KM esemény [Lorin]: A szőlősben Helyszín:Eatira mellett-A szőlős közelében Időpont: 6.-Darton harmadik a Csend havában-Naplemente Résztvevők: Bredon,Lernun _____________________________________________________________
Lernun
-Az...-válaszol röviden velősen...-mennünk kell! Nagy ívben kikerüli a másik alakot, és elindul tovább a domb tetejére.
Bredon -Hát szegénynek sose volt sok esze... dehát.-legyint közben mosolyog.- De nehéz a kicsike. Közben újra hallod a hangot ami egyre ismerősebbnek tűnik. A domb másik feléről jön, de csakhamar elhalkul. Lassan elindultok vissza présházhoz.Elől megy a harcsabajszú vállán a lánnyal, középen te és legvégül a nagydarab zárja a sort. - És mond csak...az erdőben hol? Mert gondolom elég nagy és hát kitudja, lehet voltak tárasai is akiknek segítenünk kéne.
- Nekem mondja?!- kérdezek vissza mikor megemlíti a lány súlyát- Egészen idáig cipeltem. Csak hát... nem vagyok egy erős ember szóval elfáradtam.
<<Kíváncsi vagyok ki a gazdája ennek az ismerős hangnak. De nincs időm megnézni. Ha pedig az istenek úgy akarják úgyis kiderül.>>
- Nem tudom megmondani pontosan hol volt az erdőben. Először jártunk ott és véletlenül találtuk meg. Társai lehet hogy voltak, de mostmár nincsenek ebben biztos vagyok. A helyszínen csak hullák voltak... és elszórva testrészek, meg egy jó nagy lyuk a földben. De élő csak ő volt és őt is csak a sólyma miatt találtuk meg.
Miután a cselédtől megkaptam a korsót megköszönöm, majd mohón felhajtom, mintha hetekig nem ittam volna semmit. Jólesik, ahogy a hideg folyadék leömlik száraz torkomon. A korsó kiürítése után ismét a pultoshoz fordulok. - Kaphatnék egy korsó sört? - míg beszélek kezemmel megkeresem köpenyem alatt a bugyort, melyben pénzem egy részét tartom és előveszek két rezet. Pyarron-ban csak egy rézbe kerül egy korsó sör... De ez nem Pyarron. Sosem lehet tudni. Ha két rézbe kerül, akkor itt van. Ha csak egybe, akkor az egyik a sörért, a másik meg azért, mert örülök, hogy nem tántorog... mint egy élőholt. Körbetekintek a teremben és szememmel Lykargon-t keresem, majd visszafordulok a cselédhez és leteszema két rezet a pultra. Késő este van... akkor itt az ideje, hogy egyek is valamit.
Követem az orvost. <Hmm.. már találkoznunk kellett volna Bredonnal. Azt mondta hozza magával a nőt. Annyira biztos nem lehet nehéz, hogy alig tesz meg vele valamennyi utat. Lehet, hogy másfelé jött visszafelé. Na akkor kamatoztassuk a felmenőinktől jött remek hallást.> -Bredon!!!!-ordítom el magam. <Ha másfelé indultál is el a városba ugyanazon az úton mennél, maximum az erdő közelében térhettél el, vagyis itt kell lenned valahol. Vagy nem. Dehát miért ne lenne igazam? >
Ravasz mosollyal veszem tudomásul, hogy itt máris mekkora hatalmam van. Tekintetem ezután a másik lányra terelődik, s egy pillanatra elgondolkodom <Vajon ő is ennyire könnyen beadná a derekát? Inkább lenne kihívás számomra ő, mint a céda nővére. Lám, csak megparancsolom neki, s máris a lábaim elé veti magát > Amint a fogadós eltűnt a láthatárról, halkan megszólalok. Kezemmel egy pillanatra a pultnál maradt hölgy felé intek, hogy felhívjam a figyelmét rám. - Nem bánik veletek kissé bíráskodóan apátok? - kérdem a másik lányát. - Tudod ha ennyire hagyod magad, hogy elnyomja az akaratod, sosem lehetsz szabad. //Itt jegyezném meg, hogy ez egy kitalált karakter, s gondolatai, cselekedetei nem az enyémek. Ez valóban szerepjáték, ezért kérem ne haragudjon meg senki, ne sértődjön meg, hisz ez nem én vagyok. //
"Since love and fear can hardly exist together, if we must choose between them, it is far safer to be feared than loved." - Niccolo Machiavelli
KM esemény [Lorin]: Vacsora Helyszín:Eatira - Abaszisz - A Kikötői Fogadó Időpont: 6.-Darton harmadik a Csend havában-Este Résztvevők: Xavios _____________________________________________________________
A lány most hökken meg kissé. - Uram? Sört? Biztos ebben? De ön tudja... -legyint majd elővesz ez ónkupát megtötölgetei és a sörcsap széléhez tartja majd megtölti sörrel. Kezedbe adja a kupát. Nem túl hideg nem is meleg és szép fehét habja van! ha megízleled egyből ráébredsz ez bizoyn erősebb is keserűbb is mint amit othon szoktál inni. De hát folyékony kenyér és eza lényeg. Melleted sirvaj beszélgetni kezd a cseléddel.
KM esemény [Lorin]:Vacsora Helyszín:Eatira - Abaszisz - A Kikötői Fogadó Időpont: 6.-Darton harmadik a Csend havában-Este Résztvevők: Sirvaj _____________________________________________________________
- Hogy bíráskodóan??? Hát hogyne de ez a dolga... elvégre mióta anyánkat Darton Herceg maga mellé emelte egyedül kénytelen ránk vigyázni. És hát ... én meg a Melissa csak elvagyunk de a harmadik nővérem Enilan. Nos ő egyedi eset. Anyám kedvence volt. és hát anyám sem volt hétköznapi ember.Így gondolom, érthetőbb miért fog minket olyan szigórúan apánk. Ettől még kedves ember ő, és igazából bármikor elmehetnék hazulról de miért tenném jó uram? Gondoljon csak bele , itt mindenem megvan, és máshol nem hiszem hogy, tudnék kezdeni bármit is magammal hiszen roppant kevés dologhoz értek. Nem úgy mint a két nővérem... na tessék csak emlegetni kellett!-mutat át vállad fölött a bejárat felé. A fogadóban hirtelen mindenki elhalkul, még az amúgy zümmögő legyek is abbahagyják dalaikat. Mintha magára a helyre egy varázsszó bocsátott volna csendet. A terem ajtajában egy egyszerű mégis hivalkodóan kirívóan összeállított ruhában lép be a harmadik nővér. Vérvőrös enyhén göndör haja kecsesen omlik alig fedett kebleire. Szemei barnák és hatalmasak akár egy őzé, szempillái kicsit hoszabbak a megszokottnál és az erős smink mégjobban kihangsúlyozza.Arca sima és kicsit hegyes álla . Vállain egy-egy brossszerű ékkővel díszitet kapocs tartja össze sötétzőlt selyem köpenyét. Nyakában egy vékonyka lánvon egy kicsi ékszer csillog a terem amúgy gyér fényében. Felsője egyszerű bőrből készült, vérvörösre cserzett leginkább egy fűzőre hasonlít. Karcsú derekán egy fekete aranyszegélyű kendő, alatta fegyveröv,rajta egy tőr. Egyszerű testresimuló szaténszoknyát visel ami lábait egészen bokáig eltakarja de kétely nem férhet hozzá hogy, ugyanolyan kecsesek mint gazdájuk öltözéke. Elmosolyodik miközben végiglépked a termen majd letelepszik közvetlenül melléd. Parfümének illata egy pillanatra megcsap. Csak ekkor veszed észre a mögötte lépkedő aprócska kis fiút akinek vállán egy szíjjon egy rövidkard fityeg.Leül a nő mellé. -Jaj kedves hugocskám... még mindig itt törölgeted a poharakat?-kérdezi némi huncutságot csempészve szavaiba.- Légyszives adj nekem egy Erv-ezerzerfürtöst!. Treaknak pedig egy kis... mézestejet.-mosolyodik el és megcirógatja az aprócska fiú fejét.
KM esemény [Lorin]: A szőlősben Helyszín:Eatira mellett-A szőlős közelében Időpont: 6.-Darton harmadik a Csend havában-Naplemente Résztvevők: Bredon,Lernun _____________________________________________________________
Bredon Éppen visszértek amikor észreveszed hogy a fickónak a bal vállán valami fehérlik, talán egy kötés lehet lévén belülről lassan szivárog a vér. Nem lehet olyan régi, állapítod meg. aztán meghallod öcséd mindent túrszálnyaló hangját egészen közelről. -Ez ki a fene?- kérdezi a cipekedő alak.
Lernun Egyenlőre várod a választ. Közben egyre jobban haladtok a tábortűz felé. Féloldalról közelítitek így már látod az alakot aki a tűznél gubbaszt, fekete köpeny borítja egész testét
<<Ez a kötés... Akár ők is benne lehettek abban, hogy a lány ilyen állapotban legyen, mint amilyenben most van. De azért erre rákérdezni botorság lenne. Viszont mostantól nagyon fogom figyelni őket.>>
-Ez az öcsém, Lernun. De vajon mit keres itt? Úgy volt, hogy a városban találkozunk, bár így is jó ha elém jött. Lehet, hogy talált felcsert is. Akkor viszont mégsem lesz szükség a segítségre. Nemsokára meglátjuk- mondom és elindulok arrafelé, amerről a Lernun hangját hallottam
Legalább nemcsak vizet iszok. Bár az ital nem túl hideg, számomra mégis úgy tűnik. Melegem van, mióta felébredtem. Miközben a sört kortyolgatom szétnézek a helyiségben. Szememmel Lykargon-t keresem. Valószínű, hogy ő is itt fogja tölteni az idejét hajnalig. Remélem ő már hallott az "Utasról" valamilyen legendát... Lehet, hogy a pyarroni vallásban egy teremtmény valahonnan régről. Ha igen, akkor tudnia kell róla. Ha nem, akkor... egy ideig nem fogom megtudni, ki az az "Utas". Lehet, hogy a pyarroni vallással kapcsolatos írásokban még csak utalást sem tesznek rá. A sört lassan kortyolgatom, de ha ezt a korsót kiittam elég is lesz. Lar-dor-ban nem volt szokás sok alkoholt inni. Általában csak bort. Hajópadló... Álmom végén hajópadlót láttam... nem valami jó jel, ugyanis holnaap hajóval fogunk utazni. Lehet, hogy harcra kerül sor. Hol lehet Lykargon. Tekintetemmel még mindig Az imént megismert embert keresem.
Figyelmesen hallgatom a mondandóját, s próbálok egyöttérző arcot vágni. <Harmadik nővér? Lehet, hogy elhamarkodottan választottam?> Amikor belép a nővére, sejtésem beigazolódik. Kicsit sem leplezett érdeklődéssel figyelem a felém lépdelő hölgyet. Mikor végigsuhan rajta tekintetem, kebleinél egy kissé elidőzöm, de nem sokáig, nehogy feltűnő legyen. Mikor mellém ül enyhén félrefordított fejjel figyelem. - Á, az imént említett nővér előlépett a történetből, bár még nem ismerem e történet végét - mosolygok rá. - A nevem Sirvaj, örvendek - nyújtom felé kezem, s ha elfogadja, csókot lehelek rá.
"Since love and fear can hardly exist together, if we must choose between them, it is far safer to be feared than loved." - Niccolo Machiavelli
KM esemény [Lorin]: Vacsora Helyszín:Eatira - Abaszisz - A Kikötői Fogadó Időpont: 6.-Darton harmadik a Csend havában-Este Résztvevők: Xavios,Sirvaj _____________________________________________________________
Xavios Lassan koryolod a söröd közben fel sem tűnik hogy elhalkula fogadó. Igazából még a belépdelő nőt sem tartod szokatlannak. Ellenben mihelyst leül Sirvaj mellé... libabőrös leszel, baljós éezetek kerítenek hatalmukba s egy ismeretlen érzéked jeges marokként szorítja össze asztráltested.Talán az álom utóhatása talán másé. Ismét körbetekingetsz. Lykargon sehol.most feltűnik a nemrég érkezett hölgy. Sirvajjal beszélget, ellenben ez cseppet sem érdekel... onnantól kezdve hogy meglátod az aranyszín derengést. //A nő kinézetét viseletét lásd Sirvaj reagjában// Két örvényszerű arany fonalakból álló alakzatot látsz, a nő vállai felelett ahol megtörik a sötétzöld selyemköpeny vonala és a két bross tartja össze egy aranyszín huzallal. //Asztrálpróba módosítók nincsenek.//
Sirvaj A nő hosszasan végigmér, abszolút nem zavarja hogy látod, figyeled mit csinál. Aztán ajkai mosolyra húzodnak és üdvözlésedre lassan kicsit várva -ahogy ez úri köröben szokás- megemeli a kezét és hagyja hogy csokot lehej rá. Kezén egyetlen rubin berakásos gyűrű csillog. Rajta aprócska betükkel ékítve egy címmer. Egy tekerrgő kigyó ami egy tornyot örül körül. - Enilan tres Quel-Sicraen-mondja lágyan.- Szabadna tudnom az ön nevét?- fúrja tekintetét mélyena tiédbe, de még mielőtt válaszolnál tánéz a válladon. //Van heraldikát vagy kultúrád toronira? Ha igen pls képzetség próba+1-el//
Mindenketten A nő Xaviost is végigméri- hosszasan és gyanakvóbban mint Sirvaj-t- aztán szemeit résnyire szűkítve elmosolyodik. valamiért más ez a mosoly mint az előző volt ezt mindketten érzitek. - Hát Ön kicsoda?- kérdezi ezuttal kcisit fakóbb hanglejtéssel de még mindig a közös nyelvet használva. A teremben közben lassan kezd helyreállni a "belépés előtti rend". Halkabban de újra indulnak a beszélgetések, és a háttérben valaki egy egyszrű dalocskát kezd dúdorászni.
Próbálok nyugton maradni. Az imént érkezett hölgyet szemmel tartom, főleg a jelenléte által előidézett változásokat. Nem érdekel igazán, hogy azzal a férfival beszélget, aki szintén a pultnál ül. Shovilan-ék megismerkedtek valakivel, aki szintén velünk tart majd Ferrugiára. Én még nem találkoztam vele, de ez ez idegen mióta megérkezett... azóta csak akkor nem láttam, amikor nem az ivóban voltam illetve mikor a két félelf Ferrugiára induló hajót keresett. Talán ő az. ...Akkor Lernun talán rá gondolt, amikor kérdezte, hogy nem láttam-e azt, akit megismertek. A tolvaj biztos azt hitte, hogy én is ismerem. Nevet is említett... valami Karvalyt... jah, nem. Sirvaj-t. Nem tudok több gondolatot szánni az idegenre, mivel az imént érkezett hölgy köti le figyelmem. Furcsa kisugárzás. Talán az általa használt mágia okozza. Ha valaki mágiát használ, az egy idő után "meglátszik" rajta. Lenyomatot hagy a lelkében is. Vagy egyszerűen valamilyen varázslat hatása alatt áll. A két alternatíván kívül még számtalan lehetőség jut eszembe, de leginkább ezt a kettőt tartom valószínűnek. Talán boszorkány. Pár adeptus szerint vannak jó boszorkányok is, de a legtöbben azt mondják, hogy mind csak behálózza és romlásba dönti áldozatait. Elhalkult a fogadó... mióta belépett. Erős hatást gyakorol a környezetében lévőkre. Lassan kortyolgatom a sört és a gyanús nőszemélyt és az általa előidézett változásokat figyelem. Mikor a hölgy megszólít, igyekszem nyugodt maradni. Arcom szinte olyanná válik, mint egy kőmaszk. Semmi érzést nem mutatok ki. - Csupán egy fáradt utazó. - felelem neki. Remek. Észrevett. Ha csak egy átlagos embert látna maga előtt, akkor szerintem meg se szólított volna... De én átlagos ember vagyok... csak egy kicsit különc... foglalkozásomban is.
//off: Megtaláltam az "automatizált kockát", de azt még nem értem, hogy miért nem voltál képes addig helyettem dobni. (a beépített kockadobóról eddig nem tudtam) Asztrálom: 13 Dobás:8//
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Khaltaros Orm Dhesal 2008.06.26. 16:43-kor.
<Nagy baj lesz ha erkerüljük egymást. És ez eléggé lehetséges, mert ezt meg kellett volna hallania ha a közelben van.> Folytatom tovább az utam, nem nagyon törödők a másik alakkal. A környéket nézem, figyelek a neszekre, hátha mégis itt lehet valahol a bátyám.