• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Fáradt Vándor

Ahol a tettek beszélnek a szavak helyett

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
94 hozzászólás • Oldal: 5 / 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Re: Fáradt Vándor

HozzászólásSzerző: Shaidar Haran » 2008.05.30. 13:26

/Torrane/

Elmosolyodik
-Én benne vagyok, bár szerintem a Főtértől nyugati út felé is van egy szabó, igaz nem a legjobb de olcsó menjünk hozzá. Mert, ha ott öltözünk át feketébe akkor már úgy megyünk oda és az esetleg a környéket figyelők kevésbé fognak gyanúsnak tartani minket, mintha oda mennénk majd a szabónál feketébe öltözve megyünk be. Pláne, hogy az szabó jóval szebb minőségibb portékákat árul, és gondolom nem a legolcsóbban és egy szebb és minőségibb ruha, eléggé feltűnő lehet ott, ahova megyünk. Persze jobb lesz ha kerüljük a feltűnést.
Üdv.:SH
Shaidar Haran
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 145
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Anapol » 2008.05.31. 19:51

Anapol (Sekai Koi)

-Részemről is rendben van a dolog. Ám most hogy így jobban bele gondolok. Azt hiszem talán, hogy az alviág érdeklődését már fel is keltettük, azokkal a "bizonyos" incidensekkel. És akkor viszontnehéz lesz elvegyülni. Szerény véleményem szerint már igen sokat tudhatnak rólunk. De még mindig az álruha tünik a legkézenfekvőbb megoldásnak. Hát ha beválik, de ha az előző gondolatmenetem a helyes, akkor akár még bajba is keveredheünk.- mondja el teljesen komolyan a véleménét a szituácíóval kapcsolatban.

-Mindenesetre indulhatnánk is szerintem, hiszen sok dolga lesz még a szabónak. Ha egyáltalán nyitva van még.- áll fel az asztaltól egykedvűen és gondolataiba mélyedve.

<Talán a mai kis kiruccanás után, majd mesélek nekik az álmaimról és látosmásaimról. Jobb ha egy ilyen terhet nem magambn cipelek csak.>- töpreng el magában.
Vyan Anapol
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 141
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Drevar Cales » 2008.06.01. 7:17

Helyszín: Fáradt Vándor, Vár-erőd
Időpont: Délután
Játékos: Anapol, Lorin O Krell, Shaidar Haran

(Mindenki)

A fogadó ajtaja szélesre tárul, s egy városőr térül be. Fekete haja van, keskeny bajuszt és kecskeszakállat visel - melybe vegyül egy-két ősz szál is - valamint a hivatalos egyenruhát. Még a lándzsája is nála van. Megérkeztekor körbenéz a fogadóban, s szeme a kis csapaton meg is áll. Elindul felétek, miközben köszön egy-két ismerős katonának.
Torrane: felismered azt a városőrt, akivel beszéltél még a délelőtt folyamán.
Odalép a pulthoz, ahol a kis csapat elhelyezkedett, majd Torranehoz intézi szavait.
- Örülök, hogy itt talállak. Utánanéztem a dolognak, amiről beszéltünk ma. Megbeszéljük ezt nlgyszemközt, vagy ők is hallhatják? - bök Valdinra és Koira.
Én, Drevar Cales, Nezar Cales fia esküvel fogadom, hogy vezetem, s védelmezem népünket legjobb képességeim szerint, hogy Dél bástyája lehessünk továbbra is. Íme a vér, mely együtt folyik népével!
Íme a vér, mit örömest hullatok a hazáért!
Drevar Cales
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 165
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shaidar Haran » 2008.06.01. 8:40

/Torrane/

<ez gyors volt>
-Üdv örülök én szintén találkozásnak. Ők is hallhatják, mivel van egy gyanúm, hogy az én esetem ha nem is szorosan kapcsolódik, de valami összefüggés lehet a két ügy között. Gyere ülj közénk és add elő, hogy mit sikerült ki derítened. De előtte gondolom egy korsó sör jót tenne a szolgálat után és kiszáradt torkodnak, ugye?
Intek a fogadósnak és rendelek magamnak és a katonának 1-1 korsó sört a többieknek meg még egy kört amit ittak. Majd átadom a szót a katonának
Shaidar Haran
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Drevar Cales » 2008.06.01. 9:07

(Mindenki)
- Köszönöm - vigyorog - bár őszintén szólva egy kis torokkaparóan erős pálinkának jobban örülnék...
Amint megkapja a kért itókát (amiért 1rezet kér a fogadós Torrane-től), belekezd:
- Tudjátok, a szolgálatban az a jó, hogy az ember rendet tehet a felszínre ólálkodó csürhe közt. Nos ez a gyerek egy zsebtolvaj volt, szerencséd, hogy nem rabolt ki téged is - bök orrával Torrane-re, majd egyhejtásra lehúzza a pohárka pálinkát. Kissé eltorzul az arca az ital miatt, majd egy -Ehh, ez jól esett- kijelentés után megtörli a száját, s levágja a pohárkát. A fogadós újratölti, s kérdően néz rád, hogy ezt is állod e.
Kissé reszelősebb hanggal folytatja: - A kölyöknél féltucatnyi erszényt találtam, ezért rögtön lecsaptam a kezét - krákog egyet, hogy rendbe jöjjön a hangja.
- Tudjod, mostanában egyre többen erőszakoskodnak a polgárokkal, s azok igazságtételként önként bíráskodnak, olykor a városőrséget sem értesítve. Régen találkoztam zsebelővel.
- Azonnal jöttem volna, csak hát ugye a szolgálati idő az szolgálati idő.
Én, Drevar Cales, Nezar Cales fia esküvel fogadom, hogy vezetem, s védelmezem népünket legjobb képességeim szerint, hogy Dél bástyája lehessünk továbbra is. Íme a vér, mely együtt folyik népével!
Drevar Cales
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shaidar Haran » 2008.06.01. 10:26

/Torrane/

Bólintok a fogadós felé, hogy azt is állom
-Hát az ön bíráskodásról annyit tudok, mondani, hogy ma egy merénylő megölte a barátom ismerősét. S ezután elmentünk a hivatalba, ahol egy Seldior Kheldan eléggé nyersen közölte velünk, hogy kívül tágasabb, mikor kiakartuk kérdezni a merénylőt és információkat akartunk tőle szerezni... Persze jelezte, hogy kitüntet a figyelmével minket
Kicsit sunyi mosoly-persze nem hinném, hogy pusztán szeretetből tenné ezt... Pedig jó lenne kideríteni, hogy mibe keveredtünk bele. Szerintem az a fiú nem dolgozott egyedül és lehet, hogy ő a ranglista legalsó fokán volt és a barátai akik a sikátorban vártak egy nagyobb szervezet tagjai. Bár van egy érzésem, hogy ez a szervezet uralhatja az utcákat, és akkor lehetséges ők küldték a bérgyilkost aki megölte azt szerencsétlen nőt... Egy a lényeg szeretnénk az ügy végére járni... Esetleg tudsz valamit mondani az itteni alvilágbeli történésekről esetleg informátorokat mondani akiktől tudnánk szerezni információt?
Shaidar Haran
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Anapol » 2008.06.01. 10:39

Anapol (Sekai Koi)

-Üdvözletem.- köszöntöm a város őrt, mély meghajlással.

-Az én nevem Sekai Koi. Tiadlanból jöttem a Dorcha küldött, hoy információkat gyűjtsek az országról. Szigoróan csak azért, hogy a két ország közelebb kerüljön egymáshoz, és persze kereskedelmi célból. Nagy örülök a találkozásnak. Csak annyit szeretnék hozzá fűzni ehhez a dologhoz, hogy én voltam az ki elkapta a merénylőt.- mondja tisztelettudóan kézségesen megvárva még mindenki befejezi a mondanivalóját.
Vyan Anapol
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Drevar Cales » 2008.06.01. 11:33

Felemeli poharát a tadlani felé, s kortyol egy keveset az erős szagú löttyből.
- Ilyen emberekre volna szükség Sempyerben! Mármint nem idegenekre gondolok, hanem védelmezőkre. Nem mintha mi nem védelmeznénk jól, erőnktől tellően a várerődöt. No persze az önbíráskodás, hát pont erről beszéltem! Nem lenne jó, ha beleavatkoznátok a városőrség munkájába. Jól végezzük a dolgunkat.
Neked meg eléggé élénk a fantáziád! - mondja Shaidarnak - Ékesen bizonyítják a nála talált, elcsent erszények, hogy egy mocskos kis zsebmetszővel akadt dolgod, nem egy bandával.
Ha van eszetek, akkor pedig elfeleditek ezt az alvilág dolgot. Oda nem ér el a herceg keze, s igencsak elburjánzott a bűn. - a szájához emeli a poharat, majd maga elé nézve még hozzáteszi: - az az Ezüstróka is most ölte meg a herc...- köhécselni kezd, majd sietve hozzáteszi - váhh, méregerős ez a lötty. Még a kumisz sem ily komisz, ahogy mi mondjuk. Kitekint az ablakon, majd megrázza a fejét. - Sajnos mennem kell, késő lett hirtelen, s Madame Trilla lányai már várnak rám.
Feltápászkodik az asztaltól.
Drevar Cales
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shaidar Haran » 2008.06.01. 12:15

/Torrane/

-Hát meg lehet kicsit eltúloztam, de jobb félni mint megijedni... Köszönöm az információt és nem azért avatkozunk bele mert rosszul védenétek a várost, hanem azért mert belekeveredtünk, azzal, hogy Koi elkapta a merénylőt, és azzal is, hogy a hivatalnál szaglásztunk már gyanúsak lettünk néhány embernek. Azok a lánykák nem tudnának várni még egy kicsit míg megiszol még 1 italt?
Ha bele megy akkor megpróbálok tőle még több információt kiszedni erről az Ezüstrókáról
Shaidar Haran
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2008.06.02. 12:35

Valdin

- Szép jó napot- biccent avárosőr fele. <<..de nem szeretem a fajtádat>>
Meghalgattja a városőr beszámolóját majd amikor a kézlecsapásos részhez ér kicsit megremeg a keze.
<<...Tiszta Ibara!!! Bassza meg! Kiskoromba én is csináltam ezt azt otthon persze csak heccből ... de mi van ah levágták volna a kezem? Hogy játszanék úgy bármin is? Jobb lesz... vigyázni.>>
- És mondja csak, a herceg nem tesz semmit? Miért nem fogad fel zsoldosokat hogy erősítse velüka városőrséget, vagy csinálhatna pár olyan csoportot akiket csak arra bérel fel hogy elfogják a gazfickókat.
Nem igazán gondolja komolyan de valamivel húzni akarja az időt és hátha több infót kiszedhetnek belőlle.
<<Ezüstróka? A herceg kijét ölték meg? >>
<<Hm... bármilyen komyolan és rendszeretően viselkedett ez a Koi mégsem veti meg a dicsekvést. Egyre jobban kedvelem :D...>>
Ryell wes Nortendal-Sherali kalandok
Ryndavor Con Wierra Artenol - Abaszisz
Lorin O Krell (A lövész)- Pyarron
Valdin Cirn Lyenth-Calerin - Erion-Örömnegyed
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1259
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Drevar Cales » 2008.06.02. 13:17

- A herceg már rendelkezik elég emberrel, de az alvilág olyan hely, ahova józan ember semmi pénzést sem merészkedne, így értelmetlen is zsoldosokat fogadni. - amikor szóba kerül, hogy Torrane meghívná még egy italra, láthatóan mérlegel, az arcotokat figyeli. Pár szívdobbanásnyi feszült csend után azonban mégiscsak visszaül a helyére, s beleegyezően bólint - Ám legyen! De mivel nem akarok a lányok előtt becsiccsenteni, most inkább valami vöröset fogyasztanék.
A fogadós rád tekint, majd mikor bólintasz kitölti neki az italt. //Minden pohárka pálinka 1r, egy kupa bor pedig 2r, tehát eddig összesen 4 rezet vonj le, mert csak ebben az esetben tölti ki a fogadós az italt.//
Halkabbra fogja a hangját, s közelebb hajol, hogy senki más ne hallja, csak a pultnál ülők. Az erős pálinkaszag megcsapja az orrotokat, ahogy halkan elkezd mesélni.
- Az Ezüstróka egy kegyetlen gyilkos, aki lopva jár az éjben. Egy az árnyékok közül, s még senki sem látta az eredeti arcát. Azt beszélik, hogy szája elött ezüstszín kendőt, s ezüstből készült maszkot visel, ami egy róka arcát ábrázolja. A fejére kitűzött díj már igen magas, a Herceg mindenáron holtan akarja látni. Bizonyíttékként pedig az ezüstmaszkját kéri. Az áldozatait könnyen megismerni arról, hogy mindegyiknek egy-egy ezüstérmét helyez a bal, s a jobb szemére. A révésznek szánja, azt mondják.
- A városőrség tehetetlen, nem hagy maga után az ezüstérméken kívül más nyomot.
Hátradől, majd körülnéz, hogy senki sem volt e avatatlan fültanúja mondókájának, majd kortyol egyet a borából.
Drevar Cales
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shaidar Haran » 2008.06.02. 15:18

/Torrane/

<remélem nem fogok vele találkozni, nincs kedvem rókavadászathoz...>
-Akkor jobb lesz elkerülni ezt a fickót... S ha bármilyen köze lenne a mai merénylethez akkor nem amatőrre bízta volna hanem személyesen ölte volna meg és nem fényes nappal.

//Off: eddig vonom, de a korsó sör ára az most 2 vagy 3 réz mert amikor kajáltam 5réz volt kajával ... :D//

//Edit: Zsé ügy megoldva :D//
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Shaidar Haran 2008.06.03. 15:47-kor.
Shaidar Haran
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Anapol » 2008.06.02. 20:02

Anapol (Sekai koi)

-Hm... egy meréynlő amit egy egész kis ország nem tud leszerelni? Ezenfelül alvilági közeg ami szintén nagy problémát okoz. Annál jobban szeretném kivizsgálni ezt az ügyet. Elvégre azért küldtek, hogy megismerkedjek Sempyer kultúrájával és szokásaival ehhez persze az alvilági közeg is hozzá tartozi.- mondja komolyan mindenkinek úgy hogy jól halják, nem szégyelli ezt és nem is fél senkitől.

<A másik az, hogy legalább addig is elfeledkezem az álmaimról. Nem hiszem hogy összefüggésbe lennének ezzel a rókafickóval, de addig is nem szükségem foglalkozni velük.>

-Tudna még valamit mondani erről az alvilágról, ha szépen megkérem? Ezenfelül érdeklődni szeretnék, hogy nem tudsz-e érdekes eseteket az országon belül. Olyan dolgokra értem amik szokatlanok, illetve még nem fordultak elő ezelőtt. Nagyon megköszönném tisztelettel.- mondja ezt a szokásos meghajlást nem elfeledve.
Vyan Anapol
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2008.06.03. 9:40

Valdin

- Az emberek nem mernek lemerészkedni? Kétlem... errefelé talán nem emberek alkotják az alvilágot?-mosolyodik el- De ha a herceg katonái nem is fogadhatna fel olyanokat akik vállalják az ilyen veszélyes és lehetetlen dolgokat. Olyanokra gondolok akiket a Csatos Rézkönyv csak Kalandozók néven említ.- szemében felcsillan az elszántság lángja közben előrehajol és csak gondolatban folytatja tovább.
<<...minket.>>
-Persze megértem sok kiadással járna, és mint Ynev más tájain itt is az az Úr.
Kortyol italából és továbbhalgatja csendben a varosőr beszámolóját.
Ryell wes Nortendal-Sherali kalandok
Ryndavor Con Wierra Artenol - Abaszisz
Lorin O Krell (A lövész)- Pyarron
Valdin Cirn Lyenth-Calerin - Erion-Örömnegyed
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1259
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Drevar Cales » 2008.06.03. 14:08

A városőr elgondolkodik az elhangzottakon.
Tudjátok, Sempyer nem egy gazdag ország, s minden adó, amit beszedünk, elmegy a katonák kiképzésére, s fenntartására. Pont itt kezdődik a probléma. Kérdezted, történ e valami furcsaság - fordul immár Koi felé.
- Nos igen, történt, nem is egy. Ilyen merénylet, ami ma is történt, már önmagában is szokatlan. Jópár éve nem volt már rá péda. Ezért ért minket felkészületlenül. Már is futótűzként terjed a hír, amire nem volt szükségünk - szomorúan megrázza a fejét.
- Ráadásul nem csak ez történt. Mostanában több az erőszakos cselekedet, az az ostoba goblin valami közelgő viharról beszél, mikor már három napja hét ágra süt a nap, de ami a legrosszabb, az egyik falu nem fizette be a haviadót. Ez még sosem történt meg, csak ha nomádok veszélyeztettek minket. Ők meg mintha eltűntek volna.
Mintha a föld nyelte volna el őket.
Drevar Cales
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
94 hozzászólás • Oldal: 5 / 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Vissza: Sempyer