• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Amnet Keilor 24. Kódexe [ UTK ]

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
690 hozzászólás • Oldal: 19 / 46 • 1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 46

Re: Amnet Keilor 24. Kódexe [ OM-UT ]

HozzászólásSzerző: Niobe » 2008.04.20. 17:26

Rhienna D’Vire

* Azt észreveszem, hogy Gondó beszél valamit a fogadóssal. De nem kérdezem meg tőle. Egyenlőre az idegenben nem bízok, így megtartom későbbre a kérdésemet. Hacsak ki nem derül útközben. A kérésére, miszerint várjunk rá fél órát, csak kérdőn nézek rá egy pillanatra. *

< Mi dolga lehet? Na majd később megkérdem. >

* Twou mondandójára csak forgatom a szemem. *

- Twou, csak azt mondtam, hogy valószínűleg már várnak minket. Szerintem már az egész város tudja. Legalábbis abból ítélve, hogy Kitrichi kapitány helyettes ideküldte Arametet egy belépőlevél kíséretében. Az ilyen hírek amúgy is gyorsan terjednek. Másik kérdésem, hogy miből gondolod, hogy Gondó fürdeni óhajt? Nem mondta egy szóval sem. * és nézek rá kérdő tekintettel. *

- Na mindegy. Rendben, ha senkinek nincs ellenvetése, akkor reggeli után felmegyünk Twou szobájába, míg várakozunk.

* Majd ránézek Arametre. *
- A maga magándolgával sincs különösebb gondom. De majd megbeszéljük, ha kijöttünk a Grófnőtől. Amondó vagyok, hogy együnk, és utána mi fent megvárjuk Gondót.
" Légy őszinte és csak a becsületre adj,
Ne mondj ki szót, mely nem a szívedből fakad. "
Niobe
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 774
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2008.04.20. 17:49

Gondo

<…Mikor mondtam Twou-nak, hogy fürödni megyek…>
- Nekem megfelel.
*Amennyiben nem történi semmi érdemleges a reggeli folyamán; az evést befejezve elmegyek fürödni.

// Fürdés után így festek: Tiszta egyszerű ing. Posztó nadrág. Mellény. Könnyű bakancs. Hajam hátra fésülve, a borostát leborotválom, kecske és körszakállamat is megfésülöm. 3-3 erszény az övönLátható fegyverek: Szabja és egy tőr az övön. alkarvédők. //

// KM: Nem látható fegyverek: Tőr a hátra erősítve, két dobótér az alkarvédők alatt, 3-3 erszény az övön (vasgolyók és vassulyom),//

*A fürdéssel végezve csatlakozom a többihez és felőlem írhatunk.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2008.04.20. 19:42

Twou Line

< Hupsz elszóltam magam, olyan régen volt, hogy használhattam igazi hallásom és érzékeim. Ma is fogok vért szívni valahogy. Meg érdemlem, de addig is jobban oda kel figyelnem magamra. >
*Meglepődöm a hozzám intézet kérdésen kicsit, nem számítottam ilyen kérdésre, agyából nyugodt vagyok. Majd komoly arcot vágok.*
- Igen valószínű már legalább a fél város tud rólunk, ami nem túl fényes kezdet, sőt. De ezt majd fent meg beszéljük. –
< Szerencse volt másik téma, amire reagálhattam, nem szeretek magyarázkodni. Bár hamarosan úgy érzem kérdések sorozatával fog elárasztani a barátom. Remélem később lesz.>
* Körbe nézek, hátha hozzák a reggelinket, meg azt is meg nézem, hányan vannak a fogadóban rajtunk kívül. Kicsit lenyugszom. *
< Talán meg kéne magyaráznom Rhiennának vagy valami jó indokot kéne mondanom. Most viszont nem jut eszembe semmi jó, inkább csöndben maradok. >
* Miután körbe nézek, visszanézek a társaimra és az új idegenre. Kicsit mosolygós ám, de komoly arcot vágok. Majd iszok a poharamból egy pár kortyot. *
" A pokolhoz vezető út jó szándékkal van ki kövezve...
Miért?
Hiány van rossz szándékban? "
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 720
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.04.20. 20:26

Résztvevők: Rhienna D’Vire, Teteb Azurec, Gondo, Twou Line

*A reggeli mindenkinek jól esik. Igazából ha nem lenne most dolgotok, vissza mennétek a szobátokba egy kicsit még pihenni. Talán a ma rátok váró események okozták azt az izgalmat, ami miatt korán keltetek e reggel. Így egy kicsit álmosabbá váltok a finom étek után.

Gondo

*A reggeli befejeztével elmész mosakodni. Az inas a szobádba vezet vissza, és mikor belépsz oda, finom illatos fürdő vár téged. Az ágyadon egy puha törülköző, a kád mellet pedig illatos szappant látsz. Nem mosdasz sokáig, csak amennyire le tudod mosni magadról a tegnapi út porát. A fürdés végeztével megborotválkozol, és utána felöltözöl. Fegyvereidet, és cuccaidat magadhoz veszed, majd kilépsz a szobából.

Rhienna D’Vire, Teteb Azurec, Twou Line

*Gondo elmegy a dolgát intézni. Mivel nem tudjátok meddig kell rá várni, úgy döntötök, hogy felmentek a lovag szobájába, és ott beszélgettek egy kicsit. Viszont a tea annyira finom volt, hogy kértek még egy pohárral belőle. És míg teázgattok telik az idő. A fogadó most már teljesen megtelt. Így érthető honnan van pénze a fogadósnak a fényűzésre. A vendégek 90 %-a gazdag kereskedő, kik szívesen költenek finom dolgokra. Talán több mint fél óra is eltelik, mikor elindultok vissza az emeletre.

*Felérve az emeletre meglepetésetekre Gondoval találkoztok. Úgy látszik, kicsit elhúzódott a teázgatás. Nem igazán éreztétek az idő múlását. Egy kicsit másért is meglepődtök. Most teljesen más alakban jelent meg előttetek a harcos. Tiszta, és ápolt. Mivel már nem kell Gondora várnotok, így elindultok az Úrnőhöz. A fogadóból kilépve ébresztő hűvös szellő járja az utcákat. Sétálva indultok a vár felé, miközben látjátok, hogy a város éli életét, mit sem törődve veletek. A templom felé mentek, mivel arra van a vár. Talán 20 percet ha sétáltok, mire elhagyjátok a piacot és a templomot. A piacon a reggelhez képest, már elég nagy a nyüzsgés, bár vannak katonák kik a rendre vigyáznak, de sok dolguk nincsen, mivel mindenki nyugodtan végzi a dolgát. Még úgy tíz percet sétáltok, mikor megérkeztek a kapuhoz, mely elméletileg a várba vezet. Természetesen óriási nagy, és zárva van. A kapu felett a már mindenki által ismert sellő lány dombormű. A kapu előtt jobb, és bal oldalt egy-egy őr áll. Ők nem a megszokott fegyverzetben vannak. Oldalukon hosszú kard, jobb kezükben 2 méteres csillogó alabárd, és testükön lánc ing van, mely szoknyaként végződik. Ahogy közeledtek a kapu felé, elétek lép az egyik, és úgy 3 lépésre megálljt int nektek.

-Kérem, álljanak meg, mi ügyben érkezett kisasszony? -* Teszi fel a kérdést Rhiennának. Valószínű a társaság kinézete alapján őbelőle látszik, hogy valamilyen úri személy lehet, míg a többiek a testőrei, segítői.
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Niobe » 2008.04.20. 22:54

Rhienna D’Vire

* A reggeli után nehezemre esik akár megszólalni, akár felállni. Így csendben iszogatom a teámat és figyelem a fogadóba betérő vendégeket. Majd amikor nagy nehezen elindulunk fel a szobába meglepetésként ér először az, hogy Gondó már végzett is, másodszor pedig a kinézete. *

< Nagyon helyes. Így mégiscsak szívesebben megyek a grófnőhöz és mutatom be a társamként, hisz nem kell szégyenkeznem a kinézete miatt. Szerintem jobb tárgyalási alapot fog ez képezni, mintha egy szedett-vedett banda lennénk. >

* Mielőtt kiérünk a fogadóból felveszem a köpenyem, csak a biztonság miatt, hátha hűvös van még kint. Egy jó kiadós séta után megérkezünk a várhoz. Rögtön feltűnik a katonák felszerelése. *

< Hm, úgy látszik rendesen védik a helyet. Jobban fel vannak szerelve a katonák is, mint a városőrök. >

* Meglepetésemre az egyik katona pont engem szólít meg. Úgy látszik, hogy engem tart a csapat vezetőjének, vagy csak szimplán udvarias. *

- Jó reggelt! Az én nevem Rhienna D’Vire, és a grófnővel szeretnénk beszélni. Van engedélyünk Kitrichi kapitány helyettestől.

* Majd odafordulok Aramethez. *

- Kérem, legyen szíves a katonának megmutatni a belépőlevelünket. Köszönöm.
Niobe
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2008.04.21. 20:02

Teteb Azurec
*Szó nélkül bólintok neki, majd belső zsbemből elöveszem és kihajtva megmutatom a katonánk...
- Itt van...
*Miután megnézte elteszem és megyek, ahova vezetnek minket...
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 492
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2008.04.21. 22:25

Twou Line

*Miután szépen lassan meg teáztunk a lépcső teteén kellemes meglepetés ért minket. Gondo már jött is le szépen felöltözve és tisztán. Így el is indultunk gyalog a hölgyhöz. A pajzsomat és a sisakomat természetesen viszem. *

* Mikor ki érve meg csap a hűvös kis szellő egy pillanatra kiráz, egyfajta jól eső hideg mely végig fut rajtam. Lassan oda sétálunk a kapuhoz, miközben én a várost nézegetem újra. Messziről már lehet látni a kapuőröket és mikor közelebb érkezünk látni lehet felszerelésüket. Igen ők már jobban fel vannak szerelve. Mikor Rhiennához intézi, a kérdését a kapuőr nem lepődök meg. Számítani lehetet rá. Biccentek a katonák felé tisztelet adás képpen. Csöndben meg várom Rhienna válaszol és azt míg Pirce oda adja a papírt a katonának. Kicsit érdeklődő és komoly arcot vágok. Most nem szólalok meg. *

< Egyelőre csöndben maradok, majd lesz még elég időm beszélni meg beszélnünk. Szép a város így eső után. Egész szépen fest. Szép időnk van. Ennek azért örülök. >

*Kíváncsian várom az őr reakcióját a papírra. Közben szememmel meg nézem kicsit jobban a szóbrókat. *

< Kíváncsi vagyok, hogyan festhet belülről a helység. Kiváncsi vagyok a hercegnőre is. Vajon csinos. >
Miért?
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2008.04.22. 5:21

Gondo

*Kedvtelve szemlélem társim reakcióit.
- Nos, akkor indulhatunk is.
*A fogadógól kilépve élvezem a derűs napot. Unaloműzésként a falakat, háztetőket, sikátorokat, benyílókat és az utcák egyéb rejtekeit figyelem. Hátha követnek; valamint egy esetleges későbbi rajtaütésre alkalmas helyeket keresek. A fellegvárhoz érve sokkal aktívabban szemlélődöm. Hol a legkönnyebb távozni az épületből. A beszélgetést csendesen hallgatom végig. Mikor a katonák beengednek elhaladtomban biccentek nekik.
<…Kíváncsian várom mi vár ránk…>
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.04.22. 9:41

*A katona megnézi a levelet, majd bólint egyet.

-Rendben, kérem kövessen kisasszony.

*Most bár bizonyos, hogy Rhiennát nézik a nemes szerepbe, míg a többiek a személyi testőrök. Bár mikor a kapu felé haladtok, még azt észre veszitek, hogy Twou felé is némi kimondatlan tisztelettel tekintenek. Valószínű már maga a páncélzat némi vagyont sejtet, hisz az ára talán annyi, amit ezek a katonák 20-30 év alatt gyűjtenének itt össze.

*A kapuhoz érve látjátok, hogy van rajta egy kis bejárati ajtó. A katona bedübög rajta.

-Én vagyok az Vors. Nyissátok ki a kis kaput.

*Ekkor retesz hangja hallatszik a túloldalról, majd kisebb nyikordulással kinyílik a kis ajtó. Jó vastag kapu, legalább másfél arasznyi vastag lehet. A katona int, hogy kövessétek, és ti is átléptek a kapun. Teteb neked már ismerős ez a hely, csak messziről láttad eddig. Igazság szerint nem is gondoltad volna, hogy legálisan itt fogsz mászkálni. Egy szép festői kép tárul elétek. A kapu a tengerre nyílik. Előttetek 3-4 méter széles kőhíd, mely enyhe ívben 50-60 méterre átível a tenger felett. A túloldalon sziklás kis sziget, melyre épült a hatalmas várkastély, mely inkább vaskos, mint kecses tornyairól árulkodik. A kapu ezen oldalán is még két őr áll. A híd mind két oldalán derékig érő faragott kő korlát van. Minden egyes kis oszlop a korlátban egy apró manót ábrázol, amint a felette lévő kőlapot tartja. Nagyon szép, és bizonyára sok pénzbe került anno. Elindultok a vár felé, miközben jobbra a kikötőt látjátok. Hatalmas hajókon oda visszamászkálnak a matrózok. Rengetegen vannak. Teteb, te látod, hogy most pakolnak fel arra a hajóra, amivel te jöttél. Úgy látszik, nem sokáig maradnak. Még ami mindenkinek feltűnik, az egy hatalmas torony a kikötő másik oldalán egy kisebb félszigeten. Nem csak a nagysága nyűgöz le benneteket, hanem az a fura mágikus fény, mely sárgás színében vibrál.
Megérkeztek a kapuhoz. Nagysága hasonló az előbbihez, de ez már tele van díszes faragványokkal. Súlyos nyikordulással csúsznak a másik oldalon a reteszek, majd kinyílik a vaskos vasalt fa kapu. Egy hatalmas udvarra juttok be, hol szekerektől kezdve az állatokig mindent láttok. Szinte nagyobb a nyüzsgés itt, mint a piacon. Hordókat pakolnak egy kocsiról, míg mások pár kecskét, és teheneket vezetnek be egy istállóféleségbe.
Míg Rhienna a belső kavalkáddal van elfoglalva, addig a többiek látják, hogy fent végig a várfalon járőrök mászkálnak. Mindegyiken láncing, és sisak. Emellett még íjakat is észre vesztek fent a fal tetején. Lent az udvarban is van katona, úgy másfél tucatnyian lehetnek szerte az udvaron. Gondo, te mivel még ezt is figyelted, látod, hogy több féle menekülési megoldás is van. Úgy hogy ha futni kell, még válogathatsz is.

*Ti egyenesen haladtok egy másik díszített kapuhoz, mely még mindig óriási. A kapu előtt két katona áll. Ki vezet benneteket oda lép és mond pár szót
.

-A kisasszonynak és kíséretének engedélye van belépni a várba.

*Meglepetésetekre az őrök nem kérik el az engedélyt. Hanem kinyitják a kaput. A kapu mögött 7 méterre még egy kapu van, és előttetek egy fedett kis boltíves folyosó. A másik kaput is kinyitják, és a szépség láttán szinte majdnem megtorpantok. Vörös, és fehér kőből mintás kirakott út van előttetek, mely egyenest a vár bejárata felé vezet. Jobbra és balra is a már jól ismert sellő szobor. Végig az út mentén virágos park díszeleg, hol a virágok a szivárványszín minden színében megtalálhatók. A bokrok szépen lenyírva, szóval gyönyörű kert. Persze itt is van egy kis nyüzsgés. Kertészek hada harcol a gyomnövények ellen.
Ahogy sétáltok, és bámészkodtok, arra lesztek figyelmesek, hogy egy hölgy sereg bámészkodik a bokrok közül rátok. Úgy tűnik, fiatal udvarhölgyek lehetnek. Szép díszes szoknyás ruhában vannak. Feltűnik még köztük valaki. Túlságosan díszes ruhában van, és a rengeteg ékszer, melyet hord inkább nemesi hovatartozásra ad jelet. Haja hosszú világos barna, teste kecses arca szép. A többi lány ő mellette nevetgél, és beszélget. Twou te észre veszed, hogy a nemes hölgy néha lopva nézeget téged, mint ha tetszenél neki. Persze ha szemébe nézel, lesüti arcát.

*Megérkeztek az ajtóhoz, mivel ez már nem kapu. Persze így is elég nagy. 5-6 méter magas, és ugyanennyi széles. Az ajtóhoz lépve kinyílik, és egy mellvértes katona hosszú kardal az oldalán lép elétek. A katona, ki vezetett idáig benneteket oda lép hozzá. Vigyázba vágja magát, és tisztelettudóan megszólal.

-Hadnagy úr. Rhienna D’Vire kér bebocsátatást az úrnőhöz. Kitrichi kapitány helyettes úr engedélyével.

-Igen, tudok róla. -* Szólal meg rekedtes hangján a tiszt. –Kérem kisasszony, fáradjon beljebb a kíséretével együtt.

*A katona bólint felétek, és most már a tiszt vezet tovább benneteket. Fehér márvány folyosón mentek. Tele páncél és fegyver díszekkel. Pár fali szőnyeg is látható. Jobbra és balra is rengeteg ajtó. Igazság szerint, ahogy haladtok tiszta útvesztő az egész. A fény a 8 méter magasan levő ablakon jön be, de a falak tele vannak lámpásokkal is. Hatalmas és magas termeken, folyosókon haladtok keresztül, míg nem egy vöröses színű fa ajtó előtt meg álltok. Az ajtót a tiszt kinyitja, és egy kb. 10x10–es szobába léptek be. A helyiség nincs túl díszítve, inkább hivatali szobának tűnik. Az asztal, a sok pergament, és könyvet tároló szekrények. Na de nincs időtök nagyon körül nézni, mert a szoba közepén lévő asztalnál egy idős nő írogat. Zöld színű nemesei szoknyás ruha van rajta. Haja világos barna, befont, és ékszerek díszítik. Nyakában egy akkora zafírt tartalmazó nyaklánc, melyből talán pár hajót lehetne venni. Mellette egy hivatalnok kinézetű idős férfi. A nő felnéz rátok. Fiatal korában biztos szép arca lehetett, de az idő, és a vezetői gondok megöregítették azt.

-Grófnő-* Szólal meg a tiszt. – Rhienna D’Vire kisasszony és kísérőji.

*A nő int a hivatalnoknak, hogy elmehet, az meg sietve összeszedve a papírokat kimegy az ajtón.

-Üdvözlöm önöket. Cauntes Millana Umbranas grófnő vagyok. Ennek a városnak az ura. Kérem, foglaljanak helyet. -* Mutat a mögöttetek lévő székekre.

-Örülök, hogy elfogadták meghívásomat. Mivel már régóta húzódik ez a dolog, ami miatt ide hívtam önöket, így most bele kezdenék, hogy minél hamarabb dönteni tudjanak.

-Egy hónappal ezelőtt egy halottat találtak a tengerparton. Biztosak voltunk benne, hogy a kikötőben valami verekedés tört ki, és valakinek eljárt a keze. Csakhogy a halottnak nem volt meg a feje. Levágták, vagy letépték, nem tudjuk pontosan. Megparancsoltam a katonáknak, hogy gyorsan járjanak az ügy végére, nem akartam, hogy pletykák keringjenek a városban, hogy aztán félelemben éljenek a lakosok. Kiderült, hogy a várostól egy kétnapnyira élő füves ember testét találták meg. Mikor ez kiderült, parancsot adtam, hogy pár katona lovagoljon el a férfi házához, és nézze meg a családját, majd mondják el a feleségének a szomorú hírt. Csakhogy azóta sem tudni semmit a katonákról. Nos röviden ennyi. A feladat egyszerű. Utána kell járni, mi történt a katonákkal, és a férfival, kit a tenger parton találtak.

*Ezután csöndben marad, és várja a reakciókat.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2008.04.22. 18:59

Teteb Azurec
<Ehh...Ez komoly, enyit tudtak meg egy egész hónap alatt tudtak meg. Hát azért ez nem sok, ennél még szerintem én is jóval többet tudok... Remélem azért a helyszíneket megmutatják és a holtestet is sok információt vehetünk ki belőlk, ami felett az örök elsiklotahattak... Érdekes, bár nem valami különleges eset. Csak a fej levágás fura. A fej mott volt vagy elvitték? Ha elvitték mire kell nekik? Érdekes... Inkább viszont nem szólok semmit, hagyom, hogy Rihenna beszéljen, hisz őt tartják a nemesnek, talán, ha én szólalnék még sértésnek is venné...>
*Pillantásomat Rihennára irányítom és kiváncsian várom mit mond...
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 492
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Niobe » 2008.04.22. 19:14

Rhienna D’Vire

* A katona kérésére én is csak bólintok egyet, majd követem. Amint belépünk a kapun, a tenger látványa tárul elénk. Gyönyörű és magával ragadó. Egészen a vár ajtajáig magamhoz se térek a sok látnivalótól és szépségtől. Próbálok magabiztosan és méltóságteljesen menni, ahogy egy magamfajtához illik. A kapuban meg sem lepődök a hadnagy kijelentésén, miszerint már várnak minket. Egy idő után már teljesen elveszítem tájékozódó képességemet, így nem is foglalkozom vele, hogy hol vagyunk pontosan. *

* A grófnőhöz érve kezdek úgy jobban odafigyelni a dolgokra, hisz elméletileg tőle fogunk megtudni mindent az ügyről. Amikor üdvözöl minket, én is hasonlóképpen cselekszem: *

- Jó reggelt Grófnő. Megtisztelő a számunkra, hogy Önnel találkozhatunk. * majd gyorsan leülök az egyik felkínált székre, és csendben végighallgatom, remélve, társaim nem szólnak bele a hölgy mondandójába. *

- Nos hölgyem, ha megengedi kérdeznék. Először is miért mondja azt, hogy nem tudják, levágták vagy letépték a fejét a szerencsétlenül járt embernek? Tudom, van a városban varázslócéh, ha más nem ők biztosan meg tudnák állapítani. Másik kérdés, mennyi katonát küldtek ki, akik nem tértek vissza? Harmadik kérdésem, hogy amikor eltűntek, akkor miért nem küldött ki még egy csapatot varázslókkal együtt? Végül de nem utolsósorban, egy hónapja történt az eset. Jobb esetben is 1 hét alatt megjárták volna az elsőnek kiküldött csapat az utat. Mi történt még az eltelt idő alatt? Vannak újabb áldozatok, és más kalandozó csapat járt-e arra? A holtesttel mi történt? A helyszint gondolom elmosta a tenger, így ott nem sokra mennénk. * egyenlőre befejezem kérdéseimet, és kíváncsian várom a választ. *

< Remélem társaim is bekapcsolódnak esetleg egy-két olyan kérdéssel a társalgásba, ami nekem nem tűnne érdekesnek. >
Niobe
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2008.04.23. 2:20

Twou Line

< Szép, hely meg kell hagyni adtakrá rendesen jól ki találták ezeket a manókat. A kastélyt úgy látom, inkább védelemre építették, mint fényűzésre, de nagyon jól néz ki. Érdekes egy mágus torony gondolom. Talán a városi varázsló. Gondolom, elég nagyhatalmú lehet. >
*Be lépeskor örömmel nyugtázom a város örök tekintetét. Miközben haladunk mosolygós arcot vágok, a szép táj látván. Kicsit azért komolyra véve a figurát. A sisakomat a bal kezemben tartom. A csapattal egyűt lépkedek, Rhienna bal oldalán. Rendes kimért és nemeshez illő tartásban. Miközben haladunk a hídon körbe nézelődöm. *
* Belépve a nagy fa ajtón meg lepődök a nagy tömeg láttán.*
< jó kis tömeg. hm, Itt már Jóbban felszerelt emberek vannak. >
* Mikor oda érünk, a hatalmas díszített ajtóhoz végig nézem a szép díszítéseke. Kinyit meg lepődök, majd ahogy kinyitják, az ajtót fojtatjuk az utunkat, melyet az őr mutat. *
< Nahát ez gyors volt. Kicsit hivatalosak, de legalább nem udvariatlanok. Bár néző pont kérdése. >
* Be megyünk az újabb kapun miközben látjuk a tőlünk kicsit távolabb lévő kapu kinyitását és a elénk táruló csodás tájat. Illetve lehengerlő látványt. Ahogy haladunk benne és nézelődök, nagyon meg tetszik nekem ez a kis kert és a nyüzsgés mely benne zajlik. Ekkor észreveszek egy hölgyekből álló kis kompániát. *
* Mikor látom, tetszem a hölgynek kicsit biccentek neki és rá kacsintok. * < Szép teremtés vajon kinek a lánya >
* Tovább megyünk. A következő kapuhoz érve egy tiszt találkozása után ő kísér tovább minket. *
< Ez a bánás mindjárt jobban tetszik. Vajon akkor azért volt olyan a kapitány helyettes mert egyszerű embernek voltam felöltözve? Talán, na mindegy.>
*Miközben vezetnek minket a labirintuson keresztül, melye szemmel láthatóan figyelmesen lett meg építve. Egy ideig próbálom követni, hogy merre megyünk, de nem igazán sikerül. Majd meg állunk egy ajtónál. Belépve egy idősödő hölgyet látunk, melyet hallva és látván a grófnő. *
* Mikor a grófnő köszönt minket meg hajlok köszönés képpen. Majd mikor felajánlja a helyet rendes léptekkel, le ülök, ha van négy szék, ha nem akkor állva maradok a társaim mellet. Csönden maradok Míg a Grófnő és Rhienna beszélgetnek. *
< Érdekes a Grófnő története, de eddig is tudtuk nagyjából ezeket az információkat. Talán lehet, nem mindent mond el. Rhienna igen lényegre törő és jó kérdéseket tesz fel, mint mindig. Kíváncsi vagyok a grófnő válaszára. Nekem most nem igazán jut olyan kérdés amit Rhienna fel nem tett volna. >
* Közben figyelem a grófnő arcvonásait és arcát, reakcióit. *[/i]
< Vajón miért nem küldtek még egy erőseb csapott a helyszínre? Vajon hány fős a mágus céh? Na ezt majd a válaszok után lehet meg kérdezem. >
Miért?
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2008.04.23. 23:01

Gondo

*A kapun belépve tovább fojtatom szemlélődésem. Kísérőinkre nem sok figyelmet szentelek. Fojtatom a környezetem feltérképezését.
<…Csinos vár…Festői a kilátás nem mondom..>
*A hídról első dolgom megszemlélni van e kikötési –rejtet vagy nyílt- lehetőség a vár aljában a tenger szirtjén.
<…Takaros…>
*A várban számba veszem a lakókat felszereltségüket és ránézésre az erőd felkészültségét. Igyekszem minden folyosót, lejáró, beugrókat és minden lényeget megjegyezni.
A kertnek berendezet, elkeríttet részen gyönyörködöm a növényzetben. Az udvarhölgyek ellőt elhaladva rájuk mosolygok és kacsintok egyet.

*A grófnő monológját türelmesen végighallgatom. Egyelőre hagyom, hogy a többiek beszéljenek.
<…Ennyi…El akarták kerülni a pletykálást a városban?!...Ennyit még az öreg szeszkazán és az ifjú társa pletykáiból is sikerült megtudnom…>
*Szemöldököm enyhén felemelkedik, de egyelőre merev arccal várom a fejleményeket.
<…Jól mondtad Rhienna…Én is pont ere vagyok kiváncsi…>
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.04.24. 9:11

*A sok kérdésre, melyet Rhienna feltett, a grófnő elmosolyodik.

-Úgy látom, érdekli a feladat. Nos mielőtt válaszolnék a kérdésükre, elmondom, ha megtudják mi történt, akkor 60 arany üti a markukat. Akkor a válaszok. Nem tudni mi végzett a férfival. Én nem igazán vagyok avatottja a holtestek vizsgálatában, és nem is nagyon érdekel, ezért természetesen néhány mágiatudót megkértem, hogy tudják meg ember, vagy szörnyeteg a gyilkos. Sajnos kiderült, hogy az itteni mágiatudók több időt töltenek a könyvük mellett, mint kint a világban. Ezért nem sok fogalmuk van az ilyen dologról. Persze véleményt mondtak, csak sajnos nem megegyező. Egyesek fegyvert, míg mások karmot sejtenek. Az itteni varázslók, ahogy ők fogalmaznak, az elme fürkészésében, és nem a holtak vizsgálatában jeleskednek. Természetesen a holtestet már elégették, mert egyesek szerint, ha nem pusztítjuk el a testet, akkor kikel majdan sírjából, és ölni kezd. Viszont arra a kérdésemre, hogy hova tűnt a fej, nem tudtak válaszolni. Igazából fogalmunk sincs, miért vitte el az a valami, vagy valaki a fejet.

*Teteb Azurec, neked eszedbe jut az a gyilkosság a miatt itt vagy most a városban. Ott sem találták meg a holtest fejét.

*Arra a kérdésre, hogy mennyi katona tűnt el, mintha egy pillanatra szégyellné bevallani. Nagyot sóhajt, majd válaszol.

-Tizenkét fő katona tűnt el nyomtalanul. Mikor eltelt egy kis idő a város kapitányának parancsba adtam, hogy nagyobb csapat kíséretében induljon el megtudni mi történt. Sajnos viszont egy kisebb politikai problémába ütköztünk egy kereskedelmi útvonallal kapcsolatban, és így Worgan Magoran város kapitányának és csapatának ezt kell elintéznie. Bár van még katona, kik elmehetnének körbe nézni, de sajnos a pletykák félelmet ébresítettek a szívükben, és egy félelemmel teli csapatot semmi értelme elküldeni. A varázslók pedig csak zűrzavart okoznának, mivel békés időben tudnak tanácsot adni, de ha baj van, inkább menekülnek.

-Nem tudunk az óta halálesetről. A parasztok nagy ívben kerülik a fűszer árus házát. Sajnos fogalmunk sincs, mi van a családjával. Mivel ők sem jöttek a városba érdeklődni a férj után, így valószínű sajnos ők sem élnek már. Bár ez a feltételezés borzalmas, de nagy a valószínűsége. Remélem válaszoltam minden kérdésére. Természetesen, ha később jut eszükbe valami, akkor nyugodtan keressék fel Astum Kitrichi kapitány helyettest. E mellett kapnak egy menlevelet, mely bizonyíték erejű arra, hogy a városért cselekednek.

*Míg a grófnő beszél, Rhienna és Twou fémes, csizmás léptekre figyeltek fel, majd később Gondo és Teteb is meghalja. Ekkor kinyílik az ajtó, és egy vértes alak lép be rajta. Úgy két méteres, erős testalkatúférfi. Haja rövid barna, arca 40-45 éves korról árulkodik, mely inkább tiszteletet parancsoló, mint jóképű. Oldalán díszített markolatú, széles pengéjű kard lóg. Bár senkinek sincs fegyverismerete, de valószínű lovag kard lehet. Testét vastag fél vértezet fedi, mely a megtett út pora miatt most nem csillog. Hátán poros kék köpenyeg díszeleg.
Meghajol a grófnő előtt, és köszönti
.

-Úrnőm, mint láthatja megérkeztem. Le sem tisztálkodtam, amint a városba értem siettem önhöz, hogy az új hírekről beszámoljak.

*A grófnő arcán derű jelenik meg, de nemesi vérmérsékletének köszönhetően csak bólint.

-Nagy öröm számomra, hogy megérkezett kapitány úr. A beszámolót később, előbb had mutassam be Rhienna D’Vire kisasszonyt és követőit. Ők lesznek, kik utána járnak az esetnek.

*A kapitány, mivel most már tudjátok, hogy ő az tisztelettudóan meghajol Rhienna előtt, és Twou előtt is, majd vissza fordul a grófnő felé.

-De úrnőm, majd én utána járok az ügynek. Ne pazaroljon súlyos aranyakat ennek a feladatnak, hisz a város katonasága azért van, hogy megvédje a lakosokat.

*Ekkor a grófnő feláll, és ellent nem tűrő hangol szól a kapitánynak.

- Én Cauntes Millana Umbranas grófnő vagyok, ennek a városnak az ura. És ha én azt mondom, hogy harcosokat, és mágia tudókat bérelek fel, akkor Worgan Morgeran kapitány, teljes támogatást várok öntől.

-Természetesen, csak bátorkodtam a saját véleményemet megosztani önnel. -* válaszol a kapitány.

*A grófnő felétek néz, majd megszólal, de most már lenyugodva.

-Ha van valami kérdésük még, kérem a kapitány úrnak tegyék fel. A menlevelet még távozásuk előtt megkapják. Sok szerencsét a feladathoz.

*Ezután kilép a szobából, miközben a kapitány meghajol előtte, és haljátok, ahogy katonák kíséretében elmegy a grófnő. Ekkor a kapitány kérdően felétek néz.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Niobe » 2008.04.24. 19:35

Rhienna D’Vire

* Figyelmesen végighallgatom a Grófnő, kérdéseimre adott válaszát. A pénz hallatán kicsit felhúzom jobb szemöldököm. *

< Hát igen, a varázslókról ezek szerint tényleg igaz, hogy könyvmolyok. De vajon miért pont itt és vajon kutatnak valami után, vagy csak tényleg ennyire begyepesedtek? >

< 12 katona tűnt el? Te jó ég, ez nagyon sok. Vajon azok teste megvan valahol? Hogyhogy senki nem botlott még beléjük? >

* Gondolataimból fémes, csizmás léptek hangja ragad vissza a valóságba. Meglepetten fordulok hátra, amikor kinyílik az ajtó. *

< Vajon mi történhetett? Remélem nem Kitrichi lesz az, mert nagyon csúnyán fogok akkor ránézni. >

* Ahogy a grófnő bemutatja nekünk a kapitányt, és ő tisztelettudóan üdvözöl, válaszként bólintok felé. de nem állok fel. Végighallgatom párbeszédüket, majd amikor a grófnő távozni készül, csak akkor állok fel, és elbúcsúzom tőle: *

- Köszönjük Grófnő. További szép napot kívánunk Önnek.

* Amint bezáródik utána az ajtó, vissza leülök úgy, hogy a kapitányhoz tudjak beszélni kényelmesen. *

- Üdvözlöm kapitány. Nos, kevés a nyom, amin elindulhatunk, de több mint a semmi. Kérdésem még lenne, de az az útjával kapcsolatos. Én felettébb furcsának találom, hogy pont akkor történik kisebb politikai probléma, amikor ilyen eset történik a városban. Bátorkodom feltételezni, hogy az, aki az eset mögött van, tisztában volt azzal, hogy a grófnő Önt és a csapat nagyobbik felét küldi a probléma megoldására. Így volt ideje véghezvinni tervét, mivel a városban valószínűleg maga jelenti a komolyabb veszélyt rá nézve. Azért is sejtek e mögött embert, mert ha szörny lenne, akkor már a várost megtámadta volna, vagy legalábbis az erre járó kereskedőkaravánokat. Egy szörny nem gondolkodik, csak állatias ösztöneire hallgat. Vagy eszköz egy ember kezében, aki irányítja.

- Nos, akkor megtudhatnék esetleg valamit az útjáról? * nézek rá kérdőn. *
Niobe
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
690 hozzászólás • Oldal: 19 / 46 • 1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 46

Vissza: Régi Kalandok...