• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 65 / 153 • 1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 153

Re: Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.03.28. 16:08

Üdv!

Ideértem. 8)

Először is anime: :off: 8) Tessék nagyon gyorsan a Tavernába fáradni vele! (Hajime Saito rulez :P :) )

Ostoros: Szerintem inkább a harc helyhez kötve, ileltve azt hiszem itt valami állóharc nevű dolgot lehetne alkalmazni rá. Mivel alapvetően nem csinál semmit vele a kari csak "oda van rögzítve" az ellenfeléhez, hiszen, ha ostoros-szorításban akarja tartani ő se nagyon mászkálhat el. 8)
Ostor jobból balba vétele egyszerű kézváltás.

Szerzetes:
Ahogy ígértem jöjjön a nagy véleményezés. 8) :)
A szerzetes alapvetően egy nomád-sámán kategóriájú kaszt. Ez alatt azt értem, hogy mindkettő annyira perifériára van szorulva, hogy anno mikor felvetettem, hogy mi lesz velük annyit kaptam a képembe, hogy "áhh ez senkit nem fog érdekelni hagyjuk". 8) Tehát eddig érdektelenség miatt egyszerűen nem volt szerzetes az OM-en.

Akkor térjünk rá a fejtegetésre.
Nagy "probléma", hogy szerintem emgpróbálták túlmisztifikálni a kasztot és így összemosogatták az európai és a távol-keketi szerzeteseket. Mind a shadoni, mind pedig a pyarroni szerzetesek az európaiakra hajadznának, akik nem kenték belső időben, chi-vel. 8) Az Enoszuke kieget még nem láttam közelről, nemhogy belülről, így nem tudok biztosat, de mintha arról lett volna szó abban van kifejezetten orientál-szerzetes.
(Ezt csak úgy ide írtam a rendszeri megoldásokhoz nem kötődik. :P )

Rendszerileg OM-UT-be illesztéssel aránylag jól megoldható szerintem a "gond".
A szerzetes 4.fokon megveszi a pszit és ezért megkapja a MTK-ban, illetve TF-ben (kinek melyik van) leírt nem titkos diszciplínákat és mehet a dolog. A titkos diszciplínáit meg úgyis játék közben kell megszerezze. Így ott már ha tényleg sikerül találjon egy Slan-mestert, aki még valami csoda folytán tanítja is, akkor a titkos pszínél leírtak szerinti darabokban tanulgathatja a titkos diszciplínáit.

A mágiája is érdekes, de szerintem az is megoldható.
Szerencsétlennek összesen 30 varázslata van, mint szerzetesi mágia. 8) Én amondó vagyok, hogy a következő mágiaformákat lehessen/kelljen fevegye:
-Szakrális mágia (szerzetesi)
-Szakrális mágia (vallása szerinti szféra1 kis arkánum)
-Szakrális mágia (vallása szerinti szféra1 nagy arkánum)
-Szakrális mágia (vallása szerinti szféra2 kis arkánum)
-Szakrális mágia (vallása szerinti szféra2 nagy arkánum)
stb...

HA nem válaszoltam volna valamire elnézést, kérlek jelezzétek és megpróbálok mindenre írni. :oops:
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2008.03.28. 16:19

Hát igen, megfogtad a probléma lényegét... a niarei szerzetesek (Távol-kelet) szerintem már akár a harcművész kasztba is besorolhatók, esetleg mint váltottkaszt vagy valami, de nekem is cska z volt a bajom, hogy a pyaroniat szerzetes belső időben építi a kolostort, oszt azé sikerült nekik olyan hamar. Én inkább NJK kasztnak tenném, kb paplovagi mágiával (csak kis arkánum, nagy elvétve) és a pyarroni pszi egy-két kiegészítő diszcilplínával (Slan: Levitáció, Jelentéktelenség, Tetszhalál. Kyr: Auraérzékelés, Asztrálszem, Mentálszem) -ET szerint. UT szerint se kapjon több slant, a niarei persze mindkét esetben kivétel.A Titkos diszciplínákat meg flejtsék el, csak a pyarroniak mehetnek, vagy nagyon jó indokkal egy-két kyr.

M.
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. "
"Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1786
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Iymer » 2008.03.28. 17:05

Quator ar Zaraquer írta:...hogy anno mikor felvetettem, hogy mi lesz velük annyit kaptam a képembe, hogy "áhh ez senkit nem fog érdekelni hagyjuk".

Szeretném megragadni az alkalmat - ha már a fejlesztősben annak idején elmulasztottam -, hogy tiltakozzam az említett két kaszt iránti érdektelenségen. Kedvenc kasztjaim egyike-másika. Persze lehet mondani, hogy akkor Shadonban miért nem azt hoztam: azért, mert előbb egy egyszerűbb karakterrel akartam kezdeni. Most meg Enysmonban a HM a másik koncepciómat választotta. De ha valahol valaki szeretne egy Domvik-szerzetest, vagy egy nomád sámánt, állok elébe.

Hogy a topichoz érdemben is hozzászóljak:
- Aranyharang, Belső idő: A Titkos Fóliáns, ha jól emlékszem, az ETK Af/Mf rendszerére adta meg a kasztokat, míg a Titkos PSZI az az ÚT rendszerében értelmezett, így én nem látok ellentmodást. De ha az [OM-]ÚT-re akarjuk konvertálni a kasztot, akkor tekinthetjük úgy is az ominózus táblázatot, hogy az adott szint után lesz képes egyáltalán megtanulni - ha vért izzadva talál olyan mestert, aki meg is tanítja neki. Mint ahogy az a szövegben is szerepel.
- Szerzetesi mágia: Amikor ezzel a kaszttal játszottam, rendkívül hiányzott (és odavalónak is éreztem) a papi mágia, így én személy szerint támogatom Quator javaslatát. Végtére is a kereszténységben egy szerzetes felszentelt pap is.
Iymer Senton barát - Manifesztáció
Iymer cwa Takeda - Testvérviszály

A fergeteg átvonul
Iymer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 610
ZK Karakter: Iymer Senton barát - Manifesztáció
ZK Karakter: Iymer cwa Takeda - Testvérviszály
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2008.03.28. 18:33

Iymer, én azt mondtam, hogyha ETKs rendszerben nézzük, akkor ...
És ha UT, akkor a Titkos pszi...
stb...

Szal senki nem volt ezzel azavrban. A másik: nem tudom, te ne érzed-e kicsit sántának azt a dolgot, amit feljebb leírtam a reagomban. Továbbra is kitartok a vélményem mellett, miszerint az Aranyharang és a Belső idő diszciplínák Titkos Slan tudományok, egy pyarronita szerzetes nem ismerheti őket. MÉg egyéb diszciplínákat talán, de etzeket semmiképp.

M.
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Iymer » 2008.04.01. 8:37

Meridian írta:Iymer, én azt mondtam, hogyha ETKs rendszerben nézzük, akkor ...
És ha UT, akkor a Titkos pszi...
stb...

Akkor tehát ez nem probléma?

Meridian írta:A másik: nem tudom, te ne érzed-e kicsit sántának azt a dolgot, amit feljebb leírtam a reagomban. Továbbra is kitartok a vélményem mellett, miszerint az Aranyharang és a Belső idő diszciplínák Titkos Slan tudományok, egy pyarronita szerzetes nem ismerheti őket. MÉg egyéb diszciplínákat talán, de etzeket semmiképp.

Szerintem pedig nem gond, ha ismerheti őket, én nem látom problémának. Az általad hozott példák: a Halálos Ujj illetve a Chi-harc azért erősen sántít, hiszen azok durva támadó diszcliplínák, míg az általad problémásnak ítélt Aranyharang védekező, így minden további nélkül beleférhet, és a Belső Időre is minden bizonnyal van magyarázatuk a fejlesztőknek, engem nem zavar. Számomra itt az analógia pl. a lélek szférájú papi varázslatok, amit tudnak mondjuk Domvik, Ranagol, Tharr és Ellana felkentjei. Teljesen természetes, hogy egészen más az a technika, ahogy a varázslatokat alkalmazzák, de a megjelenése ugyan az. Így egy Szerzetes is ismerhet olyan diszciplínákat, aminek a megjelenése ugyan az, mint a harcművészeké, de a technikája akár jelentősen is eltérhet.
Iymer Senton barát - Manifesztáció
Iymer cwa Takeda - Testvérviszály

A fergeteg átvonul
Iymer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 610
ZK Karakter: Iymer Senton barát - Manifesztáció
ZK Karakter: Iymer cwa Takeda - Testvérviszály
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: con Claudius » 2008.04.01. 12:24

Hali!

Az új karimnak baltát szeretnék mint fő fegyver. Kérdésem lehet-e és ha igen javasolnátok neki vmilyen értéket? Nem fegyvernek készült eszközről hanem annak használtról van szó, tehát sime, egykezes favágó balta, semmi monopenge :)
Si vis Pacem, para Bellum
con Claudius
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 182
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.04.01. 13:32

Véleményem szerint... (de majd Quator, ha hazajön (szegény, ha tudná mit sózok rá :P))

... szóval szerintem lehet. A csatabárdtól rosszabb értékekkek kellene, hogy rendelkezzen.

Többiek? Vélemény?
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Anapol » 2008.04.01. 13:49

Üdv! Sziasztok!

A téma! Hölgyeim és Uraim összehozni egy vak kardművészt.

Na mondom hogy milye van aztán majd eldöntitek hogy elég e vagy nem:

-vakharc 4.fok
-érzékelés 18
-veszélyészlelés 80%
-akrobatika 2.fok
-ugrás 63%
-egyensúlyérzék 57%
-bot (tapogatózásra :lol: )
-egy nagyon jó szintén vak mester
-és 25 éves tapasztalat

Kíváncsian várom az ötleteket, észrevételeket!!!

Anapol
Vyan Anapol
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 141
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2008.04.01. 13:54

Egyértleműen rosszabb értékekkel rendelkezik a sima balta, mint a csatabárd. Míg a csatabárd elkészítésekor figyelnek azért a súlyelsztásra, addig ezt egy sima mezei baltánál nem veszik figyelembe. Ott általában a fejnél van a súly, hogy legyen húzása. Aki már fogott a kezében baltát, az tudja, hogy ha ketté akarjuk vágni a fát, akkor elég rendesen meg kell suhintani, hogy átvigye, különben csak beleszalad és elakad benne. Saját tapasztalat 8)

Tehát szerintem mindenképpen rosszabb értékekkel rendelkiezik egy balta a csatabárdnál, mind ké,té,vé és mind sebzés és tám/kör ügyében.

Ichigo
con Marou Delgado ÷÷÷ Quiron-Pentád
Alex Leron ÷÷÷ Elátkozott part

"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 855
ZK Karakter: Alex Leron - Elátkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.04.01. 14:03

Anapol!

Érdekes a koncepció... megmondom nekem sántít főleg a vak mester, aki nem látja, hogy hogy fogod a kardot, hogy tartod, hogy suhintassz... stb...

Viszont ami a legnagyobb baj (közben megnéztem, hogy nyílt helyszínes karakter lenne), hogy a Vakharc képzettséggel rendelkezik első szinten, amit KAP-ból "vettél" meg, ráadásul 4.fokon.
A Vakharc Titkos Harci Képzettség, melyet első szinten nem bírhat a karakter, sem KAP-ból, sem Kp-ból nem lehet felvenni. :(
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Lefydd » 2008.04.01. 14:12

Üdv Fejszések!

Nos szerintem a fejsze semmivel sem rosszabb mint egy csatabárd.

Indokok:

-először is egy jó fejsze úgy megy át akármelyik fán mint kés a vajon nagyobb kifejtés és erő befektetés nélkül (fával fűtünk és egész télen ÉN vágtam a fát itthon úgy hogy tapasztalat)

-édesapámnak van bárdja mivel ő hentes, ezzel az eszközzel keményen le lehet súlytani hosszabb felületre ami nem hatol olyan mélyre mint mondjuk egy fejsze tenné (persze azért nem tenném alá a kezemet) de hosszan vágja a sebet a fejsze viszont mélyebre

-ez pedig Ichigonak. Nem tudom hogy te láttál e már favágóversenyt mondjuk az eurosporton (upsz ez reklámnak számít? na mind 1) ott olyan fejszéket használnak amiknek darabjáért 1000 eurót is elkérhetnek szemrebbenés nélkül. Ezek olyan fejszék amiknek tökéletes súly elosztása van ahhoz hogy egy félméter átmérűjű fát 10-15 csapásból ketté "harapjon" szintén kisebb megfeszítés nélkül.

Ennyit hogy melyik a jobb

Most pedig con Claudius

Jó hogy elolvastam a kérdésedet mert te balta ügyében érdeklődtél. Annak semmiféle képpen nincsenek olyan értékei mint egy csatabárdnak szerintem még ha egy egykezes csatabárdot is veszünk figyelembe.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vyan Lefydd 2008.04.01. 14:16-kor.
Kezd azzal, ami fontos, azután ami lehetséges, majd hirtelen azon kapod magad, hogy azt teszed, ami lehetetlen.
Vyan Lefydd
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 445
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2008.04.01. 14:14

Egy: nos, egy egyszerű favágó balta nem fegyvernek készül, szerintem az értékei kb fele-háromnegyede egy csatabárdénak.

Kettő: a vak mester nekem is sántít, kardművészeknél ez lehetetlen, esetleg harcművészeknél. Egyszerűen képtelenség, a technikák gyakorolhatatlanok látás hiányában. Yvett: viszont szerintem, ha a karakter vak, akkor engedélyezhető neki a vakharc, lévén csak úgy tud küzdeni. A teljes koncepció viszont szerintem inkább NJK karakter, vagy fun (lásd karácsonyi vagy húsvéti játék anno) ahol nem fontos a karakter maga, csak a poén.

Három: Iymer. Az megoldott probléma, hogy a Titkos pszitmeg ilyet hogy kapjon, satöbbi. Itt a diszciplínákkal magukkal van a baj. Az Aranyharang és a Belső idő azért nem elfogadható szerintem, mert az egyszerűen TITKOS Slan tudás. NIAREI szerzetesek dolgozták ki anno, és nme hiszem, hogy annyi (vagy akár egy olyan) kardművész vagy harcművész jutott volna el délre, hogy a domvikánus és pyarronita szerzeteseket megtanítsa a titkos fogásokra, akár defenzív, akár nem. A Nagy Arkánum-Kis arkánum dologról nem nyitok vitát, azt elfogadtam, bár nekem az egész kaszt nem szimpatikus, véleményem szerint nem eléggé átgondolt.

Hirtelen ennyi.

M.
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2008.04.01. 14:18

Szerintem Iymer arra gondolt, hogy ne nevezzük nevén a gyermeket, a szerzetesek is bírnak egy belső idő és egy aranyharang diszciplínával, amit maguk fejlesztettek ki, csak anno a készítők nem adtak más nevet neki. Igazából én sem támogatom, bár tudom a shaolinok is tudnak valamit ;) Az eredeti belsőidőt és aranyharangot valamilyen butított formáját megtanulhatnák (csak más nevet kell kitalálni neki ;) ) :)
Eiresin Wyntumal - Pathfinder
Con Larrodan
Admin
Admin

Hozzászólás: 3216
ZK Karakter: Eiresin Wyntumal
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Anapol » 2008.04.01. 14:22

Üdv Yvett!

A vak mesternek szerintem már lehet abszulut látása ennyit a tanításról.

Ha vak a karakter akkor ez szerintem már elég indok arra hogy tanulhasson vakharcot.
Vyan Anapol
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 141
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: con Claudius » 2008.04.01. 14:24

Értékekben kifejezve én úgy gondoltam, hogy lassabb, ezért védekezni is nehezebb vele de ha támadásba ledül pont a lendület miatt a TÉ nem csökken és az SP valamivel nagyobb. De páncélozott célponton viszont negatív módosítót kap (Shadleki buzogány fordítva)

Lehet hogy nem ez a megfelelő hely de megkérdem, tudja valaki mi a különbség a fejsze, balta és szekerce között? Azt tudom h pl az ácsok szekercével dolgoznak de vajh mi is az? Bocs az OFFÉrt.

Egyébként nekem nagyon tetszik a vak harcművész koncepció. Biztos h jól megszívná játék közben de micsoda játékra ad lehetőséget! ;)
Si vis Pacem, para Bellum
con Claudius
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 182
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 65 / 153 • 1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 153

Vissza: Csevegõ