• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Örökség [UT]

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
422 hozzászólás • Oldal: 26 / 29 • 1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29

Re: Örökség [UT]

HozzászólásSzerző: Alauron » 2008.05.11. 22:30

(Mauno)

- A rákot kérem, mert azt levetkőztethetem a páncéljából, s a türelmetlen hasamnak meztelen ínycsiklandó szeretője lesz a slammából!-nevet. Igazán jó kedve van, és sikerül egy kicsit kifújnia a gőzt is a mellékjáratbeli idegesítő eset óta. Ha nem kellene figyelnie, akkor akár el is tünhetne, hogy tényleg ostrom alá vegya a pincérlányt. Körbenéz, de semi gyanúsat nem lát.
<Mindjárt itthagyom Armont, és jobb móka után nézek. De előbb eszem, ínyenckedem egy kicsit.>
Ne légy ma ez,
holnap emez,
s jövőre ismét
mást szemezz.
Érc légy, mely
mindig egy marad,
ne törmelék - dirib-darab.

(Henrik Ibsen)
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1273
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2008.05.13. 7:45

(Armon)

- Számítok a diszkréciójára nemes hölgy. - néz komolyan a nő szemébe, azután közelebb inti, hogy valóban fülébe súghassa vágyát:
- Olyan italt szeretnék, ami megbizsergeti a testet, de nem homályosítja el az agyat. Ami ízletes, frissítő és tápláló de nem sejlik ki az ember lehelletéből. Tiszta... hideg... vizet kaphatnék nagy korsóban? Jól megfizetném...

<Senki nem jött utánunk. Ez azt jelenti, hogy vagy nagyon óvatosak, vagy csak egyetlen kijárat van. Talán a lányt ki lehet faggatni, hogy lehetne észrevétlen kijutni innen.>
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 848
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.05.13. 11:47

Játékidő: első nap
Esemény: beszéd a testőrrel
Résztvevők: Virgil

-Nem, nekem ennyi is elég.
Lassan felállt, megmozgatta tagjait.
-Köszönöm, hogy szólt. Kér füstölőt? Minden további nélkül adhatok.
Egy pillanatra megállt, beleszimatolt a evegőbe. Kis idő után te is érzed. Túl az illatos rudacska szagán más is keveredett belé. Füstszag, jóval kellemetlenebb és büdösebb. A férfi kinyitotta szobája ajtaját, körbelesett. Sehol se lát gyanús dolgot, de a füstszag erősebb.
-Valahol tűznek kell lennie. Kérem, ön nézze meg a ház jobb oldali részét, én meg a balt fogom. Akár itt van a baj, akár máshol, itt hamar katasztrfóa lehet. A föld alatt vagyunk, könnyen meg lehet tűznél fulladni a füstben. Ha meg elharapódzik, jobb bele sem gondolni.
Jobb oldalt van a személyes szállásod, a konyha és a raktárak.
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.05.13. 11:55

Játékidő: másfél hónapja
Esemény: vacsora
Résztvevők: Armon, Mauno

(Armon)

-Jó választás, végre valaki, aki nem mindig csak a pohár fenekével szeretne szemezni, és abból bátorságot meríteni! :D A tisztí vaz itt nem drága, olyan zamatosat önt elénk a föld méhe, hogy máshol csak álmodnak róla és sörbe fojtják bánatukat :)
Térül-fordul, s a kancsó hideg víz is jött, fületlen fapohárral, oldalán kicsiny lámpásfaragással. Nagy fatárnyéron két főnek is elég sült fürjet szolgál fel, egészben sült burgonyával.
-Nálunk úgy szokás, hogy amnenyit a kedves vendég fogyaszt, annyit kell kifizetnie, de ha a maradékot elvinné, az sem gond! Figyelni fogom önt, mennyit bír eltüntetni!
A vacsora tálalva, gyomrod éhét kedvedre elverheted. A lány Maunohoz libbe, aki nagyon vigyorog. Látod, figyel ő is arra, nem figyelnek-e titeket kandi szemek, de azért gyakorta mustrálja a lányt is, lerí róla, ha tehetné, másképp is lazítana.

(Mauno)

Armonnak jókora köcsöggel hoznak ki valamit inni. Vagy nagyon bírja a piát társad, vagy valami trükkje van a dolognak.
A lány csak mosolyogva ingatja fejét, miket nem kötsz egy jószághoz, de kihozza azt, mellé kicsiny barna cipópogácsákkal.

-Lakjék jól vele, s ha még nem evett ilyet, imádkozzon az istenekhez, bírja a gyomra! Volt már vendég, aki felpuffadt tőle, mert nem tudotak összebarátkozni! :D Hiába, akad, aki a víz adta élelemmel nem tud mit kezdeni.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: con Claudius » 2008.05.13. 17:17

Virgil

Bólintok és indulok. A szaglásomra csinálok egy érzék élesítést és aszerint, hogy balról vagy jobbról erősebb a füstszag közlöm vele merről jön és arra indulok. Előtte ha van egy vizes edény vagy tömlő a szobájában kérdés nélkül bevizezem a köpenyem egy részét.
Si vis Pacem, para Bellum
con Claudius
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 182
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2008.05.13. 21:30

(Mauno)

Csak mosolyogva csóválja a fejét:
- Ettem én már elég halat, rákot, sőt poipot, meg kagylót is, nem leszewk rosszul, sőt nagyon szeretem a zsenge húst. :wink:
Ne légy ma ez,
holnap emez,
s jövőre ismét
mást szemezz.
Érc légy, mely
mindig egy marad,

(Henrik Ibsen)
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2008.05.14. 13:41

(Armon)

- Igazán megtisztel...

Neki is áll a lakomának, de nem eszi degeszre magát, csak hogy ne korgó gyomorral kelljen tárgyalnia. Közben figyel mindenre.

<Mi lesz vajon a legénybúcsún? Ahogy Maunot nézem, ha itt megjelennek ledér hölgyek és felvillantják bájaikat, mehetek a megbeszélésre egyedül. Vajon a srác befut időben? Vagy érdeklődjek inkább a pincérlánytól?>
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.05.15. 12:06

Esemény: tűzeset

A szag így már jobban érződik, és egyik oldalt se részesítette előnyben. Leginkább előlről jön, amerre a bejárat is van a házba. Ki is nézhetsz az utcára, ahol már futkosó, kiabáló embereket látsz, hallasz.
-Hozzatok már még vödröt, nem akarok megfúlni!-kiabál kivörösödött nyakkal egy feltűrt ingű, vaskos férfi, s nyomában ketten rohantak is vizes vödrökkel. Úgy fest, a szomszéd utcában van a baj. Sőút, már látod is, a barlangutak mennyezeténél fekete füstkígyó gomolyog, ha nem oltják el hamarosan, lejjebb száll, és füstmérgezést kap mindenki. Föld alatt vagytok, nem felszínen, ahol a szél s az istenek lehelete elvégezné az oszlatást.
-Átterjedt a szomszédba is!-rikkantott a kérdéses irányból egy vékony hang, ami egy kamaszhoz tartozott.
-Van ott valaki?-torpant meg az egyik vedres.
-Jaj, még szép hogy van! Az idős Kék asszony a minap fogadta a fiát, aki jmesszi földről jött, biztos ott pihen!-kapott szájához egy szájtáti asszony.
-Na de bent lehetnek?
-A Kék asszonyt láttam kimozdulni délelőtt a piacra, de most már mindketten otthon lehetnek...
Szaporázta lépteit a vedres, közben kidagadtag nyakán az erek, ahogy ordította:
-Emberek vannak a házban!!!
Melléd ért a testőr, feszülten figyelt.
-Hol van a tűz?
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.05.15. 12:14

(Mauno)

Megkapod az omlós rákodat, gőzölög a teád, a lány már az ünneplőknéál szedi le az üres korsókat, tesz fel újabb kancsó italokat, s tiszta ivóalkalmatosságokat. Erős, ferde hangú éneklés kezdett kialakulni a társaságban, egymásba ölelkeztek, némelyek kezében kupa remegett, s azt felemelve csatlakoztak a danolászásba. A felszolgálólány csak mosolygott, nem zavarta őt a hepaj.

(Armon)

A búcsún nem tűnnek fel ledér hölgyek, ez teljes egészében férfiünnepléssé alakult, énekléssel, ahol a szöveg bugyborog, a hangok hamisak, de a hangulat a tetőfokán. A felszolgálólány hamar körbesertepertéli őket, inzuzltus nem éri, a barátok jobban el voltak foglalva piájukkal meg egymással. A srác még sehol, de még befuthat, hisz most láttál még csak a vacsorádhoz. Ellenben feltűnt, szapora lépterk haladtak el az étterem előtt, a lány hunyorogva nézett ki, leállította az egyik polgárt. Mivel nagy az alapzaj, a következőket hallod:
-...van?
-..gen.
-És hol?
-Egy em..ttel lejjebb.
-Mondja csak... kikkel? Lesz-e baj ... is?
-Azt csak A...l tudja! Legyen nyit...a a szeme! Mi mán me..nk .... az őrségnek.
-Ja,... szóltak!
-Oszt mondja, itt érezni a ...töt?
-Nem, itt nem...
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: con Claudius » 2008.05.15. 19:18

Virgil

A füst felé intek -Segítenünk kell! Nedvesítsd be a ruhád és tedd a szád elé. Én is így teszek és futok arrafelé amerről jobban felmérhetem a helyzetet.

//Nem akarok eszetlenül vödrökkel rohangálni, elemi vízzel szeretnék besegíteni de koncentrálni akarom a dolgot egy csóvába vagy falba. Nem tudom te hgy csinálod milyen erősítés, időtartam kellene hozzá?//
con Claudius
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2008.05.16. 10:31

(Armon)

<Fantasztikus. Épp jót falatoznék, amikor kifüstölnek az ürgelyukból. Nem is tudom, van-e veszélyesebb egy ilyen helyen a tűznél. Egy kis füst és mindenki pánikban rohangál. Egy darabig, utána már nem látnak semmit és megfulladnak. Attól tartok ez rá fogja nyomni a bélyegét a találkozónkra is.>

Gyorsan bedarál némi táplálékot, hogy ne üres gyomorral nézzen szembe a veszéllyel, azután rákérdez a pincérlánynál:
- Mi ez a nagy futkosás, drága hölgy? Osztanak valamit? Gyakran fordul elő errefelé ilyesmi?

<kíváncsi vagyok, menniyre őszinte a kicsike. 1-2 percnél többet úgysem töltök már a tavernában. A saját életem talán még nem forog veszélyben, de azt a löttyedt ficsúrt kellene értesíteni. Meg talán mindenki mást is. Tényleg ronda halál lehet egy üreg mélyén a kijáratot keresve megfulladni az átláthatatlan füstben.>
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2008.05.16. 19:14

(Mauno)

<Én márpedig fel nem kelek innen, mégha leég a város körülöttem akkor sem. Ezért a rákért fizettem, és különben is vannak már elegen, meg úgyse tudnék semmit tenni.>
Tovább folytatja a falatozást, és néha oda pillant, hogy Armon vajon segíteni akar-e.
<Ha elindul követnem kellene, ebben a kavarodásban talán észreveszek valaki gyanúsat. Az is lehet Reed késni fog miatta.>
Ne légy ma ez,
holnap emez,
s jövőre ismét
mást szemezz.
Érc légy, mely
mindig egy marad,

(Henrik Ibsen)
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.05.18. 16:46

Esemény: tűzeset

-Honnan tudod, hogy egy kis nedves rongydarab védelmünkre lehet?
De azért veled tart.
A szomszéd utcába befordulva már látod, féltucatnyian oltásba fogtak, páran szédelegve botorkáltak, köhécseltek, mások riadt szemekkel hagyták el a helyet, megint mások épp ellenkezőleg szájat tátottak. Két házra terjedtek át a lángok, főleg a berendezés táplálta a narancsvörös tombolást, itt tető nem volt, kőbe vésett lakokban tanyáznak a helyiek. Mögötted az őrség is feltűnt, háttérben vörös karszalagos csoporttal. A meleg érezhetően süt, a levegő folytogat, még anyagon keresztül is.

//Írd le, milyen varázslatot alkalmazol, pontos névvel, manaköltséggel, erősítéssel, te határozod meg a látottak függvényében, milyen erősségű behatást, és milyen formában látsz indokoltnak.//
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.05.18. 16:54

(Armon)

A lány nem tűnik aggodalmasnak.
-Egy lenti szinten tűz ütött ki, de már intézkednek, és nem is nagy a baj. Egy csöppet büdös lesz ott, de nem kell kapkodni semerre. Szóval, ha arra gondol, odaugrik, kell-e még egy kéz, szerintem elhajtják mint bámészt. Nagy itt a szomszédok összefogása ilyen bajban, nem hagyják azok, hogy fránya szikrák falják az utcákat, portákat!
Az ünnepelők kiabálni kezdenek még több italt követelve, így neki mennie kell. Ám megérkezik füstösen, csillogó szemekkel a fiú, akit keresőútra küldtél, ki van pirulva, nem lát meg elsőre, kifújja magát.

(Mauno)

Evés közben látod, társad izgatott lett, és már faggatja is a lányt. Gyakran pillant a kijárat felé is, ahol a kölyök tűnik fel kormos arccal, lihegve.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: con Claudius » 2008.05.18. 17:12

Virgil

Válasz nélkül hagyom az előző kérdést és a tüzet figyelem. Ha jól értem tovább terjedni nem fog tehát elég a helyiségekre koncentrálni amiknek úgyis végük. A csóvát nem tudom olyan jól irányítani mint a kitörést, ezért az egyik helyiség közepében egy 2-es erősítésű elemi víz kitörést csinálok 8MP-ért és figyelem a hatását. Ha lehet igyekszem kevésbé feltünően varázsolni.
con Claudius
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
422 hozzászólás • Oldal: 26 / 29 • 1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29

Vissza: Régi Kalandok...