző versenyen részt vettek az a legfőbb gondja, hogy a modul íróktól szerezzenek engedélyt olyasmire, amit amúgy is el kell még bíráltatni.
Legalábbis gondolom, hogy a karakter bírálat erre való.

Tudtommal a szabályok a karakter alkotási szabályok ara valók hogy azokat betartva a későbbi viták megelözhetök legyenek, illetve lehessen mire hivatkozni.
A karakter birálás pedig a karakter utolsó ellenőrzése KM által. Valóban a szabályok betartásával elméletileg csak a kalandnak megfelelő karakter álitható össze, de a gyakorlat azt mutatja mindig vannak problémák... vagy a szabályokban hiányosságok...
Számomra sokkal égetőbb gond, hogy még mindig akad olyan, aki még csapat társaival sem közli gondolatait és karakter terveit.[...] Azon meg már meg sem lepődnék, ha valaki már végzet is volna mindennel, és még csak bele sem nézet, hogy itt min folyik a társalgás.

Ezzel úgy gondlom nem az íróknak és KM-eknek kell foglalkozni, hanem a csapat vezetőknek. Ha pedig valaki a saját tudatlansága miatt mert nem olvassa a szabályokat és uj kiírásokat nem képes megfelelöen fölkészülni. Kénytelen lessz véleméynem szeritn a karater bírálás idején pontolni ezeket.

Dreemer
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.08.11. 14:32

Dreemer!

Én pl. egy boszorkánytól is megkövetelném azt az egy éves időtartamot a varázstárgy adományozására - mert akit két hete ismerek, annak nem fogok "repülés seprűjét" adományozni (akár tisztában vagyok a szimpatikus mágiával, akár nem). Nincs olyan kapcsolat, hogy csak úgy: "nesze itt van, használd!" alapon adjak ilyen varázstárgyat egy olyan ismeretlen személynek, akit csak két hete ismerek és lehet holnaptól a büdös életben nem fogom látni. Remélem érted azt amire itt rászeretnék világítani.

A szabályrendszerre kérdeztem rá a képzettségek terén.
Tény, hogy az ETK-ban vannak benne a példa varázstárgyak és azokat az ott leírtak szerint kell figyelembe venni. A képzettségrendszerileg viszont UT - nincs MF és nincs Rúnamágia.
Lehet nem kellene szőröznöm ilyeneken, de bizony tapasztalat, hogy egyes JK-kat bekavarhat az, hogy: "Milyen MF-ról beszélnek?... Milyen Rúnamágia? Ilyen nincs is UT-ben?..."

Pelso!

Egy dolog az, hogy megbeszélem a leendő KM-emmel azt, hogy milyen varázstárgyam lehet. Egy másik dolog az, hogy egyáltalán lehet-e.
Előbbiben csak a KM dönt, aki nekem mesélni fog.
Utóbbiban a KM-eknek közösen kell dönteniük, hogy a csapatok egyforma feltételekkel indulhassanak neki a versenynek.

Mivel ez a topik a versenyre való készülődés alkalmával felmerülő összes kérdés megbeszélésének helyt ad - ezért lett a topik címe "Megbeszélés" - így úgy gondolom, hogy bárki, bármilyen kérdést feltehet a modulíróknak, KM-eknek, vagy akár a szervezőknek amivel nincs tisztában, zavaros, bizonytalan, vagy épp csak úgy véli, meg kell erősíteni benne az igazat.
Ezért nem elítélni kellene, hanem foglalkozni vele (annak, akihez a kérdés intéződött!).
Elítélni a kérdés helyességét/helytelenségét/aktuálisságát/fölöslegességét pedig senkinek sincs joga - mivel emberek vagyunk, nem vagyunk egyfromák semmilyen szempontból. Valakinek ez a fontos, másnak más, s van olyan akit egyáltalán nem érdekel semmi "lesz ahogy lesz" alapon gondolkodik.

Yvett

(U.i.: szombatig nem leszek egyáltalán úgy néz ki. Az esetleges visszakérdezésekre a hétvégén várjátok tőlem a válaszokat.)
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2008.08.11. 14:46

Üdv!

Mivel tanult kollégám Quator rávilágított hogy a 2k6+3-at 1k6+3nak olvastam így a feltett kérdésért elnézést kérek az érintettektől... akinek szívrohamot okoztam a kórházi számlát és a temetést állom...
Tisztelettel Herold
Tisztelettel: Herold Bardelot
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1139
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2008.08.11. 19:28

Dreemer

Nos, rúnázott kard, pajzs első sorban. Az ezt megelőző történetükben – váltott mesélést tartottunk - a játékosoknak a túléléshez magas szinten rúnázott fegyverekre folt szükségük, én meg első körben nem éreztem szükségét korlátozásukra. Ez azon alapult, hogy korábban nem nagyon használták még az általam kiadott mágikus holmikat első vonalban. Az ellenfelek ebben a kalandban kizárólag élő holtak voltak. Mind első vonalbeli igazi izzasztó holtak voltak. Volt két csúcspontom. A hármas számú fő ellenfél barlangjának őre kis híján végzett velük erősen mérgező volta véget.

Az ellenfelek megközelítőleg egy erősek voltak a karakterekkel.
A kő gólemek a kaland katasztrofális eseményeire a legjobb példa mivel a mágikus fegyverek hiányában a tervek szerint igen izzasztóak lettek volna.
Igaz a karakterek kerülték az összeütközést ez is mutatja, hogy maga a kaland jó volt. Valószínű leg hozzá járult a kellő túlerő. Mindösszesen csak az ütő kártyáimnak hit NJK leiskolázása miatt gondolom, hogy a kaland katasztrófába fulladt. A három fő hős közül kettő csak a szabályokban rejlő kiskapuknak köszönheti, hogy ha egy kicsit tovább játszunk, a sztorit fojtatni tudjam velük. Hogy a harmadik milyen sikerrel vette volna, fel a harcot nem tudom össze csapásra nem került sor.
Természetesen a helyzet nem ilyen szörnyű, mert jól szórakoztunk és a hangulat megfelelő volt.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.08.12. 9:43

Üdvözletem!

Yvett de Crei:

Én pl. egy boszorkánytól is megkövetelném azt az egy éves időtartamot a varázstárgy adományozására - mert akit két hete ismerek, annak nem fogok "repülés seprűjét" adományozni (akár tisztában vagyok a szimpatikus mágiával, akár nem). Nincs olyan kapcsolat, hogy csak úgy: "nesze itt van, használd!" alapon adjak ilyen varázstárgyat egy olyan ismeretlen személynek, akit csak két hete ismerek és lehet holnaptól a büdös életben nem fogom látni. Remélem érted azt amire itt rászeretnék világítani.

Igen értem mit szeretnél mondani, hogy csak annak kéne szerinted adni mágikus holmit a varázstudóknak akiben tudja hogy megbízhat.
A szabályrendszerre kérdeztem rá a képzettségek terén.
Tény, hogy az ETK-ban vannak benne a példa varázstárgyak és azokat az ott leírtak szerint kell figyelembe venni. A képzettségrendszerileg viszont UT - nincs MF és nincs Rúnamágia.
Lehet nem kellene szőröznöm ilyeneken, de bizony tapasztalat, hogy egyes JK-kat bekavarhat az, hogy: "Milyen MF-ról beszélnek?... Milyen Rúnamágia? Ilyen nincs is UT-ben?..."

Valóban eböl komoly bonyodalmak származhattak volna... köszönöm hogy rávilágítottál ere a tényre :) nekem eszembe se jutott... :(

Szerintem a helyes megfogalmazás hasonlóképpen néz ki:
OM-UT szabályai szerint készíthetnek a játékosok, ETK-ban és a többi OM-UT-n elfogadott kiegészítőkben, szabálykönyvekben leírásra került varázstárgyakat.

Másképp mondva:
OM-UT szerint a többi szabálykönyvben szereplő varázstárgyak készíthetők el...

Remélem ez a két megfogalmazás megfelel a közzétehetőség és egyértelműség követelményeinek.

Pelso:

Köszönöm hogy megosztottad velünk a tapasztalataidat! Egy két kérdés megfogalmazódott bennem, vannak dolgok miket nem értek...
Ez azon alapult, hogy korábban nem nagyon használták még az általam kiadott mágikus holmikat első vonalban.

Ezek szerint te mint KM kitaláltál varázstárgyakat és azokat használták, most először élesben?

A kő gólemek a kaland katasztrofális eseményeire a legjobb példa mivel a mágikus fegyverek hiányában a tervek szerint igen izzasztóak lettek volna.

Ezek szerint, ha a kő gólemeket mágikus kiegészítőkkel felszerelt csapatra tervezed nem lett volna semmi probléma?

A három fő hős közül kettő csak a szabályokban rejlő kiskapuknak köszönheti[...]

Jól értem a három hős a hátrom Jk akar lenni? Akik szabályokban rejlő kiskapuk segítségével győzték le a szörnyeket?

Dreemer
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2008.08.13. 17:41

Dreemer

Bocsánat a félre érthető fogalmazásért.

Korábban valóban alkalmaztam saját magam által ki talált tárgyakat, de azok a történetek során hátérbe szorultak. Ez volt az első kalandom ahol a sztenderd mágikus tárgyakat mindegyik karakter használt fő fegyverként.
A kő gólem kérdést tökéletesen látod. Apró KM-i elnézés volt a részemről.

A fő hős kérdés. Nem a Jk alatt értem alattuk mivel négyen voltak. A fő hős alatt a történet három központi figuráját értettem.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.08.13. 17:58

*A sietségtől fáradt, szakadt ruhájú futár, még délben ér a minden hírre éhes kalandozókkal teli város terére. Egy gyakorlott ugrással a tér legmagasabb pontján a hal árus hordóján terem hogy elszavalja a legújabb híreket! Kezével sietve széttárja vaskos pergamen kötegét és belekezd:*

-Tisztelt egybegyűlt kalandozók! Ezúton hirdettetik ki hogy a kalandok helyszínének nevezett város...
*némi hatás szünet*
...a hova el kell menetek ló halálában...
*még egy kis hatás szünet, a közönség kezd türelmetlen lenni :hogyaza: *
... Dél ynev re, annak is a Déli Városállamokba.. ahol kérésetek meg...

*merőn nézi a papírját.. lassan betűzi a szöveget*

...Ginbár államot! Ott meglelitek a nagy kalandot!

*kicsit mereszti szemét a papirosra, torkát köszörüli majd még szól valamit...*

-Mindezeken túl, további hír hogy a mágikus holmik ügyében... a nagy tudós fők határozni készülnek, még ebben a hókappan bizonyosan végső döntésre jutnak!

*sietve össze tekeri rongy papírjait, és távozik a legközelebbi ivó felé...*

modul irok
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
414 hozzászólás • Oldal: 10 / 28 • 1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 28

Vissza: II.OM találkozó/verseny