• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Vérszín Hold alatt [UTK]

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
667 hozzászólás • Oldal: 31 / 45 • 1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 45

Re: Vérszín Hold alatt [UTK]

HozzászólásSzerző: Ruyan » 2008.07.27. 20:30

Bredon

Osaadom a 4 rezet Melissának, aztán nekilátok a reggelinek. Gifar viselkedését nem nagyon értem.
<<Mi baja van? Szerintem még éppen időben vagyunk. Mi igen. De Xavios hol van? Majdcsak jön.>>

- Sietünk, sietünk, csak megesszük. Gondolom te sem szeretnéd, ha kiennénk a vagyonodból, mert nem hagysz enni most.

Közben gyorsabban kezdek enni, nehogy tényleg itthagyjanak, mert akkor Lernunnak annyi. Azt meg mégsem kéne. Lykargon kérdésre rá sem nézve válaszolok:
- Egy úti társunk lesz. Most nincs jól, éppen ezért kell velünk jönnie, de biztosan rendbe jön majd.

Ha végeztem én és lernun is a reggelivel, akkor:
- Mehetünk- ezzel odalépek a lányhoz és felemelem.
<<A fene essen Lernunba, csak lehozatja velem, akkor meg már úgyis nekem kell vinni>>
Bredon Shovilan-Vérszín Hold alatt
Thun, a vadász-Haláltusa
Ruyan
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 459
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.07.27. 21:10

KM esemény [Lorin]:Megbízás
Helyszín:Doran Tanácsterem, Abaszsiz-Feruggia-Főtér
Időpont: 7.-Darton harmadik a Csend havában-Reggel
Résztvevők: Corh Stakarg

Most hogy a rend beavatottja lettél immár minden kapu megnyílt előtted.Botodnak hála mindenhol tisztelettel és nagyrabecsüléssel tekintenek rád. Talán ennek köszönheted a nagymester látogatását. Ugyan az öreg hívott magához de ilyet ritkán tesz. Mióta vissza tért Gro-Ugon ból nagyon ritkán.És most itt állt előtted. A Szarvtorony Nagymestere Alyr Archon.
- Ifjú tanítvány.- kezdi kicsit remegő hangon. Ám tudod a törékeny külső a nyúlánk arc és a remegő hang mögött rettenetes hatalom rejlik.-Toron fölött ugyan fényes győzelmet arattunk, emberek tízezreinek halála árán, ezért nem engedhetjük, hogy ismét fölénybe kerekedjenek. A megbízás amit most rád rovók nem büntetés noha annak érezheted hogy ilyen apró semmiség kivizsgálásával bízlak meg. Vedd inkább kitüntetésnek. Sajnos a többi magiszterrel együtt nekünk más dolguk van. Alig egy napja egy üzenetet sikerült elcsípnünk mely egy mentalistánk Ifinben elhelyezett "jelzőfénye" kaparintott meg. Ügyes kis szerkezet szó mi szó. Nos az üzenetben egy bizonyos Cjirasson kapitányt kérik fel hogy hajózzon flottájával egy Abasziszi sziget Feruggia partjaira és tartsa szemmel az ott elkövetkezendő változásokat. Kémeink megerősítették a kapitány hátterét ő a Délkeleti flotta Centariora és a Sigmarion nevű tersus osztályú hadihajó kapitánya. Egy ilyen nagy befolyással rendelkező embert nem szoktak csak úgy ugráltatni így rád vár a feladat deríts ki miért küldték oda. sejtéseink szerint mindenféle képen nem evilági de legalább mágikus dolgok húzódhatnak az ügy hátterében ezért nem a kémeinket használjuk. A te feladatod pedig ennek értelmében megtudni mit akarnak ott Toron csahosai és megakadályozni őket amennyiben ez lehetséges.Most menj és szedj össze mindezt amire szükséged lesz.Egy kapu segítségével juttatunk el Feruggiára.
Miután összeszedted felszerelésed visszatérsz a tanácsterembe ám akkor már nem találod ott a nagymestert. Egy Magiszter megáll előtted majd kezedbe nyom egy lilás pergamenre írt tekercset és egy csengő aranyakkal teli erszényt. Miután ezeket eltetted közli veled hogy egy raktárba irányította a Kaput és sok sikert kíván.
Átlépsz a kapun. szinte magával ragad az örvény aztán pillanatokkal később egy másik helyen találod magad. Érzed hogy valami nem úgy történt ahogy kell.
Nem oda kerültél ahova a magiszter mondta. Ahogy körül nézel egy nagyobb téren vagy. Körülötted döbbent emberek. A háttérben bal felől egy vérszín katedrális jobbra pedig vele átellenben egy zöld színű. Középen egy csatorna folyik ami tőled nem messze válik ketté helyet adva a kicsi szigetnek amin állsz. Mögötted valami furcsa dallam hangzik fel majd 8 kongatást hallasz. Sok időd nincs mélázni, egy kisebb vértesekből álló alak- mellvértjeiken feltehetőleg a város arany sellős címerével. Kettő máris feléd emeli lándzsáját és két számszeríj is rád irányozódik. Egy közepes testalkatú alak, kezében hosszú karddal-láthatólag egy tiszt- feléd indul majd megköszörüli hangját.
- Üdvözlöm feruggián! Bocsásson meg az óvintézkedésért de ez szükséges. Kérem kövessen minket a Tanácsházára.
Feruggiáról annyit tudsz hogy a háborúban semleges volt , és hogy egy Abasziszhoz tartózó sziget ami kereskedésből tartja fenn magát valamint külön jogokkal rendelkezik.
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Anovik con Giovichi » 2008.07.27. 23:40

/Liu/

<Hm. Szóval holttest. Az eshetett a vízbe, amikor a csobbanást hallottam. Érdekes, hogy mágiahasználó van köztük, de nem ismerik más módját a holttest eltűntetésének, mint a vízbe dobás. Meg különben is, tőrök voltak náluk.>-gondolom.

*Mást ez ügyben nem tehetek, ezért a már leírt edzéssel folytatom a napom.*
Karakterek:
Csupasz -Tarin (nyílt)
Omar- Árnyjáték Nirmajéban (zárt)
Liu - Vérszín hold alatt (zárt)
Gunmann - Egy piszkos üzlet (zárt)
Anovik con Giovichi
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 120
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wolftern » 2008.07.28. 9:57

Corh Stakarg

<Tényleg te lennél a hatalmas Alyr Archon? Végre személyesen is találkozhatok veled.>

Csodálkozásomat befejezvén figyelmesen végig hallgatom a nagymestert. Mikor befejezte mondandóját, elmegyek a piacra. A piacon veszek egy-két füstölőt, és egy almát, hogy míg vissza érek a tanácsterembe, reggelizzek valamit. Visszaérve, sajnálattal látom, hogy Alyr Arkhon elment. Mikor a mágus a kezembe nyomja az erszényt és papírost csodálkozok. Majd belépek a térkapun.
<Ezzel mit csináljak? Kinek adjam oda ezeket? Na mindegy. Szerintem, ha odaérek akkor úgyis tudni fogom.>
-Üdvözletem. Megkérdezhetném, hogy miért?
<Szerintem nem ide kellett volna érkeznem. Valamit biztos elronthatott az a térmágus.>
Megvárom még a tiszt elmagyarázza, hogy miért kövessem őt. Ha az indokát megfelelőnek találom elindulok vele a tanácsházára.
WOLFTERN

Veni, vidi, vici az egyik legismertebb latin szállóige, jelentése: "Jöttem, láttam, győztem." Ez volt Julius Caesar üzenete Róma Szenátusának Kr. e. 47-ben II. Pharnakész pontusi király felett aratott győzelemről a Zelai csatában. Az üzenet tömör határozottságával Caesar a győzelem nagyságát akarta érzékeltetni és egyben saját katonai tehetségét és fölényét a Szenátussal és vetélytársaival szemben

sir Gerard Wolftern -Quiron Pentád
Ordwick Atar -Krán
Hafar Hasszabi -Taba el Ibara
Wolftern
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 343
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lernun » 2008.07.28. 10:34

(Lernun)

Kifizetem a 4 rezet, majd hozzálátok a reggelimhez. Gifar kifakadására nem reagálok.
< Lesz nagyobb gondod is az utazás végén ne félj. Namár most, ha hamarabb ott leszünk akkor ez a férfi vagy naygon ért a hajózáshoz vagy a mágiához. Xaviossal jól ellesznek. Mondjuk ő szimpatikusabb. Nem látszik annak a tipikus varázslónak.>

Ha Xavios nem jönne le mire befejezem a reggelit felmegyek és bedörömbölök a szobájába:
-Te meg mit csinálsz? Ha nem sietsz itthagyunk!

Ha lejönne:
-Jó reggelt Xavios. Igyekezz, mert Gifar az előbb járt itt és eléggé ideges volt, hogy még nem vagyunk a hajón. Ja és ő itt Sirvaj. Azt hiszem tegnap nem mutattuk be neked. Apropó és Ön kicsoda?-kérdem Lykargoontól. Gondolom velünk utazik, csak még nem jutott idő a bemutatkozásra. Én Lernun vagyok, ő a bátyám Bredon. A másik két útitársunk nevét már tudja.
/ha jól emlékszem mi Sirvajt ismerjük, Xav meg Lykargoont/
Lernun Shovilan-Vérszín hold alatt(zárt)
Ronin wri Cossagor-Szövetség(zárt)
Lernun
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 368
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.07.28. 12:35

KM esemény [Lorin].:Reggeli
Helyszín:Eatira - Abaszisz - A Kikötői Fogadó
Időpont: 7.-Darton harmadik a Csend havában-Kora reggel
Résztvevők: Bredon, Xavios, Lerun

Lernun, Bredon
A kék köpenyes szürcsöl egyet csészéjéből aztán elmosolyodik.
- Lykargoon vel Quarem Gianagból. Ti volnátok a testvérpár akiről a délvidéki mesélt? Ti is velünk tartotok majd a hajó úton mint testőrök ha értesüléseim nem csalnak.harmadik társatok hol van? Lassan indulnunk kellene... már nem azért mert én sietek de talán neki nem ártana. Azt hiszem Inkvizítor barátunk ma is bal lábbal kelt fel és így sok kellemetlenségtől megóvhatná magát ha idejében felkelne és eltűnnénk innen.
Közben befejezitek a reggelit de Xavios még mindig sehol. Lernun felsiet a szobája elé amit zárva talál.

Xavios
Miután hosszas vizsgálat után nem tudtál rájönni hogy hogyan lehetett nyitva az ajtó mikor te bezártad a nyugtalanság érzése költözik szívedbe. Újra nekilátsz, átvizsgálsz mindent, ajtót ablakokat az egész szobát. Behatolásnak semmi nyomát nem leled. Éppen végzel mikor az ajtón dörömbölést hallasz és az egyik Sholivan siettető "kérését".
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.07.28. 12:40

KM esemény [Lorin]:Megbízás
Helyszín:Doran Tanácsterem, Abaszsiz-Feruggia-Főtér

Az őr meghallgatja kérdéseidet majd mosolyogva válaszol.
-Tudja ne mindennap érkeznek varázslók csak úgy a semmiből. Önt már várják a tanácsházán. Kérem jöjjön velünk!- bár szakavatott ismerője vagy az emberi léleknek a katona vagy nagyon jól hazudik vagy tényleg igazat mond. Inkább utóbbit tartod valószínűnek.
A kis színjáték közben egy kék csuklás alak nyakában valami kagylószerű nyaklánccal vágja át magát a katonák gyűrűjén.
-Hogy képzeli ezt kapitány uram? Ez az ember a mi Messzi földről érkezett barátunk! Nem tartóztathatja fel!
A kapitány rád néz kérdőn szemöldökét gyanakvón felvonva.:
-Igaz ez?
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.07.28. 12:45

KM esemény [Lorin]:Reggeli gyakorlatok
Helyszín:Feruggia- A Kikötő
Résztvevők: Liu

Befejezed reggelidet majd egy nyugodt helyet keresel gyakorlataid elvégzésére. A kikötő keleti vége melletti kis kavicsos öböl pont ilyen. Noha nem sokkal mögötted egy út húzódik a mögött pedig egy hatalmas raktár ami előtt számtalan különböző méretű és formájú doboz magasodik, de az utat mégsem használják gyakran. Neki kezdesz a gyakorlataidnak.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.07.28. 13:06

KM esemény [Lorin]:Kikötés
Helyszín: Abaszisz-Feruggia-Kikötő
Időpont: 7.-Darton harmadik a Csend havában-Reggel-7. A cápák órája
Résztvevők: Namiel C’vyrass

Utálod a vizet. Világ életedben utáltad. Pontosabban csak azt amikor hetekig mást se látsz csak a hömpölygő kék rengeteget. Amióta felfigyeltek rád Dzsidonban és felkészítettek, hatalommal ruháztak fel ,azóta még jobban. Bár igaz addig nem sok szerencséd volt ilyen hosszú hajóutakhoz.
természetednél fogva mégis lebírtad ezt a gyengeségedet és útra keltél csak hogy magad járj utána egy rejtélynek. Táskád mélyén még mindig ott van az átirat amely a jól ismert geográfus Igrain Reval egyik nem túl ismert művéből származik.A rajta található írás és a másik pergamenen amit a rended egy poros fóliánsán találtál önmagáért beszél. Olyan dolog ami itt készül (vagy talán csak lehetséges a létrejötte de nem készül?-magad sem tudod) tízezer évenként egyszer fordul elő. Ezért keltél útra, ezért győzted le félelmedet a hosszú tengeri úttól s ezért vagy most itt. előtted terül el a hatalmas város Feruggia. A látvány költői lenne, talán az is. De nem számodra. A várost szinte teljesen átszövik a különböző méretű csatornák. A háttérben tornyosuló esőfelhőktől pedig maradék jókedved is elszáll. Magadban mérgelődve fordulsz el a hajókorláttól és csaknem átzuhansz rajta mikor megpillantod a mögöttetek tornyosuló monstrumokat. Utad nagy részét a hajókabinban töltötted hogy addig se lásd ezt az átkozott siralomvölgyet épp ezért nem vehetted észre a hét hatalmas karakkát. Aprónak esendőnek érzed magad mellettük, s hajótok is eltörpül ezen élő legendák mellet. A hajók már túl messze vannak ahhoz hogy elolvashasd neveiket de ez nem is zavar hiszen a smaragdszín vitorlákra festett ágaskodó oroszlán egyértelműen elárulja számodra melyik hatalmat szolgálják. Toront.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wolftern » 2008.07.28. 16:06

Corh Stakarg

<hmm...mit beszél ez az ember? Az biztos hogy messziről jöttem, de azért nem annyira. Feltartóztatni? >

Meglepődött arcal nézem az ismeretlen alakot. Majd a kapitány kérdésére, felé fordulok.

-Nem tudom mit beszél ez az ember. Én Doranból jöttem.

Mondandóm közben megemelem a botomat, hogy állításom igazoljam. Majd várom, hogy a kapitány elinduljon, a tanácsháza felé.
WOLFTERN

Veni, vidi, vici az egyik legismertebb latin szállóige, jelentése: "Jöttem, láttam, győztem." Ez volt Julius Caesar üzenete Róma Szenátusának Kr. e. 47-ben II. Pharnakész pontusi király felett aratott győzelemről a Zelai csatában. Az üzenet tömör határozottságával Caesar a győzelem nagyságát akarta érzékeltetni és egyben saját katonai tehetségét és fölényét a Szenátussal és vetélytársaival szemben

Ordwick Atar -Krán
Wolftern
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ruyan » 2008.07.28. 16:22

Bredon

- Igen, mi vagyunk azok és mi leszünk a testőrök- erre kicsit elvigyorodom
<<Lernun lehet, hogy őrizni is fog, de hogy nem az árut az biztos>>

Mikor látom, hogy Lernun felmegy:
- Azt hiszem mindjárt itt lesz Xavios is. Ha nem akkor nélküle megyünk. De szerintem jönni fog. Nem akar találkozni inkvizítor barátunkkal.
Közben figyelem jön-e már öcsém és a varázsló. Ha mindenki itt van, akkor felőlem indulhatunk.
Bredon Shovilan-Vérszín Hold alatt
Thun, a vadász-Haláltusa
Ruyan
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 459
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.07.28. 16:26

KM esemény [Lorin]
Helyszín Abaszisz-Feruggia-Főtér-Tanácsháza
Időpont: 7.-Darton harmadik a Csend havában-7. a Cápák órája

-Gondoltam-mondja a kapitány majd hozzá teszi- kérem akkor kövessen.Croinn nagyúr mindig szívesen látja a művelt embereket. Te meg kotródj el mielőtt tömlöcbe vettetlek!-veti oda lesújtóan a kék köpenyes alaknak.
Miután elindultak a Tanácsháza felé egy kicsit jobban is körül tudsz nézni. A város semmiben sem hasonlít az eddig általad megismert városokra. Egyrészt sehol sem tapasztaltad hogy a főteret folyóvíz válasza el a város többi részétől. Ugyanakkor építészetileg sem egységes , látsz Erv, Aszisz de még Shadoni építészeti motívumokat is. sőt az egyik ház, bár inkább nevezhető palotának, homlokzatán a Hétarcú isten domvikot ábrázoló szobrokat és faragásokat vélsz felfedezni.
Közben beértek a városházára. A sziget közepén elhelyezkedő kupolás épület méreteiben nem túl nagy de a Toroni mesterek kezei nyomát őrzi. mikor beléptek egy hatalmas kupolás terembe kerültök majd onnan csakhamar egy bársonyszőnyeggel borított lépcsőn keresztül egy kisebb terembe. Közben a falakon számtalan neves művész által megelevenedni látszik a Kyr történelem, festmények formájában.
A kapitány egyedül kísér fel a lépcsőn majd nyit neked ajtót. Egy kisebb előszoba majd egy másik nagyobb fogad. Mikor kinyílik a kétszárnyú ajtó egy hangot hallasz.:
-Croinn Bello Charemis nagyúr!- a név számodra ismerősnek hallatszik. Talán nem véletlenül. Shadoni eben biztos vagy, de hogy miért ismerős magad sem tudod.
-Domvik hozott barátom!-nyújtja feléd kezét a harmincas éveiben járó nemesi ruhákba öltözött férfi.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Khaltaros Orm Dhesal » 2008.07.28. 16:27

(Xavios)

Elidőzök a számomra tiltott és általam megvetett praktikákat tartalmazó könyvvel a kezemben. Nem kellene kinyitnom... - gondolom, majd inkább mégis másképp döntök. Úgyse fogok beleolvasni... csak megnézem, hogy sértetlen-e. Gyorsan átlapozom a kötetet, hogy megvan-e minden lapja, majd becsukom és elteszem a hátizsákomba a másik mellé. Ezt követően felállok és átkutatom a szobát a nemrég nem általam előidézett változások után reménykedve, hogy egyet sem találok.
Khaltaros Orm Dhesal
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 94
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.07.28. 16:35

KM esemény [Lorin].:Reggeli
Helyszín:Eatira - Abaszisz - A Kikötői Fogadó
Időpont: 7.-Darton harmadik a Csend havában-Kora reggel
Résztvevők:Xavios

Ahogy kinyitod a fekete könyvet furcsa anomáliával szembesülsz. A könyv üres. Teljesen.Abszolút semmi írás nincs benne. Leszámítva a címmet és a hátuljára számodra is ismeretlen betűkkel rótt talán nem is értelmes jeleket.
Közben odakintről az ifjabbik félelf tovább püföli az ajtót.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wolftern » 2008.07.28. 16:40

Corh Stakarg

<Barátom? Ez egy kicsit elhamarkodott mondat.>

-Üdvözlöm! Ha nem tiszteletlenség, megkérdezhetem, hogy miért várt már rám?

Közben a jobb kezemből, áttveszem a botomat a balkezembe, és kezet fogok a nagyúrral. Mikor lekezeltünk a botomat vissza teszem a jobb kezembe.

<Vajon mi lehet itt mágikus? A város furcsa, az biztos. Ez a nagyúr pedig... Csak tudnám honnan ismerős? >
WOLFTERN

Ordwick Atar -Krán
Wolftern
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
667 hozzászólás • Oldal: 31 / 45 • 1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 45

Vissza: Régi Kalandok...