• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Torozon tavernája, újjáépítve, korszerűsítve!

A lezárt, de még elérhetõ fórumok gyûjtõhelye...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
3013 hozzászólás • Oldal: 131 / 201 • 1 ... 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134 ... 201

Re: Torozon tavernája, újjáépítve, korszerűsítve!

HozzászólásSzerző: Iymer » 2008.04.01. 15:37

Navaratna írta:Van, ahol azt tartják, Álmost széppen feláldozták a törzsfők, amikor meglelték a szép új hazát vallási okokból...

Pontosabban eddig azt tartották, de mostanában kezd rezegni a léc; vö: Mózes (és a krónikások kersztény hite). Jön ugye a kiválasztott nép, és a vezetőjük nem teheti be a lábát az ígéret földjére.
Iymer Senton barát - Manifesztáció
Iymer cwa Takeda - Testvérviszály

A fergeteg átvonul
Iymer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 610
ZK Karakter: Iymer Senton barát - Manifesztáció
ZK Karakter: Iymer cwa Takeda - Testvérviszály
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2008.04.01. 15:38

Nava

Érdekes szemlélet!
Sztem csak azért nincs benne a tananyagban mert így is épp eleget kell megtanulni az érretségire hát még ha olyat is tennének bele amit te mondasz. Bár sok könyvben vannak ilyen szinesítő részecskék csak állt ami magyar az vagy valamilyen nagyokos tudományos kifejtése- Unalmas. vagy csak hülység.
Anno én is próbálkoztam ilyen magyaros könyvekkel, még az berdélyi rovásírást is elsajátítottam- úgy-ahogy- de máára inkább csak olyat tanulok ami kell érettségire.
(Vicces most is épp töri kisérettségire készülök...)
Ryell wes Nortendal-Sherali kalandok
Ryndavor Con Wierra Artenol - Abaszisz
Lorin O Krell (A lövész)- Pyarron
Valdin Cirn Lyenth-Calerin - Erion-Örömnegyed
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1259
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.04.01. 15:46

Iymer írta:
Navaratna írta:Van, ahol azt tartják, Álmost széppen feláldozták a törzsfők, amikor meglelték a szép új hazát vallási okokból...

Pontosabban eddig azt tartották, de mostanában kezd rezegni a léc; vö: Mózes (és a krónikások kersztény hite). Jön ugye a kiválasztott nép, és a vezetőjük nem teheti be a lábát az ígéret földjére.

:D kiválasztott nép? Ah, az emberi ego mindig is sínen volt :P Érdekes megközelítés, ezt még eddig nem hallottam, no de nem is vagyok eléggé olvasott a témában :) Visziont véleményem az azért mindig van :P :lol:
Egyébként Lorin csak azért sajnálom, hogy az őshitet mostohagyerekként kukázták, mert ahhoz valahogy több közünk van mint Zeuszhoz... értem én, hogy az északi földközitengeres népek kultúrája miatt pendítik a panteonjukat, de könyörgöm, azért a népi gyökereket nem kéne így szőnyeg alá seperni. Az írek se hiszem, hogy a Szent Patrik előtti időket elsúvasztották. Én se disszertációt kérek a törikönyvekbe erről, csak legalább említés szintjén :)
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.04.01. 15:56

Annak hogy erről a korról -a honfoglalás előtti korról- szinte semmi nincs a történelemkönyvekben; annak egy igen egyszerű és prózai oka van: a rovásírást és a szájhagyományt leszámítva akkoriban jószerivel nem volt kialakult írásbeliség és történetírás a magyar törzsek között.

A történészek arra támaszkodtak amit a görög, bizánci és német szerzők írtak rólunk, és a kalandozások idején ezek enyhén szólva kissé elfogultak voltak a magyarok kárára. 8)

Úgyhogy igen, a magyar őstörténet 80%-a gyakorlatilag spekuláció.

Az más kérdés, hogy a szájahygomány útján fentmaradt legendákat lehetne kicsit erősíteni, és népszerűsíteni.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4315
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.04.01. 15:59

Oké, maradunk a hátra nyilazós verziónál :P Minél régebbre nyúlik egy töris kutatás, annál több a spekuláció, és annál kevesebb a hitelt érdemlő cucc, továbbá... A törit úgy is a győztesek szája íze szerint írják :P
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Iymer » 2008.04.01. 16:03

Félreértések elkerülése végett. A magyarok esetében "pusztán" nagy dolgokra kiválasztott népről van szó, nem pedig az Úr kiválasztott népéről. Ennek ellenére az analógia áll.

Nézem itt az utóbbi postodat: Azért az sem mindig javítja a tisztán látást, ha vannak írott forások. Az ókori kelet történelmében az írott források és a régészeti leletek simán elcsúszhatnak egymáson, úgy, hogy a kettő, kölön-külön rendszert alkot, de együtt nem jön össze sehogyan sem.

A fergeteg átvonul
Iymer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.04.01. 16:06

Mondjuk a háranyilazósdi az speciel az igaz volt...

Itt a vita sokkal inkább a finnugor rokonság és az ázsiai genetikai vérvonal közötti nyílvánvaló ellentétek között van.

Ez az őstörténet kutatás azóta kezd stabilabb területté válni, mióta a genetikát is használják az elméletek bizonyítására.

Mikor találnak egy ősmagyarkori csontvázat és értékelhető génmintát nyernek belőle, akkor már nem lehet mellébeszélni...:roll:

Többek között a finnek mára ezért (is) szeretnének kihátrálni a ránk kényszerített finn-ugor nyelvrokonság elméletből.

Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4315
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2008.04.01. 16:07

Nava ebben teljesen igazad van.
Am épp most néztem hogy a Szent Pityu előtt van körülbelül 4 évszám.Laza. És azok is csak körülbelül kell tudni nem pontosan.
Megbézném hogyha Kolombusz felfedezésére azt mondanám hogy 1500 környékén volt akkor mit szólna a töritanár. Biztos nézne eggyet.

Mire ezt megírtam jött 3 Hsz.

Castor
Amit mondtál részben igaz csak.
A számolós részében. Mert amit Nava mondott hogy a Sámánokról meg a vallásról egy szó sincs nos az nem azért van mert nem tudun semmit.

Mire ezt hozácsaptam jött még 1 Hsz...
Megy az élet
Ryell wes Nortendal-Sherali kalandok
Ryndavor Con Wierra Artenol - Abaszisz
Lorin O Krell (A lövész)- Pyarron
Valdin Cirn Lyenth-Calerin - Erion-Örömnegyed
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1259
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.04.01. 16:09

Castor de Vinter írta:Mondjuk a háranyilazósdi az speciel az igaz volt...

Itt a vita sokkal inkább a finnugor rokonság és az ázsiai genetikai vérvonal közötti nyílvánvaló ellentétek között van.

Ez az őstörténet kutatás azóta kezd stabilabb területté válni, mióta a genetikát is használják az elméletek bizonyítására.

Mikor találnak egy ősmagyarkori csontvázat és értékelhető génmintát nyernek belőle, akkor már nem lehet mellébeszélni...:roll:

Többek között a finnek mára ezért (is) szeretnének kihátrálni a ránk kényszerített finn-ugor nyelvrokonság elméletből.

Azaz még sem egy nyelvcsaládba, vagy mibe tartozunk? Nekem mindegy, de akkor mi a legfrissebb ötlet?
Mi, Lianna Pentangelin, Domvik kegyelmébõl mint Shadon örökös királynõje, esküszünk a Hétarcú Istenre, s minden szenteire, hogy Domvik egyházait, Shadon minden rendü lakosait jogaikban, szabadságukban megtartandjuk, mindenkinek igazságot szolgáltatunk, Shadon függetlenségét fentartandjuk; határait és a mi ezen országhoz tartozik gyarapitjuk és megteendjük mindazt, a mit ezen országaink javára, dicsõségére és öregbitésére megtehetünk. Domvik Minket úgy segéljen!
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1782
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2008.04.01. 16:25

Nos. Ehhez szeretnék én is hozzászólni, ugyanis a családunk ismeretségi köre elkezdett ezen irányban tapogatózni. Bizonyos körökben -pl.: Papp Gábor, Vukits Ferenc, Szántai Lajos (remélem ezzel nem sértek személyi jogot :)) egyre inkább elterjedt az a nézet, miszreint a magyar őstörténet nagy részét elhallgatják előlünk, és ennek csak az egyik oka az írásbeliség hiánya, ez elvileg áthidalható lenne.
A magyar nyelv pedig NEM finnugor eredetű, ez a jelenlegi nyelvészek szilárd kitartása ellenére sem igaz. A magyar nép és nyelv szkíta-hun eredetű, ez egyre inkább bizonyítottnak látszik.
A hátranyilazás pedig igaz, nézd meg pl Kassai Lajost...

M.
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. "
"Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1786
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.04.01. 16:27

Meridian írta:Nos. Ehhez szeretnék én is hozzászólni, ugyanis a családunk ismeretségi köre elkezdett ezen irányban tapogatózni. Bizonyos körökben -pl.: Papp Gábor, Vukits Ferenc, Szántai Lajos (remélem ezzel nem sértek személyi jogot :)) egyre inkább elterjedt az a nézet, miszreint a magyar őstörténet nagy részét elhallgatják előlünk, és ennek csak az egyik oka az írásbeliség hiánya, ez elvileg áthidalható lenne.
A magyar nyelv pedig NEM finnugor eredetű, ez a jelenlegi nyelvészek szilárd kitartása ellenére sem igaz. A magyar nép és nyelv szkíta-hun eredetű, ez egyre inkább bizonyítottnak látszik.
A hátranyilazás pedig igaz, nézd meg pl Kassai Lajost...

M.

Tyű, vazz, gyerekek, mikor én érettségiztem, még finnugorságot tanultunk, nem szkíta hunságot :D Elavultam :D A hátranyilazást azt tudom :) Azt nem is piszkálom :)
Mi, Lianna Pentangelin, Domvik kegyelmébõl mint Shadon örökös királynõje, esküszünk a Hétarcú Istenre, s minden szenteire, hogy Domvik egyházait, Shadon minden rendü lakosait jogaikban, szabadságukban megtartandjuk, mindenkinek igazságot szolgáltatunk, Shadon függetlenségét fentartandjuk; határait és a mi ezen országhoz tartozik gyarapitjuk és megteendjük mindazt, a mit ezen országaink javára, dicsõségére és öregbitésére megtehetünk. Domvik Minket úgy segéljen!
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1782
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2008.04.01. 16:31

Hogy úgy mondjam, én is az érettségi előtt állok, de ha nem keresek utána, meg nem kerülök ilyen társaságba, akkor nem valószínű, hogy felmerült volna magamtól ez a dolog. Mint már hangsúlyoztam, a nyelvészek és a történészek is kitartanak a finnugor eredet mellett, és az iskolákban is ezt tanítják. Papp Gábor például azt mndta, hogy ő nyelvész, ezért böcsülettel megtanulta a finnugor elméletet, de aki nem teljesen vak és botfülű, annak nyilvánvaló, h sántít. Ennek ellenére én is ezt tanultam, érettségin is ezt kell mondanom.

M.
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Iymer » 2008.04.01. 16:42

Szerintem ezt a szálat hanyagolni kellene, mert könnyen sértődés, veszekedés lehet belőle. Megkérdeztem google-t mit mond az általad adott három névre, és szerintem felettébb durva dolgok vanank ott. Maradjunk annyiban, hogy a hivatalos nyelvészet és történetírás a magyart finnugor nyelvkét tartja nyilván, de vannak ettől eltérő vélemények is.

A fergeteg átvonul
Iymer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2008.04.01. 16:45

Nos igen, tudom. A hivatalos réteg és az általam megnevezett személyek közötti ellentét miatt ez utóbbiak hivatalos portálokon nem lelhetők fel, leginkább a magyar nemzeti érzelmű lapokon. Mindazonáltal hivatalos előadásokat is tartanak.
Azt hiszm, igazad van, hogy sértődés lehet belőle, szal maradjunk a te fogalmazásodnál :P.

M.
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Torozon » 2008.04.01. 16:47

Mondjuk a genetikai elméletek nem finnugor eredetet bizonyítanak...ezt csak úgy mellékesen mondom... :D Am meg ez a magyarság esetén nagyon összetett dolog, mert itt tul képp Európa, Kis-Ázsia és Észak-Ázsia olvasztótégelye van :D Mi mindenhonnan kaptunk egy kicsit :P

Visszatérve sztem is tanulhatnánk egy kicsit többet az eredeti magyar őstörténetről, mert annó nekünk szinte csak említés szintjén mondták el, h mi merre :( Pedig engem nagyon érdekelnek ezek a lovas népek.
A bárd, hetek óta elöször, szívbõl kacagott.
- Alyr, az ég szerelmére! Hogyan sikerült rávenned Torozont, hogy kráni itókát szolgáljon fel neked?
A nekromantának szeme sem rebbent. - Azzal kecsegtettem, hogy ha megteszi, még ma este odébbállok.

//Wayne Chapman - A Halál havában//
Torozon
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 497
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
3013 hozzászólás • Oldal: 131 / 201 • 1 ... 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134 ... 201

Vissza: Archívált Fórumok