• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Shadon városa - az ország szíve

Az ország szíve...

Moderátorok: Lianna Pentangelin, Admin

Hozzászólás küldése
333 hozzászólás • Oldal: 20 / 23 • 1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23

Re: Shadon városa - az ország szíve

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.04.27. 20:08

(Shane Bertram)

Elköszönök Lyc-től és indulok a követségre.

A kérdésre szomorúan elmosolyodok:

-Uraim azt sem tudom mit fogok enni délben, nemhogy mit csinálok az este! Valentin betáblázott; örülök, ha a férfiasságom el tudom rakni pisilés után, ha ugyan az időbesoztásom enged pisilni! :?

-Sajnálom, de Lyc matter felszögezett tennivalókkal a követség kapujára és reményem sincs rá hogy a hét végénél előbb le tudom vakarni magam onnét!

-Esténként shadoni jogot bújok, mert közeleg a tárgyalás napja és jószerivel semmit se tudok az itten jogról, lesz ugyan segítségem, de... nagyon sajnálom urak, én is szeretném de...halasszuk el ezt a hét végégi rendben?

Az iroda előtt megállok és tájékoztatom az emberekt:

-Jó reggelt emberek, Lyc Matter átmenetileg nem tudja ellátni a hivatalát, mert baleset érte és az Ispotályban lábadozik. Én vagyok a helyettesítő követ, míg Matter úr fel nem épül, a nevem Shane Bertram. Miondenki fogadva lesz ma éppen úgy ahogy bejelentkeztek.

Az irodában kinyitom az ablakot, és elhúzom a függönyöket.

Valentinnek:

- Igen. Küldje be az első ügyfelet.
-Igen.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4315
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.04.28. 9:44

Esemény: fogadóóra tartása

-Na majd akkor hétvégén szaván fogjuk! Odatáborozunk a küszöbére :D -ígéri Sylvester.

Kisebb-nagyobb morgással veszik tudomásul, hogy Lyc helyett ma te tartod a frontot. A lista szerint első embered Trac Agathan, de ennél többet senki nem vezetett fel, még azt se, melyik államból, ki fia borja. Az illető már az ajtón keresztben akart bejönni, lantjával fennakadt, és csapzott haját kisujjával tette arrébb. Utána már a küszöbbe kötött bele, megbotlott, kényszeredetten elmosolyodot, és aztán csak beljebb került, miután zsebe beleakadt a kilincsbe és megrántotta a kabátját... Valentin márványarccal ellépett mellette, távozott.

-Jó reggelt uram-érződött ki enyhe yllinori akcentus beszédéből-Nézze el nekem, ez nem az ital számlájára írható, egyszerűen roppant ügyetlen vagyok.
Szemei tényleg tisztán, arca se borvirágos és mikor közelebb kerül, lehelete se illatozik piától. Állva toporog, lantját babrálja.
-Nem is tudom hol kezdjem, itt dekkolok már jó pár napja az utcán aludva, mert fizetésképtelenné váltam. Minden suskám elkártyáztam, sőt, azon felül is, mert tegnap beleestem egy díszes tortába (mutatja az oldalán éktelenkedő száradt édességfoltot), amit mellettem vittek, és annak az árát is rajtam akarják leverni. Szóval egy cukrászat a nyakamba liheg, és mivel valami nemesnek lett volna az a tortája, verést helyeztek kilátásba. Nem tudom magam megvédeni-hajtja szét kabátját, csak egy kicsi kés van nála- Azzal általában a saját ujjam szoktam megvágni, nem mást. Nomármost kérhetek védelmet itt a követségen? Vagy hogy megy ez?
Mi, Lianna Pentangelin, Domvik kegyelmébõl mint Shadon örökös királynõje, esküszünk a Hétarcú Istenre, s minden szenteire, hogy Domvik egyházait, Shadon minden rendü lakosait jogaikban, szabadságukban megtartandjuk, mindenkinek igazságot szolgáltatunk, Shadon függetlenségét fentartandjuk; határait és a mi ezen országhoz tartozik gyarapitjuk és megteendjük mindazt, a mit ezen országaink javára, dicsõségére és öregbitésére megtehetünk. Domvik Minket úgy segéljen!
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1782
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.05.03. 14:51

(Shane Bertram)

Türelmesen hallagatom a kétbalkezes lantművészt.

-Értem. Nézze, ha kárt okokozott arra nem mentség az hogy ügyetlen... -elgondolkodva nézem a hangszerét.

-Mondja kedves...ööö...Trac Agahan, tudja is azt a hangszet szépen használni, vagy csak asszonycsalogatónak lóg a nyakában? :roll: -bökök a lantjára.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.05.04. 11:34

-Egy dologban nem vagyok szerencsétlen, ez pedig a muzsika-simítja meg szeretettel hangszerét.-Itt viszont annyi a rivális, hogy még koldulni se tudok az útról, mert vagy az őrség hajt el, vagy más koldusok. Nem vagyok itt régóta, nem tudtam se kuncsaftot, se védelmezőt beszerezni. Mért kérdi?-csillan fel szeme.
Mi, Lianna Pentangelin, Domvik kegyelmébõl mint Shadon örökös királynõje, esküszünk a Hétarcú Istenre, s minden szenteire, hogy Domvik egyházait, Shadon minden rendü lakosait jogaikban, szabadságukban megtartandjuk, mindenkinek igazságot szolgáltatunk, Shadon függetlenségét fentartandjuk; határait és a mi ezen országhoz tartozik gyarapitjuk és megteendjük mindazt, a mit ezen országaink javára, dicsõségére és öregbitésére megtehetünk. Domvik Minket úgy segéljen!
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.05.04. 12:48

(Shane Bertram)

-Mert megoldást jelent a problémái nagy részére.

-Azt javaslom hogy fürödjék meg, egy borbélynál tetesse rendbe magát, mosassa ki a ruháját -egy pár garasa csak van- és keresse fel annak a nemesnek az intézőjét akinek a tortáját tönkretette.

-Kérjen bocsánatot és ajánlja fel, hogy kárpótlásul a torta miatt ingyen szolgáltat zenét a nemes ünnepségéhez, hogy a tartozást kiegyenlítse. Egy ilyen estélyen rengetegen vannak, talán még egy kis pénzt is kereshet dacára annak hogy ingyen zenél, talán nem várt adományozókra lelhet. És kérje meg a nemest hogy szóljon rá a cukrászosokra, hogy ön személyesen vele rendezi ezt az ügyet, ezzel magát ne háborgassák.

-Ami pedig a munkavállalást illeti...nem gondolt még rá hogy hivatalos engedélyt kérlyen a helyi hatóságoktól utcai zenéléshez? Majd a titkárság megírja a kérelmét és továbbítjuk az illetékes szervek felé. Az illeték költéségt meghitelezzeük, de vissza kell fizesse.

-Ami pedig a nemest és a tortát illeti...úgy vélem egy ajánlólevelet a követség is megfogalmazhat, amiben leírjuk hogy ki fia borja maga mit csinál, és az uraság szíves figyelmébe ajnáljuk magát. Persze csak ha valóban olyan jó mint mondja, és -természetesen- bűntetlen előéletű- nem maradunk szégyenben magával...

-Odakint van az ideges tömeg. Fogja a lantját, menjen ki és kezdjen el játszani. Ha egy negyed órán belül el tudja érni, hogy lecsendesedjenek, megnyugodjanak és zenéjére figyeljenek, személyesen írom meg az ajnálólevelét. Ha nem képes rá...akkor mégsem olyan jó mint mondja...:roll:
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.05.04. 14:03

Figyelmesen hallgat a férfi, álltában mocorog, így majdnem meglökte a tálcát, amin a kávéd állt.

-Tudja mit? Megyek is, és elsimítom a várakozók kedélyeit! És ha az a negyedóra sikerrel zárul, szaván fogom! Nem kell ahhoz dalba szőtt mágia, megteszi a természet is!-fordult sarkon, és ezzel könyökével levert egy paksamétatorony tetejéről egy adagot. Szégyenlősen visszamosolygott a válla fölül.
-Bocsánat...
Nagyobb vész nélkül elérte az ajtót, ügyesen át is lépte a küszöböt, de majdnem fellökte a soron következőket.
A küszöbön egy kalapját gfyűrögető férfi állt, mögötte családja: felesége kednőben, szélyes szoknyában, 15 éves forma fia, aki már egy fejjel lekörözte apját, és egy kamasz lány zárta a sort. Alig zárult be az ajtó mögöttük, kint lantszó pendült.

-Gilron legyen önnel, uram!-köszöntött a férfi. A listádon Tiede Klaes szerepelt, predoci asztalosmester.
-Hadd mutassam be a feleségem, Femkét - az asszony lesütötte szemeit, összefűzte maga előtt ujjait-, a fiamat, Vitort és a lányomat, Carmét.
A fiú kíváncsian körbelesett, közben mutatóujjával megtúrta az ujját, anyja úgy csapott a kezére. Carme sötét haját kiengedte, sőt, egyik oldalt próbálta szeme elé rendezgetni, és úgy volt felöltözve, mont aki gyászol. Bőre sápadt volt, nyakára fekete csipkecsíkot kötött és szemeiből világfájós életérzés sütött. Sarkain billegni kezdte, látványosan unatkozott.
-Azért jöttünk, hogy igazolást, elismerést vagy mit kapjak, az én asztalosmesterségem mesterlevele itt is érvényes legyen, ne csak odahaza. A helyi céhesek nem tudják elolvasni, és így nem tudnak vele mit kezdeni-vett elő egy tekercset-Asztat mondták, jöjjek ide, itt majd ezt elintézik. Tudja hamar kéne, mert munka az lenne bőven, de inasként felnőtt fejjel nem fogom hagyni, hogy megszégyenítsenek, ha otthon meg mester voltam!
Odakinn a lantszó mellé csatlakozott Trac hangja. Lassú, lágy dallamot választott, amit hangulattól függően lehet nyugodtan csörgedezőnek, vagy éppen melankólikusnak is felfogni. Carme vágyakozva lehunyta szemeit, egyik kezét mellére szorította. Vitor fanyalogva fintorgott testvérén és mutatóujjával köröket írt le halántékánál.
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.05.05. 14:51

(Shane Bertram)

-Nem tesz semmit...-mondom a lantművésznek és összekaparom az iratokat.

-Önnel is. -fogadom Tiede Klaes köszöntést.

-Nos uram a honosításnak semmi akadálya, de ehhez el kell kérjem a mesterlevelét, aminek a valódiságát a titkárság szakértői megállapíthassák. Utána készítünk egy hitelesített fordítást az oklevélről. Ezzel az okirattal keresse fel a shadoni iparosok céhét mert iparűzési engedélyt nem mi adunk, azt tőlük kell megkérnie. Mi csak abban tudunk segíteni hogy shadoni hivatal lássa hogy hiteles okmányról van szó, és ön az akinek kiadja magát.

Behívatom Valentint:

-Tiede Klaes mesterlevelét -amennyiben valódi- fordítsák le shadoni nyelvre és készítsenek el róla egy hitelesített igazolást. A szokásos ügymenet részeként és a szokásos illetékért. Tájékoztassák az urat a további teendőiről.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.05.06. 13:25

Tiede átnyújtja büszkén mesterlevelét, és bólogat, hogy ért.
-Tudom én, hogy az engedélyt ott adják, ezért küldtek ide.
Valentin bejön, homlokráncolva néz valamit odakinn a várakozók között, sóhajtva lép be, átveszi az iratot.
-Fáradjanak utánam.
A dalnok odakinn fáradhatatlanul pengetett, eme aláfestésben érkezett egy ránézésre is shadoni úr, karján egy fiatal lánnyal, de a kettősük elárulta, friss házasok. Az úr kisnemesnek néz ki ruházata alapján, a lány is szépen fel volt öltözve, karján kicsiny, rózsaszín nyakmasnis csupasz(!) kutyát tartott, aminek csak lábain és farka végén volt szőrpamacs.
-Uram-hajtott fejet a férfi, a lány is kicsit pukedlizett. A listán Alberta és Lauro Ferruccio Gotti szerepelt.
-Érdeklődni szeretnénk, hogy a házasságkötésünk révén a feleségem most milyen állampolgárnak számít és milyen vallásúnak? Pyarronban léptünk frigyre, de Shadonban kívánunk letelepedni.
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.05.06. 16:18

(Shane Bertram)

-Üdvözlöm uram!

-Nos ha jól látom ön shadoni, a menyasszonya pedig az Államközösség polgára igaz?

-Nos, Pyarron vallási türelmet gyakorol, ha a menyasszonya át akar térni a Hétarcú hitére, tegye, ezért önmagában nem veszíti el a pyarroni állampolgárságát. Csak ne olyan vallást kövessen ami az ottani Inkvizíció tiltólistáján van.

-Az Államközösség polárait megilletik a szabad mozgás és a tartózkodási hely szabad megválasztásának joga, beleértve a lakóhely vagy az ország elhagyásához való jogot is. Nem veszíti el a pyarroni állampolgárságát, de mivel nem ideiglenesen hagyja el az Államközösség területét, hanem kivándorol ide, otthonteremtési és letelepedési célzattal, néhány alkotmányos alapjogát korlátozzuk: nem vehet részt a felesége a pyar közügyekben; csak akkor ha az éves adóját továbbra is megfizeti a Pyarroni Államkincstár felé.

-Ezenkívűl elkérném a házzassági anyakönyvi kivonat és a letelepedési engedély másolatát, amit iktatnunk kell, ha nem akarja, hogy a feleségét időről időre hivatalos felszólításokkal zaklassa a pyarroni adóhatóság az elmaradt adók befizetése miatt. Kivéve ha a felesége nem volt eddig sem adóköteles a hazájában, vagy nem rendelkezik önálló jövedelemmel.

-Az hogy Pyarronban léptek frigyre a mi szempontukból legális, de a shadoni egyház jog szempontjából nem. A házasságát -vélhetőleg- csak akkor fogják elismerni Shadonban, ha a felesége áttér Domvik hitére és itt is megtartják a hivatalos egyházi esküvőt. Addig szerintem nem is fog letelepedési engedélyt kapni.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.05.06. 16:41

-Igen, a feleségem pyarroni, én shadoni születésű vagyok. Nem kérem tőle hitének elhagyását, nem ragaszkodom hozzá.
-Viszont arról már volt említés, mi lenne, ha a férjem térne át az én hitemre :) Szabad azt itt?
Alberta kutyáját simogatta, közben ruhája ujja alól kivillant egy karperec, amin körbe félig lehunyt szemek sorakoztak ügyes mester tűzzománcmunkáját dícsérve. A világosbarna hajú ara bájosan mosolygott, de nem üresfejűen. Férje átnyújtotta neked a házasságlevelet. Kissé szokatlan "felekezet" állította ki: már a házasságlevél tetején biggyeszkedő félig lehunyt szem is elárulta neked, ezeket Noir pap eskette őket, de a szöveg végén az aláírás -Sammain, Noir papja- már csak hab volt a tortán a "Jól van lányom, sok boldogságot és aztán csak ügyesen!" széljegyzet mellé. A férfi haláli nyugalommal állt, de feleségének mosolya szélesebb lett, látva, mit tanulmányozol. Motoszkálni kezdett fejedben, lehet, a drága férjnek lövése sincs arról, a panteon melyik istennőjének felkentje adta rájuk áldását... vagy hogy melyik istennőt tiszteli a felesége. Vajon számít egyáltalán?
-Nos, a feleségem családjáról nem sokat tudok, nevelőszülőknél lakott, akik gyógykészítményekkel foglalkoztak, azokat árusítottak. Mondd, kellett adót fizetnetek?-tegezte le nejét a férj, tehát lazábban veszi a házastársi viszonyokat, nem úgy, mint egy határt át sem lépett shadoni.
-A szüleim tudják, én nem-tette le ebét az asztalod szélére, aki erre farkát kezdte el csóválni.
A letelepedési engedélyt még az egyik észak-shadoni kikötőben, Berrana-rodában állítoták ki.

-Nos, legyen bárhogy, hozzájárulok szívesen ahhoz, hogy fizessük az adót a nevedben.
Alberta csak mosolygott, aztán jobb kezének középső ujján felpattintotta gyűrűjét, finom pehér port szippantott fel belőle, visszazárta, megtörölte a nóziját zsebkendővel, aztán mintha mi sem történt volna, a férjére, majd rád nézett. :D
-Gyógyszer a légzésére-tette hozzá a férj.
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.05.06. 19:53

(Shane Bertram)

-Nos, kedves Gotti úr, ez esetben a menyasszonya soha nem lesz feleség a shadoni törvények szerint, de ezt ön éppolyan jól tudja mint én. Az hogy a hölgyét ezen a földön elismerjék feleségének, az nem a mi állásfoglalásunkon, hanem a shadoni egyház áldásán múlik, ehhez pedig áttérés, és domvikita esküvői szertartás kell. Nincs és, de, meg ha,...csak shadoni egyházi törvények vannak amit itt be kell tartani, mert Shadonban vagyunk. Ha kétségei lennének efelől, javaslom kérdezze a gyóntatóját, biztos vagyok benne nagyon szívesen elvállalja a jegyesoktatást és a szertartás levezényláésát is.

A nő ötletére felszalad a homlokomra a szemöldököm:

-Hát, ha az Inkvizícó kezére akarja juttatni a párját akkor igen...nem asszonyom, Shadonban fővesztés terhe mellett lehet más istent imádni. Külföldiekel szemben természetesen elnézőbbek, de egy született shadonival nem hinném, hogy kesztyűs kézzel bánnának...minimum jószágvesztés, és a nemesi birtok elkobzása. Inkább ezt meg sem halottam... :?

Még nagyobbat nézek mikor kiszúrják a szemem az úgynevezett "házasságlevállel". Érzem hogy redőkbe gyűrődik a ránc a homlokomon és nagy szemeket meresztek a nőre:

-Ez most valami vicc? -nézek fürkészön a nő szemébe.

(OFF: Megszondázom asztrál és mentálszemmel, mert több mint szélhámosgyanús, -egyátalán szereti ezt a pasit?- illetve az auralátásom segítségével megtudom a valódi KÖZNAPI nevét azt a nevet amit születésekor adtak neki és a kasztját, illetve a Tapasztalati szintjét. Erre képes vagyok, ezek a dolgok a 3 rétegben vannak, az ÚT 296. oldal lap alján van leírva. A további "leleplezést" majd akkor ha leírod mit tudtam meg.)
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.05.06. 21:20

A férfi ezen elgondolkozik, idegesen hajába túr.
-Pyarronban pap adott össze minket, tehát ott a házasságunk érvényes, itt pedig nem, és az együttélésünk az itteni egyház miatt bajban lesz? Nézze, én 20 éves koromtól Pyarronban lakom, most térek haza 15 év óta először a szülőföldemre, mert szükségessé vált. 15 év alatt vajmi keveset tudtam meg arról, mi a módi azóta az állam papjaival. Mondjuk úgy, 15 éve nekem közöm nem volt Domvik paphoz, gyóntatóm sincs, meg semmi ilyen. Egyáltalán nem örülnék, ha mert magam mellé veszek egy nőt, akit nem akarok vallásában meghajlítani, odaküldenek a nyakamra végrehajtókat!
-Ne izgasd fel magad-érinti meg férje karját Alberta.-Az áttérésem nem megoldható-néz rád a lány, nagyot sóhajt.-Csak azt nem értem, ha egy shadoni nő hozzámegy egy külhonihoz, furcsállom, hogy nem néznek a körmére, és akár sutba is dobhatja a hitét, de ha már egy férfi változtatna az álláspontján, akkor azonnal kisemmiznék.
Megsimítja arcát:
-A házasságunk nem vicc. Mi a gond vele? Pap adott össze minket, a tulajdon nevelőapám, igaz nem templomban, hanem Álomkőnél, az nem ugyan olyan jó?-vonta össze értetlenül a szemöldökét.-Nézze, szerepel rajta, kit, mikor és hol, kicsoda adott össze, mért nem jó?
Jól a szeme közé nézel, hogy meglásd, kivel is van dolgod. A nő értetlen, ő úgy tudja, ami náluk van házasságlevélként, az korrekt. Minél hamarabb a végére szeretne járni, mi a gubanc. Tovább ásva megtudod, kötődik a férfihoz, szereti, és amit beszippantott, tényleg gyógyszer, vannak légzési problémái, a szoba bűze kissé megviselte, viszont bevillan, nem veti meg a füvet sem, ha módja van rá, néha elszív pár szálat. Ebben semmi rosszat nem talál. Még mélyebbre túrva megtudod, a neve stimmel, Alberta, de lánykori nevén már talán Alberta Crolonak hívják, és... ifjú Noir papnő. Kicsit megijedt, hogy nem megy simán a letelepedés, és még jóakaratú térítésével bajt is hozhat annak a fejére, akihez ragaszkodik.
A férfi idegességében felhajtja a neked kitett, immár hideg kávét, a kutyus pedig megszeppenve levizelte az asztalod...
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.05.10. 11:57

(Shane Bertram)

-Nézze Gotti úr én egyet tudok, de azt biztosan: ha ön shadoni nemesember, aki birtokkal rendelkezik sahdoni földből, és rangja van itt, és itt akar élni, akkor a házasságát csak akkor ismerik el, csak akkor lesz törvényes, ha az Domvik templomában, egy pap előtt történik. Talán túloztam az egyház vasszigorát illetően, de abban biztos vagyok, hogy shadoni nemesembernek Sahdonban csak akkor van törvényes házassága ha az itteni papok és törvények szerint zajlik. Ettől még együtt élhet a párjával, de papíron nem lesz törvényes házassága.

-Javaslom kárjen jogi állásfoglalást erre vonatkozóan a shadoni egyháztól.

-Ami pedig önt illeti asszonyom; természetesen a házasságlevéllel minden rendben van, de előszőr látok olyan hivatalos passzust amit Noir papja állított ki. Sok házasságlevelet láttam már, amit Dreina, Krad, Gilron, Antoh sőt Kyel egyháza állított ki, de azok közűl, amelyekkel találkoztam, ez az első olyan amit az Álmok, Csalás, Játékok, és a Fogadások patrónusának szimbóluma van. Természetesen Noir egyháza teljesen elfogadott vallás; csak merőben szokatlan...őőő...tudja...az átlag pyarroni polgár többnyire Krad, Dreina esetleg Ellana pap előtt esküszik, -legalábbis ez az első házasságlevél amin a félig csukott szem szimbólumát látom.

-És azt gondolom önnek se kell bizonygatni, hogy odahaza a tolvajok, cégéres szélhámosok körében töretlen népszerűségnek örvend Noir hite, és valóban valami csalásra gyanakodtam mikor megláttam az iratot. ...de miután Noir köztudottan a csalás patrónusa is, lássa be, nem alaptalan vádaskodás, az hogy valóban valami...csalárdságra gondoltam előszőr...nem talál egy olyan hivatalnokot ebben az épületben akinek efféle házasságlevél ne lenne gyanús...

-...bocsánatát kérem Crolon kisasszony...de nem láttam rögtön, hogy Noir felkentje. Én azt értem, hogy lehetetlen az áttérése, de magának meg az élete lesz lehetetlen ebben az országban, mert itt mindenféle mágiahasználat, más isteneknek való áldozás halálos bűn, amit máglyával bűntetnek. Sajnálom de itt ez van...

-Nagyon kérem tartózkodjan attól hogy a papi hatalmát nyílvánosan használja, mert azonnal perbefogja az Inkvizíció. És akkor sem lesz nyugta ha itteni cselédséget fogad...az itteni emberek általában bigottan vallásosak, ha egy egyűgyű szakács vagy cseládlány meglátja, hogy házioltár előtt áldoz, vagy ne adj isten varázsol, a saját házanépe lesz az első aki feljelenti és nem akar majd önnek szolgálni sem. Azt kell hogy mondjam, csak a Követség épülete az ahol ezt nyugodtan megteheti. Az itteni alkalmazottak többsége pyarronita, és a Követség területe -államközi egyezmények alapján- Pyarroni területnek számít és itt a pyarroni törvények érvényesek. Nem tudom biztosan, mert én is új vagyok itt, de lehet hogy van saját házi imatermünk, eldugva, ahol a pyarroni alkalmazottak kielégíthetik az efféle lelki igényeiket. De ezt ne reklámozza, ha megkérhetném.

-Még a nyílt imádkozástól is tartózkodjon, főleg ha azt helyiek láthatják.

-Sajnálom asszonyom, de ez egy ilyen ország. Felfogásban talán az északi dwoonok országáhot tudnám őket hasonlítani, a munkám 90%-at az teszi ki, hogy segítek bajba jutott honfitársainkon, akik ilyen-olyan vádak alapján fogtt perbe az egyház.

-Őszintén szólva semmi biztatót nem tudok önnek mondani, a legokosoabb tanács amit adhatok az az, hogy ne kérjen shadoni állampolgárságot: ugyanis -nem shadoniként- így joga van ragaszkodni a saját vallásához, és a Követség védelmét élvezi, és így az Inkvizíció nem gyakorolhat majd akkora nyomást magára, ha valamivel megvádolnák. Nézze...annyira fontos az hogy ezek a bigott fafejek mit gondolnak? Éljen az urával szépen együtt, három napig majd csámcsog rajta a férje környezete, hogy "külhoni szeretője" van akit a házába vett, de ez a legrosszabb ami történhet. Természetesen a férje shadoni vagyonához nem lesz jussa, de annak nincs akadálya hogy -amennyiben a férje anyagilag támogatni akarja- pyarroni számlára pyarroni bankba mentse ki a készpénzét, vagy itt nyisson egy számlát.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.05.12. 12:03

-Nekem úgy is jó, ha velem él, de azért sajnálom, hogy a helyi törvények előtt ő nem lesz a hites nejem-teszi le a csészét a férj. Mikor felsorolod Noir érdekeltségi területeit, csuklani kezd, a lány pedig álmodozó mosolyt vág.
-Hogyan? Nekem azt mondtad, csak az Álmok istennője.
-Hm, Noir kreatív... Néha másba is belekóstol...
-Szentséges angyalok!-emeli égre tekintetét Gotti.
A lány nincs megijedve, rád is csak mosolyog.

-Gyanakodása természetes és érthető volt. De kivételesen ragaszkodtunk a hitelességhez...
-...akkor legutóbb azért nyertem kártyán, mert te...?-Gotti kérdésére angyali mosoly volt a válasz. Férje legyezgetése helyett rád figyelt:
-Nos, tudomásul veszem, fokozott óvatossággal kell eljárnom. Viszont talán nem is baj, hocs a csalás is szerepel úrnőm tárházában. Képes vagyok tökéletes shadoni mintát visszaadni, hogy egy pap is gyanútlan maradjon. Nem ejtettek a fejemre :) érdeklődök a követségi szentélyt illetően, mert ha a rendem nem is a legszervezettebb, időnként igénylek hitéletet.
Gotti úr szeme felcsillan:
-Van Ellana papnő a követségen?!
A felesége szeme elkerekedik.
-De Ferrucio!
-Azt mondtad, egy jó pyarronita életében egyszer minimum elmegy hozzájuk. Jó, én határeset vagyok, egyszer már voltam is, de feledhetetlen élményt adott...! Ööö, ez nem kritika neked, szent élmény volt az, és...-de a férfi füle vörösödik, a lány pedig csípőre tette kezeit:
-Sejtem, mennyire volt szent élmény-rád néz-Mondja, hogy NINCS ilyen papnő önöknél...
A kutyus pisije elérte a legközelebbi iratok szélét és elkezdődött a matéria felszívása... :P
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.05.18. 10:55

(Shane Bertram)

Kikapom az iratot a pisiből:

-Ehh...asszonyom ide tilos állatot behozni!...A fenébe is, az ölebe lepisálta az asztalt, meg az iratokat, megkérhetném hogy ne itt végeztesse a kutyájával a dolgát!?

-Ó, hogy Kyel szomorítsa meg ezt a jószágot, a főnököm teljesen kész lesz...ez a szag beissza magát mindenhova.

Valentinnek valami takarítóért kiálltok:

-Valentin! Vészhelyzet Lyc irodájában, az ügyfél kutyája az asztalra pisált, intézkedjen kérem!

-Nem Gotti úr; odáig nem terjed a dolgozóink testi-lelki jóllétéről való gondoskodás, hogy efféle kikapcsolódásról gondoskodjunk...mindamellett női dolgozóink is vannak, akik teljese joggal háboroghatnának, hogy a férfiakat megkülönböztetjük, nekik meg semmi nem jár...-úgyhogy a kérdésére a válaszom nem, nem hinném hogy egy ilyen költségvetési tételt le tudnánk nyeletni a fenntartó Államközöséggel.

-Nos, ha már mindenre válasz kaptak amire kíváncsiak voltak, megkérhetném, hogy távozzanak? Rendbe kell hozatnom az irodám...

Kimegyek a muzsikushoz, a folyosóra és megnézem hogy mekkora hatást gyakorolt a játéka az emberekre.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
333 hozzászólás • Oldal: 20 / 23 • 1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23

Vissza: Shadon tartomány