• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Megbeszélés

Jelentkezés, megbeszélés, tájékoztatás

Moderátor: Admin

Téma lezárva
414 hozzászólás • Oldal: 5 / 28 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 28

Re: Megbeszélés

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.06.25. 19:19

Üdv!

Lenne két kérdésem a kiírással kapcsolatban.

Az egyik, hogy akkor megbeszéltétek ezek alapján, hogy mégsem élnek a versenyen az OM-UT-ben azóta beállt változások a kétkezes harc fegyverpárjaira és a titkos képzettségekre vonatkozóan vagy egyszerűen úgy lett hagyva?

A másik, hogy a tavaszi kiírás alapján a karaktereket adott e-mailcímre kell küldeni darabonként. A mostani, elsőre felkerült szerint viszont tömörítve kell egyben a csapat összes karakterét. Most akkor egyben vagy külön külön?
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2008.06.25. 19:59

Csak úgy maradt, természetesen élnek a változtatások. És igen, csomagban kérném majd a karlapokat/előtöriket. :)
Eiresin Wyntumal - Pathfinder
Con Larrodan
Admin
Admin

Hozzászólás: 3216
ZK Karakter: Eiresin Wyntumal
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2008.06.25. 22:20

Ichigo írta:Hú tényleg egy kérdés felvetődött bennem. Az Enoszuke kieget lehet használni majd? Itt ugye a képzettségekre és fegyverekre gondolok. Jobb tisztázni, mivel az OM-en ugye lehet használni a kieget és ha valaki esetleg enoszükei karaktert hozna akkor abból lehetne e karaktert alkotni.

Erre még nem kaptam választ, kérném a Kmeket és modúlírókat válaszoljanak

Quator ar Zaraquer írta:
Az egyik, hogy akkor megbeszéltétek ezek alapján, hogy mégsem élnek a versenyen az OM-UT-ben azóta beállt változások a kétkezes harc fegyverpárjaira és a titkos képzettségekre vonatkozóan vagy egyszerűen úgy lett hagyva?

Pontosan mik is azok a változtatások? :D Bocsi, csak mostanában szétszórt vagyok, nem emlékszem pontosan.
con Marou Delgado ÷÷÷ Quiron-Pentád
Alex Leron ÷÷÷ Elátkozott part

"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 855
ZK Karakter: Alex Leron - Elátkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.06.25. 22:46

Természetesen az elsőre nem tudok válaszolni Ichigo.

A másodikra pedig:

- Titkos képzettségek:
max 1db vehető fel, max 2.fokra (mindegy, hogy KAP-ból, vagy Kp-ból, ettől nagyobb nem lehet induláskor) és szükséges hozzá a szervezeti megkötöttség!

- Kétkezes harc:
UT-ben leírt fegyverpárok és egykezes fegyverek vegyesen megtanulhatóak a következő kitétellel: 10-nél nagyobb max.sebzésű fegyverek (max.10 Sp még lehet, de már 11 Sp nem - csak és kizárólag a fegyver sebzését kell figyelembe venni, tehát az esetleges erőbónuszt nem) és a fura párosítások nem játszanak. (pl.: kígyókard-fejvadászkard párosítás nem lehetséges. Ha valamiben nem vagy biztos inkább kérdezd meg a Szabályzavaros topikunkban.)
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.06.30. 20:58

Castor sajnos visszalépett a találkozótól. :cry:

Így van még egy hely plusszban - vagyis összesen kettő hely van még szabadon.

Az egyik a IV.Csapatban, a másik az V.Csapatban.
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.07.02. 14:49

Üdv.

Ha jól értelmezem a modul délen játszódna és oda nem igazán tudnám vinni a tooma papom mert ott még a törpe is ritka nemhogy a pap.Így egy Sogron papot vinnék csak kérdés akkor most megvehetm neki kapból a szakrális mágiákat vagy kpból kell vennem?Mert ugye 5tsz-ig tűzvari volt a sogron pap.
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.07.02. 17:08

Üdv!

Ismét lenne egy kérdésem nekem is.

Most a terítéken a barbár és a kardja. 8)
A kérdésem az lenne, hogy a lovagkardnak megfelelő harcértékű, egy darabból kovácsolt, nehéz, tompaszügű egykezes kardja lehet-é a barbárnak? (Utalok itt egy fejtegetésre, hogy a barbárok is használják a lovagi kard formát csak ők egyszerűen "kard"-nak hívják és nem cifrázzák az elnevezést.)
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2008.07.02. 22:24

Üdv.

Ichigo

Sajnos a enoszukei kiegészítővel kapcsolatban nem tudok mit mondani, de ha az OM-ÚT engedi, akkor szerintem lehet használni.

Togar

Ez csak az én véleményem, de szerintem nem szabadna KAP-ból megvenni a szakrális mágiát. Gondoljuk végig. A karakter még nem tudja első szinten, hogy mit is tartogat számára a sors, ezért az élettapasztalat alapján dönt majd, és idővel sokat imádkozik, vagy tanul, ami Kp-ba kerül. Plusz, nem muszáj neki 5. szinten választania, csak onnantól lehet.

Quator

Sajnos nem tudtam megnézni, hogy milyen fegyvereket írnak a barbárnak, mert hiányzik az-az oldal, de nekem nem gond, ha a lovagkard értékeit írod a fegyverednek.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Thor 2008.07.03. 9:28-kor.
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.07.03. 9:08

Üdv!

Thor

Köszönöm a gyors segítséget! Egyébként az alap szabálykönyvekben nincs is lovagkardra utalás barbárral kapcsolatban, hanem egy cikk vagy netes fejtegetés tartalmazta, hogy a barbárok is készítenek súlyos, egykezes kardokat csak ők nem lovagkardnak hívják őket, mert nem tudják mi az a lovag. 8) :) (Tudom, hogy ez alapvetően nem "hiteles forrás" OM-en, ezért is kérdeztem inkább meg mennyire jelent problémát ez a fegyverválasztás.)
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2008.07.03. 19:18

Sziasztok!

Lenne pár kérdésem a Km-ekhez, főleg időrendiek a kaland dátuma miatt :? :
-a Manifesztációt a kaland idején már elpusztították? Az dzsad utódállamok(Hardzs) létrejöttek már?
-az ízelítőböl úgy tűnik, hogy a Fekete Hold újra Ynev egét "tapodja" , a valamely kiegészítőben/szabálykönyben megjelent mana-hálóra gyakorolt negatív hatása érvényesül a kaland jelenében?
-ha ez előző kérdésre igen a válasz, milyen a JK által ismert hatások ezek( a könyvben írtak bizonyos szakrálissan védet helyektről stb., vagy hogy akkor mely mágiahasználói ág követői kerültek ezáltal súlyos válságba-esetleg mind?- a technokraták előretörése bekövetkezett-e már vagy küszöbön áll. Ilyesmikre kérnék választ, persze csak annak fényében amit a kari tudhat, pl azt, hogy jöttek az elfek és egy sárkány vezeti Őket az azért gondolom köztudott, de hogy mely állam milyen szövetségeket köt titokban pl azt nem)
-az előzőböl következik:mely államalakulatok léteznek még mind Északon, mind Délen?
-a manahálótól függetlenül manát nyerőt kasztok(illuzionista, papok, paplovagok, bárdok) manaszerzési képességei károsodnak-e a Fekete Hold miatt?

Ha lessz még írok, hirtelen ennyi jutott az eszembe. Előre is köszönöm, és kéretik nem röhögni, ha hülyeségeket kérdezek :P .

Tisztelettel: Herold
Tisztelettel: Herold Bardelot
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1139
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.07.03. 20:48

Heroldot olvasva egy kérésem lenne a KM-ekhez.

Egy iránymutatót szeretnék kérni, vagyis valamilyen "helyet" meghatározni, hogy a 3700-as évek elejei történelmet honnan lehetne kibogarászni - s azokat az eseményeket megismerni, amelyek akkoriban történnek Yneven.

Én harmadik holdról sem hallottam még, nemhogy egyéb ilyen nyalámságos hatásokról. -.- és azért ilyenekről jó volna tudni, főleg, hogy a varázslóval szemezgetek itt nagyban (ettől függetlenül nem mondanék le róla, de amit tudni kellene, azt jó volna tudni ^^)
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2008.07.03. 20:59

Tisztelettel

Elnézést, hogy közbe vágok. Valamint okoskodom egy kicsit. Elenben úgy érzem előttem szólónak én is válaszolni tudok feltett kérdésére.
A manifesztációs háború két éve lezárult mivel pyr sz. 3703-ban szenvedtek végső vereséget az amund seregek Gorvikban valamin pusztították el a manifesztációkat.
A fekete hold legjobb tudomásom szerint 3790-ben jelenik meg először Ynev egén négy kor. Év tízezredek után. Ennél fogva még nem fejtheti ki hatását.
Fogalmam sincs milyen hatással van a manna hálóra és, hogy hol adtak ki ezt taglaló táblázatot, de ha te tudsz, ilyenről kérlek, oszd meg velem is.
Az államok meg maradtak a régiek. A Hadzsra most alakul még csak meg. Nagy shadom megalakulásának is csak a kezdetén vagyunk.
Amúgy teljesen egyet értek veled. Nekem is kicsit homályos volt. A magam részéről viszont nem tulajdonítottam neki sokat. Mindösszesen hangulatkeltő kis szösszenetnek. Viszont ha készpénznek kell venni amit írtak akkor nekem is lenne néhány kérdésem.

Pelso
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2008.07.03. 21:03

Hétvégén minden kérdésetekre választ kaptok, ígérem. :roll: ;)
Eiresin Wyntumal - Pathfinder
Con Larrodan
Admin
Admin

Hozzászólás: 3216
ZK Karakter: Eiresin Wyntumal
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2008.07.03. 21:10

Yvett

A nagy fehér könyvben is csak érintőlegesen említik, mint egy kb 90 év múlva feltűnő valami.
De én is csak ennyit tudok róla. Viszont a kiírás igen homályos. Olyan gyűrűk urás hangulata van. Mikor a gonosz mozgósítja minden eresét és a jók felsorakoznak vele szemben minden erejükkel.
Ennél fogva nem is törődtem vele hiszen Ynev nem középfölde ahol mindenkép az egész kontinensnek lángban kéne égnie egy kaland kedvéért. Ráadásul sokkal nagyobb is hogy ez teljesen kivitelezhető legyen.
De kíváncsi lennék annak a véleményére, aki ezeket leírta.
És legjobb tudomásom szerint az egyiknek neked kéne lennie.

Pelso
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.07.03. 21:14

Pelso írta:Yvett

...
De kíváncsi lennék annak a véleményére, aki ezeket leírta.
És legjobb tudomásom szerint az egyiknek neked kéne lennie.

Pelso

Hogy?... Nekem?... Miért is? ^^ Miről maradtam le? ^^ jujj :P

A nagy fehér könyv az a d20-as lenne? Azt csak láttam, egyszer olvastam és átlapoztam egy kaland kedvéért, de ennyi. A történelmi leírását meg abszolult hanyagoltam.
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
414 hozzászólás • Oldal: 5 / 28 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 28