• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Erion falain kívűl

Ahol üzletelsz...

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
331 hozzászólás • Oldal: 22 / 23 • 1 ... 19, 20, 21, 22, 23

Re: A Kereskedőnegyeden kívűl

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.03.25. 19:04

_________________________________________________________________________________
JK: Zanazan Walra (alidari harcosnő)
Esemény: Színházba menet
Helyszín: Szórakozónegyed, az utcán
A helyszínen eltöltött játékidő: 3. nap (este)
_________________________________________________________________________________

-Ez nagyszerű! -mosolyodik el Nabil. -Akkor szabad a karod?

Bérelt kocsival menetek a Szórakozónegyedbe.

Andalogva és lassan sétálgattok az erioni utcán, Nabil nyugodtan és ráérősen; élvezi a friss kapcsolatot, a társaságodat.
Ő azért felcsatolt az oldalára egy míves fegyvertokot, amiben a handzsárját viseli.
Útközben szóba kerül a hazád Alidar.

-Mikor a barátaim megtudták, hogy alidari barátnőm van, rögtön azt kérdezték, hogy miből telt nekem erre, mindenki azt hiszi, hogy egy vagyont fizettem érted és most olyan nevelt asszonyom van, mint a gazdag kalmárhercegek, meg államfők oldalán látni. Alig tudtam őket meggyőzni hogy te egyszerű lakos vagy. Az emberek azt hiszik Alidarban minden nőt valakinek nevelnek, még a szakácsot és a cselédet is. Te ismersz ilyen nevelt nőket Zana? Igaz hogy mágiával keltenek vágyat a varázslók az asszonyban a leendő ura iránt hogy engedelmes és hű társa legyen? A fiúk egész nap mindenféle vadabbnál vadabb történetekkel traktáltak, lassan már én sem tudom mi az igaz; de ezen én is elgondolkodtam: mivel vesznek rá egy húszéves leányt, hogy egy kövér, hájas és pörsenéses arcú de dúsgazdag kalmárt szeressen? :roll: Azt nekem ne mondd hogy valóban megszereti, mert azt nem hiszem...

Közben ahogy sétáltok a díszburkolattal fedett utcán, feltűnik a Kyr Színház vörösmárványdíszes épülete és egyre növekszik, ahogy közeledtek felé.
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1058
Vissza a tetejére

Re: A Kereskedőnegyeden kívűl

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.03.25. 20:58

(Zanazan)

Nyújtom a karom, indulhatunk.
Menet közben fenemód büszke vagyok arra, kinek az oldalán sétálok, meg hogy nem egyedül, hanem valakivel, aki iránt nagyon is érdeklődöm, és párszor rápillantok a fegyverére. Milyen lehet kivonva? Miben más, mint azok a fegyverek, amiket eddig ismertem? Úgy döntöttem, ezt is ráérek megkérdezni. Hajj, lassan szakajtónyi kérdés fog feltorlódni :)
Le se tudom venni a szemem Nabilról, mikor arról beszél, kerültem már szóba a barátai előtt. Mikor becézve lerövidíti a nevem, ugyan úgy, ahogy én szoktam magamat gondolatban, lesütöm a szemem, ne lássa a rajongást.

-A kérdés jó. Ismerni egyet se ismerek, csupán láttam. Nem nagyon lehet barátkozni ilyen lánnyal, a széltől is óvják, azaz helyesebben mondva az illetéktelenektől. Apám szerint az ilyen lányok lélekben nem is egészségesek, mert nem hagyják úgy nőni és fejlődni őket, mint az egyszerű földi halandót. Hogy mit láttam én? Azt, hogy nem feltétlenül szépek. Gondolom igénye válogatja, ki milyen leányzót óhajt. De hogy gyökeresen képesek megváltozni, vagy évek alatt másképp nőni, mint egy normális ember, az a pletyka talán igaz. Vizsgafeladatom az volt, mielőtt kikerültem a helyi harcosképzőből, hogy egy ilyen nevelt nőt kellett kísérnem társaimmal. Csak egy villanásra láttam őt: ugyan úgy félt a támadóktól, mint bárki emberfia, és nem láttam benne semmi különlegest. De nem is engem kellett lenyűgözni!
Elméláztam, folytattam:
-Nem volt bejárásom titkos szobákba, nem tudom, hogyan "képzik ki" őket, mivel veszik rá, hogy szerelem lobbanjon bennük valaki iránt, akivel nászuk napjáig nem is találkoznak, de már tudják minden vágyát és kívánságát. De nem is bánom, mert lehet, felfordulna a gyomrom és pokolba kívánnám az egészet, annak ellenére, hogy az ottani mesteremberek ebből élnek meg, ez a fő pont, ami körül minden összpontosul. A mi városunk erről híres, ez tette és teszi még naggyá sokáig. Mindaddig, míg valaki hajlandó pénzt fizetni arra, hogy selyembe bújtatott rabnőkkel éljen. Mert attól, hogy valaki nem tudja, hogy rab, attól még az, akkor is, ha mosolyog... Bevallom, sose kéne nekem olyan férfi, aki minden igényem kiszolgálja, mintha érezné egy finom lelki szálon, és emellett nem lenne egyénisége, valami olyan, amire azt mondhatnám, igen ez ő, ebben más mint én és az akár tetszik nekem, akár nem, de tudom, hogy nem egy nekem nevelt izé tenne boldoggá. Nincs meglepetés, nincs talány, nincs ami felrázzon, elgondolkodtasson... Készen kapott férj vagy feleség semmi váratlant nem ad. Szerintem csak a gyengék és másokon uralkodni vágyók költenek erre pénzt. Valamit bizgerálhatnak az agyukkal. Már amennyire én értek a mágiához. Viszont nem hiszem, hogy a boldogság rendelésre jöhet, elég egy jó helyen megböklni egy embert és akkor huh, már érzi is, és elalél! De persze ez naívság, mert valahogy megteszik, mert a dolog működik...
Nem lovalltam bele semmibe, beletörődőn magyaráztam, aztán zavarba jöttem:
-Most családom ellen beszéltem ám. Ők abból élnek, hogy ilyen hölgyek számára készítenek szőrmeruhát, miegymást. Ha ők nem lennének, földönfutók lennének. Bocs, túl sokat jártatom a szám olyasmiről, amit nem is ismerek.
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

Re: Erion falain kívűl

HozzászólásSzerző: Draquo » 2008.03.29. 10:36

Dracon Drelian

//Kösz, hogy szóltál 5 pontra emlékeztem.

<Csak egy marhacsorda, rosszabb is lehetett volna.>

A felderítők visszalovagolnak a karavánhoz.
-Egy marhacsordát hajtanak felénk. Azon kívül semmi. Mennyi idő mire beér minket az a másik konvoj ?
Draquo

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.03.29. 17:43

JK: Dracon (toroni fejvadász)
Esemény: Kovojkíséret
Helyszín: A Sheral nyugati lankái előtt a Myghal-birtok felé
A helyszínen eltöltött játékidő: 2. nap (napközben)

Stalvik vállat von:

-Őszintén szólva fogalmam sincs, de ha marhák nagyobb incsiklandozó falat mint mi vagyunk, Úgyhogy javaslom maradjunk a nyomukban lemaradva egy pár órát aztán csak menjenek előttünk, gondlolom lesznek őreik is.

A marhacsorda hamarosan elvonul az úton, amit valóban kíséret -egy nagyobb csapat íjász kísér- Stalvik vár egy páórát aztán a konvojt megindítja a csorda nyomában akik szerencsétekre szintén a magasabban fekvő legelők felé tartanak.

Egy napig tudtok a csorda nyomában maradni, aztán eljön a következő nap éjjele.

Taddeo és Marius a tábortűznél kockázni hív:

-Mondd Dracon nincs kedved egy kicsit próbára tenni a szerencsédet velünk? Taddeo és én vagyunk az első őrök. Ha van kedved kockázhatnánk egy kicsit,,,
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Draquo » 2008.03.30. 9:58

Dracon Drelian

Egy nap nyugodtan eltelik, majd a következő nap éjjelén jön a szokásos őrködés. Dracont Taddeoék kockázni hívják.

-Hát őszinténszólva nem nagyon ismerem a játékot, de szívesen beszállok elütjük az időt.
//Nem tudom, hogy dorbézolásban ez mennyire van benne, de valószínűleg ilyen szerencsejátékokat nem ismeri Dracon.
Dracon leül játszani, reméli megtanítják valamelyest a játék fortélyaira, de közben figyel az őrködésre is, hiába nem ő van soron, néha körbe-körbenéz.
Draquo

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.03.31. 21:28

5 rezes alapon játszottok; és veled ellentétban a két gorviki igencsak széles tudással bír ami a kockát illeti. Alaposan meg is kopasztanak. (5 d10 rezet veszítesz)

A siedonok jobban összeszoktak veled mint a vértesek; a többségük úgy néznek rátok mint a véres rongyra, bár sem szóval sem tettel nem inzultálnak benneteket.

Az őrség rád eső része eseménytelenül és nyugodtan zajlik, bár még érzed a sérüléseid itt-ott.
(OFFF: Gyógyulás tábori körülmények között az AK-ban leírtak szerint.)

Másnap hajnalban elindul a konvoj. Szokásotokhoz híven előrelovagoltok felderíteni. A terep sok-sok bokorral facsoporttal tarkított, ideális hely az elbújásra, de a lesvetésre is.
A siedonok óvatos galoppozásba kezdenek.
Az út egy sebes patakon vezet át, mely patak A Sheral lankáíról rohan le.
A gázló előtt a lovak a fejüket rángatják és nem akarnak a vízbe menni.
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Draquo » 2008.04.03. 9:00

Dracon Drelian

// Tábori körülmények között mennyit pihentem ? 34 rezet vesztettem.

Dracon Kifizeti a siedonokat, de legalább egy jót játszott, ritkán esik meg az ilyen. Másnap felderíteni indulnak, a terep miatt a fejvadász eléggé nyugtalan, lehetséges csapdát lát sok helyen.

<Ezt a terepet, még mindíg jobb mondjuk, mintha az elátkozott vidék lenne.>

A patak gázlónál a lovak nem akarnak, átkelni, a fejvadász leszáll, körülnéz a vízparton, majd ha nem talál semmit, megvizsgálja a vizet is óvatosan.Kérdőn néz a siedonokra:
- Mi ez ? Mi bajuk ?
Draquo

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.04.04. 17:08

(Off: 6 órát)

Leszállsz a lóról és valami sötét tömeget látsz a folyó vizében moccani a sekély -2 m-es- vízben.

Kép

-A büdös francba, mi a fene ez? - nyög fel mögötted Marius

-Azt nem tudom, de egy napot biztosan veszítünk, ha lekezdünk most itt másik gázlót keresgélni! -válaszolja Taddeo- Dracon te láttál már ilyen izét valaha? Mi a lótúró ez a fertelem?

(off: A karakternek van legendaismerete?)
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Draquo » 2008.04.08. 14:03

Dracon Drelian

// Ok, legendaismeret nincs :)

-Soha nem láttam még ilyet...de a lovak reakciójából nem tűnik barátságosnak, valahogy el kéne csalni a környékről.
<Mi a fene lehet ez ?! Hihetetlen miféle lények élnek errefelé.>

Dracon egyelőre biztos távolba húzódik.
-Közölni kéne Stalvikékkal a helyzetet nem ?
Draquo

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.04.09. 14:18

A két gorviki összenéz és elvigyorodik.

-Tekintve hogy felderítők vagyunk, szerintünk se hátrány ha megdolgozunk a pénzünkért és megemlítjük neki a helyzetet; zsenikém...

Aztán még beszélnek valamit gorvikiul, amin a fiatalabb felröhög.

Aztán az idősebb is leszáll a lóról és a partra óvakodik.

-Hát...szakasztott olyan mint valami nagyra nőtt tintahal...mindenesetre gondolom nem hínárt eszik. -húzza el a száját Taddeo.

A lény hirtelen megugrik a vízben és egyenesen a part felé veti magát, egészen a partszélre úszva!

Öt gumiszerű, tapadókorongos csáp vágódik ki a vízből felétek! A csápok legalább nyolc méteresek elérnek téged is.

A lovak megugranak és elszaladnak.

(Off: Gyorsaságpróbát kérek tőled.)
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Draquo » 2008.04.18. 8:35

Dracon Drelian

// Bocs, nem tudtam lenni egy darabig.
Gyorsaság: 16 Dobás: 5

<Próbálok egyelőre biztos távolságba húzódni, amilyen gyorsan csak lehet. Remélem mindannyiónknak sikerül.>
-Vigyázzatok !
A fejvadász elkezd gyorsan hátrálni, nem fordít hátat a csápoknak, közben gyorsan kihúzza pugossát a combjára csatolt tokból, maximális védekezésbe fordul egyelőre.
Draquo

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.04.19. 8:51

A helyszínen eltöltött játékidő: 4. nap (napközben)

Taddeo is sikeresen kihátrál a csápok köréből, miközben mély vágásokat ejt a kraken csápjain.
Marcust viszont elkapja egy és elkezdi húzni befele.
A siedon a földön fekszik és a csáppal küzd, próbálja a ramireájával lefejteni magáról.

-Elkapott!

Taddeo dobótőröket von elő, és belehajigálja a Marcust fogava tartó csápba.

Téged sem értek el a csápok, kivűl kerülsz a hatósugarukon, szabadon cselekedhetsz.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Kalmárfejedelem 2008.04.25. 21:39-kor.
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Draquo » 2008.04.24. 15:51

Dracon Drelian

<Mi a fene ez ?! Marcus ! Nyugi, nyugalom, hidegvér, gondolkodj...>
A fejvadász a nyílpuskáját veszi elő, céloz és lő, a Marcust fogvatartó csápot célozza, remélve, hogy talál.
Draquo

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.04.25. 21:38

A helyszínen eltöltött játékidő: 4. nap (napközben)

Mecélzod a Marcust fogvatartó csápot a fegyvereddel.

Távolsági VÉ: 60

(Off: Dobj Célzó dobást és Sebzést!)
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Draquo » 2008.04.27. 19:10

Dracon Drelian

//CÉ:21 Dobás: 95
Draquo

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező