• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 72 / 153 • 1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 153

Re: Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.04.06. 12:02

Üdv!

Akkor legyen minden egykezes fegyver használható kétkezes harcban és a nagyon elvetelmült párosításokat majd a HM jókis minuszharcértékekkel súlytja játék közben? Pölö a kígyókard+fejvadászkard párosítást valszeg nem gyakorolta a karakter, így azzal sután fog bénázni vagy hasonló. 8) (Megjegyzem a kígyókard+korbács és hasonlók pölö tharr-hívőnél sztem mehet.)
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dunadan » 2008.04.06. 15:52

Mea Culpa Mea Maxima Culpa Vinter de nem ez volt a célom,csak tudod szeretem használni a mozaikmágiát, ergo, összerakni, új varázslatokat, feszíteni a tudáshatárt, nem pedig csak a mozaikokat külön, külön használni. Mert az nem más mint a tapasztalati mágia csupán, ha viszont legozunk az az igazi varázslómágia, legalábbis szerintem. De nem tudom, te hogy vagy vele. Ja és nem tudom, miért gondolod, hogy szeretnék, félisten lenni, ha ismernél, akkor tudnád, hogy ha ez is lenne a tervem azt egy életút kaland alapján szeretném megcsinálni. Nem előtörténetbe beírni. Mert abban nincs semmi snassz. De mindegy. Bocsánat a gondolatomért.
Üdv:Helax
„Egy lélek nem csak érzelem vagy tett, hanem együtt mindkettő, s ha uralni akarod az embert a lelkét kell uralnod nem csak az érzelmeit, vagy a tetteit.”
Onion Ordan
Dunadan
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 125
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2008.04.06. 16:07

Dunadan
Szerintem nem kell bocsánatot kérned.Ez a fórum azért van hogy az ilyeneket megbeszéljük.
Castortól pedig szokd meg hogy ő ilyen, és nem változik. Hiába bannolják ki ő visszatért és újra megaszondja. 8)
na de ez már :off:

Én is csak díjazom az új szabályt. Kétkezes harcban lehessen minden egykezes fegyverrel harcolni, eltekintve a brutális párosoktól.
Kérdés:
Két nyilpuskával lehet-e kétkezes harcolni? Én itt Kézinyilpuskára gondolok és nem úgy hogy folyamatosan lő vele hanem csak kettő van a kezébe és miután egyikkel lőtt lő a másikkal is.
(szóval nem is egyszerre támadna csak mindkét kezével)
Ryell wes Nortendal-Sherali kalandok
Ryndavor Con Wierra Artenol - Abaszisz
Lorin O Krell (A lövész)- Pyarron
Valdin Cirn Lyenth-Calerin - Erion-Örömnegyed
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1259
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.04.06. 16:35

Lorin

Szeritnem lehetséges a két kézi nyílpuskával egyet-egyet lőni.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.04.06. 18:16

Üdv.
Én konkrétan arra gondoltam hogy a kígyókardot a Tharr papok használják tehát más nemfog vele kétkezes harcban rohangálni.Egy apró dolog még a fegyverhasználat ha valaki pl két nyílpuskát akar használni vagy két hosszú kardot és mesterfokon szeretné akkor szerintem mindkét kézre külön meg kell venni a mesterfokot.Mert nem ugyan úgy használja mindkét kezét tehát meg kell tanulnia mindkettőre mesterfokon a fegyverhasználatot kétkezes harc esetén.

A nyílpuskás ötlet nem rossz csak értelme nem sok van mert ugye lösz kettőt de előtte külön külön fel kell őket húzni az meg hajól tudom darabonként egy kör úgyhogy nem vagy vele előrébb.
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Chorax » 2008.04.06. 18:46

Togar írta:Üdv.
Egy apró dolog még a fegyverhasználat ha valaki pl két nyílpuskát akar használni vagy két hosszú kardot és mesterfokon szeretné akkor szerintem mindkét kézre külön meg kell venni a mesterfokot.Mert nem ugyan úgy használja mindkét kezét tehát meg kell tanulnia mindkettőre mesterfokon a fegyverhasználatot kétkezes harc esetén.

Szerintem ez baromság (már ne haragudj). Miért kéne dupla kp-t fizetni valakinek a Mf-ért (illetve a 4-fokért)? A kétkezes harc tanulásáért már kifizette a megfelelő mennyiségű Kp-t.
Ennyiből aki kétkezes harcot akar folytatni, annak fel kell vennie külön-külön a fegyverhasználat képzettségeket kezenként (pl Fegyverhasználat/Rövid kard/bal kéz: 2.fok
(2 KAP), plusz Fegyverhasználat/Rövid kard/jobb kéz: 2.fok (2KAP), plusz Kétkezes harc/ két rövid kard: 2.fok (2KAP). Sehol nem írnak ilyenekről, nem értem miért kéne bevezetni...)
„Acélos akarat, rendíthetetlen hűség, gyakorlott kéz – a kráni légió pillérei.”
Chorax
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 319
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.04.06. 20:07

Lehet baromság szerinted de ha nem egyforma fegyvereket használsz kifizeted szó nélkül.Ez ugyanaz csak egyforma fegyverekre vagy te ugyanugyforgatod bal kézben is a fegyvert mint jobb kézben?Igy ugyananyiba kerül az egyforma fegyver is mint a nem egyforma ennyi.. De ha ragaszkodsz a leírt dolgokhoz akkor ut fegyverpárok és kész :lol:

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Chorax » 2008.04.06. 20:34

Togar írta:...de ha nem egyforma fegyvereket használsz kifizeted szó nélkül.Ez ugyanaz csak egyforma fegyverekre vagy te ugyanugyforgatod bal kézben is a fegyvert mint jobb kézben?

A képzett kétkezes harcos igen, ugyanilyan hatékonyan forgatja mindkét kezében a fegyverét.

De ha jól értem, szerinted különböző fegyverek esetén (pl hosszú kard a jobb, míg rövid kard a bal kézben) ki kell fizetni külön a bal kézzel forgatott rövid kard használatot és jobb kézzel forgatott hosszú kard használatot. Mi van ha fordítva fogod meg? Bal kézben a hosszú kard, jobban a rövid? Azokért is külön fizeted a KAP-at (bal kézzel forgatott hosszú kard használat és jobb kézben fogott rövid kard használat)? Ne bonyolítsuk már agyon ezt a kétkezes harcot.

A fegyverhasználat Mf szerintem azt jelenti, hogy a fegyver minden előnyét a legmagasabb fokon használja ki a harcos.
A kétkezres harci technika a két kézzel való harc előnyeit használja ki.
Ha valaki ismeri a választott fegyverének előnyeit a legmagasabb fokon, akkor tökmindegy, hogy melyik kezében forgatja (már ha képzett kétkezes harcos) mindenképpen kihasználja a fegyver előnyeit.
Chorax
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.04.06. 21:22

Nézzük csak ezt a kétkezes harcot.

Togarnak igaza van.
Kétkezes harcot csak olyan fegyverekkel vagy képes alkalmazni, ha mindkét fegyver forgatását ismered, vagyis, ha mindkét fegyverre megvan a Fegyverhasználat képzettség.
Itt vita nincs. Ezt a könyv is írja.
Tehát ha hosszúkard-rövidkard párosítást szeretne valaki: egyaránt fel kell vennie a Fegyverhasználatot a hosszúkardra, rövidkardra, valamint a Kétkezes harcot is meg kell vennie.
Ha két egyforma fegyvert szeretne valaki forgatni, akkor nem kell két Fegyverhasználati képzettség jobb/bal kézre - mert a fegyver használatát megtanulod - Felveszed a Kétkezes harcot és a rosszabbik kézben is tudod kamatoztatni a tudást.
Speciális helyzet, ha egy olyan fegyver kerül a kezedbe, melynek forgatásában nem vagy jártas, de mégis használod kétkezes harcra. Könyv írja, hogy ebben az esetben a képzetlenségi módosítók duplán számítódnak.

Bár igaz, hogy nem használjuk a képzettség követelményeket, de UT írja, hogy csak akkor tudsz kétkezes harcot alkalmazni, ha a választott fegyvereket legalább 3.fokon bírod forgatni. Hosszúkard-rövidkard párosításánál mindkét fegyver 3.fokú használatát követelné meg a kétkezes harc.
És ha belegondoltok ez nem is hülyeség. Mert ha nem ismered az adott fegyverrel a technikákat, akkor nem is tudod normálisan használni még egykézben sem, nemhogy úgy, hogy két kezedre, két különböző technikájú fegyverre figyelj...
Ha pedig fordítva fogod sincs gond - ugyanis a fegyverhasználat megvan mindkét fegyverre - megvan a kétkezes harc is - így kombóban mindegy melyiket melyik kezedbe veszed - tudod használni így is és úgy is mind két fegyvert.
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Chorax » 2008.04.06. 21:35

Ezt mondom én is, ezen nincs is vita. Persze hogy kell a fegyverforgatás ahhoz, hogy forgani tudjam a fegyvert, de Togar ezt írta:

Togar írta: Egy apró dolog még a fegyverhasználat ha valaki pl két nyílpuskát akar használni vagy két hosszú kardot és mesterfokon szeretné akkor szerintem mindkét kézre külön meg kell venni a mesterfokot.Mert nem ugyan úgy használja mindkét kezét tehát meg kell tanulnia mindkettőre mesterfokon a fegyverhasználatot kétkezes harc esetén.

"...két hosszú kardot és mesterfokon szeretné akkor szerintem mindkét kézre külön meg kell venni a mesterfokot..." Én ezzel nem értek egyet.
Chorax
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.04.06. 21:53

Párdon... félreértettelek.

Nem, ez így tényleg nem igaz.

Megvan a fegyverhasználat - ismered a fegyvert (ráadásul mesterfokon, tehát minden csínját bínját), azt mindkét kezedben tudod kamatoztatni ha van kétkezes harcod. Ugyanis a képzettség attól függ, hogy a fegyverhasználatban mennyire vagy jártas - a kétkezes harc hatásfoka pedig csak annyit ad hozzá, hogy mennyire tudod összhangba hozni a két kezed.
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.04.07. 7:18

Ez csak egy felvetés volt mert szerintem ez így logikus.Mert ha mondjuk valaki kardal és pajzsal harcol és megsérül a kardforgató keze akkor megcseréli a kardforgatóba lesz a pajzs a másikba a fegyver semmi hátrány nem éri.Mivel ugye egy fegyvert forgat ugyanugy fogja tudni használni tovább a fegyverét.

Amit elmondtatok az is logikus mert ha megtanulom a fegyvert mf tényleg tudom használni bármelyik kézben.A kétkezes harc mf azt jelenti nekem hogy hátrány nélkül tudok két fegyverrel harcolni.Azt viszont nem hogy mindkét kézben egyszerre mesterien tudom őket forgatni.De ez az én véleményem.

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2008.04.07. 10:06

Nekem a Shien-suval kapcsolatban lenne egy kérdésem: az MT azt írja, hogy Shien-suban mindkét fegyver véje hozzáadódik a kardművész véjéhez, függetlenül attól, h melyik kézzel hányszor támad. Az UTBen meg le an bontva, hogy melyik fokon hogy tudsz támadni meg védekezni... most akkor meik?

M.
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. "
"Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1786
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2008.04.07. 11:32

Elméletileg a Shien-Shu-t azt a kétkezes harc 5.fokán tudod alkalmazni. Azthiszem ezt a könyv is irta. Logikus, hogy egy elsőszintű harcművész még nemtudja ezt kamatoztatni.
con Marou Delgado ÷÷÷ Quiron-Pentád
Alex Leron ÷÷÷ Elátkozott part

"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 855
ZK Karakter: Alex Leron - Elátkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2008.04.07. 11:39

A könyben ilyen információt nemtaláltam a képzettség 5. fokának leírásánál. Itt tenném hozzá, h kardművészek alkalmazzák. Nekem egy kicsit soknak tűnik az az 5 fok, még a negyedik az oké, nade 5?

M.
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. "
"Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1786
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 72 / 153 • 1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 153

Vissza: Csevegõ