Ideértem.

Először is anime:

Ostoros: Szerintem inkább a harc helyhez kötve, ileltve azt hiszem itt valami állóharc nevű dolgot lehetne alkalmazni rá. Mivel alapvetően nem csinál semmit vele a kari csak "oda van rögzítve" az ellenfeléhez, hiszen, ha ostoros-szorításban akarja tartani ő se nagyon mászkálhat el.

Ostor jobból balba vétele egyszerű kézváltás.
Szerzetes:
Ahogy ígértem jöjjön a nagy véleményezés.

A szerzetes alapvetően egy nomád-sámán kategóriájú kaszt. Ez alatt azt értem, hogy mindkettő annyira perifériára van szorulva, hogy anno mikor felvetettem, hogy mi lesz velük annyit kaptam a képembe, hogy "áhh ez senkit nem fog érdekelni hagyjuk".

Akkor térjünk rá a fejtegetésre.
Nagy "probléma", hogy szerintem emgpróbálták túlmisztifikálni a kasztot és így összemosogatták az európai és a távol-keketi szerzeteseket. Mind a shadoni, mind pedig a pyarroni szerzetesek az európaiakra hajadznának, akik nem kenték belső időben, chi-vel.

(Ezt csak úgy ide írtam a rendszeri megoldásokhoz nem kötődik.

Rendszerileg OM-UT-be illesztéssel aránylag jól megoldható szerintem a "gond".
A szerzetes 4.fokon megveszi a pszit és ezért megkapja a MTK-ban, illetve TF-ben (kinek melyik van) leírt nem titkos diszciplínákat és mehet a dolog. A titkos diszciplínáit meg úgyis játék közben kell megszerezze. Így ott már ha tényleg sikerül találjon egy Slan-mestert, aki még valami csoda folytán tanítja is, akkor a titkos pszínél leírtak szerinti darabokban tanulgathatja a titkos diszciplínáit.
A mágiája is érdekes, de szerintem az is megoldható.
Szerencsétlennek összesen 30 varázslata van, mint szerzetesi mágia.

-Szakrális mágia (szerzetesi)
-Szakrális mágia (vallása szerinti szféra1 kis arkánum)
-Szakrális mágia (vallása szerinti szféra1 nagy arkánum)
-Szakrális mágia (vallása szerinti szféra2 kis arkánum)
-Szakrális mágia (vallása szerinti szféra2 nagy arkánum)
stb...
HA nem válaszoltam volna valamire elnézést, kérlek jelezzétek és megpróbálok mindenre írni.