• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Haláltusa[OM-UT]

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
142 hozzászólás • Oldal: 1 / 10 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 10

Haláltusa[OM-UT]

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.07.06. 18:55

KM: [Dreemer], Ébredés
Helyszín:Nefrisz-Qwurgra háza
Időpont: 3680.02.14. Hétfő-Reggel
Résztvevők:Krongrtz Zisnulth (Wolftern)
NJK:-
Időjárás: +6 fok; felhős égbolt

*Nefrisz egy kis falú a déli kereskedő hercegségekben, egy porfészek, ahol a legnagyobb esemény ha valaki meghal, vagy születik valakinek gyermeke. Netalántán házasság köttetik. A falú megközelítőleg 220 lelket számlál, a környező erdőkből és marha legeltetésből tartja el magát.
A közeli erdőségben akad egy kőbánya ahonnan az építkezésekhez követ szokás bányászni.
A települést egy szedett vedett fa palánk fal védte még évekkel ezelőtt a világ veszélyitől. A palánkfalat egy erősebb vihar 4 éve ledöntötte azután tüzelőnek felaprították egy részét, pótlására nem került sor. Errefelé sosem történik jelentősebb esemény, és csak ritkán tűnnek föl farkasok, békés hely ez...*

*Tél vége tavasz van, aránylag kellemes idő. Az olvadás ideje, ebben az időszakban az utak szinte teljesen járhatatlanok a sok sártól és a hólétől vizes utak miatt. Ekkor vannak leginkább elzárva a települések.*

*Ismét reggel van, üres emlékekkel teli házban ébredsz. Nevelő apád házában aki mintegy 3 napja halt meg. Jelenleg er Veso Livall Norgakt nemes úr intézőjének jóvoltából rád van bízva a faluba szálit ott búzakészlet őrzése. Továbbá figyelned kell és alkalom adtán segíteni a erdészeket ha farkasok tűnének fel.
Semmi érdekes nem történt eddig, a falú csendes mint mindig, az emberek kerülnek ha tehetik.Ami nagyon nagy nehézségekbe ütközik egy efféle zárt közösségben...
Eljött az idő hogy gondoskodj az állatokról, és a ház körüli teendőket ellássad, amelyek napról napra ismétlődnek monotonon. utána átkéne venni az őrséget az ügyeletes őrtől...*

*Qwurgra temetése pár napon belül esedékes, a pap állítólag már úton van...*
// kérlek ne feledd egy falusi karakter vagy aki hírből hallót csak szörnyekről meg magjáról... (szörnyet akarsz látni magadra nézel...) és számodra ez is ugyanolyan nap szinte mint a többi...//
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

Re: Haláltusa[OM-UT]

HozzászólásSzerző: Wolftern » 2008.07.06. 20:52

Krongrtz Zisnulth

<Hát úgy látom megérkezett a ma. Fel kellene kelni, megetetni az állatokat és átvenni az őrséget.>

Felkelek az ágyból, oda sétálok az ablakhoz, kinézek, majd a sörényem összeborzolom.

-De szép időnk van ma.

Mikor már eleget gyönyörködtem az időben, odasétálok a szekrényhez és
felveszem ruházatom és a fegyvereimet, majd elindulok az udvarra megetetni az állatokat.

<Na nézzük akkor. Remélem Szultán megint felborította a vödrét, amibe adtam neki enni.>

Mikor végeztem az állatetetéssel elindulok az őrségbe, hogy átvegyem az őrhelyet. Odaérve köszöntöm az ott lévő őrt, ha nem alszik. Ha alszik akkor felébresztem, Jó reggelt kívánok neki, majd átveszem az őrséget tőle.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Wolftern 2008.07.16. 21:15-kor.
WOLFTERN

Veni, vidi, vici az egyik legismertebb latin szállóige, jelentése: "Jöttem, láttam, győztem." Ez volt Julius Caesar üzenete Róma Szenátusának Kr. e. 47-ben II. Pharnakész pontusi király felett aratott győzelemről a Zelai csatában. Az üzenet tömör határozottságával Caesar a győzelem nagyságát akarta érzékeltetni és egyben saját katonai tehetségét és fölényét a Szenátussal és vetélytársaival szemben

sir Gerard Wolftern -Quiron Pentád
Ordwick Atar -Krán
Hafar Hasszabi -Taba el Ibara
Wolftern
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 343
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.07.07. 19:35

KM: [Dreemer], Ébredés-másnaposan
Helyszín:Nefrisz-Angéla házában-Tehén istálló
Résztvevők:Werdon (Lernun)
NJK: Isamlos, és Bőgető tehenek :)

*Az előző este hosszú volt, a vége a sötét feledés homályába vész... pocsékul kezdődött Estaben, a magtár őrzője zaklatott mert patkányokat látott a magtárban ténykedni. Azt akarta a jó öreg hogy este eszkábálj pár patkányfogót. Ez tegnap este nem volt lehetséges...

Majd a falu egyetlen csehójában volt egy kis ivászat, hiába télen kell a lélekmelegítő. De talán nem kellet volna versenyivásban részt venni, arra emlékszel olyan 10 fele járt az idő amikor még nagyban dorbézoltál... aztán filmszakadás...

Most Angéla anyó házában ébredsz, pontosabban az istállóban a tehenek jótékony közelében. Angéla anyó a falu csodadoktora, vajákosa. Rettenetes fejfájásod van... és egy igéreted Estaben-nek... a patkányfogókról.*
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.07.07. 19:46

KM: [Dreemer], Őrségváltás
Helyszín:Nefrisz-Magtár őrposzt
NJK: Estaben-a csűr őre

*Miután a háztáji állatokat elláttad, elballagsz a magtárhoz. itt őrzik a falú legnagyobb kincsét a búzát amivel kora tavaszig ki kell húznia. Tulajdonképpen a Nemesur búzája de ad belőle a falunak, mert itt nem igazán lehet mezőgazdaságból megélni...

A hatalmas fatákolmány bejáratánál az eresz alatt békésen hortyog Estaben. Miután egy nagyon gyengéd mozdulattal fölráztad és magához tért az öreg, merthogy legalább 50 éves, ah nem több. Már őszül a haja is. Nagy botjára támaszkodva fölkel és nyugtalanul a következőket mondja:*

-Patkányok, ÁTKOZOTT PATKÁNYOK! *ordít* A magtárban zabálták a jó gabonánkat! Egész éjszaka hallottam hogy ott nyüzsögtek... még most is ott ólálkodnak, és ez a mihaszna Werdon tegnap semmit nem csinált, de semmit, pedig direkt szóltam neki... úgy ám! Aztán majd nézhetünk hogy nincsen semmi kenyérnek való!

//mindkettőtöknek más színű fejlécet alkalmazok a könnyebb azonosítás végett//
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wolftern » 2008.07.07. 20:24

Krongrtz Zisnulth

<Patkányok? Na majd én el látom a bajukat.>

-Ne aggódj már, annyit öreg. Megnézem azokat a patkányokat. De most pihenj eggyet, sokat dolgoztál. Majd beszélek Werdonnal, hogy jobban is őrködhetne, máskor. Szerintem tudja ő is, milyen fontos is, ez a gabona a falunak.

Tisztelet tudóan beszélek Estabenhez. Megvárom hogy elmenjen, majd szétnézek a magtár körül, és ha nem találok semmi figyelemre méltót, akkor bemegyek, hogy az egerekre vadászhassak.

-Cin...cin....cin. Próbálom előcsalogatni az egereket.

<Cin...cin....cin. Na te se vagy egy észlény Kron. Szép, méghogy cin..cin.... Hey egerek, hogy csalogatnak elő titeket?

Kardomat előveszem és, ha meglátok egy patkányt, vagy egy egeret megpróbálom agyon csapni.
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Wolftern 2008.07.16. 21:19-kor.
WOLFTERN

Veni, vidi, vici az egyik legismertebb latin szállóige, jelentése: "Jöttem, láttam, győztem." Ez volt Julius Caesar üzenete Róma Szenátusának Kr. e. 47-ben II. Pharnakész pontusi király felett aratott győzelemről a Zelai csatában. Az üzenet tömör határozottságával Caesar a győzelem nagyságát akarta érzékeltetni és egyben saját katonai tehetségét és fölényét a Szenátussal és vetélytársaival szemben

Ordwick Atar -Krán
Wolftern
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lernun » 2008.07.08. 11:24

(Werdon)

<Hol vagyok? És mi ez az iszonyú fejfájás?>
Pár percig nézelődöm, próbálok feltápászkodni.
<Ja tényleg, tegnap a fiúkkal kicsit versenyeztünk. Lehet, hogy nyertem ha ennyire fáj a fejem.>
Kimegyek ez istálóból. Körbenézek.
<Ez Angéla háza. Hogy kerültem ide? Na de sebaj pont jó helyen járok.>
Odamegyek az ajtóhoz és bekopogok. Ekkor jut eszembeEsteben.
<Hogy az a jó... Rohadna meg az összes patkány. Na ha itt végzek, hazamegyek és megpróbálok összerakni valamit. Ha addig nem roppan össze a fejem.>
Lernun Shovilan-Vérszín hold alatt(zárt)
Ronin wri Cossagor-Szövetség(zárt)
Lernun
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 368
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.07.09. 20:08

KM: [Dreemer], Patkányvadászat
Helyszín:Nefrisz-Magtár
NJK: Patkányok :roll:

*A magtárról: Születésed előtt építették, amióta az eszedet tudod itt áll. Nem igazán szoktál ezelőtt benne járkálni. Kívülről egy kétleletes csűrnek hat, amellett nem tartanak karban. Való igaz már rá férne egy alapos felújítás a fagerendákat évek óta szúk hada rágja, minden széllökéstől recseg és ropog az egész tákolmány.
Bent sokkal békésebb a helyzet, hatalmas hordókban és rekeszekben áll a gabona, a falak mellet, minden szinten. Eszményi hely az átkozott rágcsálóknak...*

*Belépve ismét hallod a jól ismert recsegést, ami mellé pár patkány motozása is vegyül... próbálod magadhoz csalogatni a kis bestiákat, nem sietnek eléd. Fegyvert ragadsz lépsz párat előre, hogy megmutasd nekik ki az úr a házban...

mikor hatalmas robaj kíséretében leszakad egy gerenda a mennyezetről, éppen oda csapódik be ahol az előbb áltál... több mázsányi súlyával hatalmas port kavar föl, a föld is megremeg. A fölső szint faszerkezete elkezd vészjóslóan recsegni...*
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.07.09. 20:14

KM: [Dreemer],Angéla háza elött

*Kopogásodra az öreg anyó hamar ajtót nyit, álmoskás vizenyős szemeivel végigmér, majd megszólal:*

-Nah magadhoz tértél? Fáj a fejed mi? Tudod mekkora patáliát csaptál tegnap? A fél falu rajtad röhögőt...
-Mond csak mit szeretnél...
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wolftern » 2008.07.09. 21:06

Krongrtz Zisnulth

Meglepetten, hátrafordulok.

<Hú ha. Lehet, hogy ki kellene menni innen? Na de mi lesz a búzával?.........Nem hagyhatom itt. Vagy mégis?>

-Na most mi legyen? Inkább kimegyek aztán meg, majd a megtanácskozzák akiknek kell. Végül is az volt a feladat, hogy őrizzem. Nem? Hát a gabona itt van, nem viszi el innen senki.

Beszélgetek magamba, fegyveremet elrakom, és lábaimat gyorsan szedve, lépkedek a kijárat felé.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Wolftern 2008.07.16. 21:22-kor.
WOLFTERN

Ordwick Atar -Krán
Wolftern
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lernun » 2008.07.10. 10:31

(Werdon)

<Hála a másnaposságnak nem emlékszem rá.>
-Nincs valamid fejfájás ellen? Valami gyorsan ható kéne, mert igértem mára Estaben-nek néhány patkányfogót. Azt mondta nagyon elszaporodtak a magtárban.
Lernun
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.07.12. 7:22

KM: [Dreemer], Menekülés a romok közt( :?: )

*A Khál mormogására csak recsegő épület ad választ. a patkányok halhatnak :) .
Sietve elindulsz a kijárat felé, közben hallod hogy recseg ropog az egész tákolmány, joggal érezhetnéd úgy hogy ez bármelyik pillanatban össze fog dőlni az épület.*

* A kijáratnál problémák akadnak... a leszakadt gerenda félig elzárja a kiutat, ugyan egy embernek ez nem jelentene gondot, ellenben egy megteremt széles testű khálnak annál inkább...
A kijárat elé félméterrel zuhant le a gerenda, emiatt ezen a félméteres kis részen kéne átpasziánszoznod magadat...*

*Emlékszel van másik kiút is a magtárból, a földszinti balakon át, de az is roppan szűk, ráadásul, belülről rácsot szereltek rá... más kijáratot nem ismersz...*
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.07.12. 7:26

KM: [Dreemer],Angéla háza elött

-Hogyne volna, van egy kis Nergon kivonat, de ki ne köpd mikor iszod...

*Erről a szeröl már hatoltál, többnyire másnaposság ellen használják. Másik neve a részegek büntetése, nevét az elviselhetetlen íze után kapta...*

*Angéla lassan elmegy háza mélyére hallod hogy kotorászik valami után... Nagyjából ekkor hatalmas robajt hallasz a magtár felől... ezt biztos nem a patkányok csinálták...*

//mit teszel? //
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wolftern » 2008.07.12. 8:24

Krongrtz Zisnulth

<Ajaj. Most nagy bajban vagyok. Mit csináljak?>

Közelebb megyek a gerendához és megvizsgálom.

<Hogyha megemelném, vagy csak annyira mozdítanám el hogy kiférjek, vajon össze dőlne- e az épület?>

Ha nem dőlne össze, akkor megpróbálom elmozdítani, úgy hogy kiférjek az ajtón.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Wolftern 2008.07.16. 21:04-kor.
WOLFTERN

Ordwick Atar -Krán
Wolftern
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lernun » 2008.07.12. 10:06

(Werdon)

<Nergon kivonat vagy fejfájás? A fejfájás remélhetőleg pár óra alatt el fog múlni, de a Nergont napok múlva is érezni fogom a számban. Ez meg mi volt? Mindegy kénytelen vagyok megnézni. Szerencsére.>
- Fú Angéla ezt muszály megnéznem lehet, hogy valami baj van a magtárnál. És a falu búzakészlete nem mehet kárba. De vissza fogok jönni a Negronért.
<Majd ha arany hullik az égből.>
Ezzel gyorsan kisietek a házból és megindulok a magtár felé.
Lernun
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.07.14. 10:29

KM: [Dreemer], Menekülés a romok közt( :?: )

*Vizsgálódásod eredményeként megtudod hogy a gerendát megrágták a szúk, talán ez okozta leszakadását, úgy ítéled meg hogy félre mozdítása nem okozná a magtár össze dőlését.*

*Mindeközben vérszag üti meg orrodat, és valami kis lény talán egy patkány a átad mögött elkezd marisozgatni nem lehet valami messze...*

//Mi teszel? :twisted: //
//Egy darabig nem leszek a mostani és a jövő héten... ezen a héten még szerdán ragolni fogok//
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

Következő

Téma lezárva
142 hozzászólás • Oldal: 1 / 10 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 10

Vissza: Régi Kalandok...