-Sajnálom, de ebben tévedsz. Akire a Sötét Halál vadászik arra már csak az istenek vigyázhatnak, és legfőképp Darton.
Ki Siro
-Nem mehetünk oda, most eléggé nagy a felfordulás ott. A városőrök, épp a családot faggatják, és nem lennétek odavalók. Lehetetlen. A családfő Akroll az ágyában halt meg, amint láttam egyetlen szúrás volt rajta, vékonyhegyű tőrrel, vagy tűvel, pont a szívénél. Olyan mintha gyorsanható méreggel öték volna meg. De senki sem tud többet. Még a jelentéseimet sem írtam meg, rögtön jöttem ide. Szerencsétek van, hogy Serlinannal vagytok különben,ezt se tudnátok.
„ Nyugodtan isteneinkre bízhatjuk hát magunkat, hisz mérhetetlen bölcsességüknél és magasabbrendûségüknél fogva kevéssé hihetõ, hogy hibásan ítélnénk Teremtés és Pusztítás dolgában … Akár csukott szemmel is követhetjük õket, kárunkra nem válhat egyetlen döntésük sem, hiszen épp tökéletes mivoltuk ment föl bennünket a kétkedés terhe alól … Mivel soha nem döbbenhetünk rá, ha mégis hibáznak … ”
-Értem tehát nem mehetünk oda. A küldetésem forog kockán. Mond el kik ölték meg és hogy hol találom a palotát. Ennek mindenféleképpen a végére kell járnom.-mondja szomorúan, de látszik rajta hogy tisztában van a helyzet súlyosságával.
-Akkor hát mi tévő legyek? A klánom közeli jó barátjáról van szó. Két nemesi ház kapcsolata szakadt meg ezzel. Ezt nem hagyhatom annyiban mivel egyik szövetségesünket meggyilkolták. Ha erről tudomást szereznek oda haza és nem veszek elégtételt eze az ügyön annak egy nemesi ház megsértése lesz a vége.És ennek tudod mi lehet a vége Theironh.-nyugodtan beszél bár bosszú vágy fűti de azért tudja hogy nem lehet elkapkodni semmit sem.
- Sötét Halál? Ha olyan veszélyesek miért nem irtjátok ki őket? Ez a varázslók, papok fellegvára akkor miért nem vadásszák le őket? Vagy például a titkos szolgálat nem ezért vagytok?
<<Én nem értem ezeket... komolyan annyi errefelé a varázshasználó meg a kiváló harcos- mint pl-én meg Siro - hogy simán felszámolhatnának egy ilyen kis akármilyen szektát vagy mi fene ez. >>
-Tudunk valahogy segíteni? Áh ez ostoba kérdés volt. Biztos tudunk, ha Siro barátom már ennyire szívére veszi azt ha egy kékvérű meghal akkor én is segítek ha tudok. Ha a kastélyban nem is de körülötte azért körülnézhetünk nem?
-Ifjú, heves barátaim. Tudom, ti világokat akartok még megváltani, de majd rájöttök, ez az ország sem gyengeségtől mentes. A Sötét Halál egy olyan szervezet amit gyakorlatilag nem lehet kiirtani, a Pyarr Titkosszolgálat ügynökeit is csak anya szülte, de a Sötét Halál az ás, ők életük minden percében a rituális gyilkosságaikra készülnek. A varázshasználóknk sem képesek meglelni őket, mert úgy nézek ki mint minden egyéb ember, és úgy álcázzák bűnös lelküket, hogy mentaistáink sem tudnak mit kezdeni velük. A céhen belüli rendzserről inkább nem is szólok. Nem csak gyilkosok, kémek, hanem egész hálózata a tolvajoknak, besúgóknak, méregkeverőknek, kirurgusoknak, orgazdáknak, de még akár templomi segédeknek is a szolgálatukban áll, a saját verázshasználóikról nem is beszélek. Épp ezért ne is reménykedjetek barátaim, ők az árnyak közt is a legsötétebbek.
-Siro, ha akarsz elmehetünk a gyilkosság színhelyére, de te ott úgysem tudsz sokat tenni, gyász, és félelem ül azon a helyen most. A Pyarr Titkosszolgálat pedig mindent megtesz, hogy kiderítsen mindent. Most pedg indulnom kell intézkedni.
Feláll, és elindul, majd visszafordul.
-A család tudja szerintem, hogy ugyan miért is ölhették meg az öreget.
Ezzel gyorsan el is tünik szemeitek elől.
„ Nyugodtan isteneinkre bízhatjuk hát magunkat, hisz mérhetetlen bölcsességüknél és magasabbrendûségüknél fogva kevéssé hihetõ, hogy hibásan ítélnénk Teremtés és Pusztítás dolgában … Akár csukott szemmel is követhetjük õket, kárunkra nem válhat egyetlen döntésük sem, hiszen épp tökéletes mivoltuk ment föl bennünket a kétkedés terhe alól … Mivel soha nem döbbenhetünk rá, ha mégis hibáznak … ”
<<Világmegváltás... beszél ez bolondokat.>> Ahogy Theiron egyre joban elmerül a részletekben úgy kezd egyre joban csillogni a szeme. Mikor Theiron elment feláll és Siro-hoz fordul. -Mond Siro most hogy nem tudod elvégezni a feladatot amiért ideküldtek mihez kezdessz? Mert nekem volna egy két ötletem... és nem még mielőtt rosza gondolnál nem akarok lerészegedni egyik ivóban sem...egyelőre . Nos? -Az én érdeklődésemet nagyon felkeltette ez a fekete halál... mert hithű pyaronni lévén nem hagyhatom tétlenül hogy egy ilyen mocsok csúfitsa el Pyarron szépségét... <<Nem beszélve arról hogyha elkapok akár csak eggyet is bebizonyítom hogy, jobb vagyok mint a Pyarroni ügynökök... ez Arelnek tetsző cselekedet lenne! Úgy ám! >>
Mielőtt Siro válaszolna Kirakhoz és az Elfhez is intéz egy két szót: - Hát ti dalnok urak velünk tartanátok? Szeintem dalba illő lenne...
-Először is miért is ne tudnám teljesíteni a küldetésemet?-most úgy néz Lorinra hogy mindjárt felbrobban azon hogy az Arelita ilyen képtelenségeket állít.
-A családom és a családom barátjainak a becsülete nyomja most az én vállamat. Az én filozófiám "aki becsületét elvesztette azt mindenét elvesztette". Ehhez tartom magam. Tehát ha velem akarsz tartani akkor megyünk is a nemesi házhoz kérdezősködni, aztán majd meglátjuk hogyan is tovább.-jelenti ki utoljára.
<Muszáj ezt az ügyet megoldanom nem bukhatok el első küldetésem során semmi féle képpen sem.>-jelenti ki magában.
-Na jössz Lorin te nagy világot megváltó Arel vagy kicsoda hívő ki klánokat írt ki egymagában? -ezzel együtt Lorin fejét a hóna alá beszorítja és "barackot" ad a fiú fejére.
-Ez a beszéd barátom! Amúgy nem annak kellet volna átadnod valamit akit megöltek? Lehet én keverek valamit... De ha neki kell akkor elég nehéz lessz ah egyszer meghalt! Bár ha keritünk egy dartonitát. -Akkor indulhatunk is!. -Serlinan jössz te is ugye?
Mikor Siro megajándékozzal azzal a bizonyos barackall elkezd röhögni majd ha nem hagya abba akkor enyhén megrúgja annak térdét. - De vicces kedvedbe vagy! - megigazítja haját majd visszaveszi kalapját, hátizsákát és faláll várva az indulásra.
Serlinan nem fogadja oly boldogan az ötleteteket, és azt javasolja inkább menjetek vissza a Részeg Sárkányba, ugyanis neki ott munkája van, és nem hagyhatja csak úgy ott Rindant.
Majd egyszercsak meggondolja magát.
-Jólvan. Belemegyek a játékba, segítek nektek. Ugyan nem tudom miért, de érzem, hogy a "Dalokban Élő" ezt követeli. Ezt tényleg sokáig fogjuk dalolászni úgyérzem. Serlinannal az életeken viszonylag gyorsan eljuttok a palotanegyedbe, a csillogó utcákra, soklovas hintók közé. Majd megáll egy robosztus kapu előtt és rámutat. -Itt laknak D'Aquilorék.-mondja halkan.
//Következő reagot a D'Aqulior rezidenciához kérem.//