• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

A várerőd

Ahol a tettek beszélnek a szavak helyett

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
116 hozzászólás • Oldal: 4 / 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Re: A várerőd

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2008.04.24. 12:29

Valdin

- Egy nő milyen nő? Fekete ruhában volt? Volt nálla egy hosszú kard?- érdeklődve várja a választ.
<<Fogadóba... ugyan miért mennél egy koszos fogadóba?>> Csendülnek fel Tiane szavai az elmélyében.
-... szegény lány, biztos rosszul érezheti magát. Meghallt a barátnője, vagy talán testvére...-gondolkodik kicsit hangosan nem zavarva hányan állnak körülötte.
- Nem, nem szeretnék fogadóba menni ha egy mód van rá, inkább valami forgalmasabb helyet...
Amikor meghalja hogy Ordani kicsit megszorul keze kardja markolatán.
<<A régi elékek...>>
Elteszi kardját.
Ryell wes Nortendal-Sherali kalandok
Ryndavor Con Wierra Artenol - Abaszisz
Lorin O Krell (A lövész)- Pyarron
Valdin Cirn Lyenth-Calerin - Erion-Örömnegyed
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1259
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Anapol » 2008.04.24. 14:38

Anapol (Sekai Koi)

(Lorinnak)

-Igen tiadlani vagyok megfigyelőként küldött ide engem a Dorcha. De amint látom lesz bőven írni való a jelentésembe. Igen izgalmas és vészlyósló volt a mai nap. Valami az súgla, hogy még nagyon az elején vagytok ennek az incidensnek. Mindenesetre bocsássatok meg az én szerepem itt véget is ért. Nem kívánlak tovább titeket fenn tartani.- mind ezt meghajolva és tisztelet tudóan.

-O persze. bocsáss meg (fordulok oda a másik ott álló emberhez) ez itt a fogadó? Azt hallottam itt a várban csak egy van.- kérdezősködök.

Vyan Anapol
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 141
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shaidar Haran » 2008.04.24. 15:22

/Torrane/

//OFF: nem tom, hogy most válaszoljak-e vagy várjak Drevarra , ha várnom kellet volna akkor semmis a post... még új vagyok mágus téren...//

<látom Ordan nem valami népszerű erre felé...>

-Igen fekete ruhában volt csakúgy mint a társa aki sajnos meghalt és volt egy kardja is. Ezt nem itt akartam mondani, de-kicsit halkabban mondom -gondolom el mondom, hogy mi előtt elrohant, azt is mondta, hogy találkozzak vele a parkban éjközépkor, mivel fél, hogy ezzel nincs még vége. Bár gondolom, erről a találka időpontról te is tudsz.

A másik idegen felé fordulva válaszolok

-Igen én is úgy tudom, hogy csak ez az egy van és a sör igen csak jó fajta. Éppen szállást akartam intézni, amikor meghallottam kint a hangokat és gondoltam hátha tudok segíteni ezért kijöttem...
Üdv.:SH
Shaidar Haran
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 145
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Drevar Cales » 2008.04.24. 16:18

// Shaidar, a kialakult párbeszéd miatt nem szólok egyenlőre közbe, folytassátok csak. Fontos azonban, hogy Anapol veletek marad-e, ezért a kérdésére válaszoljon valamelyikőtök.//
Én, Drevar Cales, Nezar Cales fia esküvel fogadom, hogy vezetem, s védelmezem népünket legjobb képességeim szerint, hogy Dél bástyája lehessünk továbbra is. Íme a vér, mely együtt folyik népével!
Íme a vér, mit örömest hullatok a hazáért!
Drevar Cales
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 165
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2008.04.24. 16:27

Valdin

<<Sör?... most nem ...érdekes, csak engem zavar hogy az előbb itt valaki az isteneknek adta lelkét?!>>

-Nem sajnos erről nem tudok... nem tudtam.Nem mondta miért? És kik lesznek még ott?- hangjában némi bizonytalanság.
köszönöm a segítséget, máskor talán nagy verseny ivó vagyok de most félek túlzottan marná a torkom...

- Örülök hogy megismerkedtünk- mondja a kardművésznek-.habár az előbb még segíteni akartál most pedig már el is mennél?- kicsit tanakodva nézi az alakot.- ha van kedved gyere el velem a városvezetőihez, gondolom téged is érdekel miért kellet meghalnia szegény lánynak... engem igen. -Kérdőn tekint az ordanira.- Úgy ittem Ordanban víz helyet tüzet isznak... ennek ellenére te is velük tarthatnál ha nem akarod annyira sörrel lehűteni a gyomrod mélyén lakó sárkányt.
<<A Dorcha embere nem egy hétköznapi alak... már ha a hirek igazak. Az Ordani meg... hát Haift mind kérdezés nélkül megölte volna, s miért? Mert kedvük úgytartotta! Akkor meg nem árt vigyázni!>>

<<Nincs más hátra mint előre!>> Kissé mlabúsan elindul.
Útközben egy járókelőt megállít és megkérdezi.:
- Merre találom a városházát vagy hasonló épületet?
a megadott irányban tovább halad.

Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shaidar Haran » 2008.04.25. 17:25

/Torrane/

<a nő jól itt hagyott és úgy néz ki annyi a pihenésnek>

Megvárom mit csinál a másik idegen.

//OFF: Editáltam.... mert nem tudtam törölni//
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Shaidar Haran 2008.05.01. 10:50-kor.
Shaidar Haran
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Anapol » 2008.04.25. 19:37

Anapol (Sekai Koi)

-Nos uraim örvendtem a találkozásnak. Ha meg engeditek én nem is zavarlak titeket ügyes-bajos dolgaitokban.- mondom mély meghajlások közepette az idegeneknek.

Bemegyek a fogadóba, elvégre valahol meg kell szálnom és nem rossz ha marad egy üres szoba a számomra, hiszen ha csak ez az egy van akor az hamar betelhet.

<Kváncsi vagyok milyen meglepetések érnek még engem itt tartózkodásom alatt. Elvégre ez a mai nap is elég zűrösen indult hát még a folytatása milyen lehet? Mindenesetre türelmesen várok és gyűjtögetem az információkat erről a különös kis országról>- elmélkedek magamban.
Vyan Anapol
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 141
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shaidar Haran » 2008.05.01. 10:22

/Torrane/

A hajlongó idegen felé meghajlok <furcsa egy szokás, de biztos valami udvarias gesztus lehet, ezért illik viszonozni...>

Valdinhoz fordulva:

-Veled tartok, bár még csak most nem rég érkeztem a városba, de érdekel, hogy mi is történt valójában. Meg aztán tudni akarom, hogy ha segítek a nőnek és elmegyek éjjel a találkára akkor mire számíthatok...

Valdinnal tartok és követem őt.

//Off: Az előző reagom nem volt túl jó ezért de törölni nem tudtam ezért átirtam és ezt is irtam, bocs...//
Shaidar Haran
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Drevar Cales » 2008.05.01. 15:06

Helyszín: Vár-erőd utcái
Időpont: Délelőtt
Játékos: Lorin, Shaidar Haran

Immáron ketten folytatjátok utatokat, hogy megoldást találjatok a relytélyekre.

/Lorin/
Megkérdezve egy polgárt eligazítást kapsz a hivatalba, mely a város ügyeivel foglalkozik. Külön polgármesteri épület nem található.

/Shaidar Haran/
Sogron a titkok istene, s úgy érzed, cselekedeteddel tán a kedvében járhatsz. Újdonsült társad megkérdez egy helyi polgárt, merre található a hivatal. Vajon mit akarhat ott?

/Lorin, Shaidar Haran/
A hivatal a főtér oldalában található háromszintes épület. A felső ablakaiban cserepes virágok, az ajtó két oldalában pedig fekete zászlón erszény jelkép arannyal hímezve. Más díszítés nem látható, így az ember nem mondaná meg, hogy itt intézik a fontos ügyeket, ha nem említik neki.
Az ajtó előtt két őr strázsál, lándzsájukra támaszkodva figyelik a tömeget.
A nemrég érkezett karaván csupán üres szekereket hagyott itt maga után, más jármű nem látható a téren. Ellenben kofák tucatjai kínálják portékájuk az erre átvonulóknak. Kiáltásaiktól hangos a nap.
A hivatal kapujába érve az őrök megállítanak benneteket.
- Állj, jó Urak. Amennyiben a hivatalba jöttek, át kell adniuk fegyvereiket. Ha nem házat jöttek vásárolni, vagy a városról érdeklődni, hanem kereskedelmi ügyben jöttek, vagy panasszal, úgy időpontot kell kérniük. Egyéb esetben hivatalnokunk Seldior Kheldan a rendelkezésükre áll.
Én, Drevar Cales, Nezar Cales fia esküvel fogadom, hogy vezetem, s védelmezem népünket legjobb képességeim szerint, hogy Dél bástyája lehessünk továbbra is. Íme a vér, mely együtt folyik népével!
Drevar Cales
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shaidar Haran » 2008.05.01. 18:25

/Torrane/

Át adom az összes fegyverem még a két rejtett dobó tört is, igaz nehéz szívvel...
<nem szeretek fegyvertelen lenni... de nehogy valami baj legyen abból, hogy magamnál hagyom őket, ha meg baj van akkor rájuk gyújtom az egész házat 8) >

-Csak ezek vannak nálam Mondom az őrnek

A beszédet Valdinra hagyom.
<Végtére is ő ismerte az áldozatot, és talán tudja mit akar kideríteni esetleg még kapcsolatai is lehetnek itt>
Shaidar Haran
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2008.05.02. 13:23

Valdin

Kicsit fintorogva bámul az őrre.
- Érdekes kérés ez egy olyan városban ahol elvileg mindennapos harckészültség van. De lásd nem keverem a bajt.
Kardját tokkostúl adja át a nyilpuskát leakasztja a bőrszíjról és úgy adja át. Valamint tőreit is átnyuljta, leszámítva azokat amik a táskájában vannak, vagy a lován.
- Merre találom azt a hivatalnokot? Nem kereskedni jöttünk.
Megvárja míg bevezetik őket ahoz a Seldior Kheldan-hoz.
<<Hátha megtudunk tőlle valamit...>>
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Drevar Cales » 2008.05.02. 15:02

Helyszín: Vár-erőd utcái

A két őrtől eltekintve nem túl jól ügyelnek a biztonságra. Az ablakok nyitva vannak, mert benn elég meleg van, s jelenleg a befúvó szél hűti valamelyest a helységeket. Egy ajtó tárva nyitva a folyosó végén, s az őrök arrafelé mutatnak, majd az ajtó melletti szobába leadják a fegyvereket, s távoznak, vissza az őrposztjukra. A folyosón két ember kényelmesen elfér egymás mellett, kétoldalt ajtók tucatjai sorakoznak.
Az egyiken egy pergamen van, felszegelve.
Amint bementek a folyosó végén lévő nyitott ajtón már tudjátok, hogy honnan jött a hőség; egy égő könyv van a kandallóban, egy alak épp piszkavassal igazgatja, hogy a maradék is elégjen. (Bár egy könyv a kandallóban nem ekkora hőséget gerjeszt)
Egy dolgozószobába értetek, vaskos íróasztal, négy szék (egy az asztal mögött, három előtte), két könyvespolc, egy almárium,valamint könyvek mindenütt.
Az illető felétek fordul: - Segíthetek valamiben? - kérdi. A piszkavasat maga mellett tartja, arcán nyoma sincs az itteniek kedvességének, csupán gyanakvás, s talán némi roszallás sugárzik róla.
Drevar Cales
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shaidar Haran » 2008.05.02. 18:42

/Torrane/

<Vajon miért éget el valaki egy könyvet, esetleg azért van ilyen meleg itt mert nem ez az első könyv? Hm... Talán ha elmenne onnan azzal a piszka vassal befolyásolhatnám a tüzet talán tűzlohasztás esetleg hideg tűz igével hmm... de ezzel egyből elárulnám azt hogy tűzvarázsló vagyok és Sogront szolgálom és hát nem igazán szeretik erre felé Sogron nevét hallani hát még ha papjait esetleg ordani tűzvarázslókat... >

Megpróbálom kivenni, hogy milyen könyvet égethetett el. Hát ha csak egy érdektelen irat az...

-Üdvözlöm jó uram én és a társam azért jöttünk, hogy megtudjunk pár dolgot egy a számunkra igen fontos ügyről... Huh elnézést de elég meleg van ide bent...

Beszéd közben legyezem magam a kezemmel és közben körbe nézek az irodában, hát ha látok valamit amiből rá jöhetek mégis miért égeti azt a könyvet, esetleg mit éget, ha azt az előbb nem tudtam kideríteni mert annyira össze égett már a borító...
Shaidar Haran
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2008.05.02. 22:25

Valdin

<<Na ez vajon mit égetett el? Biztos valami fontos okmányt... tipikus hivatalnok>>

- Üdvözletem az úrnak! biccent felé miután megállt vele szemben- A nevem Valdin Erigow-i nemes ha úgy tetszik vándorénekes. Ma tanúja voltam annak amint egy ifjú leányzó nyilvesszőtől átjárt melkasal kileheli lelkét. azt szeretném tudni hogy itt mindennapos ha valakit orvul letámadnak? Aggasak netán magamra mázsás vasakat hogy biztonságban tudhassam életemet?
<<Na ha igaz a mendemonda az itteniek büszkeségéről akkor ezzel most szépen felhúztam... de ez is a dolog lényege hátha így többet beszél!>>
Kiházza magát mint valami igazi nemes. Lehet hogy fegyverétől megfosztották de párbajozni nem csak karddal lehet!
- Mindezeken túl azt szeretném emgtudni hogy, mit tudnak amerénylőről. Bár alig pár órája érkeztem a városba kötelességemnek érzem hogy, segítsek felkutatni a hölgy halálának okát és mikéntjét. Nem büszkeségből vagy kihívásból mielőtt erer kezdene gyanakodni, pusztán saját lelkiismeretem okán.
<<De utálom a flancos szövegeket! De ide ez kell...>>
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Drevar Cales » 2008.05.04. 9:38

Helyszín: Hivatal, Vár-erőd

A hivatalnok összeszűkűlt szemmel néz Valdinra, s a piszkavasat felemelve a torka felé mutat azzal. - Nem vagy olyan helyzetben, hogy felelősségre vonj, ebben a városban egy senki vagy, ezt jobb, ha megjegyzed! És ekkép szólj hozzám, ha valamit akarsz.
A piszkavasat lassan lejjebb ereszti, s nyugodt hangon, arcán gunyoros mosollyal folytatja:
- Most pedig add elő, miért is járultál színem elé. A vádolásokat hagyjuk, amennyiben nem akarod jogi útra terelni a dolgot. Ott pedig egy magadfajtának nincs szava, szóval...
Keresztbe fonja kezeit, a piszkavasat lazán lógatva, de tartásán látszik, hogy kissé feszült, s készen van, ha bármiféle támadás érné.
//Megjegyezném, hogy logikátlan az utolsó kérdésed, hisz ti a merénylet után rögtön ide jöttetek. Ha tud is róla, valószínüleg még nem járhattak utána ennyi idő alatt.//

/Torranne/
A kandalló tüzét szemlélve észreveszed, hogy nem ez az első könyv, amit elégetett. A gyanúd tehát beigazolódott! A könyvek borítóján cirádás írások, de csak az egyiket tudod kivenni, ami a legkevésbé égett el - tehát valószínüleg utoljára dobta a tűzba a hivatalnok: Sirdelgo
Megjegyzésed úgy látszik figyelmen kívül hagyta, láthatólag Valdin mondatai feldühítették.
Drevar Cales
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
116 hozzászólás • Oldal: 4 / 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Vissza: Sempyer