• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 80 / 153 • 1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 153

Re: Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.04.11. 15:55

Üdv!

Végigolvastam az elmúlt 7 oldalt. 8) Elég kesze-kusza és zavaros dolgokat tudtok nagyon körülményesen leírni. :?

Ezért próbálok hozzászólni, amire emlékszem, hogy volt valami konkrét kérdésféle a többiektől pedig elnézést és kérlek benneteket valaki pórálja nekem összefoglalni RÖVIDEN, pontokba szedve, ha lehet 1-1 nem barokkos mondatban, hogy mi a kérdés? :oops: :roll: :?

Amikre ráleltem:

Nekromanta: A magusban idézőmágus a nekromanta-varázsló. Ez így lett kialakítva alapvetően. PErsze van egy-két másik szimbóluma, de azok emg arra jók, hogy amit idézget magának azt ide-oda köthesse. 8)
A "régivágású" nekromanta a BM, illetve UTK-ban már van varinak is néhány ilyenje.
Saját mozaikok kitalálásán eddig két okból nem morfondíroztam:
1, A házibarkács nem általánosan elfogadott és elterjedt, így csak limitált körben (asztali, zárt kaland) lehet alkalmazni, oda meg minek hisz a KM ha emgengedi akkor BM mágia átvétele, ha nem engedi, akkor meg nem lesz úgyse ilyen.
2, Ha nagyon virtuóz nekromantát akar valaki játszani előveszi az éjdéjendéjt és felcsapja a Necromancer"s HB-t. Aztán ha kifolyt a szeme a párszáz vagy tán ezres nagyságrendben elolvasgatott nekromantavarázslatokon, akkor rábök véletlenszerűen 5-6 db-ra és ő a világ ura. Nos a magus szerencsére nem ilyen, ide pont jól illik a "csak idézgetek" nekromanta.

Természetesen nem leszólás, csupán nekem ez a meglátásom.

Törpe varázstárgyak: Mindent fel lehet szentelni. 8) :) Ezzel azt hiszem kimerítettük a dolgot. A fővarázsló törpék ritkák és ekkora hatalmuk nincs, hisz aki érdemben szakmát tanul az azt műveli vagy pap lesz, nem varázsló a könyvtárban. Legalábbis szerintem a törpök gyakorlatiasságához egyáltalán nem illik a molyolós vari.

NYílvessző felrobban-e: Miért ne robbanna? A könyv szerint a mestermégikus tárgyakban olyan tárgyak tesznek kárt, amik legalább anynira mestermágikusak. Viszont azt nem írja, hogy van "egyszerű varázslat" kategória, ami nem tesz kárt benne. Amennyire egy rúnatárgyat szétvisz az elemi mágia annyira a mestermágikust is. Ugyanis a mestermágia annyi, hogy nincs mód egyszerű arcolászással emgtörni, de ami a mágikus anyagot szétviszi az szétviszi ezt is. Így a megfelelő elemi erő kitörés a nyilat is elpusztítja sztem.

Időtartam: A kitörés és hasonló egyszeri dolgok egyszeriek a mestermágikus nyílban is. Tehát egyszer kitört és onnantól többé nem fog.

Időzítés: Elvileg van ilyen mozaik. Ha jól rémlik, mert időmágiát nem szoktam használni általában.

Kíméletlenek tőre: A vér mossa le. Viszont elvileg vér serken Fp-nél is. Az azért elég fura lenne, ha megcsapnak mondjuk úgy 10 Fp-re valami pengés szerszámmal és bepirosodik a helye, de vágott seb nem lesz. 8) A kíméletlenek tőrénél Ép seb azért kellene elvileg, mert akkor ment elég mélyre ahhoz, hogy plusz sebet is okozzon az átalakulással. Tehát Fp-nél is alakul csak testen kívül. Ilyenkor max meghökken az ellenfél. :)

Szimpatikus viszony: Az észrevétele nem egyszerű. Ha megtörtént akkor pedig kell a tárgyszimpátia mozaik, vagy viaszbábu vagy zotgejt. Általánosan elmondható, hogy nem egyszerű olyat találni aki érdemben el tudja nyomni a szimpatikus dolgokat, de nem lehetetlen.

Varázsló táposság: Erre néhány címszó: mágiamentes-övezet, OD, garott, psziroham, szent tűz, íjász, megfázás, stb. 8)

A többi kérdés nekem zavaros. :oops: Mégegyszer kérném valaki legyen szíves összefoglalni mire írjak még. :?
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kaspar Otlokir » 2008.04.11. 16:22

Időzítés: lehet ez nekem szól, ha nem akkor storno a következő rész.

Az időzítés mozaik arra jó hogy egy varázst ne azonnal hanem a kívánt késleltetéssel hozzunk létre, pl egy nap múlva egy perc múlva mikor a vari már el tudott menekülni.
Amit Én javasoltam az pedig olyan mint a drágakőmágiánál a drágakövek manával való újratöltődése, az átlényegítés.
Azzal a különbséggel, hogy ezt megfelelően magassan képzett(mestermágai 4. fok, egyéb mágiaformák 4. fok és a használni kívánt mágiatípus 4. fok, iparűzés 5. fok) mestermágusoknak oktatják, tehát nem a JK "találja fel" hanem titkos tudásként tanulhatja a megfelelő szervezettől.

Ha a hsz nem ehez szólt még egyszer bocsi.

Kaspar
"A vágynál veszélyesebb dolog alig van nagyuram. Vigyázz nem tudhatod méreg vagy szeretet bújik egy kéz simításában."
Kaspar Otlokir
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 653
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.04.11. 17:43

Quator!

Nem mossa le... :D

Le vagyon írva: a rúna megtöréséhez szándékosság kell. Nem fogja a vér lemosni, mert nem azért fröccsen rá a pengére, hogy eltörölje a rúnát. Ahogy a szél sem tudja megtörni a homokkal kirajzolt varázskört...

S.
"Bocsáss meg! Eszemet az idő meg nem óvta,
Most fekete,fakó, mint könyv, múlt mélyiből."

Dale Avery: A Renegát
Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 984
ZK Karakter: Torum - Belső ellenség /Warhammer/
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dunadan » 2008.04.11. 19:08

Akkor tehát a kíméletlnek tőrénél, két kinyilatkoztatás is létezik a könyv szerint magánál a varázslatnál, hogy lemossa a vér. A másik a szimbólummágiánál, hogy a varázs szimbólumokban, és jelekben (ugy amblock) a nem szándékos megszakítású, folyamatok, (pl víz és szél melyek természeti folyamatok) nem tesznek kárt.
Nos viszgáljuk meg alaposan a kérdést. Melyiknek van nagyobb következménye.
1, Ha a kíméletlenek tőrét vennénk, érvényes paraméternek. Akkor az kiterjesztődne, minden szimbólummal ellátott tárgyra. Mivel a tőrre felírt mágikus rúnák, egyértelműen mágikusak. És a rúnák, alakjukat és funkciójukat tekintve eltérnek ugyan de, mindegyik megegyezik abban, hogy a rúnamágiára megfogalmazott egyetemes törvényszerűségek teljesülnek nálluk. Ebből, következőleg, a kíméletlenek tőrénél, szereplő tulajdonság, (elmossa a vér), csak úgy állna fenn ha megengednénk, a természeti folyamatok a rúnákra hatással legyenek.

2 Vizsgálódásunk második része, a szimbólummágia felől közelít. Melyben leszögezik, azt, hogy a természeti folyamatok, az ábrákba töltött mágikus erő miatt, nem gyakorolnak hatását a rúnákra. Nos ha figyelembe vesszük azt, hogy a kíméletlenek tőre, és csak ez az egy varázslat szegi meg e törvényszerűséget. Ráláthatunk arra, hogy melyik kijelentést, von maga után nagyobb változást.Azt kellene inkább figyelmebe venni, egyértelműen mely több rúnára is érvényes.

Ezért javaslatom az alábbi felvetések és ellenvetések eldöntésére a következő. A kíméletlenek tőre, varázslatot helyezzük imlegitim varázslatnak, mert nem illeszkedik bele az egyetemes mágiatörvényekbe, mert ha figyelembe vennénk akkor nem beszélhetnénk évszázados Ynev világát meghatározó, és rejtett csodáihoz hozzá tartozó ősi szimbólumokról. Hisz azok az idő haladtával elpusztúltak volna. És egy egyszerű ostoba tyúk is tönkretehetne, egy varázsrúnát, kapirgálásával.
Üdv:Helax
UI:Bocsánat, hogy ha nagyon tudományosnak tünik az interpretációm, de most értem haza az egyetmről :)
„Egy lélek nem csak érzelem vagy tett, hanem együtt mindkettő, s ha uralni akarod az embert a lelkét kell uralnod nem csak az érzelmeit, vagy a tetteit.”
Onion Ordan
Dunadan
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 125
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Cadoras » 2008.04.12. 9:55

Sess!

Erre annyit tudok mondani, hogy kivétel erősíti a szabályt.
Talán ezt a szimbólumot pont úgy készítették, hogy a vér lemoshassa, máskülönben nem lenne értelme a mágiának.
"Since love and fear can hardly exist together, if we must choose between them, it is far safer to be feared than loved."
- Niccolo Machiavelli

"Am I my brother`s keeper?"
Genezis 4:9
Cadoras
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 490
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dunadan » 2008.04.12. 17:23

Sajnálom de a mágia mint tudomány, ha így nézzük nem ismer kivételt, ez nem egy vers, hanem egy fizikai folyamatok hallmaza, melynek törvénye alól nem bújhat ki senki, és semmi.
Üdv.Helax
„Egy lélek nem csak érzelem vagy tett, hanem együtt mindkettő, s ha uralni akarod az embert a lelkét kell uralnod nem csak az érzelmeit, vagy a tetteit.”
Onion Ordan
Dunadan
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 125
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.04.13. 8:29

Nos áttanulmányoztam a szimbólummágiát és a létrehozónak kell megadni mire aktiválódjon a szimbólum jelen esetben arra pl hogy lemossa a vér, így ha vízbe teszed akkor sem fogja lemosni a rúnát. A szimbólummágiánál kétféle típust különböztetünk meg a tapasztalati úton készülő varázstárgy lásd rúnafegyver stb ebben az esetben lemásolod a rúnát feltöltöd a szükséges manával és nincs szimpatikus viszony. pl crantai kyr törpe elf stb varázs tárgyak. A másik az egyedi amikor te kreálsz varázs tárgyat ugyanis te rajzolod meg a rúnákat és te hozod létre a hozzá szükséges varázslatsorozatot ebben benne van a személyiséged és ekkor van szimpatikus viszony.

A kíméletlenek tőre egyszerű tapasztalati úton működő varázs tárgy ami a ezek szerint a vérre aktiválódik és a működése ismeretlen.
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kaspar Otlokir » 2008.04.14. 13:58

Üdv!

Togar: tapasztalati úton készülő varázstárgyak a könyv azon részei ahol fel van tüntetve hogy készítheti: bárd, pap, bömös vagy banya(+ a zotgejt meg a sámán cuccok) és itt is van szimpatikus viszony.
A többi, a rúnamágia, ami ma a mozaikmágusok(a JK kasztok közül) kiváltsága és rúnamágia esetén itt is van szimp. viszony. Ez csak a 6. fok elérésével szűnne meg az Uwel-es varázsló példájánál.

Kíméletlenek tőre: lehet agyalni, hogy akkor mi miért, de sztem az egész mindössze annyi, hogy az ETK-t jó pár évvel korábban adták ki mint az ÚT-t, és ezt nem akarták/vették figyelembe. Nem kell az ynevi kristályszférákat is belemesélni :D . Ha az könnyebbség a HM majd eldönti hogy lemostad-e vagy sem. Megjegyezném hogy a TAM ellen akkor is véd a személyes aura ha azt rúnába foglalod, ezért magának a tőrnek nem sok értelmét látom. Sztem az átalakulás/visszaalakulás a testen kívül jönne létre, mint a fém/arany gyűrűs példánál.

Kaspar

ui: arra hogy a mestermágikus tárgyat sebzi-e a mágia, nem írja hogy nem, azt írja hogy legalább olyan szintű(vagy magasabb) mestermágus alkotása kell hozzá mint a megsemmisíteni kívánt tárgy alkotójának tudása.
"A vágynál veszélyesebb dolog alig van nagyuram. Vigyázz nem tudhatod méreg vagy szeretet bújik egy kéz simításában."
Kaspar Otlokir
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.04.14. 14:31

Ez a szimpatikus viszony amúgy az UTban került elő és szerintem hülyeség mert akkor nem létezik olyan hogy rúnafegyver és egyéb mágikus tárgy sem mivel senki nem lenne olyan hülye hogy kockáztassa a szimpatikus viszonyt. Ha én lemásolok egy rúnát egy könyvből és feltöltöm manával effektíve semmi közöm hozzá csak lemásoltam.Viszont ha új mágiát hozok létre akkor abban benne vannak a személyiségjegyeim a runákban tehát van szimpatikus viszony ennek így van értelme. Különben mindenki elfelejtheti a mágikus tárgyakat mert Yneven pár darab vari van aki 5 ös szintű mestermágus a 6os szintű szimbólum mágus meg felejtős. Úgyhogy szerintem a tapasztalati úton készülőknél nincs szimpatikus viszony a ujaknál nincs. A könyv is úgy írja hogy ha a varázsló új mágiát hozhat létre 4 foktól de ennek a veszélye a szimpatikus viszony. Tapasztalati mágikusat csinálhat 3as szinten de ott nem említik a szimpatikus viszonyt.

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kaspar Otlokir » 2008.04.14. 14:44

Felőlem.

A szimbólumoknál is külön írja, hogy melyik okoz szimp. v-iszonyt. Ezért nem értek egyet az ÚT leírásával. De ha ettől jobb legyenek a tapasztalatisok nem szimpatikussak(útálljuk Őket :D ).
Vagy legyen feldobva Hm szinten, hogy akkor most mi legyen a rúnamágiával.(abban a topicban, vagy tess szólni hogy akkor kérünk véleményt alkotni)

Kaspar
Kaspar Otlokir
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.04.14. 14:56

Oké beszéljük meg mert van benne ellentmondás mert ki lenne az a hülye aki egy rúnakardot is csinálna szegény jknak ha szimpatikus viszonyban maradna a fegyverrel.

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Anapol » 2008.04.14. 16:55

Üdv!

Bocs lehet hogy ez már feljött de pl.: Etk szerint szimpatikus viszony csak 1 év után alakul ki gazda és tárgy között.
Vyan Anapol
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 141
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2008.04.14. 17:01

a beszélgetés tárgya: rúnamágiával készült cuccok az ÚT szerint szimpatikus viszonyba kerülnek alkotójukkal, azonnal.

Kaspar
Tisztelettel: Herold Bardelot
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1139
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Craian » 2008.04.14. 17:04

A szimpatikus viszonyról.
Annó valamikor nagyon régen valahol olvastam(hogy a Rúna hasábjain, vagy máshol, őszintén szólva már nemtudom...) egy -szerintem- használható dolgot a szimpatikus viszonyokról.
Ez alapján a rúnamágiával készülő varázstárgyakat három részre osztották:
1. A varázstárgyat csak a varázsló képes használni, az vele szimpatikus viszonyban van.
2. Egy(vagy több) meghatározott személy képes használni, ez esetben vele(velük) áll szimpatikus viszonyban a tárgy.
3. Bárki képes a tárgyat használni, az nem áll szimpatikus kapcsolatban senkivel.

Tehát a rúnakard értékei csak a meghatározott ember kezében érvényesülnek, bárki más használná, annak kezében csak egyszerűen mágikus lenne, stb... Ezért lehet, hogy a varázslók elsősorban első vagy második típusúakat hoznak létre: ha ellopják/megölik a tulajt más nem hasznát venni. A harmadik típusúakat pedig gondolom a nagyobb mágikus potenciállal rendelkező rendektől kerülnek ki, vagy nemtom... :lol:

Az Anyagmágia pedig régóta nem tisztázott. Illetve a régebbi könyvekben még nem gondoltak bele, mire képes a fantázia és pár manapont, ezért mindenhol "Személyes Aura" feliratok lebegnek, mint valami mentelmi jog...

A tapasztali úton készült varázstárgyak esetében... mivel ezek valószínűleg bárki által használhatóak, mivel nincs odaírva, hogy nem, és mivel ezen a készítőjük nem tud változtatni, szerintem nincsenek szimpatikus viszonyban(kivéve, ha arra szükség van a működéséhez, de ilyenre most hirtelen nem emlékszem :) ).
Hát a szinguláris magvú parciális integro-
differenciálegyenleteket tudjátok-e integrálni?

(Mi) Integrálni nem tudunk, csak perturbálni még
És az se mindig konvergens, habár ez illenék.
De új világ, mi kibukkan a ceruzánk hegyén
Ez a legszebb mesterség.

Részecske vagyok, vagy hullám,
Élek-e vagy ez a hullám?
Megmondanám, hogyha tudnám,
De mindent én sem tudhatok.
Craian
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 83
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2008.04.14. 17:08

Craian írta:A szimpatikus viszonyról.
Annó valamikor nagyon régen valahol olvastam(hogy a Rúna hasábjain, vagy máshol, őszintén szólva már nemtudom...) egy -szerintem- használható dolgot a szimpatikus viszonyokról.
Ez alapján a rúnamágiával készülő varázstárgyakat három részre osztották:
1. A varázstárgyat csak a varázsló képes használni, az vele szimpatikus viszonyban van.
2. Egy(vagy több) meghatározott személy képes használni, ez esetben vele(velük) áll szimpatikus viszonyban a tárgy.
3. Bárki képes a tárgyat használni, az nem áll szimpatikus kapcsolatban senkivel.

Tehát a rúnakard értékei csak a meghatározott ember kezében érvényesülnek, bárki más használná, annak kezében csak egyszerűen mágikus lenne, stb... Ezért lehet, hogy a varázslók elsősorban első vagy második típusúakat hoznak létre: ha ellopják/megölik a tulajt más nem hasznát venni. A harmadik típusúakat pedig gondolom a nagyobb mágikus potenciállal rendelkező rendektől kerülnek ki, vagy nemtom... :lol:

Ezt jól kihagyták ÚT-ből :roll: :uzi:

Kaspar
Tisztelettel: Herold Bardelot
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1139
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 80 / 153 • 1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 153

Vissza: Csevegõ