• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Vérszín Hold alatt [UTK]

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
667 hozzászólás • Oldal: 13 / 45 • 1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 45

Re: Vérszín Hold alatt [UTK]

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.05.26. 12:18

KM esemény [Lorin]: A fogadóban
Helyszín:Eatira - Abaszisz - A Kikötői Fogadó
Időpont: 6.-Darton harmadik a Csend havában-déletőtt
Résztvevők: Lernun, Bredon, Xavios

Mindenki

Xavios frappáns válaszára az inkvizítor feje látványosan elvörösödik majd mint egy vulkán töre ki belőlle a kiabálás de azt megelőzte Lernun válasza. Korneas kardja ismét megremeg ahogy megszorul rajta ökle majd most egyenesen A Kuruzsló trokának szegeződik közben penge vékonyra szorított ajkai mögül pár szót hallotok.:
- Ki a fene vagy te?! ... Hogy... hogy Krad teljesjogú papjával és a Pyarroni Inkvizíciós Szék inkvizítorára ily rágalmakat mersz mondani? Ezt kevesen tehetnék meg még Pyarronban is de itt... itt aztán végképp senki. Legfőbképp nem egy ilyen névtelen és rangtalan személy mint te!
A két városőr is lereagálja a dolgokat és egyből közre is fogják Xaviost .
Bredon magyarázkodására mégjobban megszorítja a kardmarkolatot.
- Hogy máááááÁÁÁSSSSS??? Mégis hogyan lehetne ő MÁS? Talán csak nem valami Istentelen szekta követője? Őrök! Elfogni!
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.05.26. 12:23

KM esemény [Lorin]
Helyszín:Eatira - Abaszisz - A Kikötő-keleti dokk- A fogadó felé...
Időpont: 6.-Darton harmadik a Csend havában-valamivel reggel után.
Résztvevők: Sirvaj

A városőr arca elkomorodik vonásia megkeményednek majd látva hogy teljesen "őszintén" mondod ezeket kisit lehiggad.
- Rendben. Ez esetben elárulná melyik fogadóban szállt meg? A továbbiakban ön a vendégszeretetünket élvezi amíg el nem fogtuk a nőszemélyt. Nem szeretnénk ha estig elveszne ugyanis akkor még szükségünk lesz Önre.- mosolyodik el.
- Remélem megfelelőnek itéli az ellátást- teszi hozzá bucsozóul - De ha tud valami konkrétebbat a nőszemélyről akkor talán ...- ismét elvigyorodik.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ruyan » 2008.05.26. 13:19

Bredon

- Lehet, nem úgy más ahogyan Ön gondolja és biztosan nem egy istentelen szekta követője, sőt így utólag, nem is olyan okos mint gondoltam, de szerintem, ne vegye sértésnek, azért mégiscsak túlzás börtönbe zárni valakit azért, mert nem ismeri eléggé sem a helyi, sem a pyarroni szokásokat. Meg lehetne büntetni máshogy is, nem gondolja?- mondom mindezt az inkvizítornak, igyekszem tiszteletteljes hangon szólni hozzá, mikor Xavios hibáit ecsetelem, akkor pedig kissé lesajnáló hangon, hátha sikerül ezzel meggyőznöm.

<<Remélem nem akar ezért engem is elvitetni...>>
Bredon Shovilan-Vérszín Hold alatt
Thun, a vadász-Haláltusa
Ruyan
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 459
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Khaltaros Orm Dhesal » 2008.05.26. 15:16

(Xavios)

Mikor a penge közel kerül a torkomhoz nem mozdulok, arcom is olyan mozdulatlan marad, mint egy kőmaszk, csupán felvonom az egyik szemöldökömet. Bredon. Eddig nem igazán tapasztaltam, hogy okosnak tartasz vagy esetleg tisztelsz is valamennyire... és mikor említetted, egy pillanatra még el is hittem. - a bárd szavai cinizmussal töltenek el. - Most ismét megmutatkozik, hogy nem is tartasz annak... lehet, hogy mentegetni akarsz, de ismerd el... jobban esne, ha most egy improvizált dal keretében kifejezhetnéd, hogy milyen ostobának tartsz engem. Jó az eszem, de nem hagyom magam... akkor sem ha egy inkvizítor kezd sértegetni.
- Jóuram, olyan haraggal viseltetsz irántam, mintha a fenséges Pyarroni Istencsalád egy tagját sértettem volna meg, miközben csupán a sértegetéseid próbáltam visszatükrözni személyedre, hogy átérezd azt a sértést, melyet tőled kaptam. - mondom neki. Hangom higgadt még most is. - Tisztában vagyok vele, hogy Krad egyik teljesjogú papjával beszélek, de csak a személyemet érő sértéseidet akartam visszatükrözni a TE személyedre. A papi mivoltod jóuram, nem sértettem meg csupán azzal akartam megelőzni további sértéseidet, hogy éreztettem veled azok mélységét. - miközben besztélek átható tekintetemmel mélyen az inkvizítor szemébe nézek. Egy kis szünet után így folytatom: - Hiszen eléggé nagy sértés a földtúró megnevezés egy lar-dori varázsló számára... főleg szellemi szintjére nézve. És névtelen sem vagyok. A rang pedig csak döntéseink fontosságát és horderejét határozza meg az arra kijelölt ügyekben. Az emberek közti különbség lelkükben rejlik.
Mindvégig egyenes háttal és mindenféle apróbb mozgás nélkül állok. Mikor a két városőr közrefog ugyanolyan nyugodtmaradok, mint eddig, ezzel mutatva, hogy nem vagyok ellenséges és bűnösnek sem érzem magam. Remélem ez a pap fogékony az észérvekre és nem olyan szentimentalista, hogy hagyja sodródni magát viharos érzelmeinek tengerében... Ha mégis, akkor talán ha mindvégig higgadt maradok, nagy óvatossággal kerülök mindent, ami bárhogyan is megsértheti Korneas-t és olyan bonyolultan beszélek, hogy a mi kis "pénzemberünk" egy szót se értsen belőle, talán sikerül meggyőznöm ezt az arrogáns... inkvizítort.
- De ha sértéseid érzékeltetése olyannyira dúrvára sikeredett volna, hogy esetleg meg is bántottalak volna vele jóuram, akkor bocsánatod kérem. - itt kissé ellazítom arcizmaimat, hogy ne higyje azt, hogy az egész üres beszéd.
Khaltaros Orm Dhesal
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 94
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Cadoras » 2008.05.27. 8:46

Elgondolkozom a hallottakon, s magamban mérlegelem, mi is lehet a szándéka a városőrnek. <Bizonyosan egy rajtaütést akar szervezni ott, ahol meg se jelenik a hölgy. Hát kedvesem, legalább ezen egy este nyugtod lesz!> Miközben távozom, még odavetem:
- Kísérjen el az egyikőjük, ha gondolja, ám ha a közelben tartózkodnak, még gyanút foghat a hölgy. Én a helyükben óvatos lennék.
<Mi a rákfene lehetett a fogadó neve?>
Visszamegyek a fogadóba, hogy legalább azt a hölgyet elcsábítsam, akinek legalább ismerem a tartózkodási helyét. Út közben azon gondolkozom, miféle taktikát alkalmazzak ellene. <Ehh, miért kellett odacsődítenem a városőrséget? Nem vagyok normális! De talán így még izgalmasabb lesz...>
"Since love and fear can hardly exist together, if we must choose between them, it is far safer to be feared than loved."
- Niccolo Machiavelli

"Am I my brother`s keeper?"
Genezis 4:9
Cadoras
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 490
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.05.27. 9:36

Időpont: 6.-Darton harmadik a Csend havában-napközép

Mindenki

Korneas arca a vérvörösről fakó szürkére változik.
- Lar-Dor-i....Lar-Dor-i...Lar-Dor-i...- ismételgeti a szavakat kissé elhülten.
- Ha azt hiszed ezzel át tudsz verni akkor bizony csúnyán tévedtél! Minden Pyarroni varázslonak van valami a tulajdonában amiről nem csak foglalkozásukat de rangjukat és nevüket is leolvashatná a hozzáértő személy. Mint például én. Kitalálod mi az vagy inkább mondjam meg én???- mondja gúnyosan de közben leengedi a hoszúkardot a torkodtól, ellenben a két alabárd még mindig suhintásnyira van tőlled gazdájukkal együtt.A fogadós immár mérlegelia helyzetet és kissé bátortalan hangon de közbe szól.
- Megbocsáss tiszteletreméltó uram de... de eleddig semmi furcsaságot nem vettem észre a vendégemet illetően. Mégis mi a probléma?
Lykargon is megköszörüli torkát.:
- Kedves Korneas. Bár tudom a Kráni hatéron való viaskodás elvette a józan eszedet de ettől még Ő - mutat Xaviosra- valóban az aminek mondja magát. Nekem hiszel ugye? ... régi barátom...- teszi hozzá halkan már-már suttogva.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.05.27. 9:39

KM esemény [Lorin]
Helyszín:Eatira - Abaszisz - A Kikötő-keleti dokk- A fogadó felé...
Időpont: 6.-Darton harmadik a Csend havában-valamivel reggel után.
Résztvevők: Sirvaj

- Úgy látom nem értettél meg engem édes-fiam! Te most itt maradsz!Tudod nem lehetünk biztosak benne hogy nem értesítenéd valahogy az illető hölgyet, ezért a biztonság kedvéért addig az őrség vendégszeretetét élvezed.
Az ajtónálló őrök belépnek majd a szoba hátuljában nyilló rácsozott kijárat felé intenek.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Khaltaros Orm Dhesal » 2008.05.27. 11:49

(Xavios)

- Az általad említett botot csak a Pyarroni Varázslórend tagjai kapják meg. Én még csak tervezem a rendbe való belépést, de még nem sikerült visszajutnom Pyarron-ba. - mondom neki. Na. Erre nem számítottál. - gondolom. - Vajon miért olyan fontos számára a rang? Talán a saját rangja az egyetlen fontos dolog életében, amit sikerült elérnie? Vagy talán fogalma sincs, hogy a rang nem mindenhova szól, csak az arra kiszabott ügyek esetén nyer értelmet. - Lykargon is tudja, hogy miféle vagyok. Neki hiszel, nem? - remélem, hogy barátja szava nagy hatással van döntéseire.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Khaltaros Orm Dhesal 2008.05.27. 13:34-kor.
Khaltaros Orm Dhesal
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.05.27. 13:07

Időpont: 6.-Darton harmadik a Csend havában-napközép

-Vagy úgy csak tervezed!Nos akkor majd szólok pár "jó" szót az érdekedben kedves Lar-Dor-i MÁGUS!!!- ordítja a képedbe az inkvizítór majd sarkon fordul és Lykargonra néz
-... igen neked hiszek! Régen elmúltak már azok az idők hogy a ate szavadban kételkedjek. Ez a szerencséd kedves Mágus Uram!
Füttyentésével magához hivja a két városőrt aztán távozik a fogadóból.

Lernun
egyetlen egy dolog ami miatt ez téged zavar az az hogy, a sört amit rendelt nem fizette ki.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Khaltaros Orm Dhesal » 2008.05.27. 13:29

(Xavios)

Mielőtt Korneas elhagyná a fogadót ezt mondom neki: - A "mágus" kifejezés még túlzás lenne jóuram. - miután kisétált a helyiségből Lykargonhoz fordulok.
- Köszönöm, hogy segítettél barátom. - mondom neki úgy, hogy csak ő hallja (de nem suttogva). - Ha te nem szólsz az érdekemben pár szót, akkor most valószínűleg egy tömlöc felé tartanék... és elnézésedet kérem, hogy egy barátoddal így beszéltem... de nem hagyhattam magam.
Körbenézek a fogadóban. Legalább vége a jelenetnek. A két félelf is itt van. - nézek a tolvaj és a bárd felé. Közelebb lépek a bárdhoz, de kétlépésnyi távolságnál közelebb nem megyek.
- Nos? Mi hír? - kérdezem a bárdtól.
Khaltaros Orm Dhesal
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ruyan » 2008.05.27. 14:32

Bredon

<<Érdekes kis jelenet volt az biztos. Először engem akart egy cellába bedugni, aztán Xaviost. De szerencsére megúsztuk mindketten... Remélem többször nem találkozunk vele, nem lenne szerencsés. Bár azt még mindig nem tudtam meg, hogy Klarissát, ha így hívják egyáltalán, miért keresi.>>

- Először is köszönöm, hogy védelmemre keltél Korneassal szemben- mondom Xaviosnak- de felesleges volt, nem hiszem, hogy bizonyíték nélkül is elfogatott volna. Ha pedig a Korneashoz intézett szavaim sértőek lettek volna rád nézve, akkor most bocsánatot kérek, mert azokat csak azért mondtam, hogy segítsek neked, úgy ahogy te is megpróbáltad nem sokkal azelőtt- fejezem be bűnbánó arccal.

- Hogy mi hír van? Megtudtuk, hogy el tudunk menni Ferrugiára egy Gifar nevű dzsad hajóján. Az út teljesen ingyenes, mindössze vigyáznunk kell az árura és ha megtámadnak, akkor segíteni visszaverni a támadókat, de ezt akkor is megtennénk, ha nem ez lenne a feltétel, szerintem. Holnap pirkadatkor indulunk neki a tengernek. Remélem megfelel így neked.

Miután tájékoztattam Xaviost leülök a pulthoz és megiszom a sörömet, amit az inkvizítor rendelt
Thun, a vadász-Haláltusa
Ruyan
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Khaltaros Orm Dhesal » 2008.05.27. 15:05

(Xavios)

- Remek. Nekem megfelel. - mondom neki. - Én is köszönöm, hogy a segítségemre siettél. Természetesen nem sértettél meg. - mondom neki. - Az egyetlen, aki megsértett, az Korneas volt. - ezt inkább magamban mondom, mintsem Bredonnak.
Ironikus. Az inkvizítor egy nőért jött, a bárdot akarta letartóztatni, de végül úgy tűnt, hogy én kerülök börtönbe, mert nem hagytam magam. - az elmúlt eseményeket ezzel magamban le is zártam. Egy dzsad? Csak párszor láttam dzsadot. Ha jól emlékszem legutóbb még Erionban. - a gondolathoz emlékek is kapcsolódnak. Biztos gazdag. Gondolom a tolvaj jól fogja érezni magát a fedélzeten. Ingyen van az út és gondolom ételt és italt is fogunk kapni. - abban már nem reménykedem, hogy királyi lakomában lesz részünk.
- Rendben. Akkor holnap kora hajnalban itt találkozunk. - mondom Bredonnak, majd felmegyek az emeletre, a szobámba. Ellenőrzöm, hogy a holmiaim és a könyvek a helyükön vannak-e teljes épségben.
Khaltaros Orm Dhesal
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lernun » 2008.05.27. 15:22

(Lernun)

<Haha na akkor mostantól Hatalmas Mágusnak fogom Xaviost szólítani :D De azért szerencs, hogy nem a börtönből kellett kihoznunk. Na ennyit az ingyen sörről. Mondjuk lehet hogy azt mondom írja a számlájára. Igen ez jó ötlet. >

Mielőtt a varázsló elmenne utána szólok:
-Sirvajt nem láttad errefelé? Mikor megtudta, hogy holnap indulunk elviharzott, gondoltam hátha ide jött. Nem lenne jó ha holnap nem érkezne meg időben.

Miután végzek a sörömmel Bredonhoz fordulok:
-Na és mi mit csináljunk a nap hátralevő részében? Nekem ötletem sincs, pedig ezt a napot nem lerészegedéssel kéne eltölteni.
Lernun Shovilan-Vérszín hold alatt(zárt)
Ronin wri Cossagor-Szövetség(zárt)
Lernun
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 368
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ruyan » 2008.05.27. 16:09

Bredon

- Nem sok ötletem van, mit kéne csinálni ma... Sirvajt keresni hülyeség, majd jön ha akar. Xaviosnak nem hiszem, hogy olyan "hű, de jó" programja van délutánra, legalábbis számunkra nem az. Talán kereshetnénk Klarissát, hátha megtudunk tőle, vagy róla valami érdekeset. Kíváncsi vagyok miért kereste a városőrség egy inkvizítorral együtt. Meg aztán tényleg jól is néz ki- kacsintok öcsémre- szóval szerintem csak előnyünkre válhat, ha megtaláljuk. Ha meg tudjuk persze... - a mondatot nem fejezem be igazán, csak gondolataim kezdenek a lehetőségek körül forogni.

Öcsémre nézek, várom a véleményét a délutáni "kikapcsolódásról" és ha van neki, akkor az egyéb ötleteit.
Thun, a vadász-Haláltusa
Ruyan
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Khaltaros Orm Dhesal » 2008.05.27. 17:55

(Xavios)

Mikor meghallom a pénzügyi szakemberünk kérdését, félvállról hátranézek rá.
- Tessék? - kérdezem tőle furcsa tekintettel. - Én nem ismerek semmilyen Sirvaj-t. - megvonom vállam, majd a tolvajjal nem törődve felmegyek az emeletre, hogy ellenőrizzem, hogy minden rendben van-e. Miféle Sirvaj-ról kérdezget engem? ... Biztos találkozott a helyi tolvajokkal és szerzett magának egy barátot. - morfondírozok magamban. - A reggeli kis harcművészeti próbája biztos megártott neki. Persze hiába kérdeztem rá, hogy hol járt, hogy ennyire ágrólszakadtnak néz ki, nem árulta el.
Felsietek a szobámba. Az ajtót bezárom magam mögött és ellenőrzök mindent. Főleg azt, hogy mindenem a helyén van-e.
Khaltaros Orm Dhesal
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
667 hozzászólás • Oldal: 13 / 45 • 1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 45

Vissza: Régi Kalandok...