• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

A Mithrill Úti átkelő

"Gianagban mindenki úr"

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
183 hozzászólás • Oldal: 7 / 13 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 13

Re: A Mithrill Úti átkelő

HozzászólásSzerző: Dunadan » 2008.05.19. 9:50

(Rawanyr mor Kyryon)

Megsarkantyúzom Hurront, és az alkonyi fényben vágtába kezdek. Majd mikor végleg eltünik a nap utolsó sugara is lelassítom derék lovam, és tábort verek. Hurront egy füvesebb terület szélére kötöm, én egy fa tövének vetem hátam, és a mellém telepedő Shikhator is kéynelembe helyezkedik. Az utolsó fogadóból szerzett kenyér és szalonna maradékon megosztozom drága kutyuskámamal, majd az éberen figyelő állat fejét megpaskolva így szólok.
-Örködj, te kajlafülű, hyegyezd csak őket, és költs fel ha valami baj van, vili.
Majd a fáradságtól kissé elgyengülve elalszom de arra ügyelek, hogy kezem ügyébe legyen lándzsám. Ha esetleg jó öreg pajtásom az éjszaka folyamán valami hivatlan vendéget jelezne.
„Egy lélek nem csak érzelem vagy tett, hanem együtt mindkettő, s ha uralni akarod az embert a lelkét kell uralnod nem csak az érzelmeit, vagy a tetteit.”
Onion Ordan
Dunadan
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 125
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Lefydd » 2008.05.21. 13:44

Ahogy körül nézel a felállás a következő.

Te és a fiú ott vagytok az út közepén, mögöttetek a már kifáradt és fetrengő ló, ami már semmilyen veszélyt nem jelent.

Jobb oldaladon van egy pajzsos köpcös fickó, aféle "púpos" hosszú bajusszal, állati bőrből készült ruhában, sisakkal a fején. Hoszú bajusza van, és elég ádáz tekintete, ami vigyorán is látszik ám pár foga hiányzik. Mellette nem sokkal egy jobb öltözetű már már nemesi embernek gondolnád, ha nem egy utonálló lenne, kezében a másfél kezes kardja, mely szintén elég díszes. Az előzővel ellentétben ez egy polt fital jóképű fickó.

Bal oldalon a két rövid kardal büszkékedő vezér, ai felszólított az előbb a megadásra. Ő már régen ezzel a szkmával foglalkozhat, mivel egy idősebb fickóról van só kissé szürkölő hajjal és bajusszal. Mellette a másik másfél kezes kardos emberkének az iker testvépre, aki ugyan úgy néz ki mint bátja illetve öccse vagy valamilye.

És ebben a pillanatban, amikor felmérted a terepet, a jobb oldalon lévő két fickó elkezd feléd rohanni.

-Most meghalsz.- ordibálják.

//off taktikát, dobásokat, és sebzést kérek 5 körig. köszönöm.//
Kezd azzal, ami fontos, azután ami lehetséges, majd hirtelen azon kapod magad, hogy azt teszed, ami lehetetlen.
Vyan Lefydd
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 445
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Lefydd » 2008.05.21. 13:49

Maradék ennivalódat testvériesen megosztod régi barátoddal lándzsáddal a közeledben álomra szenderülsz. Az éjszakád jobbára eseménytelenül telik, ám az éjszaka közepén felébredsz. Érzed, hogy vacog mindened. Hiába az itteni esték igen igen hidegek tudnak lenni. Pajtársad semmit sem érzett az egész este aladt. Lovad is jól el van az éjszakai holdfényben, a csillagokat is lehet látni.
Nem esik jól az, hogy a hideg felköltött.
Kezd azzal, ami fontos, azután ami lehetséges, majd hirtelen azon kapod magad, hogy azt teszed, ami lehetetlen.
Vyan Lefydd
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Siffad » 2008.05.24. 14:47

Max ÉP: 11
Max Fp: 29
Akt Fp: 18

Fegyver Fok KÉ TÉ v. CÉ VÉ Sebzés
Láncos buzogány 4 9/34 23/63 21/105 k6+3
L.buzogány + pajzs 3 9/34 23/63 21+35/ 140 k6+3
Tőr 2 10/35 8/48 2/86 k6
Kö. Pajzs 3 -- ---- 35/119 0

1. kör
egyszere felszabadulok, az elmúlt napok feszültségét is beleadom a lendületbe, mellyel a fattyúkardos felé dobom a dobófejszét, majd a pajzzsal próbálom hárítani a támadásokat, közben igyekszem előkapni a buzogányomat, készülve a következő körre.

Kezdeményezés: 7
Támadódobás: 02

2.-6 kör
széles ívben lendítem meg a buzogányom a legközelebbi támadó felé

K: 9, 4; 8; 1; 8
T: 63, 97; 46; 89; 78
I. OM tali: Elhagytuk Masgart!!

KARAKTER:
Worag, a lelenc, Darton-pap
Vjírgas Margalos, (codex)
Siffad
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 555
ZK Karakter: Worag, a Lelenc (Füstölgő Nyomokon)
ZK Karakter: Vjírgas Margalos (Nadír Könnyei, Codex)
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Lefydd » 2008.05.24. 19:28

Teljes erődből lendíted a fejszéd és elhajítod iszonyú erővel. El is találja áldozatát, akinek volt annyi lélekjelenléte, hogy másfélkezes kardját felemelje maga elé. A támadást, azonban így sem tudta teljesen elkerülni és a saját kardja vágja meg a fejsze lendületétől, elég súlyosoan. A kardja végének 10-15 cm-res része felsérti a elkasát és nagy ordítás közepette meg áll. A pajzsal feléd rohanó fickó is megtorpan és meg áll. Rá néz megsérült pajtársára és a szemén látszik, hogy valami rosszat szimatol. Mindenesetre folytatja a támadását ez az idő azonban elegendőnek bizonyult számodra ahhoz, hogy elő vedd a buzogyányodat. Pajzsos a pajzsos ellen kezdődik köztetek a harc. Közben az ikertestvére a megsérült sejem fiúnak testvére segítségére rohan.

II. kör

Pajzsos- Geof

Az első támadását ő kezdi meg, puklissága ellenére igen gyors és hamar kapcsol. Ám támadását elvéti és pajzsoddal nehezen ugyan. érezve a nyomást de blokkolni tudod első ütését. Az ütéséből következő egyensúly vesztés miatt, már nem tudsz hatékony ellen támadást be vinni, ezért buzogányod nagy csattanással találja el ellenfeled pajzsát.

III. kör

Most ő tántorodott meg ezért nagy lehetőséget látsz, arra, hogy a második csapásodat is be vidd. Ekkor egy nyitott részt veszel észre, a kardja és a pajzsa között. Elég furcsa a fickó állása meg kell hagyni, Teljes erőddel lesulytasz ellenfeled eme gyenge pontjára, aki erre azt be is kapja. Szintén csattanást hallasz de ez uttal már nem a pajzson, hanem ellenfeled oldalán. Ezt még ő is megérzi és felordít fájdalmában. Vélhetően egy- két bordája megrepedhetett esetleg el is tört. Erre az annyira meglepődik, hogy támadni is képtelen. A szemén látod összezavarodottságát.

IV. kör nem kellett neki sok idő, hogy összeszedje minden erejét, és ellentámadást indítson, ami valjuk be elég hirtelen ért téged. És kardjával a pajzsodat tartó kezede felkarját nagyon ügyesen egy fajta kanalazó mozdulattal megvágja. /4Fp/ Nem nagy sérülés, de a karod fel le mozgatását nagyban akadályozza. Nem is tudsz már ebben a körben értékelhető támadást bevinni.

V. A vágás ellenére a buzogányodat tartó kezed 100%-os hatásfokkal műkösik és keményen oda sulyt ismételeten az ellenfélre. Próbálsz oda célozni, ahol már egyszer eltaláltad, így legyőzhetőnwk ítéled meg a helyzetet. Támadásod célba talál. Úgy látszikmár ő sem képes pajzsát idejében használni. Bár pajzsát od tudta húzni a bordái felé , az akkora ütést kapott, hogy szinte a támadás negyedét sem tudta felfognii. Így az ellenfeled feladta a küzdelmet, és össze esett.

-Főnök hagyjuk őket a fenébe!!!- kiáltja az egyik iker aki ekkor már a testvérét támogatja, és látszik, hogy elment a harci kedve mikor látta barátját kiterülni.

-Rendben van ez úttal megkegyelmezünk nektek. De legközelebb mi fogunk nyerni, és nem fogtok életben maradni.- mondja fenyegető hangnemben a fickó, aki ekorra már pajzsal rendelkező kollégája felé vesz az irányt. Veled mit sem törődik.
Vyan Lefydd
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dunadan » 2008.05.24. 19:40

(Rawanyr mor Kyryon)

Felkelek, éés előkeresem holmimból, a másik köppenyemet is, s tŰzszerszámom. Majd tüzet gyújtok, és kissé elgémberedett tagjaimat megmelegítem. Miközben magamra teritem a másik köpenyemet is, és hallk imát mormolok Sogronnak. Utánna míg el nem alszok újra lándzsámmal a kezemben. A tüzbe bámulok, vagy az éjji oldalát mutató erdőt kémlelem, miközben Shikhatort simogatom.
„Egy lélek nem csak érzelem vagy tett, hanem együtt mindkettő, s ha uralni akarod az embert a lelkét kell uralnod nem csak az érzelmeit, vagy a tetteit.”
Onion Ordan
Dunadan
Olvasó
Olvasó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Lefydd » 2008.05.24. 20:10

Leszámíítva a kis "fagyoskodást" az éjszakád eseménytelenül telik el. Reggel kipihenten ébredsz. Hűséges társaid is jól vannak. Minden rendben van velük kapcsolatban. A reggeli napsugarakra ébredsz amik telibe találták a szemedet. Egész jó időnek nézel elébe, a mai napon. Felhő egy se az égen. Nehéz elhinni, hogy este még milyen hideg volt a mai reggel viszont már majd hogy nem melegnek mondható, persze még reggel van.
Vyan Lefydd
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dunadan » 2008.05.26. 17:18

(Rawanyr mor Kyryon)

A reggel megérkezésekor, felkászálódok és újra elindulomk megsarkantyúzom lovam hoyg minél hamarabb valami lakottabb településre érjek elvégre is kaját kell vennem és az isteni energiáimat nem akarom ételteremtésre pazarolni.
Onion Ordan
Dunadan
Olvasó
Olvasó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Siffad » 2008.05.28. 17:13

zord arccal, sújtásra kész buzogánnyal nézem, ahogy elmennek
<szerencsém volt, hála néked, Ranil>
mikor eltünnek, engedem csak le a fegyverem és törlöm meg arcom. hátrafordulok a lovamhoz a kulacsomért
-Aldír, tanuld meg, a harc mindig kiszikkasztja az embert.-
ha él még a lovam, akkor a kegyelemtőrrel segítek rajta, majd elkezdem leszerszámozni.
-Első szabály, kölyök. Miért mentek el szerinted?-
<sejtem, mit fog válaszolni>
...
-Le tudtak volna győzni, mert négyen voltak, én meg egyedül. Azért mentek el, mert én hajlandó voltam meghalni, de ők nem. Tudták, hohy elég egy rossz mozdulat és egyikük - vagy ketten sosem mennek el. És nem érte meg nekik, érted?-
kezébe adok pár holmit, magam megragadom a nagyobb felét és elindulunk a kapu felé. közben begyűjtöm az eldobott bárdot is
-Ha érted, akkor mondd meg, a vezérük miért nem támadott?-

KARAKTER:
Siffad
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Lefydd » 2008.05.29. 18:07

A lovadat nehéz szívvel ugyan de megölöd, emberséges módon, úgy hogy a legkevésbé szenvedjen. A támadókat már nem is látod, olyan hamar eltűntek az erdőben.

első kérdésedre rázza a feéjt Aldír.

-Nem nem tudom miért is mentek el.- mondja elgondolkodva.

-Á már értem. Akkor most te nagyobb harcos voltál mint ők, mert még az életedet is odaadtad volna?- kérdezi bálványozó tekintettel.

-Nem tudom miért nem támadott. Talán azt hitte két ember is elég lesz, hogy legyőzzön.- kérdezi elmerengve gyermeki hangon és kíváncsian.

-Geoff bácsi kérdezhetek valamit?- mondja miközben a cócmókokat a kezébe adod.

-Ha ők legyőztek volna téged. Akkor én velem mi történt volna? Engem nem akartál megvédeni?- kérdez téged szinte könnybe lábadt szemekkel a kis fiú.

//off állóképesség próbát kérek -1 módosítóval//
Vyan Lefydd
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Lefydd » 2008.05.29. 18:13

Jó sokáig lovagolsz az üleped is elkezdett már fájni. Szinte az egész nap alatt csak ezt teszed. Egy árva teremtett lélekkel sem találkozol. Kihalt az egész vidék. Csendes mint amilyen eddig volt. Éppen ez a csendesség kezdi el zavarni tudatalattitad. Senki nem jön semmi sem készülődik, ám Shikhator hű társadatmintha zavarná valami. Nem egészen nyugodt. Valamit mintha ő is érezne a levegőben. Mindenesetre egy fia lélek sincs az úton.

Vyan Lefydd
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Siffad » 2008.05.29. 20:05

/dobás: 6/

-Tudod, azért nem támadott, mert tisztában volt vele - ha támad, ő kapja a legtöbbet. Így inkább hátramaradt és emiatt az embereinek sem volt kedve küzdeni. -
-Nagyobb harcos? Inkább azt mondanám, kevesebb vaszítenivalóm volt, mint nekik. Én kóbor zsoldos vagyok, Aldír, őket meg valószínűleg várta a családjuk.-
<vagy a szajháik, de erről még nem kell tudnia>

-Megvédeni? Hisz épp azt csináltam, megvédtem magunkat. Ne hidd, hogy beérték volna annyiva, hogy kifosztanak. Nézz csak szét, fiú. Én is élni akarok, ezért küzdök. De elfogadom annak a lehetőségét, hogy ott maradok.-
megtorpanok, mert ez eddig eszembe sem jutott, sosem kellett még gyerekre vigyáznom
-Aldír - mélázom el - ha harcban azt mondom neked, hogy fuss, akkor menj és ne nézz vissza, rendben, kicsi harcos? Én meg megígérem, hogy igyekszem nem megöletni magam. Nos, megalkudunk?-

KARAKTER:
Siffad
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Lefydd » 2008.06.01. 12:03

-Á, már értem! Akkor azért mentek el, mert te bátrabb voltál? Én is olyan akarok lenni majd mint te, ha megnövök.- mondja a kis gyerkőc elszántan.

-Rendben elfutok majd ha azt mondod. De te pedig azt ígérd meg, hogy nem fogsz meghalni soha, soha rendben?- folytatja Aldír miközben az orrát törölgeti poros kis ingében.
Közben a sebeidbe nyilal a fájdalom. Éppen hogy csak talpon bírsz maradni. Kóvályogsz és forog veled a világ. A lóval való bukás és a harc kimerített.

-Geoff bácsi valami baj van? Ugye nincs semmi bajod?- kérdezi Aldír kétségbeesetten mialatt te próbálod egyensúlyodat visszanyerni.
Vyan Lefydd
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Siffad » 2008.06.02. 18:35

-rendben, Aldír, rendben. -
a szédülés egyre kellemetlenebb, hirtelen nem tudom, melyik találat fáj jobban. gyorsan keresek valamilyen ülőhelyet, mielőtt orra bukom.
-Aldír, menj az erődhöz és zörgess be. Hátha tudnak segíteni -
látom, hogy a gyerek megijed
-Nyugalom, nincs semmi baj, csak kissé kifáradtam. Add ide a kulacsot és menj, mindjárt megyek én is.-

békésen elüldögélek Ranil kegyelmében /már ha süt a nap :) / közben próbálom összeszedni magam - de fegyverem mindig ott van a kezem ügyében.

ültőhelyemben szétnézek, megpróbálom a tapasztalataim alapján megállapítani, hogy is történhetett a támadás

/zsoldos vagyok, védtem már karavánokat és talán támadtam is meg/

KARAKTER:
Siffad
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Lefydd » 2008.06.03. 15:36

Hét ágra süt a délutáni nap :)
Aldír kézségesen oda nyújtja neked kulacsot és elszalad a legközelebbi őrbódéhoz. minden csendesnek tűnik. Ki hinné hogy pár perce még banditák hada lepett meg itt titeket?

Egy fél óra elteltével, jön vissza Aldír. Alig kap levegőt úgy szaladt.

-Senki nincs az erődben. Kopogtattam, ordítottam de senki nem jött ki.- mondja az egészet gyorsan ledarálva.

A sérüléseid egyre jobban fájnak. Érzed mihamarabb meg kell gyógyítatnod magad. Az erőd is kezd elhagyni, ám még korántsem vagy annak határán.

-Mst mit csinálunk Geoss bácsi? A legközelebbi város azt se tudjuk milyen messze van innen. Talán vissza kellene fordulnunk.- mondja Aldír elkeseredetten.

A nap lebukóban van, mindjárt itt az éjszaka. Ösztöneid még is azt súgják, hogy a banditák nem fognak visszajönni, ismered jól az ilyen fickókat.
Vyan Lefydd
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
183 hozzászólás • Oldal: 7 / 13 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 13

Vissza: Gianag