• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

A Mithrill Úti átkelő

"Gianagban mindenki úr"

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
183 hozzászólás • Oldal: 3 / 13 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13

Re: A Mithrill Úti átkelő

HozzászólásSzerző: Vyan Lefydd » 2008.04.02. 14:02

Dreemer (Ködszemű Kyleion Sary)

Nos látod hogy épp egy egy ember szalad feléd valami buzogánynak látszó eszközzel a kezében. Igen mérgesnek látszik és látod hogy a fiú vele van. Halvány lila gőzöd sincs mi a fenét kereshetett a gyerek a bokorban de kis vártatva rá jössz hogy nem lesz jó.Haja barnás-vörös, szeme haragos zöld. A haját tüsire vágva hordja, alapszíne ezüstszín. A homlokán egy régi seb alig látható nyoma, ami most örös színű. A füle enyhén hegyes, a figyelmes nézelődőnek feltűnik. Rövid bajsza van, szakállat nem visel.

Egyfajta "csata" kiáltást is halasz:
-HÉ, MIT AKARSZ A GYEREKTŐL???

Nagyon meglepődsz rajta nem tudod mi tévő légy.

<Elég félelmetes helyzet.>-gondolod magadban.

Siffad (Geoff Salmos Saal-Draq)

- Afariész Cestaberion vagyok. Halottam hogy valaki vagy valami mozog a bokorban, gonosztevöt sejtettem ere, hát utánajártam. Nem tudtam hogy egy gyermek lapul itt. Töle pedig semmit sem akarok. Sajnálom hogy igy ráijesztettem. Önben kit tisztelhetek?-hallod amint az elf ezt kérdezi tőled majd nyugostan eleszi fegyverét.

A gyerek közben már félúton jár, és még mindig visít mint egy kis malac. :)

MINDKETTŐ

Az őrök is mozgásba ledültek a kaput gyorsan leeresztették, és éppen egy tucat őr indult el felétek fegyvereiket kihúzva.
Kezd azzal, ami fontos, azután ami lehetséges, majd hirtelen azon kapod magad, hogy azt teszed, ami lehetetlen.
Vyan Lefydd
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 445
Vissza a tetejére

Félreértés közepén

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.04.02. 16:49

(Ködszemű Kyleion Saryo)

*Látva az események alakulását, (örség megérkezése) a döbenetöl hosszú másodpercekre megdermed, miután elmondta miféle szerzet.*

<Ezt a félre értést... >

// Ha a férfi nem rakja el a fegyverét és neki támad, természetesen , nem hagya magát. Fegyvert ragad és védekezö harcot folytat. Ha a katonák közel jönnek, megprobálja tisztázni a félreértést, elmondja ugyanazt amit a buzogányosnak(Geoff Salmos Saal-Draq) elmondott.//

Dreemer
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 514
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Siffad » 2008.04.02. 20:52

Az elf elteszi a fegyverét, ezért lassítok.
Láthatóan a kölyöknek semmi baja, ezért leengedem ütésre emelt fegyverem. Enyhe zavart érzek, mikor rájövök, hogy bolondot csináltam magamból.

- Izé, üdv, a nevem Geoff.-

Fegyveres őrök sietnek felénk, ezért először a kölyök után nézek, majd az övembe tűzöm fegyverem és jól láthatóan felemelem a kezem.

-Javaslom, hogy tedd te is ezt. - szólok az elfnek.
I. OM tali: Elhagytuk Masgart!!

KARAKTER:
Worag, a lelenc, Darton-pap
Vjírgas Margalos, (codex)
Siffad
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 555
ZK Karakter: Worag, a Lelenc (Füstölgő Nyomokon)
ZK Karakter: Vjírgas Margalos (Nadír Könnyei, Codex)
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.04.02. 22:48

*Az ismeretlen férfi bemutatkozik, Geoff. Ezel egyidöben torna gyakorlatokat is végez.*

<Felemeli a kezét, ez meg mit jelencsen? :shock: Hm ,biztos Valami helyi szokás...>

*Az érkezö fegyvereseket látva, eltünödik.*

<Talán legjobb lene a félreértések elkerülése végett letenem a fegyvert a földre. De már elraktam, ha meg elöveszem még a végén félreértik...>

*Merengésében megzavarja az érkezö csapat hangja. Kezeit maga elött karba fonva várja közelettüket.*
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Lefydd » 2008.04.03. 12:27

A gyereket hamar ott találod a lábadba kapaszkodva. Természetesen sír ahogy csak lehet. Nagyon megijedt. És aztse tudja mi tévő legyen.

Mindenkinek

Az őrök látják hogy mindketten elteszitek a fegyvereiteket. Körbe állnak titeket. Kardjaik még mindig kivonva. Most 12 talpig páncélban álló tapasztaltnak látszó (a zöldfülű kivételeével) őr vett körbe titeket. Még a határ átkelőt is leállították.

-Uraim, mit jelentsen ez? Gyorsan feleljenek. Nem elég hogy a határ átkelő nyugalmát megzavarták, de egy hivatali körzetben fegyvert is rántottak. Ezt a gianagi államhatóság törvényei tiltják.-felszólító és fenyegető hangnemben hadarja el mind ezt az őr, látszik rajta hogy veterán.
Kezd azzal, ami fontos, azután ami lehetséges, majd hirtelen azon kapod magad, hogy azt teszed, ami lehetetlen.
Vyan Lefydd
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Siffad » 2008.04.03. 17:36

- Üdvözletem.
A nevem Geoff de Saal-Draq
- most elhagyom a rangom súlyozását, mert úgysem venné be -, átutazóban vagyok a főváros felé. Az átkelőnél csapódott mellém ez a gyerek, akinek letartóztatták a szüleit. Gondoltam, segítek neki, ha tudok és már épp be akartam lépni az erődbe, mikor ez az úr felzavarta a gyereket. Azt hittem bántani akarja, de szerencsére
- elmosolyodom -
csak egy apró félreértés volt.

<Ó, Ranil, tekints le rám>

KARAKTER:
Siffad
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.04.04. 0:04

(Ködszemű Kyleion Saryo)

*Lassan megemészti a veterán ör szavait. Majd a buzogányos monologját halgatja végig.*

<Megint egy értelemtlen emberi törvény... remek, bersze az alkotokat sosem védi...>

*Feszült másodpercek után megszolal:*

-A bokorban azjt halottam, megnéztem mi van ott.-*kis hatás szünet*- Attol tartottam valami veszedelmes lapul a bokorban. Ezért vontam ki fegyveremet. Ha tudom hogy csak egy gyerek, nem tettem volna ezt, sajnálom hogy megijesztettem.

Edit:
//Amenyiben a katonák elakarják venni fegyvereimet , odadom nekik. Alapvetöen együtmüködik a karakterem velük, csak "elfesen" lassan cselekszik. A gyerek felfedezése után KB 5 percel eszébe jut: "Hogyan került bokorba a gyerek, és miért?". Amenyiben birságolják, megprobálja kifizetni a birságot (tiltott területen rántott fegyvert).//
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Lefydd » 2008.04.05. 17:26

Mindenkinek

-Á, már értem.-szólt at őr megkönnyebbülten.

-Tartóztassák le mind hármat. Uraim itt kemény törvények vannak. Azt hiszik be veszem ezt a dajka mesét? A gyerekről? Nekem úgy tűnik inkább, hogy mind ketten a kereskedő csatlósai és megpróbáltak a határon átszivárogni. Ezt nem tűrhetem. Bilincset mind hármójukra!!!-szól ellenmondást nem tűrően a fehér szakállas veterán!!!

-A tömlöcbe velük. Aztán majd következhet bírósági tárgyalásuk. Ami szintén nem lesz sétagalopp, mivel a vád illegális csempészés.-fűzi röviden hozzá még az öreg.

Látszik az őrön, hogy még elsem gondolkodott azon amin mondtatok. Mintha örülne neki hogy végre valaikt letartótathat. Olybá tűnik hogy egy apróbb kihágásért még a családját is lecsukná (persze ha az ilyen embernek van családja egyáltalán.)

<Jaj Ranil jobb lett volna hallgatni.>-gondolod magadban.

(Ködszemű Kyleion Sary)

Eme hangneme és cselekedete az őrnek erősen felháborodásodat kelti.

Mindenkinek

Megindul 3 őr hogy a bilincseket "rászereljék" a kezetekre...
Vyan Lefydd
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.04.05. 19:17

(Ködszemű Kyleion Saryo)

*Körbetekint, a döbenet és düh járja át arcát. Beletelik sok sok másodperbe mire felfogja az ör elhamarkodott itéletét.

<Szabadság orszáa Gianag? Hát minden csak az nem!>

*"A tömlöcbe velük." Elborzad a gondolatátol is hogy zárt kökalitkába kerüljön kitudja menyi idöre!*

<Ezt ne mhagyhatom anyiban!>

*Megindulnak az örök keükben a bilincsekel.

*Még maga is elcsodálkozik azon mijen gyorsan reagál a történésekre, mikor szolásra nyitja a száját:*

- Életemebe nem láttam eddig ezt az embert, soha, sem pedig a gyereket! Gondolja ha észrevétlenül akarnék átmeni itt akkor fegyverel a kezembe mentem volna oda a bokorhoz?
A gyerek meg orditozott volna ha ismer engem?
Enyire tyukeszü balfékek nincsenek a világon akik ijetének! Ennyi erövel öncsön meszet a fehér festékbe hogy még fehérebb legyen!

*Kezével dühösen gesztikulálva mondja e szavakat. Felindultságában rák vörös szinbe borul arca.
A kirohanás hatásait alaposan figyeli minden résztvevön tekintettel a buzogányosra.
Aztán körbetekint megprobálja megjosolni mijenek lehetnek az esélyeik ha eröszakal akarnának szökni, mijen hamar jöne erösités, a katonáknak.
Elméje méjén tudja közel semi esélye nicnsen talpig vasba burkolt katonák ellen. De ha harcra kerülne sor...
Ha harc lesz, menekülni akar, nem gyözni csak elekrülni a fogságot. Megprobálja a lehetséges emnekülési utakat feltérképezni*

// Ha az emberek a továbbiakban is ijen kedvesen bának a karakterel, a törvényeikel, és tetteikel. Kissé embergyülölö hajlam fog kialakulni a karaterben...//
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Siffad » 2008.04.05. 19:49

<a fene vinné el a nagy pofámat>

körbepillantok. fegyveresek vesznek körül, a lovam kikötve a hátuk mögött, a pajzsom és a páncélom a csomagomban.

<hát, nem éppen lovaghoz illő kezdet>

-Rendben, parancsnok, rendben. Szívesen magukkal tartok, hogy tisztázzuk a félreértést-

lassú mozdulattal nyúlok a fegyverem felé, a láncnál fogom és átnyújtom

-de nemesi előjogom, hogy bilincs nélkül járulhassak bíráim elé. EZT - hangsúlyozom ki - mind az Unió, mind a Szövetség törvényei lehetővé teszik a számomra! -

KARAKTER:
Siffad
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Lefydd » 2008.04.05. 21:31

A kirohanásodra válaszol az őr:

-Mit képzelsz magadról te kis senki házi???!!!!! Akár mit is tettél fegyvert rántottál ott ahol nem engedélyezett!!!!! Már ennyi elég lenne hogy leütessem a fejedet a hejérűl hegyes fülű cimbora!!!!-ordítja rád az őr.

A talpig páncélba bújt őr alakja hatalmas árnyékként magasodik feléd. Újjab ihletett kapsz egy sötétebb festmény elkészítésére.

<Akár milyen otromba, torz, számomra nem kívánatos ez az egész szituáció, rendesen elkap az ihlet. Hm... talán lekellene írnom mind ezt? A végén még elfelejtem.>-egy pillanatra a gondolataid másfelé kanyarodnak. Egy teljesen más közegbe a festészet birodalmába.

Aztán a buzogányos alak töri meg a csendet.

Amint kimondod azt a szót hogy nemes rögtön megváltozik a szituáció és fenyegetőbbé válik.

-Khm.... Elnézést uram de már hamarabb mondani szerettem volna hogy ez az úr itt egy nemes. Nem kellene mégis megfontolni azt a tömlöct. És bizonyára veszem hogy ezek az urak itt a barátai és szolgái csak próbálják kerülni a konfliktust uram.-hajladozik a zöldfülű kis katona.

Ez a kis közjáték igen meglep téged, hiszen tudod, hogy a nemesi előjogok Gianagban nagy tiszteletnek örvendenek.

Mindenkinek

Természetesen az előző kis színjátékot mindenki hallotta.

Az ősz hajú őr vonásai megenyhülnek és a bőre kezdi ősz hajánakszínét felvenni. Hát igen elsápadt az öreg.

-Bocsásson meg uram! Amikor bemutatkozott nem tudtam hogy ön nemes. Ó és bizonyára a hegyes fülű az ön szolgája! Értem már a helyzetet egészen világos.-vakargatja a szakállát az öreg miközben sűrűn bólogat.

Mind ketten tudjátok hogy az egész határőrség intelligenciája körülbelül a kis gyerekével vetekszik. Mind ketten kiábrándítónak találjátok hogy ezek védik a határt de most jelenlegi pillanatban ez a ti szerencsétek.

Elgondolkodsz a kialakult szituáción és rájössz vagy a szolgájának "tettedet" magad egy ideig vagy vár a tömlöc.

<Hajjaj nem lesz ez így jó>-könyveled elmagadban és nagyon nem tetszik neked ez az egész.
Vyan Lefydd
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Siffad » 2008.04.05. 22:42

<szolgám? egy elf? még csak azt kéne!! egyébként is, mit keres itt? na, mára eléggé emberbarát voltam, másik gondot nem húzok magamra>
Még mindig a közepénél fogva felé nyújtom a buzogányt
- Semmi gond, kapitány, tudom, hogy csak a dolgát végzi.-
<meg közben élvezed is, te disznó>
- Ez az elf úr itt nem velem van, most láttam először -
<azt se tudom, kicsoda, még tényleg lehet csempész, engem meg felkötnek>
-most akkor mehetünk a parancsnoka elé? Szeretnék továbbindulni, minél hamarabb.
még mindig nem mozdulok, nehogy félreértsék.
<a rokonaimat megütné a guta, ha tudnák, hogy a rangom húz ki a slamasztikából. Köszönöm, apám.>

KARAKTER:
Siffad
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.04.06. 23:23

Dreemer (Ködszemű Kyleion Saryo)

*Miután viszatér az álmodozásbol, ujra értékeli a helyzetet. Tömlöc vagy ujabb szolgaság... kelemtlen helyzet, ráadásul a nemest megkimélik!*

<Na szép éljen az egyenlőség! Megeshet szerencsétlenül, nagyon szerencsétlenül választottam meg azt a térkaput... :? >

*Amikor a nemes kijelenti hogy nem tartozom hozzá, ezel elvágja a menekülés ezen utját, nos ujabb ékes tanujelét adja az emberek hálátlanságának.*

<A nemesekel mindig gondba voltam, de mindig tudnak ujat mutatni... Egyértelmüen bajba kevertem magam, megtehetne hogy segit egy szavaba kerülne... hát jó! :hogyaza: >

//A karter jelenlegi értékrendje szerint a börtön=halál//

*Elméjét elönti a vörös köd. Pár mulo pilanatig (kb: 8 mp) semmi, viahr elötti csend. Aztán kitör a vihar, az eddig felhalmozodot sérelmek (vélt és valós), és a leki fájdalmak(szerelme elvesztése) amugy sem teljesen épp elméje számára tulzottnak bizonyultak. Az emebrek igazságtalansága (különös dolgai miatt kigunyolták-amugy jogosan), a nemesek elvislehetelen aljaságai( legtökéletesebb képe elrablása, szószegés). Ezenfelül hogy mindent büntetlenül megtehetnek (egykori urai elen folytatott "boszuhadjárata kudarca").. ehez pedig a közemberek csak segédkeezt nyujtanak (urait védö katonák, az itteniek is részben)...
Szemeire köd ereszkedik, arcvonásai eltorzulnak, izmai megfeszülnek. Keze retenetes gyorsaaságal fegyvere markolatán terem, fegyvert ránt.*

<Elég volt a meghunyászkodásbol, most kiálok magamért! :twisted:>

- Nem fogtok börtönbe dugni étkozottak! Hamis ostobaságok miatt!

* Fegyverével és testével megkisérel utat törni magának, a reményei szerint meghökkent vértesek közt. Terve szerint az erdöbe veti magát, ahol megprobál kereket oldani.
Egyetlen reménye hogy gyorsabban tud mozogni a természetes közegében mint a nehézvértesek, sulyos vértjükben.
Kitörés közben nem célja megölni senkit, elenben ha képtelen menekülni, nem adja meg magát. Minden jozan itélökéségét, és elfségét levetközve eszméletvesztésig küzd, célja továbra is a menekülés. De ekor Harc Gyülölet Allat harci modositok hatása alat harcol, mert végtelenül gyülöli a katonákat, a fent felvázolt okok miatt.*

//off: Amenyiben "leverik" a karakteremet, amit valoszinünek tartok. Gyanitom bebörtönzik, stb. Enek nem lesz tuzottan pozitiv hatása elméje álapotára. De emiatt ha a világ törvényszerüségei azt diktálják hogy reménytelen szökési kisérlete NE menekülhessen el, ha szabad kérnem! Valoszinüleg elméje amugy sem épp álapota, amugyis tovább romlott volna az edig felhalmozodott fálydalom miatt. Eben az esetben ez "csak" hamarabb fog bekövetkezni.
Nem ismerem a Gianagi törvénykezést, gondolom ha valaki meghalna a harcban, nem kitüntetést osztanak karakteremnek. Amenyiben ezért halálos itélet jár... Igy Járt, a karakterem, tudomásul veszem teljesen jogos lenne a halála. Fökképp hogy salyát magát keverte bajba... Nem haragszom a helyzet miatt senkire.//
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Lefydd » 2008.04.07. 19:52

Nos ahogyan számítottad. A katonákat meglepi dühödt, félelmet nem ismerő kirohanásod. Ahogy az erdő felé próbálsz menekülni észre veszed hogy pont arrafelé nyílt út számodra hiszen ott csak egy őr áll. Az őrt fellököd épp elkerülve halálos kardját és beveted magad az erdő sürűjébe.

Sok órai futás után rájössz és lehiggadsz nem hallod a katonák csörtetését az erdőben. Nem érzed hogy valaki is követett volna téged. Tény azonban hogy mélyen az erdőben vagy valahol a gianagi hegyekben. Mindenesetre az erdő a madarak csicsergése az állatok hangja némiképp megnyugtat. Az erdőben való rohanás a tövisek és ágak csapkodása 4fp veszteséget jelentett számodra. Nagyon kimerült vagy de legalább biztos helyen. A fák lobján átszűrődő fénybem jól esik a pihenés a gondolataid rendbetétele valamelyest.

//off a legközelebbi reagodat "A határ menti erdők" topicba kérném köszönöm.//
Vyan Lefydd
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Lefydd » 2008.04.07. 20:16

Látod a zűr zavart amit az elf okozott de gyorsan el is könyveled magadban hogy nem a te sarad és hogy jobb lesz nyugton maradni amíg ennek vége lesz.
Az elf hozzáértését mutatja hogy igen hamar eltűnik az erdőben nyom nélkül két katona utána veti magát: <A szerencsétlenek. Mintha elkaphatnák.>-jegyzed meg magadnak.

-Uram elnézést az incidensért.-kér elnézést az öreg őr.

-Most már látom miért is nem lehetett az a hegyesfülű a szolgája. Erre parancsoljon.-fűzi hozzá az öreg a kapu felé mutatva.

Sandán néz a fiúra az öreg aki még mindig az övedre csipaszkodik. Látszik rajta hogy ma már túl sok volt neki az izgalomból. A fegyveredet magadnál tarthatod nem veszik el tőled.
Vyan Lefydd
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
183 hozzászólás • Oldal: 3 / 13 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13

Vissza: Gianag