• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Shulur - Kikötõnegyed - Horgas Hóhér & a Varjak fogadó

A Háromfejû Birodalma...

Moderátorok: Isshae Ianarak, Admin

Hozzászólás küldése
1413 hozzászólás • Oldal: 58 / 95 • 1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 95

Re: Shulur - Kikötõnegyed - Horgas Hóhér & a Varjak fogadó

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2008.05.18. 16:01

- Ápolhatna... Leápolhatna teljesen... :roll: - *ártatlan, de mégis csínyen járó kisfiús ábrázattal ejti ki ezeket a szavakat barátod. Azért feléd fordul és elmosolyodik.*
- Amikor csak jónak látod az időpontot. Ha nem találsz itt Rannál meghagyom hová mentem és kb. mikor érek vissza. Minden jót Farro! És mihamarább találd meg szíved párját... Kívánom!...
*Őszinte ez a pillantás. Talán végre ő is megértette, hogy számodra ez nem egy futó kapcsolat, hanem attól sokkal több.
A leányzó mosolyodat viszonozza, s köszön toroni nyelven.
Becsukod magad mögött az ajtót, s koncentrálsz életed legnagyobb próbatételére. Kemény dió lesz az biztos, de remélhetőleg Ran tud segíteni, bár azt sejted nem lesz olcsó .... még akkor sem, ha Ran nem pénzben kéri az árat, úgy mint legutóbb.*
"Shulur megtanít, hogy a bukás csak pillanatnyi állapot. Véglegessé az teszi, ha feladod a küzdelmet" - Isshae Ianarak
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1593
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.05.18. 16:10

(Farro)

*Leérve körbenézek, hogy Rant látom-e vagy a fenti vagy a lenti résznél. Ha igen, akkor felé veszem az irányt, hogy kicsivel bővebb magyarázatot adjak az előbbi szavaimra és viselkedésemre.
Ha nem látom a fogadóst, akkor engtedélyezek magamnak várakozás címén egy ebéd vagyis lassan inkább vacsoraszünetet. Nem mintha nem bírnám az éhezést, volt benne részem "taníttatásom" során, de mióta kikötöttünk elvétve sikerül enni és azt is hamar lemozgom így vagy úgy. 8) Rámfér már egy viszonylag nyugodt vacsora.*
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2008.05.18. 16:19

*Rant nem látod sem fent a pultnál, sem lent a süllyesztett részben. Vagy házon kívül van, vagy az irodájában.
Így inkább úgy döntessz, hogy megvacsorázol nyugodtan.
A pincér, akivel beszéltél eddig a pult mögött tevékenykedik. Három tálca van előtte, mindhármon poharak sorakoznak. Sorban töltögeti meg őket. A másik pincér az alsó szinten szervírozza az italokat *
"Shulur megtanít, hogy a bukás csak pillanatnyi állapot. Véglegessé az teszi, ha feladod a küzdelmet" - Isshae Ianarak
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.05.18. 16:35

(Xylina)

Döbbenten lesek az elfre és nagyot nyelek, majd csúnyán nézek a nemesre.
-Nagyon kell ám magam türtőztetni, hogy pofán ne nyomjam ezt a felfújt hólyagot! Tudom, mivel rangos, egy intéssel a bitóra küldene, és ha jobban be lennék pipulva, ami csak társaim áldatlan állapota miatt nincs így, nekimennék. Armador, minden fehér hajú itt ilyen pöffeszjedő szarjankó?-teszem csípőre a kezeim.-Valahogy nem nyugtat meg, hogy ilyen vérvonalról származom. Röviden szólva nem túl hízelgő...
"Könnyűszerrel lekapcsolhatnám róla az elfet, tolvaj vagyok, vagy mifene. De a terep ismeretlen, nem tudnék menedéket biztosítani neki meg egyáltalán, mire mennék vele? Hamar nyomára akadnának, nem sok elf futkos az utcákon, no meg mehetnék én is a sírba...Annál meg jobban megalkuvó vagyok... Fenébe, ha Erionban lennék, nem lennék ilyen nyuszi!"
-Armador, ezek után egyáltalán nem érdekelnek a rokonaim. Ha ilyenek mint ez itt, már pedig nagy rá az esély, maradjanak maguknak, bennem is találnának kivetni valót, mondjuk azt, hogy nem nevelkedtem itteni elvárások szerint. Eddig se kerestek, most meg már nem vagyok rájuk kíváncsi. Pedig tuti, hogy toroni gyökereim vannak, mert itt látok olyanokat, mint én, másutt meg sose. A medál jelentése még érdekel, de a becsesnek egyáltalán nem mondható fajtám fulladjon meg a gőgben!-vezetem le a nap feszültségét elfojtott hangú kyrszapulásban.
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.05.18. 16:39

(Farro)

*Éhesen megdörzsölöm a hasamat és elindulok egy kicsi és nem túl központi helyen lévő asztalt keresni, ahol elkölthetem vacsorámat. Akár fent, aár lent megfelelő számora az elhelyezés. A vendégsereget és a hely berendezését nézegetem, míg türelemmel kivárom, hogy sorra kerüljek én is a rendelésben. Továbbra is bízva a személyzet többnyelvűségében a közöst használom. A pincér érkeztére bátorítólag rámosolygok hátha nem adja elő a kétrét görnyedős pózt, mert ezt valahogy nehezen tudom megszokni tekintve enyhén szólva kétes származásomat.*

-Jó napot kívánok! Ha kérhetem ajánljon valami finom, laktató, de nem túl borsos árú estebédet számomra. Bármi megfelel, biztos vagyok benne, hogy nagyon finoman főz a szakácsuk. Innivalónak egy kupa... talán egy kancsó gyümölcslevet kérnék... de kérem NE a pepitát hozza. 8)

*Nem emelem fel a hangom az alkoholos csodalé elleni tiltakozásomban, csupán megnyomon a "ne" szót a biztonság kedvéért. Belegondolva még inni se nagyon ittam ma. :? Eléggé leromlik az egészségi állapotom még a végén. Jól jön a vitaminutánpótlás is, bár remélhetőleg nem lesz a végösszeg megfizethetetlen.*
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2008.05.18. 16:58

*Armada nem szól semmit csak kicsit erőszakosan húz maga után. Nem igazán érdekli, hogy te most meg akarsz állni, egyszerűen nem engedi. Olyannyira elhaladtok a kis tótól, hogy amikor már megáll, s elenged nem is látni. Itt már hagyja kiáramolni magadból a feszültséget.
Komor az arca, láthatólag ő sincs túl jó állapotban lelkileg a látottak miatt.*

- Hogy minden kyr ilyen-e mint ez? Nos lehet... mi több, valószínű. Ízig-vérig kyrek és nemesek ők, akik a saját fajtájukon kívül mindent és mindenkit lenéznek.
Nyugodjon meg Xilina. Az embert nem az határozza meg, hogy milyen normák szerint nevelkedett, hanem az, ami belül van... Maga nem tartozik közéjük, hiába hogy minden bizonnyal egy a vérvonaluk az ilyenekkel.
Jöjjön, menjünk vissza a Vasmacskába. Vacsorázzon meg, s pihenjen.
*Karját nyújtja számodra, hogy karolj bele; ha beleegyezel, akkor szép lassan, hogy még legyen időd emészteni a látottakat szép lassan visszavetet a fogadóba.*

*A fenti részben találsz egy nem központi szabad asztalt. Hamarosan melléd lép az a felszolgáló, aki a pult mögött tevékenykedett eddig. Őt legalább már tudod, hogy valamennyire érti szavad.
Hiába a mosoly arcodon, most sem tudod ezzel elterelni a meghajlást feléd. Kétszer is megteszi a pincér - először mikor az asztalodhoz ér, másodszor amikor a rendelésedet nyugtázza.*

- Rendben, Uram! Pár perc kérem várni addig türelem. Héjban sült burgonya finom szárnyas sült hús. Fácán hús. Gyümölcskoktél jár neki hozzá. Összesen 30 rézdukát. Előbb nézni meg én milyen gyümölcslé van készen konyha.
Mást hozni az Úrnak még?
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.05.18. 17:12

(Farro)

*Kissé elmélázok a hallott áron és utánna gondolok, hogy vajon van-e nálam annyi pénz. Végülis a fácánsült errefelé se lehet gyakori étel, így nem firtatom az árat. Egyszer én is megengedhetem magamnak, hogy ilyen "puccos" ételt egyek. Kis fáziskéséssel válaszolok a pincérnek.*

-Öhm... Elnézést elméláztam. Köszönöm szépen mást nem kérek azt hiszem ez bőségesen elég lesz számomra. A gyümölcslevet pedig Önre bízom. Nekem mindegyik megfelel, szeretem a gyümölcsöket és biztos vagyok benne finomat választ majd.

*Tényleg bízom a pincér választásában és ráadásul hátha ezzel valamelyest oldhatom a feszültségét és nem lesz ennyire... hajlongós. 8) :) *
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.05.18. 17:37

(Xylina)

-Jó, jó, lenyugszom, de mára kezd elegem lenni egy kicsit az ilyen alakokból, hosszú távon nem tudok jót állni magamért. Tényleg az lenne a helyes, ha visszavonulnék a fogadóba, nehogy bajba keveredjek.
Odaérve megkérdezem:

-Tehát holnap nem találkozunk. És utána? Még egyszer köszönöm a mai segítségét, pótolhatatlan volt.
Elbúcsúzom tőle, keresek egy asztalt, hogy ehessek valamit. Felkészülök a mutogatós kommunikációra. Lopva körbenézek, kik vannak most ezen a helyen.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2008.05.18. 18:12

- Xylina, ha itt akar maradni toronban, akkor ezt a látványt, ezt a kultúrát el kell fogadnia. Itt ilyenek az emberek, itt ez természetes. Magának idegen és zsigerből elutasítja, de ha itt nőtt volna fel, lehet magának is lenne egy ilyen... khm... rabszolgája. - *az látszik, hogy mást akart mondani, csak meggondolta magát.*
- Holnap legfeljebb csak este felé tudok a rendelkezésére állni. Lehet meglátogatom holnap este itt a fogadóban, ha nem lenne ellenére. Érdekelne a társai, de jobban az ön hogyléte és hogy hogy tudott boldogulni.
Ugye szabad?
*Armada miután válaszoltál neki kezet csókol. Nem zavartatja magát semmitől - bár ha elhúzod a kezed nem kap utána, ebben az esetben csak meghajol maga elé húzott kézzel, s kis csalódott vonással az arcán.
A fogadó majdnem tele van.
Fent már egyáltalán nincs szabad asztal, lent, a süllyesztett részben is csak kettőt veszel észre. Mindkettő asztal vígadság "közepén" áll. Két kisebb társaság mellett, akik hangosan, de annyira nem zavaróan dínomdánomoznak.
A bentiekre egy sémát lehetne ráhúzni - közemberek és matrózok akik jelenleg bent vannak.
Ez alól egyetlen személy kivétel - bár... ő is csak inkább a ruházata miatt tűnik ki a tömegből. Fent ül egyedül egy asztalnál. 16-17 éves fiatal férfi(?). Egyszerű sötétvörös szűk szabású pantallóból, egy kék, bő vászoningből áll a ruházata. Lábán kitaposott bőrcsizma. Ruházata felett egy piszkosszürke poncsót visel. Vöröses barna haja van, kék szeme - és olyan pulykatojás formájú a feje. Első pillantásra látszik rajta, hogy bizony ő sem toroni származású...*
[cir=100x120]http://kepfeltoltes.hu/070623/Farro_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/cir]

*A pincér újra csak meghajol mielőtt távozna asztalodtól.
Eközben a fogadóba egyre csak térnek be a vendégek, s lent igencsak zajoskodnak. Két asztaltársaság, akik láthatólag jól érzik magukat - bár még nem zavaró ténylegesen a dínomdánomozásuk.
Feltűnik fiatal nő is az ajtóban egyedül. Középmagas, csinos, nyúlánk, haja ezüstösen fehér, s fenekéig leér, bőre világos barna, szemei halványzöldek. Visszafogott az öltözete: égszínkék, szélén rojtos kendő, sötétkék szoknya, hozzá világos blúz. Láttál már ilyen arcélet, és hajat - kyr ahogy itt mondják. Tudod, famorok, nemesek ők... ez a nő viszont egyáltalán nem néz ki annak.
Egyéb érdekes dolog nem történik míg várakozol a vacsorádra - úgy néz ki egy picit tovább tart mint sem gondoltad volna.*
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.05.18. 21:50

(Xylina)

-Van más választásom, mint elviselnem ezt a helyet?-mutatok körbe.-Még nem tudom, hogyan végződik az ittlétem, vagy most merre fordul az egésznek az értelme, de inkább nem bocsátkozom feltevésekbe...
"Még jó, hogy magam megfogva nem látom a jövőm...Lehet, megijednék."
-Jöjjön csak, ha minden rendben lesz, este itt talál. Ha nem...-nem folytattam. A kézcsókon meglepődöm, velem aztán egyáltalán nem szoktak így bánni.

A fogadóbeli tömeget látva felnyögök.
"Fogadjunk, hogy valamiképp belém kötnek, mert fehér a hajam...Üljek a nem toroninak látszóhoz? Kibírom, úgy se akarok itt soká dekkolni, eszem, aztán húzok fel a szobámba..."
Kiszúrom az asztalt és megindulok felé, odaérve:

-Van még itt egy szabad hely?-próbálkozom rezignáltan ervül.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.05.19. 5:11

(Farro)

*A lenti vigadalom nem zavar bár halványan emlékeztet rá, hogy két napja még én is hasonló társaságban múlattam az időm. Így inkább a picért próbálom felfedezni a tömegben hátha hozza a vacsorámat és az innivalót, de egyenlőre úgy tűnik várnom kell még. A belépő fehérhajú nő feltűnik ugyan, de nem hinném, hogy dolga lenne velem, így nem is foglalkozok vele. Egészen addig, amíg oda nem jön az azstalomhoz és nem kezd el valami itteni nyelvjárásban beszélni. Ezen meglepődve felnézek ültömből egyenesen a szemébe, de aztán eszembe jut mit mondtak a nemesek hajlongási elvárásairól és inkább félre, majd lefelé nézek, bár ültömben nem hajolok meg. Inkább közös nyelven próbálkozok a kapcsolatteremtéssel.*

-Elnézést Hölgyem. Sajnos nem beszélem az itteni nyelveket, így nem értem mit szeretne tőlem.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enriquel » 2008.05.19. 7:36

Rychor Occhys (Arnan)

A hang hallatán halványan elmosolyodom, de aztán ahogy jött, hirtelen el is tűnik a mosoly. Megemberelem magam, s mielőtt még találkozhatnánk, a szobám felé veszem az irányt. "Hagy felejtsen el Ami, jobb lesz ez így. Talán idővel a harag is alábbhagy, s nem gyűlölködve gondol majd rám." - gondolom naívan. Az ajtóba illesztem a kulcsot, s belépek "otthonomba". Utólag átgondolva tényleg jobb választás volt, hogy nem a ruhámba rejtett képpel együtt futkosok. Gondosan elhelyezem összepöndörítve haquitessem redői közé, majd bezárom a szekrényt. Ruhát kell vennem mindenképpen, ezért ismét nyakamba fogom venni a kerületet. Mielőtt elindulnék, eszembe jut a kiadás gondolatára, hogy megnézzem, mit ejtett az ifjú szerelmes a zsebembe, s maradék vagyonomhoz teszem. Az utóbbi időszak tapasztalata megtanított, hogy ez bizony nem ugyanaz a környezet, mint amit eddig megszoktam. Bolondság lenne, ha kihívnám magam ellen a Sorsot, s továbbra is védtelenül bóklásznék a tolvajoktól és gyilkosoktól hemzsegő Kikötőnegyed környékén. Felcsatolom hát rapíromat, s úgy indulok ismét útra. Most nem a zárt szabóság a célom, hanem bármilyen ruhabolt, ahol találhatok valami nekem valót.
Enriquel
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 257
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2008.05.20. 10:04

*Szobádba lépvén minden a helyén van, de láthatóan takarító már járt itt. Semmid sem hiányzik, és semmivel sincs több a szobában.
Zsebedet megnézvén egy ezüst toroni dukátot találsz a zsebedben - nem sok, de ha visszagonlosz milyen származású pártól kaptad...
Fegyveredet magadhoz veszed és újra útnak indulsz. Ismered már annyira a környéket, hogy tudd, alig 20 percnyi gyaloglás után egy kelméket áruló nem túl apró üzlethez érkezhetsz. Itt van minden, a nyers szöveteken át az olcsóbb ruhaneműkön keresztül a legdrágábbakig minden meg lehet találni. Azt is tudod, hogy mindez azért szépen különválasztva hogy az egyes társadalmi osztályba tartozók külön szolgáltatásokat kaphassanak. Ügyes a tulaja - egy nő, akinek mindenfelé van kereskedelmi kapcsolata.
A fogadóban senki nem állja az utad, s furcsa tekintetek sem követnek. Azonban ahogy kilépsz az utcára érzed magadon azt az újra felbukkanó érzést - valaki figyel. Nem kétséges.
A délutáni forgatagban lassabban tudsz egy kicsit haladni mint szeretted volna, de minden incidens nélkül elérsz a kelmés boltig. Választhatsz, hogy melyik ajtón lépsz be. Sarki épület; ahonnan te érkezel azon az utcán a sedularoknak szánt rész nyílik, de ha kerülsz egy kicsét és a másik ajtót választod, akkor már a nemesebbeknek, a famoroknak fenntartott részbe juthatsz.
Egész eddig érezted azt, hogy valaki követ, de látni, felfedezni nem tudtad.*

//Off: Xylina és Farro - beszélgethettek, majd írok, ha érkezik valami, ami fontos számotokra.//
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.05.20. 11:16

(Xylina)

"Ó, már megint ez az átkozott közös nyelv! Torkig vagyok vele!"
Sóhajtok:

-Erv nyelv nem toroni nyelv. Én szól volt erv-váltok döcögős közösre.-Én kérdez, van itt még szabad szék nekem?
Ha igen a válasz, szépen leülök vele szemben, és rákönyökölök az asztalra. Ölembe gyűröm a kendőm, nincs kedvem a vállamon igazgatni, így hosszú fehér hajzuhatagom akadálytalanul látható.
Kicsit zavar a zsivaly, de nem tudok mit kezdeni vele. Kapargatni kezdem az asztal lapját egyik körmömmel, és figyelem, mikor ér oda valaki felvenni a rendelésem.
"Ennek a fickónak se lehet könnyű, nem beszéli a toronit, viszont vágja a közöst és így nem kell makognia."

//Kinézet: 176 cm magas, 65 kiló, csinos, nyúlánk, haja ezüstösen fehér, s fenekéig leér, bőre világos, de nem sápadt, szemei halványzöldek. Visszafogottan öltözködik. Kora: 20 körüli.//
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enriquel » 2008.05.20. 12:40

Rychor Occhys (Arnan)

A Hóhért elhagyva folyamatosan érzem azt a furcsa érzést a tarkóm tájékán, mintha ösztönös hatodik érzékem jelezné a bajt. Nyugtalan vagyok, de ebből a külvilág számára mit sem mutatok. Az utca kavalkádján keresztül utat vágok magamnak, mígnem végre elérem a kelmeboltot. A bajáratot még meg sem közelítettem egészen, amikor kissé elbizonytalanodok. Átgondolom mi lenne a legjobb, s végül úgy döntök, hogy a sedular kasztúaknak nyitott bejárathoz lépek. nem akarok előkelő viseletet, csupán egy olyan minőségűt, amit legutóbb is vettem. Álcámhoz hozzátartozik, hogy nem néznek famornak azonnal, s ezt szeretném is fenntartani, míg lehetséges. Így aztán elvetem annak lehetőségét, hogy a drága selymek közt válogassak. Odabent, a személyzetnek csupán biccentve, egyből a készárúkhoz lépek, s megpróbálok ízlésemnek megfelelő színt találni. Ezek a kék árnyalatai, a bordó, vagy a zöld, de egyikből sem világos szín, nem igazán kedvelem a figyelemfelkeltő öltözetet.
Enriquel
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 257
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
1413 hozzászólás • Oldal: 58 / 95 • 1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 95

Vissza: Toron