• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Wolftern(wolftern)

A megunt, elhagyott, elhunyt karakterek "otthona"...

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
19 hozzászólás • Oldal: 1 / 2 • 1, 2

Wolftern(wolftern)

HozzászólásSzerző: Wolftern » 2008.05.16. 22:33

Név: sir Gerard Wolftern
Kor: 21
Faj: Ember
Nem: Férfi
Kaszt: Lovag
Jellem Rend-Élet

Háttér:
-Nemesi vér
-Kegyelt

Iskola:
-paplovagrendek (Krad)

Előtörténet

I. Gyermekkor:

1. Milyen nemzetiségű a karakter és hol született?
Erenben született, egy erv nemesi család 1. gyermekeként 3681-ben.

2. Kik voltak a szülei? Mi a foglalkozásuk/vagy kasztjuk?
Édesapja a Bátorság Pajzsa paplovagrend egyik megbecsült lovagja, sir Gerard Elmer Drombar. Édesanyja Eren XXII. Amadis, gróf családjának a leszármazotta. Ryell Amane, grófnő.

3. Milyen társadalmi pozíciót és vagyoni helyzetben volt a család? (gazdagok, szegények, megbecsültek, számkivetettek, stb)
A család sosem nélkülözött. A két szülő vagyona, és főként apja birtokának jövedelme, mindig elég volt, hogy a család igazi nemeshez illően viselkedhessen, tanulhasson és öltözhessen.

4. Hol és milyen formában végezte tanoncéveit a karakter? (Céh, iskola, magányos mester, szülők okítása)
A fiú 6 éves volt, amikor édesapja elkezdte tanítgatni, hogyan viselkedjen nemesként. Megtanította írni,olvasni és számolni. A gyermek lassan felcseperedett. Mikor már elérte azt a kort, hogy felbírja emelni a kardot, apja megmuattta, hogy hogyan kell lovagolni, a kardot és a könnyű kopját használni. Sokat gyakoroltak, a fiú gyorsan tanult, a család büszkesége volt. Mikor eljött az idő, édesapja abba a lovagrendbe küldte ahol ő is tanult, hogy tanítsák ki igazi lovagnak.

5. Gyeremkkorban történt jelentős családi tragédiék (ha voltak ilyenek)
Mikor Wolftern megszületett az édesanyja, belehalt a szülésbe.

6. Gyermekkorban történ jelentős -a karakter életútját befolyásoló- örömteli események (ha voltak ilyenek)

7. Miért azt tanulta a karakter amit? (a képzettségek megindoklása; pl.: a Céhben tanulata, az apja kovács volt, stb.)
Mert olyan bátor, és erős szeretne lenni, mint édesapja volt. A családja és a kultúrája is ezt várja el tőle.

Mi az amihez a karakter jól ért?

9. Ha karakter családi kapcsolatrendszerének vázolása. (Pl: van egy fogadós nagybátyám Erionban)
A lovaggá avatása után 1 nappal elindut haza, hogy édesapjának ereni lovagként mutatkozzon be. Mikor hazaért kiderült hogy apja újraházasodott és van egy Öccse is.

10. Mi volt a karakter "hobby"-ja? (Olyan képzettségek -ésszerű- megindoklása amik szorosan nem következnének a kasztból.)

II. Ifjúkor:

1. Szerelmek és barátok (ha voltak/vannak)
A fiú sok mindent a lovagrendbeni tanult meg. Barátja con Megort, akit még a Rendbe érkezésekor ismert meg. Hamar barátságot kötöttek. Sokszor kijártak a városba általában kocsmába és lányokat hajkurászni. Már 18 éves volt, mikor a város polgármesterének lányával Narna O'shennonnal megismerkedett.

2. Pártfogók és ellenségek (ha vannak ilyenek azokra hogyan milyen körülmények között tett szert a karakter?)
-Mestere apja jó barátja, sir Dim Barrel, aki mindig szigorúan fogta.
-Barátja con Magort, akivel sokszor bajba keveredett, de valahogy mégis megúszták mind ketten.
-Mostohája Amanet Petty, aki legszívesebben a föld alatt tudná.
-Fivére sir Gerard Zahran, 15 éves, aki csak apja elmondásából ismeri bátját, de anyja gyűlölsége ellenére, nem utálja, sőt szeretne vele találkozni

3. Jelentős ifjúkori életesemények (leégett a házuk, elutazott Beriquelre a mestere kíséretében, első csata átélése, stb)
A lovaggá avatása után 1 nappal elindut haza, hogy édesapjának ereni lovagként mutatkozzon be. Mikor hazaért kiderült hogy apja újraházasodott és van egy Öccse is.

4. A tanulóévek vége (Mi volt a karakter "mestervizsgája" azaz mi volt az a momentum amikortól az adott Kaszt tagjának számított?)
A rendben az első próba egy átmulatott este, ahol a leendő lovagok megünneplik az "Nap" eljövetelét. Az első akadályt könnyen vette, Con Megorttal késő estig mulattak. A második az észpróbája, a Rend céljaira próbálnak kérdezni, hogy tudja-e a tanuló, és végül egy tesztet töltenek ki, van benne Matematika, Eren történelme és a rend történelme is. A rend céljai Wolftern számára könnyűnek bizonyultak, mert apja mindig emlékeztette minden nap a lovagok céljára és viselkedésére. Ami megeggyezett a rend céljaival is. Sokszor meg is dorgálta, mikor nem lovagként viselkedett. A teszt kicsit nehezebben ment. Harmadik megpróbáltatás a torna. Ez egy átalakított lovagi torna ahol megadásig megy a harc. Szabály csak egy van: félvértben mindkét fél,és nem lehet mérget használni. Ebben az előző években végzett lovagokall kell harcolni, és legyőzni. Úgy tartják ez a végsőpróba, ahol már nemcsak a szellemi képességekre van szükség, hanem kitartásra, és az erőre is. A harc roszzul kezdődött, mert már az első támadásnál leesett a lóról, az ellenfél pedig lóról támadhatott. De wolftern nem adta fel. Sokáig harcolt, míg sikerült az ellenfélt leszednie az állatról, innen, már könnyű volt a dolga, mert ügyesen bánik a karddal. Nagyon nehezen győzte le ellenfelét, sokáig kellett vele harcolnia és sok helyen megsérült. A ceremónián vele együtt 7 lovagot avattak fel.

5. Mit vár el tőle az iskoljája/céhe/rendje/mestere?
Rendje:Mindig a becsületességre törekedjen, és soha semmilyen körülmények között ne feledje el mit tanított az iskola. Ugyanakkor bármikor készen álljon, hogy hazáját megvédje, az ellene törő ellenségtől.

Mestere: Édesapjának őrizze az emlékét, és hogy nemesi származását, ne feledje. A lovagrend eszméi szerint cselekedjen.

6. Mi a karakter célja most hogy az lett aki?
Megfeleljen a mestere, és a rend által előírtaknak, és visszaszerezze a családi birtokot, és büszkeséget.

7. Kihez hű a karakter? (Kiért érez felelősséget? Kinek hajlandó szívességet tenni/engedelmeskedni és miért?)Erenhez, mesteréhez és rendjéhez hű. Legvégül saját magához. Szívességet csak nekik tesz, és felelősséget a nála gyengébbekért érez. Mindenkinek engedelmeskedik, akit méltónak talál rá.

III. Személyiség:

1. Van a karakternek jellegzetes szokása? (rágja a száját, káromkodik, fütyörészik, mindig zabál valamit, stb)

2. Miben rejlik a karakter kiválósága? (Pl: kiváló tőrdobó)

3. Mi a karakter gyengéje? (Pl. női társaságban annyira zavarban van, hogy nem bír kinyögni egy épkézláb mondatot)

4. Mi a karakter kedvence? (Pl: Imád meztelen talppal sétálgatni a fűben, imádja a törpe pálinkát; stb)

5. Mi az amit szívből utál? (pl: a fűzős ruhákat, a füstös kocsmákat, az izzadtságszagot, stb)
Főként az összes toroni-t.

6. Mi a karakter legnagyobb félelme? (ez lehet irracionális is) (pl: élve eltemetve lenni, víziszony, stb)

7. Mi akarakter legmerészebb álma? Mire vágyik a legjobban?

8. Vannak-e a karakternek előítéletei? (nem szükséges ésszerű magyarázatot adni rá, elég hogy a karakter úgy véli ő megfelelő indokkal rendelkezik; Pl: utálom a gorvikiakat, mert egytől egyig aljas gyikos az összes)

9. Vallásos a karakter? (Ha igen mennyire? Mekkora áldozatot lenne képes hozni a hitéért?)

10. Mit tart a karakter a mágiáról és a használóiról?

11. Ha egy mottóval kellene kifejezned a karakter személyiségét mi lenne az? Pl.:
"Más szemében a szálkát is meglátja, magáéban a gerendát sem veszi észre."

Kinézet
181 cm magas, Fekete rövid haj. Kék szem. Szélles vállú arányos testalkatú. Ezüst színű mellvért, és csataszoknya. Hátán egy pajzs amit a vörös palást takar. Barna szövetnadrág ami térdtől látszódik. Fekete csizma, a nadrág nincs begyűrve a csizmába. Bal oldalán lovagikard.

Jellem
Érdeklődő, a környezetére odafigyel, és magára is, hogy mindig nemeshez méltóan viselkedjen. Nem szereti, ha valaki sértegeti ilyenkor heves vérmérsékletű. Az istenek közül csak Dreina istennőt ismeri, a lovagrendből tanult róla, de nem hívő. Az italt jól bírja, bár nem nagyon iszik. Barátait nem válogatja szét; nem, kor, rang és zsármazás szerint. Ha arra kényszerül hogy öljön, azt soha nem élvezetből, hanem mindig a kötelesség parancsára teszi.

Italok
-Legtöbbször fehérbort iszik, de nem veti meg a sört sem. Kedvenc itala a mézes pálinka.

Kezdő helyszín: Quiron-pentád: Alcara városa
A hozzászólást 25 alkalommal szerkesztették, utoljára Wolftern 2008.09.25. 21:54-kor.
WOLFTERN

Veni, vidi, vici az egyik legismertebb latin szállóige, jelentése: "Jöttem, láttam, győztem." Ez volt Julius Caesar üzenete Róma Szenátusának Kr. e. 47-ben II. Pharnakész pontusi király felett aratott győzelemről a Zelai csatában. Az üzenet tömör határozottságával Caesar a győzelem nagyságát akarta érzékeltetni és egyben saját katonai tehetségét és fölényét a Szenátussal és vetélytársaival szemben

sir Gerard Wolftern -Quiron Pentád
Ordwick Atar -Krán
Hafar Hasszabi -Taba el Ibara
Wolftern
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 343
Vissza a tetejére

Re: Wolftern(wolftern)

HozzászólásSzerző: Wolftern » 2008.05.17. 12:48

Tapasztalati szint: 1

Aktuális Tp: 0

Erő 18 21 KAP
Gyorsaság 16 (11) 17 KAP
Ügyesség 17 (12) 19KAP
Állóképesség 18 21KAP
Egészség 16 17KAP
Szépség 13 13KAP
Intelligencia 17 19KAP
Akaraterő 15 15KAP
Asztrál 12 12KAP
Érzékelés 14 14KAP

Összesen: 168KAP

Képzettség neve

Fegyverhasználat(lovagi kard) 3KAP 3.fok
Fegyverhasználat(könnyű kopja) 2KAP 2.fok
Pajzskezelés(közepes) 5kp 2.fok
Nehézvértviselet 3KAP 3.fok
Lovaglás3KAP3.fok
Írás/Olvasás4kp 2.fok
Helyismeret(Eren\Eren városa) 3.fok
Kultúra 3.fok
Élőnyelv(közös) 3.fok
Számtan 2kp 2.fok
Teherbírás4kp 3.fok
Etikett(udvari)3kp 2.fok
Párbaj 1KAP 1.fok
Ékesszólás2kp 2.fok

Összesen: 12KAP 20kp

kp akt. 6
kp alap 5 5KAP
kp/szint 7 14KAP
INT: 0
ÜGY: 0

Összesen: 19KAP

KÉ 11 11KAP
TÉ 21 21KAP
VÉ 78 78KAP
CÉ 0 0KAP

HM/szint 11 33KAP

Összesen: 143KAP

akt.Ép: 11
max. Ép: 11
Ép alap: 5 10KAP
egészség 6

akt.Fp: 7
max.Fp: 24
FP alap: 5 5KAP
FP/szint: 6 18KAP

akaraterő: 5
állóképesség: 8

Összesen: 33KAP

AME: 12
MME: 15

VÉRTEZET

Típusa: mellvért
Állapota: kiváló
Megjegyzés: láncinggel eggyütt van, aminek van lánccsuklyálya, csuklót és combot is véd.
Anyaga: acél
Súlya: 33 kg

MGT 5 (láncing miatt)
SFÉ 4

Fegyver nélkül

KÉ:11(alap)+7(ügy)+6(gyors.)+1(felhaszn.HM)=25
TÉ:21(alap)+7(ügy)+6(gyors.)+8(erő)+7(felhaszn.HM)=49
VÉ:78(alap)+7(ügy)+6(gyors)+3(felhaszn.HM)=94

Fegyver: Lovagi kard sebzése 2k6+2+2(erő bónusz)

Páncélban

KÉ:15+2=17
TÉ:39+10=49
VÉ:84+7=93 közepes pajzzsal +35(126)

Páncél nélkül

KÉ:25+2=27
TÉ:49+10=59
VÉ:94+7=101 közepes pajzzsal +35 (136)

Felszerelés:

nadrág
gatya
csizma
ing nemesi
vörös palást
kardtok
pecsét gyűrű
kulacs 1L (víz van benne)
tűzkő 2db
tarisznya
közepes pajzs
lovagi kard
mellvért

Arany 0
Ezüst 4
Réz 6

Állat:
Könnyű harci ló

Név: Vezér

KÉ:10
TÉ:25
VÉ:65

ÉP:28
FP:50

Tám/kör: 3
sebzés: 1k5/1k5/1k5
Méregellenállás: 3

Kinézet:
Fekete szőrzet. Fején, homlokán hófehér csík. Nemes lóhoz illő tartás.

Felszerelése:
-mélykék lópokróc 4r
-harci nyereg 5e
-zabla, kantár, gyeplő, kötőfék 22 r
A hozzászólást 42 alkalommal szerkesztették, utoljára Wolftern 2008.11.04. 14:40-kor.
WOLFTERN

Veni, vidi, vici az egyik legismertebb latin szállóige, jelentése: "Jöttem, láttam, győztem." Ez volt Julius Caesar üzenete Róma Szenátusának Kr. e. 47-ben II. Pharnakész pontusi király felett aratott győzelemről a Zelai csatában. Az üzenet tömör határozottságával Caesar a győzelem nagyságát akarta érzékeltetni és egyben saját katonai tehetségét és fölényét a Szenátussal és vetélytársaival szemben

Ordwick Atar -Krán
Wolftern
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.05.17. 18:44

Üdv!

375 KAP.

A mágiaellenállás a megfelelő tulajdonság teljes értéke.

Az mivel magyarázható, hogy lovag létére a lovaglást szabadidejében gyakorolgatta (Kp-ból) és nem tartozott az alap neveltetésébe (KAP-ból) ez a tudomány? A lovagi harcmodor elsősorban a nehézlovas harcot jelenti.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wolftern » 2008.05.17. 18:51

Üdv

-ő bocsi, de nem értem "A mágiaellenállás a megfelelő tulajdonság teljes értéke" :shock:

-A lovaglás beletartozott az alap neveltetésbe, de már az édesapjával megtanult lovagolni 2.fokon a többit meg gyakorolta a kiképzések alkalmával. :D
WOLFTERN

Ordwick Atar -Krán
Wolftern
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.05.17. 19:08

Az UT-ben az asztrális mágiaellenállás egyenlő a teljes asztrállal, a mentális meg a teljes akaraterővel. Ld. UT pszi fejezete.

A lovaglásnál ahogy te leírod a tanulását az pontosan a KAP-ból vétel lenne, hiszen az alap neveltetést a KAP szimbolizálja és a KP az emellett csak szabadidőben fakultatív tanult dolgokat jelentené.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wolftern » 2008.05.17. 19:23

-uhh tényleg, már el is felejtettem 8)

-a lovaglást viszont átjavítottam, és a kp-t változtattam meg: alap kp 8 volt és most 5
WOLFTERN

Ordwick Atar -Krán
Wolftern
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.05.17. 19:38

Ok. Részemről rendben. Jó játékot.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Zsoldoskapitány » 2008.05.21. 20:52

Hello.

Azért egy PM-et megereszthetnél annak a HM-nek akihez menni akarsz, mert tök véletlenül jártam erre, és halvány fogalmam se volt róla hogy jönnél hozzám játszani.
Nem szoktam az Előtörténet topicot olvasni, aztán várhattál volna türelmesen.

Kérem valamelyik Modit vagy Admint hogy kétméteres betűkkel hívják fel rá az emberek figyelmét: ha a játékos nem jelentkezik PM-ben az adott helyszín moderátoránál, akkor az honnan tudja hogy neki játékosa lesz? :roll: Ha semmilyen kommunikációs formában nem jelzed a játszási szándékod a HM felé az honnét tudja hogy menni akarsz hozzá? :roll:

Különös de ezek szerint ez nem magától értetődő, Wotern már a 2. ember akinél ez probléma.

Tudom Quator háklis a sürgetésre, mikor a Jk veri az asztalt hogy bírálják már a kariját, de ez csak a stat részre vonatkozik, könyörgöm, néma gyereknek anyja se érti a szavát, nem kell szép csendben megvárnod míg kegyeskedek véletlenül erre tévedni! :roll:

A Pentádban nincs "Ascara" nevű város.

Alcara van, ugye jól értelmezem hogy ott szeretnél kezdeni?
Zsoldoskapitány
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 341
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wolftern » 2008.05.22. 16:24

Üdv

-Igen Alcara nevű városában, szeretnék kezdeni. Siettem és véletlenül "S"betűt írtam az "L" betű helyet. 8)

-Upsz bocsi, de mivel csak hétvégén érek rá, ezért úgygondoltam, hogy nem sűrgős nekem annyira. Mondjuk minél többet szeretnék játszani hétvégén.:lol:
WOLFTERN

Ordwick Atar -Krán
Wolftern
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Zsoldoskapitány » 2008.05.24. 6:55

A bemesélőreagodat megírtam.
Zsoldoskapitány
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Zsoldoskapitány » 2008.08.14. 9:42

A karakter Quiron-Pentádban elért fejlődése:

- győztesen került ki a martalócok csapdájából, egy olajfa ligetben, kik az életére törtek 1 Tp

Utolsó frissítés: 2008. 09. 14.
Zsoldoskapitány
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wolftern » 2008.09.25. 22:10

Tapasztalati szint: 1

Aktuális Tp: 50

Erő 15
Gyorsaság 14 (9 MGT miatt)
Ügyesség 15 (10 MGT miatt)
Állóképesség 14
Egészség 13
Karizma 13
Inteligencia 13
Akaraterő 12
Asztrál 13
Érzékelés 13

135 pontból - 135

Fegyverhasználat 4. méretkategóriájú fegyver (lovag kard) 3.fok
Fegyverhasználat 5. méretkategóriájú fegyver (könnyű kopja) 2.fok5kp
Pajzshasználat (közepes pajzs) 2.fok
Fájdalomtűrés 2.fok
Hadvezetés 2.fok
Harctéri gyakorlat 2.fok
Vértviselet 3.fok
Állat ismeret (hátas állatok) 2.fok
Lovaglás 3.fok
Heraldika 2.fok
Lélektan 2.fok
Udvari ettiket 2.fok
Vallásismeret 3.fok
Írás/Olvasás 3.fok (a Krad paplovag induló képzettsége miatt, nem 2.fok, hanem 3.fok)
Számtan/Mértan 2.fok (a Krad paplovag induló képzettsége miatt)
Történelem 3.fok (a Krad paplovag induló képzettsége miatt, nem 2.fok, hanem 3.fok)
Térképészet 2.fok (a Krad paplovag induló képzettsége miatt)
Legenda ismeret 2.fok (a Krad paplovag induló képzettsége miatt)
1 nyelvtudás (közös) 2.fok (a Krad paplovag induló képzettsége miatt)

Helyismeret (Eren/szülőföld) 3.fok (ingyen képzettség)
Kultúra (erv kultúra) 3.fok (ingyen képzettség)
1 nyelvtudás (anyanyelv/erv) 3.fok (ingyen képzettség)

Elköltött KAP-ok

Iskola (paplovag) 6 pont
Kegyelt -
Nemesi vér -
HM 14 pont (7 HM)
Fp 5 pont (5 fp)
Kp 10 pont (10 kp)
Kegypont 15pont (5 kegypont)

Ép max: 13
Ép akt: 13

Fp max: 31
Fp akt: 31

Pszi: -
Mp: -
Kegy pont: 5
akt kp: 18

Felszerelés:

nadrág
gatya
csizma
ing nemesi
vörös palást
kardtok
pecsét gyűrű
kulacs 1L (víz van benne)
tűzkő 2db
tarisznya
közepes pajzs
lovagi kard
mellvért

Arany 0
Ezüst 4
Réz 6

Állat:
Könnyű harci ló

Név: Vezér

KÉ:10
TÉ:25
VÉ:65

ÉP:28
FP:50

sebzés: 1k5/1k5/1k5
Méregellenállás: 3

Kinézet:
Fekete szőrzet. Fején, homlokán hófehér csík. Nemes lóhoz illő tartás.

Felszerelése:
-mélykék lópokróc 4r
-harci nyereg 5e
-zabla, kantár, gyeplő, kötőfék 22 r

VÉRTEZET

Típusa: mellvért
Állapota: kiváló
Megjegyzés: láncinggel eggyütt van, aminek van lánccsuklyálya, csuklót és combot is véd.
Anyaga: acél
Súlya: 33 kg

MGT 3 +1 a láncing miatt = 4
SFÉ 4 +2 a láncing miatt = 6

Fegyver nélkül, páncél nélkül (Pusztakezes harc):

KÉ: 15(ÜGY)+13(ÉRZ)=28
TÉ: 15(ÜGY)+14(GYORS)+3(HM)+15(ERŐ)=47
VÉ: 60(ALAP)+15(ÜGY)+14(GYORS)+4(HM)=93
CÉ: -
sebzés: 1K6

Fegyver nélkül, páncélban:

KÉ: 10(ÜGY)+13(ÉRZ)=23
TÉ: 10(ÜGY)+9(GYORS)+3(HM)+15(ERŐ)=37
VÉ: 60(ALAP)+10(ÜGY)+9(GYORS)+4(HM)=83
sebzés: 1K6

Lovag Kard, páncélban:

KÉ: 10(ÜGY)+13(ÉRZ)+3(fegyver)=26
TÉ: 10(ÜGY)+9(GYORS)+3(HM)+15(ERŐ)+12(fegyver)=49
VÉ: 60(ALAP)+10(ÜGY)+9(GYORS)+4(HM)+15(fegyver)=98
sebzés: 3K6
Tám/kör: 2

Lovag Kard, páncél nélkül:

KÉ: 15(ÜGY)+13(ÉRZ)+3(fegyver)=31
TÉ: 15(ÜGY)+14(GYORS)+3(HM)+15(ERŐ)+12(fegyver)=59
VÉ: 60(ALAP)+15(ÜGY)+14(GYORS)+4(HM)+15(fegyver)=108
sebzés: 3K6
Tám/kör: 2

Könnyű kopja, páncél nélkül:

KÉ: 15(ÜGY)+13(ÉRZ)+15(fegyver)=43
TÉ: 15(ÜGY)+14(GYORS)+3(HM)+15(ERŐ)+20(fegyver)=67
VÉ: 60(ALAP)+15(ÜGY)+14(GYORS)+4(HM)=94
sebzés: 4K6
Tám/kör: roham

Könnyű kopja, páncélban:

KÉ: 10(ÜGY)+13(ÉRZ)+15(fegyver)=38
TÉ: 10(ÜGY)+9(GYORS)+3(HM)+15(ERŐ)+20(fegyver)=57
VÉ: 60(ALAP)+10(ÜGY)+9(GYORS)+4(HM)=84
sebzés: 4K6
Tám/kör: roham

Közepes pajzs, páncél nélkül:

KÉ: 15(ÜGY)+13(ÉRZ)=28
TÉ: 15(ÜGY)+14(GYORS)+3(HM)+15(ERŐ)=47
VÉ: 60(ALAP)+15(ÜGY)+14(GYORS)+4(HM)+35(pajzs)=128
sebzés: 2K6

Közepes pajzs, páncélban:

KÉ: 10(ÜGY)+13(ÉRZ)=24
TÉ: 10(ÜGY)+9(GYORS)+3(HM)+15(ERŐ)=37
VÉ: 60(ALAP)+10(ÜGY)+9(GYORS)+4(HM)+35(pajzs)=118
sebzés: 2K6

Közepes Pajzs:

MGT: 1

KÉ: 0
TÉ: 0
VÉ: 35

súly: 3kg
Megjegyzés: egyszerű lovagi pajzs, közepén a Gerard család címerével, (Arany rózsa szál, háttérben egy várkastéllyal)
A hozzászólást 10 alkalommal szerkesztették, utoljára Wolftern 2008.11.04. 14:50-kor.
WOLFTERN

Ordwick Atar -Krán
Wolftern
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Zsoldoskapitány » 2008.09.26. 5:43

Amit kérlek korrigálj: ne értékeld le ennyire a Karizma tulajdonságot. Ha tolvaj, harcművész, varázshasználó vagy harcos lennél, különösebben nem lenne vele bajom, de a fickó paplovag lesz.
Tudom hogy a paplovagok az egyházuk elitkatonái, -fegyverforgatók- de mégiscsak egyházi személyek. Adódhat alkalom, hogy neked kell istentiszteletet, egyházi ünnepséget, temetést, esketést, névadást levezényelni. Vész idején az egyszerű pórok tőled várnak lelki támaszt és biztatást, mivel Krad-paplovag leszel elképzelhető, hogy tudományos vitákban veszel részt, bírósági tárgyaláson védesz valakit, vagy diplomáciai küldetésben kell egy nemesi udvarban vakítanod...
A 9-es Karizma ehhez nagyon kevés. Minimum 13-ast várok el.
A Tulajdonság leírásában is ezt találod: Magában foglalja a vezetőkészséget, tekintélyt, megjelenést, hanghordozást, magabiztosságot. ...Általában nemesen született karakterek, valamint lovagok, papok szinte létfontosságú Tulajdonsága.

Ráadásul neked nemesi Vér Háttered is van.

A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Zsoldoskapitány 2008.10.12. 15:47-kor.
Zsoldoskapitány
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Zsoldoskapitány » 2008.10.12. 15:45

Wolftern!

Pontosítsd a képzettségeket. Most akkor Fegyverhasználat vagy pajzshasználat? A megvett Kp-kat átviszed a következő szintre?
Zsoldoskapitány
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wolftern » 2008.10.14. 8:52

A 10 kp-ból felvettem a könnyűkopja használatát, így ha maradt (nincs nálam könyv és nem emlékszem, hogy az inteligencia is hozzá számít-e a kp-hoz.) azt szeretném a következő szintre átvinni, ha nem maradt, akkor meg a fegyverhasználatot vettem. 8)

Hamarosan a harci értékeket is felírom, csak még átkell olvasni azt a részt, mostanába pedig nem sok időm van. :?

Még 1! A Krad paplovagok induló felszerelésként hosszúkardot, és félvértnél nem nagyobb vértet kapnak, és egy sisakot. Na már most, a karakter apja egy paplovagrend tagja, de nem paplovag. Így örökölheti-e lovag kardját? (Ezt azért kérdem, mert nem szeretem a hosszúkardot, bár ez nem szeretem - nem szeretem dolog alapján működik, de ha lehetne a kari lovag kardot használna) A vértje az eredeti koncepció alapján láncinges félvért lenne. + még a rend által kapott sisak.
WOLFTERN

Ordwick Atar -Krán
Wolftern
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

Következő

Hozzászólás küldése
19 hozzászólás • Oldal: 1 / 2 • 1, 2

Vissza: Temetõ