• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

A várerőd

Ahol a tettek beszélnek a szavak helyett

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
116 hozzászólás • Oldal: 2 / 8 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 8

Re: A várerőd

HozzászólásSzerző: Drevar Cales » 2008.04.17. 9:52

Helyszín: Vár-erőd utcái
Időpont: Délelőtt
Játékos: Lorin

- Hogy nyughatatlan, tán igaz, de hogy bolond lennél?- kissé félrehajtja a fejét, úgy mondja- Azt hiszem, erre neked kell majd rácáfolnod.
- Leanne vagyok, ő pedig Tiena. Csak így, egyszerűen. A harcos tettekkel érdemli ki nevét nálunk.

Arcát az ég felé fordítja, s kémlelni kezdi azt.
De jobb lesz, ha beszélgetésünket a lakhelyemen folytatjuk, lévén hamarosan esni fog, úgy tűnik.
Leanne ismét rád néz, s talányos mosollyal az arcán folytatja:
- Ott majd megmutathatod, hogy milyen fából is faragtak!
Kissé előresiet, a másik hölgy pedig figyel téged, miként is reagálsz a dolgokra.
A derűs, felhőtlen égbolt viszont sok jót ígér, ebben biztos lehetsz!
Én, Drevar Cales, Nezar Cales fia esküvel fogadom, hogy vezetem, s védelmezem népünket legjobb képességeim szerint, hogy Dél bástyája lehessünk továbbra is. Íme a vér, mely együtt folyik népével!
Íme a vér, mit örömest hullatok a hazáért!
Drevar Cales
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 165
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Anapol » 2008.04.17. 13:43

Anapol (Sekai Koi)

<Ezt nem hiszem el ekkora vár. Még életemben nem láttam ilyet. Mintha egy egész kis ország lenne falak közé zárva. Hát ha a barbárok helyében lennék ezt a várat messziről elkerülném az már biztos. Nem hiszem hogy lenne akárki is aki megpróbálná bevenni. Mindenesetre találnom kell egy fogadót éjszakára. Aztán majd szétnézek hátha akad valami nekem való dolog.>-elmélkedek magamban.

Az utam Sempyerbe nagyon simán ment még utonállókkal sem találkoztam. A város őrök várakozásaimat felűl múlták szívéjesen üdvözöltek mint messziről jött utazót. A város elbővül és most hogy a Dorcha Pyaronnal és a dél ynevi országokkal akar kialakítani szövetségeket ez most pont kapóra jött nekem. El is kezdem írni jelentésemet eme csodálatos várerődről.

Jól megnézem az utcán járkáló embereket, járókelőket. A főutcán haladva igyekszem észben tartani a főbb boltokat esetlrg ha látok kovács helységeket. Majd megállítok egy kedvesebbnek kinézű járókelőt lehetőleg velem kb. egykorút.

-Elnézésedet kérem de nem tudnál wgy helyet mondani ahol megszálhatok éjszakára Tiadlanból jöttem és nagyon elfáradtam. Megköszönném ha tudnál segíteni nekem.-kérdezem meghajolva előtte és illedelmesen.

//off Üdvözlök mindenkit végre Sempyer levegőjét szívhatom :) .//
Vyan Anapol
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 141
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2008.04.17. 14:20

Valdin

Elmosolyodik a nő szevain majd mélyen magába szívja a friss helyi levegőt, és a nő után iramodik.
<<Most vagy jövőbe látó időjós vagy csak szeretne megismerni... remélem az utóbbi jön be.>>
Egy ideig halkan követi útközben figyelve a városiakat, a járókélőket és a Tianet majd megszólítja Leanet.
-Akkor jó helyen járok. Ahonnan én jövök legtöbbnek csak a szája nagy s inkább fizet másoknak sem hogy kiálljon igaza mellet. Nem sok olyan hacost látni mifelénk aki az élettől tanult és nem egy piperkőc udvariiskolában. Persze ahogy nézem erreferlé mindenki hord magánál valamilyen fegyvert. Ezek szerint még az is lehet hogy tanulok valami újjat. :) .
- Mondanál nekem valamit a városról? Tudod most érkeztem és még semmit nem hallotam erről a helyről leszámítva persze amennyit a regékből megtudhat az ember. Mivel egy ideig biztosan maradok, szeretném jobban megismerni ezt helyet.Nos?
<<Amenyi a regékben áll az pedig roppant kevés>>

//Off.:Üdv neked is!//
Ryell wes Nortendal-Sherali kalandok
Ryndavor Con Wierra Artenol - Abaszisz
Lorin O Krell (A lövész)- Pyarron
Valdin Cirn Lyenth-Calerin - Erion-Örömnegyed
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1259
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Drevar Cales » 2008.04.18. 8:31

Miközben Tiane elkapja rólad a tekintetét, s a környezetet kezdi el fürkészni, Leanne visszafordul feléd, s megkérdi:- És mégis merre van az a "mifelénk"? Tudod...
Mondandóját suhanó hang szakítja félbe, s Tiane hátából egy nyílvessző mered az ég felé. Mielőtt bármit is cselekedhetnél Leanne megragad, s gyorsan egy közeli mellékutca felé terel. Azonban szorításod erős a gyeplőn, s megtorpan, ahogyan lovad megállít mindkettőtöket.
Kiáltozások támadnak a környéken. s a városőrség tagjai támadó után kutatva sietnek a segítségetekre.
Hangos puffanás, Tiane a földre esik.

- NEEE! - kiáltja Leanne, s térdre esik társnője mellett.
Én, Drevar Cales, Nezar Cales fia esküvel fogadom, hogy vezetem, s védelmezem népünket legjobb képességeim szerint, hogy Dél bástyája lehessünk továbbra is. Íme a vér, mely együtt folyik népével!
Drevar Cales
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Drevar Cales » 2008.04.18. 8:50

Játékos: Anapol

Ahogyan eme roppant, gigantikus építmény feléd tornyosul, eszedbe jut, amit mestered mondogatott mindig neked: soha ne feledd, hogy te is csak egy porszem vagy csupán az élet sivatagában!. Most valahogy átérzed ezt. A várfal igen hosszan körbeveszi a vár körül elterülő várost, mely bár eléggé tömve van három-négyszintes házakkal, da köztük széles utak biztosítják a kényelmes közlekedést. Ahogy a várkapun belépsz, az őrök barátságosan üdvözölnek téged. Az egyik figyelmesen szemléli a kardod, s elismerően biccent feléd.
- Jó penge lehet ez, Uram. Azért remélem nem lesz rá eset, hogy használnia is kelljen.
Tovább menvén látod, ahogyan egy kovas beszédbe elegyedik két helyi nővel, s immár az ő társaságukban folytatja útját. Egy férfi almát rágcsálva jön feléd, s te kihasználod az alkalmat, hogy megkérdezd, merre találsz magadnak szállást.
Az illető az almát tartó kezét a lovas (ki immár leszállt lováról) felé tartja, s azt mondja:
- Arra, amerre az az utazó is megy. Szerencsés flótás, mondhatom, ha két ilyen szép nő kíséri útján.
Tekinteted ismét a lovas felé fordítod, s látod, amint egy nyílvessző hatol be az egyik nő hátába, ki eddig kísérte őt. A nő nem is húzta elő fegyverét!
Ahogy tekinteted végigsuhan a támadó lehetséges helye felé, észreveszed, hogy a várfalon fut úgy, hogy három szívdobbanásnyi idő múlva már a házak takarásában legyen. Legalábbis alulról nem fogják látni, az egyszer már biztos.

// Off: Üdv néked is! Köszöntelek földemen. 8) //
Drevar Cales
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Anapol » 2008.04.18. 19:28

Anapol (Sekai Koi)

Meglepődök! Aztán amint meglátom a merénylőt megpróbálok utána eredni. Mihamarabb felmászok a várfalra és követem. Ha nem is tudom utolérni megjegyzem kinézetét és jól megnézem magamnak a fickót illetve nőt. Nagyon sajnálom az áldozatot de nagyon nem bírom elviselni ha ártatlanokat vagy legalább is számomra annak látszó embereket bántalmaznak főleg ha ilyen arcátlan és gyalázatos módon.

Az utamba akadó szekereket és árusokat kikerülöm és felszaladok a várfalra amilyen gyorsan csak lehet ha valamilyen létrát látok ami felvezet a falra akkor azt veszem igénybe. Teljes lényemben koncentrálok az ellenfelemre. Ha nagyob úgy látom hogy távoloik tőlem akkor chi-harcban követem. Ha szemem előtt van akkor megközelítem hogy letudjam szerelni. Ha a fegyverét kirántja és nekem szegezi harcra készen akkor én is felveszem a "kesztyűt".
Vyan Anapol
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2008.04.18. 19:34

Valdin

Már éppen a válaszon kezd gondolkodni mikor meghallja a jellegzetes suhanó hangot.
-Nee!-kiálltja majd kicsit ledermed, közben a nő betuszkolja valahova.
<<Ki ...Ki képes lelőni egy nőt?!... ezt megbánja!>>
Tekintete a nő hátából kiálló vesszőre téved míg keze már oldja is le az oldalán lógó számszeríjjat.
Fél pillanat allat leküzdi keze remegését, egyszerű mozdulattal helyére pattintja a feszülő húrt majd rá egy edzett acélheggyel ellátott lövedéket.Kilép a ló takarásától és dühtől elvakultan keresi a támadót.
<<Rövid vessző rövid táv... Hosszú vessző hosszú táv...>> rápillant Leane hátából kiálló vesszőre és a lövés irányába fordul. Derekával fordul el csupán, úgy áll hogy könnyen elugorhasson ha nem sikerülne eltalálni a támadót.
Ha sikerül megtalálni a támadót akkor rálő.
/CÉ.:61+20 sebzés:5/
Amennyiben már nem látja két pillanatig még pásztázza a környéket aztán Leane mellé térdel.:
-Él még?-Kérdezi elfúló hangon Tianet de csak mert nem meri megérinteni a másik nőt.Majd hirtelen ötlettől vezérelve felkapja fejét.:
-Papot! Hozzatok egy gyógyítót!- baritonja dühtől hangosan tölti be a teret.
<<Mit tehetnék?... esetleg talán...>>
Kirántja rapírját, megvárja Tiane válaszát aztán a tömegen keresztül a támadó irányába indul.(Márha előzőleg látta, ha nem akkor marad itt)
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Drevar Cales » 2008.04.20. 10:00

Még látod, amint egy illető nekiiramodik, hogy eltűnjön egy mellékutcában.
Utána eredsz hát, hogy elkapd a merénylőt, míg Leanne elesett társát siratja.
A városőrök észreveszik, hogy elszaladsz onnét, s gyorsan észbekapva azt is megállapíthatták, hogy a merénylő után eredhettél, lévén kettő követ téged.
Két másik városőr pedig a sebesülthöz siet, hogy megvizsgálják állapotát.
Ahogy befutsz a mellékutcába, még látod az illetőt.
//int. próba, majd gyorsaságpróbát kérnék, de ez utóbbit háromszor dobd ki, s írd le az eredményeket.//
Drevar Cales
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Drevar Cales » 2008.04.20. 10:08

//a chi-harc nem tartalmazza a futási képességek feljavítását, s mielőtt alkalmaznád, a belső idő sem//
A merénylő után eredsz, hogy elkapd. Látod a várfalon szaladni, de nem sokáig marad odafenn, ahol jó célpontot biztosíthatna az íjászoknak. Egy kampó van odaerősítve a várfal egy részéhez, rajta kötél. Ő ezen csúszik le. Ezidő alatt te beéred s ő látva, hogy gyorsabb vagy nála, a néhány szívdobbanásnyi idő alatt felkészül, hogy kivédje a támadásodat. Bal kezében valami fémes csillan a napfényben.
Tekintetéből magabiztosság sugárzik. Érzed, nem lesz könnyű préda.
Amaz, mintha megérezte volna a gondolatod, elmosolyodik.
Róka tekint így a csirkére, mielőtt elkapná.
//Támadó dobást kérek kétszer egymás után, mert addig ő nem támad//
Drevar Cales
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Anapol » 2008.04.20. 17:50

Anapol (Sekai Koi)

Előrántom én is a fegyvereimet, mindkettőt. Nem támadok inkább megvárom még ő adja az első vágást. Mindenesetre alkalmazom a chi harcot nem kezdeményezek várok egy kis ideig amíg ő támad. Mereven az arcába bámulok.

-A nyílt utcán egy ilyen alávaló merénylet? Nem vagy te sem több mint egy egyszerű bérgyilkos akinek lakolnia kell a tetteiért.-ordítom oda neki.

Nagyon nem szívlelem az ilyen alakokat még ha ez a megélhetésének egyetlen formája is. Mindig is azt tanultam hogy az ilyeneket mihamarabb ki kell emelni a társadalomból. Sajnálom de megkell állítanom.

Ha a merénylőn látom hogy nem áll szándékában támadni akkor magamhoz ragadom a kezdeményezést.
1. dobás 57+ slantőr té =112
2. dobás 72+ slankard té =143
slankard té össz.71 vé össz.100 ké össz.41
slantőr té össz.55 vé.össz 94 ké össz.37

A merénylőt nem akarom megölni csak harcképtelenné tenni és ha ehhez vágot seb kell akkor azt kap.
Vyan Anapol
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Drevar Cales » 2008.04.20. 22:20

//Ilyen körülmények között "harc az ellenfél foglyul ejtéséért" módosítókat határozok meg, tehát a mínusz harcértékek mellé az ép sebzésed is maximum 1 lehet! - lévén, nem akarod megölni, csak ártalmatlanná tenni.//
Látszik a merénylő arcán, hogy nem számított ilyen hatékony támadásra. Bár az első csapásod még sikerül hárítania, a másik, harántirányból támadó pengéd végigvágja a mellkasát, hiába koncentrált a védekezésre. Hátraugrik, s elejtve fegyverét kezeit a magasba emeli //dobj sebzést, hogy lássam, ép-t is vesztett-e//
- Ne! megadom magam!
Ezzel a mondattal próbál megálljt parancsolni pusztító kardodnak, remélve, hogy nem kell veled komolyabb harcba keverednie.
Drevar Cales
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Drevar Cales » 2008.04.20. 22:29

Játékos: Shaidar

Amikor kimész az utcába, s odasietsz a merénylet tárgyhoz, a nő könnyes szemmel fordul feléd. Arcán kétségbeesés:
- Tudsz rajta segíteni valahogyan? Kérlek!
Ahogyan elnézed, már nincs mit tenni. Legfeljebb Sogron elé küldheted az áldozat lelkét, mivel immár halott. A lövés igen pontos volt, valószínüleg a szívébe állt bele a vessző.
A két városőr feléd fordul, az egyik megcsóválja a fejét, mintha ezzel akarná a tudtodra adni, hogy nem lenne a helyeden most. Közölni ezzel a szépséggel, hogy a barátja meghalt... elszorul a szíved a gondolatra.
Drevar Cales
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shaidar Haran » 2008.04.21. 7:27

/Shaidar/

-Sajnálom, hölgyem... már nem lehet rajta segíteni... csak Sogronhoz tudok fohászkodni, hogy fogadja be lelkét és sújtson le haragja a merénylőre.
Nagyon megráz a dolog és Alig várom, hogy lángba borítsam az elkövetőt.

-Elnézést.... tudom, hogy nehéz, de nem látta merre volt a merénylő és hogy merre futott? Elakarom kapni azt a rohadékot!
Üdv.:SH
Shaidar Haran
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 145
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Drevar Cales » 2008.04.21. 7:51

Játékos: Shaidar

- Egy segítőkész férfiú utána szaladt - mutat nagjkából a kapu irányába, de a az arcát nem fordítja arra. Csupán halott társára tud gondolni. Arcán a könnyek megszaporodnak, s kissé billegve ölelgeti a holttestet. Látszik rajta, hogy nam akarja elfogadni a tényt; nincs tovább.
A két városőr viszont Sogron említésekor rád néz, tekintetükben komorság lakozik. Feszülten figyelnek téged, de nem ragadtatják el magukat, s nem rontanak rád. De látod rajtuk bizonyos jelekből, hogy legszívesebben ezt tennék; idegesen rebbenő szempillák, a kéz a kardjuk markolata felé mozdul, de nem ér hozzá, s ugrani készen várnak arra, hogy tegyél valamit, amiért lesz okuk rád támadni.
Drevar Cales
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2008.04.21. 11:56

Valdin

<<Remélem sikerül elkapni!>>
A számszeríjat ellengedi, az övén lógó bőrszíj megfeszül és azon lengedezik.
Erőteljesen nekiiramodik eleinte nem törődik a két városőrrel de pár méter után rájön hogy.:
<<Mi van ha nem azért követnek hogy segítsenek? Hanem mondjuk azért mert azt hiszik hogy én löttem le a Leane-t? Ó ne... Ritkán teszek ilyet...>>
- Alborn segíts... h-hogy ne így legyen!- mondja halkan magának miközben lohol.
Ha nem állnak félre az útjából megpróbálja kissé félre taszítani z embereket hogy ne sokat veszítsen lendületéből.

//Off: IQ próba:3 Gyosaság:5 újradobás 1, 5 újradobás 4, 7
Kérdés: akkor a nyilvesszőt nem tudtam kilőni ugye? Vagyis az még mindig a számszeríjjamban van ami az oldalamon lóg.//
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
116 hozzászólás • Oldal: 2 / 8 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 8