• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 71 / 153 • 1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 153

Re: Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.04.06. 7:55

Üdv!

Varázslós tanulás:

Ha meg is engedné a KM, hogy gyakorlás helyett csak emlékekből tanulgasson a karakter, akkor is ildomosnak tartom a 3x-os Kp ráköltését minimum. Bár szerintem emlékekből nem lehet teljeskörűen megtanulni valamit.

Mara-sequor:

A Renegátban lévő Sequatorok úgy 10. TSZ felett lehettek hiszen saját Lopakodót kaptak a Birodalmi Fejvadászklántól, így ők már megérdemelték a mara-sequort. 8)
Egyébiránt a hagyományokat őrző kráni klánoknál alapvetően is oktatják és használják a mara-sequort. Nem annyira főtitkos fegyver, ha a klán egyáltalán ismeri. Az más kérdés, hogy ideológiailag nem minden kasztnak adják kezébe. (Itt vadászkasztokról van szó.) A messorok alapvetően ezt használják. A sequatoroknak mindent tanítanak. A mortelek viszont az orvgyilkosságok közepette már a sequoroknak veszik hasznát, hiszen egy majd' 1,5m-es karddal nehéz rejtve akciózni. A shaggitorok meg ugye elvannak az íjukkal. Stb.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dunadan » 2008.04.06. 8:03

Tudod egy mentálbélyeg sokmindent megold. :D

Igazából egy pl boszorkánymester tanonc is csak szóból értette, meg meg mestere utasításait, ha ő képes volt rá, akkor egy varázsló is ráérezhet a dologra. A 3 szoros Kp reális szerintem is.
Üdv:Helax
„Egy lélek nem csak érzelem vagy tett, hanem együtt mindkettő, s ha uralni akarod az embert a lelkét kell uralnod nem csak az érzelmeit, vagy a tetteit.”
Onion Ordan
Dunadan
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 125
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.04.06. 8:15

Bocsánat de az Emlékolvasással csak képes leszel turkálni az illető emlékeiben.

Ha mit tudom én
500 munkaórát fektetett a Bárdvarázslatok elsajátításába, akkor az illető fejében talál egy 500 óra terjedelmű "adatbázist" amit ha megismer korántsem jelenti azt, hogy az emlékolvasó is TUDNI fogja, mivel ő nem fektette bele ebbe az 500 munkaórát csak azt a pár percet amíg belelapozott az illető emlékeibe. Nem másolja le és tárolja a saját fejében az illető emlékeit. De ha képes is lenne erre, az feldolgozatlan, holt tudás, adathalmaz, amibe neki ugyanúgy bele kell fektetnie azt az 500 munkaórát.
Az elsajátított tudást nem teszed a magadává csak birtokába kerüllsz az infónak, hozzáférhetsz az emlékeihez, de a tudáselsajátításra fektetett időt ilyen módon nem lehet kispórolni.

Csak egy varázslat képes erre és az a papi
Eggyéválás varázslat, na azzal valóban létre tudod hozni az "emlékmást." Azzal valóban minden tudás birtokába jutsz egy csettintéssel, és ezért az egy überbrutál papvarázslat.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4315
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.04.06. 8:24

Castor

Ezt senki nem vitatja szerintem. Ezért kellene rácsattintani a 3x-os kp-t minimum. Csak az a kérdés szerintem, hogy mndjuk így egy varázsló meg tudja-e azt csinálni, hogy belelapoz a gladiátorba és jól bevési magának a szigonnyalszurkálás csínyát bínját. Aztán leül és addig gondolkodik, amíg 3x3Kp-t rá nem tud költeni szintlépéskor. Ekkor felírhatja-e a fegyvrhasználat(szigony) 2.fokát?
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dunadan » 2008.04.06. 8:30

Igen pontos a meglátás szerintem is, igazad lehet. Ha viszont tegyük fel hogy a varázslónk egy boszorkánymesteri bebörtönzést akar megtanulni csak, akkor azt a részt áttanulmányozza. És annyi ideig tart neki is mint akitől lopta a varázslat receptjét.
Helax
„Egy lélek nem csak érzelem vagy tett, hanem együtt mindkettő, s ha uralni akarod az embert a lelkét kell uralnod nem csak az érzelmeit, vagy a tetteit.”
Onion Ordan
Dunadan
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 125
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.04.06. 9:06

Quator ar Zaraquer írta:Castor

Ezt senki nem vitatja szerintem. Ezért kellene rácsattintani a 3x-os kp-t minimum. Csak az a kérdés szerintem, hogy mndjuk így egy varázsló meg tudja-e azt csinálni, hogy belelapoz a gladiátorba és jól bevési magának a szigonnyalszurkálás csínyát bínját. Aztán leül és addig gondolkodik, amíg 3x3Kp-t rá nem tud költeni szintlépéskor. Ekkor felírhatja-e a fegyvrhasználat(szigony) 2.fokát?

Jaj. :shock: Látom nem naon vagytok otthon a tanuláselméletben.... 8)

Akkor ismét egy Castor-féle "megmondom a frankót mer' én vagyok a faszagyerek és de jó nekem mer én tanultam és szakmába vág ti meg nem és most uralkodhatok fölöttetek, hagyjatok így" szerénykedési kirohanás: 8) :lol:

Az emberi tanulás, tudáselsajátítás -mint folyamat- 4 alapmechanizmusa van:

1. verbális tanulás
2. szenzoros (perceptuális) tanulás
3. motoros (mozgásos) tanulás
4. szociális tanulás

A dolog szépsége az hogy ezeket a hosszú távú emlékeket az agy mindent külön agyterületen tárolja. Ha egy varázsló ebből "profitálni" akar maximum a verbális, szenzoros és szociális-tanuláshoz kötődő emlékekkel tud valamit kezdeni, a motoros-mozgásos emlékkekkel nem!

Azt nem lehet elolvasni hogy milyen az hogy kell a szigonyt profi módon szurkálni. Ez a tudás szinapszisok meg idegkapcsolatok formájában tárolódik az idegrrendszerben, azáltal, hogy a gladiátor sokszor csinálja, kialakulnak minenféle idegkapcsolatok, bejáratódnak, begyakorlódnak idegpályák és a végén már az az agyterület ahol a gladi a "szigonyszurkálásért" felelős agyterülete/ vagy több területe van; fejlettebb lesz mint más emberé. Ezt nem lehet "elolvasni"! Nem kézzel fogható és értelmezhető emlék, mert biokémiai folyamatok összessége. Ezzel az emlékolvasás egy szart tud kezdeni! Arról nem beszélve hogy a szigonyszurkáláshoz kell az a végrhajtó izomapparátus amivel a "stigonyszurkálásért" felelős agyterület profi módon végre tudja hajtani a mozgást, amit tárolt és megtanult. Vagy izmos testet is lehet emlékolvasással másolni???
A mozgásos tanulás az idegrendszertől a végreható apparátusig, az izmokban lévő idegekig terjed. Ciki ha csak az emlék de a bicepsz nincs meg hozzá...a testben izmokbasn lévő idegek is be vannak "álva" bizonyos ingerekre, ha terhelik őket, alkalmazkodnak a körülményekhez, amit egy gladi élete jelent.
Érdekes lenne ha ezt emlékolvasással másolni lehetne... :?
Szóval a válasz: semmilyen mozgásos emléken alapuló képzettséget nem lehet emlékolvasással tanulni.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Castor de Vinter 2008.04.06. 9:10-kor.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.04.06. 9:09

Látom leragadtunk a sarkított példánál. 8)

Akkor mi a helyzet az aszisz írásjelek elolvasásával? Azt meg lehet tanulni?
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kaspar Otlokir » 2008.04.06. 9:12

Szia Dunadan!

Nos nállam játszik a karid, Így merült fel az emlékolvasós kérdés is.
Pm-ben neked azt írtam:kategorikussan nem! De dobd fel itt mert ugye attól még megbeszélhetjük.

Szerintem: írtam hogy elsősorban azért nem tartom reálisnak a kérdést mert akár a fehér páholy akár a holdkos iskola taníványa vagy a mágia művészete számodra a mozaikmágia. A többi "hagyomány" mégha esetenként hatásos is, csak silány utánzat.
Ezt tartom a morális oknak.

Játéktechnikailag: Mentál mágiát használva tegyük fel ellopod, elraktározod az adott vari tanulásának emlékét. Rászánod azt az pl.500 munkaórát. Tegyük fel szimpi neked a bebörtönzés, és talán a tűzvarázslói tűzlény"idézés" is megtetszik.
Csak hogy ismert iskolákat említsek: a hergoli villámmesterek kb 1 hét alatt az ordani tűzvarászlók még rövidebb idő alatt levadásznak mihelyst a fülükbe jut hogy Te nagy lelkessen elbitorlod azt a tudást ami Őket egyedivé teszi, hatalmuk záloga. Tudom hogy a bebörtönzés nem csak a hergoliké, ez csak egy példa, mind szervezetre mind varázslat szinten.
A másik aggályom: ha a kari már ennyi energiát, idöt, anyagi javakat és még ki tudja mit szentel annak, hogy az adott iskola hagyományaiban elmélyedjen felmerül bennem az hogy nem-e nevezhetjük ezt már az ikerkasztosodásnak.
Hiszen egy másik kaszt egyedi jellemzőjéhez fér hozzá mellette nem marad ideje a saját kasztjának megfelelni(ne mondja nekem senki hogy az alatt az 500 óra alatt másra van ideje!), még azt is mondhatnánk hogy, ha túl sűrűn fordul ehez a "trükkhöz" hogy a TF-ben elírt szintvesztést szenvedi el eredeti kasztjában. Hiába varázsló, Ő is felejt.

Quator felvetésére is írva:
Kétkezes harc: szép és jó az a tábla amit az ÚT közzé tesz, de a PPl-ben(dervisek) és a valóságunkban(itt a földön) is sokkal több fegyverpár az ami megállná a helyét.
A kétkézzel forgatható(és a 1.5 kezes kard is) fegyverek sztem erre súlyuknál fogva alkalmatlanok. Mondanám, hogy az erő küszöbhöz kötött fegyvereket is vegyük ki a szórásból de pl a harci kalapács vagy a csatacsákány is elképzelhető egy másik fegyver mellett.

Jelenleg a kétkezes és a szálfegyverek(kivéve lándzsa mert az külön még a Hat Várost is magkapta mint hagyomány) kerüljenek tiltásra a többi meg legyen alkalomazható.
Saját kétkezes lista felállítását nem javaslom, úgyis leszenek benne hibák.

Kaspar

ui: Castor és Quator ezt megelőzö reagját nem vettem figyelembe, Ők gyorsabbak voltak mint ÉN :lol:
"A vágynál veszélyesebb dolog alig van nagyuram. Vigyázz nem tudhatod méreg vagy szeretet bújik egy kéz simításában."
Kaspar Otlokir
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 653
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.04.06. 9:13

Quator!
Ha belefeccöli azt a munkaórát amit az aszisz írásjelek tanulása jelet akkor igen.
Olyan mintha a tanár a fejében lenne. De ettől még azt az időt mire a varázsló saját fejében is kialakul az az idegkapcsolat amit az aszisz írásjeléek tanulása jelent neki is bele kell tenni.
Szinapszis nem fog összeállni a fejében manából, csak gyakorlással. Annniy előnye van, hogy a "Hogyan tanuljunk asziszul kézikönyv" a fejében lesz. HA és HAmegtalálja a módját hogy az az adatbázist amit ez jelent tárolja és később feldolgozza.Az olvasással nem birtoklod az emlékeket, csak pillanatnyillag míg a mozaik tart hozzáférsz.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.04.06. 9:18

Ha lehetőségem van pár pillanatig belenézni egy nyelvkönybe, ettől még nem tudom megtanulni, ha nem vihetem magammal.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2008.04.06. 9:35

Látom ráterelődött a szó a mások mágiájának ellopására.
Na ezzel szerintem egy baj van. Minden varázshaználó máshogy szerzi a manát.
A Pap istenétől a vari pszi szűrökön keresztül míg a boszmester saját testét sanyargatja.
Ezt mind tudjuk ez tény. Én (bár nem sokat olvastam) mintha láttam volna olyat az MTK-ban miszerint ha nekromanta(vari) felveszi ikerkasztban a boszmesteri mágiát (főként a nekromancia miatt) akkor egyrészt iker kasztú lesz. Másrészt nem fogja tudni varázslói manáiból megidézni a BM bebörtönzését. Csak akkor ha már BM-ként is elérte azt a szintet ahol már van annyi manája.
Szóval ha 12 TSZ-ű varival emlékolvasással sikerülne is ellopni és megtanulni a bebörtönzést, attól még nem tudja majd megidézni. Azért mert nincs BM-ként manája. Bár tudom hogy nem ETK-és társai szerint játszunk de azért ezt figyelembe lehetne venni.
Ryell wes Nortendal-Sherali kalandok
Ryndavor Con Wierra Artenol - Abaszisz
Lorin O Krell (A lövész)- Pyarron
Valdin Cirn Lyenth-Calerin - Erion-Örömnegyed
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1259
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.04.06. 9:39

Hát amit Dunadan akar, már megbocsássatok de szerintem elég táp, nem csodálom hogy Heroldnak se tetszik.

Emlékolvasás:

ETK 307. oldal:

"A valóságban ez valahogy úgy történik, hogy a varázsló felidézi az áldozat emlékezetében az adott mozzanatot, mire az illető (azaz az varázslat áldozata) önmagában végigéli mindazt ami annak idején történt vele. A varázsló ennek filmszerű VALÓSIDEJŰ (!!!!ez nagyon lényeges) vetítésnek lesz tanúja."

Értelmezem amit Dunadan szeretne a fentiek alapján:

1. Van egy varázsló. Lehetősége van egy hergoli villámmester "Villámmágia" tárgykörben tanult emlékei között fürkészni. Oké.

2. Tegyük fel a villámmesternek 10 évébe került elsajátítani a villámmágiát.

Akkor értelmezzük hogyan lenne ez lehetséges Emlékolvasással.

1. Előszőr is 10 évig kell olvasni hozzá a villámmester idevágó emlékeit. (Hajrá! Kell hozzá kis mana)
2. A Varázsló lejegyzi valahogy a 10 év emlékeit.
3. A varázsló leül és megtanulja a 10 év alatt felhalmozott tudást.

Hogyan gondoltad megvalósítani? Előtörténetből?
A fogjul ejtett hergolitól apránként veszegetted el az emlékeit gondolom...zseniális, de tőled mint játékostól etikátlan húzás. Javaslok egy slant és egy Bárdot is a foglyok listájára és akkor indulhat a Doom 3!!! Találj egy HM-et aki neked ezt az orbitális játékgyilkos valamit Előtörténetből engedi!

Miért nem elégedsz meg egy kaszttal? Miért akarsz félistennel játszani? :roll:
Egy szipla varázsló már nagyon snasz?

Mesélek én neked:

"Megölted. Meghalt. Elpusztult. Kinyirtad a várost, Shackallort lenyomtad mint a szöget mindenki rettegve és félve ejti ki a nevedet te vagy Ynev ura. Kalandod itt véget ért." Jó volt? Kb ekkora kedvvel mesélnének a HM-ek egy ilyen karikoncepciónak. Arra vágysz hogy te legyél az abszolút isten akinek nincs ellenfele? Ez anyira szórakoztató mint cheattel végigjátszani egy pc-s játékot. 10 percig jó, utána unalmas és lapos.

Miért csak abban mutatsz ekkora kreativitást hogy a Jk-tok jogtalan és tisztességtelen előnyökhöz jutassad? Ez szórakoztató?
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.04.06. 9:52

Nálam ott kezdödik a probléma hogy 12 szintű Bmet elfogni nem olyan egyszerü olyan csuna dolgokat tud csinálni hogy csunya lenne és ez csak a mágia akkor még nem beszéltünk a tetoválásairól.Elméletben lehet gyakorlatban meg lehet próbálni elfogni egy ilyen njkt
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.04.06. 9:55

Dunadan gondolom ezt úgy gondolta kivédeni, hogy beleírja az előtörténetébe, hogy sikerült és kész. Probléma megoldva, 0% erőfeszítés 100% haszon.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.04.06. 9:56

Egyetértek Kasparral minden egykezes fegyvert lehessen párosítani, viszont annyival egészíteném ki lehet az erőfegyveeket is viszont akkor ügyességből forgatja tehát a 16v 18 feletti eröbónusz járjon rá.Persze kiveszük ezekböl a speciális fegyvereket kígyókard léngkard stb azok felejtösek kétkezes harcra.
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése