• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Röghegyek

A Farkas-szellem sarjainak birodalma

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
56 hozzászólás • Oldal: 4 / 4 • 1, 2, 3, 4

Re: Röghegyek

HozzászólásSzerző: Birak gal Gashad » 2008.06.07. 20:36

*A hódot magára hagyva Uzshak felfelé indul a folyó mellett a vadcsapásokat figyelve. Úgy fertályórán belül talál is nagyobb vadra, talán őzre utaló jeleket. Igaz ekkora állatra csapdázni nem igazán lehet/szokás, de a nyomok körül érződő szagból ítélve nem oly régen járhatott erre a zsákmányállat. Így még becserkészhető hála az orkok híres-hírhedt szaglásának. Ösztönei azt súgják a sámánnőnek, hogy itt a lehetőség, hogy jóidőre ellássa magát vadhússal. Ha követi a csapást az erdő mélye felé az egy darabig nagyjából a hegyvonulatot követve tart Délnek, majd egy széles ívű "kanyarral" Nyugatnak, a hegyre fel fordul. Ahogy a levegőbe szimatol valami más is megcsapja az orrát Uzshaknak. A hegygerinc felől lecsapódó szél orkszagot hoz. Azt, hogy ki és milyen céllal járhatja a kietlen rengeteget errefelé nem tudhatja a nő, hiszen törzse szállásterületét elhagyta, így bárkinek a területére betévedhetett tudta nélkül.*
"... Én csakis a vasat verő Bhaer-Shadaggban, no meg a tényekben hiszek. Tény az, amit ötnél többen állítanak azok közül, akiket jól ismerek; az, amit a sámán, a jóslat és a papiros mond, bár ezen még vitázunk olykor. ..."

/Forrás: Észak Lángjai/
Birak gal Gashad
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 182
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.06.08. 16:11

(Uzshak)

*A vad csapását követem fel a hegyre. Ideje kicsit több élelmet begyűjteni. Hogy betévedhettem másnak a területére nem izgat, legalább már nem csak bóklászom, hanem nekifoghatok a kutatásnak. Ha az itteniek nem tudnak segíteni, legalább egyel kevesebbet kell végignéznem. De elsőbb akkor is az élelem - így hát követem az őz nyomát.*
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garlthuk » 2008.06.09. 13:38

(Gark'thuk)

*Úgy gondolván, hogy inni mindenképp muszály később is, ezért nem szalaszthatom el a kínálkozó lehetőséget.... Majd ráérek töprengeni a továbbiakon, ha tele a kulacsom. Ezzel viszont szeretnék mihamarabb végezni, nehogy az így is vészesen fogyó előnyöm végképp nullára csökkenjen. Elszántan összeráncolva a homlokom, minden maradék erőmet összeszedve, egy vad morgással a sejetett víz felé iramodok hát.*
Garlthuk

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Birak gal Gashad » 2008.06.14. 10:10

*A víz keresése, illetve az őz üldözése végül közös helyszínre vezérli az erdőben bóklászó két orkot. Gark'thuk úgy fertyáórányi loholás után megpillanta a sebes folyó ezüstös csíkját és nemsokára ki is bukkan a partján lévő kisebb tisztásszerűségen, ahová több vadcsapás is vezet. Nincs viszont érkezése megtölteni kulacsát, ugyanis az aljnövényzet zizegése közepette először egy őzbak bukkan elő, ami enyhén megremegve megugrik és irányt váltva ismét az erdeő fái közé veti magát. Az állatot követi egy másik ork. Az új fajtárs meglepetésre nőnemű. Errefelé eddig nem sok ork nő kószált és Gark'thuk törzsénél se volt szokás a nőket küldeni vadászni, főleg nem egyedül.

Uzshak az őzet űzve egyszercsak visszaér a folyóhoz. Azaz a partján lévő kis tisztásszerűséghez, ahol a vad egy pillanatra megtorpan, valószínűleg találkozhatott valami más állattal és hirtelen oldalra szuökkenve ismét az erdőbe veti magát. Ahogy az ork-nő is a tisztásra ér azt is meglátja mitől ugrott meg az őz. Egy ork áll a folyóparton enyhén zihálva egy kulaccsal a kezében.*
"... Én csakis a vasat verő Bhaer-Shadaggban, no meg a tényekben hiszek. Tény az, amit ötnél többen állítanak azok közül, akiket jól ismerek; az, amit a sámán, a jóslat és a papiros mond, bár ezen még vitázunk olykor. ..."

Birak gal Gashad
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.06.14. 12:03

(Uzshak)

*Olyan közel van már az étel, hogy szinte érzem a számban.
A tisztáson való megtorpanásnak nem örülök, mert ez azt vetíti előre, hogy ott valamilyen más ragadozó, vagy bármi riadalomra okot adó valami van.
Meglátva a másik orkot én is megtorpanok egy pillanatra, majd egy morranás kíséretében már vetem is magam az őzbak után. Ezt a reggelit nem szalasztom el senki kedvéért.*
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garlthuk » 2008.06.17. 10:39

(Gark'thuk)

< Mifene?... > * Villan át agyamon a gondolat a hirtelen felbukkanó vadászt megpillantván, de aztán ahogy a nőstény egy morranással meglódul az őz után... *

- Várjál hé! - * Vetem magam a rejtélyes nőstény után egy tőlem kitellő, bravúrosnak szánt ugrással. *

< Ha itt vadászik, biztos jobban ismeri a járást a környéken... no de majd jól kikérdezem... höhöhö > * Ezzel a ködös tervvel terhelt fővel szelem át a levegőt a tovasuhanó, morgó jelenés után, bízva benne, hogy a pályám végén nem a kemény talaj, hanem a másik puha hátsója fogja megállítani lendületemet. *
Garlthuk

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Birak gal Gashad » 2008.06.20. 7:00

*Az őz utáni hajsza folytatódik Uzshak számára, míg a háta mögül nagy zörgés-csörtetés hallatszik. Valószínűleg a másik ork vetette be magát a bokrok közzé. Ez most mégsem tűnik igazán fontosnak hiszen a reggeli, sőt ha minden jól megy az elkövetkezendő pár nap ennivalója múlhat ezen a vadászaton.
Gark'thuk közvetlenül a folyópartról akárhogy próbálkoziknem tud helyből 5-6 métert ugrani a kis tisztásszerűség erdőszéli oldaláig. Így makszimum a nőstény által tört úton követheti a vadászat eseményeit.
Így szépen sorjázva folyik még egy ideig a hajtás. Az őz gyors és ügyes, viszont az orkok szívósabbak nála, így lassan fárad mind vadász, mind zsákmány, de ha nem veszítik az orkok szem elől, akkor meglesz a mindennapi hús ismét.*

//Uzshak: Attól függően milyen módszerrel kívánod elejteni az őzet kérek valami támadás-dobást.//

Birak gal Gashad
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garlthuk » 2008.06.20. 14:43

Gark'thuk

- Ó, hogyaza... *Miután a természet tenyérbe mászó kérlelhetetlenségell tudatta, hogy az orkok nem tudnak repülni, hangos fújtatással tápászkodok fel a bokor tövéből, s iramodok a vadász nyomába.*

<Nah, segítek ennek elkapni az őzet, aztán kikérdezem, és a gyomrom sem fog korogni. A folyó meg csak nem megyen odébb...>

*Így okoskodva loholok, s amennyire fáradt tüdőmtől tellik, próbálom tartani az iramot *

<Gar Bokkar rohassza csontig annak az őznek a lábát...>
Garlthuk

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.06.22. 14:20

(Uzshak)

*Dehogy várok... Kecsegtetőbb nekem most egy több napos élelemforrás, mint egy fajtárssal való találkozás.
Hajszolom ameddig tudom - vagy amíg el nem érem. Ha már a láncosbuzogányom hatótávolságába ér, akkor meglendítem azt - nem bánom, ha a hátsó fertályát találom is el, attól legalább lesántul és onnan agyoncsapni már gaugjáték.
A hátam mögött csörtető ork hímet nem méltatom egyenlőre semmivel. Eljön annak is az ideje.*

//Nem tudom mennyi kell, egy dobást legenerálok. ^^
Láncosbuzogány:
KÉ: 1k10+26 = 1(+26) [27]
TÉ: 1k100+53 = 53(+53) [106]
VÉ: 91
Tám/kör: 1
Sebzés: 1k6+5 = 6(+5) [11] //
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Birak gal Gashad » 2008.06.28. 18:41

*Egy futó őzhöz közelharci ütéstávolságba kerülni azért nem egyszerű, mondhatni lehetetlen feladat, így ismét jó fertály órás futkosás és kergetőzés kell mire az ős egy hirtelen kanyarral a folyó partján nem bukkan ki a bozótosból. Ez a kimerült és összezavarodott állatot egy pillanatnyi megtorpanásra készteti, így az utánna kibukkanó Uzshaknak végre alkalma nyílik használni a buzogányát. A fegyver, ahogy várható volt az állat hátsó felét éri, így nem öli meg csupán csúnyán feltépi a prémes bőrt és lesántítja az állatot. Így viszont már nem okoz gondot néhány ismételt csapással péppé zúzni az állat fontosabb szerveit, csontjait, fejét. Gark'thuk körülbelül a második ütéstől "élvezheti" a bemutatót. Mire a nőstény végez mindketten konstatálhatják, hogy a buzogány nem valami kíméletes vadászfegyver, sőt mondhatni eléggé alkalmatlan, ha nem akar az ember sokmindent elpocsékolni, viszont szereti, ha a zsákmányba nem alvad bele a vér.
Viszont így a hajsza végeztével a tömény vérszagtól és verejtéktől terhes levegőben ismét beszéd vagy épp ütéstávolságba keveredett a két ork. A folyó halkan loccsanva, csobogva festi alá a két ziháló, a megerlőtetéstől időnként rendezetlenné váló és kihagyó lélegzetet.*

Birak gal Gashad
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.07.01. 21:27

(Uzshak)

<Kimerítő ez a vadászati stílus. Inkább maradtam volna a folyó közelében a csapdáknál... Bár akkor meg elszalasztottam volna az ebédet.>
*Nézek az őzre elégedetten, de zihálva szedve a levegőt.
Hogy az ork hím még mindig itt van a nyakamon bogárszemeimet összehúzva konstatálom. Nem tetszik annyira a helyzet. Az őz fölé állok, de úgy, hogy éreztessem a másikkal, hogy bizony ha arra pályázott harc nélkül el nem veszi - ezt a gondolatot megerősítem benne azzal, hogy a láncosbuzogányomat (mely saját törzsi készítésű) támadási pózba helyezem kezemben.*

- Mi kéne?! - *vakkantom neki szűkszavúan a kérdést.*
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

Előző

Hozzászólás küldése