• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Palotanegyed - D'Aquilor rezidencia

Az ígéret földje...

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
43 hozzászólás • Oldal: 1 / 3 • 1, 2, 3

Palotanegyed - D'Aquilor rezidencia

HozzászólásSzerző: Selmo » 2008.03.02. 20:46

......

A D'Aquilor Rezidenca az egyik legnagyobb a palotanegyedben.A "Hét Tőr utcájában" terpeszkedik el. A megközelítően tizenhárom láb magas fal csak két gőgös tornyot nem takar el ezek látszanak már messziről, ha valakinek sikerül bejutnia a most kettős védelemmel megáldott kapun az megpillanthatja a mindössze két emeletes, de megközelítően négy-ötszáz négyzetláb alapterületű hófehér kőből készült épületet, sok-sok zsaluzott ablakával, és két oszlop által határolt faajtajával.Hiába ez a látvány eltéveszthetetlen. A két emeletes házban bálterem, kártyaszoba, sőt még egy vívóterem és egy fegyverszoba is bennefoglaltatik a családfő fegyver és páncél gyüjteményével.
Az épület valóban impozáns és gyönyörű, de senki sem tudja valójában miért is van mostanában bezárkózva a család, és ugyan miért is mondott le oly sok megbeszélést a méltán híres és tisztes családfő.

.......

" Hogy D'Aquilor? Arra a D'Aquilorra gondolsz aki a városi tanácsban is benne van? Hmmm...Jóhírű nagymúltú nemesi család feje ő, de most mégis valami nagy gondja lehet, ha ennyire bezárkózott. Az utóbbi két hétben mintha valami gondja lenne. Azt rebesgetik, valamit elvesztett, és meg is fenyegették. Ezt azért talán nem kellett volna elmondanom. Neked is csak azért súgtam meg Illyer mert jó barátom vagy és tudom nem élsz vele vissza. "

Egy névtelen korhely vallomása-Illyer Wella naplójából.

A következő bejegyzés Illyer Wella naplójában:

.....

" D'Aquilor ma meghalt, a Sötét Halál elérte célját. Ők a legrosszabbak, ha egyszer megkapjáka küldetést, csak egy mód van, hogy megmentsd az életkédet: Felvenni velük a kapcsolatot valahogy, és utána kifizetni az általuk megjelölt összeget. Ezzel azt fizetjük meg, hogy azt kezdik el vadászni aki minket jelölt meg célpontként. Tehát visszafordítjuk a céhet. De még maga a kapcsolatfelvétel is halálos veszedelemmel fenyeget. Ez nagyon vesélyes, de nem veszélyesebb mint a célpont élet minden egyes másodperce. Az öreg D'Aquilor már csak tudhatta, hiába volt ő is bebiztosítva, bezárkózott, őrséget állított, és semmi esélye sem volt ugyanis a céh fáradhatatlanul dolgozik a tervezésen, megfigyelésen, és a feladat teljesítésén."

.....
„ Nyugodtan isteneinkre bízhatjuk hát magunkat, hisz mérhetetlen bölcsességüknél és magasabbrendûségüknél fogva kevéssé hihetõ, hogy hibásan ítélnénk Teremtés és Pusztítás dolgában … Akár csukott szemmel is követhetjük õket, kárunkra nem válhat egyetlen döntésük sem, hiszen épp tökéletes mivoltuk ment föl bennünket a kétkedés terhe alól … Mivel soha nem döbbenhetünk rá, ha mégis hibáznak … ”
Selmo
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 225
Vissza a tetejére

Re: Palotanegyed - D'Aquilor rezidencia

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2008.04.09. 17:23

Lorin

A hátán feláll a szőr mikor megpillantja az épületet körülvevő falakat.
- Khm... most hogy itt vagunk valahogy nincs is olyan nagy kedvem bemenni! Minek kell mindenkinek ilyen roppant falakkal körülvannie magát? Sosem tudtam megérteni. És ráadásul miért pont a városon belül???

<<Útálom az ilyen helyeket... na legalább Ilanalt nem kell becipelnem ide... hm tegnap óta nem is láttam. Vajon merre lehet? Majd megtalál... így szokta eltünik aztán visszatér... brruáhhh... miért érzem úgy hogy ezek a falak agyon akarnak nyomni? >>
- Hogy fogunk bejutni ha egyszer senkit se engednek be csak a pyarroniakat és a pa... 8) ördögi vigyor terül el arcán ahogy belegondol abba amit ki akart mondani.
<<Én is pap vagyok! Kötelességük beengedni hiszen Pyarron ügyében járunk el>>

Megigazítja nyakában lógó szimbólumát meg is törli ingével majd ismét a kapufelé fordul.Társaival kicsit halkabban közli a következőket:
- Ha beengednek titeket így is akkor nem szólok de ha nem akkor muszály lesz latba vetnem nem létező viszont mégis valós befolyásomat. :lol:
Ryell wes Nortendal-Sherali kalandok
Ryndavor Con Wierra Artenol - Abaszisz
Lorin O Krell (A lövész)- Pyarron
Valdin Cirn Lyenth-Calerin - Erion-Örömnegyed
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1259
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Anapol » 2008.04.09. 20:40

Anapol (Ki Siro)

-É személy szerint szeretem a nagy falakat és a nagyob épületeket. Otthon a paotában is szerettem lakni valahogy megnyugtató érzés.-mesél Siro gyermekkoráról mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne.

Lorinnak

-Ne aggódj amint megtudják ki vagyok és megmutatom a levelemet rögtön befognak engedni. És gondolom nem véletlenül törölted meg azt a láncot sem a anyakadban.-teljes nyugodtsággal állítja ezt a kari.

<Mindenesetre kíváncsi vagyok mi fog várni odabenn. Elég szokatlan helyzet mit ne mondjak.>-könyveli el magában.

Elindul a kapu bejárata felé várva hogy esetleg valaki megszólítja vagy megállítja.
Vyan Anapol
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 141
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kiaan Hargun » 2008.04.09. 23:30

HERZEL

Az arccal nagyon sokat törődött. Pufók arcot, mélyen ülő szemeket választott. Ez az egyetlen jellegzetessége, minden egyéb jel értékű dologtól megszabadult. Tipikus hivatalnok. Kezében irattáska. Benne papíros és toll, néhány rézpénzzel.
A Palotanegyeden kívül szemeli ki a nagyobb csoport hivatal - avagy törvényszolgát, kiknek takarásában bejuthat. A legbárgyúbbnak tűnővel akár beszélgetést is kezdeményez.
Persze csak akkor, ha biztos, hogy fajankót talált. Ezt hosszasan mérlegeli.
A Palotanegyedbe lépve...
Hamar, ám feltűnésmentesen leválik a társaságról.
Először kút körül gyűrűző utcákat járja végig. Keres egy helyet, ahol tintát vehet.
Közben a kút környékét kutatja szemeivel,hogy bárkit, aki egy kicsit is kilóg a sorból, kielemezhessen. Először magasság, ruházat alapszín és testtartás szerint rendszerez. Ha valakit cél nélkül lát kerengeni, azt igyekszik közelebbről is megnézni magának.
A kút környékére csak akkor lép, ha biztos benne, hogy környezete abszoltút figyelmen kívül hagyja őt. Ekkor a kúthoz lépve lehajtja fejét, s halkan mormogja:

< csak halkan >
- Te, Ki mindenek felett állasz, kinek köszönöm, hogy lélegezhetek, hogy erőt ad... Te áldj meg engem, Arel. Véled örökké létezem.

< Úgysem hallod, mert halk vagyok >
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Kiaan Hargun 2008.04.10. 7:56-kor.
"A harcnak szigorú törvényei vannak; mindig a győztes határozza meg őket"

Rayvanhur Katekizmusa
Kiaan Hargun
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 150
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2008.04.10. 7:39

meglátva a rezidenciát elcsodálkozok
<gyáva népség azt hiszik a falak biztonságot adnak>
- Nem értem minek ilyen bezártságban élni. A városfal nem elég nekik?
- Rendben ti tudjátok hogy jutunk be. Nekem magamban gondolom esélyem se lenne.
csendben követem Ki Sirot
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Selmo » 2008.04.12. 19:11

A rezidencia kapuja előtt most többen sétálnak el mint szoktak, a gyilkosság szinhelyét a bátrabb Pyarroniak nagyon szívesen nézegetik. A kapuőrök igen nagy munkát végeznek, el kell választaniuk a nemes vendégeket a csőcseléktől, és mindezt vasszigorral, és fegyelemmel végzik. A négy őr igen összehangoltan tart rendet, és engedi át a kapun az arra érdemesnek ítélt láthatóan is nemes családokat.

Úgyérzitek, nem lesz egyszerű bejutni, de azért illenék.
„ Nyugodtan isteneinkre bízhatjuk hát magunkat, hisz mérhetetlen bölcsességüknél és magasabbrendûségüknél fogva kevéssé hihetõ, hogy hibásan ítélnénk Teremtés és Pusztítás dolgában … Akár csukott szemmel is követhetjük õket, kárunkra nem válhat egyetlen döntésük sem, hiszen épp tökéletes mivoltuk ment föl bennünket a kétkedés terhe alól … Mivel soha nem döbbenhetünk rá, ha mégis hibáznak … ”
Selmo
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Anapol » 2008.04.12. 19:34

Anapol (Ki Siro)

Látva a nagy tömeget és azt hogy "szortírozzák" az embereket elbizonytalanodom. Ez nem teljesen normális túl nagy a felhajtás. Ha ez valóban egy fontos ember volt azt jobban kellene titkolni, vagy az egész negyedet le kellene zárni.

-Hm... ilyen őrség mellett ilyen kinézettel biztos hogy nem jutunk be. Vissza kell mennünk a fogadóba. Innentől ez már komoly dolog.-nézek az elfre teljesen komolyan.

Megfordulok és elhagyom azt a helyet ahol éppen vagyunk és vissza megyek a fogadóba.
Vyan Anapol
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2008.04.14. 11:24

Lorin

- Ennek meg mi baja?- néz az elviharzó Siro után.
- Méghogy nem jutunk be!... de nélküle nem mehetünk!
hirtelen sarkon fordul és a kardművész nyomába ered. Mikor utóléri mellé lép majd kicsit gyanakvóan megkérdezi.:
-Mégis hova sietsz? Megvárhatnál minket is!
<<Hacsak nem a városőrök miatt bizonytalanodott el... na vajon mibe keveredett hogy ennyire fél attól a néhány őrtől? Vagy talán nem keveredett semmibe de akkor miért ilyen sietős neki?>>
- Talán csak nem valmi öszetűzésbe keveredtél a városőrökkel? Bár akkor arról Theiron már tudott volna szóval nem túl valószínű... de akkor meg hova ez a fene nagy siettség?
<<Remélem a lantosok beérnek minket...>>
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Anapol » 2008.04.14. 17:27

Anapol (Ki Siro)

-Nem semmi összetűzésbe nem keveredtem az őrökkel. Viszont ilyen ruhában nem fognak minket beengedni. Ha már nemes vagyok akkor csak van némi esélyem.-könyveli el egy kicsit fennnhélyázva Siro.

-Mindenesetre most megyek a fogadóba és átöltözöm, hogy ne nézzenek egyszerű közembernek. Akkor talán van esélyünk arra hogy bejussunk.-mondja és megszaporázza a lépteit.

<Igyekeznem kell nem vesztegethetem az időmet. Lehet hogy a végén az égészet magamnak kell majd megoldanom.>-elmélkedik még vissza ér a fogadóba.
Vyan Anapol
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2008.04.15. 7:43

egy pillanatig értetlenül nézem Ki Sirot majd egy vállrándítással utánuk indulok
- Ti tudjátok én nem forgok ilyen körökben.
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2008.04.15. 18:23

Lorin

- Hát ahogy nézem te se vagy valami kitartó ember... hol néznének ezek egyszerű közembernek?- kicsit mélyebb ahngon mintha egy városőrt utánozna:
-Nézmá egy közember! Jah egyszerű közember aki méteres kardokkal jár és úgy forgatja őket ahogy kevesen... valamint az egyszerű emberrel van egy halom másik aki ha nem ismerik el nemtelen nemességét akkor bemos nekünk párat.
Nevet egy kicsit saját viccén majd újra elkomorul ábrázata.
- Te tényleg vissza akarsz... nem nem fogsz, tényleg vissza fogsz menni a fogadóba?
Vállatvon.
- Pedig engem biztos beengednének.-sátáni vogyorral az arcán elfordul miközben végigméri a városőröket és a melletük lévő tömeget.
<<Nem kell hogy nemes legyek, ha van egy nemes ismerősöm, egy ismerős aki mondjuk egy gyönyörú nemes kisasszony... na jó még nem sok dolgom volt nemesekkel de annak az egynek nagyon sokáig követett az apja... hiába az én lovam volt gyorsabb. Na ha nem is nőket de mi lenne ha az egyik városőrt elcsábitani? Beteg ötlet de a mágia csodákra képes. 8) :lol: >>

//off: a városőrtöket el tudom csábitani a CSábítás nevű mágiámmal? -(lehet hogy csak ellentétes neműekre hat, csak nem tom mert nincs nállam TK)// :twistedevil:
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kiaan Hargun » 2008.04.16. 21:32

HERZEL

Halkan

- Fogadd áldozatom, mit magányomban adok Néked, Istenem...

Elsétál az áldozófülkéig, magára húzza a kabint, onnan figyel tovább.

<Ezek nagyon kilógnak, kíváncsi leszek a végeredményre>

Eltárol magában minden információt kinézetre, testtartásra, fajra vonatkozóan. A megfigyeltek fegyvereit lassan rendszerezi magában, biztosra megy.

<Kevert vérű idegeneim, vajh' mit kerestek erre?>

Rayvanhur Katekizmusa
Kiaan Hargun
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Selmo » 2008.04.17. 15:04

Mind

Serlinan, is eléggé gyorsan csatlakozik hozzátok.

-Nem akarlak titeket egyedül hagyni ebben a városban. Még a végén bajotok lesz.
Szerény véleményem szerint is jobb lene átöltöznötök. Induljunk a fogadóba, úgysincs messze.

Ezzel nagy léptekkel gyerekesen dúdolva elindul. Aki elsőre látja úgytűnhet ez az ember valami féle bűbáj hatása alatt van. Pedig nem, az ő kedélye ilyen.

A Részeg Sárkányba elég hamar elértek. Rindan mosolyt vet rátok.

//Következő reagot a Részeg Sárkányba kérem.//

//Lorin. Nem tudom mit szerettél volna a Csábítással ugyanis kb. 200 embert kellett volna meggyőznöd, és egyébként is csak ellenkező neműekre hat. De ezzel le is van rendezve.//
Selmo
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Selmo » 2008.04.17. 16:07

A napod eleje igen nyugalmasan telik. A kikőtőből kiérve igen gyorsan eljutottál a Palotanegyedig. Ott a hivatalnokálcádat próba alá is vetették meglehetősen, ugyanis az őrök rákérdeztek hová mész. Erre a kérdésre nem igen számítottál. A Hajszálaidat eggyenként érezted viszketni. Szíved leheletnyivel erősebben dobbant, orrod izzadni kezdett. Szerencsédre eszedbe jutott egy közeli ismerős nagynemes neve. Erre a névre beengedtek különösebb papírok bemutatása nélkül. Nagyot fújtál mikor kikerültél az őrök hallótávolságából, és úgydöntöttél a kútnál kezded a megfigyelésedte. A nap első sugarai is itt értek. A vízcsobogás, és a gyenge napfény erőtadott magányos őrségedhez. Ekkor apóbb csoport hivatalnokot láttál meg akik tényleg bemennek a D'Aquilor házba. Ezek aztán biztos készülnek valamire!- gondolod magadban. A következő pár órában feltűnésmentes sétád, és apróbb betéréseid a szentélykékbe gyokoribbak lettek. Hiába az ébredező városban könnyen szemetszúr egy áldogáló hivatalnok. De ügyességeddel, és időérzékedel egészen megfelelően el tudtál vegyülni a tömegben. Így többek közt láttad amikor több vendég is érkezik a D'aquilor házba. Címeres kocsikkal, és nagy kompániával. Valószínűleg a rokonok, és a család barátai. Amint megfigyelted illendőség szerint nem maradtak túl sokáig. Ám az igazság órája táján (10-11óra körül/24 óra szerint/) három igen kirívó és furcsa idegent valamint a Részeg Sárkány elf dalnokát láttad meg. A dalnokról te magad s hallottál, de még igazából nem tudsz sokat. Úgyérzed jó lesz figyelni, és mindent részletesen jelenteni. A három furcsa szerzet közt éles látásod segítségével egy Sólyomholdat viselő kalapos férfit, egy igen furcsán öltöző harconak látszó férfit, és végül egy igen megtermett oroszlán szerű fegyverest. Ezt többször is jól megnézed magadnak.

Azomban azután, hogy megjelentek igen gyorsan, és feltűnően távoztak. Ez szöget ütött a fejedbe. Észre nem vehettek. Vagy talán tudnak valamit?

Ezután visszatértél a szentélybe, de a meleg majdnam délire forduló nap sugarai üldöznek a reggel még barátságosan hűs környezetből, és ráadásul tagjaid is jócskán kezdenek elgémberedni. Lehet vissza kéne menned a szállásra? Vagy mégsem, lehet lesz itt még valami? De lehet a legközelebbi amit látsz a városőrök vagy ami még rosszabb a titkosszolgálat. Kezdenek kétségek gyötörni. Lehet nem ez a megfelelő időpont? De a művész azt mondta ez lesz az... Már lehet jönnek is vissza a feljebbvalóikkal, vagy esetleg katonákkal. Hirtelen zsibbadás nyilal a lábadba. Úgy érzed mozogni kéne tényleg.

//Nagy bocsi, multkor megírtam a reggelre vonatkozó reagodat, csak úgytűnik nem vártam meg míg elküldi. Teljesen abban voltam, hogy megvan, de ügyesen bemesélted magad. Szóval minden rendben. Íme a reag pótlása itt is van. olvassd figyelmesen.//
Selmo
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kiaan Hargun » 2008.04.17. 23:48

< Ennyi elég. Ekkora macskát még életemben nem láttam... A Részeg Sárkány választ ad majd rengeteg kérdésre. Teljes, ám csendes készültség van a negyedben; nem szúrhatnak ki. Később egy másik Herzel visszatér. Egyelőre vissza a Fészekbe.>

Kinyitja a kabint. Tagjait nem nyújtóztatja ki, folyamatosan lazítja-feszíti izmait.
< Ez az álca nem lehet elcsigázott >
A hivatalszolga távozik a palotanegyedből.

Rayvanhur Katekizmusa
Kiaan Hargun
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

Következő

Hozzászólás küldése
43 hozzászólás • Oldal: 1 / 3 • 1, 2, 3

Vissza: Pyarron