"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Ichigo Kész a kari, majd itt küldöm pm-ben a drága anyós miatt. Kérdés: Mivel pap így(63 Mp) készíthet elég sok varázstárgyat, ezeket csak a 120 aranyas összeghatár korlátozza, vagy ne csináljak agyba főbe minden lötyit? Csak mert a 120 a-ból elég sok mindenre futja.
Quator, Saggaras
A karim inkvizítor és tiadlani illetőségű lessz, kíván valaki némi közös nevezőt belevinni az előtöribe? Azért megy Erenbe hogy felkérjék/kinevezzék inkvizítornak, onna lép a kalandba.
"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Én lemondok a varázstárgyakról mégiscsak, helyette az arrafordítandó pénzt a bankban tárolom (ha az abbit cuccokat levonom meg a felszerelést levonom, kb 70a) Az abbitacélból készült fegyvernek vannak plusz értékei nélad, Ichigo? (A karaktert nem küldeném el újra, ha lehet, mivel csak a harcértékekből kell levonni első szintű rúna értékeit, s azt hiszem nem kell más változtatást eszközölni, így jó lenne?)
"Since love and fear can hardly exist together, if we must choose between them, it is far safer to be feared than loved." - Niccolo Machiavelli
Én nem értek valamit, és azt hiszem, valami olyat, ami a szerepjátékosok többségének nemhogy nem gond, de talán észre sem veszi, mondván ez természetes. Ez pedig az, hogy elég gyakran látom, hogy akadályozó, gyanús, beszóló, csúnyán néző NJK, vagy félreértés (elég infó hiánya miatt) másnak tűnő NJK jussa az, hogy gyilok. Nem elkábításra, elfogásra, megsebesítésre kimenő küzdelem, hanem ontsuk a vérét, mert ő a rossz fiú, mi meg a jók. Ez szerintem, pláne ha a JK jelleme nem indokolja, nem felmentő indok, sőt elég gyér. Bizonyos kasztoknál eleve furán veszi ki magát, ha körülménytől függetlenül az első gondolat, hogy nyúvasszuk meg. Sőt... Valahogy nekem nem az az első gondolatom, hogy ha valaki nekem esik, hogy egyből ki akarom oltani az életét, akkor se, ha lerí róla, nem éri be azzal, hogy harcképtelenné tesz, hanem az életemre tör. Ettől még nem kéne átvenni a módszerét, és a "ha ő így, akkor én is!"-szellemében hasonló céllal felveszem a kesztyűt, hátam mögött a biztos tudattal, hogy erre minden jogom meg van a torokmetszésre, én vagyok a jó fiú, a jellemem jó, szóval na. A kikérdezések napja leáldozott? És a ráijesztés műr ózsdi? Ránézésre mindenki már látja, igen, ezt ki kell nyírnom, mert tuti sáros? Ez nekem önbíráskodás szagú. Gyilkosság rendesen, amolyan bérgyilkos, fejvadász módon. Az ilyet bakker nem, büntetik? Ha valaki kalandozó, fölényesen félresöpörheti a vádakat azzal, hogy küldetést teljesít, és ilyen meg olyan gonoszok ellen kutat éppen? Ja, persze, minden elébe toppanó egyből annak a bizonyos gonosznak a csatlósa, akárkije? Ez elfuserált kézmosásnak tűnik. Yneven ennyire olcsó az élet, senki nem akad fenn ezeken? Ilyen hétköznapi, hogy jön egy marék idegen, hullanak a ki tudja milyen szándékú és jöttű népek? Meg valaki már nem is strigulázza, hány nemtetsző egyén nyakát csavarta ki, mondván ő a jóért harcol, meg a vak is látja, megtámadták és az életét védte? Hja, szóval erre csak az a válasz létezik, hogy dögöljön meg? Nem azt mondom, hogy Ynev egy álomhely, ahol aljas szenyó alakok nem futkosnak, de azért elég fura, hogy egyből mindenki úgy lendül, hogy megsemmisítési üzemmódba kapcsol... Akár ha lelketlen, rutinos ölőgépek lennének, vaskos tetemhalommal a múljában. Nekem kissé felfoghatatlan, hogy egyből életre menő harcba fordul minden, függetlenül a kari alapbeállítottságától. Ez utóbbi különösen megdöbbent. Utólag hiába játsza ki valaki a gyötrődést, bűntudatot, holt volt ez akkor, amikor átlépte a határt, ami az élet kioltása felé lökte? Ilyen könnyen át lehet oda lendülni? Aligha. Bepipulni más. Jól odateremtek, hogy feküdjön el. De egyből gyakni... Nekem ezek a bicskák túl könnyen nyílnak, főleg első szinten.
Ha ez valódi problémaként felmerül, akkor az azt jelenti, hogy vajmi csekély a karakterek társadalmi beágyazódása, és igény/szükség sincs rá. Ami tipikusan a megyek-mendegélek nincsen apám sem anyám karaktereknél/csapatnál fordul elő. Mondom én.