• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Utak, ösvények, csapások

A Hétarcú birodalma...

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
1106 hozzászólás • Oldal: 69 / 74 • 1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 74

Re: Utak, ösvények, csapások

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.04.23. 21:35

Esemény: megbeszélés

Dentas varangy módjára felfújja magát, feláll, arca kivörösödik, elszakad a cérnája, zeng a hangja:
-Az ima még hagyján, de nem kefélek meg semmilyen helyi lotyót!!! Nekem aztán jöhetnél Domvik parancsával, akkor se vetném oda magam semmilyen riherongynak! Lehet, hogy a te lelkiismereted meg hited elbírja az efféle törést, de az enyém nem! Megesküdtem életem tisztességes napján, hogy más nőt nem érintek a nejemen kívül, papnak, mindenki füle hallatára és ha a fene fenét eszik is, akkor is megtartom! Nem csinálok segget a számból! Dögöljek meg tisztességgel, ne éljek úgy, hogy félrefordult a tököm! Akkor se, ha az életem érdekében kellett volna! Mit nekem az ilyen élet! Tudod ki hinné el odahaza, hogy ezért hajtottam fel szoknyát? Senki! Házasságtörő senki lennék, szégyen a családomra! Pofa be, Siken, hozzám ne szólj! Lehet, hogy kedvedre való egy újabb lányka, nesze, válogass, de engem ebből a fertelemből hagyjatok ki!-kiviharzott a házacskából, valami vedret felrúgott és a kert végébe távozott. Siken beharapta az ajkát.
-Mostanában igen feszült... Szerintem hamar meg fog zavarodni, ha nem találunk ki valamit.
-Mi ez a veszekedés?-hallod bentről Ormond hangját.

Pihenés és átgondolás közben felelevenedik bejöveteletek napja: esik az eső, cudar mocskos az idő, s a sáros széles szekrútról balkéznek ráfordultok egy annyira nem használaton kívülire. Vadkörtefák szegélyezik az egyenes utat, nincs benne semmi kanyar. Balkézre nádasfolt, jobbra füves, bokros dombok, majd felbukkantak a napraforgóföldek után az első házak.

Mi, Lianna Pentangelin, Domvik kegyelmébõl mint Shadon örökös királynõje, esküszünk a Hétarcú Istenre, s minden szenteire, hogy Domvik egyházait, Shadon minden rendü lakosait jogaikban, szabadságukban megtartandjuk, mindenkinek igazságot szolgáltatunk, Shadon függetlenségét fentartandjuk; határait és a mi ezen országhoz tartozik gyarapitjuk és megteendjük mindazt, a mit ezen országaink javára, dicsõségére és öregbitésére megtehetünk. Domvik Minket úgy segéljen!
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1782
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kiaan Hargun » 2008.04.23. 22:52

NIVOR

// A dobás eredménye 7, ez nem lett meg //

Igyekszik tartani a szerepet, a meglepetés erejéről nem mond le, míg lehet.

- Hajjjjaj, hát hányan lennénk? Négyen vagyunk odahaza testvérek, én vagyok köztük a legkülönb férfi!

< Darton áldja lelketek, ha idő előtt buktok, Lovagok >

- Egyedül vagyok, mint a kisujjam! Csak a pénz kell? Hát odaadom én azt szívesen!

Lekapja övéről az erszényt, és a magasba tartja, ügyelve arra, hogy a nagydarab fickó egyelőre ne érje el.

< Most most MOST, Aethelek! Rút csapdába csaltuk magunkat, de legalább harcban esünk el, igaz ügy bajnokaiként. >

// Ha a lovagok előbújnának, vagy erre utaló jelet látna... első dolga, hogy a kövekkel teli erszényt teljes erejéből a vezér arcába vágja. Kifejezetten várja a pillanatot.//
"A harcnak szigorú törvényei vannak; mindig a győztes határozza meg őket"

Rayvanhur Katekizmusa
Kiaan Hargun
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 150
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.04.24. 8:57

Esemény: haramiák

//Itt van egy helyzettérkép, hogy tudd, ki merre hogyan található//

[cir=400x300]http://img0.tar.hu/navaratna/img/34398772.png#3[/cir]

A férfi elveszti a türelmét, látszik rajta, legszívesebben képen mosna.
-Ne nézz hülyének te marha, tudom hogy vagytok még a buckák között! Meg akartok dögleni hősködésben? Felelj!
[Hogy sikerül-e felemelni a magasba az erszényt, ahhoz kérek egy gyorsaságpróbát +1-el. Ha nincs meg, akkor a férfi korábban észreveszi, s attól tartva, fegyvert akarsz rántani, lefogja a csuklód.]
Egyre erősödő lódobogás jelzi, hogy közeledik a bokrok felől a többi zsivány, s fejed nem igazán tudod forgatni, hogy megnézd, ez a zaj nem nyomja-e el véletlenül a közeledő lovagokét is. Az egyik zsivány vezetőjére szól:
-Uram, jönnek!
[Újabb IQ próbát kérek, -2vel]

[Folytatás a dobás függvényében, továbbá megkérdezem, a karidnál van most valamilyen fegyver, vagy védtelenül ment csalinak?]
Mi, Lianna Pentangelin, Domvik kegyelmébõl mint Shadon örökös királynõje, esküszünk a Hétarcú Istenre, s minden szenteire, hogy Domvik egyházait, Shadon minden rendü lakosait jogaikban, szabadságukban megtartandjuk, mindenkinek igazságot szolgáltatunk, Shadon függetlenségét fentartandjuk; határait és a mi ezen országhoz tartozik gyarapitjuk és megteendjük mindazt, a mit ezen országaink javára, dicsõségére és öregbitésére megtehetünk. Domvik Minket úgy segéljen!
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kiaan Hargun » 2008.04.24. 16:30

//
[Folytatás a dobás függvényében, továbbá megkérdezem, a karidnál van most valamilyen fegyver, vagy védtelenül ment csalinak?]

Kardját, s erszényét oldalára csatolja.

A lova oldalához erősített pajzsot kissé megemeli

Gyorsaság-próba dobása 5, azaz siker.
Intelligencia-próba -2-vel nem sikerülhet, ezt nem dobtam újra.
//

NIVOR

Alig bírja visszatartani győzelemittas mosolyát, mikor az erszényt ügyetlen mozdulatnak álcázva megmenti a zsiványtól. Szerepét immáron biztosan tartva folytatja:

- Hát kik azok a buckalakók, hogy egy lapon emlegeted velem őket, te haramia?

igyekszik visszább fogni hangját, nehogy valamelyik tuskó lerántsa a nyeregből zavaró sipítozása miatt.

- Dögöljenek meg a hősködő buckalakók, ha annyira akarod!
Segítsek?

< Bah, tán' még segítsek is. Remélem, hogy a bajuszoddal fogom feltörölni Shadleket, Byzonszarbűz Kapitány! >

A huszonnégy testben közelítő halál furcsa állapotot idéz elő, magában szinte szétszakad a nevetéstől minden apróságon. Ha menni kell, hát mosolyogva menjük.

A pillanatokkal később azonban megfelő komolyságot erőltet lelkére.

<A csata majdhogynem esélytelen, de az Ügy halhatatlan. Ezért fohászkodom most Hozzád, Kyel. Apám kegyelméből megtanultam, hogyan szólhatok Tehozzád.

Hallgasd meg imám, Teremtés és Pusztítás Ura. >

// Nagyon szépen köszönöm a térképet //

Rayvanhur Katekizmusa
Kiaan Hargun
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Iymer » 2008.04.24. 16:46

// No, megint kár volt előre szaladnom, mert Dentas után is kellene menni. De mindegy, már elúszott.

No, akkor úgy alakult, hogy nem foglalkoztam a veszekedéssel, a piktornak meg majd Siken válaszol.
<Hmm-hmm. Ettől nem lettem sokkal okosabb. Meglátjuk.>

Utánanénzek a piktornak, és ha Siken ott van nála, akkor kimegyek - legfeljebb a telek végéig - megkeresni Dentast. Vagy negyed órás előnye van, így ha akart, eltűnhetett. Ha sehol sem találom, sehol sem látom, kiabálok utána: - Deeentaaas! Deeentaaas! Meeerre vaaagy? Deeentaaas!
Iymer Senton barát - Manifesztáció
Iymer cwa Takeda - Testvérviszály

A fergeteg átvonul
Iymer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 610
ZK Karakter: Iymer Senton barát - Manifesztáció
ZK Karakter: Iymer cwa Takeda - Testvérviszály
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.04.25. 9:31

Kiann: látom, nem értetted, hogy gondoltam ezt a -2vel dobást. Elmagyarázom. A karid IQja átlagos, 12. Dobsz mondjuk 4-et. Erre mondanád, hogy nincs meg, de én -2vel kértem, azaz a dobott értékből kivonsz kettőt, s lám, máris 2-nél tartunk, ezzel pedig jelen példában megvan a próba. Nálam sose a tulajdonságból vonj, vagy ahhoz adj hozzá, hanem a dobott értékhez, s ezután hasonlítsd össze az értékeddel. A tulajdonságos értékét sose változtatom, a dobott eredményt fordíthatom csak + vagy - értékekkel nehezebbre vagy könnyebbre. Én így szoktam, más bandában bizonyára ilyenkor a KM/HM azt mondja, dobj most +2-t a 12 értékedre, haver, hogy azért ne árválkodj :) Ha te ehhez vagy hozzászokva, akkor így is fogalmazhatok, de ez csak megközelítési módkülönbség :P Sok mindent más logikávaé közelítek meg, úgy látszik, ez is egy ilyen szitu :P

A dobást megvárom, aztán folytatom, mert nem mindegy ám mi az eredmény :D
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.04.25. 9:39

//Figyelj, én ezt nem látom kataszrófának. Mért lenne baj, hogy vannak ilyen összezörrenések? Örökké nem lehet minden konfliktust kikerülni, megelőzni, ezeket is át kell vészelni. Az életben se lehet visszalépni mindig és finomabbnak vagy akár milyennek lenni, itt sincs ez másképp. Nem tudsz mindig minden felfortyant ember után menni, az élet halad, hol így hol úgy.//

-Ó, maradjon csak nyugton, a falubeliek elég érdekesen akarnak minket itt tartani és Dentas elutasítja a javaslatukat, kissé erősebben, mint vártuk. Csak igya a teáit és ne aggódjon!(S)
Dentas nincs az udvaron, a telek végében állva se látod semerre. Ez jól nekiment a dühös sétának, hogy kijárja, negyed óra alatt hallótávon kívülre is kerülhetett. Kiáltozásod eredménytelensége ezt látszik igazolni. Siken áll melléd:
-Elmászott? Ez van, majd lenyugszik, felnőtt ember. Füstölög, majd visszajön. Inkább azt mondd, mi legyen? Komolyan zászlókkal akarsz bolondozni a falu utcáján? Nem vagyok észben nagy, de szerintem, ezen már a helyiek rég túl vannak. Mért gondolod, hogy majd mi itt szalagokkal, akármikkel megyünk valamire? Nem azt akarom ezzel mondani, hogy üljünk itt, nősüljünk és rendezkedjünk be itteni életre, de valami olyannal kéne próbálkoznunk, amivel a helyiek sose. Abban lehet a kiút, nem az elcsépelt, sokak által próbált és kudarcba fulladt módok. Az a Merrow ilyeneket nem hozott fel? Meg mióta ott jártatok, azóta ilyen paprikás Dentas. Mit csináltál ott Iymer? Miről volt még szó?
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Iymer » 2008.04.25. 12:04

// Nyilván. De ahogy elment, tartottam tőle, hogy hülyeséget csinál.

- Nem a falu utcáján akarok bóklászni, hanem kint a határban. Nem tart sokáig, elég kicsi. És honnan tudod, mivel próbálkoztak az itteniek? Én nem tudom, és egyelőre más ötletem nincs. Neked van?
- Hogy mi történt még? Hmm... volt egy kis entyem-pentyem. Egy csók. Nem értem, miért húzta fel magát rajta; eddig is tudta, hogy nem vagyok fából.

- No, de mielőtt elindulnánk, kerítsünk egy fafaragót.

Az erdőkerülő nincs otthon, a falu vezetője meg elküldött, így egy szomszéd portéra zörgetek be, és kérdezem, ki szokott a faluban fával foglakozni, ha úgy adódik, faragni.

A fergeteg átvonul
Iymer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.04.26. 10:47

-Én nem tudom, de te körbekérdezted már? Jó, én se itt akarom leélni az életem, meg olyan okos nem vagyok, mint te, de mielőtt a saját fejed után mennél, nem kérdeznéd körbe? Eh... bár ahogy a helyieket figyelem, vagy kimosolyognak minket, vagy ki se nyitják a szájukat... Mint reggel az erdőkerülő. Dünnyögött, hogy oda lesz, ne szedjük szét a házat, meg hogy ideje lesz saját fedél után néznünk, ha már csatlakoztunk a faluhoz, nem vendégház az ő háza.
Merrowt hallva mosolyog:
-Tudsz élni! Hm, Dentas mióta megnősült igen szigorúan veszi a hűséget. Nem értem mért bántja a csőrét, ha a nődön kívül mást is megforgatsz... Engem aztán nem zavar. Sőt, vallom, vakságot azért nem fogadunk, ha el is kötelezzük magunkat valaki mellett, de most nem?
Nem érti mért kell neked fafaragó, hunyorog is rendesen. Főleg, hogy amint kitettétek a lábatokat a portáról, korsókkal felpakolt, kúthoz igyekvő hajadonok (szám szerint hjárom) jön veletek szembe, és leplezetlen érdeklődéssel figyelnek titeket. Még mielőtt a szomszédot elérnétek, bizony elmentek majd mellettük. Szalag a hajukban, takaros szoknya, Siken az állát simogatja. A szépségük változó, kicsit sápadtak, de nem betegesen. Közöttük van Mikk lány is, ő kissé elvarázsolt.
-Úgy néznek ránk, mint kancák a fedezőménre.
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kiaan Hargun » 2008.04.26. 23:09

// Oh, ezer bocsánat. Gyorsaságpróbám eredménye így 6, az Intelligenciára vonatkozó dobás 1 ( tehát összesen -1 :D).
Tehát úgy vehetem, hogy a Képesség "alá" kívánatos dobnom? //

Rayvanhur Katekizmusa
Kiaan Hargun
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.04.27. 16:17

//Semmi gond, legközelebb világosabban fogalmazok :)//

Értelmed nem szundít, amikor látod, a haramiáid, kikkel szemben a hős nemesi elleánllót alakítod, elég katonás rendbe szerveződnek a dombról lezúdulókkal szemben!, s hogy ha a buckák felől jönne még valaki, az se kapja őket hátba. Sőt, eszedbe jut az is, amikor azt parancsolta neked a zsiványvezér, úgy fogalmazott, civil...
A férfi elenged téged, visszazökkensz a nyeregbe:

-Tűnjön már le a színről, maga balf*sz! És mondja meg a haverjainak, hogy ne köpjenek a levesünkbe, maradjanak a seggükön!
Késő. Három fekete vértes paplovag érkezik jobbnról, dübörögve. A vezér káromkodik. Balról egytucatnyi fő szintén jön döngve, porzó nyommal, fegyverekkel. Még öt szívdobbanás és összecsapódnak. De előbb, három múlva az Aethelek is megérkeznek. Ádáz arccal, megállíthatatlanul csörtetnek. Te pedig két tűz közé szorulva állsz. Veled szemben a mérges vezér meg két szárnysegédje, balra két lovas fog közelkeveredni hozzád kopjával, jobbra pedig a három paplovag döng.

//Cselekménytervet várok. Ha harcba bocsátkozol, add meg, kikkel szemben és küldj mellé 6 KÉ, VÉ, T sebzés értéket a következő lebontásban: alapérték fegyverrel+dobás=összegük//
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kiaan Hargun » 2008.04.28. 10:16

NIVOR

Erszényét a földre hajítja, reméli, ez elegendő jel a katonák, vagy mifélék számára; megértette, mi következik.[/i]

- Megbocsásson.

Végre saját hangján beszélhet. Mulatna magán, ha tehetné, de most kissé ideges az újonnan kialakult helyzetkép miatt.

< Nem, ezt egyszerűen nem akarom elhinni. >

A lovagok felé veszi az irányt, a vezérrel és a szárnysegédekkel nem foglalkozik. Csak remélheti, hogy nem kapják le hátulról. Semmiképpen sem hagyhatja, hogy értelmetlen vérontásba torkolljon egy félreértés.

< Röviden, hogy ne teljen az idő, s velősen, hogy mindenki felfogja. Harc nélkül innen nem kerülhetünk ki... Fordulnak a dolgok most nagyot.>
üvöltve:
- Aethelek! Nem rájuk vadászunk!
Védjük az eredeti célpontokat!

< Kyel add, hogy helyesen cselekedjek, s adj erőt karomnak, kardomnak. Csak igaz ügyben ontson vért. >

Pajzsát kihúzza a szíjból, kivonja kardját.

< Csak aztán nehogy koppanjunk. Idegen nyelvet beszélnek, valószínűleg nem helybéliek.>

- Mibe keveredtünk, Uraim? Kik vagytok?

Abszolút defenzíven viselkedik, elsődleges célja a lovagok visszatartása a „haramiáktól”. Csak akkor csap oda, ha valaki az Aetheleket, vagy őt magát veszélyezteti. Ez esetben támad is, hevességével igyekszik megértetni, hogy az Aethelekkel packázni helytelen dolog. Érdeklődve várja a lovagok, illetve a célpontokból lett "szövetségesek" reakcióit. .

// Harc esetén:///értékek pajzzsal, predoci egyeneskarddal, páncél nélkül, erőmódosítóval./// 1. Ké: 32+3=35 Té: 55+44=99 Vé: 141 Sebzés: 2+10=12 2. Ké: 32+1=33 Té: 55+74=129 Vé: 141 Sebzés:2+5=7 3. Ké: 32+10=42 Té: 55+100=155 Vé: 141 Sebzés: 2+ 9=11

///ÚRISTEN MIKET DOBTAM///

4. Ké: 32+1=33 Té: 55+84=139 Vé: 141 Sebzés: 2+2=5 5. Ké: 32+10=42 Té: 55+5=60 Vé: 141 Sebzés: 2+5=7 6. Ké: 32+5=37 Té: 55+36=91 Vé: 141 Sebzés: 2+10=12 későn jutott eszembe, hogy előzőleg PM-be küldtem a dobásokat. Ha ez lett volna a kívánatos, kérlek jelezd, és nem ide számolok :)//

Rayvanhur Katekizmusa
Kiaan Hargun
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.04.30. 13:27

-Le a földre, most már ne futkosson!-dörrent rád a vezető, de te már suhansz is tova.
A lovagok feltartóztathatatlanul dübörögnek, mint három fekete démon. Arcuk se rezdül, vagy nem hallottak téged, vagy hallottak, de nem érdekli őket már semmi. Vért nélkül vagy, merész lesz így harcba bocsátkoznod, hiába van nálad pajzsod és kardod (értelemszerűen SFÉ most nem számít, ha sebesülnél).
Míg te a lovagokat figyelmeztetted, hátad mögött, összeért a két tábor, üvöltések, fegyvercsattogások, lópaták kapálása ért el. A három fekete folt belecsapódott a forgatagba, s egyiküknél pallos, másikuknál jókora láncos buzogányt láttál lendülni. Egyedül Hard marad nyeregben harcolni, a többiek a roham után lecsúsztak a nyeregből, de nem esvén, hanem szándékosan.
Fordítod lovad, hisz vagy már olyan ügyes, hogy hátáról törj az ellenre. Hátasod feszült idegeséggel néz szembe a várható eseményekkel.
A két banda összekeveredett. Nem tudod megmondani, ki haramia, és ki nem az. Két fickó szemelt ki téged, egyiküknél lasszó volt, másikuknál kopja. A kopjás beelőzte a kötelét feje felett lengető társát, rád szegezte fegyverét. Vért nélkül tudod jó, mire képes ez, ha eltalál, tarkódon hideg futkos. Pajzsod viszont kitnően megfelelt ama fekladatnak, hogy épséged megőrizze. csattant a kopja, fémtöve kissé megferdült, s tartója elzúgott melletted. Hamar beérte ezt a lasszós, repült hurka, hogy reád hulljon. fejed lesunytad s lovaddal élesen irányt változtattál, ne sikerüljön neki, váladon érzed a kötél játszi érintését, ahogy karodon végigfut, és egyre szorul. Rántás, kardod közepén megszorult. Erősen tartottad, lecsúszot a hurok, s aközeldő lasszós lovas már a tiéd. Ő lassabbnak bizonyult, szeme elkerekedtek, mikor a felé hasító kardod meglátta, oldalán vörös csíkot hagytál, ahogy elhaladva mellette mélyen felszántottad.
Visszanézve le is fordult nyergéből, a máésik pedig túl távol volt ahhoz, hogy hamart kardvégre kapd.
Közel keveredtél a bolyhoz. Leszakadt kopjafej suhant feléd a levegőben, időben rántottad mellkasod elé pajzsod, lekoppant rólad, ám lovad hátát a nyereg és az állat nyaka között felsértette a leeső fémdarab.
belekeveredtél a boly szélén dúló harcba. Sikerrel beleszúrtál egy eltorzult arcú, vicsorgó tagba, aki egy másik nyakát szorongatta, s minden áron le akarta húzni a földre. A következő egy földön álló, véres homlokó haramia(?) volt, aki a mellette lévő lovakon ülők lábait készült elnyiszálni késével. Fogást váltasz, ledöfsz, de a fickót épp oldalba lökte egy állat s így a levegőt éri. Szúrsz megint, most a fickó észrevesz, hasát behúzza, ez mentette meg csak attól, hogy jól megkapja a magáét. Sanda vigyort villant rád, kését megmarkolja. Igen ám, de ezzel hátat fordított Fridnek, aki ugyan a földön állt, de ádáz nézéssel küldzte meg buzogányát. nedvesen cuppanó hanggal hasadt meg a férfi koponyája, vérpermet és valami felsimerhetetlen világos cafat fröccsent lábszáradra, azoldali combodra, lovadra. A férfi szemei csodálkozásba fordultak, majd a túlvilágra telkintett át velük. Tédre hullt, Frid felnézett rád:

-Darton nyugosztalja.
Egy maroknyi lovas menekülőre fogta a bozótos felé, még annyi ellen a nyomukba eredt, közöttük Harddal. A többiek lihegve, mockosan, véresen, lovon avagy talpon néztek szerteszét. Az istenek veled voltak, karcolás nélkül megúsztad.
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Iymer » 2008.04.30. 15:36

- Végigkérdezni mindenkit? Na ne bohóckodj már! Ennyi időnk azért nincs, meg mint mondod is, ki tudja, válaszolna-e vagy fele, harmada?! Meg eddig sem csináltam mást, mint kérdezősködtem.

A sápadtságuk mikor feltűnik, megpróbálok visszaemlékezni, vajon a bíró lányai hasonlóan sápadtak voltak-e. <Ez valami helyi dolog, vagy nak a Firessziának a követőire jellemző? Annyira azért nincs messze a nyár.>
Visszamosolygok, igyekszem én is legalább hasonlóan érdeklődő arckifejezét vágni.
<Beszélni akartam Mikk lányával, most meg itt van. Csak azt nem tudom még, mit kérdezzek tőle, hogy hasznunkra is legyen.>
- Szép jónapot! Nehéz-e a korsó? Hadd segítsünk!
- Tekintetük alapján úgy tűnik, igencsak ... férjhez mennének. Érdekes falu ez; sok ilyen leány van itt?

A fergeteg átvonul
Iymer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.05.04. 11:42

-Nem mindenkit, de azért csak kéne tudnunk, mivel próbálkoztak előttünk, vagy nem? Látom, hallom, hogy nagy itt a csönd, vendéglátónk is szótlan, magának való, csoda, ha annyit vakkant, jó reggelt.

Ha jól emlékeztél, Merrow egyáltalán nem volt sápadt. összenevettek, a korsójuk még üres volt.
-Visszafelé elfogadnánk azt a segítséget, mert igen sok vizet kell ám vinnünk-szólalt meg a három közül az, amelyik a legkerekebbnek számított.
Mikk lánya elvörösödött, amikor a házasulandóságot megpendíted. A kerek képű nem jön zavarba:

-Négyen vagyunk így, de Merrow úgy döntött, marad magának. Ennyien vagyunk mi férj nélkül, többet hiába keres.
Haladnak tovább a kúthoz, immár veletek, lassan. Mikk lánya csendben van, nem így a kerekképű, akit Agnesnek hívnak. Mikk lánya a Leda névre hallgatott, a harmadik, göndör hajú pedig a Cecinára. Siken őt tüntette ki figyelmével, amíg nem tudja meg, mit is akarsz tőlük.
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
1106 hozzászólás • Oldal: 69 / 74 • 1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 74

Vissza: Shadon