• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Megbeszélés

Jelentkezés, megbeszélés, tájékoztatás

Moderátor: Admin

Téma lezárva
414 hozzászólás • Oldal: 7 / 28 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 28

Re: Megbeszélés

HozzászólásSzerző: Thor » 2008.07.06. 12:21

Üdv!

Még megbeszéljük a többiekkel ezt a kényes kérdést. Azzal egyetértek, hogy 6. szint körül már látott egy s mást a karakter. Ezért nem is ellenezzük a mágikus tárgyat. Valószínű hasonlóan, vagy ugyan úgy oldjuk meg ezt a témát, mint az előző találkozón. Meg kell venni. Persze ez hátrány a nem mágiaűző karaktereknek, ezért nem is tízszeres szorzót kérünk a tárgyakért. Mert elméletileg ennyit kéne kérni.

Még tárgyalunk róla, de szerintem, ha a csapatok régóta együtt vannak, akkor csinálhatnak egymásnak rúna tárgyakat, de ne felejtsük el minél több a varázstárgy, annál nagyobb esély van arra, hogy mágikus támadásnál megsérülhet valamelyik, ami rúna szakadásnál tudjuk mivel jár. Tehát KM.-ként nem félek attól, hogy valaki sok varázstárgyat aggatna magára, mert lehet ezzel a saját, és a csapata életét veszélyezteti. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy direkt erre fogunk hajtani.

A papi mágia már szerintem kicsit nyűgösebb. Még erről is egyezkedni fogunk, de azt azért elmondom, hogy egy pap, legyen idegen, vagy régi cimbora, csak azért nem áldja meg a fegyvert, hogy ne porosodjon, vagy ne törjön el harc közben. Mert a pap megpróbálhatja, de istene nem ad áldást, mert nincs miért, csakis akkor ad az istene áldást, ha a cselekedetével őt szolgálja, neki tesz jót. Ez alól esetleg kivétel, ha az illető vallásos, és ahhoz az istenhez, vagy istencsaládhoz imádkozik, akitől az áldását kéri. Egy isten a híveit mindig megsegíti.

Ezek csak az én véleményeim, nem mindenkié, ezért nyugodtan bele lehet kötni. :D :D :D
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Eldwyr » 2008.07.06. 12:25

Quator:

Isten vagy! Hm módosítók nem is kellenek. Köszönöm!

Ha már ilyen jó megoldás van a rúna fegyverre, akkor beírom a következő problémámat, ami fejtörést okoz. Említetem már MSN-en, hogy a felvettem a mágis használatot 2 fokon. Ezzel kapcsolatban azon agyalok, hogy milyen mágiát használhat a kari. Szóba jött a bárd mágia, de használhat fény és hangmágiát vegyesen, vagy csak az egyiket? Illetve gondoltam a megtartók által alkalmazott varázslatokra, ami ugye szakrális eredetű, de egy sereneya nem igen van áthatva a kalahora erejével.

Következő kérdés ugyanebben a témában: Hogyan és milyen gyorsan töltődik vissza a mana pont.
Eldwyr

Grokht Hrghtma
Eldwyr
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 527
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2008.07.06. 13:21

Egy kis türelmet kérek Eldwyr, még meg kell vitatnunk, hogy engedjük e a több kasztúságot. Hisz, ha már ismersz több fajta mágit, mégha csak alapfokon, akkor is az már szerintem több kasztúság.
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.07.06. 17:26

Eldwyr

A KM-eké lesz a végős kinyilatkoztatás, de azért válaszolok én is hátha nem veszik rossz néven.

Elvileg 2.fokon a karakter ismer néhány varázslatot az adott kaszt repertoárjából. Ezt a néhányat felsorolod és a KM meg megmondja lehet-e. (Értelemszerűen csak olyat ismerhet a karater szerintem, amire van MP-je és el is tudja nyomni.)

A megtartói mágia tényleg szakrális eredetű, így azt nem lehet mágiahasználat képzivel elsajátítani.

Visszatöltődni ha jól emlékszem 8 óra alvás után töltődik maxra. (Ebben nem vagyok biztos rég olvastam a képzettség erre vonatkozó részét.)

Többkasztúság: A mágiahasználat képzettség alapvetően arra való, hogy más kaszt is ellessen néhány szemfényvesztő "kisvarázslatot" adott tapasztalati mágia tárházából anélkül, hogy kasztot akarna váltani. Így csupán egyetlen kaszt mágiáihoz lehet hozzájutni. Pl ha a bárdmágiára már felvette a karakter onnantól kezdve másra, mondjuk BM mágiára, nem veheti fel. (Ezt a könyv is taglalja.)

A tőr pedig nincs mit. :wink:
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.07.06. 17:57

Félreértések és káosz elkerülése véget a kijelentem:

A játék idejében minden hagyományos mágia az eddigi szabályok szerint működik!

Quator ar Zaraquer: az említett mágiahasználat képzettség a KM körében meglátásom szerint még sokáig vita tárgya lesz...
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 514
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Eldwyr » 2008.07.06. 18:23

Örülök, hogy témát adtam a KM-eknek. :D

UT szerinti Mágiahasználat 2. fokon 2-5 db bárd varázslatra gondoltam a képzettséghez járó 9 MP-ot nem kívánom továbbiakkal emelni. Ezt én semmiképpen nem gondoltam több kasztúságnak, ha mégis, akkor inkább nem érdekel.

Várom a válaszokat tehát a KM-ektől.

u.i.: Részemről nincs félreértés. Tudatlanság van helyette. Ezért fordulok nálam okosabbakhoz.
Eldwyr

Grokht Hrghtma
Eldwyr
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.07.06. 21:03

Thor írta:...
Még tárgyalunk róla, de szerintem, ha a csapatok régóta együtt vannak, akkor csinálhatnak egymásnak rúna tárgyakat, de ne felejtsük el minél több a varázstárgy, annál nagyobb esély van arra, hogy mágikus támadásnál megsérülhet valamelyik, ami rúna szakadásnál tudjuk mivel jár. Tehát KM.-ként nem félek attól, hogy valaki sok varázstárgyat aggatna magára, mert lehet ezzel a saját, és a csapata életét veszélyezteti. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy direkt erre fogunk hajtani.
...

:hali:
Megvárom a végleges döntéseteket ez ügyben.
Az természetes, hogy az adott tárgy alapárát ki kell fizetni.
Az pedig részemről magától értetődik, hogy nem lesz a csapatnál két kordé mágikus cucc, hogy majd csak jó lesz valamire.
Úgy gondoltam, hogy a leendő KM-mel majd egyeztetünk, hogy mit szeretnénk, lehet-e - megindokolva annak a mágikus tárgynak a meglétét. (A varázsló sem gyártja szalagon ezeket a cuccokat, hiszen szimpatikus viszonyban áll minden maga által létrehozott rúnázott tárggyal.)

Yv
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2008.07.07. 13:08

Herold Bardelot írta:Sziasztok!

Lenne pár kérdésem a Km-ekhez, főleg időrendiek a kaland dátuma miatt :? :
-a Manifesztációt a kaland idején már elpusztították? Az dzsad utódállamok(Hardzs) létrejöttek már?
-az ízelítőböl úgy tűnik, hogy a Fekete Hold újra Ynev egét "tapodja" , a valamely kiegészítőben/szabálykönyben megjelent mana-hálóra gyakorolt negatív hatása érvényesül a kaland jelenében?
-ha ez előző kérdésre igen a válasz, milyen a JK által ismert hatások ezek( a könyvben írtak bizonyos szakrálissan védet helyektről stb., vagy hogy akkor mely mágiahasználói ág követői kerültek ezáltal súlyos válságba-esetleg mind?- a technokraták előretörése bekövetkezett-e már vagy küszöbön áll. Ilyesmikre kérnék választ, persze csak annak fényében amit a kari tudhat, pl azt, hogy jöttek az elfek és egy sárkány vezeti Őket az azért gondolom köztudott, de hogy mely állam milyen szövetségeket köt titokban pl azt nem)
-az előzőböl következik:mely államalakulatok léteznek még mind Északon, mind Délen?
-a manahálótól függetlenül manát nyerőt kasztok(illuzionista, papok, paplovagok, bárdok) manaszerzési képességei károsodnak-e a Fekete Hold miatt?

Ha lessz még írok, hirtelen ennyi jutott az eszembe. Előre is köszönöm, és kéretik nem röhögni, ha hülyeségeket kérdezek :P .

Tisztelettel: Herold

A mágikus zavarásról:
- a fekete hold még nem fejtette ki a teljes hatását, nem csorbulnak a mágikuis képzettségek és használóik

A kialakult országokról és helyzetről:
- A manifesztációs háború bevégeztetett, Amhe Ramun csapatait megtörték.
- Az Ibarában kialakul a dzsadok szövetsége, a Hardzs.
- Nagy Shadon kialakulása (ergó akik Gorvikből jönnek azok szakadárok és Kránhoz hűséges csapatok!)
- A kyrek még nem tértek vissza, a XV. Zászlóháború még jóval odébb van.
Eiresin Wyntumal - Pathfinder
Con Larrodan
Admin
Admin

Hozzászólás: 3216
ZK Karakter: Eiresin Wyntumal
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2008.07.07. 13:54

Nah csak sikerült nethez jutni ...

Köszönöm a válaszokat Con.

Mielött vki felelötlenséggel vádolna... nem cíhelem magammal az amúgy is csak porosodó D20-ast, így ha csak 90 év múlva jön a fekete hold akkor akkor jön... felőlem...

Mágiahasználat:
-nem kapsz MP automatikussan hanem kp-ért veszed szépen, és a maxod az a képzi szintjétől függ
-feltöltődni úgy töltödsz, ahogy azt az ellesett mágikus hagyomány képviselői teszik(bárd-este,bömös-lötyivel stb.., amit Quator írt az az ETK-s változat és ott még mozaik-mágia volt a kapott hagyomány)
-minden egyes varázslatot az alaperősítéshez szükséges MP áron, szintén Kp-ból vehetsz
-csak a vulgármágia tárgykörébe tartozó hagyományok tanulhatóak így, hogy mik ezek:mágiaismeret képzi fejti ki

Összegzés: rohadt drága így tanulni a mágiát, amiket írtam az az ÚT által leírt korlát, természetesen mint minden ez is a KM gárdától függ.

Tisztelettel Herold

EDIT:Km sorsolás mikor lessz? Csak hogy ne az egész gárdával kelljen alkudoznom :) .
Tisztelettel: Herold Bardelot
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1139
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Eldwyr » 2008.07.07. 17:43

Köszönöm a választ!

Azt hiszem a mágia használat képzi ugrott.
Eldwyr

Grokht Hrghtma
Eldwyr
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2008.07.07. 20:44

Olyan kérdésem van, hogy kháloknál alkalmazhatóüak a különbőző alfajok?

Vagy csak az alap khál, mert ugye ez is egy netes kiadvány szüleménye volt.
Másik kérdés, hogy a pyarroni szövetség fejvadász klánjairól van valakinek speciális infoja? vagy ilyen nem nagyon létezik?

Üdv Saggaras
kép - Naiden Findalath - Sivatagi Vihar
Akimoto Yuusuke - Holtak Bosszúja
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1607
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.07.07. 21:02

Versenykiírás írta:A versenyen az OM-UT rendszerét használjuk néhány kiegészítéssel:

- OM-UT – elérhető a következő helyen: http://onlinemagus.hu/forum/viewtopic.php?f=44&t=753

A versenyen is az ezekben szereplő szabályok szerint játszunk, más törvénykönyvekben megjelent, otthoni, illetve internetes kiegészítők és a Rúna magazin anyagai nem használhatóak.
– kivételt képez ez alól a négy harcművészeti stílus, mely csak és kizárólag a Rúna magazinban található meg, valamint az Enoszuke c. könyvben leírt harc-, és kardművészeti stílusok.

Saggaras!
Mivel úgy tudom, hogy a KM-ek teljes egészében elfogadták a tavaszi kiírást, így a fentiek miatt nem használható a khálok alfajaira vonatkozó barkácskiegészítés.

A pyarr fejvadászklánokról bővebb információt majd remélhetőleg más ad, én nem tudok. ^^

Yvett
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2008.07.07. 22:45

Oké vettem köszönöm

Akkor már csak valami pyar fejvadászklán kéne. Am témába kicsit beástam magam, nos a hat város beli gyöngyhalászok vagy az Anat Akhanon (nem biztos hogy jol írtam) kívüli valamire gondoltam. Ha nincs akkor szerintem jön egy jó barát a saját kreativitásom.
kép - Naiden Findalath - Sivatagi Vihar
Akimoto Yuusuke - Holtak Bosszúja
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1607
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2008.07.11. 11:59

Lenne egy kérdésen a fejvadászokal kapcsolatban. Ha jól tudom, azt a pár slan diszciplinát tudják használni szintől függően ha megvan a megfelelő fokú pszi használatuk. De mui a helyzet a 2 szintenkénti +1 sebzésjárulékkal. Azt is megkapják?
con Marou Delgado ÷÷÷ Quiron-Pentád
Alex Leron ÷÷÷ Elátkozott part

"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 855
ZK Karakter: Alex Leron - Elátkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.07.12. 7:47

Kíváncsi vagyok a következő részletekre az előző om talibol, megköszönném ha valaki felvilágosítana:

-Mennyi időt vett el a bemesélés a játékidőből, és miért?

-Azt tudom hogy lassan jutottak előre a játékosok, a kérdésem az lenne miért? azt halottam már hogy olyan nagyszámú esemény volt betervezve . Csak az események nagy száma miatt?

-Tudtommal a Gorvicky csapat volt a leggyorsabb, miért tudtak olyan gyorsan előre haladni?

-A leglassabb legkevesebbet előre jutó csapat miért haladt lassan?

Köszönöm a válaszokat!

Dreemer

U.i.: Gondolkodok egy új mértékegység bevezetésén: HJK/óra (Halott Játékos Karakter / óra)
// lehet egy kicsit durva viccnek :roll: vagy azt mondják a népek hogy vezessük be a MKM/órát :?: (Megkínzott Kaland Mester / óra) //
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 514
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
414 hozzászólás • Oldal: 7 / 28 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 28

Vissza: II.OM találkozó/verseny