• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Megbeszélés

Jelentkezés, megbeszélés, tájékoztatás

Moderátor: Admin

Téma lezárva
414 hozzászólás • Oldal: 6 / 28 • 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 28

Re: Megbeszélés

HozzászólásSzerző: Pelso » 2008.07.03. 21:23

Yvett
Tudtommal szervező vagy. Ezért bátorkodtam ezt leírni.
Amúgy igen a D20-ban szerepel, de csak megemlítik. Egyéb szabálykönyvekben tudtommal sem említik. Herold meg, ha már olyan jól értesült, hogy ilyen kérdésekkel zaklatja, a szervezőket legalább olvassa, el rendesen a könyveket ahol erről olvas.
Amúgy azt hiszem, hogy megemlítik a holdak és vándorokban is. A kráni elfekkel kapcsolatban. Van egy nőkből álló csoportjuk, akik tűkkel szurkálják magukat, hogy megtalálják testükön a harmadik holdat. Mivel a másik kettő is szerepel rajta. Valamit fogságban tartják azt az aqvírt aki lebűvölte az égről. Eddig nem jártak sikerrel, mert ha sikerrel járnának, megjelenhetne a harmadik hold újra az égen. Ezzel párhuzamosan a sárkányok is újra az egek és világ urai lehetnének.

ui:nekem meg ép a történeti leírások a kedvenceim a szabálykövekben, mert az mindben következetes és egymásra épül rendszertől függetlenül; mindösszesen csak kiegészít. A szabályok már annyira nem érdekel, minddel tudok játszani.

Pelso
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.07.03. 21:35

Ahham... értem, hol a bibi...

Szervező vagyok és nem KM vagy modulíró. Játékosként fogok menni a talira csupán.
A szervező annyit fed, hogy én beszélek és tartom a kapcsolatot a HEMO-sokkal, lesz kicsi kaja-innivaló, s szedem a nevezési díjat össze. A többibe nem folyok bele, teljesen független tőlem.
Eleddig nem volt erre az információra szükségem, így nem is zavartattam magam ennek hiánya miatt.
Regényt pedig nem olvastam egyet sem - az az író világa, nem az enyém. A kettő pedig gyakorta ütközik :P Meghagyom azoknak az élvezetét akik szeretik - engem nem tud lekötni, és nem vágyom rá (mármint a regényekre)
De ez itt lehet némiképp már off :P, de talán elnézhető ^^
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2008.07.03. 21:46

Köszönöm. Egy dologgal több, amit tudok.
A Holdak és vándorok meg nem regény, hanem igen vastag novellás kötet.
Kár pedig szerintem égen aranyosak a mágus könyvek. Néhányba olvas bele.
Nos ez estben alig várom a kifejtő választ a kérdéses aláfestő szöveg kiötlőjétől.
Pelso
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lernun » 2008.07.04. 9:20

Lenne egy kérdésem:
lehet használni a karakterek kidolgozásához a hbg-t, mert barbárral jönnék.
Lernun Shovilan-Vérszín hold alatt(zárt)
Ronin wri Cossagor-Szövetség(zárt)
Lernun
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 368
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2008.07.04. 9:49

Sajnos hasonlóan akár Yvett, én sem vagyok az a nagy történelemismerő, :oops: de úgy látszik Pelso vágja a dolgokat. Kicsit utána néztem, és elméletileg egyelőre semmi változás nem történik a mannahálóban, vagy akár a szakrális mágiában. Tehát nyugodtan kijelenthetjük, hogy teljes értékű a varázsló és a pap is.

Nem kell megijedni, nyugodtan lehettek pyarronival, és nem úgy lesz a modul kitalálva, hogy csak a „tankoknak” legyen esélyük.

A HGB kiegészítőt úgy emlékszem, hogy csak akkor lehetett volna használni az első találkozón, ha az etk-t használjuk. De az OM-ÚT-hez nem lehetett használnia a kiegészítőket. De lehet rosszul emlékszem.
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.07.04. 10:08

Besegítek, remélem nem baj. ^^

Lernun!
A HGB-t maximum támpontnak/iránymutatónak tudod használni - milyen értékei vannak a barbárnak és milyen képzikkel rendelkezik saccperkábé...
A mágiaellenállása viszont adott a kasztból fakadóan.
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.07.05. 22:28

Egy kérdés a KM-ekhez:

Adott szabályzatban az, hogy lehet venni mágikus tárgyakat - alapár + 1,5X-es Mp aranyban.

Igen ám, de mi van akkor, ha van egy varázsló a csapatban? Ő megcsinálhatja a varázstárgyakat úgy, hogy azoknak csak az alapárat kell kifizetni? Vagy ebben az esetben is a JK-nak ki kell adni a MP-ért az aranyat? (Ha igen a válasz kérném megindokolni, hisz nem egy idegen varázsló műveli, hanem a csapat tagja, a társuk. ^^)
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.07.05. 22:36

Üdv!

Újabb kérdésem:
Az mennyire megvalósítható, illetve lehet elfogadott megoldás/módszer, hogy a karakter tárgy alapára + 1,5x3arany áron megáldatta a cuccot valami papszerűvel az elmúlt hetekben-hónapokban és mondjuk kalandkezdéstől számítva K3 hónapig még ez a varázslat hatása megvan. Ugyebár így nem rozsdállna a kard, portörléssel se kéne hülyéskedni és alapvetően sebezné a csak mágiával sebezhetőt... :)
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.07.05. 22:40

Varázslok mágiájához:

Hagyományos ETK szerint Tsz 6 tol képes a varázsló Rúnamágiával létrehozni mágikus tárgyakat. ismereteim szerint Tsz 5 ös a varázslók szintje... ebből fakadóan szerintem nem nagyon fognak semmit se csinálni XD

persze leeht nem ismerem elég behatóan a szabályokat... hiába ETK hoz vagyok szokva...

A 7 szintű boszi az már érdekes eset... nem beszélve a papokról lakik ugye első szinten is képesek mágikus lötyiket gyártani....

Ezekről még nem volt semmiféle megbeszélés a KM-ek közt tudtommal.

Amúgy szerintem a leg ésszerűbb az lenne ha az efféle holmik alapanyag árát ki kéne fűzetnie a tárgy meg alkotójának induló tőkéből. Ha meg valamelyik KM nek nem tetszik a sok holmi, vagy lehúzza, vagy elveszi a karitól... a mágikus viharban elrobbanó mágikus holmik a legviccesebb dolgok közé tartoznak amúgyis :!: :twisted:

Quator ar Zaraquer: Érdekes kérdés, különös mert a papi áldás ugye egy isten jó indulatát jelenti a fegyver számára... elviekben ingyen is rá kerülhet, szerintem ha valami szent ügyet szolgál a forgatója... persze ami a kardra fölkerülhet az le is szedhető róla... (ősi mágia...)
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 514
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.07.05. 22:53

Dreemer!

Köszi a választ.
A kérdés azért vetődött fel, mert bár ETK-ban úgy van, hogy 6.Tsz-től ismeretes számára a rúnamágia, de itt nincs megkötés UT-ben, hogy hanyadik szinten veszi fel a varázsló a szimbólummágiát.

Nem tudom egyébként, hogy miért kell mindenkire azt sütni (mégha ki nem is lett mondva konkrétan), hogy agyontápoltatná a csapatot.
Nem mágikus fegyver és egyéb tárgyarzenált akarok/tam/tunk/unk létrehozni ... de ezek után elgondolkodtató minden. Még a szimbólummágia megléte is - ha nem lehet használni, akkor értelmetlen képzettség.
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.07.05. 22:54

Dreemer

Ha lekerül a kardról az áldás, akkor lehet újat tetetni rá csak találni kell egy megfelelő papszerűséget. Max átcsap a kalandozás a "keressük meg a legénységet és a sámánpapunkat" történetbe. :)
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Eldwyr » 2008.07.05. 23:10

Ehhez a témához én is hozzászólok.

Én is szerettem volna egy 63 MP-s rúnatőrt, a karimnak, amit nagy valószínűséggel nem rángatna elő minden csatában, mert a karakter alap koncepciója, hogy vagy íjjal, vagy pusztakézzel harcol. Viszont mi van ha elé toppan egy olyan lény, akit/amit pusztakézzel értelmetlen megtámadnia és csak mágikus fegyverrel ejthet rajta sebet. Elvileg 6 tsz-ig már összefuthatott hasonlóval, pláne ha egy közel 300 éves elfről beszélünk.

A jelen felállás szerint vagy szinte pucéran indul útnak - de 300 év alatt azért magára szedett némi stílust. Pl. kedveli a predocit, jó ruhákban jár, értékeli a drága szajhákat... Szóval azt akarom ebből kihozni, hogy ezekre sok pénz kell, annyi viszont nem marad, hogy rúna fegyvert vegyen, ha pedig megveszem, akkor meg nem tudom kijátszani az elképzelt karit. Habár valami béna történettel akár le is csupaszíthatnám, kirabolták, elvesztette kártyán, de ez így elég gyenge. Azt meg pofátlanságnak érzem, hogy az elf íj és a kicsit feltúrbózott alkarvédő mellé egy rúna fegyvert is beírjak az előtöribe.

Vagy a KM-ek megígérik, hogy nem küldenek ránk kizárólag túlütéssel és rúnakarddal sebezhető vérpistiket? Mert akkor nem is kell semi.
Eldwyr

Grokht Hrghtma
Eldwyr
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 527
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.07.05. 23:33

Sajnálom hogy félre érthetően fogalmaztam... :(

-Nem vagyok az ellen hogy egy 6. szintű karakter felszerelése ne legyen alkalmas démon ölésre...

-Viszont azt se szeretem ha valaki a csapaton belül túl erős a többiekhez képest, ezt pedig ugye a KM-nek is illik korrigálnia...

-Sajnálom hogy érdemben nem tudtam segíteni a felmerült kérdések megoldásában. Bár amit írtam csak fölvetés volt személyem felől, nem pedig határozat vagy álláspont a többi km részéről. (az ö álláspontjukat nem ismerem)

-Ha lesz időm a varázstárgyakra vonatkozó OM-UT előírásokat átnézem... apropó a jelenlegi rendszer ezeket hogyan korlátozza?

-Szerintem idő kérdése és a többiekkel Eggert valamit kitalálunk erre... feltételezem az előző találkozó alkalmával is felmerültek ezek a kérdések akkor hogyan lettek megoldva?

Eldwyr: Megértem a problémádat... igazat megvallva nem szeretem a karakter alkotást korlátozni ha egy mód van rá. Az általad felvázolt problémára nem ismerek jó megoldást... ha asztal melleti kis csapatnak mesélnék mondanám hogy a ruhát ingyen kapja, mert nem nyom sokat a latba.. csak itt ugye 30 játékos van...

Dreemer

U.i: Quator ar Zaraquer: Igen a papvadászat a semmi közepén valami 2 korból szalasztott döggel a nyomunkban XD hogy legyen esély harcolni ellene :) emlékezetes lenne :)
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 514
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nibur Sakraf » 2008.07.06. 5:50

:D Mágikus cucc...hajh...nem tudom néztétek-e, de a tolvaj a 70 aranyából egyetlen, de szó szerint egyetlen mágikus cuccot sem képes venni. Még úgy sem, ha nem vesz semmit magának. És 7.tsz-en azért sztem már egy két dolgot látott a szentem. :D Nem azért, de egy fürge ujjak kesztyűje, vagy egy nyamvadt feneketlen tarisznya jól jönne :P Persze én ezek nélkül is megvagyok, de azt tényleg vitassátok már meg, h ha van vari a csapatban, akkor tud-e varitárgyat csinálni, mert ugye ez nem ETK, hanem UT. Az ETK-ban csak azért tudott akkortól varitárgyat csinálni, mert akkor kapta meg a rúnamágia MF-et,de itt akkor veszi fel amikor "akarja".
"Az elme hatalmas dolog. Mindegy, hogy kiben vagy miben hiszel, néha maga a hit az, ami mindent megváltoztat..."

"Egy nap 24 óra. Egy ládában pedig 24 üveg sör fér el. Ez nem lehet véletlen!"

H’yssadin Sychín: viewtopic.php?f=126&t=1415
Nibur Sakraf
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 928
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.07.06. 8:16

Üdv!

Eldwyr

Talán egy kis "segítő tanácsot" adhatok. :wink:
A 63 MP-s rúnatőr ára: 1,5x63= 94,5 arany (+tőr)

A 33MP-s mágikus aura varázsjellel ellátott tőr ára: 1,5x33= 49,5 arany (+tőr)

Ezzel is simán sebezhető minden feneizé csak épp nem kapja a kari vele a +2/+5/+5/+1 módosítókat. Szerintem az már eléggé silány kaland, ahol ez az 5 harcértékpontocska fog számítani. 8) :) Ennyiből 45 aranyat spórolhatsz és jöhet a bor meg a luxushoszeszek. :wink:

(Csak halkan hozzáteszem a barbi össz 20 aranya... 8) :lol: )

Dreemer

A jelenlegi nyílt rendszer egyszerűen szabályozza a varázstárgy kérdést. Első szinten indulásnál nem lehet a karakternek ilyesmije, később pedig a játék alatt meg szerzhet, ha a HM mesél ilyet és van rá lehetősége.
Viszont itt 5-7.TSZ-es "sokatlátott" karakterekről van már szó. Ezért van az, hogy lehet rúnatárgy csak épp fizesse meg a másfélszeres árát ezzel jelképezve, hogy neki nem aranyak jutottak jutalomként az elmúlt 6 szintnyi fáradozásaiért, hanem megadatott a lehetőség, hogy megszerezze magának.

Csak épp itt az a kérdéses, hogy a varázsló, mint JK adhat-e a többi karakternek mágikus cuccot? Ugyanis, ha mondjuk már 1-2 éve együtt rajolnak elképzelhető, hogy a vari észlelte (akár tapasztalta) milyen gondba kerülhet az egész csapat, ha a tankok nem tudják megvédeni érdemben őt és a többi mágiahasználót, mert nem képesek megsebezni, megakasztani a spec lényeket.

Niburnál a pont a rúnamágia és a varázsló szintje között. :) Az ETK-ban 6.TSZ-en kapja az Mf-et a vari előbb meg senki nem pazarolja rá a Kp-ját. 8) OM-UT-ben viszont akkor lesz meg neki a megfelelő fok, ha kigazdálkodta KAP vagy Kp-ból. Így 4.TSZ-től már lehet rúnázgatni. (Azért pont 4.TSZ-től, mert a mágikus aura varázsjel 33MP és ekkor lesz meg rá a vari MP-je. 8) :D )

Papvadászat: Nem mennénk mi semmi ilyen helyre. Csak a békés, átlagáronokkal teli kikötőben bóklásznánk és élnénk az "életet a farmon". 8) :) Ha túlságosan "kiskirály" a KM hozzáállása és a JK-k nem élvezik a játékot, akkor abban keresnek szórakozást, hogy a KM se bírja idegekkel. :) (Tapasztalat. :wink: )

A fentiekkel remélem tudtam segíteni valamennyit.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
414 hozzászólás • Oldal: 6 / 28 • 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 28

Vissza: II.OM találkozó/verseny