• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Megbeszélés

Jelentkezés, megbeszélés, tájékoztatás

Moderátor: Admin

Téma lezárva
414 hozzászólás • Oldal: 2 / 28 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 28

Re: Megbeszélés

HozzászólásSzerző: Ralog Gebbro » 2008.06.14. 21:49

Mint KM azt mondom, hogy maradjon minden a tavaszi versenyen leírtak szerint.
Persze ez csak az én véleményem, a többiekkel még nem egyeztettünk sehol.
Szent a viharnak tombolása, mert eltakarítja a föld színéről, ami elburjánzik rajta és rothadásba fülled.
Szent az örvénynek torka, mert elnyeli a nyüvek salakos hordalékát, amit a zúgó szél a tenger habjaiba söpör.
Szent a vulkánnak gyomra, mert a benne lángoló tűz megemészti a mélyére rekedt mocskot, és kiolvaszt belőle mindent, ami tisztátalan.
Szent a földmélynek sötétje, mert örökre elrejti a szemünk elől, ami nem bizonyul méltőnak rá, hogy visszatérjen a napvilágra.
    (Khótorr liturgikus szöveg)
Ralog Gebbro
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 386
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.06.14. 23:11

Mint KM:
Amennyiben a tavaszi verseny résztvevőihez képest jelentős eltérést mutatna a mostani résztvevők névsora, és ízlése. Javaslom újra gondolni az alkalmazott rendszert...

Mint modulíró:
Nem tudom legutóbb volt e igény felmérés arra nézést hogy milyen jellegű legyen a történet... esetleg egy megismételt felmérésre szükség lehet?

Dreemer
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 514
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2008.06.15. 9:21

Üdvözlet mindenkinek!

A modul írással kapcsolatban az tuti, hogy sokkal rövidebbet kell csinálni, de én úgy emlékszem arról, hogy milyen legyen, csak a modul írok egyeztettek, a játékosoknak minden meglepetés volt. Mivel lusta típusú ember vagyok, ezért majd érdemes lenne minél hamarabb bele kezdeni a modulírásba. Bár még addig van egy pár hónap, és még azt is ki kell találni, hogy mekkora szintű karaktereknek legyen írva.

Mivel nekem mindegy, hogy mekkora szintű karakternek mesélek, és írok modult, ezért szerintem szavazást kellene erről kiírni, és így a játékosok döntik el a szintet.

Viszont az előző játék nagy vitáiból okulva, ha túl nagy ellentétek lennének a szavazáson belül, és így problémát okozna, akkor majd a modul írok találják ki a szintet.
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.06.15. 11:02

Üdv!

Mint tavaszi szervező, modulíró, KM:

A tavaszi versenykiírást az archívumban lehet megtalálni ezen a helyen:

viewtopic.php?f=87&t=825

Egyébiránt a modullal és magával a játékkal kapcsolatban csak az volt szavaztatva, hogy ETK vagy OM-UT legyen-e. Ezt itt találhatják az érdeklődők:

viewtopic.php?f=87&t=813

Minden mást (szint, cuccok, modul, kaland típusa, stb...) a modulírók és KM-ek találtak ki, hogy meglepetés lehessen a JK-knak.
A kiírás alapján kellett karaktert alkotni, illetve a kiírásban linkként szereplő karakterlapot használni, amiből az is kiderült, hogy hol és mikor kezdődik a kalandozás, hogy oda tudják "mesélni" magukat a résztvevők a közös előtörténetben.

Tehát a tavaszi rendezvény előkészületeiről és nagy vitáiról is sokat tudtk informálódni, ha az Archívum I. OM-szerepjátékverseny topicjában lévő dolgokat nézegetitek.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2008.06.16. 10:55

No, a verseny rendszerének továbbra is az OM-UT-t javasolnám. Hisz azt már szinte mindenki ismeri, így nem lesznek belőle bonyodalmak. A karakterek szintjének megállapítása... hmmm... sztem azok a karik akik az előző versenyről jönnek kapjanak +1 szintet, akik nem azok ugyanazzal a kiírással készíthetik el a karaktereiket mint az előzőnél.

Szerintetek?
Eiresin Wyntumal - Pathfinder
Con Larrodan
Admin
Admin

Hozzászólás: 3216
ZK Karakter: Eiresin Wyntumal
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nibur Sakraf » 2008.06.16. 10:57

Nekem tetszik az ötlet :D
"Az elme hatalmas dolog. Mindegy, hogy kiben vagy miben hiszel, néha maga a hit az, ami mindent megváltoztat..."

"Egy nap 24 óra. Egy ládában pedig 24 üveg sör fér el. Ez nem lehet véletlen!"

H’yssadin Sychín: viewtopic.php?f=126&t=1415
Nibur Sakraf
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 928
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.06.16. 13:39

+1 szint a régi kariknak:
hááát, nem tudom az ujj játékosok illetve azok akiknek a karaktere elhullót valami "baleset" (vagy gonosz KM :roll: ) folytán legutóbb mit szólnának ehhez...
Modul íróként és KM ként nem zavar, alapvetően. DE: a szörnyek statisztikáit milyen karakterekhez kell ebben az esetben igazítani? (márha lesznek statisztikáik :) )
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2008.06.16. 15:24

Üdv!

Nekem megfelel az ötlet a szintlépéssel kapcsolatban. Ha mindenki bele egyezik, akkor elméletileg 7. szintű karaktereket kell készíteni, vagy a régieket 6-ról 7-re kell emelni. De természetesen várjuk meg a többi résztvevő válaszát ez ügyben. Viszont azt ne felejtsük el, hogy 7. szinten már tudnak a varázslók mágikus tárgyat készíteni, és ez által a többi játékoshoz képest igen csak előnyben lesznek. Így valamiképpen kárpótolni kell azokat a karaktereket, melyek nem tudnak mágikus cuccot készíteni.
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.06.16. 17:07

Üdv!

Mint résztvevő és mint a régi kiírás egyik "kitalálója", ha nem haragszotok belekotyogok kissé.

A tavaszi kiírás alapján (mint abban olvasható is) a varázsló 5.TSZ-es, a tolvaj és a boszi 7.TSZ-es, mindenki más 6.TSZ. Tehát, ha mind kap egy szintet, akkor se lesz 7.TSZ a vari.
Egyébként semmi jelentősége hiszen az OM-UT-ben nem kifejezetten 6.TSZ-en tanulja emg a rúnamágiát a vari Mf-en, mint ETK-ban, ahol ezzel visszább lehet fogni a TápTóbiáskodó agyrémeket, amit tulajdonosuk varázslónak nevez. Itt, ha van rá Kp-ja akár 4.TSZ-től (itt van meg a 33MP a mágikus aura varázsjelre) mehet a rúnázhatnék. 8)

Az ellenfelek statjait általában azt tudom tanácsolni, hogy az "összes többi" kategóriájú kaszt ETK-s képviselőjáhez érdemes mérni kb azonos szinthez, de az értékek szórása nagyon nagy lehet az eltérő KAP-osztási hajlandóságok miatt.

A +1 szint a régi kariknak nem biztos, hogy olyan jó ötlet. Egyrészt, hogy aki akkor még nem is tudott részt venni az ezzel hátrányba kerül önhibáján kívül. (Voltak, akik akkor még nem reggeltek és voltak, akik jöttek volna csak egyéb kötelezettségeik nem engedték őket.)
//Nomeg mi van velünk?!? 8) :P :D Itt a volt KM-ekre, modulírókra gondolok. :) Bár volt "karakterünk" alkotva az előző modulhoz, de az eléggé érdekes lenne, ha +1 szinttel azt hoznánk. 8) :) //

Remélem kiérzitek a segítő szándékot és nem veszitek rossz néven a hozzászólásomat.
Ha ne szóljak bele a KM-ek dolgába, akkor tessék felavatni erre a célra a csak nektek nyitott topicot. 8)
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2008.06.16. 19:20

Quator!

Én egyáltalán nem nézem rossz szemmel, hogy segítesz. Sőt még kérlek is rá, hisz te, és még páran ezt már végig csináltátok.

A tápolásról csak annyit, hogy már az előző játéknál is problémák voltak belőle. Én szerintem azok, akik múltkor ott voltak a találkozón nem fognak agyon tápolni, és remélhetőleg az új jelentkezőkkel sem lesz nagy probléma.

A szinttel kapcsolatban mivel egyelőre úgy tűnik, hogy nekünk modulíróknak mindegy, én még mindig azon az állásponton vagyok, hogy kisebb szavazással el lehetne dönteni, hogy a játékosok mekkora szintűek szeretnének lenni. Persze, ha az-az elfogadott, hogy a modulírók döntsenek, akkor majd kitaláljuk. Egyértelműen ehhez viszont a többieket is meg kell hallgatni.
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.06.16. 19:36

Thor!

Ha kisebbet szavazni lehet a szintről, akkor támogatom azt az álláspontot, hogy mint az előző verseny volt.

Indoka az, hogy így, aki szeretné hozni a tavaszi kariját az tudja hozni szintcsökkentés/növelés nélkül is. A +1 szintet meg ti tudjátok, de szerintem a tavaszi találkozó jó hangulata alapján, aki a régi kariját hozza nem fog haragudni, ha marad a régi szint.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.06.16. 21:13

Üdvözletem!

Quator ar Zaraquer: minden segitség jol jön... engemet kifelyezetten érdekel az elözö találkozo kapcsán felhalamozodott tapasztalatok összesége... esetleg ha az elöző mese lemesélésre került részének szerkezetéröl tudnál valami közelebbuit mondani és arrol hogy mi az ami nem sikerült jol illetve mi az ami jol müködött... nagyon hálás lennék...

Tápolásrol: Minél táposabb egy jk annál csúnyább szívatásokat lehet rajta kipróbálni XD
*gonosz nevetés halatszik a sötést csukja alól*
Másrészt a KM kedvenc NJK-jánál ugysem lessz erősebb...
Enegem személy szerint az zavarna ha a JK-közti egyensujt bolygatná meg, ileltve emiatt érezné valaki rosszul magát... ezt viszont nem hagynám szívem szerint...

arról sem lehet megfeletkezni hogy a magus egyik változata sem tökéletes... söt :(

Dreemer
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.06.17. 9:24

Üdv!

Az előző modulnál is bevált a lineáris főszál megoldás. Tehát, hogy a kiindulás nem volt túlbonyolítva és ezerfelé elágaztatva. Így a csapat nem indult el a szélrózsa minden irányába. Nomeg nem kellett fél Ynevet részletesen kidolgozni a kaland szempontjából, mondván hátha pont arra sejtik a megoldást a JK-k. A modul fejezetekből állt, amik egymásra épülve következetesen alkották emg a végül kerek egésszé összeálló kalandot. Ez alatt azt értem, hogy először a háttérsztory és a lehetséges motivációk lettek kitalálva. Utánna a cél mibenléte és végül a köztes út. (Egy apróbb "hibaszerűség" csúszott a receptbe, hogy a köztes út olyan jóra és hosszúra sikeredett, hogy a feléig alig jutottak el a csapatok. //Van, aki az indulóvárost is alig hagyta el. :D //)

A jól működés ment. Ennek két része volt szerintem.
Az egyik, hogy megvolt a pontos, részletes leírása mindennek, amivel a csapat találkozott vagy ahol járt, de emellett megvolt a rogalmasság is a KM-ekben. Erre két szélső példa Con és én. Conék a "menekülés a börtönből" kalandot játszották nagyjából. :) Nálam meg a csapat mindent megoldott előrelátással, nomeg pénzzel. 8)
A másik összetevő, hogy a kaland aránylag változatos volt. Tehát tettünk bele harcot (bőviben), mert a hősies fantasy azért megkívánja, hogy a harcolós karik ne unatkozzanak. Viszont volt fejtörő találóskérdések, nyomoznivaló, vadonban bóklászás, városi élet, még könyvtárazás is. Misztikum is lett volna, ha odáig bárki eljut. 8)

Ezek alapján azt tudom mondani, hogy megvannak az általános játékostipusok (harcos, intrikus, vigadós, stb) és a kalandnak lehetőség szerint mindegyikük számára nyújtania kellene valami érdekességet, örömöt, amikor igazán elemében érezheti magát.

Tápolásra: Nos nálunk is volt rá példa, hogy a csapatra rátámadt egy csapat "közszörny" meg a főgonosz és a TápTóbiásnak jutott a főgonosz, emrt annak olyan értékei voltak, hogy a csapat többi része hozzá se tudott volna szagoni, de TápTóbiás mgé így is max leadta rá a körben a második támadását is kegyelemdöfés gyanánt, amíg a többiek vért izzadtak a normális közszörnyek ellen. Ezért érdemes kiegyensúlyozottságra törekedni csapatok között, mert ami az egyik csapatnak teljesíthetetlen feladat és elrontja az egész játékát a folyamatos kudarc/halál, az a másiknak dögunalom és egy idő után lázongás lesz, hogy "és mi van a kör maradék 8 szegmensével, ameddig el se jutunk, mert a lufi feladatok 2 mp alatt megvannak".

Ehhez kapcsolódik még a gonosz nevetés és a "most jól megszivatlak mert KM vagyok" hozzáállás. Ez egyszer működik és onnantól a KM élete pokol lesz. 8) :) A játékosok ha azt érzik, hogy a KM nem partner a szórakozásban, hanem csak kiskirálykodni akar, akkor mindenbe belekötnek majd. (Legalábbis ez az általános tapasztalatom és én biztosan ezt teszem. Meg lehet kérdezni Castort. :P ) Tehát nem érdemes a játékot egy "ki tud többet kihozni a szabályrendszerből" vetélkedővé változtatni, ha kellemes hangulatot akarunk. :wink:

A magus egyik változata sem tökéletes ez igaz. Viszont előre sok sikert a KAP-számoláshoz és a "túlkapások" kezeléséhez, hogy ne legyen a már emlegetett egyensúly bolygatás. :P :)

Ha tudok konkrét kérdésekben is szívesen segítek. :wink:
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2008.06.17. 10:08

No igen, elhagytuk Masgart 8) ....

A kari szintekre visszatérve, maradjon hát minden ahogy volt, ne piszkáljuk meg azt ami egyszer már bevált. Visszavonom a +1 szintes ötletelésemet. ^^
Eiresin Wyntumal - Pathfinder
Con Larrodan
Admin
Admin

Hozzászólás: 3216
ZK Karakter: Eiresin Wyntumal
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.06.17. 11:20

Nos igen a modul jó volt, és jól is szórakoztunk és részemről a km-mel sem vitatkoztam pedig tehettem volna de akkor kihagytunk volna a modulból egy részt ismét.De végül is nem zavart mert nem ragaszkodott a leírtakhoz hagyta a tápos :lol: csapatunkat kibontakozni.É rengeteget röhögtünk.Én a magam részéről viszem az előző karim ki van számolva jól meg van csinálva és szeretek is vele játszani.Részemről a karialkotás lerendezve ezért is jó ha marad az OM-UT.
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva