• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Vérszín Hold alatt [UTK]

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
667 hozzászólás • Oldal: 12 / 45 • 1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 45

Re: Vérszín Hold alatt [UTK]

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.05.22. 12:41

KM esemény [Lorin]: A fogadóban
Helyszín:Eatira - Abaszisz - A Kikötői Fogadó
Időpont: 6.-Darton harmadik a Csend havában-déletőtt
Résztvevők: Lernun, Bredon, Xavios

Mindenki
Korneas elmosolyodik Brendon szavaira majd közelebb lép és szinte kiabállva harsogja a következőt.:
- Hogy mégis mi dolgom lenne veled? Semmi... azt leszámítva hogy, egy az egész Észak általl körözött ember bűntársa vagy. Ezt... és persze a vele járó büntetés elvésén kivűl szinte semmi bajom nincs veled kedves batárom.-amikor a kivégzés szóhoz ér halványan elmosolyodik.
- De mivel Uram úgy akarja Jogod van megvédeni magad.- a nyakában lévő lánchoz kap majd jól hallhatóan varázsolni kezd.:
- Lous remal ettaka arnemal!- a szimbólum sárgásan felizzik majd a pap (nem kétséges immár számotokra hogy valamely vallás kegyeltje) kivonja a kardját egy lépésnyire megközeliti a Bárdot.
- Akkor essünk túl rajta itt és most! Mi a neved? Hol születtél? Miért vagy itt? ... És a legfontosabb miért kiséred Őt?!-emeli fel a kissé rongyos papírképet.
Lykargon közben mint akinek jobb dolga sincs kényelmesen helyet foglal és továbbszürcsöli vizét.

Bredon
Ereidben megfagy a vér ahogy elharsognak a varázsszavak. Lelkedben már felkészülsz a pap lesújtó haragjára de lám a sors úgyhozta erre mégsem kerül sor. Korneas türelmetlenül várja a válaszokat kérdéséire, ami nem is zavar annyira mint a torkodtól alig egy újnyira libegő penge. Aztán mégjobban megijedsz mikor a papíron Klarissa arcképét véled felismerni.

Xavios
A varázsszavak elhangzása után egy pillanatra elragad valami hihetetlen érzés. Eleddig nem volt ilyen éleedben. Szinte érezted amint a Patrónus hatalmából cseppent a papnak hogy létrehívja varázslatát. Tekinteted a pap feje fölé emeled ahol a mana sárgás foylamként tükröződik majd szinbte összekapcsolja őt és Bredont.
Korneas neve ismerősnek cseng számodra bár fogalmad sincs honnan.
Talán egy Pyarroni familía?.
Ellenben az Inkvizítor vallását pontosan megtudod határozni. A Pyarroni panteon főistenének Kradnak szolgája. Az Aranykörröl elsőnek ugyan csak a lovegrend jut eszedbe de nem kell hozzá sok fejtörés hogy megállapísd nem csak a lovagok használják ezt a szimbólumot.

Lernun
Mozdulnál hogy, bátyád segítségére siess de a kint álló városőrök elbátortalanítanak.//Persze a döntés rajtad áll :twisted: //
Miközben mindenki az Inkvizítorra figyel te észreveszed amint Xavios eggyáltalán nem Korneast figyeli hanem tekintete a távolba réved és a plafont vizslatja.
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lernun » 2008.05.22. 13:51

(Lernun)

<Hát ezt is megéltem végre. Nem engem keres a városőrség hanem Bredont :D Tipikus Xavios..nagyon izgalmas dolgok lehetnek a plafonon, de szerintem ez most fontosabb.>

-Öhm-köhintek egyet-elnézést uram, de nem gondolja, hogy nekem aki már olyan régóta utazok bátyámmal eggyütt feltűnt volna, hogyha egy körözött bűnöző is velünk tart? Nyugodtan megkérdezheti azt az alakot is-mutatok Xavios felé-ő is velünk van már régóta.

Lernun Shovilan-Vérszín hold alatt(zárt)
Ronin wri Cossagor-Szövetség(zárt)
Lernun
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 368
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ruyan » 2008.05.22. 15:12

Bredon

- Azt hiszem pár félreértés van itt, először is nem tudok róla, hogy egy körözött bűnöző bűntársa lennék, ezért egy picit erősnak tartom a kivégzést- felelek döbbenten Korneasnak- a jogot pedig köszönöm uradnak, így kiderül, hogy teljesen ártatlan vagyok.

Mikor felém lép a kardjával ösztönösen hátrább lépek, de aztán megállok, mert tudom, az igazság az én oldalamon áll. A kérédéseire őszintén felelek (egyrészt mert nem tehetek mást, másrészt, mert nem is akarok hazudni neki, semmi nem nyomja a lelkem):
- A nevem Bredon Shovilan, Erionban születtem. A városba egy Louna nevű nő miatt jöttem, aki sajnos faképnél hagyott- itt fancsali képet vágok- aztán találkoztam ezzel a nővel, aki a képen van és egész jól éreztem magam vele, hisz valjuk be szemrevaló teremtés, mégha bűnöző is- ennél a mondatnál elvigyorodom- de közbeszóltak maguk és ő is eltűnt- ekkor még az előbbinél is szomorúbb arcot láthatnak a többiek- így aztán nem tudom hol van és a reggeli kis sétánkon kívül nem is láttam, ezért az útitársaim- ezt a szót nagyon megnyomom- nem ismerik, nem is ismerhetik, bár én se ismerem igazán, ki tudja mi volt igaz abból amit mondott és mi hazugság.

A pap szemébe nézek és megkérdezem:
- Ennyi elég lesz, kiderült az igazság?
Bredon Shovilan-Vérszín Hold alatt
Thun, a vadász-Haláltusa
Ruyan
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 459
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Khaltaros Orm Dhesal » 2008.05.22. 17:12

(Xavios)

Mikor meglátom, hogy a mágikus energiák szövevénye megváltozott az inkvizítor és Bredon felett, az az érzésem támad, hogy a félelfből most vagy árvízként törnek elő emlékei (szavakban vagy csupán az inkvizítor számára észlelhető módon) vagy pedig nem tud majd hazudni. Mikor utazótársam beszédét hallom mindkettőt eléggé valószínűnek találom.
A könyvek! Tényleg. Teljesen megfeledkeztem róluk. - szívem hirtelen olyan hevesen kezd el kalapálni az aggodalomtól, hogy az az érzésem támad, hogy a fogadóban mindenki hallja. - Ez ostobaság. Még az elfek sem hallhatják meg... bár nem biztos. - friss emlékeim hatására észbekapok és akaratommal gondolataim folyamát más irányba terelem. -Lykargon barátom nemrég úgy olvasott elmémben, mintha nyitott könyv lennék. Talán nem kellene mindent megtudnia. Talán most is figyeli gondolataimat.
Felállok és szavaimat Korneasnak intézem. Mélyen a szemébe nézek a tiszteletemet és határozottságomat kifejezve.
- Ha halhatatlan és mindenható urad... urunk, Krad is úgy akarja, akkor megkaptad kérdéseidre a válaszokat. A pyarroni istencsalád deitásainak ura színe előtt csak igaz szavak hangozhatnak el. Amit most hallottunk az nem lehet indíték nagyobb bűntetés kiszabására. Ellenben ha mégis úgy véled, hogy Bredon Shovilan bűnös, akkor ítéleted tanúsítsa meggondoltságod és igazságosságod. - hangom is egész határozott, akárcsak tartásom. Talán határozottabb, mint amilyennek kezdetben szántam. De ez nem baj.

//off: a tömlöcben, mikor beszéltünk egy pappal így fejezte be: "A kivégzésre holnap kerül sor". Szerintem ez határozottan azt jelentette, hogy ha csak várunk, akkor végünk.//
Khaltaros Orm Dhesal
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 94
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.05.23. 10:59

Mindenki
A pap láthatólag elbizonytalanodik majd leengedi a pengét.
- Rendben, eddig igazat szóltál. De! HA annyira nem vagy ártatlan miért futottál el mikor embereimmel üldözőbe vettünk? És hogyan tüntél el a szemünk elől? Kizártnak tartom hogy mágia nélkül véghezvihetted volna! Ami azt bizonyítja hogy, sötét praktikák beavatottja is lehetsz! Természetesen ezt nem veszem biztosra lévén lehetsz egy agyafurt kurafi is de attól még érdekelne pár dolog.
Többek között: a közelmúltban álltál-e valamilyen elmére ható mágia hatása alatt? Ismertél-e olyan embereket akik kapcsolatba hozhatóak sötét praktikákkal?!

Bredon
A penge ugyan lejjeb került de még mindig vágásnyi távon belül vagy és úgy sejted a mágia is tart amit az előbb használt.

Xavios
//Senki nem mondta hogy olvastak az elmédben! Csak olyan érzésed támadt nem pedig egy varázslat hatásaként érzékelted.//
Az inkvizítor feléd fordul miután választ kapott kérdéseire majd összevont szemöldökkel gyanakvóan végigmér.:
- Ki vagy te hogy, veszed a bátorságot és kioktass?!- hangja dühről árulkodik számodra.

Lernun
Az inkvizítor egyáltalán rád sem hederít. Eggyáltalán nem figyel arra amit mondasz, talán azért mert nem érdekli talán azért mert a többiekkel van elfoglalva magad sem tudod biztosan.

Mindenki
Közben leérkezik a fogadós is és értelenül nézi a vitákat mikor a kint álló két városőr is betoppan és elálja a kivezető utat.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ruyan » 2008.05.23. 11:09

Bredon

- Azért futottam el, mert nem szeretem, ha rám uszítanak egy tucat katonát, csak azért, mert befordulok a sarkon. Mondjuk úgy meglepődtem és hirtelen ez tűnt a legjobb megoldásnak. Eltűnni pedig nem sötét mágiával tűntem el, egyszerűen a fény felett van hatalmam és a dalokat játszom. Egy egyszerű bárd vagyok, uram- kíváncsian nézek rá mi erre a reakciója- Ami a mágikus befolyást illeti, nem tudok róla, hogy ilyen alatt áltam volna valaha. Sötét praktikát űző embereket nem ismertem, ismerek és ha rajtam múlik nem is fogok sohasem.

Mivel itt is végig igazat mondtam, magabiztosan nézek rá, már-már kihívóan, hogy mit szól ehhez, hisz most se hallott semmi terhelőt rám nézve.
Thun, a vadász-Haláltusa
Ruyan
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lernun » 2008.05.23. 12:00

(Lernun)

<Egy Krad pap? Hát ez aztán hiányzott. Gyűlölöm az összes borszentelő, városőröknek parancsolgató Krad papot.De annak örülök, hogy nem figyel rám :D Bárcsak máskor is így lenne. Sirvaj sincs sehol. Hát izgalmas lesz a holnapi utunk, ha mindegyikünk börtönben fog csücsülni.Bátor ez a Xavios ha így ki meri oktatni ezt az alakot. >
Lernun
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Khaltaros Orm Dhesal » 2008.05.23. 12:06

(Xavios)

- Nem oktattalak ki jóuram, csupán nem szerettem volna ha bajtársunkat elítélnéd. - válaszolom neki higgadtan. - Azt kérded ki vagyok? Egy egyszerű lélek, aki már sokszor és sok alakban megfordult a létezésnek eme síkján. - mondom neki kissé mosolyogva, majd komoly arccal folytatom. - A nevem Xavios. Pyarronból érkeztem.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Khaltaros Orm Dhesal 2008.05.23. 19:24-kor.
Khaltaros Orm Dhesal
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.05.23. 14:16

Brendon

Az alak elneveti magát.:
- Még a mágiámra sincs szükségem ahoz hogy, felismerjem most hazudsz! gondolom fogalmad sincs ki volt az a nő ugye? Csak egy könnyű kalandot sejtettél benne?- miközben kérdez mintha kicsit elbizonytalanodnál mondandód igaza felől. Eszedbe jut a föléd gönyedő boszorkánymester aki Huornak adta ki magát. Aztán a Ranagol pap akit te- pontosabban ti- küldtetek át a túlvilágra.
Hogy nem ismered őket? Meglehet! De kapcsolatba kerültél már velük- szólal meg valamki benned. Nem tudod eldönteni hogy sajt elkiismereted vagy a pap-e az.

Xavios

- Ennyi?Nos ha csak egy földtúró paraszt vagy nos akkor ajánlom ne állj utamba! Méghogy Pyarroni! Aszisz földtúró...- legyint az alak miközben téged vérigsértett. Bár uralkodsz magadon jól tudod ezt nem kellene eltürnöd. Cseppet sem.

Lernun
Halkan szemléled bátyád párbeszédét. Közben mögötted mocorogni kezdenek az őrök de semmi érdekes nem történik.

//Bredon.:Majd írd meg az ME-d!//
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ruyan » 2008.05.23. 14:28

Bredon

- A nővel kapcsolatban teljesen igazad van, hisz mi mást gondoltam volna róla, ha az utcán sétálva megkérdezek tőle valamit, aztán 2 perccel később már kéz a kézben sétáltunk?- kérdőn nézek rá. A sötét praktikát űzőkkel kapcsolatban, nem teljesen igaz amit mondtam...

<<a fenébe is mit csinálok, most magam ellen beszélek. De nem tudom megállni, de nem akarom kimondani... muszály... de NEM... de MUSZÁLY>>

próbálom leküzdeni, de nem megy, így folytatom az elkezdett, majd félbehagyott mondatot:
- találkoztam már olyan alakkal, de nem, ismétlem NEM ismerem őket!!!- a mondat végét már harsogom.

Miután ezt közöltem (akaratom ellenére) bágyadtan nézek rá, eléggé megviselt ez a kis közjáték magammal.
Thun, a vadász-Haláltusa
Ruyan
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.05.23. 14:35

Résztvevők: Bredon

Az Inkvizítor arca kicsit elkomorul és a vigyor is lelohad arcáról ahogy hallja kétségbesett szavaid.
- Rendben. Fogadós egy sört mindenkinek... majd ott beszélgetünk tovább.- mutat a pultra és oda is terel.
A két városór követ majd lecövekelnek a hátad mögött de az inkvizítor intésére leülnek ők is, nehéz alabárdjaikat az asztalnak támasztják.
- Fiú, kezdő vagy még -veregeti meg a vállad- mármint a kalandorok között. De neaggódj még pár ilyen és beletanulsz- együttérző mosoly- hidd el ... nekem.
- Érdekel ki volt az a nő és miért kerestem ilyen nagy hévvel? - kérdezi miközben kiteríti az általad Klarissaként ismert nő képét az asztalra. Közben megérkeznek a sörök és ő jó nagyot húz belőlle.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Khaltaros Orm Dhesal » 2008.05.23. 14:50

(Xavios)

- Megértem, hogy uraságod szellemének fejlettségi szintje egy sárban hempergő disznóéval egyezik és ezért beszél lealacsonyítóan azzal, aki sejtése szerint szellemi szinten valamivel fölötte áll. - mondom az inkvizítornak higgadtságom megőrizve, ami szerintem őt talán még obban idegesíti, minthogy sértése látszólag nem váltott ki belőlem semmit érzelmi szinten. Hangom határozott marad. - Méghogy abasziszi földtúró. Ha már ilyennel akar sérteni valószínűleg uraságod éppen csak felette áll egy aszisz földtúrónak fejlettség terén. - arcom mint egy kőmaszk, annyi érzelmet árul el. Mélyen a pap szemébe nézek. - Inkább én szólíthatnám fel Önt, hogy ne akadályozzon... És ha uraságod nem hiszi el, hogy pyarroni vagyok, nos... akkor menjen el maga oda és érdeklődjön felőlem.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Khaltaros Orm Dhesal 2008.05.28. 15:52-kor.
Khaltaros Orm Dhesal
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lernun » 2008.05.23. 15:21

(Lernun)

Amikor az inkvizítor elkezdi szidni Xaviost elkezdek kuncogni. A válaszára értetlenül nézek.
<Nemigaz, hogy nem lehet egyszerűen fogalmazni.
Ingyen sör. Éljen!>
Leülök egy szabad helyre és elkezdem kortyolgatni az ingyen italt.
<Azért ezt mégse kéne Kuruzsló. A végén még meggondolja magát és miattad kerülünk börtönbe.>
-A legjobb mégis az lenne, ha ezt a beszélgetést itt hagynád abba Xavios. Az úr minden bizonnyal megfelelően bánt volna velünk a válaszok ismeretében és ha nem akarod elárulni mivel foglalkozol, akkor magadra vess ha földművesnek néznek. Igyuk meg a sörünkte és felejtsük el ezt a kis incidenst.
Lernun
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ruyan » 2008.05.23. 16:40

Bredon

- Öcsémnek kivételesen igaza van- mosolyodom el- és kérem ne haragudjon a barátunkra- mondom az inkvizítornak és Xavios felé bökök- nem rossz ember, csak... hogy is mondjam, furcsa egy kicsit, de gondolom érti mire céloztam. A hölgyre még mindig kíváncsi vagyok, jól gondolta, ötletem sincs mivel dühíthette fel ennyire.

Beszéd közben én is iszom a sört, jól esik a kimerítő igazságkutatás után, valamint az inkvizítor barátságosabb viselkedése is jobb kedvre derít.

//Az ME-t nem tudom pontosan, mert még mindig nincs meg az ÚTK, de ha úgy van, mint az OM-ÚT-ben, akkor a tudatalattim 14-14, a többit meg vegyük egyenlőre 0-nak//
Thun, a vadász-Haláltusa
Ruyan
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Cadoras » 2008.05.26. 7:06

Kissé morcos vagyok, hogy megint nem tudom, mibe ártottam bele magam, de ebből nem mutatok semmit sem kivülről.
A szobába érve körülnézek, s kissé lefitymálóan csóválom fejem, de aztán erőt veszek magamon, hogy válaszolhassak a kérdésekre.

- Nos az egészről vajmi keveset tudok, csupán annyit, hogy kétutcányira a fogadótól találkoztam az illetővel, s csábos mosolyával teljesen elbűvölt. Bár két férfivel volt, mégis az én társaságomat kereste inkább. Azt mondta, hogy éjszaka felkeres a fogadóban, ahol megszálltam, mert segítséget szeretne tőlem kérni. Az egész ügy homályos nekem, s nem tudom, hogy önök miért keresik, de azt hiszem ezek után én kimaradnék az ügyből.
- mondom, majd várakozóan körülnézek. <Vajon mi sül ki ebből?>
- Ennyi történt, s nem több. Távozhatok végre?
"Since love and fear can hardly exist together, if we must choose between them, it is far safer to be feared than loved."
- Niccolo Machiavelli

"Am I my brother`s keeper?"
Genezis 4:9
Cadoras
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 490
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
667 hozzászólás • Oldal: 12 / 45 • 1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 45

Vissza: Régi Kalandok...