• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Vérszín Hold alatt [UTK]

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
667 hozzászólás • Oldal: 3 / 45 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 45

Re: Vérszín Hold alatt [UTK]

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.05.04. 10:00

KM esemény [Lorin]
Helyszín:Eatira - Abaszisz -A kikőtő környékén
Iőpont: 6.-Darton harmadik a Csend havában-reggel.
Résztvevők: Lernun

-Nah' azért!- vigyorodik el a hátrébb álló majd meghúzza a borostömlőt ami eddig is a kezében volt.
- Jaj ez a hőség! Jólesne már valami eső!-mondja mintegy magyarázatképp társának aki ezt nem nézi jó szemmel.
Választásod egy idős úrra esik ki látszólag most indul útnak. szekerén külömböző alakú kosarakban madarak,és tyúkok-akik többségben vannak- csiripelnek.
Mielőtt felszállna megkérdezed tőlle merre van a piac.:
- Csak nem oda igyekszel te is? Na hallod e ha kiszeded a kerekek alól az éket és segítessz felpakolni azt a kevés maradék kosarad elviszlek odáig.
A földön körülbelül fél tucatnyi kosár van még benne baromfiak. Az öreg kérdően tekint rád közben hozzáfűzi.:
-Tudod öreg csontjaim már nem akarják az igazsákot és derekam is alig hajlik.- valóban igazat mondhat hiszen már jócskán elmúllot hetven éves. Legalábbis úgy saccolod. Csontsovány alkata vézna kezei és szakálla pedig csak megerősíti igazát.
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.05.04. 10:04

KM esemény [Lorin]
Helyszín:Eatira - Abaszisz -A kikőtő környékén
Időpont: 6.-Darton harmadik a Csend havában-reggel.
Résztvevők: Bredon

Klarissa elmosolyodik.
-Fura alakok? Hiszen te magad sem vagy hétköznapi.
Lassan haladtok az úton, közben beszélgettek.
- Mond csak... meddig maradsz a városban? Hiszen a te fajtád egyik nap jön...másik nap megy.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Mesemondó 2008.05.04. 10:13-kor.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lernun » 2008.05.04. 10:09

(Lernun)

<Hmm.. nem is rossz ötlet, ha elkapnának akkor ez az ember akár bizonyíthatná is hogy milyen jólelkű, segítőkész vagyok. Meg aztán nem sok munka ez a pár kosár és legalább nem kell gyalogolnom>
-Szívesen segítek úgyse sietős a dolgom.
Miután végzek a munkával, felszállok a szekérre mellé. Útközben kérdezősködök a városról: lesz-e valami nagyobb ünnepség, volt-e furcsa esemény nemrég, hol találhatna munkát egy magamfajta a városban vagy a környéken stb.
Lernun Shovilan-Vérszín hold alatt(zárt)
Ronin wri Cossagor-Szövetség(zárt)
Lernun
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 368
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.05.04. 10:13

KM esemény [Lorin]
Helyszín:Eatira - Abaszisz -A keleti kapunál, a kikötőtől nem messze
Résztvevők: Sirvaj

Közelebb lépsz a két hölgyhöz mire az egyik megpróbál társnője háta mögé bújni.
A másik válaszol kérdésedre.
- Hát hogyne szokták volna! Csak húgom egy érdekes hasonlóság félét vélt felfedezni az imént. Azon nevettünk...
Közben a nő háta mögül a fiatalabb és látszólag félénkebb teremtés a következőket mondogatja.:
- Hagyd már! Na ne csináld én nem...nem úgy gondoltam!- mivel kicsit így is kilóg valamint félszemmel figyel táged látod ahogy elpirul.
-Ha szállást keres abban segíthetünk. Itt nem messze van egy fogadó, türhető árakkal és nagyon jószívű foadóssal... na tessék látja már jön is - mutat az uton közeledő hangosan káromkodó alakra - Nem venné a szívére ha elvesznénk. Milyen figyelmes- némi gúnyt félsz felfedezni hagjában.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.05.04. 10:20

KM esemény [Lorin]
Helyszín:Eatira - Abaszisz -A kikőtői Fogadó
Résztvevők: Lerun

Az öreg hálás mosollyal nézi végig ahogy egy pillanat alatt felpakolod a kosarakat. Maga mellé mutat a bakon és miután felszállsz el si indultok. A szekér előtt lévő gebe nem túl gyorsan de húzza a szekeret és valóban kényelmesebb így utazni mint gyalogolni.
- Hogy munkát keresel? Bár tudnék segíteni. De abból a kis pénzből amit keresek nem tudok felfogadni egy inast. De javaslom nézz szét a piacon, ott mindig kel segítő kéz. Csak vigyázz mert sok a tolvaj. Á tudom én tudom téged persze nem fognak megrabolni mert mindig az erszényeden artod a kezed. Persze én is így kezdtem annak idején... aztán mikor elrabolták aranyakkal telt erszényem mindjárt másként láttam a dolgokat! ezért mondom neked fiam... vigyázz az értékeidre.
- Mostanság nem igen volt semmi ünnepféle. De ha az istenek is úgy akarják akkor mához egy hétre lesz egy nagy ünnep. Tharr papajai artják meg ezévi nem is tudom milyen ünnepségüket. Persze annyira nem lesz láványos és főként csak a nemesek örülnek neki.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ruyan » 2008.05.04. 10:21

Bredon

- Igazad van, tényleg nem vagyok egy átlagos ember <<főleg mert félelf vagyok :D>>
Akkor inkább úgy fogalmaznék, hogy hozzám hasonló illetőt láttam az előbb.

Séta közbeni kérdésére még sajnos én sem tudom a választ, ezért ezt felelem:
- Nem tudom biztosan, de pár napot eltöltök itt az biztos. Szeretném kipihenni magam a városban.
Bredon Shovilan-Vérszín Hold alatt
Thun, a vadász-Haláltusa
Ruyan
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 459
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Cadoras » 2008.05.04. 10:26

Amikor a bújkáló előleselkedik társnője háta mögül, kaján mosollyal kacsintok rá, s ezután a a beszélő felé fordulok:
- Remélem valaki olyasvalakire emlékeztetem a húgát, mit érdemes jó gondolatokkal illetni. Node azt reméltem, tán a hölgyek közelében maradhatok, mikor nyugovóra hajtom fejem. - mondom kissé szomorkásan, majd a káromkodó alakra nézek. Arcomon futó fintor, szemöldököm megemelem kissé. - Kedves, megértő jószágnak tűnik. Olyasfélének, kinek szavaira csókot dobnak a hölgyek - mondom szarkasztikusan - ha épp semmi kemény sem akad, mit a fejéhez lehetne vágni. - mosolyodok el végül, ahogy ismét a beszélő hölgy felé nézek.
- A nevem Tilnamor. Megmondaná az önét? Tudnom kell, kiről epedezzek majd abban a bizonyos fogadóban...
Nyelvem enyhén kidugom - mint akit csínyen érnek -, s ártatlan arccal tekintek az ég felé, de úgy, hogy lássam szemem sarkából a reakcióját.
"Since love and fear can hardly exist together, if we must choose between them, it is far safer to be feared than loved."
- Niccolo Machiavelli

"Am I my brother`s keeper?"
Genezis 4:9
Cadoras
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 490
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lernun » 2008.05.04. 10:26

(Lernun)

<Szóval semmi különös. Még egy ok hogy felszálljunk arra a hajóra. A tolvajokra pedig tényleg oda fogok figyelni, mert nem szeretném ha többet lopnának tőlem mint én másoktól:D Persze lehet hogy csak az öreg túlozza el, de ki tudja lehet hogy tényleg ügyesek az itteni kollégák, ha ekkora városőrség mellett sikeresek. Szóval nem árt vigyázni.>
Lernun
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.05.04. 10:31

KM esemény [Lorin]
Helyszín:Eatira - Abaszisz -A kikötő környékén
Résztvevők:Bredan

A kikötői raktárak bódék, ivók kezdenek elmaradozni helyükbe polgárházak lépnek. Lassan kiértek a kikötőböl.
- Ennek örülök.-válaszolja- Ha másért nem legalább azért hogy, adig legyen némi társaságom... tudod a hétköznapjaim menapság nagyon unalmasan tellnek.
Az útan hangos csörtetés és némi kiabálas veszi kezdetét. Rossazlóan tekintesz előre, és tőlletek alig ötven lábnyira egy kissebb lándzsa és alabárd erdőt vélsz felfedezni. Alakokat még nem látsz a tömeg miatt de fegyverekből itélve legalább másféltucatnyian lehetnek.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.05.04. 10:41

KM esemény [Lorin]
Helyszín:Eatira - Abaszisz -A keleti kaupunál a kikötőtől nem messze.
Résztvevők: Sirvaj

-Hát hogyne-mosolyodik el- az én nevem Melissa ő pedig a a húgom Lea.
- Nos attól még talán velünk tarthat.-vigyorodik el az alvásos mondatodon. - De most jobb ha sietünk.
Közben odaér a kissé túlsúlyos borostás fogadós.:
- Már megint csatangoltok? Csak a baj van veletek! Na gyerünk siessetek visszafelé.
- Jól van már, nézze szereztünk magának egy vendéget.- Melissa bizonytalanul rádnéz mintha benned lenne minden reménye.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Mesemondó 2008.05.04. 10:48-kor.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Khaltaros Orm Dhesal » 2008.05.04. 10:42

(Xavios)

A helyi tolvajcéh, mi? Van egy ismerősöm, aki szintén "pénzügyekkel" foglalkozik. Ő talán tudná, hogyan lehetne fellelni azokat a bizonyos "Szerencséseket". De őt és a testvérét ki kell hagynom ebből. Jobb ha egyelőre nem tudnak semmit. - eképp gondolkodom, miközben magam mögött hagyom a sikátort. A nap hátralevő részére tervezett programom úgy tűnik elmarad. Visszatérek a fogadóba. Előbb a szobámba megyek fel, hogy megnézzem, minden renben van-e. Aztán lemegyek a fogadóshoz és egy ideig őt zaklatom kérdéseimmel.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Khaltaros Orm Dhesal 2008.05.05. 16:07-kor.
Khaltaros Orm Dhesal
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 94
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ruyan » 2008.05.04. 10:43

Bredon

-Én is örülök ennek a pár napnak, jól fog esni, főleg ha ilyen társaságban tölthetem el.

A fegyveresek megjelenésének nem örülök igazán,
<<Ó, hogy csapna beléjük Krán kénköves ménköve, minek jönnek ezek, eddig olyan jól telt a nap>>

- Szerintem ki kéne őket kerülni, ha lehet, ki tudja mit akarnak- fordulok Klarissához - de ha nem sikerül vigyázzanak, mert a végén még bajuk esik - ezután a mondat után elvigyorodom.
Bredon Shovilan-Vérszín Hold alatt
Thun, a vadász-Haláltusa
Ruyan
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 459
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.05.04. 10:46

KM esemény [Lorin]
Helyszín:Eatira - Abaszisz -A piac
Résztvevők: Lernun

Lassan, egy sétáló embernél alig gyorsabban haladtok a piac felé. Közben az öregember esél neked errl arról, a városban folyó dolgokról, igazán fontosakat nem találsz köztük márha a tojás pillanatyni ára nem érdekel.
Megérkeztek a piachoz majd az öregember megállítja a szekeret.
- No itt volnánk.Aki venni akar valamit az itt szokott bemenni. Ha majd elfordulsz balra akkor előbb utóbb megtalálod az én helyemet. Na de mostmár megyek is mert a szekérrel itt nem mehetek be.- megemeli nemlétező kalapját és elbúcsúzik- Ég álldjon fiam! Sok szerencsét és vigyázz az erszényedre.
A piac egyetlen hatalams utca amiből számtalan leágazás nyíllik. Ahogy elnézed most a kelmeárusok vannak legközelebb hozzád. Sokfajta kelméből és ruhától nehezedő asztalkáik mögül kiváncsian várják a vevőket.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lernun » 2008.05.04. 10:56

(Lernun)

Miután elköszönök az öregtől felfedező útra indulok. Közben fokozott figyelmet fordítok az esetleges konkurenciának. Először csak a portékákat nézegetem, aztán keresek egy tehetősebb alakot aki körül vannak páran és megpróbálok könnyíteni az erszényén.
Lernun
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.05.04. 10:56

KM esemény [Lorin]
Helyszín:Eatira - Abaszisz -A kikőtői környékén
Résztvevők: Xavios

A megszokott úton visszatérsz a fogadóba. Miután leelenőriztad hogy a könyvek a helyükön vannak-e lesietsz a fogadó központi részébe.
A fogadós sehol sincs. Jelenleg egy hölgyet -aki a pult mögött tartózkodik-leszámítva üres a helyiség. Mikor lerohansz a nő kiváncsian rádnéz.:
-Parancsol valamit uram?
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
667 hozzászólás • Oldal: 3 / 45 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 45

Vissza: Régi Kalandok...