• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 90 / 153 • 1 ... 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93 ... 153

Re: Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2008.06.03. 12:07

UTKből idézem a 162 oldalról:

"A felszentelt személy ezen a szinten már komoly mágikus erővel és igen nagy elmélyüléssel bír istene tanaiban, ezért az Általános varázslatokat ALAP erősítésen Kegy pontok feláldozása nélkül idézi meg"

tehát a szétoszlatás is ingyé van, de csak alap erősítésen, ami 1 E. Szóval egy 4 fokú vallásismeretes pap nem tud szétoszlatni egy varázslatot sem kegy pont feláldozása nélkül, mert a mágia szétoszlatásának erőssége nagyobbnak kell lennie mint a szétoszlatni kívánt mágia Mp-ja. És A 238 oldalon van leirva, hogy a mágiák erőssége alapból 1es és ezt a kegy pontok duplázásával lehet erősíteni.
con Marou Delgado ÷÷÷ Quiron-Pentád
Alex Leron ÷÷÷ Elátkozott part

"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 855
ZK Karakter: Alex Leron - Elátkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.06.03. 16:06

Ez sem egészen így van mert nem duplázással hanem a mágiáknál leírtnak megfelelően.Legalábbis így értelmezem.Úgy látom párszor végig kell olvassam mert elég nagy a káosz :D
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Chorax » 2008.06.03. 16:27

Először is köszi a válaszokat!

Én is hasonlóképp gondoltam a vértben folytatott harcművészetet (miszerint nem nagyon lehet alkalmazni).
De arra azért még mindig nem kaptam pontos választ, hogy az alkarvédős megoldás alkalmazható e harcművészettel kombinálva? Vagy csak olyan stílus használ alkarvédőt amit direkt így kreáltak meg (már ha van ilyen stílus egyáltalán)?
Különösen Garma hozzászólását olvasva érdekelne ez az alkarvédős téma:
Garmacor írta:...Leszögezném függetlenül a használat szintjétől a vért mindig korlátoz, csak bizonyos rutinnal kezelhetővé válik a probléma például az ember automatikusan kerüli azokat a mozdulatokat amiket a vért akadályoz ezzel együtt a vértnek még megmarad például a súlya ami alapvetően befolyásolja, hogy a viselőjének hova kerül a súlypontja ez pedig az egyensúlyi helyzeteket, tartásokat.
Ezek miatt az okok miatt az egyes stílusok mozgásanyagát eleve az alkalmazott vérthez fejlesztették ki....

Magyarán ha alkarvédőt használ a harcművész, akkor már más stílusban küzd, vagyis mások lesznek a stílus értékei. No de mégis milyenek (számszerűleg)?
Továbbá alkalmazható e a piszkos csel, vagy a földredöntés, hiszen azok sem képezik szerves részét a stílusnak, így azok alkalmazásakor is más lesz a küzdőstílus...
Akkor chi-harcban nem lehet semmiféle kiegészítő harci képzettséget alkalmazni? Chi-harc közben nem lehet alkarvédőt sem használni?
Vagy mindezek eldöntése a KM (HM) jogköre? Azért jó lenne valami általános szabályt lefektetni...
„Acélos akarat, rendíthetetlen hűség, gyakorlott kéz – a kráni légió pillérei.”
Chorax
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 319
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: A Dorcha » 2008.06.03. 16:41

Mivel képzettség így bármelyik stílusban használhatod a piszkos cselt és a földredöntést, természetesen ha ezeket szeretnéd használni nem lehetsz tagja olyan iskoláknak és kolostoroknak ahol ezt nem nézik jó szemmel de ezt már az elő történetben kell leírnod hol tanult. Van olyan stílus ahol használhatsz alkarvédőt de ezt pontosan nem tudom melyik utána kellene nézni.Viszont a merev vért az akkor is teljesen kizárt mert annak semmi értelme azt nem vehetsz fel.

Mivel a Chi harc koncentrációt és hosszas gyakorlást igényel így nem használhatsz mellette semmiféle kiegészítő képzettséget.Ha a harcművész stílusodban használod az alkar és lábszárvédőt így chi harcban is használhatod.Viszont ennek hátránya ha nincs rajtad nem használhatod a chi harcot.Fegyvert is használhatsz chi harcban ez szintén stílusfüggő.itt is csak egyetlen fegyvert választhatsz és csak azt használhatod a hátránya szintén mint a vértnél ha nem az van nálad nincs chi harc.
Még a tízezer láb magas gát is összeomolhat egy hangyafúrástól.

Lejött az eget
átívelő ragyogás
istene. Még a
nagy tenger fenekére
is eljut ragyogása.

(Uesiba Morihei)
A Dorcha
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 345
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Chorax » 2008.06.03. 17:36

Köszi, én is valami ilyesmire gondoltam, csak szerettem volna ha valaki pontosítja ezeket a kérdéseket, mivel én nem értek hozzá :)
„Acélos akarat, rendíthetetlen hűség, gyakorlott kéz – a kráni légió pillérei.”
Chorax
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 319
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.06.03. 18:51

Közben kicsit utána néztem tehát ha a harcművész puszta kézzel harcol semmiféle vértet nem viselhet még alkarvédőt sem.Ha viszont fegyverrel harcol akkor hordhat vértet de csak hajlékony vérteket tehát szerintem max láncing.Egyetlen stílust találtam a Nisen-nid-to -t ahol fegyverrel lehet bemenni chi harcba és itt is csak a nisen karddal, tehát szerintem itt hordhatod az alkarvédőd is mert fegyverrel harcolsz.Viszont ilyenkor pusztakézzel nem fogsz tudni.
Röviden ha van vért csak fegyverrel harcolhatsz és csak ebben a stílusban mehetsz be chi harcba, pusztakézzel nem tudsz harcolni, ha nincs vért akkor tudsz pusztakézzel is harcolni és fegyverrel is és chi harcot is használhatsz.
De szerintem várjunk még pár észrevételre.

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2008.06.03. 18:56

Hol néztél utána ennek a dolognak?

M.
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. "
"Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1786
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.06.03. 19:23

Üdv!

Ideértem én is.

Jó sok a kérdés és kissé számomra érthetetlen megfogalmazások is vannak. Így megpróbálom leírni az én szabályértelmezésemet dióhéjban:
(nem feltétlen a feltevés sorrendjében)

Chi-harcban nem alkalmazható semmiféle csel és egyéb machináció. Ott mész és ütsz. Tehát nem piszkoskodsz, döntesz földre, stb. A fegyvertörés határesetes lehet, de szerintem még erre sem "pazarlod" a fokozott figyelmedet.

Chi-harcban az összes harcművészeti stílus a kezet-lábat(Dart-nid-kinito a testet) tudja használni.
Emellett, amelyik stílushoz kifejezetten oda van írva, hogy egy adott fegyverrel képes a chi-harcra azt is. Ez tudtommal két esetben van csak lehetőségnek meg:
Shien-ka-to hosszúbot
Nisen-nid-to Nisen-kard

Vértviselet szintjén a könnyűvértek sztem beleférhetnek. posztó, kivertbőr. Ezeknek nem véletlen 0-ás alapból is az MGT-jük. Egy vastagabb kabát van gyakorlatilag a karin.

Alkarvédő mehet chi-harcban is puszta kézzel meg ilyenek. Ennek oka, hogy az alkarvédő és használata(a KAP vagy Kp ráköltése) azt jelenti, hogy a karakter megszokta, hogy jobban oda meri tartani az ütés útjába az alkarját, mert tudja, hogy van rajta egy jó kemény védőréteg. Egyébként az alkarvédős és alkarvédő nélküli harc annyiban különbözik, hogy alkarvédő nélkül vigyázva vezeti el az ütéseket. De erre van az alkarvédő +VÉ-je.
Ha belegondolunk a stílusokba mindegyik használja az alkart csak van amelyik beleáll az ütésbe (Avad-ka-kinito) és van amelyik elvezeti (Dart-nid-kinito), de ettől függetlenül használja az alkarját ha van rajta cucc, ha nincs.
Ennek fényében én az alkarvédőt, ha már felvette KAP vagy Kp befektetésével a karakter azt mondom, hogy akár vele, akár nélküle tudja negatívumok nélkül, még chi-harcban is használni a stílusát.

Elnézést, de nemigazán tudom mire nem válaszoltam. :?
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.06.04. 5:46

Quator.
Ez eddig tiszta én is így gondoltam hogy használhat vértet is sodronyingig.Viszont az ETK-ban annyi van írva hogy pusztakezes harcnál semmiféle vértet nem viselhet a harcművész, ha visel csak fegyverrel tud harcolni.Ezzel mi legyen?

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2008.06.04. 7:18

Togar az a sodronying ami tényleg véd is nehéz. (tapasztalat) Én személy szerint nem támogatom, hogy harcművész használja. Ezzel együtt természetesen meghajlok a szabálykönyv előtt és csak asztaliban tiltom a játékosaimnak. :)
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.06.04. 17:35

Üdv ismét!

Togar: ETK-ban nem azt írják, hogy nem viselhet, hanem, hogy nem szokott általában. Az ETK-s kasztleírásokhoz tartozó fegyvertár csak irányadóul szolgál, hogy a kaszt normál esetlebn miket preferál. (Máskülönben pl a lovag nem használna tőrt. Pedig általánosságban a lovagnak 5 fegyvere van: kard, buzogány, tőr, csatabárd, kopja.)

Ennek megfelelően a harcművész vértben is tud pusztakezes harcolni csak nem szokott max.

Garmacor: Könnyűvért mint mondottam. A sodronying az már a rugalmas nehézvért kategória, mert nehéz. 8) Talán, hogy a sodronyinget ne keverjük a példámba úgy mondanám, hogy a keményítetlen bőralapú vértek.
Ld. kínai, indiai vértek.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.06.04. 20:02

Akkor ezt fordítsuk le a játékra tehát hordhat posztóvértet az tuti.Láncing belefér? Ha nem akkor marad a posztóvért és mást nem vehet fel.Meg viselhet alkarvédőt.

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2008.06.04. 21:18

Ami egy sodronyingnél nehezebb, az nem mehet szerintem. Egyszerűen így lehet megfogalmazni.

M.
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. "
"Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1786
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Eldwyr » 2008.06.05. 17:52

Üdv!

Szerintetek egy fejvadász kaphat hasonló képzést, mint egy harcművész?
Eldwyr

Grokht Hrghtma
Eldwyr
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 527
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.06.05. 18:15

Üdv!

Togar

posztó, kivertbőr, gyűrűs, lemezes
Szerintem ezek a vértek férnek bele. Nomeg az alkarvédő. 8)

Eldwyr

Hasonlót igen, bár kérdés mire gondolsz konkrétan.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 90 / 153 • 1 ... 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93 ... 153

Vissza: Csevegõ