• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Shulur - Kikötõnegyed - Horgas Hóhér & a Varjak fogadó

A Háromfejû Birodalma...

Moderátorok: Isshae Ianarak, Admin

Hozzászólás küldése
1413 hozzászólás • Oldal: 59 / 95 • 1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 95

Re: Shulur - Kikötõnegyed - Horgas Hóhér & a Varjak fogadó

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.05.20. 19:11

(Farro)

*A kissé darabos, de számomra is érthető nyelvű válaszon meglepődöm. Nem is annyira a válasz ténye lep meg, hanem az, hogy egyszerűen eltásalog velem a külhoni senkivel egy helyi főnemes-származék. :o Ezen annyira meghökkenek, hogy ismét felnézve a nőre kissé összeráncolom a szemöldökömet, hogy vajon ki lehet ez a közvetlen-nemes. Ez a gesztus a magam 16 éves szeplős képével kissé furcsánn hathat, de azért nem annyira komikus, hogy a helyzet komolyságát teljesen elvegye. Végül, ahogy megértem mit is szeretne gyorsan felállok és kihúzom neki a székét, ahogy láttam úriasabb körökben. Igaz ez eléggé suta gesztus gyakorlatlanságom miatt, de azért legalább már nem vörösödöm fülig tőle. Így visszaülök és egyenlőre csendben várakozom tovább. A pincér közeledtének lesése közben azért gyakran elkalandozik tekintetem az asztaltársnőm felé. Csak nem hagy nyugodni, hogy miért pont ide és miért ilyen egykedvűen ült le helybéli létére.*
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.05.20. 19:56

(Xylina)

Felszalad a szemöldököm, amikor széket húz nekem.
"Ebbe meg mi ütött? Remélem nem ütődött."
A könyöklésből hátradőlés lesz, mellem alatt összefont karokkal. Ha Erionban lennék, biztos mernék beszélgetni, de itt és így nem. Sose tudhatom, mikor hibázom, és ez itt megengedhetetlen.
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2008.05.21. 10:54

*A kereskedőnél jelenleg csak két fő tartózkodik, egy 30-as férfi aki a nadrágok közt válogat, valamint egy 40-es évei vége felé járó nő - ő az egyszerű szabású, kényelmes és praktikus viseletű szoknyák között nézelődik. Rajtuk kívül egy fiatal, talán 25 éves nő van még ben, szebb is lehetne egy kicsit, bár nem visszataszító a látványa. Érkeztedre köszönt apró fejbiccentéssel, majd árgus szemekkel figyeli, hogy hová indulsz meg. Minden ruhadarab külön van rakva - és minden ruhadarabból van különböző színben és méretben. Van rádvaló, és olyan színben amilyenben csak szeretnéd. Nézelődésed, válogatásod közben a fiatal leány lép melléd, kicsit kényszeredetten, kicsit setén szól hozzád.*
- Segíthetek... esetleg?

*Míg szótlanul néha-néha egymást méregetve várakoztok körülöttetek az élet zajlik. Van aki már fogyasztja a rendelését, van aki beszélgetve asztalrársával várja a sorát, de akadnak, akik vígan (vagy épp búsulva) kupákat emelgetnek.
Xylinát megnézik jó páran maguknak, de senki sem lép oda hozzá. Farronak feltűnhet, hogy bizony ennek a nőnek itt nem hajbókolnak.
A már-már kínosságba forduló szótlanságot Ran érkezte töri meg. Láthatólag egy picit megzavarta az a látvány, hogy a két külhonit egy asztalnál látja, de azért hozzátok lép. Először Xylinára mosolyog bátorítólag, majd Farrot fürkészi pár pillanatig.*

- Leadtátok már a rendelést Farro? - *egyértelműen hozzád intézi szavait, de közös nyelven. Xylina te is megértetted a kérdést. Ran tekintete hol az egyikőtökre, hol a másikótokra vándorol - úgy néz ki, hogy közös társaságnak könyvelt el benneteket.*
"Shulur megtanít, hogy a bukás csak pillanatnyi állapot. Véglegessé az teszi, ha feladod a küzdelmet" - Isshae Ianarak
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1593
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.05.21. 11:10

(Xylina)

Felkapom fejem a fogadós jöttére, normális hangvételben közlöm:
-Mi nem egy, és nem, még mi nem adni le-próbálom minél hamarabb nyilvánvalóvá tenni, mi külön vagyunk.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.05.21. 17:41

(Farro)

*Kicsit elméláztam épp a késlekedő vacsorát várva, így enyhe fáziskéséssel válaszolok az asztalhoz érő Rannak kérdésére.*

-Ööh... Igen. Azaz én leadtam a rendelésemet, de azóta még nem ért vissza a pincér úr, így a hölgy még nem tudott rendelni. Egyébként nem ismerem a Kisasszonyt, csupán megtisztlet társaságával.

*Kissé hátradőlve a megszokott módon zavaromban tarkómat vakargatva szelíden elmosolyodom. aztán eszembe jut, hogy Rannal is szerettem volna beszélni, bár jelenleg az ismeretlen asztaltársnő miatt ismét lehetetlennek tűnik ez. Majd később kell felkeressem a fogadóst ezek szerint.*

-Elnézését kérem Ran az érkezésemkor meglehetősen szűkszavú viselkedésemért. Ha a későbbiekben lenne számomra néhány perce bővebben is elmondanám mi történt velünk.

*Ekkor igen nagy késéssel észbekapva kissé belevörösödöm a hibámba és kissé meghajlok a nő felé.*

-Elnézését kérem Hölgyem a neveletlenségemért. Nevem Farro. Megtudhatgom az Ön becses nevét?
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.05.21. 17:57

(Xylina)

-Mi lenni mai vacsora, kérem?-érdeklődöm, én aztán nem állok útjába, ha asztaltársam beszélni akar a fogadóssal, látom, kissé zavart.
Kicsit aggódom, mért akarja a nevem tudni, háttérbe szorítom a parám:

-Xylina Viatrix, fél jó, ha ki tud te mond-mosolyodom el halványan. Kölyöknek látom, mit fosok egy gyerektől?
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.05.21. 18:46

(Farro)

*Kis gondolkodás és memorizálás után lassan belekezdek a furcsa hangzású és kissé nyelvtörő névbe. Először magamban mondogatom párszor, végül hangosan is rászánom magam pusztán a távolságtartás elkerülése végett.*

-Xy-li-na Vi-at-rix. Xylina Viatrix.

*Érdeklődöen nézek a nőre. Ha adja valami jelét, hogy jól ejtettem a nevét, akkor halványan elmosolyodom és ismét hátra dőlök, de most nem zavaromban, hanem elégedettségemben. Aztán ismét Ranra pillantok, hogy nem-e sértem emg az ismerkedési kísérlet közbeiktatásával, ha már egyszer én kérek tőle beszélgetési lehetőséget és nem ő tőlem.*
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.05.21. 19:07

(Xylina)

-Remek.
"A feje rendben, általában nem bírkóznak meg a nevemmel, ami teljességgel érthető :P" A halvány mosoly marad és várom, hogy meghalljam a mai vacsoraajánlatot.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2008.05.22. 11:22

*Ran szemében megvilágosodás gyúl szavaitokra, s a kis közjáték (az ismerkedés) után. Szokatlan módon elmosolyodik. Bár ez annyira Xylina neked nem szokatlan, hisz te még csak egyszer láttad a tulajt, de Farro neked feltűnik*
- Ahha :) Értem. Nos a beszélgetést el kell halasszuk holnapra, ma semmiféleképpen nem érek rá. Délelőtt, vagy inkább még kora reggel keress meg. Akkor kevesen vannak, és intézendő ügyem sincs, nyugodtan beszélgethetünk. - *a tulaj és ez a suhanc kölyök bizonyára jó ismeretségben vannak egymással, ez még Xilinának sem okoz gondot megérteni/felismerni. Eddig felé fordulva beszélt, de ezek után cikázik a tekintete, majd végül megállapodik rajtad. Lassan beszél, hogy megérthesd szavait, amit többé-kevésbé sikerül is.*
- A rendelés a teltház miatt lehet csúszik, de megnézem Farro, hogy hol tart a szolga.
Ön kisasszony... Van valami óhaja, kívánsága?
A mai menünk egyébként héjban sült burgonya finom fácán sült hússal, valamint gyümölcstál hozzá. Ha ez így megfelelne esetleg, akkor két adagot küldetek ki azonnal.
"Shulur megtanít, hogy a bukás csak pillanatnyi állapot. Véglegessé az teszi, ha feladod a küzdelmet" - Isshae Ianarak
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.05.22. 12:43

(Xylina)

-Nekem jó, köszönöm-hátradőlök, sóhajtok, ez hosszú hallgatás lesz, lévén nincs kedvem beszélgetni senkivel, rossz napot zártam.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enriquel » 2008.05.22. 13:39

Rychor Occhys (Arnan)

A ruhák széles választékát figyelem, s meg-megemelek egy darabot, ami anyagában és színében is megfelelőnek tűnik számomra. Rövid válogatás után szólít meg az eladó, de nem igazán zavar a stílusa. Valószínűleg egy senkifiának tart, vagy csupán csak rossz napja van. Én azért megpróbálom kizökkenteni jelenlegi állapotából. Kedvesen rámosolygok, s válaszolok is neki:
- Hogy tud e segíteni hölgyem? Hát már hogyne tudna! Több színben is találtam megfelelőt, de örülnék neki, ha megmondaná, hogy melyik passzol inkább hozzám - mondom neki, miközben kicsit hátrébb lépek, s magam elé emelem a sötét árnyalatú zöld, kék és bordó ingeket.
- Nos? Mi a véleménye? Remélem nem előnytelen színeket választottam... - mondom, s kicsit úgy tűnik, mintha komolyan elkedvetlenítene ez a lehetőség.
Enriquel
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 257
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.05.22. 18:38

(Farro)

*Figyelmesen hallgatom Ran szavait, majd belegyezésem jeléül bólintok.*

-Rendben van. Akkor holnap reggel ismét felkeresem és előre is köszönöm.

*Ahogy a fogadós a tömeget pásztázza én is körbenézek nyakamat nyújtogatva, hogy merre járhat a pincér. A házigazda megnyugtatására azonban ismét hátradőlök és kissé a székbe süppedve várakozok türelmesen, halvány és szelídnek mondható mosollyal szemlélődve. Bár az igaz, hogy vissza-vissza vándorol a furcsa teremtésre a tekintetem, aki itt ül velem szemben. Ran mosolya meglepő volt az előbb, ilyet se nagyon látni tőle, de van egy érzésem, hogy rajtunk, rajtam mosolygott. 8) Végül a furcsa név sikeres kimondása meghozza a beszélgetősebb kedvemet, így várakozás közben megszólítom ismét a hóhajú nőt a közöst használva, bár kissé lassabban beszélek, hogy megértse, de nem annyira, hogy ez feltűnő és számára kellemetlen legyen.*

-Öhm... Elnézést a tolakodásért Xylina Kisasszony. Azt látom, hogy Ön nem úgy viselkedik, mint e számomra furcsa ország lakói. Had kérdezzem meg miért kell itt mindenkinek ennyire feszengve hajlongania? Önnek talán van összehasonlítási alapja.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.05.23. 12:16

(Xylina)

-Nem tudom. Ez ország furcsa, gondol én is így. De ahogy én hall, ez itt kell, mert nemes akar ezt lát, aki nem csinál így, lesz nagy baja. Itt baj, ha nem beszél jól és szép, és lehet ebből gyors halál, ha valaki nem jó így. Ez nem helyes, de ez Toron. Itt így van az élet.
"Nincs nagy kedvem elárulni honnan jöttem, főleg nem ebben az országban. Armada szólt, itt figyelni kell és ügyelni."
-De ezt te is tud, nem?
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.05.23. 19:58

(Farro)

*Kicsit csalódott arcot vágok a már amúgy is hallott dolgok ismétlése miatt.*

-Ezeket már mondták csak azt hittem Ön tudja az okát is ennek a viselkedésüknek.

*Ezzel nem erőltetem tovább a beszélgetést. Inkább ismét a környezetnek és a vendégseregletnek szentelem figyelmemet és türelemmel várom a soromat.*
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2008.05.24. 20:02

*Az eladónő meglepődik, majd ahogy csak lehet fülig vörösödik. Zavartan néz rád, olyan lányos zavar ez.*
- Én nem is tudom Uram. Hát... a fekete hajához minden szín illik, de sápatag bőréhez a kék már annyira nem, mert az nagyon kihangsúlyozza azt. Talán a bordó lenne a legmegfelelőbb, ez még a szeméhez is jól illik. - *ennél a mondatánál egy árnyalatnyival még jobban elvörösödik.*

*Nem túl magasröptű beszélgetéseteket a tömegből kiváló felszolgáló "szakítja meg".
Kezében két tálca látható, ügyesen lavírozik az asztalok és az állóvendégek között. Megáll az asztalotoknál; először Xilina elé teszi le a tálcát, majd pedig Farro elé. Mélyen meghajolva mindkettőtök felé jó étvágyat kíván, majd távozik a pult felé, ahol már vagy 10-en állnak.
Igen kedvelt fogadó lehet ez...*
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
1413 hozzászólás • Oldal: 59 / 95 • 1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 95

Vissza: Toron