• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Két város között - úton, tengeren...

A Háromfejû Birodalma...

Moderátorok: Isshae Ianarak, Admin

Hozzászólás küldése
511 hozzászólás • Oldal: 10 / 35 • 1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 35

Re: Két város között - úton, tengeren...

HozzászólásSzerző: Chorax » 2008.04.06. 17:02

(Yossarien)

*Megvakarom a fejemet, és kimondom az eddig ki nem mondott feltevésemet:

- Ugye nem te vagy az a macska? Találkoztam azzal az öreggel, aki Mesternek hívatta magát! Ő nagyon kereste a macskát...Te vagy az a macska Eny?

*Mélyen a szemébe nézek és kíváncsian várom a válaszát.*
„Acélos akarat, rendíthetetlen hűség, gyakorlott kéz – a kráni légió pillérei.”
Chorax
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 319
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2008.04.07. 18:22

- A Mester csak egy vén bolond. Kettőig sem tud már elszámolni. Ha találkoztál is lent ott valakivel, az biztos nem a Mester volt. - *átfut az arcán egy fintor, majd belelkesülve kérdez ismét* - Mond Yoss, elkísérhetlek egy darabon? Merre tartassz? Már oly régóta nem beszélgettem senkivel. Tudod erre kevés a vándor...
*Észak felől kicsit erősebben kezd fújni a szél és az égen lassan felhők gyülekeznek. Még nem úgy néz ki, hogy esni akarna, csak nem lesz napos időtök a továbbiakban.*
"Shulur megtanít, hogy a bukás csak pillanatnyi állapot. Véglegessé az teszi, ha feladod a küzdelmet" - Isshae Ianarak
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1593
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Chorax » 2008.04.08. 10:04

(Yossarien)

*Kicsit bosszúsan veszem tudomásul, hogy megint nem a kérdésemre válaszolt. De hamar túlteszem magam rajta, és folytatom a beszélgetést:

- Azt mondod, hogy nem Mesternek hívják azt a valakit? Na mindegy végül is a lényeg az, hogy megszabadultam attól az öregtől...Ha akarsz velem jöhetsz, feltéve hogy nem húzol csőbe kandallókapargatással, akkor nyugodtan...

*Elvigyorodom, majd folytatom:

- Miért nem hagytad el ezt a vidéket? Ide köt valami? Azt mondod kevés errefelé a vándor. Miért nem kerestél még valakit, akivel már rég elmehettél volna innen?

*Közben lassan elindulok tovább, de csak nyugodtan sétálva.
A felhőkre tekintek, majd kicsit fázósan összehúzom a ruhámat, nem kéne a föld alatti fürdőzés után ismét elázni.*
Chorax
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2008.04.11. 10:05

- De jó! :) Tényleg veled mehetek? ... Persze, hogy nem húzlak csőbe. A házban sem akartalak... Csak tudod... A körmöm erősítettem a kandallón...
*Ez valahogy nem volt meggyőző - ráadásul az eddig kíváncsi és vidám tekintet pár pillanatra elfelhősödött mint az ég.
Enya követi a tekintetedet a felhőkre, majd elmosolyodik újra, s újra visszatér a vidám csillogás a szemébe.*

- Nem fog esni. A hegy elhúzza a felhőket, mi pedig már lefelé tartunk.
Hogy miért nem mentem mással? Mindenki olyan komor és ... akikkel eddig összehozott a sors, mind útálta a macskákat. Te nem zavartál el. - *rád sandít, majd újra az előttetek enyhe kanyarokkal tűzdelt utat fürkészi.* - Merre, hová tartassz Yoss?
"Shulur megtanít, hogy a bukás csak pillanatnyi állapot. Véglegessé az teszi, ha feladod a küzdelmet" - Isshae Ianarak
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Chorax » 2008.04.11. 12:54

(Yossarien)

*Mosolygós hangulata rám is könnyen átragad. Magamban nevetgélve válaszolok a lánynak:

- Merre tarok? A hegyről lefelé. :) Aztán abba a Lahassyn vagy mi fene a neve városba...Nem ismerem azt az országot, ahol csak macskák élnek. Errefelé főleg az emberek laknak...Te honnan jössz? Hogy kerültél erre a vidékre? Azt mondtad, hogy tíz éve éltél abban a házban...

*Közben nyugodt tempóban haladok. Nem akarom siettetni ezt az érdekes lényt, aki – mint kiderült – mégiscsak a macska.*
Chorax
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2008.04.12. 16:01

- Kár... Ott biztosan jobban elfogadnának... - *a további kérdéseidet teljes hangulatváltozásban hallgatja végig. Elszomorodott, szeméből csak úgy süt a fájdalom. Nem is szól semmit, hanem egy fürge mozdulattal beveszi magát az erdő sűrűjébe - ha igazán fürge és ügyes vagy meg bírod állítani - már ha akarod.*
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Chorax » 2008.04.13. 20:30

(Yossarien)

*Nem próbálom megállítani, ő dönt arról, hogy mit csinál. Azért megállok és utána kiáltok:

- Most meg mit mondtam? Mégse jössz velem?

*Folytatom az utam a falu irányába.*

< Ki tudja min akadt ki a macsek?! Nem is mondtam semmi zaklatót... >
Chorax
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2008.04.16. 11:35

*Folytatod az utad magányosan. El nem tudod képzelni, hogy mi üthetett Enyaba, hogy így eltűnt.
Eseménytelen az út. A táj egyhangú - erdő, ami nyugodt élettől hemzsegő zajokkal van tele. A természet háborítatlanul él e vidéken.
Délben megállsz pihenni, ebédelni. Jólesik egy kicsit kinyújtóztatni tagjaidat, s pihentetni lábad. Megfordul a fejedben, hogy lóval mennyivel könnyebb dolgod lenne - de hát... nincsen.
Kis pihenő után újra nyakadba veszed az utad. Nekiindulsz az ismeretlen, még mindig monoton tájnak - bár meg kell hagyni a nyugodt erdőnek megvan a maga szépsége.
A fél délutánt átgyalogoltad már ismét, mikor egy kis patakhoz érkezel meg. Keresztben fut az útnak, s rajta egy pici, egy emberes fahidacska vezet át. Korlátja nincs a hídnak, sem semmilyen pereme. Bizonyára azért építették csak, hogy száraz lábbal át lehessen kelni a majd 2 lábnyi széles, sekély folyású víz felett.
A hídtól balra egy kicsit ki van szélesedve a meder - láthatólag az állatok kedvelt ivóhelye lehet. Csupa állatnyom minden, s láthatólag legalább öt csapás vezet be a sűrűbe.
Míg szétnézel az egyik csapáson megelevenedik egy bokor...
Először még valami szürkés, szőrös valamit láttál... majd Enya lép ki a bokor takarásából.*

- Ne haragudj rám Yoss...
Ott éltem. A családommal. Majd jöttek ŐK...
Anyám, apám eltűnt egy éjszaka alatt, engem pedig sokmindenre kényszerítettek mondván: árva vagyok, azt kell tennem amit ők mondanak, ha nem akarok meghalni. Sokmindent csináltak velem ami fájt, ami kínozta testemet, lelkemet egyaránt. Jött egy asszony. ŐK veszekedtek vele... én útban voltam. Nem emlékszem arra mi történt. Csak hogy egy barlangban vagyok összegömbölyödve... s nem ember vagyok már... Az életemet a tamariknak köszönhetem. S azt is, hogy rájöttem hogyan lehetek újra ember... egy kicsit...
Elátkoztak...
Még mindig veled tarthatok?
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Chorax » 2008.04.18. 0:56

(Yossarien)

*Megállok a víznél, és feltöltöm a vízkészletet, hiszen ki tudja mikor lesz legközelebb rá alkalmam. Enya megjelenése kicsit meglep ugyan, de valahogy számítottam rá.*

< Szegény kis teremtmény. Ha igazat beszél akkor ő egy megátkozott ember. Kicsit sajnálom is szegényt. Vajon lehet rajta segíteni? >

*Bátorítóan rámosolyodok, majd nyugodt hangon válaszolok:*

- Szeretem az őszinte beszédet...Nem kell félned, velem tarthatsz...Mit gondolsz, meg lehet téged szabadítani ettől az átoktól? Talán végleg ember lehetnél...Kár, hogy nem értek az ilyesmihez...

*Megmosom az arcomat a vízben, és iszom egy keveset.*
Chorax
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2008.04.19. 22:22

*Enyanak elkerekedik a szeme válaszodat hallván. Megkönnyebbülve szalad oda hozzád és a nyakadba csimpaszkodik. Kicsit sírós hangon köszöngeti meg, hogy veled tarthat, majd pár hálaszó elrebegése után lesütött szemekkel enged el.*

- Bocsáss meg.... Tudod, még senki sem fogadta el, hogy én... hogy... Na mindegy.
...
Biztos van rá megoldás, hogy újra az legyek aki voltam. Ők... ők biztos vissza bírnák csinálni, de hozzájuk nem megyek vissza. Lehet meg is ölnének... Vagy ki tudja mit csinálnának még velem.
*Elnézi ahogy felfrissíted magad a pataknál - addig leül a fűbe.*
- Alig egy órás gyaloglásra ide van egy melegvizű tavacska... ha le szeretnéd mosni az út porát... Nem kell letérni az útról, bár kevesen ismerik a helyet. Szerencsére.
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Chorax » 2008.04.25. 12:34

(Yossarien)

*Megmosolygom a lelkesedését, majd megrázom a fejemet a meleg víz hallatán:

- Nemrég fürödtem, bár az nem volt éppen meleg víz. Inkább haladjunk, minél előbb ki akarok érni ebből az erdőből, meg nem akarok megint elkeveredni...

*Megtöltöm a kulacsomat is friss vízzel, majd intek Enyanak, hogy induljunk.*
Chorax
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2008.04.29. 12:36

- Pedig ha tudnál, hogy mit hagysz ki ezzel! De hát ha nem, akkor nem :)
*Beszéd közben feláll a fűből és elindul, át a kis patakon az úton, hogy mielőbb elérjétek a várost.*
- Gondolod a városban elfogadnak engem? Tudod, félek ettől egy kicsit. Lesz ott szerinted olyan aki segíteni tud rajtam?
...
És te mit keresel erre? Úgy értem van konkrét célod itt?
...
Mond csak Yoss... Tudsz te fegyvert forgatni? ... Csak azért kérdem, mert úgy 2-3 óra múlva... úgy pont dél felé elérjük a sűrűbb rengeteget. Ott pedig érdekes dolgok vannak. Érdekesek és veszélyesek, halálosak....
*Csacsog. Csak úgy folyik belőle a szó menet közben. Mindkettőtöknek egy kényelmes, de mégsem lassú tempót vettetek fel és egymás mellett haladva hagyjátok magatök mögött a hegyet, s vele a súlyos esőfellegeket.
Szerencsétekre az eső nem kezdett el esni, úgy látszik a hegy még egyenlőre megtartja magának őket. Az út szinte egyenes lefelé ezen a lankás hegylábon. Tavaszi virágok ritkulnak, ahogy sűrűsödik a lombkorona felettetek. Igaza lehet Enyanak, ahogy magatok mögött hagyjátok a hegyet egyre jobban sűrűsödik az erdő. Belegondolsz, hogyha ez ilyen ütemben folytatódik, akkor 2-3 óra múlva egy szinte áthatolhatatlan, sötét erdőbe értek.*
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Chorax » 2008.05.04. 2:54

(Yossarien)

*Hallgatom Enya csacsogását, kicsit örülök is annak, hogy nem egyedül kell mászkálnom ebben az erdőben. A kérdéseire megpróbálok őszintén válaszolni:

- Öööö...Hogy mi a célom? Igazából egy olyan helyet keresek, ahol nyugodtan élhetek. Nem sok mindenhez értek, de a szeszlepárlást elég jól kitanultam. Talán értékelik errefelé ezt a tudást...Fegyvert forgatni?! Hááát azt nem nagyon tudok! Nem lehet valahogy elkerülni azt a veszélyes erdőrészt? Nincs kedvem a fűbe harapni...

*Nézelődök is, hátha látok valami kerülőutat, vagy ritkásabb erdőrészt.*
Chorax
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2008.05.07. 12:48

- Szeszlepárlás? Hát az meg micsoda? - *néz rád Enya nagyra nyílt csodálkozó szemekkel. Nagyon úgy néz ki, hogy még nem is hallott ilyesmiről.*
- Hát, kerülni lehet... De azzal úgy 4-5 nap késéssel fogunk csak újra településre érkezni. Az az erdő nagy.
Lassan elérünk egy kis levezető csapáshoz. Azon eltudjuk kerülni azt az erdőt. Az út a melegvizű tóhoz vezet, amit már mondtam előbb neked. Onnan lehet tovább is menni, s van elkerülő út a rengetegtől.
Gondolkozz el rajta. Nekem végül is mindegy.
*Alig haladtok pár száz méternyit az erdőben az eddigi fölúton, balra egy levezető csapáshoz érkeztek el. Egyszemélyes a csapás, de nem állatok álltal használt - legalább is nem csak a vadon állatjai használják - a megszáradt sárban lónyomokat fedezhetsz fel. Erre már rég eshetet, legalább is a talajt elnézve, így ezek a nyomok kitudja milyen régiek lehetnek.*
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Chorax » 2008.05.09. 2:33

(Yossarien)

*Vigyorogva válaszolok a kísérőmnek:

- Ó, a szeszlepárlás az egy érdekes munka. Kell hozzá egy csomó felszerelés, meg egy igazi műhely is jó ha van...Mindenféle alapanyagból – főleg gyümölcsökből – lehet szeszt készíteni. Azt tudod, hogy mi az a szesz? És azt hogy mi az az alkohol? Végül is ugyanaz, na mindegy...Szeretnéd megkóstolni? Van nálam néhány flaskával több fajta is, de erős ital, nem biztos, hogy neked ízleni fog...A négy-öt nap kerülő azért nem jó, mert nincs annyi élelmem, ami kitart addig. Akkor marad a veszélyesebb út, talán szerencsénk lesz...

*Nézegetem a nyomokat és meg is állok, hátha Enya mond valami biztatót.*
Chorax
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
511 hozzászólás • Oldal: 10 / 35 • 1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 35

Vissza: Toron