• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Házon belül

Ahol üzletelsz...

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
59 hozzászólás • Oldal: 3 / 4 • 1, 2, 3, 4

Re: Házon belül

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.05.04. 8:10

(Zanazan)

-Átadom, és én is köszönöm, hogy itt lehettem!-búcsúzom el a paplovagtól.

Felmászom Yasar mellé, s mikor a Bőségszaruhoz érünk, megkérdezem:

-Meghívott minket egy ismerősöm harapni valamit, mit gondolsz, belefér az időnkbe? Nemes úr, de ne feszélyezzen a dolog. Ő az ott, könyvvel-mutatok Oscarra.-A neve Oscar Philbert Renard, jó hosszú, és az első, akit három utónévvel látok, no de a nemesek hóbortjai...! :D
Ha Yasar rááll, akkor leszállok, bevárom őt, és elindulok vele Oscarhoz.
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.05.04. 12:20

_________________________________________________________________________________
JK: Zanazan Walra (alidari harcosnő)
Esemény: Úton Janához
Helyszín: Palotanegyed, Dreina-főtemplom
A helyszínen eltöltött játékidő: 4. nap (délután)
_________________________________________________________________________________

Yasart a potyakaja ígéretével könnyű elcsábítani lelkesen bólogat a lehetőségre hogy ehet-ihat.
Mikor mglátja Oscart (akinek a Renard a családneve 8) )elhúzza a száját és odasúgja neked:

-Nem öreg hozzád ez egy kicsit? :roll:

-Örülök hogy visszajött Zanazan kisasszony. -Üljenek le. ...-és ebben a kedves kis fickóban kit tisztelhetek? -nyújt kezet az idős úr Yasarnak

- Yasar Rufino vagyok Ordanból, uram. Most Abdul Jabbarnál vagyok inas.
-A szönyegszövőmesternél?
-Csak nem ismeri őt kegyelmed?
- Őt is és a munkáit is. Elég régóta élek már Erionban, hogy ismerjek egy Abdulhoz fogható mesterembert.
-Mit szeretnének enni?
-....én egy forró csokoládét szerertnék gyümölcskaláccsal.

Miután kihozták a rendelést beszédbe elegyedsz a nemessel.

-És ön milyen minőségben van a városban?
-Mi a véleménye a tegnapi darabról, ugye milyen attraktívak voltak a színészek? Jaj; Albornra és Dellára a Színház! Élek-halok a színházért!
-A szőke hajú társalkodónője...az a shadoni hölgy...én nem vettem rossz néven a kirohanását, megértem az indulatát, kérem kérjen elnézést a nevemben az okozott kellemetlenségért, sajnos Sylvia mostanában hajlamos arra, hogy idegenek dolgába üsse az orrát és hamar ítélkezzen,...persze aztán ha kitör a botrány nekem kell elsimítanom a dolgokat. Ehh...ez a az új pap a sírba tesz engem. Míg Janához járt áldozni és rendes pyarronita volt, nyugodt volt az életünk...nem is értem miért nem tiltja ki a herceg a városból a Hétarcú híveit...ezek erőszakosabbak és tolakopdóbbak, mint a Kosfejű térítői, ezt én mondom!
-Halott a ma reggeli támadásról a negyed ellen? Még szerencse hogy hamar megfékezték a dögök pusztítását. Hallatlan hogy mik történnek manapság.
-...és hogy tetszik önnek a "mesés Godora Birodalom" fővárosa? Mi a véleménye az itteni életről?
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1058
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.05.04. 12:52

(Zanazan)

Felnevetek Yasart hallva:
-Szerinted fel akar engem szedni? Nem, maradok Nabilnál, se egy kor, se egy vagyonkategóriába nem esem Oscarral :D

Elhelyezkedek Yasar oldalán, hagyom, hadd vigye az elején a fiú a szót. Ugyan azt kérem, amit ő, bízom az izlésében. A csokit pl. nem is ismerem :D
Csokikóstolás közben sorra válaszolok.

-Abdul Jabbar műhelyének őre vagyok :) Én bírtam a darabot, szeretem a mulattató darabokat. Ami Sophiet illeti, mert ő volt az a lány, aki úgy nekiesett a nejének, elég szókimondó volt. Átadom neki üzenetét. Hm, arra nem gondolt, hogy ez a fiatal pap nemcsak a Hétarcú papolásával vette le a lábáról Sylviát? -"Mondjuk a korával, meg hogy fiatal pasi, a korosodó nőci meg ismét fiatal kelendő asszonynak érzi magát? Mondjuk belezúgott, vagy mit tudom én..." számhoz kapok- Ööö... :oops: ha hallgattam volna, bölcs maradtam volna. Bocsánat, bolond feltételezésekbe bocsátkozom úgy, hogy se a papot, se a feleségét nem ismerem. És még bárdolatlan is vagyok :P
Gyorsan kapok a támadáson:
-Első sorból láttam, vagyis részt is vettem benne. Eszem megállt, hogy fényes nappal és patkánylények ilyet megtehetnek, de lényeg a lényegben, megfékezték őket. Eddig is úgy találom, nagy a nyüzsi, és könnyen megkótyagosodhat a feje itt az idegennek, de hogy ilyen vész is felütheti a fejét! Még nincs kialakult véleményem mindenről, de azt látom, sokan élnek itt, rengeteg féle ember, vagy nem ember, folyton történik valami, és jó, ha észnél van az, aki itt jár a falakon belül, akár régi polgár, akár vendég.
A csoki tetszik, érdeklődöm:
-És most mondja, mi lesz önökkel? Azaz önnel és Sylviával. Persze erre nem kell válaszolnia, ha nem akar, magánügy. És hogyhogy meghívott nasira? Meglepő, mert azért nem szokásos körülmények között ismert meg, a társnőm épp földig alázta a nejét, joggal, és azért fordított esetben nem biztos, hogy ugyan ezt tettem volna. Főleg úgy nem, hogy Sophie mellett csak szájat tátottam.
"Ha tényleg nejpótlót keres ősz fejére a személyemben, keresztbe fog fordulni a kalács a torkomban."
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.05.05. 14:19

Esemény: Úton Janához
Helyszín: Palotanegyed, Dreina-főtemplom

-Van abban valami amit mond, nem tagadom az igazságtartalmát -már ami a feleségemet illeti- de ha nem haragszik meg ezeket az őrlődéseimet megtartanám magamnak, úgy vélem a család dolgait súlyos indiszkréció kiteregetni.

-Nos örülök, hogy ép bőrrel és élve úszta meg a dolgot. -a városi életet méltató szavaidra bólogat- tudja nem sokat érezni ebből a Palotanegyedben. Ez itt egy zárt világ, néhány tízezer nemes otthona, akik búsás hasznot húznak a kalandozókból. Mindegyikük a pokolba kívánja őket de...ez a város ezekből az emberekből él. Az iparosok, mesteremberek azon a pénzen gazdagodnak, amiket ősi katakombálból, templomromokból előkapart kincsekért váltanak. Erionnak nagyon is létérdeke hogy ez az állandó veszélyforrás megmaradjon: ez adja a város vonzerejét a kalandozók számára...No meg az hogy itt minden negyed egy külön világ, és itt a kontines összes száműzött latorja búvóhelyet találhat. Nem volt ez mindig így...-mereng el az öreg.

-Az én családom a Renardok, például azoknak a kyr lovagcsaládoknak a sarja, akik ide menekítették azt ami megmaradt Kyriából a bukás után...valaha igazi Birodalom volt itt nem csak ez a város.

Sóhajt.

-Dehát manapság már nem a hagyománytiszteletről, hanem a pénzről szól minden. A Herceg fehérgalléros gazfickókkal üzletel, senkinek a pénze nem elég büdös neki, ha az az ő kincstárát gazdagítja...-húzza össze a szemöldökét az úr.

-Valaha ifjúként büszke voltam rá, hogy olyan uralkodót szolgálok aki igazi nemes, s lovag; mára a lovagokból kalmárok és számfejtők lettek, és sűrűbben szorul a Herceg keze a kupára meg az ágyasai derekára, mint a kard és a kopja markolatára...ehhh...dekadens, züllöt bagázs; ha igazi vész fenyegetné a várost a kalandozók előbb a falakra állnának mint a Herceg saját nemessége...-mondja keserűen.- ...tisztelet a kivételnek...-teszi hozzá elgondolkodva.

-Hogy miért hívtam meg? - mert tetszett a társnője szemtelensége és keresetlen szavai, bevallom nem kevés elégtételt éreztem, miután annyit kellett nyeljek az asszony vallási bolondériája miatt...gondoltam érdekes ember lehet.

-Szóval ön is zsoldos. Férfias munka ez egy asszonynak nemde?
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.05.05. 14:42

(Zanazan)

Nem nagyon tudok mit rámondani arra, amit az erioni hatalmasok életéről és dolgairól mond, mert ebbe nem látok bele, nem az én világom.
-Én úgy hallottam, a Herceg embereket toboroz, hogy bemenjenek a Falba patkánylényeket ritkítani, és kéne a bárójuk feje is. Ebben is talál kivetnivalót?
Nézem Renardot, semmilyen kyr vonást nem látok rajta.
- Az ön ősei kyrek voltak? -majdnem hozzáteszem, hogy "zsír", de az már tré lett volna :P.
-Ne búsongjon nagyon, igaz, nem vigasztal senkit, de másutt sincs ez másképp. Alidarban, ahonnan jöttem, mondhatni a hagyomány fiadzik. Abból csinálnak pénzt. Ki ne hallott volna a gyöngyökről, azaz a nevelt lányokról? Lehet vitatni, jó-e ez, vagy nem, de nincs értelme.
Rám terelődik a szó, mosolygok:
-Igaz, egyáltalán nem nőies munka, de szívesen teszem. Ez volt mindig is az álmom, hogy magamat eltartó, független, fegyverforgató nő legyek. Sikerült, bár a családom teljesen hétköznapi szűcsmesterséget folytató család. Gondoltam, van elég testvérem, aki ebben dolgozik, engem csak tudnak kicsit nélkülözni! :) Igazam lett, már csak azzal állok hadilábon, hogy ha ezt az eszközt választottam boldogulásumul, hova szeretnék vele eljutni. Még ezen dolgoznom kell :) A nővérem ebben a korban már férjezett volt és csakhamar a gyerekek is jöttek, én ezzel még erősen várnék.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.05.06. 14:54

Esemény: Kávéház
Helyszín: Palotanegyed, Bőségszaru kávézó

-Nos, értem. -bólint Oscar.

Kép

-Ah, szóval ön alidari; igen sokat halottam már a város gyöngyeiről, ifjúkoromban jártam is Északon, de őszintén szólva sajnáltam rá, annyi pénzt kiadni egyetlen ágyasért...

-Szóval független fegyverforgató nő. Nos ebben a városban a fegyverforgatókból sosem elég, én kívánom magának hogy megtalálja a helyét.

Leteszi a kávéscsészéjét.

-Most mennem kell. Dreina áldja Zanazan Walra! üdvözlöm a társnőjét!

Yasartól kézfogással búcsúzik, majd elsétál a korzón.

Yasar visszavezeti az üres kocsit Jabbar műhelyéhez.

(folytatás ott.)
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.05.06. 15:24

(Zanazan)

-Vigyázzon magára, szép napot!-búcsúzok el Oscartól, és visszamászok vidáman a kocsira.
-Na, milyen volt a csokijuk?-érdeklődöm Yasartól.

(folytatás a műhelynél)
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.05.20. 16:38

(Ahham)

Lerázom harci kalapácsomról a vért, és undorodva nézek körbe.

- Miért kellett ez nektek? - kérdezem hangosan, bár választ nem várok...

Darnellt is megtekintem. Ha van még benne élet, akkor intek a csaposnak, hogy jöjjön közelebb.

- Fizetek a rendetlenségért, és azért, hogy a társamat és ezt az alakot taligára rakja. - morgok oda neki. Kissé elromlott a kedvem, így most nem bájfecsegek...

// Off: sebződés a Csata-topikcból: dobás: 5 +2 - 3 SFÉ= - 4 FP, dobás: 1 és 2 - 3 SFÉ = nincs sebződés... //
"Bocsáss meg! Eszemet az idő meg nem óvta,
Most fekete,fakó, mint könyv, múlt mélyiből."

Dale Avery: A Renegát
Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 984
ZK Karakter: Torum - Belső ellenség /Warhammer/
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.05.21. 14:33

Időpont: alkonyat
A helyszínen eltöltött játékidő: Ahham (16. nap)

Darnell szétszúzott melkassal fekszik a földön a szájából vér szivárog, és teljesen halott. Korbácsát még most is görcsösen markolja.
Az árumintaként használt lándzsa az asztalon hever.

-Jaj, vigye a kordét csak tűnjön már el innét! -förmed rád a kocsmáros, szája keze remeg.

-Ha a Kobrák itt találják tűpárnának se lesz jó ami magából marad! Menjen már, látom a dokkoknál a figyelő jelzését, hamarosan itt lesznek!
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.05.21. 20:04

(Ahham)

< Hát ez teljesen nagyszerű! > - dühöngök magamban!

Közben felcihelöm a hátamra a társam ernyedt testét, és a taligára teszem óvatosan. A lándzsát sem hagyom ott, magamhoz veszem azt is... Majd később megvizsgálom.
Egy aranyat kettőbe harapok, majd a felet a kocsmárosnak hajítom.

- A rumliért!

Aztán a kordé mögé állva szaporán elindulok a fogadónk felé. Talán a tulaj tud segíteni...

- Kadal! Most merre induljak el? - gyűlik össze a számban a keserű nyál, ahogy felrémlik előttem a Korbácsos teteme...

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.05.22. 15:01

Időpont: alkonyat
A helyszínen eltöltött játékidő: Ahham (16. nap)

A kocsmáros elkapja a fél aranyat, egy pillanatra abbahagyja a hullák pakolgatását és rád néz, majd biccent és megszólal:

-Darnell hajója itt van a kikötőben, Barrakuda a neve. Háromárbócos toroni karakka, az ordísze egy kardhal fejét formázza. Ott rejtegeti a rablott holmit és ott bújt el Yosu is, gondolom a legénység vigyáz rá.

-A balhé híre hamarosan eljutot oda. Ha ott akarja találni még az emberét, siessen!

-A korrektségéért...teszi hozzá, aztán tovább pakolja a holttesteket.

Jutalmazás:

- a kalozókokkal folytatott fegyveres harcért: 1 Tp

12 Tp-d van. Gratulálok 4. szintű lettél! :D
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.05.22. 17:34

(Ahham)

- Köszönöm Kadal! - mondok egy hálaimát pártfogómhoz...

< De most mi a bánatot csináljak? > - gondolkozom el.
< Brognart is vissza kellene juttatni egy biztos helyre, a hajóhoz is sietni kellene... hmmm>

Gyorsan körbenézek, és egy kocsist keresek tekintetemmel.
Elindulok a fogadónk felé, a kordét tolva, de közben igyekszem egy olyan kocsit keresni, amit törpe testvér hajt. Ha találok, akkor gyorsan beszédbe elegyedek vele. Ha nem, akkor a fogadóig tolom a taligát, és ott Stalvikra bízom.

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

Re: Godora Vándora Vendégfogadó

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.05.25. 10:58

Esemény: Szépségkúra Sophieval
Helyszín: Godora Vándora Vendégfogadó
A helyszínen eltöltött játékidő: 5. nap (délelőtt)

Kocsit fogtok és Sophie az Utazónegyed felé irányítja a kocsist.

-Sietni, kell, mert ha nem érünk oda időben, kiadják a helyed másnak, aztán csak holnap kerülhetsz sorra!

Az Utazónegyedben egy parkos, zöld területen van a Fürdőház tömbje. Sophie kifizeti a 20 rezes belépti díjat és beléptek a mozaikpadlós, gyógynövényszagú gőzöktől terhes aromájú Fürdőbe.
A fürdőnek több medencéje is van; fedett és nyitott, -illetve van külön koedukált és nemekre bontott rész is. A levetkőzés után csak egy hosszú tógafélét kapsz, hogy a szemérmed eltakard, illetve ízlés és szégyenérzet szerint süttethesd magad a nappal, ha arra vágysz.

-Azért előtte fürödjünk le...javasolja Sophie, és egy ovális kékmozaikos medencére mutat, amibbe egy sziklafalból vízsugarak zúdulnak.

A fürdő fedett, női részlegében vagytok.
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

Re: Godora Vándora Vendégfogadó

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.05.25. 16:16

(Zanazan)

Nyelek egyet, gyorsan haladnak az események, alig fogom fel. Mire felocsúdok, egy szál lepedőben állok egy medence partján.

-Huh, jó. Te is itt maradsz? Azt se tudom, merre kell mennem meg ilyenek... Meg mit kéne a papnőkkel csinálnom, mire számítsak...-magabiztosságom megcsappant, az efféle női piperéskedés idegen előttem és tanuló időmben inkább kifiguráztam azokat, akik ilyen helyre jártak, erre tessék, itt vagyok magam is.
A partra hajtogatom a tógát, aztán belemászok a vízbe, felkészülve arra, hideg lesz. Akár hideg, akár nem, férfiasan lecsutakolom magam, nem vacakolok. Ezzel végezve kiszálok, törülközés nélkül magamra tekerem hamar a lepedőt, ne maradjak soká meztelen.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.05.26. 15:29

Esemény: Szépségkúra Sophieval
Helyszín: Utazónegyed, Közfürdő
A helyszínen eltöltött játékidő: 5. nap (délelőtt)

-Persze, odakísérlek. -nyugtat meg Sophie.
-Bejelentttelek, várnak. Van egy spéci arc-meg testpakolásuk valami iszap meg gyógynövény keverékéből...mikor felkenik úgy nézel majd ki mint egy kéthetes vizihulla, de a bőröd utána olyan hamvas lesz mint a csecsemő feneke...meg természetesen frizura, smink. -mondja a lány aki szintén ledobta a takarókendőjét, és az egyik vízsugár alá áll, és nálad sokkal fionomabb mozdulatokkal megfürdeti magát.

A víz langyos, talpad meleg mozaikcsempére lép, mikor a vízbe gázolsz.

Sophie felkontyozta a hosszú haját, testalkatra karcsúbb, magasabb, mint te vagy, inkább ruganyos mint erős. A keble neki sem nagyobb mint neked, de nyúlánkabb lány. Különös, de egy penge vágta régi seb, forradás sincs a testén, ami bajvívóról lévén szó meglepő teljesítmény, vagy annyira jó a védekezésben; vagy az az iszappakolás valóban csodát tett.

- Erős vagy. -jegyzi meg- Sokat edzel?
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
59 hozzászólás • Oldal: 3 / 4 • 1, 2, 3, 4

Vissza: Kereskedõnegyed