• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Anapol (Sekai Koi)

A megunt, elhagyott, elhunyt karakterek "otthona"...

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
23 hozzászólás • Oldal: 1 / 2 • 1, 2

Anapol (Sekai Koi)

HozzászólásSzerző: Vyan Anapol » 2008.04.01. 10:28

Név: Sekai (világ) Koi (sötét)

Kaszt: kardművész

Faj: ember

Tapasztalati szint: 1.

I. Gyermekkor:

1. Milyen nemzetiségű a karakter és hol született?
Tiadlanban született és tiadlani

2. Kik voltak a szülei? Mi a foglalkozásuk/vagy kasztjuk?
Édesapja kardművész Sekai Towa, édesanyja Sekai Aya

3. Milyen társadalmi pozíciót és vagyoni helyzetben volt a család? (gazdagok, szegények, megbecsültek, számkivetettek, stb)
Közép nemesi család. Közepes birtokkal

4. Hol és milyen formában végezte tanoncéveit a karakter? (Céh, iskola, magányos mester, szülők okítása)
Apja egyik régi barátja tínította magánúton Ichinomiya mesternek hívják.

5. Gyeremkkorban történt jelentős családi tragédiék (ha voltak ilyenek)

6. Gyermekkorban történ jelentős -a karakter életútját befolyásoló- örömteli események (ha voltak ilyenek)
Amikor mestere elkezdte tanítani, az ügyetlen szerencsétlen kis gyerkőcöt.

7. Miért azt tanulta a karakter amit? (a képzettségek megindoklása; pl.: a Céhben tanulata, az apja kovács volt, stb.)
Azért mert ez egy tradíció a családban hogy minden első szülött fiú gyermek, kardművésznek áll ez egy több száz éves hűbéri esküje a családnak a Dorha irányában.

8. Mi az amihez a karakter különösen jól ért és miért sikerült ilyen magas szintre jutnia benne?
A Slantőr és a Slankard együttes kiváló használata. Ezen felül a pszi diszciplinák alkalmazása. A mesterének ez a stílusa és a karakter is ezt sajátította el.

9. Ha karakter családi kapcsolatrendszerének vázolása. (Pl: van egy fogadós nagybátyám Erionban)
Egy tiadlani kis nemesi birtok és a család egy néhány ismerőse szerte északon Erigowban, Erenben és Ylinorban.

10. Mi volt a karakter "hobby"-ja? (Olyan képzettségek -ésszerű- megindoklása amik szorosan nem következnének a kasztból.)
Szeret énekelni.

II. Ifjúkor

1. Szerelmek és barátok (ha voltak/vannak)
Barátai nem nagyom voltak hiszen minden erejét lekötötte hogy elsajátítsa harcos tudományát.

2. Pártfogók és ellenségek (ha vannak ilyenek azokra hogyan milyen körülmények között tett szert a karakter?)
Egyedül az apja által bemutatott mestere, édesapja és a birtok szolgálói (alacsonyabb rendű kardművészek) azok akik a szívéhez közel álnak.

3. Jelentős ifjúkori életesemények (leégett a házuk, elutazott Beriquelre a mestere kíséretében, első csata átélése, stb)
Az első csata, ami egy kisseb ork csapat elfogásából állt. Itt tanulta meg igazán milyen is az amikor az ember az életéért küzd. Ebben a csatában tapasztalatlanságánál fogva meg is sérült.

4. A tanulóévek vége (Mi volt a karakter "mestervizsgája" azaz mi volt az a momentum amikortól az adott Kaszt tagjának számított?)
A mester vizsga: végső megmérkőzés mesterével bokennel (fakard). Természetesen nem legyőnie kellet mesterét hanem bizonyítania rátermetségét hogy méltó lesz rangjához.

5. Mit vár el tőle az iskoljája/céhe/rendje/mestere?
Magával szemben vannak elvárásai megtartani a család becsületét és tapasztalatot szerezni Ynev szerte.

6. Mi a karakter célja most hogy az lett aki?
Először is nagyobb távolságokra is eljutni. (pl.: Sempyer) :)

7. Kihez hű a karakter? (Kiért érez felelősséget? Kinek hajlandó szívességet tenni/engedelmeskedni és miért?)
A mesteréhez, a Dorchához némiképp, szüleihez és persze magához.

III. Személyiség

1. Van a karakternek jellegzetes szokása? (rágja a száját, káromkodik, fütyörészik, mindig zabál valamit, stb)
Szeret énekelni amikor az úton halad.

2. Miben rejlik a karakter kiválósága? (Pl: kiváló tőrdobó)
Jó tájékozódó képessége és kiváló veszéj érzete van.

3. Mi a karakter gyengéje? (Pl. női társaságban annyira zavarban van, hogy nem bír kinyögni egy épkézláb mondatot)
A szíve. Nagyon elnéző és csak a legvégsőbb esetben nyúl a kardjához.

4. Mi a karakter kedvence? (Pl: Imád meztelen talppal sétálgatni a fűben, imádja a törpe pálinkát; stb)
Imád új emberekkel szokásokkal megismerkedni.

5. Mi az amit szívből utál? (pl: a fűzős ruhákat, a füstös kocsmákat, az izzadtságszagot, stb)
Azt ha valakit bántanak körülötte.

6. Mi a karakter legnagyobb félelme? (ez lehet irracionális is) (pl: élve eltemetve lenni, víziszony, stb)
Hogy nem becsüli meg és nem úgy él a képességével ahogyan azt a mestere elvárná tőle.

7. Mi akarakter legmerészebb álma? Mire vágyik a legjobban?
Arra hogy egyszer majd ő is taníthasson egy tanítványt csak úgy mint a mestere.

8. Vannak-e a karakternek előítéletei? (nem szükséges ésszerű magyarázatot adni rá, elég hogy a karakter úgy véli ő megfelelő indokkal rendelkezik; Pl: utálom a gorvikiakat, mert egytől egyig aljas gyikos az összes)
Nincsenek. Először mindenkiben megbízik és mindenkit szeret. De ha eljátszották bizalmát akkor az már nem visszaszerezhető.

9. Vallásos a karakter? (Ha igen mennyire? Mekkora áldozatot lenne képes hozni a hitéért?)
Nastart tisztelő mestere után egyépként nem nagyon érdeklik a vallások.

10. Mit tart a karakter a mágiáról és a használóiról?
Semleges véleménye van nem nagyon zavartatja magát tőlük.

11. Ha egy mottóval kellene kifejezned a karakter személyiségét mi lenne az? Pl.:
" Ne higgy a szemednek a szíveddel láss!"

A KARAKTER JELLEMRAJZA: Nagyon nyugodt, kiegyensúlyozott, türelmes. Nem sértődik meg ha gúnyolják vagy lenézik. Segítőkész mindenkin próbál segíteni akin tud és elfogadja. A konfliktusokat próbálja ép ésszel elsimítani csak a legritkább esetben nyúl a kardjához de akkor is igyekszik a legkissebb sérülést ejteni az ellenfelén. Élet-rend jellemű a karakter.

Ki nézet: A szemei élénk kékek. 175 cm magas, 60 kg. Barátságos arcú és tekintetű. Haja szőke hosszó felfogva hordja. Vékony izmos testalkatú.

Öltözéke: sötét kék hakamát (szoknya szerű ruhadarab) hord felette, fehér felső rész (gin) rajta földig érő szürke mellény.

Kezdőhelyszín: Sempyer!!!
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Vyan Anapol 2008.04.12. 18:23-kor.
Vyan Anapol
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 141
Vissza a tetejére

Re: Anapol (Sekai Koi)

HozzászólásSzerző: Vyan Anapol » 2008.04.01. 12:31

Anapol (Sekai Koi)

Élet kor: 25 év

KÉPESSÉGEK
erő: 13= 13kap
állóképesség: 13= 13kap
ügyesség: 16= 17kap (+1 a slankard forgatása miatt)
gyorsaság: 16= 17kap
akaraterő: 14= 14kap
intelligencia: 15= 15kap
szépség: 13= 13kap
érzékelés: 15= 15kap
asztrál: 14= 14kap
egészség: 13= 13kap

Összesen: 144kap 375-144= 231 Maradt: 231kap

ÉP,FP,FP/SZINT
Épalap: 4= 8 kap
Fpalap: 10= 10 kap
Fp/szint: 9= 27 kap

Épmax: 7Ép
Fpakt: 26Fp

Pszi pont: 6

AME: 20 erősségű
MME: 20 erősségű

Összesen: 45 kap 231-45= 186kap

KP,KP/SZINT
kp/szint: 5= 10 kap
kpalap: 7= 7 kap

kpösszes: 27 ügy7 intel5 alap10 szint5

Összesen 186 kap 186-17= maradt 169 kap

HARCÉRTÉKEK
ké: 10= 10 kap
té: 20= 20 kap
vé: 70= 70 kap
cé: 0= 0 kap
hm/szint: 15= 45 kap

Összesen: 169kap 169-145 Maradt: 24 kap

KÉPZETTSÉGEK

Induláskor kapott képzettségek
helyismeret (Tiadlan): 3.fok
nyelvismeret (erv): 3.fok
kultúra (tiadlani): 3.fok

Vásárolt képzettségek
fegyverhasználat (slankard): 4.fok= 4 kap
fegyverhasználat (slantőr): 3.fok= 3 kap
kétkezesharc: 3.fok= 3 kap
Pszi (slan): 4.fok= 4 kap
orvoslás: 2.fok= 2 kap
veszélyészlelés: 80%= 3 kap
ugrás: 63%=2 kap
írás olvasás= 2.fok= 2 kap
irodalom= 1.fok= 1kap
kultúra (pyarroni). 3.fok= 4 kp!!!
dorbézolás: 3.fok= 4kp!!!
kocsmai verekedés: 3.fok= 9kp!!!
élőnyelv (pyaroni): 3.fok= 4 kp!!!
párbaj (tiadlani): 1.fok= 1 kp!!!
számtan: 2.fok= 2kp!!!
etikett (tiadlani): 2.fok= 3 kp!!!
veszélyészlelés: 80%= 3 kap
ugrás: 63%=2 kap
összesen: 24 kap maradt 40-40= 0kap

Felszerelés lista:

1 db slankard, oldaalán hordja, látható helyen,
Hátizsák benne
teafű (10 csészényi)
kard karbantartókészlet (olaj, smirdli, durva papír, fenőkő, kis kalapács)
élelem (3 napi szárítotthús kenyér, 5l víz, némi edény, csésze)
pokróc, tűzszerszám
kötszer, vászon zsákban gyógynövény, szappan
váltó ruha, alsónemü
erszény a ruha alatt a szivem felett: 5 arany 5 ezüst 50 réz
mindenes kés
bot (rövid)

PUSZTAKEZES:
té: alap20 ügy7 gyor6 erő3 hm5= 41

vé: alap70 ügy7 gyor6 hm5= 88

ké: alap10 ügy7 gyor6 hm5= 28

cé: ügy7= 7

FEGYVERES HARCÉRTÉKEK:
Módosítók: chi harc ké+2, Tám/kör1, időtartam 1 kör, Té/Vé 10, Sp 1
(slankard) mesterfokú fegyver használat: Ké5, Té/Vé10,
akrobatika 2. fok: Té2, Vé2, +5Hm

Fegyverek értékei:
slankard: Ké8, Té20, Vé12, sebzés k10+2
slantőr: Ké9, Té14, Vé6, sebzés k6+2

Összes Harcérték:

Slankard: Ké41 , Té71 , Vé110
slantőr: Ké42, Té55, Vé94,

Hu gyerekek ezzel nagyon sokat szenvedtem szóval lesz benne hiba bőven!!!
A hozzászólást 8 alkalommal szerkesztették, utoljára Vyan Anapol 2008.04.12. 18:12-kor.
Vyan Anapol
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kaspar Otlokir » 2008.04.01. 13:02

Szia!

A történettel alapvetöen nincs problémám.
Ha nem tartod annyira fontosnak, légyszíves édesapád vezetéknevét változtasd meg mert egy törpe isten nevét választottad.

Személyes kérdés: mivel a karakter teljessen vak hogy él, közlekedik a cseppet sem toleráns feudalista Yneven?
Míg csak az elötöri volt fent azt hittem majd lessz abszolút látásod, legalább. Bár az meg titkosnak minösül azt hiszem :? .

Csak röviden írom le, nem hozok példákat, de sztem nem nehéz találni olyan élethelyzetet, melyben a vakharc képzettsége ellenére a karakter súlyos netán végzetes hátrányba kerül.

Kaspar
"A vágynál veszélyesebb dolog alig van nagyuram. Vigyázz nem tudhatod méreg vagy szeretet bújik egy kéz simításában."
Kaspar Otlokir
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 653
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Anapol » 2008.04.01. 13:44

Szia!

Kijavítottam a nevet! Nem is gondoltam rá hogy egy törpe Isten nevét használtam ez most egy kicsit vicces.

Nos sokat gondolkodtam, hogy hogyan is lehetne megoldani ezt a vak problémát.

-Abszulut látást nem alkalmazhatok hiszen ahhoz nem csak 4. fok pszi használat kell hanem 10 pszi pont is ami nincs a karkaternek, 5. fokú vakharcot pedig azért nem írtam (bár szerintem lehetne neki első szinten is) 19-es érzékelés kell hozzá.

-Ha jobban belegondolsz nem is nagyon lehet más dolgokat egy vaknak a kezébe adni. Azon kívül hogy ügyes, van vakharca mester fokon és érzékelése 18. Na meg veszély érzékelése de nagyon.

Az élethelyzetekkel kapcsolatban pedig leírást nem nagyon találtam. gondolom ennek a kiinduló alapja az lehet hogy a harcnál bonyolultabb dolgokra nem gondoltak a szerzők.

Természetesen gyalogosan járkál ezért is van nála bot tapogatás céljából :) .

Rengeteg leírás van viszont mesterekről akik vakok voltak és stílusokat alapítottak és egész jól elboldogultak. Nem csak Yneven hanem a valós világban is. Gondolom pl.: aki vak az jobban hall, belső érzékei kifinomultabbak, tapintása, szaglása és ízlelése is jobb.

Ezt azt hiszem majd beírom hogy kinek mi a véleménye? Lehet hogy van olyan lehetőség amit nem vettem figyelembe.
Vyan Anapol
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Drevar Cales » 2008.04.01. 14:51

Üdv!
A karakter előtörténete rendben.
Volt egyszer egy karakter nálunk, aki vak volt, de nem foglalkoztunk vele, főleg, mert folyamatosan olyan kijelentései voltak, hogy: "- Lenézek a szakadékba" :lol:
Mindenesetre különös és érdekes szerepjátékot fog biztosítani. Egy apróság viszont böki a szememet.
Hosszúbottal tapintod ki magad előtt a talajt? Szerintem, ha valaki ily éles érzékekkel rendelkezik, zavaró a "bot másik vége" Szerintem túl hosszú, s esetleg nem csak neked, a környezetednek is zavaró lehet. És mindkét kezed használnod kell hozzá. Lehet, hogy ez kukackodásnak tűnik, de itthon kidolgozattam magamnak egy hosszúbotot, s az a kedvenc fegyverem, (hiába a rengeteg pengém - főleg a Muela Scorpionom :roll: ) így eléggé sokat gyakoroltam vele, s nekem "vaktartásba" közlekedni vele nagyon zavaró lenne. A rövidbot ezerszer kényelmesebb lenne.
Én, Drevar Cales, Nezar Cales fia esküvel fogadom, hogy vezetem, s védelmezem népünket legjobb képességeim szerint, hogy Dél bástyája lehessünk továbbra is. Íme a vér, mely együtt folyik népével!
Íme a vér, mit örömest hullatok a hazáért!
Drevar Cales
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 165
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Anapol » 2008.04.01. 15:11

Üdv!

Ok ha részedről mehet ez a vak figura és rendben találtad.

Igaz most hogy bele gondolok a hosszú bottal még a végén leütnék valakit. Akkor azt rögtön javítom köszi.

Anapol

Ui.: Egyébként most hogy bele gondolok mi is rövid botot használunk Aikido edzésen.
Vyan Anapol
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Drevar Cales » 2008.04.01. 16:15

Az előző reagom "kitöröltem", lévén akadt egy kis probléma. Engedélyem nem adhatom, míg nem tisztázódik az a kérdés, meg lehet e a vakharcod. :?
Sajnálom, engedélyezném a dolgot, ha nem kéne ennyire kötődnöm a szabályrendszerhez, de ez egy fórum, így érthető, hogy sok megkötést hoznak, amit el kell fogadnunk.
Én, Drevar Cales, Nezar Cales fia esküvel fogadom, hogy vezetem, s védelmezem népünket legjobb képességeim szerint, hogy Dél bástyája lehessünk továbbra is. Íme a vér, mely együtt folyik népével!
Drevar Cales
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Anapol » 2008.04.01. 20:32

Üdv kapitány!

Tudom tudom. Megértem és bocs hogy téged is beleráncigáltalak ebbe az egészbe. :(

Tisztelettel: Anapol
Vyan Anapol
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Drevar Cales » 2008.04.02. 14:48

Ugyan! Ne vállald át magadra, hisz nem te vétkeztél :wink:
Egyrészt a bírálók feladata, hogy eldöntsék, egy karakter szabályos e, másrészt ha minden jó ötletedért bocsánatot kérsz, a végén oda jutsz mint én :lol:
Másrészt a vita alaptalan volt, de azért tisztázni kellett :)
Drevar Cales
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kaspar Otlokir » 2008.04.05. 9:13

Castor írta:Most nem akarok senkit sem gyógypedagógiai okoskodásokkal fárasztani, de már csecsemőkorban ott kezdődik a dolog, hogy a mozgásfejlődést befolyásolja, amely megmutatkozik bizonyos alapmozgások elsajátításának időbeli eltolódásában, a finommozgás, a manipuláció sajátos alakulásában, és a leginkább szembetűnő mozgásos passzivitásban. (Még jó hogy nem kardművésznek készül...vagy igen? ) De folytathatnám a fogalomalkotás, tanulás és az ismeretelsajátítás zavaraival. (Ne felejtsük el Yneven nincs Braille-írás!); ezen kívűl a látás hiányában fellépő félelem, gátoltság, amelyet a sok kudarcélmény vált ki, stb, stb...folytassam még?

Ez alapján a kari eredendöen vakon születésének elvetesét javaslom.

Kaspar
"A vágynál veszélyesebb dolog alig van nagyuram. Vigyázz nem tudhatod méreg vagy szeretet bújik egy kéz simításában."
Kaspar Otlokir
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 653
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Anapol » 2008.04.05. 18:31

Üdv!

Rendben van.

Attól függetlenül ne töröljétek ezt a karaktert légyszi mert ezt szeretném majd átalakítani a szabályoknak megfelelően és vakharc 4. fok nélkül természetesen. :)

Ez az átalakítás a közel jövőben megtörténik majd.

Köszönöm

Anapol
Vyan Anapol
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.04.06. 8:29

Üdv!

Nem érdektelenség miatt nem írok, hanem megvárom mi lesz a "végső" forma. 8) :)
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Lefydd » 2008.04.06. 12:01

Üdv Quator!

Pesze rendben tudom hogy csak engem vársz. Igyekszem :)
Kezd azzal, ami fontos, azután ami lehetséges, majd hirtelen azon kapod magad, hogy azt teszed, ami lehetetlen.
Vyan Lefydd
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 445
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.04.12. 13:09

375 KAP.

A KAP összesen értékek össze vissza vannak. Nem kövtik a változatásokat.

A tulajdonságoknál az összevisszaság miatt nagyon sokat kell bogarászni. Átláthatóbb, ha sorrendben vannak. Ld. magus karakterlapok.

Ép 7.
Fp 26.

Pszipont 6.

ME-k 20.

28 Kp került elköltésre a meglévő 27 helyett.

A slan-pszi használatához szükséges a 4.fok. Se több, se kevesebb. Tehát ahhoz, hogy a karakter kardművész lehessen "Pszi(slan) 4.fok" képzettségnek szerepelnie kell.

A pusztakezes harcértékeknél a TÉ-be nincs beleszámolva az erő, a VÉ alap pedig el van írva.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Anapol » 2008.04.12. 18:13

Üdv!

hibák javítva (remélem)
Vyan Anapol
Olvasó
Olvasó