• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Rah Gul

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
193 hozzászólás • Oldal: 5 / 13 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13

Re: Rah Gul

HozzászólásSzerző: Ruyan » 2008.05.19. 12:19

Astagor

<<Ha a körök a családot jelképezik, akkor a hiányzó kör akár egy hiányzó családtagot is jelölhet, vagy egy nem teljes családra utalhat... talán>>

Mikor észreveszem a jövevényt megállok, mélyen a szemébe nézek és erőteljes, már-már parancsoló hangon megkérdezem:
- Te ki vagy és mit keresel itt?
Bredon Shovilan-Vérszín Hold alatt
Thun, a vadász-Haláltusa
Ruyan
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 459
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shackallor » 2008.05.19. 12:22

Játékos: Ordwick
Helyszín: Rah Gul, Angyalok Negyede, Az Ő Temploma
Időpont: Káosz-Oudakka hava, első nap, kora este.
Esemény: Áldozóterem

Kilépve az ajtón a cellasoron találod magad. Találomra választasz irányt, pár pillanat múlva az Áldozóteremnél találod magad. Sehol senki, lépteid hangosan visszhangoznak a hatalmas teremben. Körülötted rengeteg metszetekkel díszített oszlop és áldozókút. Középen hatalmas, alakra kosfejet stilizáló, feketemárvány asztal. A két szarvnál két bilincset építettek az asztalba. Az asztal mellé egy apró emelvényre ezüst áldozótőrt helyeztek. Tökéletesen tiszta minden, az imaszolgák szép munkát végezhetnek nap mint nap.
Elragadó látvány, az otthoni templomok teljesen máshogy néztek ki. Gyomrod nagyot kordul.
Rend és Halál. Ha ezt a két szót megérted, mindent megértesz.
Shackallor
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 356
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shackallor » 2008.05.19. 12:30

Játékos: Astagor
Helyszín: Rah Gul, A Halom
Időpont: Káosz-Oudakka hava, első nap, délután
Esemény: Az Első

Azok a szemek.. szinte elveszel bennük. Kicsit közelebb ér, mintha lenne mögötte valaki, de a fickó kitölti a folyosó nagy részét, nem vagy benne biztos.

- Szép napot, Atyám. Én öltem meg a szerencsétlent, s gondoltam, visszatérek körbenézni. Tán' van valami kifogása?
Shackallor
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ruyan » 2008.05.19. 15:37

Astagor

<<Ez aztán nagydarab ember, a beszédmódjából, stílusából ítélve biztosan nem nayan, de azért az felháborító, hogy megöl egyet az Ő papjai közül és még csak megbánást sem tanúsít, sőt... Hogy van-e kifogásom? Persze, hogy van, hisz meggyalázta Ranagolt, ezért bűnhődnie kell a féregnek>>

A fickó bár közelít én nem mozdulok, ne higgye azt, hogy elmegyek előle. A kérdésére gyorsan és leteremtő hangon válaszolok:
- Van-e kifogásom ellene? Persze, hogy van, maga megölt egyet a Kosfejes Nagyúr szolgálói közül! Mit gondolt, nem lesz senki, aki észreveszi ezt?- itt hátrabökök a véres szobák irányába- Egyáltalán miért ölte meg?
Thun, a vadász-Haláltusa
Ruyan
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shackallor » 2008.05.19. 15:55

- Elég a viccből, Guv. Rengeteg dolgunk van, ne húzzuk az időt. – hallod Kurrahot a fickó mögött. Guv rád mosolyog, elégedetten csámcsog egy újabb falat húson.

- Merre is menjünk? – kérdezi Guv, és a szobából kifolyt vért nézi. Mély hangja megfagyasztja a vért az ereidben.

-A folyosó végén vagyunk, előtted egy nyitott ajtó. Haladj már!

Guv belép a szobába, mögötte Kurrah néz rád kifejezéstelen tekintettel. A kötényes körbejárja, a szobát, aztán féltérdre ereszkedik. Méregeti egy kicsit a berendezést, a falakat. Feláll, benéz a fürdőbe, aztán visszatérve hozzátok újra beleharap a húsba.

- Ennyi vér nem nem folyhat el egyetlen emberből.

Kikerekednek a szemei, nagyot nyel.

- Fúj, ez tiszta zsír!

Kikap egy apró szikét az egyik zsebéből, s a szárított húson kezd ügyködni vele.

- Hogy lehet egy ilyen kis darab szárított húsban zsír? Egyre szarabb a koszt otthon.

Kurrah nem hisz sem szemének, sem fülének.

- Guv. Ha nem látsz azonnal munkához, halálra szúrkállak. Azt hiszed, szórakozni jöttünk ide? Egy rendtársunkat éppen most gyalázták meg szentségében! Ha nem mutatsz kellő tiszteletet, akkor Klán ide, vagy oda…
Kifektetlek az oltárra, hogy Oudakka lakmározhasson belőled!

Guv mosolyog.

- Rendben. Értelek, Kurrah.

Elővesz egy apró, barna falevelet. Kiköp a földre egy darab húst, a kezében maradt darabot az ágy melletti sarokba hajítja. A levelet egy nagyobb vértócsába ejti, aztán a fürdőbe megy. Követitek. Kezében még egy penge villan, a halottat vizsgálja.

-Pffff… Szép munka. Mintha egy kaputörő gerendával verték volna be az arcát. Az orra a tarkójában, ilyet ritkán látni. Ez a sok vér itt a kádban… Szerintem a sajátja. De meglátjuk.

Előkerül még egy falevél, ezt a kádba ejti.

- Kurrah. Nem fogom tudni megmondani, hogy ki ez. Papi ruhában van, szent szimbólum van a nyakában. De lehet, hogy csak átöltöztették. A ruha…

Kissé kiemeli a holttestet a kádból.

- ...elég furán áll rajta. Szerintem ez nem az övé. Le kell majd vetkőztetni, hogy van e – valami jel rajta.

Megvizsgálva a halottat, be kell látnotok, hogy igaza van. Guv kissé megemeli a szimbólumot.

- A nyakán égésre utaló seb van, pont a szimbólum alatt.
Na, okosok, mit mondtok erre?

Kilép a fürdőből. Odalép a levélhez, s felveszi. A levél zöld színűre váltott.

- Ez a sok vér itt állattól származik. Hogy miféle lehet, azt nem tudom megmondani. A fürdőszobában pedig… - tér vissza a kádhoz - … nagyrészt a halott barátotok vére van.

Kiveszi a kádból a második levelet, mely barna maradt.

- Igen. Ez itt mind az ő vére. A két kör meg értelmezhetetlen, szerintem félrevezetés.

- Szorítkozzunk a tényekre. Nem érdekel a magánvéleményed. - szakítja félbe Kurrah

Lelki vezetőd hangja nyugodt, érzelemmentes.

- Azért béreltél fel, hogy kioktathass? - Fordul Kurrah felé a két láb magas boncmester.

- Nem. Azért béreltelek fel, hogy válaszolj néhány kérdésre.

Tökéletesen kisúlyozott mondat, Kurrah apró hangsúlyokkal tudatta felsőbbrendűségét.

- Akkor hagyj dolgozni.

- Ne okozz csalódást már az első alkalommal. Ranagol csodájának tartom, hogy összefutottunk, de az is Ranagolnak tetsző csoda lesz, ha kétszer ennyi vért kell majd az imaszolgáknak levakarniuk.

Kurrah a kötényes elé lép, aki jó egy fejjel magasodik fölé. Farkasszemet néznek, a szobában megáll az idő.
Shackallor
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ruyan » 2008.05.19. 16:28

Astagor

Mikor kiderül az apró (de nem vicces) tréfa Guvra szúrós, kissé bosszús tekintettel nézek.
<<Nem jó ez így, ez viccelődni merészelt velem, de ha Kurrah hozta ide, akkor biztos jó valamire..... Szóval boncmester, hátha megtudunk valami új dologot..... Állat vére is van itt, legalább érthető hogyan volt ennyi vér, de miért vették itt egy állat vérét is? Figyelem felkeltésnek kellett a sok vér? Lehet, hogy nem is pap? Akkor miért tüntették fel annak? Ranagol átka arra, aki miatt e sok kérdés van, már zsong a fejem tőlük.>>

-Akkor vetkőztessük le?- kérdezem Kurrahtól

Ha igen nekikezdek, ha nem akkor továbbra is csak álldogálok és figyelem a fejleményeket, például mint a boncmester és lelkivezetőm szóváltását. Remélem nem esnek egymásnak bagyon, hamar lenyugszanak. Ha mégis, akkor igyekszem leállítani őket én (bár nem hiszem, hogy erre szükség lesz)
Thun, a vadász-Haláltusa
Ruyan
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shackallor » 2008.05.20. 13:45

Az idő újra dolgozni kezd, Guv feladja a szempárbajt.

- Nos, úgy hiszem, ennyi. Talán a halottunk segít majd. Megbocsássanak, Atyáim...

A fürdőbe érve kirángatja a kádból a halottat. Segítesz neki levetkőztetni. Kék-zöld foltok vannak rajta, a régen begyógyult hegeken kívül semmi komolyabb. A félrecsúszó medál tisztán láttatja az apró égést a nyakon.

- Lépjen hátrébb, Atyám. Megfordítom őőőőőő... Atyánkat.

A halott hátára majd' az összes Angyal összefont stilizált mását tetoválták. Egyedül Khakht, a Tagadás Anyala hiányzik.
Kurrah közelebb lép.

- Y'akassar Daam. A rajzot magam vittem fel a hátára. A Kistemplom áldozatfelelőse. Három napja még életben volt, beszéltem vele. Testvére Bhorvya Daam, a Határon teljesít szolgálatot. Remek. Néhány kérdéssel kevesebb.
Lássuk a nayant. Gyermek, tarts velem. Guv... téged már kifizettelek, menj Abbog hírével.

Guv összeszedi felszerelését.

- Segítsek a nayan ügyében?

Olyan apró pengét forgat ujjai között, amilyet eddig még nem láttál.

- Köszönöm, Guv. Ennyi elég volt.

- Rendben.

Guv távozik. Amikor halljátok a bejárati ajtó csapódását, Kurrah megjegyzi:

- Ahhoz képest, hogy szinte vadidegen, egész gördülékenyen dolgozik.
No. Gyermekem. A nayan vallatását reád bízom. Én most csak figyelni fogok. Menj, addig én bezárom a bejárati ajtót. Itt a nayan szobájának kulcsa.

Átnyújtja.
Már indulnál, amikor megszólít:

- Astagor! Tudom, hogy szeretnéd elfelejteni ezt az egészet. Tudom, hogy fohászaidban a feledést keresed.
Ne tedd.
Emlékezz mindenre tisztán, mert az életben minden átélt pillanat számít. Nézd, ő a rendtársunk volt. De ha valaki vétkezne ellenünk, mi is így járnánk el. Ne ítélj elhamarkodottan, érzelmek alapján.
Amikor Guv elsütötte azt az idióta tréfát, te elhitted! Hagytad magad kellemetlen helyzetbe hozni. Tudom, hogy érint ez itt... - mutat a vérfürdő felé
- ... - de nem hagyhatod, hogy érzelmek alapján döntsön lelked.
Pap vagy, Ranagol, Gyermekei, s Angyalai hírnöke. Nem ember vagy. Több vagy annál. Ha azt megérted... Akkor valóban rászolgálsz arra, hogy az Ő templomának érdekében cselekedj. Addig csak a ruha és a rang választ el a martaléktól.
Hagyd, hogy az idő és az észérvek megoldjanak mindent. Hagyd, hogy a gyilkos találjon meg téged. Találd meg az Utat. Utat a Trónushoz, a megvilágosodáshoz, a kiemelkedettséghez, a filozófiához, a Vérhez.

Elmosolyodik.

- A Vérhez ma megtaláltad az Utat. Gratulálok. TUDOM, hogy mellettem a helyed.
Menj és szedd ki a nayanból, amit csak lehet.
Shackallor
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ruyan » 2008.05.20. 16:58

Astagor

Kurrah tanácsait figyelmesen hallgatom, de fejem leszegve tartom, mert kissé kellemetlen számomra, hogy hagytam magam érzelmeim által vezérelni. Sokat kell még tanulnom... Mitán befejezte felemelem a fejem, ránézek és halkan válaszolok:
- Igyekszem megfogadni a tanácsaidat, Kurrah, igyekszem jó szolgájává lenni a Kosfejes Nagyúrnak. Nem hagyom többet, hogy érzelmeim elvakítsanak.

Ezután elveszem tőle a kulcsot és bemegyek a nayanhoz, az ajtót pedig visszazárom. A nayanhoz határozott, parancsoló hangnemben szólok (hasonlóan próbálom mint ahogyan Kurrah csinálta):
- Van néhány kérdésem. Amit kérdezek, arra te válaszolsz és olyat nem akarok hallani, hogy nem tudom! Na tehát az első kérdés: Ki a gyilkos?- ha nem válaszol vagy nem tudom a válasz, akkor újra megkérdezem egy pofon (ha van korbácsom, akkor egy ütés) kíséretében. Ha látom rajta, hogy tényleg nem tudja, vagy igaz a válasz, akkor kérdezem a következőt (ezt minden kérdés után megismételem, ha szükséges)

- Miért ölték meg?

- Miért itt ölték meg az áldozatot?

- Van közöd ehhez a szentséggyalázáshoz?

- Mit segítettél benne?

- Miért öltek le itt egy állatot is? És hova lett a teteme?

- Mit jelent a két kör?

//Ha valamelyik kérdésemre előzőleg megjön a válasz, vagy teljesen értelmét veszti miatta megkérdezni, akkor kérlek ne vedd azt figyelembe //
Thun, a vadász-Haláltusa
Ruyan
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shackallor » 2008.05.20. 22:52

Időpont: Káosz-Oudakka hava, első nap, kora este

- ...és vér szálljon a Szádra
Mindenki azt kívánja
Népem minden imája
Lelkünket mutatja
Készen a harcra
Vér szálljon a Szádra

Halk, remegő ima, a kulcsod kattan a zárban. A nayan pontosan ott térdel, ahol hagytátok. Jöttödre nem változik semmi, a monoton fohász folytatódik. A nayan felett állsz, amikor óhalyod az információról elhangzik.

- ... Vedd el mindenem
Úgy is tiéd mindenem
Századik életem
Színed előtt élhetem

//természetesen nincs nálad korbács//

Az első pofon elhallgattatja egy pillanatra, aztán folytatja. A második után Kurrah hangját hallod a hátad mögül.

- Hagyd az imát, Martalékom.

Abbahagyja, szemét lesütve áll fel. Amikor felnéz, az őrület szikráját látod benne.

Vajon hogy viszonyulhat egy nayan a halálhoz? Valószínűleg tudja, mi vár rá.

- Semmit sem láttam. Sem hallottam. De ugyanúgy dideregtem előző este, mint most. Mintha maga a világvége jönne el...
Biztosan azért ölték meg, mert pap volt.

Nem bírod megállni, hogy ne gyomrozd meg. Egyáltalán nem az érzelmeid vezéreltek, ilyet egyszerűen nem illik mondani. A nayan összegörnyed, s újabb kérdésedre úgy nyögi a választ:

- Nincs hozzá közöm, nincs hozzá közöm! Biztos azért itt, mert Ranagol Poklában kell sínylődnöm...

Újabb ütés. Újabb kérdés.

- Állat, nem láttam állatokat már egy éve lassan!

Vért köp. Undorít. Kap megint egyet.

- NEM SEGÍTETTEM, NEM TUDTAAAAAAM!

- Mit jelent a két kör? A két kör a Teremtést és a Pusztítást jelképezi, Atyám.

Kurrah zengő hangja félbeszakítja:

- Félrebeszél. Elég. Nem tud többet.

Mögé lép és egyetlen mozdulattal veszi elő tőrét, s vágja el a nayan torkát.

- Szép munka. Nos. A továbbiakról.

Megtörli a tőrt a nayan ruhájában.

- Hazatérünk. A házat bezárjuk, s saját hatáskörben folytatjuk az ügy kivizsgálását. Az ítélőszék idecsődítené a fél gárdát, a gyilkos meg nyomtalanul felszívódna a hangzavarban. Erről az esetről öten tudnak. A gyilkos, Mi, Guv, s Ranagol odafent.

Visszatértek a templomba
Shackallor
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ruyan » 2008.05.21. 13:14

Astagor

- Köszönöm, bár nem értem igazán, mi érdemlegeset sikerült megtudnunk, ha megtennéd, hogy elmondod- fordulok Kurrahhoz.

<<Esetleg a két kör értelme, amiről azt állította, hogy félrebeszél a nayan, abban mégis lehet valami, csak nem tudom, hogyan visz közelebb a célunkhoz>>

Miután visszaértünk a tempolomba, megkeresem a szobámat, visszaveszem a rongyosabb ruhámat és megkeresem a főpapot, azt mondta jöjjek vissza este. Útközben azért megnézem, hogy Ordwick felébredt-e, ha igen, akkor mondom neki, hogy beszélni szeretnék vele később, csak most van egy kis dolgom.
Thun, a vadász-Haláltusa
Ruyan
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shackallor » 2008.05.22. 0:10

- Nem tudott semmit, gyilkosunk ravaszabb volt annál, hogy egyértelmű jeleket hagyjon hátra. Hacsaknem Y'akassar meggyilkolását egyértelmű jelnek vesszük. Mert ugye az.
Tudjuk, hogy ki az áldozat. Tudjuk, hogy hol dolgozik vére. Ez egyelőre jó nyom. Tudjuk, hogy a nayan nem tud semmit. Megőrült. Hogy Ranagol gyalázatának hatására, vagy így született, nem mondhatja már meg senki...- mutat az elvérzett martalékra.

- Ez itt több, mint tény. Ez maga a valóság. Ez itt gyalázat. Jól tartsa a titkot, Tanítvány.

Végre viszonylag tiszteletteljes hangon szólít. Kissé meglep.

- Menjünk haza.

Haza... Az Ő Templomába...
Gyalog mentek, közben egyetlen szó sem esik.
Otthon ruhát váltasz, a durva szövet újra végigsúrolja megkorbácsolt tested. Ordwickot nem találod cellájában. Kissé nyugtalanít, hová tűnhetett. A nővér sehol...
A lovagot tán' mégis feláldozták Ranagol nevében?

Celládban elmélkedsz, az Ordwicknál talált levelet tartva.
Shackallor
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ruyan » 2008.05.22. 15:35

Astagor

- Az áldozatot megismertük... ez jó, tényleg, de hogyan kéne úgy új dolgokat megtudni, hogy más ne tudja meg a gyilkosságot? Hisz titkoban kell tartanunk- morfondírozok halkan, inkább csak magamnak

Az úton ezeken a sazvakon kívül mást nem is mondok, sőt nem is gondolkodom igazán, csak megyek, monotonon, mint egy gépezet.

A templomban miután nem találom Ordwickot, úgy döntök utánnajárok mi van vele.

A levéllel kapcsolatban fogalmam sincs mi lehet, talán meg kéne kérdezni Kurrahtól, hátha ő tudja, de majd később...

Miután úgy érzem eleget elmélkedtem, elmegyek az áldozó terembe és áldozok Ranagolnak, majd megkeresem a főpapot.
Thun, a vadász-Haláltusa
Ruyan
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wolftern » 2008.05.22. 16:34

Ordwick Atar

<Áh ez pont jó lesz. Most már csak találnom kell valakit.>

-Na most merre?

Elindulok a templomból kifelé vezető úton, amin keresztül idekerültem.
WOLFTERN

Veni, vidi, vici az egyik legismertebb latin szállóige, jelentése: "Jöttem, láttam, győztem." Ez volt Julius Caesar üzenete Róma Szenátusának Kr. e. 47-ben II. Pharnakész pontusi király felett aratott győzelemről a Zelai csatában. Az üzenet tömör határozottságával Caesar a győzelem nagyságát akarta érzékeltetni és egyben saját katonai tehetségét és fölényét a Szenátussal és vetélytársaival szemben

sir Gerard Wolftern -Quiron Pentád
Ordwick Atar -Krán
Hafar Hasszabi -Taba el Ibara
Wolftern
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 343
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shackallor » 2008.05.26. 8:16

- Erről nem fog tudni senki. A gond esetén a házat az egyház tulajdonának nyilvánítjuk.
Széles mosoly. Kurrah biztos a dolgában.
- Ha jól sejtem, csak a bábu nayan tudta magáénak. Ki fog derülni. Ha valami nagyobb hatalom birtokolná az épületet, akkor kicsit bonyolódik a helyzet, de ne menjünk ennyire előre. Egyetlen dolgunk, hogy kiderítsük, ki volt ez az aberrált barom. Akkor már jöhet a F'horuum nézelődni.
Érted?

Ordwickot sehol sem találod, egyszerűen eltűnt a templomból. Az Áldozóterem teljesen üres, saját véreden kívül nem tudsz mit áldozni a Kosfejesnek. // Ha saját véredet áldozod, kérlek vonj le 2 Fp-t//

Úgy döntesz, felkeresed a főpapot. A templomban nyoma sincs, így kinézel a főkapu elé.A templom előtt az esküvő kapcsán megismert férfi térdel. Úgy tűnik, reád vár.
A főpapot továbbra sem találod, keresése közben egy imaszolgába botlasz. Ő világosít fel:

- Atyám, a Méltóság három napja nem tartózkodik a Tartományban. Kívánja, hogy futárt menesszek üzenetével?

Elképedsz, a sebek a hátadon vad tűzzel égnek.
Shackallor
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ruyan » 2008.05.26. 12:02

Astagor

- Igen, értem. Nagyrészt Tőle függ, hogy alakul ez az ügy- válaszolom Kurrahnak.

Ordwick eltűnésén elgondolkodom

<<Vajon hova tűnhetett? Kurrah azt mondta, hogy nem áldozza fel, mert egyéb tervei vannak vele. Akkor csak nem küldte el Ranagolhoz... Na most, vagy elment, vagy még mindig itt van, csak én nem találom. Majd megkérdezem valakitől. >>

Az áldozóteremben vért áldozok //levontam a 2 Fp-t//

A bejárat előtt térdeplő alakot beinvitálom és előre örülök mit fog tőlem kapni. Bekísérem az áldozó terembe (mintha már jártam volna erre mostanság :D ), majd jó erősen megkorbácsolom egy áldozókútnál (ha nincs a teremben korbács, akkor kérek egyet a templomszolgától, akivel idefele jövet találkoztam) és közben okítom az egyetlen igaz Úr tanairól:

- A gyengeség "jutalma" a halál, ha nem tudnád nayan, te pedig csak ma kétszer is megaláztad magad, ahogyan hallottam. És az is elég nagy bűn, hogy fegyverrel akartál támadni a Kosfejes Nagyúr egy papjára. Az sem segít rajtad, hogy részeg voltál ekkor.

Ha úgy érzem, hogy eleget vertem már, akkor előveszem az áldozótőrömet és elvágom a torkát.

A templomszolga kijelentésére, hogy a főpap nincs itt már három napja, elképedek, de igyekszem nem mutatni.

- Nem kell utánna küldeni senkit, annyira nem fontos, hogy zavarjam, ha nincs itt.
Thun, a vadász-Haláltusa
Ruyan
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
193 hozzászólás • Oldal: 5 / 13 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13

Vissza: Archív