• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 75 / 153 • 1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 153

Re: Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.04.08. 20:05

Szia!

Igazad van, tényleg elég a 3. szint. Ez szerintem hülyeség, mivel a leírásnál is azt írja: mesteri tudású varázsló tud létrehozni hasonló tárgyat. Az pedig 4. szint...

Amit én leírtam, nem szentírás. Csak az én véleményem...

S
"Bocsáss meg! Eszemet az idő meg nem óvta,
Most fekete,fakó, mint könyv, múlt mélyiből."

Dale Avery: A Renegát
Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 984
ZK Karakter: Torum - Belső ellenség /Warhammer/
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dunadan » 2008.04.08. 20:10

Szia
Szerintem, úgy lehetne ezt a kérdésben dülőre, jutni, ha bár nem pusztulna el de mivel időtartam nélküli varázslat ezért újra kellene tölteni. Kétszeres Mp ért. És igazad van szerintem a 4 fokot illetően. Kellen valahova az oldalon csinálni egy kimondott törvények könyve című részt ahol a közös megállapodásokat lefektetjük mert akkor mindenkinek világosabbá válnának a dolgok.
Üdv:Helax
„Egy lélek nem csak érzelem vagy tett, hanem együtt mindkettő, s ha uralni akarod az embert a lelkét kell uralnod nem csak az érzelmeit, vagy a tetteit.”
Onion Ordan
Dunadan
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 125
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.04.08. 20:14

De hogyan töltesz valamit újra, amit az elészülés alatt töltesz fel? Ez nem rúna, hogy csak manát pumpálj felé. Maga a tárgy lényege mágikus. Ezért gondolom, hogy a kitöréses formában a tárgy megsemmisül a kitörésben, mivel a benne kötött mana az egyik alkotóeleme. Vagy csak sima nem -mágikus tárgy válik belőle....

S
"Bocsáss meg! Eszemet az idő meg nem óvta,
Most fekete,fakó, mint könyv, múlt mélyiből."

Dale Avery: A Renegát
Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 984
ZK Karakter: Torum - Belső ellenség /Warhammer/
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dunadan » 2008.04.08. 20:17

Ez is jó meglátás, én részemről, a varázstárgy varázsának megszünése mellett voksolok. A nagykutyáknak kellene erről döntenie.
De remélem mihamarabb eldöntik majd mert a drága varázslóm, arra tette fel életét, hogy elemi mágiából, mestermágus legyen. :D .
Üdv:H
De addig még hosszú, és jó kalandok várják :D
„Egy lélek nem csak érzelem vagy tett, hanem együtt mindkettő, s ha uralni akarod az embert a lelkét kell uralnod nem csak az érzelmeit, vagy a tetteit.”
Onion Ordan
Dunadan
Olvasó
Olvasó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2008.04.08. 21:01

Jól elsikkadt az a nekromancia téma, amit felvetettem, így arra kérnék mindenkit (persze azokat, akik már írtak, nem feltétlenül), hogy ha van kedve, írja le, miben látná a probléma megoldását.

M.

ui.: szerintetek létrehozható valamilye módon maremita tanokat magáénak valló Darton-pap?
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. "
"Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1786
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dunadan » 2008.04.08. 21:06

Nos bár nem nagyon vagyok jártas a nekromanták terén, de igazából, a nekromanta elég pasziv egy Jk ha valami életerő manipulálásos( ahogy megemítetted) mozaikokat is sikerülne, hozzá csapni az sokat dobna rajta.
Onion Ordan
Dunadan
Olvasó
Olvasó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.04.08. 21:06

Több tényező is van ebben a dologban (elemi kitörést böfögő nyílvessző) :

Van egy mestermágusunk aki varázsnyílvesszőket tud gyártani. Ehhez az "Íjkészítés" mint Iparűzés képzettség szükségeltetik, és akkor a varázsnyílvesszőkben ki is merül a tudománya, ami egyébként nem rossz csak egy baj van vele:

-Szimpatikus viszonyban állni egy csatában kilőtt nyílvesszővel enyhén szólva kissé buta dolog. Gyakorlatilag olyan mintha a mágus átsétálna az ellenség táborába, a nyílvesszőn keresztűl azt tesznek vele, amit csak akarnak. Jóllehet a nyílvessző elpusztíthatatlan, de a vele szimpatikus viszonyban álló varázsló nem!!!

-A nyilvesdsző ott van kint valahol egy ellenséges katona holttestében, miközben a területre -ahol a nyílvessző van- elvarázsolnak egy Tűzszőnyeget, Félelmet vagy valami hasonlóan szaftos varázslatot. Hála a nyílvessző elpusztíthatatlanságának, a vele szimpatikus kapcsolatban álló varázsló a teljes repertoárt '"végigélvezheti" amit egy csatatéren elsütni szoktak.

Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4315
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dunadan » 2008.04.08. 21:10

Castor nem úgy van hogy csak úgy lehet varázsolni egy mágiát a varázslóra ha a varázslathoz a szimpatikus mágia egy mozaikját csapjuk. Távolból persze. Mert közvetlenül jó hogy megpörkölhetik. Vagy én tudom rosszul?
Onion Ordan
Dunadan
Olvasó
Olvasó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.04.08. 21:14

Megtörtént. Mivel Mestermágus által készített tárgyról van szó, az szimpatikus viszonyban áll a készítővel.
Innentől kezdve lődd bele egy démonba, ami gondol egyet és visszatér a tűz elemi síkjára az 5000 fokba...vagy a csatatéreen ahol a katona van amibe lőtték, elkezdik leszőnyegezni a terepet tűzzel...

kalandod itt véget ért.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dunadan » 2008.04.08. 21:18

Nem érted, nem kell alaklmaznia az ellenséges varázslónak a szimpatikus mágia azt a varázslatát hogy tárgyszimpátia. Mert én úgy tudtam, csak akkor fejti ki a hatását, a varázslóra, ha azt az ellensége a tűzszőnyeg varázslatához hozzá szövi.
UI:Nem azt vitatom, hogynem áll fenn a tárgy és a varázsló közt a szimpatikus kapcsolat, mert az tényleg fenn áll. hanem azt hogy ehhez, nem kell e azt a mozaikot alkalmazni.
Onion Ordan
Dunadan
Olvasó
Olvasó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dunadan » 2008.04.08. 21:20

De lehet hoyg én tudom rosszul. Mert én így nyirtam ki mondjuk hajdanán az egyik varázslómat aki nagyképű és botorvolt, hogy mégettem, egy tűzkitörés+tárgyszimpátiával. Pyarron utcáin:D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Dunadan 2008.04.08. 21:23-kor.
Onion Ordan
Dunadan
Olvasó
Olvasó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.04.08. 21:22

Ha egy varázsló akar rád varázsolni a Szimpatikus Mágiába tortozó varázslatot természetesen igen.

De mi van ha a mágikus hatás nem mozaikmágikus hanem tapasztalati mágia hozza létre?
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.04.08. 21:24

De tudod mit? Mi van ha az ellenséges mozaikmágus hozzászövi?
Miért ne tenné? ha már egy csatateret leszőnyegez tűzzel az a 33 Mp már nem gond...

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Castor de Vinter 2008.04.08. 21:25-kor.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dunadan » 2008.04.08. 21:25

Arrol nem olvastam, hogy képesek lennének erre, a boszik kivételével mások. de lehet hogy te többet olvastál róla.
Onion Ordan
Dunadan
Olvasó
Olvasó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.04.08. 21:27

Én sem, de ha van egy hatás ami mágikus és van egy -nem mozaikmágikus hatás- és te szimpatikus viszonyban állsza azzaLl a tárggyal teljesen kizárt hogy rád kifejtse a hatását?
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 75 / 153 • 1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 153

Vissza: Csevegõ